Митничари задържаха вагон с фалшиви парфюми

Притежателите на фалшифицираните търговски марки са били информирани за находката на българските митничари

© Агенция "Митници"

Притежателите на фалшифицираните търговски марки са били информирани за находката на българските митничариРекордно количество фалшиви парфюми разкриха и задържаха митническите служители. Неистинските кутийка с аромати били укрити във вагон, пътувал по документи от Турция за Холандия.


Той е проследен до границата със Сърбия и след като става ясно, че действително пътува за Западна Европа и стоката в него не е предназначена за българския пазар, е спрян за проверка. Скрити зад кашони с макарони са намерени над 33 000 флакона парфюми на различни световноизвестни марки. Това е най-голямото количество задържана подобна фалшива стока от близо шест години насам.


Кутиите на фалшификатите перфектно имитират тези на оригиналите и с лекота биха заблудили визуално дори най-опитния западноевропейски купувач, уточняват от Агенция "Митници". При някои от парфюмите визуалната прилика е постигната и при стъклените флакони, при други разлика в качеството се открива при пластмасовите им капачките.
Ароматите бегло наподобяват оригиналните при категорично различна композиция, интензивност и дълготрайност. Абсолютно неясни са съставките, съдържащи се в течностите, както и техният произход.


Предстои да се установи опасни ли са здравето на потребителите заловените парфюми. За тази година това е вторият голям удар на митническите служители срещу разпространението на фалшиви аромати, след като през април бе задържан цял контейнер със сходно количество фалшификати на Илиянци.


Тогава ментетата бяха предназначени за българския пазар и с видимо по-ниско качество.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK