Попова не е помилвала нито един през август и септември, чака информация за случая "Опиц"

Вицепрезидентът Маргарита Попова

© Анелия Николова

Вицепрезидентът Маргарита ПоповаВицепрезидентът Маргарита Попва не е помилвала нито един осъден през август и септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.


За двата месеца комисията по помилването при президента е разгледала 91 молби на 67 осъдени лица, като 66 от молбите са решени с отказ от помилване, а 25 са прекратени. По 127 преписки експертите очакват допълнителна информация от други институции при общо 226 постъпили молби за помилване. Най-много молби комисията е разгледала на молители, осъдени за кражби (22), убийство (12), блудство, държане и разпространение на наркотици (по 4).


Няма как на този етап в президентската институция да има становище за помилване по случая Йордан Опиц, тъй като той отскоро излежава присъдата си, коментира пред журналисти в Пловдив вицепрезидентът Попова. Изискана е информация от институциите и случаят ще се разглежда наравно с всички останали, каза тя. И напомни, че при помилването трябва да е налице промяна у човека, извършил престъплението, осъзнаване и променено поведение, да се види, че той е готов да се интегрира със законите в обществото. За всичко това е необходимо да мине време, добави вицепрезидентът.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK