Част от хранителните продукти за бедни са с по-високи цени от пазарните

Раздаването на втория пакет с продукти предстои на 24 октомври.

© Георги Кожухаров

Раздаването на втория пакет с продукти предстои на 24 октомври.Няколко дни преди да започне раздаването на втория транш от хранителните помощи за бедни, стана ясно, че част от продуктите, които ще получат те са с по-високи цени от тази на пазара, съобщи "Капитал Daily". Освен това беше потвърдена информацията, че девет от 15 позиции в търговете са спечелени от една и съща фирма пловдивската ЕТ "Фантастика-95-Георги Цанков"


Тази година заради кризата Европейският съюз отпусна повече средства за хранителни помощи за нуждаещи се, като за България сумата е 42 млн. лв. – петкратно по-голяма спрямо миналата година. За разлика от предишните кампании включените в списъците на нуждаещите се около 308 хил. души получават продуктите на два вместо на четири транша. Първият беше през септември, а вторият предстои на 24 октомври."Фантастика-95" печели и поръчки за доставки на храни за армията, а миналата година вестник "24 часа" съобщи, че за един от тях тя е спечелила с нередовни документи.Според ръководството на фонда, който организира поръчките, ЕТ "Фантастика-95-Георги Цанков" е спечелила пет от търговете с най-ниска цена, а за четири позиции е избрана за победител след оттеглянето на класирания на първо място кандидат. Такъв е случаят с офертите за захар, олио, конфитюр и кафе.


В описанието на провежданите от Държавен фонд "Земеделие" търгове за различните продукти изрично пише, че офертите трябва да са за максимално количество стоки на минимални цени, което не се потвърждава от документите.


Избраната първоначално за доставка на първите три продукта "Кестрел фууд" е предлагала продуктите най-евтино, но след като се е отказала и от трите участия, победител с цени, по-високи от средните пазарни без ДДС, се е оказала пловдивската фирма


За килограм обикновени вафли във втория транш, например, справката показа, че по цени на едро на тържищата струва 4.30 лв., а поръчката е направена за 5.99 лв. без ДДС. Подобен е и случаят с кафе "Инка", което ще бъде доставено на цена от близо 20 лв. на килограм без ДДС. За сравнение, в магазините пакет от 150 г "Инка" се продава за 1.50 лв., а цената, с която доставчикът е спечелил позицията, е сравнима с тази на марки кафе като "Якобс" и "Чибо".


По тези въпроси "Капитал Daily" получи отговори от ДФ "Земеделие", а от офиса на фирмата казаха, че в момента няма кой да коментира, тъй като управителят е в чужбина. От фонда разпространиха съобщение, в което посочиха, че общата стойност на договорените хранителни продукти от програмата е с 6 млн. лв. по-ниска от средните им пазарни цени на едро.


"Обстоятелствата, свързани с по-високите цени на посочените три продукта, са констатирани от ДФ "Земеделие" още в самото начало", посочиха от институцията, като обясниха, че при отказ от тяхна страна да сключат договорите е имало опасност спечелилият да съди фонда, а заради забавянето - да се изгубят пари за помощи от ЕС.

Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 9. 9 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 907 Гневно

  За килограм обикновени вафли във втория транш, например, справката показа, че по цени на едро на тържищата струва 4.30 лв., а поръчката е направена за 5.99 лв. без ДДС

  Е т`ва ако не е пример за наглост, кражба и наредена работа, то здраве му кажи! Храним бедните и в същото време правим безумно богати други хора!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 10. 10 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Дайте да видим,кой е сключвал договорите!

 11. 11 Профил на 10mm AUTO протестира срещу цензурата на цървула...
  10mm AUTO протестира срещу цензурата на цървула...
  Рейтинг: 488 Гневно

  абе в тия пакети нещо от сорта на месо има ли ? За какъв чеп му е на пенсионера конфитюр и вафли,че и кафе...

 12. 12 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1170 Гневно

  "Обстоятелствата, свързани с по-високите цени на посочените три продукта, са констатирани от ДФ "Земеделие" още в самото начало", посочиха от институцията !!!!!!!!!!!!
  -----------------------------------------------------------------------------------
  И защо не попитаха Миро-Умното в битивито днес по тази тема! Ама те водещите са едни страхливци и лизачи!

 13. 13 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 484 Гневно

  Не разбирам поръчката за кафе. От кога кафето стана основен продукт на българина без който не може да се живее?
  За да няма отметки от търговете като този:
  1. Определя се един депозит за участие
  2. Ако разликата между отметналия се и следващия е повече от депозита, отново търг, ако ли не, тога може следващия и прочие...

  АМА тогава няма далавера...

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 14. 14 Профил на choko.boko
  choko.boko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Има ли нещо в БГ което да не е далавера.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2691 Весело

  "...по-високите цени на посочените три продукта, са констатирани от ДФ "Земеделие" още в самото начало" - НО, явно ПРОМИСЪЛ свише им е изяснила, че "така трябва"! В държавата на стриктна ФИСКална политика, комисионите са още по-важни...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 17. 17 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 861 Любопитно

  търговете са спечелени от една и съща фирма пловдивската ЕТ "Фантастика-95-Георги Цанков"

  Да не е от кръжока на ГРАБ?

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Узаконената корупция в ЕС! От тези суми уж отпуснати за бедните първо са прибрани 20-30% консултантски, за да кажат някакви безделници какво да се прави с парите, след това част от парите са похарчени за търгови, чиято цел е да определи точните фирми, а спечелилите търга фирми раздуват цените за да оправят печалбата си и дадат нагоре по веригата. така отговорните фактори взимат част от парите за консултации и част от парите за продукти.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 20. 20 Профил на danailov
  danailov
  Рейтинг: 1021 Гневно

  ДФ "Земеделие" или са пълни кретени, или се опитват нас да изкарат такива. Ами след като сте констатирали, че цените са по - високи, защо сте сключвали договори? Или договорите са сключени предварително, затова и пловдивските хайдуци са надули цените при "заварено положение"? И при двата случая Мировите помазанци са за прокурор, ама то и прокуратурата е същата като тях! Дано им приседнат парите от помощите, бедните пак ще са си бедни, защото беден от богат не печели, а обратното!

 21. 21 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Постиженията на демокрацията в България са магазините за втора употреба и изтичащия срок на годност на "даренията" от ЕС.

  Жить стало лучше, жить стало веселее!
 22. 22 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Така се харчат държавни ари.Факт. и издръжката на едно дете в дом,като се раздели бюджета на роя на децата е о-скъпа от някои ол инклузив оферти и цените на ,които поръчватлаптопи за администрацията са по високи от тези в брошюрите по пощенските кутии.

 23. 23 Профил на pc_none
  pc_none
  Рейтинг: 541 Весело

  Сега му е времето - крадете, колкото можете - иде края на света...

 24. 24 Профил на Biggus Dickus
  Biggus Dickus
  Рейтинг: 532 Любопитно

  Сега не разбрах от цялата работа дали е научна фантастиката или си е просто развинтена фантазия?

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 25. 25 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1341 Весело

  Част от хранителните продукти за бедни са с по-високи цени от пазарните

  Напълно нормално братчеди! В романа "Швейк" на Хашек, един луд твърдял, че в Земното кълбо има друго, което е много по-голямо от външното. И най-сериозният му слушател бил, друг луд, който се представял за Кирил и Методий, за да получава двойна порция - вероятно е бил, я депутат, я кмет от листата на ГЕРБ.

  /не се чете/
 26. 26 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1181 Разстроено

  От постинги №1 до №8 всичко е изтрито! Но САДИСТИЧНИЯ, САНАНИНСКИЯ подход на ЕС няма как да се изтрие...

  Ала, бала!
 27. 27 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Нищо ново под слънцето ,далавера се прави абсолютно от всичко

 28. 28 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 907 Любопитно

  До коментар [#20] от "danailov":
  [quote#20:"danailov"]ДФ "Земеделие" или са пълни кретени, или се опитват нас да изкарат такива.[/quote]

  По-скоро е второто! Договорът е сключен, най-вероятно след "съвет" отгоре и второ, поради факта, че тоя е дал най-много под масата и то пак на някого отгоре!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 29. 29 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  към 26 - САТАНИНСКИЯ

  Ала, бала!
 30. 30 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 640 Неутрално

  ей затова българина не учавства в благотворителни кампании - всичко е лъжа!!! а има хора, които наистина се нуждаят.. >>>

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 31. 31 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#23] от "pc_none":

  идат на баба ти шортите )

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 32. 32 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 702 Весело

  До коментар [#23] от "pc_none":"Сега му е времето - крадете, колкото можете - иде края на света..."
  Край да, но не на света!


  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 33. 33 Профил на jass
  jass
  Рейтинг: 381 Гневно

  Оставяйки настрана типично българското опорочаване на тази инициатива - толкова сме го приели вече за нормално, че дори не се замисляме как да потърсим отговорност, не мога да не се начудя на цинизма - вафли, захар и конфитюр не са храна. Това не дава нищо ценно на организма, освен гориво за болести. Кафе - стока от първа необходимост?! Не стига, че хората са толкова бедни, че разчитат на помощи за оцеляването си, ами и това, което получават е поредната подигравка. А премиерчето се снима с актьорчета разни и това е новина...

 34. 34 Профил на pc_none
  pc_none
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#31] от "Крала Бурми":

  +++++
  Е-е, да де - именно!

 35. 35 Профил на HERMES
  HERMES
  Рейтинг: 705 Неутрално

  А вие какво очаквате от ЕТ Фантастика 95 и Миро фабержето? Прасета и космос? Разбира се, че получаваме типично българска гарантирана от ГЕРБ схема за печелене на пари.

 36. 36 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1257 Весело

  Във всички псевдосоциални политики на правителството,което и да е то,е въпрос само на добро желание журналистите да надникнат и ще забележат едно и също,като това,за което тука се говори..Още повече ще замирише ако някой сериозно се занимае със здравната каса,НОИ,привилегиите на военноинвалидите.

 37. 37 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1074 Весело

  Към кафето що не са сложили и някоя кутия цигари?!

 38. 38 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ало, ГЕРБ! Изненадайте ме поне веднъж! Крадци ненаедни! От гърлото на най-бедните крадете!

 39. 39 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Важното е да се "усвоят" едни пари, пък откъдето и да са припаднали.
  Другото е за залъгалка на маТряла!

  ура и да живей!!!
 40. 40 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 434 Весело

  Така, ами! Така се прави... в България. Най-важното е съвсем законно едни наши хора да усвоят едни пари, нали разбирате...

  И кервана да си продължи. Пък кучетата - нека да си лаят...

 41. 41 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 434 Гневно

  Мирослав Найденов трябва да регулира и тези цени

 42. 42 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1170 Разстроено

  [quote#41:"V. Iliev"]Мирослав Найденов[/quote]

  Миро-Умното - цяла сутрин се хвали с Промоциите които държавата в негово лице организирала във големите вериги

 43. 43 Профил на abvgz
  abvgz
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Ха ха, Някаква случайна фирма направила грешката да спечели, като предложи ниски цени. Сигурно след това шефа е имал близки срещи с млади дебеловрати герберчета и бързо му е дошъл акъла в главата

 44. 44 Профил на Красимир
  Красимир
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Ееее, и от най-нуждаещите ли взехте да крадете? Другари от Герб, как предвид ниските ни очаквания спрямо Вас, пак успявате да ни изненадате с поредната простотия?

  Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.
 45. 45 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  Защо никъде не се споменава ,че храните от помощите са на немски компании ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 46. 46 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#45:"comandante"]Защо никъде не се споменава ,че храните от помощите са на немски компании ? [/quote]

  То се знае! ЕС отпуска пари само за да се купят с тях немски стоки! Някой да е получил пари по каквато и да е праграма за да купи румънско, чешко или португалско оборудване?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 47. 47 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  [quote#45:"comandante"]Защо никъде не се споменава ,че храните от помощите са на немски компании ? [/quote]

  Който дава парите, дава и стоките! Въпроса е на каква цена ги плащаме!

  И в дискаунтерите е пълно с ЕВТИНИ достатъчно добри немски продукти!

 48. 48 Профил на bgnabliudatel
  bgnabliudatel
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Ако това не е наглост и простотия - здраве му кажи !

  Ало ... ало, има ли пилот в БГ самолета ... и какво ли трябва да се случи в тази страна, за да се самосезира някоя от многобройните отговорни държавни институции ...

  може и тези от ЕК ...

  Иначе за какво са ни ?

 49. 49 Профил на мОДИ ти си........ши....к
  мОДИ ти си........ши....к
  Рейтинг: 446 Неутрално

  До коментар [#23] от "pc_none":
  Не може така да се краде,края на герб не означава края на света

 50. 50 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Вчера го писах в "Капитал" . Всъщност целта на фирмата не е да нахраним бедните, а да нахраним ЕТ "Фантастика-95-Георги Цанков".

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 51. 51 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#47:"Peacock"]Който дава парите, дава и стоките! Въпроса е на каква цена ги плащаме! [/quote]

  Парите не ги дава Германия! Парите ги даваме всички, но с тях се купуват само германски стоки! Германците тръбят, че давали най-много пари в бюджета на ЕС, но срамежливо премълчават, че по население са колкото половината от останалите държави взети заедно. Те са в средата и по дадени пари на калпак, но изведнъж заради политическото им влияние и лобистка политика всички събрани пари отиват в Германия, а ако има малки остатъци във Франция.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 52. 52 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Некви боклуци пак направиха далаверата на гърба на бедните.Мамка и и държава!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 53. 53 Профил на лизард
  лизард
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Добре де, кой стои зад пловдивската фирма? Това може да се окаже по-интересно от поредната схема за крадене

 54. 54 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 488 Любопитно

  До коментар [#47] от "Peacock":

  МОЛЯ !?!?!? Вероятно живееш в някой паралелен измислен брюкселски или берлински свят....Най-спекулативно високите цени и консултантски услуги, които се НАЛАГАТ по най-бруталния колониален начин са единствено и само немските, като ИЗОБЩО НЕ СЕ ДОПУСКАТ при "усвояването" от провинциалните мутробизнесмени на евро-подаянията НИКАКВИ ДРУГИ СТОКИ и УСЛУГИ освен немски, както си му реда когато туземните територии се грабят, а номенклатурата на продуктите е тази, която мутробизнесмена не може да реализира бързо...Това си е колониална практика от 19 в., която сега Берлин е наложил на европейските покрайнините и която е възнаграждението на местната мутроолигархия, чийто политически клонинг е герб,че държи в страх и подчинение, мизерстващото и гневно туземно население...Такаче, нито ТЯХНАТА прокуратура, а още по-малко ТЯХНАНАТА мутроадминистрация ще се притесни от тази класическа мутродалавера, защото тя се случва с негласната подкрепа именно на Берлин и Брюксел....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 55. 55 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Фирмата Кестрел фуудс се е отказала,или са я отказали в полза на нашият човек?

 56. 56 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 968 Гневно

  До коментар [#10] от "popovski31":

  ГЕРБ са сключили договорите! На тях им търси сметка! За това и за всичко! Последното от които беше строителна амнистия до 2001г!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 57. 57 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 594 Любопитно

  До коментар [#48] от "bgnabliudatel":

  Т.е. да бъдат сигнализирани точно тези, които пряко участват в далаверата на раздаване и направляването към "правилните " фирми и хора на евро-подаянията...Доста добра идея, която предзвиква иронични усмивки на брюкселските и местните чиновници, направо гръмко се смеят.....

 58. 58 Профил на йотата
  йотата
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Имам чувството, че живеем в икономика присъща за войните. Всичко си имаме - и жертви, и спекуланти и пропаганда и...

  Българин. Изчезващ вид. Заради липса на държава.
 59. 59 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2958 Неутрално

  Как ли пък да не се учуди човек на новината. По-интересно е кой е тоя Георги, който е спечелил конкурса на толкова места, и дали продуктите на по-ниски от пазарните цени са на достатъчно ниски. Маржинът във веригите и дребните магазинчета е около 40% от крайната цена на стоката, като тя се купува често от дистрибутор за страната, т.е. и той има достатъчна горница. Когато се говори за поръчка за милиони, се търси по-ниска или равна на цената на дистрибутора на едро, т.е. трябва нещата да са примерно по 10лв без ДДС за нещо, което е в магазина 20лв без ДДС(24 крайна цена за потребителя). Ако в тая поръчка същото струва на БЧК 15лв без ДДС, то пак има голямо надуване- 50% от реалната цена, на която всеки би купил такъв обем стока или 33% от стойността на поръчката.

 60. 60 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1132 Любопитно

  Това не е държава, това е един разграден двор, или село без кучета...Или кучета има, но те пазят задниците на политиците - лапачи..!! Кой ли е протежето на тази фирма от Пловдив...!!!??? Далавера, далавера....

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 61. 61 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#9] от "madagaskar":

  Ония цървули чичокорлеоне, дамян дефо и лехчево явно са минали през статията само с по 1 минусче. Вече се убеждавам, че тия наистина са на щат.

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 62. 62 Профил на martincom
  martincom
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "popovski31":

  договорите са засекретени има опасност за нациоалната сигурност

 63. 63 Профил на bmw_fan
  bmw_fan
  Рейтинг: 392 Весело

  От 60 мнения във форума, нито един запознат кой стои зад тази фирма. Шопи ли сте, перничани ли сте или и двете не знам. Георги Цанков е един сериозен играч и което е по-важно - не е гербер. Просто е много гъвкав и при него няма значение коя партия е "силната на деня". ПАРИЦА-ЦАРИЦА, е това му е принципа на Георги. Не случайно в предния мандат свали тогавашния председател на общинския съвет на измислената община Родопи и сам седна в стола му. Та Цанков е толкова напред, че срещу него да бягат герберите, не мож го стигнат. А вие се чудите и се маете, кой ПА Е ТОА Цанков...

  Не всички, които слушат чалга са простаци, но всички простаци слушат чалга
 64. 64 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#63] от "bmw_fan":

  И след всичките ти излияния, кво им пречи на гербави и въпросния Цанков да източат едни пари заедно? Разделението на партии е само условно и за пред публиката, иначе всички са приятели на големото лапане. Абе като цяло не се разбира, кво си се изнервил толко...

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 65. 65 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Когато един РАПОН -ветеринар, хранил ни с 20 годишно месо, ловил и маркирал кучетата в София :), даващ по 50 бона на млади пиарки- за страничка реклама , очевидно скаран с българския език и Е с голяма доза селска наглост и нахалство , ........
  ни Е и министър, то тогава сме зле , много зле , като държава :)

  BIG AL
 66. 66 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1170 Весело

  [quote#63:"bmw_fan"]Георги Цанков е един сериозен играч [/quote]

  Сериозен играч - Едноличен търговец ? ! ?

 67. 67 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 907 Весело

  До коментар [#63] от "bmw_fan":

  За килограм обикновени вафли във втория транш, например, справката показа, че по цени на едро на тържищата струва 4.30 лв., а поръчката е направена за 5.99 лв. без ДДС. Подобен е и случаят с кафе "Инка", което ще бъде доставено на цена от близо 20 лв. на килограм без ДДС. За сравнение, в магазините пакет от 150 г "Инка" се продава за 1.50 лв., а цената, с която доставчикът е спечелил позицията, е сравнима с тази на марки кафе като "Якобс" и "Чибо".

  Само прочитайки този абзац, ще ти стане ясно к`ви си ги надрънкал!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 68. 68 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#45] от "comandante":
  Защо никъде не се споменава ,че храните от помощите са на немски компании ? ...
  ...................
  Това не вярно ..Минлата година , даваха и по телевизията , имаше консерви с БЪЛКГАРСКИ постни сърми-на българска фирма
  не ги ядели и гълъбите ..), камо ли кучетата...

  BIG AL
 69. 69 Профил на solaar
  solaar
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Не разбрах бедните ли ще храним или поредната гербава фирма?

  Толкова ли беше трудно да проведат различни търгове за различните типове стоке. Така напривер Своге можеше да спечели търга за вафли, без да е нужна фирма посредник.

 70. 70 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 594 Весело

  До коментар [#66] от "Peacock":

  Как може да обясниш на някой платен лакей на провинциален мутробизнесмен какво точно означава разликата в юридическата форма на търговеца, просто няма да те разбере....Не си губи времето,

 71. 71 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  [quote#68:"BIG AL"]БЪЛКГАРСКИ постни сърми-на българска фирма
  не ги ядели и гълъбите ..), камо ли кучетата... [/quote]
  Е това е принципът на помощите да се плаща на фирмите които имат проблем с пласмента на боклуците си !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 72. 72 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  И защо така?
  Пак крадлива
  ръка!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 73. 73 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  Конграчюлейшънс.
  Обществени поръчки по герберастки - 3ти сезон.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 74. 74 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#13:"vladek"]
  Не разбирам поръчката за кафе. От кога кафето стана основен продукт на българина без който не може да се живее? [/quote]

  един любопитен факт: в османската империя липсата на кафе е била един от няколкото начина жена да получи развод. Трябвало да докаже, че мъжът не и е осигурявал кафе в продължение на поне 1 седмица

  Моралът не е порок!
 75. 75 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#10] от "popovski31":

  по скоро договорката между отказалата се фима и спечелилата в оследствие.

 76. 76 Профил на byal_negar
  byal_negar
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Първия печели с нереална оферта и после се отказва.
  Доста стара и плитка схема за измама! Как не ги е срам?! Нещастници!!!

  "Истината е винаги посредата!"
 77. 77 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Милиционерите ще надминат и комунистите по крадливост, щом не се посвениха да откраднат дори и от помощите за бедност

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 78. 78 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Някой нагъл гербераст пак си е направил далаверакта за сметка на възрастните и бедни хора.

 79. 79 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 488 Весело

  егати крадливото племе дето сме това българите ))

 80. 80 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  До коментар [#12] от "Peacock":

  БТВ е най-необективната тел. Водещите се хилят угоднически и заобикалят неудобните въпроси

 81. 81 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  До коментар [#13] от "vladek":

  Това е номерът !Учасваш с 2 фирми.После оттегляш спечелилата и остава тази с по-високите цени.

 82. 82 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 508 Неутрално

  До коментар [#29] от "ivohammer":я се разкарай доносник такъв, беж във вестник Дума

  BG e мини империя на злото.
 83. 83 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 508 Неутрално

  До коментар [#77] от "DrAvalanche":

  милиционери и комунисти е едно и също

  BG e мини империя на злото.
 84. 84 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  [quote#37:"xmm"]Към кафето що не са сложили и някоя кутия цигари?! [/quote]

  Жалко, че май вече "Арда"-дизел няма.
  Иначе щяха да я включат. По 7,50 лева пакета ...

 85. 85 Профил на irenapencheva
  irenapencheva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Здравейте на всички пишещи и коментиращи,
  Защо вместо да пишете глупости, не влезете в сайта на ДФЗ - профил на купувача и не прочетете документацията по тези търгове!
  Дали сте наясно, че всички тези продукти са пакетирани по специален начин, на палетите са по точно определени количества и за сметка на оператора се транспортират и разтоварват до всеки един от складовете в обл. центрове на БЧК? Защо не прочетете какви са гаранциите за добро изпълнение, за какви срокове са и колко са банковите такси за тяхното обслужване!
  И още нещо в обществената поръчка става въпрос за захар пакетирана захар по 1 кг, откога борсовата цена е за пакетирана захар и доставена в някои случаи и на 400км.
  И в крайна сметка, като смятате, че е толкова лесно и толкова много се печели, моля участвайте и вие...............

 86. 86 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Отворете агенцията за чуждестранна помощ - най-нужната при управлението на ГРОБ.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 87. 87 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 594 Весело

  До коментар [#85] от "irenapencheva":

  Мутрокалинке, я сега ни раскажи още някой фантастична смешка, по стар лекейски герб навик, много си падам по такива неграмотни и абсурдни масали като твоите....ха-ха-ха-ха....ха-ха-а-ха-ха.....

 88. 88 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2958 Неутрално

  До коментар [#85] от "irenapencheva":

  Ирена,

  Ако идеята е смислено оползотворяване на пари с максимална ефективност, няма нужда от специална опаковка. Тя и без това не оскъпява много, ако се поръча директно в завод, но защо е нужна? Може знаците на ЕС да са някакви стикери. Логистиката била проблем? Ами, събирате накуп в 2-3 склада в големи градове и после разнасяте с бусове сами.

  Не говорим за цена на едро на захарта без опаковка. На 1кг я продава всеки търговец на дребно. Той я купува малко по-скъпа от тази в чували, носят му я на място в обекта и т.н. Говорим за това, че, тъй като търговията на дребно минава по верига производител-дистрибутор-търговец с маржин около 40% на търговеца на дребно, цената трябва да е около 50% от пазарната за стоките, които сте поръчали в такъв голям обем. Специалната опаковка в случая при такъв обем не оскъпява, защото завод спокойно може да работи само по тая поръчка с дни. Говорим за над 300000 пакета! Това не е печатница да направи 500 бройки на една настройка на машина! За такива бройки разликата с всяка друга опаковка е нулева, защото най-скъпото е настройването и правенето на щампа. 500 бройки може да легнат по лев, 50000 ще са по 1ст, 500000 ще са с 0.1ст към цената за специалния вид на опаковката.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK