ВМРО готви контрапротест в Пазарджик в защита на съда по делото срещу имамите

В писмо до кмета на Пазарджик Тодор Попов председателят на ВМРО Красимир Каракачанов настоява местната власт и органите на реда да осигурят спокойствие по време на работата на Окръжния съд в Пазарджик по време на следващото заседание по делото за разпространяване на радикален ислям - на 29 октомври.


"Надявам се, че ще подходите отговорно и заедно с органите на реда ще прекратите проявите на натиск върху представителите на независимата съдебна власт", се казва в писмото. От ВМРО призовават да бъдат забранени нерегламентираните демонстрации пред съдебната палата. "Ако не попречите на тези религиозни постановки, които до сега съпътстваха заседанията, ние от ВМРО ще сме принудени да организираме контрапротест в защита на съда", се казва още в писмото до Тодор Попов. Контрапротестът ще тръгне в 9 часа пред сградата на общината, ще премине през центъра до съда, съобщи Даниела Гаджева, заместник-председател на местната структура ВМРО-БНД "Възраждане".


Членовете на ВМРО смятат, че масовото присъствие на жени в бурки и мъже с характерни бради е агресивно вмешателство в работата и опит за влияние върху решенията на съда, и споделят разбирането, че обвинението не е срещу религията като цяло, а срещу специфично течение – фундаментално и антидържавно.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Така трябва! Браво на ВМРО!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 2. 2 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4241 Любопитно

  МВРо няма никаква нужда да защитават Съда.
  Съда си е Съд.
  Към него никой няма претенции.
  МВРо в действителност готвят защита на НЕАДЕКВАТНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА МИЛИЦИЯТА,ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ И ПРОКУРАТУРАТА.
  Там ги стяга чепика,другарите от МВРо.
  Че с НЕАДЕКВАТНОСТТА СИ и ТАЙНИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ,и ПОДСЛУШВАЧИТЕ,и ЯВНИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ,и ПРОКУРАТУРАТА дотолкова са затънали в собствената си каша,че това,което има да става НЯМА КАК ДА ГО ПРИПИШАТ НА СЪДА.
  И защото вече дори самата МИЛИЦИЯ го осъзнава,затова и наритаха МВРо да вади горещия картоф от огъня....

 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3027 Неутрално

  "...масовото присъствие на жени в бурки и мъже с характерни бради е агресивно вмешателство..." - чак масово не е, но е достатъчно кресливо режисирано, та наистина да предизвика различно от толерантност отношение. Не би трябвало да се защитава БГ съд, едва ли са податливи на "агресия".

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#2] от "Hawaii":

  Съдът си е съд, той няма да се повлияе нито от чучелата в черно пред съда, нито от ВМРО. Но все пак, добре че го има ВМРО, че талибаните да не могат да си правят каквото си искат. И за някои инциденти в Кърджали се сещам

 5. 5 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  На ВМРО браво за инициативата.
  Но! Без глупости.

 6. 6 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4241 Неутрално

  Искам да поясня.
  Аз съм последният,който би защитил радикалният ислям.
  И който и да е ислям,за който жените и иноверците не са хора.
  Но съми последният,който ще приеме за нормално неадекватни действия от страна на добре платени,добре оборудвани и обезпечени с всичко държавни органи,които действия не водят до решаването,а само задълбочават проблема.
  И ще съм последният,който ще приеме тази неадекватност да бъде приписвана после на съда и на всичко друго,но не и да се признае,кой къде не си е свършил работата.
  Конкретно в този процес.

 7. 7 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  само да не се стига до екцесии

 8. 8 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#5] от "Eisbär":

  Е, те знаят мярка. Не провокират излишно. То не е нужно да се кряска, но е нужно да се действа ...

 9. 9 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 616 Весело

  До коментар [#7] от "bta":

  Докато съберат талибаните от планината и махалата , ВМРО ще си издемонстрира демонстрацията.

 10. 10 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 599 Неутрално

  В началото бе язовир Копринка където националистите развяваха руски знамена .Сега пък защитават съда!....... Дали ще успея някога да разбера посланията им???

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 11. 11 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Трябва да се "лекува " причината , а не следствието и затова е крайно време ВМРО и други подобни да преосмислят позицията си и да подкрепят създаването на висше духовно училище, за да могат имамите на българските граждани изповядващи исляма да се обучават в ислям с учебници редактирани от българското правителство. Така от само себе си проблема с бурките и брадите ще изчезне.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 12. 12 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1391 Неутрално
 13. 13 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1391 Весело

  тцтц, какви времена доживяхме, ВМРО дето са измислили модерния тероризъм и цялата им активна история се състои от партизанстване по планините и взривяване и разстрели на врага да протестират против талибаните...

 14. 14 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#8] от "Alpheratz":

  абе...
  Дано.

 15. 15 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 506 Любопитно

  Ако наистина тези са проповядвали радикален ислям,а то както се вижда е много вероятно,присъдите трябва да са изключително тежки,за да е ясно,че в България няма място радикалния ислям,защото ние сме демократична и светска държава.

 16. 16 Профил на Тиберий Баръмов
  Тиберий Баръмов
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#13] от "lol":

  Когато това ВМРО нарами пушките и бомбите и поеме по пътя на Тодор Александров и Иван Михайлов, тогава ще гласувам за него, защото ще е достойно за името си.

 17. 17 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#3:"А БЪ В"]"...масовото присъствие на жени в бурки и мъже с характерни бради е агресивно вмешателство..." [/quote]
  Масово е! Я да видим- в съдебно заседание на турски съд може ли свидетел или подсъдим да бъде с бурка- т.е. да е налице невъзможност за идентификация на лицето от съдията- докладчик по делото?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 18. 18 Профил на Петър Костов
  Петър Костов
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Това не трябва да е инициатива на ВМРО,а на цялото общество. Всички трябва да се изправим срещу тези запердени от радикализъм и бурки неграмотни паразити. И това да стане не в подкрепа на съда,а да изрази позицията на хората,че няма място радикалния ислям финансиран при това от вън на територията на една традиционно християнска и светска република.
  Трябва да бъдат наказани сурово тези "проповедници" и за в бъдеще държавата да отделя по някой и друг лев,да развие агентура и да следи всеки бъдещ опит за насаждане на радикален ислям на циганите.
  Ние и сега не можем да ги интегрираме,какво ли остава и да са радикално ислямизирани елементи,които отричат държавността и законите. Те за пари и будисти ще станат.
  Това дело трябва да свърши със сурови присъди.

  Не се въргаляй с прасе в калта! За разлика от теб на него ще му хареса.
 19. 19 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#6:"Hawaii"]Но съми последният,който ще приеме за нормално неадекватни действия от страна на добре платени,добре оборудвани и обезпечени с всичко държавни органи,които действия не водят до решаването,а само задълбочават проблема.[/quote]
  Кой проблем е задълбочен? Знаете ли, г-н "юристе", какво се включва в съставомерността на престъпното деяние по чл. 109 ал.1 от НК и неговата обективна и субективна страна? Май много станахте разбирачите на законите в България , а истинските юристи/ доколкото ми е известно/, пишещи в този форум, сме не повече от 4 човека!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 20. 20 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#14] от "Eisbär":

  Не им се плаши толкова на тия

 21. 21 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#20] от "Alpheratz":

  не им се плаша.
  Една провокация само ще налее вода в мелница на Детска Педагогическа Стая.

 22. 22 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#13] от "lol":

  Добре че ги има ВМРО !!!

 23. 23 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 616 Весело

  До коментар [#12] от "bta":

  Какво ви е толкова страх от 10 чучела в чували? От бради ли ви е страх ????
  Израел 1967 ги е бил тия с женските си батальони

 24. 24 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 616 Весело

  До коментар [#21] от "Eisbär":

  Тия как се изложиха (разкриха си картите) в Кърджали ... в смисъл, те НЕ МОГАТ да приемат да направят почетен гражданин българския генерал, който ги е завоювал, това е ясно. Но пък им беше рано да си разкрият картите, който ги е предизвикал, много умно е постъпил Снощи даваха Хасан Азис как стои до паметника на генерала със стисната муцуна, много смешно ми стана

 25. 25 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#23] от "Alpheratz":

  Не е въпроса за страх.Просто им трябват барети ,а не хората да се саморазправят.Да ги издебнат когато правят тея възгласи и да ги помелят.Днешно време може да ги зписват както си искат.

 26. 26 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#21] от "Eisbär":

  Друго, ти ако мислиш, че со кротце и со благо ще ги излъжеш да гласуват за ГЕРБ ...
  Да, не трябва да се правят провокации, но нека никой не си прави илюзии какви са техните намерения (Турция втора призна Косово след Афганистан). Докато сме в НАТО, не могат нищо да направят, но нека не губим време, а да действаме, нали, щото иначе сами сме си виновни.

 27. 27 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#25] от "bta":

  Няма нужда от меле, това Волен Сидеров го прави, но е контрапродуктивно или просто тъпо. Просто да се покаже на останалите потенциални чучела и талибани къде се намират, да не стават нагли. Иначе съдът ще си отсъди ...

 28. 28 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Да бъдат изключени от училище добричките ученици, гаврили се с портретите на Левски, Цар Симеон и Княз Борис, настояват от ВМРО – Варна 22 октомври 2012 | 14:37 | Агенция "Фокус"
  Начало / Общество Варна. Да бъдат изключени от училище и наказани добричките ученици, изгаврили се с портретите на Васил Левски, Цар Симеон и Княз Борис, настояват от ВМРО. По време на пресконференция председателят на партията в града Костадин Костадинов бе категоричен, че момчетата, които са от ромски произход, трябва да понесат наказание за постъпката си, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна . Костадинов коментира, че това, което се е случило в Добрич, е абсолютно недопустимо и е време да се намеси държавата. Вина за това имат не само момчетата, но и техните учители и родители. „Проблемът е изключително сериозен – в България вече израстват поколения, които я смятат за нещо чуждо”, посочи още председателят на ВМРО – Варна. Той подчерта, че изборът на момчетата да се гаврят именно с тези личности, които са символ на нацията, никак не е случаен и попита, защо не са взели портретите на майките си, за да ги слагат близо до гениталиите си. Костадинов подчерта, че на двама от младежите е била осигурена охрана, а третият младеж, който е родом от село Крушари, дори не е бил разпитван. Един от бащите пък заплашил, че щял „да режи глави” ако някой докосне сина му. От ВМРО изразиха притеснение, че този случай няма да е последният, а дори напротив – те ще се увеличават, защото те ни мразят и не случайно отказват да говорят български език....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 29. 29 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ВМРО иска разпускане на Общинския съвет-Кърджали
  22 октомври 2012 | 12:50 | Агенция "Фокус" Начало / Партии
  Кърджали. ВМРО иска разпускане на Общинския съвет-Кърджали, съобщиха от партията. ВМРО настоява за оставките на общинските съветници от ДПС и иска прекратяване мандата на Общинския съвет в Кърджали. Решението, взето на „тържествена“ сесия, на Общинския съвет, с което е отхвърлено предложението ген. Васил Петров Делов - национален герой, български офицер, генерал-майор, освободител на Кърджали, да бъде обявен да почетен гражданин на града от партията квалифицират като държавна измяна...."

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 30. 30 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 672 Неутрално

  "Членовете на ВМРО смятат, че масовото присъствие на жени в бурки и мъже с характерни бради е агресивно вмешателство в работата и опит за влияние върху решенията на съда, и споделят разбирането, че обвинението не е срещу религията като цяло, а срещу специфично течение – фундаментално и антидържавно."

  Ако етническата партия ДПС, както и главното мюфтийство застават зад тях означава, че това специфично течение дълбоко заляга в нашето общество, а ислямът като цяло се радикализира. Още повече от САрабия и Катар текът сериозни пари, милиони, за да се случва това. Ще видим как нашите политици ще успеят да защитят националните ни интереси при всичките тези особености и зависимости. А съдът този път трябва да бъде наистина обективен и да не се поддава на провокации и политически натиск от вън и от вътре.

 31. 31 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#30:"baxter"]Ако етническата партия ДПС, както и главното мюфтийство застават зад тях[/quote]
  Главното мюфтийство прие поне две декларации, с които открито се обявява на тяхна страна и дори се опита да изземе правомощията на бг. съд твърдейки, че са невинни! Ни казаха=- може да е станала грешка, може и нещичко да са проповядвали не както твябва- не- категорично застаха изцяло зад подсъдимите. Хипотеза - ако и на инстанция ВКС се потвърдят осъдителни присъди за имамите, с каква декларация ще излезе Главното мюфтийство- съдът бърка - отиваме в ЕСПЧ;България повежда дискриминация на мюсюлманите в България; немюсюлманите в България ни принуждават да спазваме българските светски закони.....?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 32. 32 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#31:"dqdomart"]Ни казаха=[/quote]Т.е. "Не казаха - "

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 33. 33 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#26] от "Alpheratz":

  че сами сме си виновни е абсолютно така.
  Положението е, че една провокация само ще ги обедини а няма да ги разедени.
  Рецептата още не съм я намерил.

 34. 34 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#24] от "Alpheratz":

  не съм го гледал, но подозирам. Около Кърджали едно кафе на български не можеш да си поръчаш.

 35. 35 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#34] от "Eisbär":

  Може, що? Е, не са такива хора и те, не бива да се прекалява. Много са си свестни по принцип

 36. 36 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 616 Неутрално

  А, плюс това не забравяйте, че турският посланик точно по въпроса за делото срещу тия талибани каза "ние вярваме в българския съд".
  Така че ВМРО няма смисъл да протестира, щом Турция е дала одобрение.
  А това също значи, че някой ИДИОТ е допуснал в България да действат хора, които дори Турция не одобрява, и това не е вина на ДПС, нито на Турция, а на българските органи. Още малко ни остава да почнеме да се стреляме с уахабити както сърбите в Рашка (Санджак)

 37. 37 Профил на gabrovski
  gabrovski
  Рейтинг: 410 Неутрално

  До коментар [#28] от "dqdomart":

  Аз и така не се дочаках да видя статия в Дневник по тази тема.
  А този дето щял да реже глави........ я да ми падне той и неговото изчадие

 38. 38 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#36:"Alpheratz"]А, плюс това не забравяйте, че турският посланик точно по въпроса за делото срещу тия талибани каза "ние вярваме в българския съд". [/quote]
  Турският посланик не може да си позволи ЯВНО незачитане на Виенската конвенция за дипломатическите отношения , по която и България, и Турция са страни. Посланик НЕ МОЖЕ да се намесва във вътрешно политическите събития на приелата го държава и за това е ДЛЪЖЕН да каже:" Бг. съд ще реши всичко". Много добре знаете, че дипломацията е продължение на войната с мирни средства....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 39. 39 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#35] от "Alpheratz":

  нямам против хората.
  Имам против да не говорят български.

 40. 40 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#39] от "Eisbär":

  Аз имам против ако забравят в коя държава живеят.
  До коментар [#38] от "dqdomart":
  Аз пък си мисля, че той може и нищо да не каже, а не да го каже специално в интервю. И в двата случаи зачита конвенцията, но това че го е казал, е ясно и за обществеността.

 41. 41 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [До коментар#31:"dqdomart"]"Блгария повежда дискриминация на мюсюлманите в България; немюсюлманите в България ни принуждават да спазваме българските светски закони.....?"

  Това е така, но вече в Европа не е прецедент да има осъдени за проповядване на радикален ислям. Но европейската демокрация вече се приема като слабост от ислямистите и те се възползват от това по най-добрия начин. Цяла Европа вече страда точно от това - мюсюлманите се оплакват, че са принуждавани да спазват светски закони. Конфликтите назряват, недоволните европейци стават все повече, защото чувстват, че заплахата е вече съвсем реална, национализма се засилва навсякъде.

 42. 42 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Отците на нашата Конституция се държат като куци медузи , не само по тази тема в нея . Не зная колко дълго ще продължи това зловещо дезинтегриране на общия ни живот в Общество, но с тези опоненти нищо чудно да стигнем до неговата "ливанизация". Днес и у нас , някой замисля ли се над познатата ескалация , на която сме подложени ??? ...

 43. 43 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 727 Разстроено

  Вътрешна Македонска Революционна Организация - ВМРО;
  мисля че тези хора забравиха съвсем какво за какво са създадени.
  Българщината във Вардарска Македония е на границата на пълното загиване, те се занимават с АЕЦове , имами, достлуци
  "националистите" от Атака, имотни спорове и какво ли не още

 44. 44 Профил на konanvarvarina1
  konanvarvarina1
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Като гледам, какво става в Ливан,просто се ужасявам.Тези ненормалници се избиват помежду си, та какво остава за "неверниците". От друга страна досега нищо конкретно не е излязло срещу подсъдимите в Пазарджик. Делото не е съшито дори с бели конци. "Фамозната ДАНС,която предостави срс-та за Бири и не знам какви си дебили, да представи най после на медиите някое срс, та да чуем и видим, какви са тия страшилища на подсъдимата скамейка.

 45. 45 Профил на konanvarvarina1
  konanvarvarina1
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Съдйт на Република България да се занимае със Дпс-арските съветници в Кърджали. Но явно за това не му стиска. Предлагам на президента да издаде указ ,с който да удостои със званието Герой на Република България-генерал Делов и полковник Серафимов,освободителите на Родопите.Ако им е необходим повод,сто години от 1912 са достатъчни.

 46. 46 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 913 Неутрално

  До коментар [#38] от "dqdomart":
  А дали САЩ са страна по Виенската конвенция, защото доскорошният й посланик май не излизаше от Министерския съвет и често - често ни поучаваше. Или може би беше негласно назначен за генерал губернатор на провинция България?

 47. 47 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 727 Любопитно

  За твоя информация, точно един от американските посланници преди няколко години каза че ДПС действа неконституционно.
  Не го каза руския, а американски посланник

 48. 48 Профил на ZeroOne
  ZeroOne
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#2] от "Hawaii":
  Нахлузвай фереджето/чалмата и беж към Хавай, там ще си голяма атракция.

  ZeroOne
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK