Борисов на правителственото заседание: Браво на министрите, да идат на опера в Бургас

Редовно заседание на Министерски съвет Бойко Борисов

© Анелия Николова

Редовно заседание на Министерски съвет Бойко БорисовС персонални похвали за добре свършена работа премиерът Бойко Борисов е започнал редовното заседание на Министерския съвет в сряда. Задоволството на премиера от изпълнителния екип предшества възлагане на още задачи, съвети към министрите за посещения на културни събития и планове за още държавни  дела, става ясно от стенограмата на заседанието.


Сред "отличниците" на Борисов са регионалният министър Лиляна Павлова, образователният й колега Сергей Игнатов и Томислав Дончев, чието ведомство отговаря за управлението на европейските средства.


Първите комплименти са отправени към регионалното министерство. "Много добре се включи Лили Павлова, че се обясни на хората, че няма да се глобяват с по 5 хил.лв. за остъклените балкони, защото това не е било наше намерение, но беше лансирано в публичното пространство по един такъв начин. Сутринта гледахме за ДНСК и Гечева по телевизията, много добре го обясни, хората да са спокойни", казва премиерът. И повтаря, че според него добрината, която правителството искало да стори, била изкарана като голям проблем.
Следващите потупвания по рамото са адресирани до Сергей Игнатов, който бил постигнал голям успех с европейските пари. Благодарение на съвместната му работа с Томислав Дончев Игнатов раздал много средства на университетите за различни проекти. До края на месеца общата сума на парите щяла да стане 44 млн. лв. "Стана много добре, защото дойдоха ректорите на почти всички институти, получиха най-малко по 700-800 хиляди, примерно, Софийският университет – към 3 милиона по различните програми и най-вече, че докторантите получават по 16 000 лева и в същото време им се дава възможност да работят по своите приоритети", обяви новитеим финансови придобивки той.


На въпросната среща присъствали и много от институтите на БАН с "вече свои програми и проекти, за които също ще получат пари".


Встъпителната реч към заседанието продължава с кроене на планове. Идната сряда Борисов възнамерява до отскочи до "Дунав мост 2" заедно с Московски. Обявява, че и еврокомисарят по регионалното развитие Йоханес Хаан бил поканен на инспекцията. "Беше важно до края на годината да го (мостът бел.р.) присъединим, комисарят да го види в този му вид, за да можем да не загубим европейските пари по него, така че, и в тази посока да се работи", доволен е премиерът.


Възлага задачи на зам.-министъра на финансите Владимир Горанов. Иска от него да се свърже с обсерваторията "Рожен", защото "пак имало някакви проблеми" и понеже всяка година се говори, че ще спира дейност пък още не била затворила, "да не се стига дотам, да се изговорят примерно тези неща, пък тогава да се дават пари". "Затова се свържи, покани ги на една среща, виж какво е финансовото ни състояние и го задействайте", нарежда Борисов.


Вътрешният министър Цветан Цветанов пък ще трябва да отиде на парламентарната група в парламента "да им каже (на БСП, бел.р.) относно "АЕЦ Белене" за референдума". "Ние заставаме твърдо за провеждане на референдум и настояваме БСП да си махнат само думичката, която прави текста противоконституционен, да го формулират като изграждане на нова ядрена централа. За всички българи е ясно, че става въпрос за Белене, така че не е нужно да се говори и "атомна" не може да бъде, трябва да е "ядрена", защото е така по смисъла на закона, така че сме готови в тази посока да действаме".


Някъде между похвалите и задачите Борисов се сеща да изрази съболезнования към правосъдния министър Диана Ковачева за загубата на баща й. "Аз съм загубил майка и баща, знам колко е тежко, но животът продължава. Колкото по-бързо влезеш във форма, защото Висшият съдебен съвет има да решава важни задачи, работата ще те разсее", разсъждава той.


Борисов не пропуска да вкара културен елемент е речта си - накрая съветва, който може да иде на опера в Бургас, защото скоро там щяло да има участие на Виенската опера. Той самият бил възпрепятстван, но "министър Аню Ангелов задължително трябва да отиде, министър Цветанов също обича много операта, така че - който има желание!", казва той и добавя, че след последния ремонт сградата е придобила много добър вид. 

Коментари (113)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на royaldnk
  royaldnk
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Както беше уточнено на друго едно място, никаква ''Виенска опера'' няма да идва в Бургас, ами Виенският Моцаров оркестър, който ще изнесе Коледен концерт, но за върлия фен на ''Винету'' очевидно няма никаква разлика

 2. 2 Профил на Борко
  Борко
  Рейтинг: 374 Весело

  Да ходят на опера, ако искат и на кино, само да не си раздават бонуси, сбрани от нашите заплати изтерзани

 3. 3 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Весело

  Явно авиоотряда трябва да закара некой до Бургас и се търси оправдание

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 4. 4 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 890 Весело

  Да `одите на опера, че да не ви се карам, че после ша ви бия и накрая уволнявам! Ама последователността може и да не е такава!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 5. 5 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2664 Весело

  Малко "културно-просветна " дейност в стил 60-те г. на миналия век.

 6. 6 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1316 Весело

  Борисов заседанията на Минстерският ти съвет приличат не на опера а на Мъпет шоу.

 7. 7 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 626 Весело  Пей сърце - шоп мачкане НЕМА !
  Евала багатурбагине !!!

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Гледах един великолепен Риголето,изпълнен от невероятния Александър Крунов в обновената опера в Бургас.

  Залата изглежда много добре,акустиката е страхотна!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 10. 10 Профил на bravo_vn
  bravo_vn
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Мирослав Дончев? Не е ли Томислав Дончев?

 11. 11 Профил на Тишо
  Тишо
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "министър Аню Ангелов задължително трябва да отиде, министър Цветанов също обича много операта, така че - който има желание!"

  (facepalm)

 12. 12 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  Борисов на правителственото заседание: Браво на министрите Лиляна Павлова, Сергей Игнатов и Мирослав Дончев...другите както Любослав Пенев казва - „Който ме уважава, ме уважава. Който не ме уважава да духа супата“.
  За всички българи е ясно, че става въпрос за Белене, така че не е нужно да се говори и "атомна" не може да бъде, трябва да е "ядрена", защото е така по смисъла на закона, така че сме готови в тази посока да действаме". По смисъла на кой закон? Атомна енергия се учи в седми клас - Ние, без Борисов разбира се, различаваме три вида ядрени реакции:
  1. Радиоактивно разпадане.
  2. Ядрен синтез.
  3. Делене на ядрата.
  Затова се казва и Международна агенция за атомна енергия (МААЕ, на френски: Agence internationale de l'nergie atomique, AIEA ; на английски: International Atomic Energy Agency, IAEA) и е автономна, международна организация, основана на 29 юли 1957 година. Нейната цел е да поощрява мирната употреба на ядрена енергия и да възпрепятства използването за военни цели. За целта Международната агенция за атомна енергия упражнява три дейности: проверява вече съществуващи ядрени съоръжения и наблюдава тяхната експлоатация за мирни цели, осигурява информация и разработва стандарти, с които да се гарантира сигурността на ядрените съоръжения, подпомага всички области на науката, които се занимават с мирните приложения на ядрените технологии. Европейската общност за атомна енергия (ЕОАЕ или Евратом) е международната организация, която се контролира от Европейска общност на Европейския съюз.
  Атомная электростанция (АЭС) — ядерная установка для производства энергии в заданных режимах и условиях применения, располагающаяся в пределах определённой проектом территории, на которой для осуществления этой цели используются ядерный реактор (реакторы) и комплекс необходимых систем, устройств, оборудования и сооружений с необходимыми работниками (персоналом). Ещё более интересной, хотя и относительно отдалённой перспективой выглядит использование энергии ядерного синтеза. Термоядерные реакторы, по расчётам, будут потреблять меньше топлива на единицу энергии, и как само это топливо (дейтерий, литий, гелий-3), так и продукты их синтеза не радиоактивны и, следовательно, экологически безопасны.
  В настоящее время при участии России, США, Японии и Евросоюза на юге Франции в Кадараше ведётся строительство международного экспериментального термоядерного реактора ITER.
  Atomkraftwerk (AKW), centrale atomica, nuclear power plant. Атомната енергия е тип ядрена технология включваща контролирано използване на ядрена реакция за създаване на енергия за работа включващо задвижване, топлина, и за генериране на електричество. Атомът произлиза от гръцкото ἄτομος - недели, което не означава неделим, а означава - не дели! Императив (заповедна форма).
  Ех, Борисов Винету наш, браво и на теб Искре Фидосова...
  Учените разделиха атома, сега атомът разделя нас.
  The scientists split the atom; now the atom is splitting us.-
  Куентин Джеймс Рейнълдс

 13. 13 Профил на kanarko
  kanarko
  Рейтинг: 426 Весело

  Предизборната кампания започна: ГЕРБ vs. БСП 2.0 ft. Кунева beta version

  http://kanarko.com/?p=2474

  www.kanarko.com
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Гений!
  Браво Лили, че каза на хората, че няма да им вземем парите!
  Браво на Серго, че взе пари и ги раздаде!
  Иво, виж там следващата седмица да се похвалим и да ни снимат!
  Цецо! Кажи им на тия законовата форма на "ядрена"!
  И да не пропусна, все пак трябва да изглеждаме интелигентни и затова войска и милиционери колективно на опера!
  Хайде всеки по задачите!
  Гений!
  Чудя се как да определя настроението - нормално (ще сметнат, че съм ненормален), разстроено или весело или може би гневно!

  pastor
 16. 16 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#12] от "latcho59":

  Каква е разликата между "радиоактивно разпадане" и "делене на ядрата"?

  П.С. има много повече видове ядрени реакции.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 17. 17 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Аааа...
  "На въпросната среща присъствали и много от институтите на БАН с "вече свои програми и проекти, за които също ще получат пари".

  След Людмила кой следва? Тошко?
  После Батето и да стигнем в музеума на развития социализъм...
  Тц...мерси, но не!
  Отпускат се пари за дадени проекти, целенасочено?
  Хайде стига де! Стига реставрация!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 18. 18 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#8] от "drakar65":
  Не, сигурно Миро има да отчита ''едни'' пари и за него си мисли, докато говори в момента...
  Не бъдете нападателни или строги, а спокойни..
  Не съдете, за да не бъдете съдени.
  12. Бог е съдия праведен (крепък и дълготърпелив,) и Бог, Който всеки ден строго изисква; 13. ако някой не се обръща, Той изостря меча Си, изопва лъка Си и го насочва, 14. приготвя за него смъртоносни оръдия, прави стрелите Си палещи.... СВЕЩЕНО ПИСАНИЕ, Псалом 7

 19. 19 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 419 Неутрално

  ...Първите комплименти са отправени към регионалното министерство. "Много добре се включи Лили Павлова, че се обясни на хората, че няма да се глобяват с по 5 хил.лв. за остъклените балкони, защото това не е било наше намерение, но беше лансирано в публичното пространство по един такъв начин. Сутринта гледахме за ДНСК и Гечева по телевизията, много добре го обясни, хората да са спокойни", казва премиерът...
  ---
  Тези (Павлова, Гечева) трябва да ги провери прокуратурата, защото публично заявяват, че няма да спазват закона. Защото закона е обявил при какви условия остъклените тераси са незаконни и ако са налице тези условия - подлежат на примахване. Но Павлова и Гечева смело казват: "Хич да не ви пука, няма да ви закачаме, ако че законът ни задължава да го направим..."

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 20. 20 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 995 Весело

  [quote#16:"jubal harshaw"]До коментар [#12] от "latcho59":

  Каква е разликата между "радиоактивно разпадане" и "делене на ядрата"? [/quote]

  вероятно му е на акъла "beta decay" ама знае ли чиляк

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 21. 21 Профил на Storan
  Storan
  Рейтинг: 636 Весело

  Малейииии!
  В потрес ще изпадне всеки - присъствал на подобно събитие като заседание на министерския съвет!

 22. 22 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#20] от "Mylène Jampanoï":

  Дификълт ту дисайд.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 23. 23 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "министър Цветанов също обича много операта, така че - който има желание!"

  хахахахха, Бойко, днес ме развесели

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 24. 24 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Любопитно

  До коментар [#16] от "jubal harshaw":
  Ἓν οἶδα ὅτι ουδὲν οἶδα (Ένα ξέρω, ότι δεν ξέρω τίποτα) - "едно знам, че не знам нищо" (знам, че аз не знам нищо). (Πλάτωνας, Απολογία Σωκράτη).
  Но ти "jubal harshaw" съм сигурен, че и това не знаеш. Заговори, че да те видя - е казал Сократ. Мисълта на Сократ „Говори, за да те видя” носи дълбоко скрит смисъл.
  Говори, "jubal harshaw". Напиши ни ти какво знаеш, отвори ни, "светни" ни по темата, ако можеш разбира се...

 25. 25 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 626 Весело

  До коментар [#20] от "Mylène Jampanoï":

  Potassium-40 (40K) ?!?

 26. 26 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1466 Весело

  Няма ли кой да се сети да издава ежеседмичните стенограми под формата на хумористичен вестник (с илюстрации - картините, нарисувани от Борисов по време на заседанията). За има няма месец ще се наложи новото издание и ще фалира конкуренцията в-к "Стършел" (ако вече не е фалирал, де).

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3285 Гневно

  "Борисов на правителственото заседание: Браво на министрите, да идат на опера в Бургас."

  В полицейска държава,по-иде другарите министри вместо на опера,да бъдат преносачени към ОПЕРАтивния дежурен.
  Той да им сведе информацията за операта.
  Придобита със СРС-та,естествено.
  Така де.Поне да се оправдаят МИЛИАРДИТЕ ЗА МИЛИЦИЯ И ПОДСЛУШВАНЕ.
  Дето НЕ СТАВАТ ЗА ОСЪДИТЕЛНИ ПРИСЪДИ.
  Все за нещо да им се намери приложение...

 29. 29 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#16] от "jubal harshaw":
  1.Ραδιενέργεια://www.geo.auth.gr/106/theory/radioactivity_05.gif
  2.Τί είναι η πυρηνική σχάση; http://www.chemist.gr/2011/03/4964/

 30. 30 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  [quote#2:"Борислав"]само да не си раздават бонуси, сбрани от нашите заплати [/quote]

  Да знаеш кой е най-икономичният министър в новата ни история? Георги Пирински! За 3 години на поста си има едно ходене до Сърбия (с кола) и едно до Виетнам. Другаде никъде не го приеха, даже бате Боря в Кремъл не искаше да го вижда...Та ако това ни е критерият за икономии, значи загазила е работата....

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 31. 31 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  "Много добре се включи Лили Павлова, че се обясни на хората, че няма да се глобяват с по 5 хил.лв. за остъклените балкони, защото това не е било наше намерение...."
  --------------

  Сега ще трябва да обяснявам на комшиите, че напразно са се хабили да си развалят остъклените тераси..., ама ако ги остъклят отново, вероятността ГЕРБ да се врътнат е 90% , така че след мандата.

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 32. 32 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ако в закона е ядрена тогава няма как да е атомна.

 33. 33 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2569 Весело

  "...виж какво е финансовото ни състояние и го задействайте" - настоящИЙ ръководител, същиЙ водач - само с поглед и решава нещата, а и от всяка година за "Рожен", все така! Само Аню да не забрави харпуна, за операта в Бургас - море има там. ПроЗто неотразими сАвещания - все успешни, оперетни...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 34. 34 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 626 Весело

  До коментар [#29] от "latcho59":

  Давай друг път на някой по интернационален език , ако може разбира се .
  А иначе това което е дал Mylène Jampanoï е изчерпателно и удобно . "

 35. 35 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 995 Весело

  [quote#32:"bta"]Ако в закона е ядрена тогава няма как да е атомна. [/quote]

  не врат ами шия викаш?

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 36. 36 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Весело

  "министър Аню Ангелов задължително трябва да отиде, министър Цветанов също обича много операта, така че - който има желание!"
  Аню, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
  А, имало и пожелателно тълкуване, щом става въпрос за Ц.Ц...

  Не мога да се спра да се хиля....

  И това е от заседание на МС?
  То бива, бива...
  Тия обърнаха управлението на държавата на хоремаг!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 37. 37 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  "Сред "отличниците" на Борисов са регионалният министър Лиляна Павлова".
  --
  Хубаво, ама точно тази министърка вчера си призна, че няма да усвои "само" един милиард. Същото число се получи и при Миро..Бойко ще им "дърпа" май ушите.

 38. 38 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 529 Неутрално

  след операта в Бургас,минете и край Ямбол - статистиката сочи че това е града "първенец" по самоубийства, вижте нещо да направите по въпроса и да ги успокоите хората- ковчези ще има за всички.....

 39. 39 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 426 Весело

  Който има желание. Да не посочвам!

 40. 40 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#34] от "fanagoreca":
  От Старогръцкият език Αρχαία ελληνική γλώσσα (ἡ Ἑλληνικὴ γλῶσσα) по интернационален език поне аз не се сещам, а ти?

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Весело

  Айде на културните мероприятия сега в Бургас на опера утре в Драгалевци на цирк нищо че са им стари номерата

 44. 44 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#41] от "Mylène Jampanoï":

  Това в графата за деление на ядрата ли се пада или при разпадането?

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 45. 45 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 626 Весело

  До коментар [#40] от "latcho59":

  Пали машината на времето , и като покаже километража 2012 година , пак ме питай .
  Иначе - Мелина Меркури - много готина .

 46. 46 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 626 Весело

  До коментар [#44] от "jubal harshaw":

  Джубале , ти можеш ли да пишеш "отзад-напред" ?!?

 47. 47 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#34] от "fanagoreca":
  Макар да е вярно, че римляните са говорили форма на латинския, известен като простонароден латински език, то той е бил доста различен от класическия латински, на който си мислим, че са говорили. Простонародният латински е езикът, от който произлизат езиците от романската езикова група. Класическият латински се е използвал само като официален език. Характерно е било силното гръцко влияние при създаване на образователна им система. Когато Древна Гърция загива, огромни маси от гърци се заселват в Рим. Сред тях има много философи, хора на изкуството и културата. Гръцкият език се налага като език на аристокрацията. Рим изпада под силно гръцко влияние, включително и в образователната система. Гръцкият език се налага като език само на аристокрацията. В граматическите училища се е изучавал гръцки език и латински език, философия, етика и др. В тези училища започва изучаването на гръцката реторика. А населението на източната Римска империя е говорило изцяло на гръцки език, а от 4-ти век гръцкият е заместил латинския като официален език.

 48. 48 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1327 Весело  Ей, Дневник, ще ви цуна за веселата статия.

  Цветанов на опера... ха-ха...

  ПП: Тоя Бойко що нищо не каза Руми Желева? Що не я похвали и нея? Нали и тя беше министерка.

  Жената е покана за щастие
 49. 49 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#45] от "fanagoreca":
  Мелина Меркури е истинска гръцка героиня. Когато диктатора Патакос я лишава от гръцко гражданство тя заявява "Аз съм се родила гъркиня и ще умра гъркиня, а господин Патакос се е родил фашист и ще умре като фашист!". По-късно, когато пада диктатурата Мелина Меркури става депутат и министър на културата. (Μελίνα Μερκούρη, 1920 - 1994)

 50. 50 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 995 Весело

  До коментар [#44] от "jubal harshaw":

  ами нали се съгласихме, че е трудно да се каже

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 51. 51 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 626 Весело

  До коментар [#47] от "latcho59":


  [quote#47:"latcho59"]А населението на източната Римска империя е говорило изцяло на гръцки език[/quote]

  Очаквам включването на някой с фамилия Иванчевски , да ти обясни , че всъщност се е говорело на мекедонски .
  В съвременният свят знаем кой езици са приети за интернационални , а долкото съм запознат в две от най-сериозните наУки - медицината и правото се ползва латинският .
  Пак казвам -харесвам Мелина Меркури "

 52. 52 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#46] от "fanagoreca":

  Не, но мога да напиша "дръпни-бутни". Може и да има трансформация, при която двете са еквивалентни, ама след винцето, дето го пийнах за вечеря не смея да се бутам между шамарите.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 53. 53 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 626 Весело

  До коментар [#50] от "Mylène Jampanoï":

  Зависи от експериментО , ако шЪ крием котката в кашона - ИлядиАме одмА . "

 54. 54 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#44] от "jubal harshaw":
  А премиерът Бойко Борисов, прочут български ядрен физик, иска дълго време да дели "атома" и "ядрото", но само по смисъла на закона, така че трябва да сме готови в тази посока да чакаме преди да действаме. Точно този български учен, ще даде своя принос в научната история на света и европейската ядрена физика и приложни изследвания ...

 55. 55 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 855 Весело

  И Гьоринг е обичал опера,не само Цветан Цветанов.

 56. 56 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 855 Весело

  Подземният паркинг на операта в Бургас повече от 3 коли накуп не е виждал.Сега ще види.

 57. 57 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 995 Разстроено

  До коментар [#53] от "fanagoreca":

  бе аз щях да му викам на Лачо, ча fission/fussion са еквивалетни доколкото са стремим към зона с по-ниска binding energy, ма ма досрамя да дудна ростотии от който ептен па бъкел не отбирам

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 58. 58 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#54] от "latcho59":

  Премиерът Бойко не се интересува от делението на атоми, той е стигнал до едно-единствено деление, на малки хартиени късове с воден знак.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 59. 59 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#51] от "fanagoreca":
  Плодовете на науката са сладки, корените – горчиви.
  Doctrina est fructus dulcis, radicis amarae
  Не влизаме "fanagoreca" два пъти в една и съща река.
  In idem flumen bis non descendimus

 60. 60 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#48] от "Невъзпитано русо":
  [quote#48:"Невъзпитано русо"]Ей, Дневник, ще ви цуна за веселата статия[/quote]
  Айде, айде и мене...

  Румиту Йелева и биха шута...............................от ЕНП-то, вчера.
  Бая майтап падна...под статията!
  А Румиту Йелева бе министър докато не се изложи в Брюксел!
  След това стана нарицателно!
  Както и "калинките", прелитащи из България....

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 61. 61 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#58] от "jubal harshaw":
  Финикийските знаци се използват вече 25 века. Възникнали като раковини, късове мед, сребро или злато, те придобиват все по-абстрактна форма. Днес те вече се движат със скоростта на светлината и са най-могъщата финансова, политическа и обществена сила в света.
  "Предстои последният конфликт, в резултат на който цивилизацията ще придобие своята завършена форма - това е конфликтът между кръвта и парите."
  Освалд Шпенглер

 62. 62 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#57] от "Mylène Jampanoï":


  [quote#57:"Mylène Jampanoï"]бе аз щях да му викам на Лачо, ча fission/fussion са еквивалетни доколкото са стремим към зона с по-ниска binding energy[/quote]

  Нищо грешно - принципно- не виждам , а както казах , ако ще правим "котката на Шрьодингер" то там са други едни работи .

  Тук е ясно 200-300 атмосфери пара врЪти перката и т'ва е

 63. 63 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#57] от "Mylène Jampanoï":
  Недей!!! Аз знам много повече от написаното в Уикипедия, свободната енциклопедия, че: - Площадка „Белене“ е утвърдена за изграждане на втора АЕЦ у нас с Постановление № 9 от 20 март 1981 г. на Министерския съвет. С Решение № 197 от 31 декември 1981 г. на Бюрото на Министерският съвет площадката за изграждане на АЕЦ „Белене“ е отчуждена и предадена на Министерството на енергетиката. В края на 1980 г. и началото на 1981 г. „Енергопроект“ — София, изготвя документация за „Инженерно усвояване и подготовка на площадката за строителство“. В съответствие с работните проекти усвояването на площадката започва в началото на 1982 г. Полагането на основите на бъдещата електроцентрала през 1987 г. по проект на „Атоменергопроект“ — Киев и „Енергопроект“ — София, предвиждащ изграждането на 4 блока WWER-1000/V 320. В периода 1988 — 1990 г. са изпълнени около 40% от дейностите по изграждането на първи блок и е доставено 80% от основното оборудване.
  Аз знам много повече, но Silentium est aurum - мълчанието е злато. Si vale bene est, ego valeo (s.v.b.e.e.v.)

 64. 64 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#59] от "latcho59":

  Щастлив е този който живее "днес" - в настоящето си Лъчо "

 65. 65 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#62] от "fanagoreca":
  Експериментът на Шрьодингер замислен със съвсем други цели.

 66. 66 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#64] от "fanagoreca":
  Temeritas est florentis aetatis - тempora mutantur, nos et mutamur in illis.
  Лекомислието е присъщо на младата възраст. Времената се менят и ние се меним с тях.

 67. 67 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#61] от "latcho59":

  Не знам дали Боко го интересуват финикийските, май банката на Цветелина не ги обменя вече. Много били остарели.

  Виж, дойчемарки са окей - 5 рога - 5 марки, 5 милиона рога - 5 милиона марки.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 68. 68 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 658 Неутрално

  И после под строй на баня.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 69. 69 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 626 Весело

  До коментар [#65] от "latcho59":

  "Експериментът на Шрьодингер замислен със съвсем други цели. "

  Затова , го давам като пример . Не търси спора винаги , времето ... "

 70. 70 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Бойко Борисов на редовното заседание на Министерския съвет в сряда: Вътрешният министър Цветан Цветанов пък ще трябва да отиде на парламентарната група в парламента "да им каже относно "АЕЦ Белене" за референдума". За всички българи е ясно, че става въпрос за Белене, така че не е нужно да се говори и "атомна" не може да бъде, трябва да е "ядрена", защото е така по смисъла на закона, така че сме готови в тази посока да действаме"....
  Легалната дефиниция важи само за закона, или подзаконовия нормативен акт, в който е дадена. Възможно е даден закон да се позовава на легална дефиниция от друг закон, но това изрично се посочва в него. Възможно е различните закони да имат различни легални дефиниции за едно и също нещо. Легални дефиниции в подзаконови актове на някой закон се дават, когато такива няма в самия закон. Така по смисъла на закона, Борисов. Съгласно НАРЕДБА № 3 от 24.11.1987 г. за осигуряване безопасността на атомните централи при проектиране, изграждане и експлоатация
  Издадена от председателя на Комитета за използване на атомната енергия за мирни цели при МС, обн., ДВ, бр. 27 от 8.04.1988 г., изм., бр. 12 от 9.02.2001 г. в § 1. Термините, употребявани в тази наредба, имат следните определения:
  1. "атомна централа (АЦ)" е ядрен реактор или реактори с комплекс от системи, устройства, оборудване и съоръжения, предназначени за безопасно производство на топлинна или електрическа енергия;
  2. "атомна електрическа централа (АЕЦ)" е атомна централа, предназначена за производство на електрическа енергия;
  3. "атомна топлоелектроцентрала (АТЕЦ)" е атомна централа, предназначена за производство на топлинна и електрическа енергия;
  4. "атомна централа за топлоснабдяване (АЦТ)" е атомна централа, предназначена за производство на гореща вода за битови цели;
  5. "атомна централа за промишлено топлоснабдяване" е атомна централа, предназначена за производство на гореща вода и пара за технически и битови цели;
  § 3. Тази наредба се издава на основание чл. 13, т. 3 от Закона за използуване на атомната енергия за мирни цели.
  § 4. Наредбата се отнася за всички министерства, други ведомства и организации при проектиране, разработване и изработване на оборудване, строителство, въвеждане в експлоатация, експлоатация и извеждане от експлоатация на атомни централи.
  А съгласно ЗАКОНА за безопасно използване на ядрената енергия § 1. По смисъла на този закон:
  53. (Изм. - ДВ, бр. 80 от 2010 г.): "Ядрена централа" е електроцентрала, в която енергията се генерира от един или повече ядрени реактори и която може да включва прилежащите съоръжения за управление на радиоактивни отпадъци и отработено ядрено гориво, разположени на една площадка, за които са предвидени обща физическа защита и аварийно планиране.
  Правото е мислене. Мислене в рамките на една система, а не в хаоса на някаква проста съвкупност от норми. При това- не чисто откривателско мислене. То е мислене въз основа на установени от законодателя норми. За да се стигне до истинския правов резултат, до волята на закона, е необходима както тази способност за съждение, така и познаване на онова, върху което се мисли.

 71. 71 Профил на Wornoxmaniak vs Фейсбук учиндолски гуру
  Wornoxmaniak vs Фейсбук учиндолски гуру
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  До коментар [#57] от "Mylène Jampanoï":

  Шантавото, понеже се заговорихме са ядрена енергия, замислял си се некога защо планетите се въртят около слънцето натака, а не на така?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 72. 72 Профил на Wornoxmaniak vs Фейсбук учиндолски гуру
  Wornoxmaniak vs Фейсбук учиндолски гуру
  Рейтинг: 1110 Весело

  Мисля критиците след такава статия малко да замълчат и да се запитат техните ора какво са направили?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1400 Весело

  "Аз съм загубил майка и баща, знам колко е тежко, но животът продължава. Колкото по-бързо влезеш във форма, защото Висшият съдебен съвет има да решава важни задачи, работата ще те разсее"
  ----------------------------
  Какво фино изказване само.
  Недостижима простотия!

  I Want To Believe
 75. 75 Профил на Wornoxmaniak vs Фейсбук учиндолски гуру
  Wornoxmaniak vs Фейсбук учиндолски гуру
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  До коментар [#73] от "Mylène Jampanoï":

  Не питам те за нещо което е на 460 светлинни години и не е ясно какво е? Питам те за нещо тук и сега. Защо обикаляме натака, а не примерно нагоре или на обратно?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 76. 76 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1327 Разстроено

  До коментар [#60] от "drakar65":

  Ми добре.
  Ама тоя Бойко като е тръгнал да се резили да се доорезили до край.

  Превърна Министерски съвет в кръчма.

  Жената е покана за щастие
 77. 77 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  И да купят подаръци, защото ще присъстват на Сватбата на Фигаро!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 78. 78 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#30] от "cinik":
  Председателят на Народното събрание Георги Пирински пристигна вчера на двудневно посещение във Франция 6 май 2008.27 мар 2008 – Председателят на Народното събрание Георги Пирински бе на официално посещение в Кралство Дания. председателя на Народното събрание Георги Пирински във Федерална република Германия (Берлин, Мюнхен); 9-12 април ...News.bg - Георги Пирински е на посещение в Турция...Георги Пирински, е на официално посещение в Япония от 20 до 26 март ...Георги Пирински с делегация посети САЩ ...Германия, Италия, Франция, Австрия, Великобритания, Румъния и др. .... г. на посещение в Будапеща е бил председателят на НС Георги Пирински. Достойно носи аватарчето си "cinik" Цинизъм (от древногръцката κυνισμός, kynismós, куче) в разговорно използване е безсрамна дързост, груба откровеност, но ти си само тъп простак.

 79. 79 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1952 Весело

  Този път няма открояваща се глупост. Просто Борисов е говорил съвсем нормални простотии.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 80. 80 Профил на Petko Popov
  Petko Popov
  Рейтинг: 239 Неутрално

  ББ неможе той ще рита парцалената топка със съмахаленците си, а спокойно може да повтори бай Ганьо, "гледаите ги вие аз такива съм гледал ехеееее"

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на pongo76
  pongo76
  Рейтинг: 374 Неутрално

  "Аз съм загубил майка и баща, знам колко е тежко, но животът продължава. Колкото по-бързо влезеш във форма, защото Висшият съдебен съвет има да решава важни задачи, работата ще те разсее", разсъждава той. Конгениално

 83. 83 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Амчи, те тези министри дали знаят, кои са Моцарт, Росини, Верди, Пучини, Гуно и т.н. а?
  Да не ги сбъркат със, Стояна, Гергана, Преслава, Галена-Малена и Мара отварачката, че тогаз да видиш как ще пеят арии на заседаниято на министерския съвет!

  ура и да живей!!!
 84. 84 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 748 Весело

  До коментар [#71] от "Wrornoxmaniak":

  Браво Уорни!
  Ти се събуди и зададе дълбокомислен въпрос относно ядрената енергетика!
  Виж там в читалището на Лехево, може да намериш някоя книга в която да пише, че ако погледнеш слънчевата система от другата страна, то планетите сменят посоката си от "ха така" на "онака"!

 85. 85 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#78] от "latcho59":

  Той говори за Пирински като министър, ти му даваш разписанието на Пирински като част от делегации на НС.

  Има голяма разлика.

 86. 86 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 742 Неутрално

  При добри пътища, ходенето на опера от Бургас в София или обратно, не би било никакъв проблем.

 87. 87 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1211 Гневно

  "Борисов на правителственото заседание: Браво на министрите, да идат на опера в Бургас"

  ЦИРКАДЖИИ на опера?
  ТОВА ПАРОДИЯ ли е, или Абсурд?


 88. 88 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#87] от "Дедо Либен":

  Абсурдна ПАРОДИЯ

 89. 89 Профил на Wornoxmaniak vs Фейсбук учиндолски гуру
  Wornoxmaniak vs Фейсбук учиндолски гуру
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  До коментар [#84] от "ПАСТОРА":

  То, какъв е смисълът да влизам в научна полемика като на повечето ви е селско нивото и да обяснявам, че нашата слънчева система се намита в спокоен ръкав на спираловидна галактика в центъра на която се намира относително спокойна черна дупка. От където идва влиянието планетите да се въртят на така, а не на така. Така че който е по-буден ще се ориентира за какво говоря, а който не е ще тръгне да търси по азимут.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 90. 90 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 643 Весело

  До коментар [#23] от "Georgisim":

  Абе те само да нямат желание,глей кво ша става!!!

  rock n' roll is king!
 91. 91 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#14:"Blackradio"]Най-добре да ги закарат със самолета малко по-оттатък от Бургас, тоест в открито море,... и да ги пуснат да се разходят.[/quote]

  Нема да потънат .

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 92. 92 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#87:"Дедо Либен"]ЦИРКАДЖИИ на опера?
  ТОВА ПАРОДИЯ ли е, или Абсурд? [/quote]

  Не е абсурд Дедо Либене а е шефство или побратимяване между Цирк ГЕРБ и Бургаската Опера нали така им се викаше преди 1989 г. ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 93. 93 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 688 Неутрално

  "образователният й колега Сергей Игнатов" - тоя пък дебил за какво получава похвала?

 94. 94 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#85] от "kaka_ginka":
  Той говори ? "kakо_ginkе", той не говори, той го е написал! Но само според теб, това е едно и също...

 95. 95 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Уф.... Тя простотията почивен ден няма...
  Това ми прилича на някаква безсмислена оперативка, като тези, които се правеха преди 23 години...
  Чета сега, разпределят се едни пари...

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 96. 96 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 752 Неутрално

  До коментар [#3] от "jubal harshaw":

  Ами той авиоотряда не е спрял да фърка напред назад за щяло и нещяло, вкл. и за превозване на титатични отбори от "А" окръжна група....

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 97. 97 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1102 Любопитно

  [quote#89:"Wrornoxmaniak"]Така че който е по-буден ще се ориентира за какво говоря, а който не е ще тръгне да търси по азимут. [/quote]
  Ако Бойко Борисов търси да е заобиколен с посредствени хора като себе си, нормално ли е умни хора да търчат подире му?

 98. 98 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 752 Неутрално

  До коментар [#19] от "geo_19":

  Не ми е удобно да кажа "Отличен коментар", затова
  100х++++++++++++++++++

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 99. 99 Профил на Mylène Jampanoï
  Mylène Jampanoï
  Рейтинг: 995 Весело

  [quote#75:"Wrornoxmaniak"]Защо обикаляме натака[/quote]

  кое убекаля кък? спремо куйе? ф кви референтни и координатни системи? локални или глобални?

  The Man Who Mistook His Wife for a Hat
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK