Делян Добрев: Още нямам информация за други несъгласувани действия по АЕЦ "Белене"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "" но цялата инфрасруктура е налице в Козлодуй. ""
  =========================

  То това е един голям плюс,
  площадката не е земетръсна
  и обучени местни специалисти .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 2. 2 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Да. Паяжините на Р. Овч. са оплетени на всякъде. Показателен пример е как печели семейните пари съпругата на Кадиев.

  Wornoxmaniak
 3. 3 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Нещата които нито Добрев, нито Дневник искат да ви кажат:


  ГЕРБ-ерски евродепутат с второ назначение в държавна, ядрена компания!

  Владимир Уручев е втори мандат евродепутат от ПП ГЕРБ. Да припомним, че когато се създава ПП ГЕРБ (3 декември 2006 г.) Уручев е главен инженер на блокове от 1 до 4 в АЕЦ „Козлодуй”. През периода 2003 – 2006 години се „усвояват” едни 600 000 000 (шестстотин милиона) лева, за „спасяването” на блокове 3 и 4, чието окончателно затваряне е договорено с ЕС за 31 декември 2006 г. 28 дни след създаването на ПП ГЕРБ! На 31 декември 2006 г. блокове 3 и 4 наистина окончателно са спрени от експлоатация, но никой не се сеща да се търси сметка на някого, за „усвоените”, но не възвърнали се стотици милиони.
  На 1 януари 2007 г. България е приета за член на ЕС. През месец май 2007 г. в България за първи път са проведени избори за членове на Европейския парламент и, О, чудеса! На трето място в листата на ПП ГЕРБ е Владимир Уручев и естествено е избран за член на ЕП. До тогава никога през живота си не се е занимавал с политика.А и след това никой не помни такова нещо да се е случвало.
  През 2009 г. ГЕРБ печелят парламентарните избори и съставят правителство. През същата година Уручев е избран за още един мандат в ЕП. В началото на месец май 2008 г. почти всички родни медии „бият барабана”, че Владимир Уручев ще съветва новоназначения изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй” Валентин Николов. Същите тези медии, обаче, небрежно пропускат да отбележат, че Уручев не е просто съветник, а е назначен за член на Съвета на директорите на АЕЦ-а. Подробности!? За шеф в Съвета на директорите е назначена 27 годишната Марина Армутлиева, с екологична диплома и с нулев професионален опит в която и да е сфера.
  Малко преди това Министерски съвет е приел решение за спиране на проекта АЕЦ „Белене”, НО за сметка на това да удължи проектния ресурс на действащите в АЕЦ „Козлодуй” блокове 5 и 6, и строителството на нов 7-ми блок. Малка подробност е че блокове 5 и 6 нямат нужда от мероприятия и харчене на пари, за да им се удължава каквото и да било. Но нека видим за какви суми идва реч? 266 милиона евро ще струва удължаването на живота на блокове 5 и 6. Около 8 милиарда евро ще струва 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй”, съобщава лично новия директор Николов. Още една малка подробност е че сумата за изграждането на 7-ми блок е равна на тази, която се предвиждаше за два блока в проекта АЕЦ „Белене”.
  Нека повторим! Блокове 3 и 4 бяха обречени, но това не попречи да се „усвоят” 600 милиона лева. Няма нужда да се удължава нищо на блокове 5 и 6, но това не пречи планиране на „усвояване” на нови над 500 милиона лева. И от 7-ми блок няма нужда, но за сметка на това ще струва два пъти по-скъпо. И във всички тези „мероприятия” е замесен евродепутата от ПП ГЕРБ Владимир Уручев!
  Но и това не е края на приказката!
  В началото на август 2012 г. Държавен вестник публикува Правилник за устройството и дейността на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“. Малка поправка в новия Правилник допуска вече предприятитето ДПРАО да не е собственик на дадено ядрено съоръжение, което ще се извежда от експлоатация, а само да сключва договор за същата дейност със собственика. (Подробно за поправката вижте ТУК.) Като се има предвидвид бавеното с около една година прехвърляне на блокове 3 и 4 под управлението на ДПРАО не буди никакво съмнение, че тази поправка в Правилника цели бъдещо източване на фонда за извеждане на ядрени мощности от експлоатация, който възлиза на около 3 милиарда лева. И в този същият момент на хоризонта отново се извисява исполинската снага на лицето Владимир Уручев. Паралелно с изменението на устройствения Правилник на ДПРАО в Управителния съвет на предприятието е направена малка промяна. На мястото на Йордан Георгиев (БЕХ) е назначен Владимр Уручев (ЕП, АЕЦ „Козлодуй”). Така вече от няколко дни този неуморен труженик няма и минутка свободно време, защото работи на непрекъснат, трисменен режим. От 0 до 8 часа му отиват за депутатските задължения в Европарламента. От 9 до 16 се труди зза сигурността и просперитета на АЕЦ „Козлодуй”, а през последните осем часа от денонощието се грижи за извеждане от експлоатация на ядрени мощности. Впечатляващо, нели?
  Ако отидете на сайта на ДРАО, обаче, няма да откриете поименен състав и визитки на членовете на Управителния съвет!!! Подробности! Благата вест, за геройското себераздаване на Уручев ни съобщава само местният козлодуйски вестник в статия, по повод промените в Правилника на ДПРАО.
  Даже по времето на комунизма един такъв подвиг би бил повод за всенародни веселия, гръмки статии на първите страници на вестниците, награди и почести за героя, а в наши времена никой не забелязва саможертвата му.
  Неблагодарен народ сте вие българите! И за това ще продължавате да живеете в нищета!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 4. 4 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#1] от "Чардо":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++

  Wornoxmaniak
 5. 5 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Не фанаф честно !
  "Министър Добрев заяви, че срещите на изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов в Москва за продължение на 5 и 6 блок за били изключително успешни. "За това правителство е приоритет да се продължи експлоатацията на 5 и 6 блок, защото те вече са си изплатили инвестицията"
  Кое продължение на 5 и 6 ?
  И ако не са си изплатили инвестицията няма да бачкат ли ?
  Щото едно нещо за да си плати инвестициите обикновено бачка.
  И кат ги изплатят може и да го спираме вече значи ?
  Ненормална работа. Некадърна. Две думи смислени на кръст не могат да отронят.
  От Калинки - толкоз.

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  Аз лично не вярвам, че управителя на "Трафоелектроинвест" Марин Ангелов ей така от скука е е изпратил писмо до кмета на Свищов за изграждането на далекопровод 400 киловолта. Такива писма се пращат след нечие разпореждане.

 7. 7 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1114 Весело

  Бебчо, кой да има информацията ? Аз ли ? Че нали си Министър, колкото и да не ти се вярва

 8. 8 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1114 Весело

  До коментар [#3] от "Къти":

  С две думи става въпрос за много пари, които са потънали, но не в джобевете на Станишев и Овчаров, както се тръби, а най-вероятно в Цветелин-Банк

 9. 9 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Още не съм получил информация дали има други несъгласувани действия по изграждането на АЕЦ "Белене", каза днес министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев в предаването на БНТ "Неделя 150".
  Българският министър е оставил Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на автопилот по нанадолнището!? МИУТ е на автопилот, цари хаос и пълно безредие. Добрев, не можеш да оправдаваш непрекъснато действията си само с общия хаос в страната !
  Къде да бегаме? Бегайте у чужбината! Далече от тука! Спасявайте се докато имате време! Из министерствата щъкат още много "Калинки Илиеви"....

 10. 10 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  ...не МИУТ, а МИЕТ...

 11. 11 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1114 Весело

  До коментар [#3] от "Къти":

  За шеф в Съвета на директорите е назначена 27 годишната Марина Армутлиева, с екологична диплома и с нулев професионален опит в която и да е сфера.

  * * * * *

  Поредната калинка от приятелския кръг на Пожарникаря, викаш

 12. 12 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Днес Дневник пише: "Министър Добрев заяви, че срещите на изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов в Москва за продължение на 5-и и 6-и блок за били изключително успешни."

  А ето и какво е писал същия вестник преди 6 години:

  http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2003/12/14/49042_aec_kozlodui_vloji_289_mln_lv_v_modernizaciiata_na/

  Излиза, че преди 6 години живота на блокове 5 и 6 е удължен от 40 на 55 години, което прави до 2042 и 2046 години, съответно. И това е струвало 500 милиона евро!!! Сега този факт е "забравен" и се усвояват нови 266 милиона евро С тези пари сега ще удължават живота на блокове 5 и 6 от 30 на 50 години Как се удължава нещо, което вече е удължено аз не знам, но прекрасно виждам как се "усвояват" едини пари в най-бедната и най-корумпираната страна от ЕС.

  Сами преценявайте кой кога и какво ви казва

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 13. 13 Профил на moshtnik
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на moshtnik
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на moshtnik
  moshtnik
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#11] от "Mad Butcher":

  Барем да видим ставали за е.

 16. 16 Профил на moshtnik
  moshtnik
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Абе семпла работа е тая Маринка-ламаринка.

 17. 17 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Устройствен правилник на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма
  Приет с ПМС № 268 от 12.11.2009 г.Обн. ДВ. бр.93 от 24 Ноември 2009г., попр. ДВ. бр.95 от 1 Декември 2009г., изм. ДВ. бр.73 от 17 Септември 2010г., изм. ДВ. бр.74 от 21 Септември 2010г., изм. ДВ. бр.96 от 7 Декември 2010г., изм. ДВ. бр.16 от 22 Февруари 2011г., в сила от 1.03.2011 г.
  Глава първа.
  ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
  Чл. 1. С правилника се уреждат основните въпроси, свързани с организацията на работа, функциите и числеността на персонала на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, наричано по-нататък "министерството", на неговите организационни структури и административни звена и на представителствата на министерството към задграничните представителства на Република България.
  Чл. 2. (1) Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е юридическо лице на бюджетна издръжка със седалище София, ул. Славянска 8.
  (2) Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е организирано в дирекции, които подпомагат министъра на икономиката, енергетиката и туризма при осъществяване на правомощията му, осигуряват технически дейността му и извършват дейности по административното обслужване на юридическите лица и гражданите.
  Глава втора.
  ПРАВОМОЩИЯ НА МИНИСТЪРА НА ИКОНОМИКАТА, ЕНЕРГЕТИКАТА И ТУРИЗМА
  Раздел I.
  Общи положения
  Чл. 3. (1) Министърът на икономиката, енергетиката и туризма, наричан по-нататък "министъра", е централен едноличен орган на изпълнителната власт, който разработва, организира, координира и контролира осъществяването на държавната политика в областта на икономиката, енергетиката и туризма.
  (2) Министърът ръководи и представлява Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
  Раздел II.
  Правомощия на министъра
  Чл. 5. (1) Въз основа на Конституцията и в изпълнение на законите министърът самостоятелно или съвместно с други органи на властта и/или обществени организации:
  1. ръководи, координира и контролира осъществяването на държавната политика в областта на икономиката, енергетиката и туризма;....
  Бидейки по смисъла на чл. 25 от Устройствен правилник на Министерски съвет във връзка с чл. 108, ал. 3 от КРБ, едноличен орган на изпълнителна власт, компетентен да ръководи и координира дейностите...не е предприел необходимите действия...В този смисъл са нормите на чл. 108, ал. 3 от Конституцията на Република България и Устройствения правилник, по силата на които министрите ръководят министерствата и носят отговорност за своите действия, Добрев. По силата на чл. 109, ал. 3 от Конституцията на РБ министрите ръководят отделни министерства и носят отговорност за своите действия.

 18. 18 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Чиновник от НЕК самоволно наредил на кмета на Свищов да се строи далекопровод 400 киловолта до... АЕЦ "Белене". В него за АЕЦ "Белене" се говори като за проект, който продължава, а не е замразен. В писмо управителят на предприятието "Трафоелектроинвест" г-н Марин Ангелов е записано, че НЕК моли свищовския кмет Станислав Благов да осигури далекопровод от 400 киловолта, които да са за АЕЦ "Белене".
  "Г-н Ангелов беше освободен, защото неговите действия не бяха с координирани с НЕК. Това писмо беше от начална съгласователна фаза за прокарване на далекопровод към площадка "Белене" и за него не са похарчени държавни пари", каза министърът. Това писмо беше от начална съгласователна фаза...? ...от начална съгласователна фаза...
  Ей, Добрев лъжите, моето момче, се разбират веднага, защото има два вида - има лъжи с къси крака и лъжи, които имат дълъг нос. Твоята е точно от тези ...

 19. 19 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 830 Неутрално

  [quote#2:"Wrornoxmaniak"]Показатлен пример е как печели семейните пари съпругата на Кадиев. [/quote]

  А как спечели семейните пари "партноьрката" на Генерал Бойко Борисов - най-богатата жена в България Цветелиан Борисовлавова?

  От 2001 гокато Борисов влезе в политиката до сега надипли 400 милион лева.
  Подсказка: СИБанк облужва НОИ, МВР, и други държавни служби. Бориславова "овладя" СИБанк 1-2 месеца след победата на НДСВ 2001 юни месец. Ген. Борисов , дотогата охраняващ Царя, стана фактор в политиката.

 20. 20 Профил на sss700431
  sss700431
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#12] от "Къти":


  Свалям ти шапка "Къти".
  Тази информация не съм я чел никъде.
  И ще си играем на референдум.Цецка Цачева щяла да гласува за ядрена енергетика на реферндума ,като преди това не даваще и дума да се каже по въпроса.
  Лошото е , че се компромитира идеята за допитване до народа.
  Просто има едни пари за разпределение.


 21. 21 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Добрев наорави най-доброто за него - дипломира се 2011 година в УНСС - магистър, и сега вече няма домашни за писане.
  Иначе ако се беше провалил на изпитите, сега щеше да има да пише домашни, и в същото време да ръководи министерството. А и преговори с руснаци да води, при положение , че ще има изпит утре - тъпо.

 22. 22 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 6059 Гневно

  Много са си СЪГЛАСУВАНИ действията.
  Нали никой не се заблуждава,че строежът на такова чудо,ще се предприеме без одобрение от НАЙ-ВИСОКО МЯСТО.
  И,че това е солова инициатива на Бушона.

 23. 23 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 830 Неутрално

  [quote#11:"Mad Butcher"]За шеф в Съвета на директорите е назначена 27 годишната Марина Армутлиева, с екологична диплома и с нулев професионален опит в която и да е сфера. [/quote]

  Не си прав.
  Забрявяш, че госпожица Армутлиева е един от най-перспективните млади специалисти по орлите в България.
  Не е точно АЕЦ, но пак е нещо.

 24. 24 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3141 Неутрално

  [quote#1:"Чардо"]площадката не е земетръсна
  и обучени местни специалисти . [/quote]
  Страните които имат действащи учени и умни глави свързват двата края ...страните който имат малоумници във властта и нямат квалифицирани хора за работа обикновено си живеят в бедност и мизерия докато други придобиват природните им ресурси а специалистите им отиват да работят в чужбина!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 25. 25 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Bere Козлодуй ще е първата и последна ядрена централа и трябва да се мисли само и само за обезопасяването й за да бъде максимално сигурна. Намеренията за нов блок са просто някаква смешка. Въпросите до които ще се стигне за референдума са:

  Bere "Да се спре ли развитието на ядрената енергетика в България?"

  Bere "Да се забрани ли на НЕК или друга държавна компания, холдинг да изгражда ядрени централи в чужбина?" (първия въпрос изключва изграждане у нас)

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 26. 26 Профил на Black Squirrel
  Black Squirrel
  Рейтинг: 8 Весело

  Много ми е "чудно", какво стана с тези "измислените" инвеститори за АЕЦ Белене. Нещо много бързо се покриха и няма никакви новини за тях.

  А и тези опити да се опитват да ни манипулират напоследък, ми заприличват на.... (На многоточието всеки да сложи каквото смята, че е правилно).

  [quote#11:"Mad Butcher"]За шеф в Съвета на директорите е назначена 27 годишната Марина Армутлиева, с екологична диплома и с нулев професионален опит в която и да е сфера. [/quote]

  Малко извън темата. Тази Армутлиева ми напомня на една друга - Саня Армутлиева, шеф на Вирджиния Рекърдс. Да не са роднини нещо?

  第八届杭州市青年英才
 27. 27 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#2] от "Wrornoxmaniak":

  А как ли печели семейните пари Цветелина ?

 28. 28 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 616 Разстроено

  Добрев, проверете си кадрите в Министерството... Някой началник, "капацитет" е вдигнал телефона и е наредил на човека за електропровода. Тия неща не стават по собствена инициатива, по нареждане свише. Разбираш ли, мойто момче?

 29. 29 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#19] от "Малката Пица":

  Пица , не ти бях прочел поста . Извинявай за "плагиатството" .

 30. 30 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Какви са тия неща?
  Нек молело община да строи далекопровод!?!
  Че община има ли право изобщо да решава дали да строи или дали да не строи далекопровод???
  Че коя община ще ти прави проект, оценки, планове, надзори и прочее, ако не и е било директно НАРЕДЕНО?
  Аз имам познати които 4 години се молят на НЕК да им сложи два обикновени бетонни стълба, така че да може да ги присъединят към енергопреносната мрежа на ЧЕЗ, а тия се подиграват с тях - ЧЕЗ, НЕК, Община и ДНСК и си прехвърлят топката. А хората са готови сами да си ги заплатят изцяло. Само за разрешенията за поставянето им иде реч.
  Къв е тоя кмет дето е позволил на територията на общината му да се изгражда подобен обект без разрешение? Не е ли работа на държавата да осъди този кмет за престъпно бездействие???
  Кой де фактически извършил дейността по изграждането на този далекопровод???
  Кой е платил и с какви пари за него?
  Вие пък избирателите сте станали тотално неспособни да задавате въпросите на властта. Редно е и вие журналистите, дето се препечатали това ... комюнике, да потърсите отговор именно на тези въпроси. Инак какво правим? Едно голямо нищо.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 31. 31 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 786 Весело

  [quote#23:"Малката Пица"]госпожица Армутлиева е един от най-перспективните млади специалисти по орлите в България. [/quote]

  -Мястото й е при орлите-високо,високо.Ама,дори и орлите преди да отлетят на високото кацат,понякога по-ниско дори от петлите-тези "безгръбначни животни".

 32. 32 Профил на stive.
  stive.
  Рейтинг: 395 Весело

  Няма да се плашите. Госпожицата също така е шеф на борда и на Мини Марица Изток. Въобще, много ценен кадър.

 33. 33 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Любопитно

  До коментар [#11] от "Mad Butcher":
  http://zonabg.info/Economics.20_22/24696.article/
  Еколожка на 28 години командва бордовете на директорите на АЕЦ „Козлодуй” и на държавните „Мини Марица-изток", казаха вчера от централата. Марина Армутлиева е шеф на кабинета на министър Делян Добрев и няма никакъв проблем да е неговите „очи и уши" в двата ключови за енергетиката обекта, коментира пред „Преса" директорът на АЕЦ Валентин Николов.
  Срещу 4750 лв. на месец се разписва друго кадрово откритие на новото ръководство, Бившият зам.-кмет на район „Студентски" по времето на СДС Калин Стануков е назначен за главен административен секретар на АЕЦ „Козлодуй" (длъжността е с ранг на изпълнителен директор). Той е завършил хидравлична и пневматична техника и никога не е работил в сферата на атомната енергетика . Подписът на Стануков, положен на втория ден след назначаването му, е под граждански договор с 21-годишната Мелина Нинова. На нея е поверено „да консултира ръководството във връзка с имиджа на дружеството" и „въз основа на проучвания да прави контент-анализи на публикации в пресата. Договорът е за 3000 лв.
  От парламентарната група на БСП алармираха, че подготвят парламентарно питане за предстояща обществена поръчка . Тя предвиждала парите за усъвършенстване на информационната система в 30-километровата зона около АЕЦ от 10 млн. лв. да се увеличат на 21 млн. лв. Николов допусна, че причината е в завишени изисквания.

  Валентин Николов, директор на АЕЦ „Козлодуй": Даваме по 36 млн. лв. от предишни печалби
  - Г-н Николов, защо назначихте еколожка за шеф на борда на АЕЦ „Козлодуй" и на „Мини Марица изток"? Нямаше ли енергетици?
  Като шеф на борда тя де факто гледа обществени поръчки. Какво пречи да е еколог? Тя не управлява процеси. Какво пречи, че е еколог?
  Считате, че няма драма?
  Тя е шеф на политическия кабинет на министъра и тя е човекът, който гледа нещата от страна на министъра какво се случва.
  А защо сте назначили хидролога Калин Станкулов за главен административен секретар на АЕЦ „Козлодуй"?
  Той не е хидролог. Той е администратор, бил е помощник-ректор в СУ.
  Той ли е сключил договор за връзки с обществеността с една девойка на 21 години от Враца - Мелина Нейкова. Какво разбира тя от връзки с обществеността?
  Тя работи в министерството. Аз съм сключил този договор. Истината е, че информационният ни център е много зле. Аз съм сключил граждански договор, докато се изготвя службата за връзки с обществеността в централата, да може да ми подготвя всички доклади, свързани с медиите. В министерството организацията беше много добра.
  Каква е причината вместо 10 млн. лв. за усъвършенстване на информационната система в 30-километровата зона на АЕЦ да предвиждате 21 млн. лв.? По-голяма сигурност ли е необходима на тази система?
  Все още не е обявявана обществена поръчка за това. Тя ще бъде заедно с МВР. Най-вероятно са се повишили изискванията, но всичко зависи от състезанието между фирмите.
  Издавали ли сте заповед всеки месец да се превеждат по 36 млн. лв. на финансовото министерство от неразпределената печалба за минали години?
  Това беше разисквано в парламента още докато бях депутат.
  Няма ли опасност по този начин да изтекат всички свободни средства на АЕЦ „Козлодуй"? Доколкото знаем, те са 150 млн. лв.
  За всичко има опасност.
  Да, за всичко има огромна опасност...ТАЗИ БИОГРАФИЯ ЛИ ЩЕ УПРАВЛЯВА АЕЦ, ИЛИ СЪМ СЕ ОБЪРКАЛ?
  Валентин Алексиев Николов е депутат от партия ГЕРБ в 41-вото Народно събрание. Избран за мажоритарен депутат от 23-и избирателен район - София 1. Образование: Машинен Инженер ДВГ?, псевдо -и кономист Валентин Николов е в щаба на Генерал Бойко Борисов за избор на Кмет на град София през 2005 година. Учредител е на гражданско движение ГЕРБ. Учредител е на Политическа Партия ГЕРБ на 03 декември 2006 година. От 16 февруари 2011 г. е заместник-председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ.

 34. 34 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Марина Армутлиева е родена на 21 август 1984 година в София. През 2009 г. се дипломира като бакалавър в Нов български университет, специалност "Екология и опазване на околната среда", а от 2011 г. е магистър по същата специалност от Минно-геоложкия университет. Марина Армутлиева е работила в няколко компании като консултант и експерт в областта на околната среда и на системи за управление (ISO), както и в Министерството на околната среда и водите като експерт по качество на горивата и транспорта. От юли 2011 г. до 25 март 2012 г. е съветник в политическия кабинет на министъра на икономиката, енергетиката и туризма.
  От 26 март 2012 г. е началник на политическия кабинет на министър Делян Добрев. Говори английски и немски език.

  Wornoxmaniak
 35. 35 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас[1]. В периода 1979–1984 завършва висше образование в Московския институт по енергетика, специалност „Атомни електроцентрали и установки“ като инженер-физик. Работи в АЕЦ Козлодуй. Член е на Българската комунистическа партия (БКП). Завършва Висшия икономически институт „Карл Маркс“ (днес УНСС), специалност „Макроикономика“. Владее английски и руски език.

  Wornoxmaniak
 36. 36 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Рейтинг: 623 Неутрално

  „Р. Овч.“ и аферата с Топлофикация — София (2006) [редактиране]

  През 2006 г. Овчаров е замесен в аферата с Топлофикация София за източване на дружеството, първо защото като министър има свои представители в управлението и втори път когато в медиите е публикувано писмо от обвиняемия директор на Топлофикация — София в което той търси помощ от „Р. Овч.“

  Wornoxmaniak
 37. 37 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Петър Владимиров Димитров е български политик и икономист, бивш министър на икономиката и енергетиката.

  Завършва Техникума по механо-електротехника в родния си град и висше икономическо образование в Москва. Доктор на икономическите науки. От 1976 г. работи като преподавател, доцент в Икономическия университет, Варна, където е бил заместник-ректор на университета и директор на Висшата школа за мениджъри.

  Wornoxmaniak
 38. 38 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Другарете ще направят всичко възможно за да докарат да ви ръководи некой от Москва. Приятен ден.

  Wornoxmaniak
 39. 39 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Весело

  До коментар [#34] от "Wrornoxmaniak":
  "Бойко Борисов е специалист по всичко, в това число и по атомна енергетика, тук няма никакво съмнение“, обясни саркастично Овчаров. По негови думи Добрев пък от своя страна е специалист по нищо, включително и по атомна енергетика. “Не разбира нищо“, уточни Овчаров.
  Той нападна и директора на АЕЦ “Козлодуй“ Валентин Николов, който още с назначението си предизвика вълна от коментари, защото няма инженерно образование.
  “Шефът на борда на директорите е специалист по царския орел в България - на 28 години“, възмути се Овчаров.

 40. 40 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#36:"Wrornoxmaniak"]През 2006 г. Овчаров е замесен в аферата с Топлофикация София за източване на дружеството[/quote]
  Те па зеха, че ги оправдаха, а Уорни, приятелю, щом обичаш биографиите, я разкажи за бат Бойко малко, ма съвсем малко..чувам, че било долно обвинение, дет викат - бил още член на БКП? Мисла, че е долна клевета!

 41. 41 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Рейтинг: 623 Весело

  До коментар [#39] от "latcho59":

  Чичо Лачо, всички знаем, че обичаш да де командва специалистът по копчетата, ама я кажи намери ли си работа от как те изгониха поради некадърност от онова "не знам какви си системи"?

  Wornoxmaniak
 42. 42 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Весело

  До коментар [#35] от "Wrornoxmaniak":
  http://www.mpei.ru/lang/eng/main/structure/itnpe.asp
  Moscow Power Engineering Institute (Technical University) is one of the largest and leading technical universities in the world in the area of power engineering, electronics and IT. It is located in Moscow, Russia, and was founded in 1930. In Russian Federation the education in universities is available in Russian medium only. Therefore, before the main education the foreign applicant to university courses should pass the Preliminary course for training Russian language followed by the State Test in Russian language (called Teaching Russian as a foreign language – TORFL). Fifteen years ago MPEI (being one of the few Russian universities) launched the program of education for foreign students in English medium on the only specialty – Computer Engineering. MPEI had a long preparation period, selected the leading professors fluently speaking English, prepared the educational materials in English. Now MPEI accepts annually one full group of the foreign students fluently speaking English for this educational program. All classes here are provided in English, therefore, the students need not the preliminary training in Russian language, i.e. the educational period is one year less. The annual tuition fee for this program is more since this program is conducted in English unlike other programs.

 43. 43 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Рейтинг: 623 Весело

  До коментар [#40] от "leon12":

  Арончо, бил ли посочил човек в държавата с по-добра автобиография? Виж примерно Борис Джонсън. Под статията всички му се възхищават, падат му на коленца. Все едно, че той назначава кралицата.

  Wornoxmaniak
 44. 44 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Рейтинг: 623 Весело

  До коментар [#42] от "latcho59":

  Сега, няма нужда и да демонстрираш защо са те изгонили. На всеки с малко акъл в Дневник е ясно.

  Wornoxmaniak
 45. 45 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Весело

  До коментар [#41] от "Wrornoxmaniak":
  "Wrornoxmaniak", не може да си толкова обидно тъп, не е възможно....отдавна прекаляваш с тъпотията си и уронваш пресижа на цял един форум.

 46. 46 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#43] от "Wrornoxmaniak":
  Аз та пддържам, ве! Що все мислиш, че не съм съгласен с тебе Кажи сега нещо за бат Бойко! Да му са порадваме на тоя слънчеф гербер, че е "цист кат момина сълза" и не е трепал никого

 47. 47 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#45:"latcho59"]не може да си толкова обидно тъп, не е възможно[/quote]
  Айде, де..всичко е възможно на този свят! Я виж кой ни е премиеро

 48. 48 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#39] от "latcho59":
  Ако може да запитам и азе - бе тия приели нещо за "ядрена" централа, щото така пишело некъде в герберските дебри. Ама..ядрената енергия се получавала кат се събирали ядрата, а атомната..кат се разделяли. Сега каква енергия ползуваме? Щото май термоядрената ни сме я "овладели" още? Герберите нова наука ли са "измислили"?

 49. 49 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Любопитно

  До коментар [#47] от "leon12": Съгласно II. 5.3. от Правилата за ползване на форумите на Икономедиа, модераторите нямат право да изразяват пристрастие, безразличие или снизхождение към този досаден потребител - "Wrornoxmaniak".

 50. 50 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Весело

  До коментар [#48] от "leon12":
  Герберите си поделят българския еквивалент на Нобеловата награда за атомна и ядрена физика за 2012 г. за работата им в областта на ядрено атомната енергия и ще си поделят награда в пъти по-голяма от 8 милиона шведски крони (1,2 милиона щатски долара).

 51. 51 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#50:"latcho59"]Герберите си поделят българския еквивалент на Нобеловата награда за атомна и ядрена физика за 2012 г.[/quote]
  Благодарско за изчерпателната информация.

 52. 52 Профил на Obongo
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 901 Весело

  Аз пък нямам никаква информация за съгласувани действия по АЕЦ Белене.
  Ако някой разполага с такава информация ,да бъде така любезен да ни я предостави.

 54. 54 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  Най-любезен е Wrornoxmaniak
  Дори и да не искаш,той напоително ще ти даде всичките информации-верни и неверни,но в неговият прочит дори и верните стават не-такива.
  Обаче ето че не дава така горещо и любезно поисканата от Леон информация за ВВ/великият вожд/,а така ми беше интересно...

 55. 56 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#45] от "latcho59":

  Извинявай , ама не му говори така . В едни специални заведения има правила ,по които трябва да се говори с хора , да кажем мекичко , с неуравновесено държане . Иначе ремисията се проваля .

 56. 57 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#43] от "Wrornoxmaniak":

  Извинявам се , че се намесвам , ама би ли пояснил разликата , ако има според тебе ,между биография и АВТОбиография? Иначе ,както доста компетентно обясняваш, си мисля ,че дори и ти би си написал по-добра АВТОбиография от въпросния атомно-ядрен- газо специалист.

 57. 58 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  ГРОБсоциалисти или ГРАБсоциалисти?
  Тая игра на колегиаелни пасове между ужкимските врагове ГРОБ и БСП относно референдума показа окончателно кой ни управлява - павиан. По случайност назначен. За смисъла на назначението внимание заслужава цвета на задните му части.

  а за се видите каек изглеждате:
  http://4.bp.blogspot.com/-j-4vR76vLNc/UIR0iMDiLZI/AAAAAAAAAew/SMoFPMdCDPI/s320/%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D1%83%D0%B8%D0%BD+-+%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD+%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BA.jpg

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 58. 59 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1218 Весело

  [quote#43:"Wrornoxmaniak"]бил ли посочил човек в държавата с по-добра автобиография?[/quote]
  От Рапона ли..Всички с изключение на колегите му мутри.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 59. 60 Профил на ve
  ve
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Атомната физика се занимава с електроните- как те преминават на по-високи енергетични нива или падат на по-ниски нива- като излъчват - например северното сияние или неоновите лампи

  Ядрената физика се занимава с разпадане на ядрата на атомите- при което се получават по-леки ядра или реакции на захващане на неутрони- при което се получават по-тежки ядра

 60. 61 Профил на ve
  ve
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Кво стана с мургавия `инвеститор`

  от щата Далавера (пардон Делауер)

 61. 62 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1723 Весело

  Циркаджии!

  Некадърни при това!
  Да ги хванат така по бели гащи!

  Хайде, дружно, пак и за кой ли пореден път:
  Кааалинка, калинка, калинка мая!

 62. 63 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1723 Весело

  [quote#61:"ve"]Кво стана с мургавия `инвеститор` [/quote]

  Понеже "несъгласувано" се е срещал с Тиквата, още по-несъгласувано Дилянчо го заведе в НС и трижди още по-несъгласувано Тетка искаше да спеши Парламента да му гласува мандат за преговори ... няма още информация.

 63. 64 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  а съгласувани ?

  Birds of a feather flock together.
 64. 65 Профил на denere
  denere
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Абе то не само у нас е каша в енергетиката, ама нищо не зависи от нас, така че ... всяко чудо за три дни. Или поне до изборите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK