Венета Марковска и Анастас Анастасов влязоха в Конституционния съд въпреки критиките на ЕК (обновена)

Венета Марковска и Анастас Анастасов влязоха в Конституционния съд въпреки критиките на ЕК (обновена)

© Анелия НиколоваБез никакъв дебат, пренебрегвайки остра критика от Европейската комисия и с усещане за предварителна договорка между ГЕРБ и представители на опозицията, депутатите избраха членове на Конституционния съд (КС) от квотата на парламента.


Това са заместник-председателя на Върховния административен съд (ВАС) Венета Марковска и заместник-председателя на парламента Анастас Анастасов, номиниран от ГЕРБ. Марковска получи повече гласове от Анастасов - 127 гласа "за", като за нея вота си дадоха и 21 депутати от ДПС, само Синята коалиция гласува против. Направи впечатление, че ДПС гласува и за кандидата на БСП – Татяна Върбанова (съдия във ВКС), а ГЕРБ се раздели при вота за Марковска – 78 бяха "за", а девет се въздържаха.


Така зад номинацията й за КС застанаха ГЕРБ, ДПС и независимите. Председателят на групата на ГЕРБ Красимир Велчев отрече да е имало договорки с ДПС. "Изборът на Венета Марковска за конституционен съдия от квотата на парламента е едно изключително арогантно договаряне между БСП, ГЕРБ и ДПС срещу политическия образ на България. Случаят излезе от нашата кухня, не помня такъв случай", заяви депутатът от Синята коалиция Веселин Методиев.
Другите двама кандидати – заместник- председателя на парламента Екатерина Михайлова и съдията от ВКС Татяна Върбанова получиха подкрепа съответно от 41 и 57 депутати.


Днес никой от народните представители не повдигна въпроса за критиките на Европейската комисия от вчера за това, че парламентът прикрива сигнал срещу един от кандидатите. "Европейската комисия е обезпокоена от информациите, които поставят под съмнение почтеността и професионалния капацитет на част от кандидатите за КС. Всички обвинения за корупция и конфликт на интереси трябва да бъдат изчистени, за да се защити авторитета на институцията Конституционен съд", се казва в позицията на комисията".


ГЕРБ се раздели и при гласуването на кандидатурите на Екатерина Михайлова и Татяна Върбанова. Анастасов се е въздържал при вота за Марковска и е подкрепил номинацията на Михайлова. ДПС не участва в гласуването на Анастасов и на Екатерина Михайлова. БСП гласуваха единодушно само за издигната от тях номинация, част от левицата подкрепиха Марковска и Екатерина Михайлова, а само един даде своя вот за Анастасов.


Повод за нея стана докладваният по време на изслушването от Янаки Стоилов (БСП) сигнал срещу Марковска. Миналата сряда, председателят на правната комисия в парламента Искра Фидосова не разреши той да се обсъжда. И тогава, и пред парламента днес, тя го определи като анонимен. Същото мнение сподели и Красимир Велчев, който разказа, че подписалият Георги Танев Колев е дал само пощенска кутия за обратна връзка, която се оказала несъществуваща. "Когато хората подават сигнали е редно да оставят адрес за контакт за изясняване на допълнителни въпроси. Не може заради лични врагове да се провали издигането на толкова важен пост".


В сигнала срещу Венета Марковска се изнасят данни за придобити от нейни близки имоти по Черноморието и в центъра на София. Освен това се отбелязват връзките й с адвокати (Румен Еленски) и конфликта на интереси, който произтича от това, както и за сблъсък на приятеля й Георги Георгиев с двама полицаи. 


Преди време той беше задържан, а в колата му е открита фалшива служебна карта на негово име за "директор на Върховния административен съд." След инцидента Марковска са среща със зам.-министър на вътрешните работи. Двамата полицаи са уволнени, а разследването срещу приятеля й - прекратено.


Миналата седмица Марковска коментира, че не носи отговорност за постъпките на хора, извън кръга на семейството й и отрече да познава Георгиев. Днес тя отново повтори думите си.


В доклада за изслушването, който Фидосова представи днес пред парламента не намери място нито критиката на ЕК, нито информацията за сигнала. Отново както и при избора за Висшия съдебен съвет ВСС, в него нямаше оценка за представянето на никой от кандидатите, а по-скоро представляваше преразказ на процедурата и реда, по който са се явили кандидатите. В него е записано, че не са постъпвали сигнали срещи номинираните, които "да поставят под съмнение техните нравствени и морални качества".


"Отвратително договаряне"
След гласуването, Марковска беше обградена от журналисти. Тя отрече избирането й да е плод на
договорка между партиите, защото "няма откъде да дойде тази договорка".


"Аз не мога да зная за никакви политически договорки. Не съм имала никога срещи с управляващите. Защо ви е чудно, че се избира съдия с толкова дълъг професионален опит?", попита тя. След това повтори, че фактите от сигнала не са верни и коментира позицията на ЕК. "Разбира се, че не е добре да се прикриват сигнали. Но в случая сигналът срещу мен беше анонимен. Едно лице трябва да се персонифицира, когато пуска сигнали. Това е сигнал без лице, което да е посочило своя адрес. Фактите не са верни", заяви Марковска.


По отделните елементи от сигнала, обаче позицията й се различаваше с тази от миналата сряда. Сегя тя потвърди, че познава адвокат Румен Еленски (което миналата седмица отрече, а справка в сайта на ВАС, цитирана от "Капитал daily" показа, че поне по пет дела , които тя е разглеждала, той се е явявал).


"Да, познавам адвокат Румен Еленски. Беше прокурор в Плевен, където аз бях съдия. Ще ви отговоря много точно. Винаги съм спазвала закона и познавам много адвокати, защото това е моята професия. Тъй като винаги спазвам закона, преди години майката и сестрата на Румен Еленски имаха претенция в нашия съд за реституция на един доста апетитен имот в София. Аз бях председател на състава, аз еднолично не решавам дела, а винаги в състав. Този състав отхвърли претенциите на семейството на господин Румен Еленски", заяви Марковска и допълни, че най-вероятно Еленски е бил адвокат по дела, които тя е разглеждала.


След това в рамките на две минути тя потвърди и отрече да познава Георги Георгиев, за който се споменава в сигнала и в чиято кола преди време беше намерена карта от ВАС на името на Марковска. "Не познавам Георги Георгиев. Няма отношения със сина ми. Преди време са имали обща фирма, но дейността й много отдавна е прекратена. Той е нотариус и по закон не може да има фирми. Да познавам Георги Георгиев, но не мога да отговарям за неговите имоти. Този човек е жив, отнесете се към него. Той не ми е съпруг и не живея с него на съпружески начала", повтори Марковска.


В изявлението си тя обяви, че "Конституционния съд трябва да спазва върховенството на конституцията и законите" и тя ще се придържа към този принцип. "Може би не звучи гръмко, но това е работата на конституционния съдия. Мога да ви уверя, че както досега съм спазвала закона, така ще го правя и като конституционен съдия. ще продължа и за в бъдеще да работя по този начин. Без никакво влияние отвън".


Няколко депутата, първо независимия Дарин Матов (който е и един от вносителите на номинацията на Марковска) на няколко пъти се опита да я "спаси" от журналистите. Няколко минути след като той не успя се появиха още двама – Марио Тагарински и Димитър Чукарски, които също започнаха да я издърпват. Марковска си тръгна, след като обяви, че я е заболяла язвата


Тримата, при излизането им от РЗС преди половин година, направиха писмена декларация пред премиера Бойко Борисов и председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, че ще подкрепят действията на ГЕРБ в Народното събрание.


"Оттук нататък се надявам да бъда полезен още повече към държавата и обществото", обяви Анастасов и допълни, че ще остане отворен към журналистите. Попитан за върнатите текстове от закона за конфискацията, чийто автор е той,  Анастасов отговори, че Конституционният съд е отменил шест текста от закона.


"Нито един от тях не влияе върху нормите на закона. Законът влезе в сила, той ще действа. Надявам се хората, които бъдат избрани в комисията, да са качествени и достойни хора и да работят така, както трябва по него", посочи Анастасов.


Попитан дали въпросът на БСП за референдума за АЕЦ "Белене" е противоконституционен, Анастасов заяви, че не може да вземе отношение. "Ако дам сега мнение, това ме обвързва в бъдещата ми работа като конституционен съдия. Когато постъпи искането или питането, тогава може да се каже", каза Анастасов. 


"Непочтено, лошо за България е това отвратително договаряне между БСП, ГЕРБ и ДПС, за да се направи кандидатура, която беше оспорена мощно в публичното пространство. Това беше кандидатура на българския парламент с най-много гласове. Дори Анастас Анастасов попадна в тази сглобка на договаряне. Аз съм присъствал на няколко избора на конституционни съдии и не помня такъв случай, не помня парламентът да е бил толкова силно построен в такава коалиция между власт и опозиция срещу публичното мнение", коментира още Веселин Методиев. 


Според него самото гласуване в пленарна зала е показало, че БСП жертва своя кандидат, за да се избере Марковска. "Официалният кандидат на управляващите потъна в това гласуване, защото нямаше гласове от ДПС. БСП гласува по-малко за него, отколкото за Венета Марковска. Най-много гласове взе тя", каза Методиев.


Очаквайте подробности!


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (223)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Sir Humphrey
  Sir Humphrey
  Рейтинг: 677 Неутрално
 2. 2 Профил на franprix
  franprix
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Този, дебеланкото то ГЕРБ какво е работил ? Юрисконсулт на пазарджишкия дап ?

 3. 3 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Весело

  Бахахахахах, евала! Така е новия морал!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 4. 4 Профил на petark
  petark
  Рейтинг: 426 Неутрално
 5. 5 Профил на liksen
  liksen
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ем, как - какво друго може да се избере, освен милиционер и далавераджийка?! От такова мнозинство, такъв избор!

 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  Съвсем през просото подкараха

 7. 7 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ох

  Governments never learn. Only people learn.
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4091 Неутрално

  пак куца работа !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Пролича си кои са чисто политическите протежета...

 10. 10 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1449 Разстроено

  Добре де, после с какъв гьон-сурат муцуните от Пожарната команда крякат че видите ли било несправедливо да не ни приемат в Ченген?!?
  Ами гнусливи са хората и не искат нечистоплътни непрозрачни балкански субекти да имат достъп до инфомацията!
  Това че в БГ явно никой не се притеснава особено че разни "сраствания" между мафията и "държавата" се виждат дори на повърхността...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 11. 11 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Нагли гьонсурати! Някой ден непременно ще си изсърбат попарата!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 12. 12 Профил на samofakti
  samofakti
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Венета Марковска от онез Марковски ли е дето се сещам...

 13. 13 Профил на Woland
  Woland
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Ех, а им се подигравахме на завършилите школата в Симеоново...

 14. 14 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Какво друго можеше да се очаква? Послушни, безлични - идеално отговарят на условията на ГЕРБ.

 15. 15 Профил на САРФОШ ГОШО
  САРФОШ ГОШО
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Интересна тема - кой управлява Бълхария ? Правителството в София или някой си в Брюксел ? Щото ако е някой си в Брюксел защо се правят избори и съществува правителство в Бълхария ?

 16. 16 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 775 Неутрално
 17. 17 Профил на someone
  someone
  Рейтинг: 374 Весело

  "Очаквайте подробности", че ние истинските подробности си ги знаем...

  Всичко може, стига да може...ако не може, трябва да може :)
 18. 18 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1638 Гневно

  Това е положението ....

  Предразсъдъците са за ограничените.
 19. 19 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  Ах! Объркал съм форума. Че откога "ДУМА" и "ПРЕЗРЯЛ ПАРТИЗАНИН" така нагло копират дизайна на сайта на "ДНЕВНИК"? Трябва да се направи нещо...

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 20. 20 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 618 Весело

  Коминистически хардлайнери да им бера лайката на цЕлото котило ! !

  Абе , нЕкой да знае к'о стана с Чаушеску ?!?

 21. 21 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Хвала на такива видни кандидати!!!

 22. 22 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Що турихте В.М. бе? Ебаси тъпата държава..Нищо няма да се оправи.

 23. 23 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#15] от "САРФОШ ГОШО":

  Гошко, милиционерче смотано, ако не бяха тия отвън да набиват канчето на правителството, нещата щяха да са още по - трагични.

 24. 24 Профил на ilib
  ilib
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Това е върха на падението на НС - далавераджийка и никому неизвестен юрист - конституционни съдии!!!

  ilib
 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#19] от "moriarti":

  Не, ако беше Дума новината щеше да е пълна с хвалебствия за партийния избор и критика за несъгласието на ЕС, ако изобщо бъде споменато.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#2] от "franprix":

  Доколкото знам е бил шеф в полицията назначен от Борисов. Писаха, че е завършил в Симеоново. Такива са кадрите на ГЕРБ. Я вижте областния управител на София -област-Красимир Живков. Допреди 3-4 години бе кмет на Правец избран с квотата на БСП. Баша му бе домакин в кметството преди 10.11, когато кмет бе Васил Златев. Живков е завършил в Москва "История на Ленинския комсомол" в институт с подобно име.Преди няколко години ходи до Москва за да си смени дипломото с новото име на онзи институт, което няма общо със старото. В биографията му пише че е историк.

 27. 27 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  Да ходи после Цветанов да хленчи пред същата ЕК, ако си няма друга работа.

 28. 28 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  До коментар [#25] от "Тони!":

  Е, вие явно сте редовен читател (че и абонат) на "ДУМА", та знаете какво и как пишат.
  Все пак странен унисон на първите 15 изказали се. Кратко, злобно и не по същество... Като един и същ човек да ги е писал.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 29. 29 Профил на bravo
  bravo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Я трайте бе. Каква е тая Европейска комисия. Като закъсат аверите на тиквата от мутренските години тя ли ще ги оправя?

  Българските политици не са раждани - те са изходени.
 30. 30 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Критики търпим колкото щете...можем и да се изчервяваме подобаващо...
  Кво .... да не би ЕС да навлезе с войски, ако не им изпълним препоръките ?
  Няма такова нещо и мое прайм квот си искаме.

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 31. 32 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  Ами отсвирете догодина тези, които докараха нещата дотук.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 32. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#28] от "moriarti":

  Не знам, гледам, че ти намеси дума, аз просто продължих логически изказа ти.
  Иначе странния унисон може да се дължи на един човек, разбира се, но това означава че тоя същия човек прави политиката и на ЕС, та ще да е бая властен. Голем пич.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 34 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 708 Весело

  [quote#2:"franprix"]Този, дебеланкото то ГЕРБ какво е работил ? Юрисконсулт на пазарджишкия дап ?[/quote]
  Завършил е Магнаурската школа - Симеоново!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 34. 35 Профил на САРФОШ ГОШО
  САРФОШ ГОШО
  Рейтинг: 426 Разстроено

  До коментар [#23] от "SSS":

  Мен ако питаш-след 1989 всичко в страната е трагично...

 35. 36 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 708 Весело

  [quote#6:"hodounski"]Съвсем през просото подкараха [/quote]
  Нема време! Гръб требЕ!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 36. 37 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#35] от "САРФОШ ГОШО":

  Що, преди 89та беше цветя и рози?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 37. 38 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  До коментар [#33] от "Тони!":

  Все пак вижте до какви "титани" се нареждате. Не се ли гнусите леко от подобна "чета"? льольо, граф, худински... Или сте си дружки, или липсва елементарна хигиена. Че как да не е "ДУМА"?!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 38. 39 Профил на Мария Станева
  Мария Станева
  Рейтинг: 419 Неутрално

  ГЕРБ следва неотклонно практиката да пълни съдебната система с "калинки", милиционери и червена аристокрация.

 39. 40 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#28:"moriarti"]Все пак странен унисон на първите 15 изказали се. Кратко, злобно и не по същество... Като един и същ човек да ги е писал.[/quote]
  Просто хората коментират очевадното, което само вие, гербавите не виждат.

 40. 41 Профил на glupakat
  glupakat
  Рейтинг: 426 Неутрално

  ЖАЛКА ДЪРЖАВА.ТЪЖНА РАБОТА.

 41. 42 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#38] от "moriarti":

  Разликата между нормалния човек и милиционера е, че първия следва собственото си мнение и държи на него, а милиционера се оглежда за мнението на околните и спрямо отношението си към тях го насочва в различни посоки.
  Мнението ми се базира на лични впечатления, и то ще си стои същото, независимо дали е сходно с някой от изброените, с твоето или все тая с чие още. Защото аз оценявам идеите и действията, ти оценяваш хората. Да ти припомням ли кое на кого е приоритет?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 42. 43 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Както и предположих Екстерина Михайлова не е удобен избор за герберопитеците. Тя е представител на десницата, а те на милиционерщината.
  П.С. Сега да видим с какъв сурат Цецко ще иска от ЕК помощ за Цонев, след като въобще не се съобразяват с препоръките

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 43. 44 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  До коментар [#42] от "Тони!":

  Мда! Явно вие няма да претърпите развитие (щом ще си стоите на това си мнение до сетния си дъх). Това се нарича "фанатизъм", драги. Не, че вие сте фанатик. Никога не бих си позволил да го предположа даже. Просто споделям смисъла на думата.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 44. 45 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1078 Разстроено

  "Европейската комисия е обезпокоена от информациите, които поставят под съмнение почтеността и професионалния капацитет на част от кандидатите за КС. Всички обвинения за корупция и конфликт на интереси трябва да бъдат изчистени, за да се защити авторитета на институцията Конституционен съд", се казва в позицията на комисията."
  АЗ,Гражданин на България и ЕС се срамувам от нашия парламент.А Вие?!?

 45. 46 Профил на Kaschei Bezsmertni
  Kaschei Bezsmertni
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Да са ни честити!Дебелите пачки и милиционерските тесни челца вече открито влязоха и в КС ! До днес пак имаше някакво публично приличие,но обществената апатия води до там!...Чакаме следващата година и избори за Народно събрание, ще изеберем отново поредните тикви, които след това от своя страна ще изберат за членове на КСнякои още по-далеч от правото.....докато Черепа,Котараците,Титанаджии, Батковци и т.н лично ще избират членовете на КС,а може и главния прокурор!

 46. 47 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  [quote#5:"liksen"]Ем, как - какво друго може да се избере, освен милиционер и далавераджийка?! От такова мнозинство, такъв избор![/quote]

  Предполагам, че поне единия от двамата е агент на ДС, иначе изборът нямаше да подхожда на мнозинството.

 47. 48 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  До коментар [#35] от "САРФОШ ГОШО":

  Аааа, не с лошо! Трябва да казвате, че всичко след 1989-та година е приемливо и даже съзидателно, ама ГЕРБ са му "разказали играта" и са срутили прекрасните замъци, построени от Луканов, Виденов, Костов, Царя, Станишев и Доган. Иначе ще ви пишат минуси безброй и ще ви мразят. Ако ви дреме, разбира се...

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 48. 49 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#44] от "moriarti":

  Мнението драги се променя на база на нови факти, нова ситуация, променени обстоятелства или перспективи. Не на база на мнението на други - това е типичното за ветропоказателите.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 49. 50 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Ек ще си гледа работа, съдии за Конституционния съд не се избират на база клюки, непроверени приказки и домисли написани/ казани тук и там от този и от онзи ....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 50. 51 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  "Драги" в случая се затваря със запетайки. Елементарна граматика, скъпи. Просто коментирах написаното от вас. А дали е смислено и ясно обосновано, нова е друга тема. Ако имате цялата нужна информация (факти, данни и обстоятелства), публикувайте я и така променете мнението на публиката. Не я кътайте така еснафски... само за себе си и дУругарчетата.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 51. 52 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#45] от "Лелка":

  А аз се срамувам от лелки-гражданки като тебе..... аз им викам още алафранги, като дядо Вазов.... за които всичко във Франкия е Ок а у нас в Туркие е НЕ-ОК....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 52. 53 Профил на bravo
  bravo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#32] от "Мария":

  "Не е важно кой как гласува, важно е кой брои гласовете". За съжаление това отново е в сила у нас. Милиционерите се върнаха, на власт, но сега начело са онези, които по-рано лъскаха ботушите на първите.

  Българските политици не са раждани - те са изходени.
 53. 54 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#51] от "moriarti":

  Благодаря за граматическата забележка. Както казах - мнението ми не се влияе от източника, затова се съгласявам напълно с теб. Ако напротив, бях на твоята логика щях да кажа - не бе, не се затваря със запетайки. Това в кратце е гербавата логика в общия случай.
  Колкото до информацията, аз нямам какво да публикувам. Считам, че написаното в статията и позицията на ЕК са напълно достатъчни и описват достатъчно добре ситуацията. Ти си тоя, който не се съгласява, но пък отказваш да ни предоставиш фактите, които биха "променили мнението на публиката". Аз нямам какво да го променям, то съвпада с моето.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 54. 55 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1078 Весело

  [quote#38:"moriarti"]Все пак вижте до какви "титани" се нареждате. Не се ли гнусите леко от подобна "чета"? льольо, граф, худински... Или сте си дружки, или липсва елементарна хигиена. Че как да не е "ДУМА"?![/quote]
  Ало,гнусливия,като как гледаш на предмети като Искра Кюри и новия "конституционен съдия" - не може без кавички,щом е Анастас Анастасов?От наУчна гледна точка са интересни психоматичните преживявания и физиологичните им последици в герберската душа.

 55. 56 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1948 Весело

  Днес е хубав ден за демокрацията. Неграмотните, паразитите, мюслемите и мразещите ще са представени в КСъ на НъС.

 56. 57 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  До коментар [#54] от "Тони!":

  Е, щом вярвате на журналистите... Може би трябва да се направи списък на статиите, излизали с гръмки заглавия и написани в драматичен тон, които в последствие са били тотално опровергани. Ще са поне над 75% от съдържанието на съответната медиа.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 57. 58 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  До коментар [#55] от "Лелка":

  Ало?! Не ви чувам... Говорете по-силничко, лельо. Хванете си някой "гербераст" и му направете вивисекция, щом толкова ви интересуват вътрешностите му.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 58. 59 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#57] от "moriarti":

  Вярвам на себе си. Досатъчно ми е една информация да я прочета в няколко медии, и имайки предвид стандартното им отклонение като размер и посока, почти винаги успявам да извадя за себе си чисто от манипулации разбиране за дадена ситуация. Ти разбира се, можеш да продължиш да вярваш на Него, защото той все пак не е журналист.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 59. 60 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1078 Весело

  До коментар [#52] от "boby1945":
  [quote#52:"boby1945"]А аз се срамувам от лелки-гражданки като тебе..... аз им викам още алафранги, като дядо Вазов.... за които всичко във Франкия е Ок а у нас в Туркие е НЕ-ОК....[/quote]
  Уважаеми,ще бъдете ли така любезен да не прилагате спрямо мен приятелско-гаменски тон,щото нямам спомен да сме ритали заедно топка със скъсани гуменки.Дядо Вазов е приложим доста успешно и спроти ризката с монограми Цв.Цв.В допълнение би трябвало много да Ви е срам и от правописа Ви,но това ще го отдадем на небрежното възпитание,с което се славите феновете на Герб.

 60. 61 Профил на alfa
  alfa
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#48] от "moriarti":
  Когато си прост то е завинаги.

 61. 62 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  До коментар [#59] от "Тони!":

  Аз пък вярвам на това, което виждам. Свършено, направено, постигнато... Писна ми от празни лозунги и агитпропаганда, слухове и внушения..., докато зад гърба се въртят далаверки. А досега (до този така мразен Него) САМО това се правеше. Или всички "правдивци" сте "ЗА!": батко-братко, аец-епопеята, доган, виденов, р.овч., ананиева, премянов, гергов, мутрите, слънчев бряг, презастрояването, краденето (ама КРАДЕНЕ ви казвам...), спирането на еврофондовете, шуробаджанащината, отвличанията, убийствата, тази чудесна съдебна система, липсата на ред...

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 62. 63 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#60] от "Лелка":
  лелките да се държат прилично и да не влизат в режим на "лични" обиди и назидателен тон, от това коментарите не стават по интересни, проблема (ако има проблем) Конституционен съд по лесен и намесата на брюкселските зелки от ЕК в вътрешните работи на България по малко нагли и необосновани....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 63. 64 Профил на alfa
  alfa
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#62] от "moriarti":
  Обобщено : Да бъде волята Му.

 64. 65 Профил на lara_croft
  lara_croft
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Що така?

  Дневник е много притеснен от подмяната на сегашните кадри в съдебната система. Става ли дума за съд, съдии, прокурори излизат с едни бомбастични заглавия...

  ...да не би собственика на медията да има нещо взимане-давене със закона

  Изхабения Костов отива в пенсия. БСП подготвя Кунева да играе ролята му.
 65. 66 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#65] от "lara_croft":

  Моли се, ти да нямаш вземане-даване със закона? Знаеш ли, на кой съдия ще случиш и какво са му заповядали началниците му?

 66. 67 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Разбойниците се окопават.
  Това, обаче, няма да им помогне.
  Все някой ден ще ги видим в раирани пижами.

 67. 68 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#62] от "moriarti":

  И аз вярвам на същото - и какво виждам - опоскана държава, увеличена безработица, съсипан частен бизнес, намалено потребление, намалени доходи, увеличени пари за милиционери и военни, увеличена корупция, рекордно ниво на поръчки с нарушения, и нито един инфраструктурен голям обект, който да отговаря на съответнит нормативни изисквания. Е, факт е, че журналистите на Пеевски ми казват друго, но както казахме - аз обичам да вярвам на себе си.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 68. 69 Профил на otlondon
  otlondon
  Рейтинг: 414 Гневно

  Преди ден от ЕК изразиха безпокойството си от информациите, които поставят под съмнение почтеността и професионалния капацитет на част от кандидатите за КС. Комисията призова парламентът да изясни напълно всички обвинения за корупция и конфликт на интереси, за да се защити авторитета на институцията Конституционен съд.

  "Съдиите в Конституционния съд трябва да отговарят на най-високите критерии за професионализъм и почтеност. ЕК призовава всички компетентни български институции, в частност парламента, да поемат своята отговорност и да направят проверки на обвинения в корупция, конфликт на интереси и търговия с влияние", заяви в писмо до Mediapool временният говорител на ЕК Оливие Баи.

  Според запознати ЕК има предвид именно кандидатурите на Венета Марковска заради постъпилите сигнали срещу нея и на Анастасов заради образователния му ценз и сравнително ниския пост, който е заемал в съдебната система преди да стане депутат. Той бе шеф на районния съд в Ямбол.

  Въпросният сигнал, с който Mediapool разполага, е подписан от Георги Тонев Колев. В него се припомня съвместното разследване Mediapool и в. "Капитал" за приятеля на Марковска – бизнесменът Георги Георгиев, и неговия арест от януари 2010 г., след който двама полицаи в столичното Шесто РПУ бяха уволнени.

  Веднага след изслушването пред правната комисия, проведено миналата седмица, Марковска излъга, че Георги Георгиев няма нищо общо с нея и семейството й. Проверка на Mediapool в правните регистри показва, че Георгиев и сина на Марковска – Петър Марковски, са въртели общ бизнес в продължение на почти три години.

  В сигнала се говори и за приятелските контакти на Марковска с адвокат Румен Еленски. Съдийката призна, че двамата са приятели от годините, когато тя е работила в Плевен, но обясни още, че тя Еленски не се е явявал по нейни дела. Проверка на Mediapool в информационната система на Върховния административен съд показва, че адвокатът се е явявал на поне шест дела, по които Марковска е била или председател или докладчик в съдебните състави. Последното от тях е на 14 юни тази година.

 69. 70 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2816 Весело

  НЯКОИ се тюхкат, че може да е безочливо, нагло, неморално, НО поне го поднасят НАГЛЕДНО, прозрачно... А КЕРВАНЪТ от камили си върви...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 70. 71 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 482 Гневно

  Е, просто не е истина. Случващото се направо смазва последните наченки на честност и морал, ако ги има все още у някого.
  Рецепта за успех: наглост, склонност към неоснователно обогатяване, безпардонност, склонност да подкрепяш внаги властимащите, склонност да си затваряш очите, да правиш услуги, да четеш закона според страните, които са по делото и т.н. и т.н.
  Героите на Алеко (Гочоолу, Дочоолу и сие) оживяват, те са сред нас и са се развъртяли не на шега. Кадруват. Подреждат живота ни.

 71. 72 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#69] от "otlondon":

  Докато призовава, а не санкционира директно, така ще е! Нашите дерибеи разбират само от сопа!

 72. 73 Профил на penkagk
  penkagk
  Рейтинг: 426 Гневно

  Сигнално: " Без сигнали"

 73. 74 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  МИЛИЦИОНЕРЩИНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 74. 75 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Със стари изхабени ку*ви - нов бардак!

  Гаранция - ГЕРБ!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 75. 76 Профил на egesihora
  egesihora
  Рейтинг: 419 Любопитно

  До коментар [#15] от "САРФОШ ГОШО":

  Къде е Бълхария?

 76. 77 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Сегашното управление е същински втори мандат на Тройната коалиция - даже името на Станишев се чува непрекъснато.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 77. 78
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 78. 79 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 897 Весело

  Напълно очаквано беше, иначе Боко много обича да говори за "сестрински партии от ЕНП" и да твърди, че "Костов гласува заедно с БСП и ДПС"
  Вижда се кой гласува с БСП, същото беше и при гласуването на проектозакона за въвеждането на ограничения за заемане на ръководни длъжности от сътрудници на ДС - това беше отхвърлено с дружните усилия на ГЕРБ, БСП и ДПС.

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 79. 80
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 80. 81
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 81. 82 Профил на nolito
  nolito
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тежко наследство от конституционни съдии беше - ето пооправят се нещата.

 82. 83 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Те от ЕК не знаят ли, че в социализма и корупцията са на власт в България, що си хабят времето да критикуват? Последната издънка на бсп наречена герб няма да тръгне срещу родоначалника си.

  Отделете време навреме.
 83. 84 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  За съжаление нищо по-хубаво не се вижда на хоризонта. Прави впечатление, че ДПС подкрепя едновременно кандидатите на ГЕРБ и на БСП.
  Подготовката за нова тройна коалиция продължава.
  След изборите догодина, въпреки че и ГЕРБ и БСП се заклеха да не правят коалиция помежду си, с мандата на ДПС ще се заформи най-мракобесната и безпринципна коалиция (ГЕРБ-БСП-ДПС), която ще сложи окончателно точка на всякакви надежди за нормално развитие на държавата.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 84. 85 Профил на penkagk
  penkagk
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#2] от "franprix":
  За Анастас Анастасов от http://personi.dir.bg/person.php?id=310:
  Образование: Завършил е висше образование – „Защита на националната сигурност на България” и “Право” в Академията на МВР–София.
  Кариера: От 1991 г. е в органите на съдебната власт. Първо е в прокуратурата, а от 1996 г. е районен съдия в РС-Ямбол.

 85. 86 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Гневно

  За Хелоуин ГЕРБ превърна Конституционния съд в ОЧЗ.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 86. 87 Профил на lara_croft
  lara_croft
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Нощта на Хелоуин се спусна по-рано над София. Десетина младежи от Движение „България на гражданите" раздаваха пред парламента фенери, направени от тикви.

  Жени, която е от доброволците, направили фенерите, разказа, че днешната им демонстрация е предимно заради Хелоуин: „Ние сме направили тези тикви, за да ги раздаваме на хората и за всеки ще има по един фенер - да си го занесе вкъщи". Тя добави, че предвид факта, че се намират пред българския парламент, естествено демонстрацията им има и политическо послание.

  "Тиквите са за Хелоуин, за тиквеници, за сладко от тикви, но не и да ни управляват", заяви Жени. Тя допусна, че е възможно, освен за случайните минуващи - обикновените граждани, да догонят и няколко депутати и да им връчат по един фенер.
  „Ние сме със свободна програма и ще правим каквото ни хрумне. Може да обиколим парламента няколко пъти със запалени тикви, за да гоним демони", коментира още момичето.

  Младежите на Кунева обещаха и други подобни акции: „Подготвили сме такива неща, че наистина да разбуним духовете в идните месеци."

  Младежите се радваха на интереса не само на гражданите, но и от страна на правоохранителните органи. Те обаче бяха дошли не за да си вземат тиква за празника, а за да им искат разрешение за поставената от тях маса, отрупана с тикви точно до паметника на цар Освободител.

  След като се оказа, че от Столична община за издали разрешение за това, полицаите си тръгнаха, а усмихнатите младежи продължиха да раздават тикви.

  ----------------------------------

  Вече и Кунева си има платени младежи. Значи не е сигурно кой докарва кучета в София.

  А милиционерската държава е в разпад. Това при други премиери не можеше да се случи.

  Изхабения Костов отива в пенсия. БСП подготвя Кунева да играе ролята му.
 87. 88 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 597 Неутрално

  ГЕРБ +ДПС остaнaхa ли някaкви съмнения???

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 88. 89
  torsion
  Рейтинг: 426 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 89. 90 Профил на nolito
  nolito
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Важното е да прее*еме Европата - ние каквито конституционни съдии можем да назначим, ония от затвора не могат да изкарат.

 90. 91 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 761 Неутрално

  ГЕРБ се окопават...но рано или късно и на гербавите ще им щракнат белезниците.))

  4itatel
 91. 92
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 92. 93 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  "Преди време той беше задържан, а в колата му е открита фалшива служебна карта на негово име за "директор на Върховния административен съд." След инцидента Марковска са среща със зам.-министър на вътрешните работи. Двамата полицаи са уволнени, а разследването срещу приятеля й - прекратено."!?!?!?!?

  Селски глупак

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 93. 94 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  [quote#89:"torsion"] мозък един аспирин. [/quote]

  А, не! Аспиринът има чертичка!

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 94. 95
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 95. 96
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 96. 97 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  едно изключително арогантно договаряне между БСП, ГЕРБ и ДПС
  ..........
  Цялата работа е такава. От 2001 г насам. Щафетата ще бъде поета от Кунева. Абе, към 2021г може да дойдат и ромите да ни управят, че май само те не са ни се изреждали. В комбина с ДПС, разбира се.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 97. 98 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2972 Любопитно

  Добре де, картинката е ясна!
  Редим "наши хора" по капиите, дори и да трябва да го правят съвсем безогледно.

  Обаче на мен ми е чудно и нямам засега отговор на въпроса "защо".
  Велчев ясно - "за заслуги". Пък и той си има и ценза даже.
  За онези във ВСС, ВАС, СГС и още един куп други - пак има някакъв смисъл да окупират капиите.
  Но в КС ... защо? Там въпросът за окупирането му не е толкова елементарен, перфиден и краткосрочен. Там би трябвало да има някаква визия за далеч напред, когато се редят "нашите хора". Тъпо е, дори за елементарни простаци като гербавите, да се бутата в КС само заради "мястото". И се чудя каква може да е целта на такава подредба в бъдеще време ...

 98. 99 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  http://www.glasove.com/gerb-v-koalitsiya-s-bsp-i-dps-sreshtu-sudebnata-vlast-14362
  Венета Марковска от ВАС е с този, който е на власт.
  От миналата година, но все още актуално

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 99. 100
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK