Полицията в Пазарджик готви извънредни мерки за сигурност заради процеса срещу имамите

Полицията в Пазарджик готви извънредни мерки за сигурност заради процеса срещу имамите

© Красимир ЮскеселиевИзвънредни мерки за сигурност взима полицията в Пазарджик на 29 октомври, когато е поредното заседание на съда по делото срещу имамите.


Целият периметър около сградата на съда в Пазарджик ще бъде отцепен и масово присъствие на жени в бурки и мъже с черни дрехи и дълги бради няма да бъде допускано. Това стана ясно след среща на ръководството на областната дирекция на МВР с лидерите на ВМРО-БНД и на "Атака" Красимир Каракачанов и Волен Сидеров и представителя на Национален фронт за спасение на България Недялко Немски. По време на нея са били обсъдени мерките за сигурност в града, след като стана ясно, че националистическите формации готвят контрамитинг срещу присъствието на мюсюлманите пред сградата на съда на всяко едно от заседанията досега.


Председателите на трите партиите лично ще участват в организираното шествие. То ще тръгне в 9 часа от сградата на общината през площад "Константин Величков" по ул. "Търговска" до Градската градина срещу съда.
На специална пресконференция Каракачанов, Сидеров и Немски обявиха, че имат сигнали за евентуални провокации по време на митинга и са получили уверение от ръководството на полицията в Пазарджик, че такива няма да бъдат допуснати.


"В Полицията в Пазарджик също имат такива сигнали, но нашата цел е не да създаваме напрежение, а да изразим позицията на патриотичните сили в страната. Ние не искаме България да се представя като дуалистична държава", допълни Сидеров.


"Целта ни е да се организира обществена реакция срещу присъствието на голяма група хора, изповядващи нетрадиционен за България ислям, с което се прави опит да се респектира съдът. Тези хора нямат и никога не са искали разрешение да бъдат там и тяхното присъствие създава впечатление за натиск върху съда", заяви председателят на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов.


Организаторите на митинга ще имат свои звена за допускане до мероприятието, а полицията ще се намесва при всеки опит за напрежение сред присъстващите.


Всичко, което трябва да знаете за:

За да гласувате трябва да сте регистриран потребител.

Резултати от 690 гласа

  1. Да, защото се събират и мюсюлмани; (7.10%)
  2. Да, защото това е израз на гражданска позиция; (29.71%)
  3. Не, защото така се създава етническо напрежение; (25.36%)
  4. Не, защото съдът не бива да работи под натиск; (34.78%)
  5. Друго. (3.04%)

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK