Марковска с друго обяснение: видяла се със зам.-министрите заради изгубената си лична карта

Изслушване на кандидатите от НС за Конституционния съд - Атанас Атанасов и Венета Марковска. Двамата бяха избрани от парламента

© Анелия Николова

Изслушване на кандидатите от НС за Конституционния съд - Атанас Атанасов и Венета Марковска. Двамата бяха избрани от парламентаИзбраната тази седмица за съдия в Конституционния съд (КС) Венета Марковска се размина със зам.-министъра на вътрешните работи Веселин Вучков в обяснението за срещата им.


Няколко часа след като Вучков обяви, че Марковска се е виждала с него и бившия му колега Павлин Димитров заради спречкане на приятеля й Георги Георгиев с полицаи, тя отрече това и заяви, че повод за срещата е бил изгубената й лична карта.


"Вижте минали са много години оттогава. Тази среща въобще не касае ареста на някого. Защото аз доколкото знам, арест не е имало. Това, което наистина се изнесе - намерена е моята лична карта. Аз обясних, че наистина съм я изтървала на среща с общи познати и моята лична карта беше задържана в МВР. Аз трябваше да си поискам картата. Много добре зная, че като се случи такова нещо подобно, има следствие, прокуратурата се намесва и не е моя работа да установявам тези факти", заявява Марковска пред радио К2 (целият запис в прикачения файл).
Марковска отричаше да е имала срещи със заместник-министрите във връзка с Георгиев. Първоначално тя отрече и да познава Георгиев, а след това обясни, че той е имал общ бизнес със сина й. Днес тя обяви, че не разбира какъв трябва да е извода от това, че тя познава лицето Георги Георгиев.


По думите на Вучков: "Г-жа Марковска разказа за инцидент от изминалата нощ, при който нейни близки са спрени от патрул на 06-то РПУ в София. Станало някакво спречкване, а като резултат нейните познати били в болница, единият от които в тежко състояние. Тя беше много разтревожена, плачеше през цялото време… Помолихме пострадалите да подадат жалба за инцидента. Това беше всичко", заявява Вучков.


В разследването на "Капитал" и "Медиапул" отпреди две години, както и в сигнала, докладван от Янаки Стоилов от БСП  (изнесен преди избора на Марковска, но пренебрегнат от управляващите с мотива, че е анонимен, макар да е подписан) не се споменава в колата на Георги Георгиев да е откривана личната карта на Марковска. При спирането му от полицаите,  Георгиев е представил документ с негово име и надпис "Директор във ВАС". Тази карта е придружена от личния метален знак, който имат картите на съдиите във ВАС. В колата му имало пропуск за паркинга на ВАС, който бил издаден за неговия автомобил, но на името на Марковска.


Преди два дни в парламента по повод намерените карти у Георгиев, Марковска заяви: "По една нелепа случайност, колкото и наивно да ви звучи, на празненство на наши познати изпуснах чантичката си, която той е трябвало да ми предаде."


В съботния си брой в. "Капитал" съобщи, че точно след събитията, на запитване на МВР главният секретар на ВАС отговаря, че Венета Марковска е заявила "изгубване, респективно посегателство срещу нейните лични вещи - дамска чанта, кожен портфейл, както и въпросните липсващи документи".  По-късно пред "Капитал" Венета Марковска коментира, че е била забравила портмонето си заедно с картата в автомобила на "нейния познат" Георги Георгиев.


В сигнала срещу Венета Марковска, представен от депутата от БСП Янаки Стоилов миналата сряда се изнасят данни за придобити от нейни близки имоти по Черноморието и в центъра на София. Освен това се отбелязват връзките й с адвокати (Румен Еленски) и конфликта на интереси, който произтича от това, както и за сблъсък на приятеля й Георги Георгиев с двама полицаи. 


Преди време той беше задържан, а в колата му е открита фалшива служебна карта на негово име за "директор на Върховния административен съд." След инцидента Марковска са среща със зам.-министър на вътрешните работи. Двамата полицаи са уволнени, а разследването срещу приятеля й - прекратено.


Пред радио К2 Венета Марковска обяви, че ще изпрати писмо до Европейската комисия (ЕК) и това "ще стане до ден - два". Освен това тя ще изиска информация как един донос, без доказателства, формиран на базата на слухове, е достигнал до Народното събрание и Европейската комисия.


"Аз съм избрана и нямам какво да губя. И в момента съм съдия и трябва да защитя името си", обявява още съдията.


"Явно целият този натиск се прави, за да си подам оставката. Не виждам никаква причина да подавам оставка, преди още да съм встъпили. Правомерно съм избрана и няма пречка да положа клетва"


Марковска обяви, че е употребена, за да бъдат злепоставени българският парламент и държава да бъдат злепоставени. Тя отново не коментира фактите от сигнала по същество:


"Не аз трябва да се оправдавам срещу един компромат, авторите на доноса са длъжни да докажат, че аз например съм придобила неправомерно имоти... бихте ли предположили, че бих закупила имоти на един семеен мъж, за да облагодетелствам неговото семейство, а не моето", посочи новоизбраната конституционна съдийка. Тя каза, че синът й е пълнолетен и не е длъжен да уведомява майка си в какви фирми участва".


Тя обяви, че вярва в представителите на ЕК и те няма да се подведат по компромати. Според Марковска България е правова държава и ако някой счита, че тя е нарушила законите в качеството на гражданин или съдия, нека се отнесе до прокуратурата, до ВСС. "В целия този пасквил няма нито една дума за това къде Венета Марковска сбърка при решаването на някое дело".


Марковска се надява на здравия разум на политическите сили, медиите и представителите на ЕК, защото не може да се борави със слухове, а с доказателства. "Ще се занимая с разследване по този въпрос и ако се наложи дори ще търся правата си по съдебен ред", заяви още Марковска


"Не съм допуснала абсолютно никакви престъпления по служа", заяви съдията от ВАС и отново повтори, че никога не е обслужвала партийни интереси и че дори в годините преди 1989г. не е била партиен член на БКП.


Марковска отново говори за работата си във ВАС, където се разглеждат дела с големи материални интереси и за опитът й в съдебната система, който бил 36 години - "приблизително, колкото един човешки живот"


Вчера председателят на правната комисия в парламента Искра Фидосова изпрати писмо до Европейската комисия, с което се опитва да я убеди за "безукорното поведение" на избраната за член на КС. В него Фидосова се застъпва за Марковска и пише:

"На заседание на Комисията по правни въпроси, проведено на 1 ноември 2012 г. беше изслушана г-жа Марковска, която подчерта, че полученият сигнал е донос засяга въпроси касаещи семейното и имотното й състояние, а тя  всяка година подава декларация за имотното си състояние  пред Сметната палата, която не е установила несъответствие относно притежаваните от нея имоти. Категорично заяви, че никога не е имала среща с министъра на вътрешните работи или с негови заместници по повод визирания в анонимния сигнал инцидент със служители от същото министерство".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (464)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Засега това ли е последнта й лъжа на другрката.
  Май взе да се оплита като пате в калчища (повче дори и от Цв.Цв.).

 2. 2 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Банката кадри на ГЕРБ вече опира до кадри от централния затвор.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 3. 3 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Весело

  Сетих се за един любим цитат от един любим автор:

  "Лъжата може да обиколи света преди истината да си обуе ботушите"

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 4. 4 Профил на 28484738434
  28484738434
  Рейтинг: 118 Любопитно

  оуч, язе, ку си загубя личната карта, дали ша мога со вида со зачестнико на министеро? ил прозту ши ми са лаложи си плата глобичката на Дянков?

 5. 5 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Уау. Егати дебелокожието. Това поколение мислех че е отминало вече - на живковите кадри дето считат че народа е длъжен да им вярва ако ще да кажат, че небето е зелено.

 6. 6 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#5:"Skydiver"]Уау. Егати дебелокожието. Това поколение мислех че е отминало вече -[/quote]
  Ни е..Дянков ни го припомня всеки ден))))))

 7. 7 Профил на msp
  msp
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ох, калинки, малинки, румянки, венетки, абе откъде ги намира ББ? Да не би критерият да са по-...../каквото си помислите/ от него, щото то не е много лесно, ама явно му се отдава.

 8. 8 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Такава дебелоока лъжкиня-съдия ще е лика-прилика на нефелната ни конституция!

 9. 9 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ЕЕе, освен че се оплете в лъжите си, тази е изключително неграмотна, т.е. явно не разбира какво говори (смисъла на комплекта думи, които използва):

  "който бил 36 години - "приблизително, колкото един човешки живот"

  Може би неарденталците са живяли толкова кратко, но в днешно време 36-годишен човек си е още млад/а мъж/жена.

  Таз бабка май леекичко се е дементализирала, ако въобще и изобщо е била различна.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 10. 10 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Аз заради моята загубена карта успях да стигна само до дежурния в ОДП-то.

  Ще знам къде да отнеса въпроса при друг подобен случай.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4872 Неутрално

  нещата са много страшни и Европа затова ни пише !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Това бабче Марковска (поне според визията на снимката) няма ли внуци и правнуци да гледа, та позори България със своето присъствие.
  Отделно Фидоската заби такъв нож в гърба на Бойко, какъвто не могат сумарно Станишев, Костов и Кунева.
  Явно от всякъде видимо достолепната жена няма съответното количество акъл. Въобще ГЕРБерски работи.

  Миша
 13. 13 Профил на 28484738434
  28484738434
  Рейтинг: 118 Любопитно

  бе, цялата тази драма не стана ли мелодрама вече?

  Вождът Тиквичко скатан у кучи гъз ли ще продължава да стои? Няма ли да изгрей и да и нареди да си подаде оставката?

  и, ко прайм с другия мюлючюнер избран за конституционен съдия?

 14. 14 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  "Много добре зная, че като се случи такова нещо подобно, има следствие, прокуратурата се намесва и не е моя работа да установявам тези факти".

  --- - - - - - - - - - ---

  Тая кого лъже бе? Аз документи не съм губил, губили са мои познати- процедурата е, отиваш в РПУ-то, плащаш си глобата и си чакаш новите документи... какви следствия и прокуратура, какви заместник министри. И това нещо е СЪДИЯ!!!!!????!!!!

 15. 15 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 672 Любопитно

  Къде е тоя Дянков, да го питаме защо им плаща заплати и бонуси ?

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 16. 16 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Какви ли не идиоти се изредиха да управляват тази държава. ГЕРБ обаче са уникални във всяко едно отношение. Единственото, което успяха да направят през управлението си е да докажат,че почти всички техни предшественици са гении на техния фон. Такова чудовищно смъкване на летвата за оценка на едно управление ще има ужасяващи последствия и влияние за години напред. Всеки нов управляващ ще може да се сравнява и оправдава с ГЕРБ и да изглежда като суперкомпетентен независимо от безобразията, които ще извърши в бъдеще.

 17. 17 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Отиваме към закриване на телефон 112. Който има проблем,ходи да плаче пред министерството,среща се със зам.министри и ...готово.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 18. 18 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Щом премиеринът ни и близкото му обкръжение могат да ни лъжат за щяло и нещяло, защо да не може и тая бабичка-очилатото лице на корупцията от снимката? Тя ще да е чудесен Гербер, и защо не чудесна българка!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 19. 19 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 672 Гневно

  Един отбор пинокиовци-скоро ще има дъъъълги носове за цяла ограда.
  И колко са нагли в лъжите си-редят си ги без да си дават зор, без притеснение, че си противоречат!!!!!!
  Те вече не ни се подиграват- направо показват пълното си презрение към нас като народ, избиратели, граждани!!!!!!!!!
  СВИНИ!!!!!

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 20. 20 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Бабе, другият път като си загубиш очилата звънни на Цветанов.

 21. 21 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  При изгубване, кражба, повреждане или унищожаване на български документ за самоличност сте длъжни в срок до три дни да заявите това пред най-близката служба на Министерство на вътрешните работи (РУП по постоянен адрес). Там ще попълните декларация по образец, въз основа на която документа ще бъде обявен за невалиден с цел предотвратяване на злоупотреба с него. В едномесечен срок следва да предприемете действия за снабдяване с нова лична карта.
  Ако притежателят сам намери документа си, той е длъжен да се яви в служба “Български документи за самоличност” в ОД на МВР или РУП по постоянен адрес и да го представи.
  Използването на невалиден документ е нарушение и се санкционира.

  ----

  алоуууу, лъжливото овчарче... как ще станеш конституционен съдия, като дори не може да лъжеш?

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Стига сте ни занимавали с тая кобила.
  Няма ли по-важни теми от нейните лъжи и увъртания.
  Та на всеки е ясно, че разбойниците от ГЕРБ могат само да ЛЪЖАТ, КРАДАТ И ХАРЧАТ ЧУЖДИ (НАШИТЕ) ПАРИ.
  А ние знаем само да си траем.
  ДА ВИДИМ ДО КОГА.

 24. 24 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ГЕРБ напълни държавната администрация с безгръбначни калинки дето нямат акъл за пет пари дори и да излъжат като хората.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 25. 25 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  [quote#1:"Нихната Макя"]Засега това ли е последнта й лъжа на другрката.
  Май взе да се оплита като пате в калчища (повче дори и от Цв.Цв.). [/quote]
  Нейсе че се заплита, ама и описанието на събитията е едно..."...Станало някакво спречкване, а като резултат нейните познати били в болница, единият от които в тежко състояние...." . Егаси и спречкването
  П.С. После двамата полицаи били уволнени де.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 26. 26 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  Според Конституцията на Република България "за съдии в Конституционния съд се избират юристи с високи професионални И НРАВСТВЕНИ качества...
  Многоуважаемата госпожа може да е перфектен професионалист, но всичките й изказвания дотук, шикалкавенето на дребно и арогантното отношение доказват, че откъм нравствени качества хич я няма.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 27. 27 Профил на otlondon
  otlondon
  Рейтинг: 443 Неутрално

  През последната седмица след първото изслушване на Марковска пред депутатите от правната комисия тя на няколко пъти категорично отрече да се е виждала с някого от ръководството на МВР по повод ареста на Георгиев.

  "По отношение на среща с министри... със зам.-министри, всеки може да се среща по различни поводи, дори във връзка с работата, в никакъв случай, по никакъв такъв конкретен повод, който се посочва тука в сигнала, не съм се виждала с министри или със заместник-министри. Всъщност мога да ви кажа, че нямам нищо общо с това, което се изнася", коментира категорично пред медиите преди седмица конституционната съдийка.

  Освен, че сериозно противоречат на спомените на Вучков, думите й са диаметрално противоположни и на коментара на Цветанов, който той даде пред Mediapool през юни 2010 г., запитан дали знае, че тогавашният му заместник Павлин Димитров се е срещал със зам.-шефката на ВАС преди да започне вътрешната проверка на полицаите.

  "Знам, че имаше една среща, която е провеждана, но не зная дали Димитров или Вучков. Знам, че един от заместниците се е срещал с Марковска по нейно искане, защото жалбоподателят живее на семейни начала с Марковска", обясни преди две години и половина Цветанов.

  Тогава той дори добави, че няма да се поддаде на никакъв външен натиск срещу служителите му и изрази съмнение, че полицайката Маркова изобщо е в състояние да упражни насилие върху Георгиев: "Самата колежка не е в състояние да упражни такава сила спрямо потърпевшия. Искам да кажа, че този гражданин се е държал доста невъзпитано към служителите при проверката на документите."

  Освен разговора си със Вучков и Димитров, Марковска отрече и, че Георгиев й е близък, но след като бяха публикувани данни за общите бизнес отношения между него и сина й, тя с половин уста призна, че всъщност е близка с бизнесмена.

  Обстоятелството, че при ареста на Георгиев в него е била служебната карта на Марковска от ВАС също провокира противоречиви обяснения от нейна страна. При проверката на фактите около ареста от 2010 г. тя бе заявила пред тогавашния председател на ВАС Константин Пенчев, че е загубила картата си.

  Преди ден, след второто си изслушване в парламента, което бе проведено извън всякакви регламенти и процедури по нейно желание, тя вече обясни, че всъщност с Георгиев били на "общо събиране", където Марковска си забравила "чантичката с документи" и той поел ангажимент да й я върне.

  Съдийката излъга също и, че никога не е участвала в състави на ВАС, които са разглеждали дела, по които страна е бил съгражданинът й и близък приятел - адвокатът Румен Еленски. В сигнала, подписан от Георги Тонев Колев до правната комисия се сочеше, че Марковска е гледала такива казуси в абсолютен конфликт на интереси. Тя категорично отрече, а след товa стана ясно, че е участвала в разглеждането на най-малко шест дела с участието на Еленски. Тогава Марковска промени и тази своя версия, правейки внушението, че е абсурдно от това да се твърди наличие на конфликт на интереси, защото тя познавала много юристи.

 28. 28 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 707 Весело

  Айде сега,ново 20.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 29. 29 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Май нищо друго не ни остава, освен в хор да запеем "Калинка моя"
  Така ще е, като се гласува за плаката на футболиста с фуражката. Във властта ще пълзят всякакви странни нищожества, но агресивно.
  А заместник министъра на МВР разказва трогателно:
  "Тя беше много разтревожена, плачеше през цялото време… Помолихме пострадалите да подадат жалба за инцидента. Това беше всичко."
  http://www.youtube.com/watch?v=8WY0gIgzxvM&feature=related

  Ecrasez l’infâme
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на flex
  flex
  Рейтинг: 450 Весело

  Ако беше казала , че срещата е била за изгубеното и куче - по достоверно щеше да бъде

 32. 32 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  Баф мър' , майкооооо!
  Те ти ново двайсе!

  Трай си бе, Венетке, трай си!
  Колкото повече си отваряш устата - толкова по-се оплиташ и по-зле става!

  Баси!
  Венетка - ако лъже като възрастна ромка - не е за КС.
  Ако всичко дет' го изпонаприказва е истина - има явно деменция
  И пак не е за КС.

 33. 33 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 707 Любопитно

  А и от Просташката секта ги няма никакви.
  Едно насекомо не могат да защитят, и
  да обяснят защо има точки на гърба.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 34. 34 Профил на HelloMary!
  HelloMary!
  Рейтинг: 395 Весело

  Каква е тая ве? Конституционен съдия ха ха ха ха ха.

 35. 35 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  [quote#29:"Graf"]Май нищо друго не ни остава, освен в хор да запеем "Калинка моя" [/quote]

  Дойде и ти на моята, а?!!

  Ама трябва преди това да опъне човек кило и канче.
  Па дано пиян забрави това позор ли е или слава ...
  (Да ма прощава Ботйова, че го цитирам в такава връзка)

 36. 36 Профил на woland
  woland
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Съдия който лъже е като каца без дъно - абсолютно безсмислен и невършещ работа, източник на проблеми и корумпиран. И очевидно не е за номинация, а за смяна на мястото - вместо на съдийския стол - на подсъдимата скамейка.

 37. 37 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3419 Неутрално

  БОЛШОЙ ТЕАТЪР
  Гарантиран от ГЕРБ
  На ход е ЕС...

 38. 38 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Весело

  [quote#31:"flex"]Ако беше казала , че срещата е била за изгубеното и куче [/quote]

  По-скоро ... куче-касичка

 39. 39 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 948 Любопитно

  Тия неща наистина ли се случват или гледам сценарий на филм !?

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 40. 40 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Весело

  Щом е съдила вече 36 години значи се е клела в Комунистическата Конституция а сега има желание да се кълне и в Полукомунистическата.
  Съдила е хора с различно от Комунистичевското мислене а и сега има желание да съди също такива.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 41. 41 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1813 Весело

  Да си гербер е наказание за цял живот

  "не разбира какъв трябва да е извода от това, че тя познава лицето Георги Георгиев"

  Поставя под въпрос случайният принцип на разпределение на делата.

 42. 42 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Весело

  А един мармот завива станиола

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 43. 43 Профил на reality
  reality
  Рейтинг: 782 Весело

  Лелче, тая лична карта няма такива премеждия с нея. Първо я губиш при разни познати на парти. Паднала ти чантичката, паднало ти портмоненцето. После си я загубила, пък после си я намерила, ама при любовника. Ама него го пребили и ти хоп при министъра.

  Това е достойно за The Hangover 3

  Stupidity should be painful
 44. 44 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Е*ем ти държавата, дето дори една институционално и правно грамотен човек, като дългогодишна съдийка, ходи за една загубена карта чак при зам-министър вместо в РПУ-то.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 45. 45 Профил на nexhmije
  nexhmije
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Разправиите около несвързаните обяснения на Марковска позволяват на другите доста спорни попълнения на Конституционния съд да минат незабелязано...

 46. 46 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  [quote#35:"xm..."]Дойде и ти на моята, а?!![/quote]

  Бе аз съм на твоята от началото на 2010-та, но това не ме прави щастлив...
  Венета Марковска = ГЕРБ+ДПС+Тагарински и ко+ Румен Петков и ко...
  В резултат - горните статии за съдия, който ще пази основните ми права на гражданин.
  Е, това вече наистина ми идва в повече.

  Ecrasez l’infâme
 47. 47 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1813 Весело

  Няма кой да сложи по един минус! Баси гадните гербери, изчезнаха като царедворци след революция.

 48. 48 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 707 Любопитно

  До коментар [#39] от "CIA Germany":
  Забрави да допълниш:ТЪП филм.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 49. 49 Профил на comodore
  comodore
  Рейтинг: 450 Гневно

  Е да, ама това е българската действителност. Другаде, дето има срам и закони, само защото има толкова патърдия, нормален човек (да не говорим за конституционен съдия), щеше поне да замрази "избирането" си, ама де срам у галоши...
  И тази "госпожа" е избрана от Гербери+Бесепари+Десепари?!

  Бегайте деца, бегайте далеч!

 50. 50 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1218 Весело

  Ако продължи да говори,след два дни дори гъонсуратите от ГРОБ не могат да я спасят.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Ще се занимая с разследване по този въпрос и ако се наложи дори ще търся правата си по съдебен ред"
  В кой съд ма како? В тоя в който съдеше и ти до вчера ли? В тоя съд, който оневини куцо, кьораво, сакато, стига да е влиятелно или богато .... еле пък колега )) Жалка история!
  п.п. Не че ме интересува кой знае колко, ама последно - познаваш ли го този Георги или ти се иска да не бе го познавала и откога за изгубен документ, е необходима аудиенция при зам министър?

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Според Марковска България е правова държава и ако някой счита, че тя е нарушила законите в качеството на гражданин или съдия, нека се отнесе до прокуратурата, до ВСС. "В целия този пасквил няма нито една дума за това къде Венета Марковска сбърка при решаването на някое дело".

  Марковска се надява на здравия разум на политическите сили, медиите и представителите на ЕК, защото не може да се борави със слухове, а с доказателства. "Ще се занимая с разследване по този въпрос и ако се наложи дори ще търся правата си по съдебен ред", заяви още Марковска

  Сега и съдебната власт ще бъде впрегната в борба с диверсантите.

 55. 55 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#50:"Трактор и Тиква"]Ако продължи да говори,след два дни дори гъонсуратите от ГРОБ не могат да я спасят. [/quote]

  Те май вече са се отказали. Тиквата се снишава, Цецо още на първия ден на скандала се дистанцира, защото герберски кандидат бил Атанасов, а не тя, а и от това, че днес пусна Вучката да и забие нож в гърба замириса на вътрешнопартийно разчистване на сметки.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 56. 56 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#45] от "nexhmije":

  Всъщност цялата процедура е опорочена - което важи за всичките избрани за конституционни съдии. Но явно никой (!) от тях няма и капка морал, за да се оттегли.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 57. 57 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 727 Неутрално

  тея за олигофрени ли ни вземат ?????? Не ме е яд че са нагли, яд ме е, че си мислят, че сме олигофрени. Бахти безочието

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 58. 58 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#9:"Музар"]Таз бабка май лекичко се е дементализирала,[/quote]
  Тц. Не е лекичко!
  Диагноза си е, ама заради лекарската тайна няма да я споменавам!
  Ша дойдат "нинджите" да ме разпитват що съм си разхождал кучето без лична карта.
  А докато им обяснявам, че въобще нямам куче, най вероятно ще бъда на тихо и усамотено място...
  Ще медитирам и ще търся философския камък...
  И що не направих навреме дарение на МВР...?

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 59. Смех,смех...

  Боли ме от овчедушието на хората...
 60. 60 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 616 Весело

  [quote#2:"deepblue"]Банката кадри на ГЕРБ вече опира до кадри от централния затвор. [/quote]
  Че свършиха ли кандидатките за министри от магистралните кръстовища , дето само се усмихват?

 61. 61 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Колкото повече се обяснява, толкова по-дълбоко затъва....

 62. 62 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  [quote#46:"Graf"]Е, това вече наистина ми идва в повече. [/quote]
  Честно казано - и на мен.
  Това наистина е вопиющо. Все пак не става дума за редова калинка от офисния планктон ...

  Вече пуснах по тази тема 66-тият сонет на Шекспир, ама ще се повторя ...
  ...................До гърлото съм сит
  заслугата да виждам просекиня,
  и глупостта - в костюм със бисер шит,
  и честността - удавена във тиня,
  и простият език - немил-недраг,
  и пъченето - признак за наука,
  и чистото моминство - във бардак,
  и почестите - пръскани наслука,
  и нрава строг - покварен от властта,
  и гордото достойнство - на заплата,
  и творчеството - с вързани уста,
  и правдата - във служба на лъжата.

  Толкоз!
  Тия окончателно "окомплектоваха" ситуацията!

 63. 63 Профил на Приказки от Шипковия храст.
  Приказки от Шипковия храст.
  Рейтинг: 560 Неутрално

  [quote#24:"Десен"]ГЕРБ напълни държавната администрация с безгръбначни калинки дето нямат акъл за пет пари дори и да излъжат като хората.[/quote]
  Да бе, а следващите ще се оправдават, че през този мандат нищо няма да направят, щото били разчиствали оборите на предишните, ама през следващия им мандат... така мина животът ни, мамка му!

 64. 64 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Колко прав и прозорлив е бил Висоцки за неговото и нашето настояще!


  http://www.youtube.com/watch?v=yJSTM-VAJ9E&feature=related

  ПРИТЧА ЗА ПРАВДАТА

  Носсеше нежната правда красияа премяна,
  Тъй за бездомни, сакати, се грижеше тя.
  Ала лъжата примами я с груба премяна:
  ”Я остани – каза – ти ще преспиш у дома..”

  И лековерната правда във сън се унесе,
  Пускаше слюнка, усмихната даже в съня.
  Хитро лъжата, завивката цяла отнесе,
  Взря се във правдата и се изсмя

  Стана лъжата, направи ужасна гримаса-
  просто "жена", за какво ли така я ценят?
  Че и лъжата, и правдата - като едни са,
  ако съблечени редом и двете стоят.

  Ловко разви от косите златистите ленти:
  дрехите й прецени на око и ги сви,
  взе й часовник, пари, и дори документи,
  грозно напсува, изплю се и вън се яви.

  Липсите, правдата чак сутринта забеляза
  и ужаси се, когато сама се видя -
  някой със сажди лицето й беше намазал,
  иначе беше си правдата - същата тя.

  Хвърляха камъни в нея - тя само засмя се:
  "Туй е лъжата и тя е във моя костюм!...."
  Там протокола съставиха двама сакати,
  сипеха грозни слова и на глас и на ум.

  Свършваше тоз протокол с обидна тирада,
  /чужди дела там, на нея приписаха те/:
  "някаква измет, твърдяха, нарича се "правда",
  а се пропила и тръгнала гола съвсем."

  Кле се, рида и зарича се голата правда:
  Скиташе, дълго боля, без пари все беше тя.
  Кон чистокръвен лъжата -мръсница - открадна
  и се понесе на дълги и тънки крака.

  Някой чудак - той и днеска за правда воюва -
  ала без капчица правда изрича слова
  "Чистата правда, след време ще възтържествува,
  ако постъпи и тя - като нагла лъжа"

  Често с приятели в кръчмата, пийвайки вечер,
  даже не знаеш, къде ще преспиш през нощта,
  И току виж, че и ти се окажеш съблечен!
  Гледаш, а с твоите дрехи - коварна лъжа.

  Гледаш, със твоя часовник - коварна лъжа.
  Гледаш - и конят ти язди коварна лъжа.

  Превод: Светлозар Ковачев


 65. 65 Профил на getso
  getso
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Оня страхливо мълчи...
  Гузен е.

 66. 66 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1813 Весело

  [quote#57:"Scaramouche"]

  тея за олигофрени ли ни вземат [/quote]

  Да бяха само тези. Вчера, Петко Георгиев коментира (разибирамо като изразител на позицията на гражданското общество), че не е работа на ЕК да се меси в избора на КС.

 67. 67 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Ето това не очаквах! За изгубена лична карта среща със зам.министър на вътрешните работи!?!? Хора мили,какви човеци пращме в Конституционния съд?" Институцията,която ние пряко не изибираме,а по Конституция тя стои над Парламента.Институция,която пред никой не се отчита/ и така трябва да бъде! и над която е само синьото небе.

 68. 68 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 891 Неутрално

  [quote#13:"28484738434"]и, ко прайм с другия мюлючюнер избран за конституционен съдия? [/quote]

  И аз от 2-3 дена питам същото , ама монта/фо/нската биологична единица пише обяснения само ако питат по-от запад!
  Па и за тех това да се избере милиционер къде и да е си е резон!
  Правителството е с механик-водач кадър и преподавател от СМШ със стаж при бухалките ние ще правим въпрос защо оня милиционер го намърдали у КС.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 69. 69 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  Марковска все повече започва да прилича на Желева!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 70 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 790 Неутрално

  До коментар [#3] от "NPaine":

  И друга подобна мисъл: Злото е бързо като стрела, а доброто е като дебела жена,която бяга по плажа с надежда да й изтънеят глезените.

 71. 71 Профил на xxxxx1963
  xxxxx1963
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Какво е седнала да се обяснява за изгубената си карта? Нека да обясни за имотите, за конфликта на интереси, за връзките си с този адвокат Еленков. А тя се оплете в лъжи по отношение на Георгиев. Ту не го познава изобщо, ту е ортак на сина и, ту се застъпва за него специално пред зам.министрите, ту обяснява, че той е семеен човек и не би купила на негово име имоти. Изобщо пълна боза. Най-полезният и ход оттук нататък е да си подаде оставката.

 72. 72 Профил на Мишето_66
  Мишето_66
  Рейтинг: 720 Весело

  Тука след един повърхностен прочит,нема нищо за коментиране,а си коментирал, а си се наакал.

 73. 73 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 506 Весело

  [quote#15:"RED MAFIA"]Къде е тоя Дянков, да го питаме защо им плаща заплати и бонуси ?[/quote]
  Къде са ти даскалите, да ги питаме що не са те научили на някои елементарни неща, та се резилиш по форумите.
  Съдебната власт е една от трите независими власти в съвременните демокрации. Парламентът (законодателна) и правителството (изпълнителна) са останалите две. Като независима институция съдебната власт разполага със самостоятелен бюджет, който е част от държавния бюджет като перо, но не подлежи на контрол от финансовия министър. Казано с думи прости, гласуваният годишен бюджет на съдебната власт се изплаща по установена схема и управлението на средствата е изцяло в правомощията на финансовите органи в самата съдебна система. Именно поради това министър Дянков не успя да предотврати получаването на традиционни тлъсти бонуси от магистратите в началото на мандата. Ако гласуваният годишен бюджет за съдебната система е 100 милиона (примерно) и те успеят да спестят 10 милиона чрез икономии в системата, имат пълното право да си изплатят бонуси в рамките на тези 10 милиона и никой не може да им каже копче. Отговорът на магистратите към Дянков, доколкото си спомням беше "може да не е морално, но не е незаконно". Толкова.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 74. 74 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1218 Весело

  Фарс.В пресцентъра на ГРОБ е гробна тишина , а Фидошоу вече е в Сърбия , най вероятно.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 75. 75 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#69] от "Храбър":

  Със Желева поне е весело. От тази лелка на снимката скоро ще ни се доплаче.

 76. 76 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Весело

  Първия ден от скандала гербераската пасмина беше в пълна мобилизация и не пестеше пропагандното джапане.

  А сега - жалка гледка. Пълно снишаване с елементи на подплашено ослушване, чак няма кой един минус да цъкне.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 77. 77 Профил на msp
  msp
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#47] от "Роси Кирилова":

  +++++++++++++++

 78. 78 Профил на Пешо Атома
  Пешо Атома
  Рейтинг: 395 Весело

  Тая все повече се оплита, досущ кат Румито външната

 79. 79 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  Не знам за вас, но аз наистина не помня по-смотано управление от днешното. И аз пръв път виждам юрист да лъже като дете.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 80. 80 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1813 Весело

  Гробавите се появяват само при лесно защитими позиции. Тесногръди паразити, срамота! Маторосовска е по-смела от тях.

 81. 81 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 891 Весело

  На Слънчо заешкото сърчице пак го накара да се завре у миша дупка.
  При всяко набиване на канчето от брюкселския черпак, при всяко събитие в страната при което отговорността би трябвало да се стовари върху управляващите Слънчо нахлупва шапка невидимка и става неоткриваем.
  И Хамстера беше по мъжага от тоя нарцис,голям на маса ,но лилипут на кураж и отговорност

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 82. 82 Профил на lordbelial
  lordbelial
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До
  До коментар [#58] от "drakar65":

  леле коментарът ти ме потресе оти знам професията ти - следих ти коментарите в една друга дискусия. тръпки ме побиват от възрастната дама и поста който и тикат в ръцете.а възпълната фидосова я брани пред ес. това е някакъв филм на ужасите без край. ама не е лесно - то племето е просто. горко им на можещите.

 83. 83 Профил на Lelja Agatha
  Lelja Agatha
  Рейтинг: 578 Неутрално

  [quote#23:"ppopov_67"]Стига сте ни занимавали с тая кобила.
  Няма ли по-важни теми от нейните лъжи и увъртания. [/quote]
  Темата е изключително важна. Най-важната. Когато овладеят и съдебната система, диктатурата ни е в кърпа вързана, ако сме в ЕС. Досега КС им връщаше нефелните закони, сега обаче Емо Фаса, например, може да си пробута проектите, които обслужваха само него. А и Фидосова може така да се е разперила над Марковска заради нейния си закон: предполагам, помните, че буквално първия ден внесе законопроект да може да си е нотариус, докато е депутат. Шегувам се. Отдавна е разбрала, че далаверата да е депутат е къде, къде по- от нотариус.

 84. 84 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#13] от "28484738434":Вождът вчера не уважи парламента,въпреки,че към него имаше питане за правителствената програма за развитие на икономиката/нещо,което той за пръв път чува в питането/.Два бяха важните поводи да не бъде в Парламента-1.До обяд откриваше,режеше лента май в Ботевград или на друго място беше,а от 15.00 ч. беше на футболния терен в гр.Враца ,където Бистришките тигри имаха среща с отбора на с.Монастирище.Друг път ще обясня къде се намира това село.

 85. 85 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#74] от "Трактор и Тиква":

  Нарича се снишаване. Можеш да си сигурен, че в момента си кроят пъклените планове за разправа с тези, които най-много вдигат врява по този случай.

 86. 86 Профил на Пешо Атома
  Пешо Атома
  Рейтинг: 395 Весело

  Тая да я викат на европейския детектор на лъжата, щото на цецковия може да изпуши

 87. 87 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1391 Весело

  Абе дека са герберастчетата? Искам да поздравя първото ей така, само за смелостта за това, че напоително ще ни обяснява, че в крайна сметка .... тази не е номинирана от ГЕРБ, а само подкрепена )))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 88. 88 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#73:"avatar"]Съдебната власт е една от трите независими власти в съвременните демокрации. [/quote]

  На теория, другарю, на теория!

  А на практика ето къде стои България в класацията на СИФ сред 144 държави:

  - 102-ро място по независимост на съдебната система;
  - 128-мо място по прозрачност на управленските решения по формиране на политики;
  - 106-то място по фаворитизъм при вземане на държавни решения;
  - 76-то място по рушветчийство;
  - 122-ро място по ефективност на правната система в разрешаването на спорове;
  - 114-то място по ефективност на правната система в борбата с незаконни решения на изпълнителната власт;
  - 127-мо място по борба с организираната престъпността;
  - 111-то място по надеждност на полицията;

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 89. 89 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1218 Весело

  В Капитал статия - Гъста зелена каша заради иди ми ,дойди ми с цената на тока.
  Тук - рядка кафява каша...

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 90. 90 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#73:"avatar"]Съдебната власт е една от трите независими власти в съвременните демокрации. [/quote]

  Нима някой бръсне Ковачева за слива? Само пълен наивник може да смята за независима съдебната система, която вече 3 години е под непрестанните кадрови атаки на вътрешния министър, и в която той успешно внедрява на високи постове не прависти, а хора с милиционерско образование!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  [quote#35:"xm..."]Дойде и ти на моята, а?!![/quote]
  Той може да говори същото, но целите му са други!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 94. 94 Профил на Приказки от Шипковия храст.
  Приказки от Шипковия храст.
  Рейтинг: 560 Весело

  [quote#67:"molesan2"]Ето това не очаквах! За изгубена лична карта среща със зам.министър на вътрешните работи!?!?[/quote]
  Нали разбираш, на Техни Величества не им отива да посещават някви си РПУ-та и да подават заявления.

 95. 95 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Гаврата вече е толкова явна и нагла, че ако тая се закълне като конституционен съдия все едно публично е изгорила Конституцията и се е изпикала върху пепелта.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 98. 98 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 506 Весело

  [quote#90:"Авесалом Изнуренков (a.k.a. Pavlik Morozov)"]и в която той успешно внедрява на високи постове не прависти, а хора с милиционерско образование![/quote]
  Примери? Или требе да ти вЕрваме, щото си голEм ерудит?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 99. 99 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#81:"navy"]И Хамстера беше по мъжага от тоя нарцис,голям на маса ,но лилипут на кураж и отговорност [/quote]

  Тиквата е най-меката политическа китка в новата ни история.

  Дори премиери с откровено женствено или пуберско излъчване, като Фил, Жан и Сергей, са проявявали в някакъв момент мъжество, за което книжния бистришки тигър не може дори да мечтае.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 100. 100 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Защо не пишете по яно и логично? Подозирате ли дамата в нещо и има ли наистина данни срещу нея или конфликт на интереси? Фактът, че Янаки Стоилов вади компромат е доста показателно и е достатъчно да симпатизирам на тази жена? Този 55-годишен комсомолски секретар е с манталитет на фатмак, кой може да му вярва?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK