Йоана Кирова от ГЕРБ ще обжалва акта си за нарушение на пътя

Йоана Кирова

© Анелия Николова

Йоана КироваДвижих се с нормална скорост. Имам вече акт и ще го обжалвам, защото имам възражения. Това каза народният представител от ГЕРБ Йоана Кирова, която вчера предизвика инцидент с велосипедист, съобщи БГЕНС.


Моята версия е следната - движих се с автомобила си по посока от БАН към ул. "Раковски" и приближавайки пешеходната пътека поглеждам отляво и отдясно, и установих, че няма пешеходци, след което тръгвам да преминавам пътеката, разказа Кирова пред медиите в парламента. В дясната лента до мен се движи микробус, в този момент, в който влизам и преминавам пешеходната пътека пред мен изскача човек на велосипед. Аз подминавам, защото не можех в този момент да спра, той минава зад мен и стига до тротоара, на който имаше полицай, продължи разказа си Кирова. Полицаят идва до мен, казва да отбия, защото трябва да ми пише акт и …това беше, е описанието на Кирова.


Движих се с нормална скорост, твърди депутатът. Имам вече акт и ще го обжалвам, защото имам възражения. В него е записано, че съм отнела предимство на преминаващ и са посочени трите имена на лицето. Нямах контакт с велосипедиста, а той няма възражения и претенции към мен, така ми казаха, твърди Кирова. Оспорвам това, че съм отнела предимство. За положението на микробуса до нея, отдясно, Кирова каза, че няма навик и спомен да следи кой е спрял и кой - не.


Вчера около 11 часа пред полицейската караулка на кръстовището на булевард "Цар Освободител" и улица "Г. С. Раковски" депутатката от ГЕРБ блъснала велосипедист. Съставен й бе акт по закона за движение по пътищата. Глобата за Кирова, която е снаха на отвлечения от групата "Наглите" бизнесмен Киро Киров, е 100 лева.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK