Венета Марковска и Румен Еленски са купували общи имоти по Черноморието

Венета Марковска по време на първото изслушване в парламента преди десет дни

© Анелия Николова

Венета Марковска по време на първото изслушване в парламента преди десет дниИзбраната тази седмица за конституционен съдия Венета Марковска е купила имот по Северното Черноморие заедно с адвокат Румен Еленски. Това се е случило през 2002 г., съобщи "Капитал", като се позова на справка в имотния регистър.


През 2002 г., когато Марковска е заместник-председател на Върховния административен съд (ВАС),  адвокат Еленски и бившият член на Висшия съдебен съвет и Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) от квотата на ДПС Анита Михайлова придобиват срещу 3200 лв. 2.5 декара до шабленското село Езерец. В регистъра няма данни имотът да е отчужден до ден днешен, което означава, че тримата продължават да са съсобственици.


Еленски е защитавал лидера на ДПС Ахмед Доган, Веселин Пенгезов и председателя на Софийски градски съд Владимира Янева.
Марковска отначало отричаше адвокат Еленски да се е явявал по нейни дела и твърдеше, че го познава от Плевен. В хода на скандалното й избиране тя няколко пъти промени версията си.


При изслушването в парламента Венета Марковска първо каза, че познава Еленски, но той никога не се е явявал по нейни дела:  "С адвокат Еленски сме работили заедно в плевенския съд, той беше прокурор там, когато аз бях съдия в плевенския съд. Оттам се познаваме. Но като проследите делата, по които адвокат Еленски се явява, просто ще констатирате, че той никога не се явява по дела на съдебните състави, в които аз участвам", заяви тогава Марковска.


Първоначално Марковска твърдеше, че познава адвокат Еленски от Плевен, но той не се е явявал по нейни дела. Справка в системата на ВАС, обаче показва друго.

© Анелия Николова

Първоначално Марковска твърдеше, че познава адвокат Еленски от Плевен, но той не се е явявал по нейни дела. Справка в системата на ВАС, обаче показва друго.


Проверка в системата на ВАС обаче я опровергава и показа поне шест казуса, по които Румен Еленски се явявал като адвокат пред съдебен състав, в който е участвала и Венета Марковска. През същото време двамата са "деляли" черноморския имот.


Така например през 2005 г. адвокат Еленски представлява "Инса" (включва няколко компании в производството и търговията на петролни продукти) пред петчленен състав с председател Венета Марковска и печели делото. По дело от 2010 г. адвокат Еленски представлява фирма "Зари СС", която обжалва решение на Административен съд - Добрич, с което е отменена продажба на държавен имот в Балчик на частна фирма. Клиентът на Еленски печели делото пред състав, председателстван от Венета Марковска.


През 2006 г. адвокат Еленски представлява съпругата на сегашния председател на ВАС Георги Колев - Нели Русева, по дело, образувано по жалба от Нотариалната камара срещу заповедта на министъра на правосъдието по това време за преместването й от Сливница в София. Докладчик по делото е Венета Марковска, а адвокат Еленски печели делото


От 2003 до 2007 г. Анита Михайлова и Венета Марковска са членове на ВСС, а през същата година Михайлова става член на Инспектората към ВСС като номинация на ДПС.


Тогава Михайлова заявява в парламента, че "номинацията й е резултат от това, че е оправдала доверието, което ДПС й е гласувало". Когато Марковска беше избрана за член на КС миналата седмица, депутатите от ДПС влязоха специално за да я подкрепят с гласовете си. Тогава тя получи подкрепата и на народни представители от БСП, ГЕРБ и независимите.


Инспекторатът към съдебния съвет беше една от институциите, които издадоха справка, че срещу Марковска не е имало проверки. Това беше използвано от Марковска и от председателя на правната комисия Искра Фидосов като аргумент за "безукорното поведение" на съдията. Фидосова я приложи към писмото до Eвропейската комисия, с което се опита да мотивира избора за КС. При опит за контакт с Венета Марковска днес отново на мобилния й телефон отговори мъж, който заяви, че тя не е добре и е в болница.


В сигнала, който депутатът от БСП Янаки Стоилов докладва при изслушването на кандидатите за КС, също се споменаваше за имоти, придобити от Марковска по Черноморието. Тогава Фидосова не допусна обсъждане по темата с мотива, че сигналът е анонимен, въпреки че той беше подписан. След това никой от депутатите при гласуването в парламента не зададе въпроси във връзка със сигнала.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (288)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pancerdivision
  pancerdivision
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Боклуци,такива ни управляват.

 2. 2 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  Похвално, Марковска, похвално!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 3. 3 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 576 Любопитно

  Има ли един от поставените по-високо в йерархията юристи, който да не краде като разпран?

 4. 4 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Чисти и неопетнени. Като всичко, свързано с ГЕРБ, тяхната... също.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  Майко мила, тази не става за бостанско плашило те за конституционен съдия я стягат.

 6. 6 Профил на georgiev_gogo
  georgiev_gogo
  Рейтинг: 426 Неутрално

  И аз искам да си купя имот по морето за 1.40 лв. на квадратен метър.

 7. 7 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Вонята се разраства! Гадно е!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 8. 8
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 9. 9 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Имат парички купуват. Това е да си близо до властта.

 10. 10 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Готина е в България. Едни теглят кредити от 50 000евро за 100кв м апартамент, Други си купуват 2.5 декара на цената на втора ръка Голф 4.

 11. 11 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Венета Марковска по време на първото изслушване в парламента преди десет дни"

  Мила ми Венето /нищо общо с Ботев!/...
  Що ти трябваше да ставаш за смях и в същото време да съсипеш имиджа на страната ни, а и отсичко отгоре да ни "шибнат" няколко шамара!

  Ако поне имаш малко достойнство, просто си подай оставка...и може би проблема ще бъде решен...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 12. 12 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Лъжливата лелка да си ходи при Руми Йелева.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 14. 14 Профил на Георги Симеонов
  Георги Симеонов
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Милиционерите завиват лайното в целофан, ама някакви гадни журналисти го развиват. Вонята става непоносима ...

 15. 15 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Единият кандитат -лъжец и подкупен, другят- откровен милиционер от ДС!!!! Това е ГЕРБ: комунист- милиционер, комунист- милиционер, роднина, роднина, роднина.....

 16. 16 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Всички виждаме, че това което се случва е крайно нередно и произлиза от интересите на определен кръг хора, но не и на нормалните граждани, но само според господата управляващи всичко е наред...

 17. 17 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3935 Неутрално

  Тази топла връзка между магистрат и адвокат намирисва много!

 18. 18 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#3:"patladjan_1991"]Има ли един от поставените по-високо в йерархията юристи, който да не краде като разпран? [/quote]
  Ако има,трябва да си сигурен, че герб,бсп и дпс няма да гласуват анблок за него.Щом новата тройна коалиция гласува доверие на някого, барабар и с някой "независим" то тоя, със сигурност нестава.

 19. 19 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1263 Любопитно

  Един друг ще си вадят кирливите ризи. Очакваше се!

 20. 20 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Не трябваше ли първо да се установи истината около съдия Марковска и после да бъде предлага на избор?
  Сега всички разследвания са след дъжд качулка, освен ако под обществен натиск тя сама не си подаде оставката.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 21. 21 Профил на Pima
  Pima
  Рейтинг: 430 Неутрално

  ей за такива е измислен израза "навързани като черва"....
  и сега разбирам защо е като СВИНСКИ черва!!!

  Най-страшното на комунизма е това което идва след него...
 22. 22 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 733 Неутрално  Адвокатите и Румен Петков, Ахмед Доган, Цветан Цветанов, Искра Фидосова, Дарин Матов няма ли да я защитят и да и изчистят имиджа от поредните гнусни инсинуации и империалистически долни провокации? 23. 23 Профил на Ужас
  Ужас
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Този скандал с тази женица, а и доста други събития и случки, идват да покажат, че БСП, ГЕРБ, ДПС и т.н. са производни на БКП, потомство на партийци, толкова оплетени в далавери, че се държат един друг с всякакви измами и кражби! За тях няма партии, цветове, демокрация, пазар и т.н. Тези същества са водени единствено и само от своята безкрайна алчност, наглост и болни амбиции! Нито един по горните етажи на властта не работи за България и народа, а само за себе си и то по всички възможни нечестни начини! Далеч съм от мисълта, че в другите държави няма такива уроди и отрепки като нашите, но тук са само такива!!! И резултатите се виждат - разединен народ, делящ се уж на "комунисти" и "гербаджии", народ живеещ в страх, несигурност и постоянно мачкане и подигравки, тотално съсипани здравеопазване и образование, загиващ малък и среден бизнес, растящи монополи, изкривени понятия "пазарна икономика" и "конкуренция", все по-неграмотни и оскотели граждани, все по-изразен и страшен цигански проблем и терор! Това са фактите, пък по форумите нека се плюят хората на "кумунизи" и "тикви"! Трябва всички да се стегнем и да направим нещо, защото иначе трябва да се срамуваме, че допускаме да живеем в тази гротеска!

 24. 24 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  Хайде и тая се разболя.
  Я проверете да не е при същият доктор дето се лекува семейната приятелка Владимира Янева ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#8] от "SorryLol":

  Фактът за различи нейни версии за няколко дена говори за омазване до ушите!
  Да си припомним какво стана с германския президент!
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/01/05/1739302_skandalut_s_germanskiia_prezident_se_razrastva/

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 27. 27 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1098 Весело

  Някой да отвори прозореца, че много се размириса. Светиня му къде се е прикрил в тази ла*няна буря, няма ли да излезе и защити избора на дупетатите си?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 28. 28 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Едно време, по социалистическо, за да заемеш ключов ръководен пост, трябваше да си доказан, с "изцапани ръце"! Така си държан изкъсо на юздичката, в "правилната посока"! Изпитан похват на тоталитаризма! Дежа ву! Покрай шума около куклата Марковска , обаче, никой не коментира, оная шушумига Атанасов - кадър на Симеоново! Едно време, бай Тошо не им даваше да бъдат адвокати, поради крехка квалификация, сега ги калесват да пазят конституцията! Смех!

 29. 29 Профил на Kurt
  Kurt
  Рейтинг: 403 Неутрално

  До коментар [#11] от "drakar65":

  Не стават така нещата. Когато госпожата чуе "достойнство" посяга към тълковния речник. А когато стане въпрос за етичен кодекс - праща го възможно най-надалеко.

  Не че госпожата е най-черната в нашата държава, ама все отнякъде следва да се започне вглеждането в миналото.

 30. 30 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#20] от "Jessika":

  Хихи! Че точно тази истина е в основата на избора й!
  И е много показателно кои партии са замесени в схемата - бъдещата коалиция: БСП (голямото БКП), Герб (малкото БКП) + ДПС.

  Абе, хич не ми е до смях или хихикане.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 31. 31 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#23] от "Ужас":

  Много си прав, колега!

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 32. 32 Профил на Нямаме Закон за Банкрута на Физическите Лица.Защо ли?
  Нямаме Закон за Банкрута на Физическите Лица.Защо ли?
  Рейтинг: 583 Разстроено

  Поредната гнус в държавата ни...има ли нещо читаво някъде?

  Боли ме от овчедушието на хората...
 33. 33 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 597 Разстроено

  Всъщност от цялата работа излиза, че основните престъпници са тези които са призвани да ни бранят от престъпността. Погледнете кои я движи - бивши и настоящи служители на полицията, НСО, съдии и прокурори. Въртим се в един омагьосан кръг от който няма излизанел

 34. 34 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#12:"Нихната Макя"]Лъжливата лелка да си ходи при Руми Йелева.
  [/quote]
  Да си ходи лошо няма, ама на мен ми е чудно какво салто-мортале ще извъртят този път герб,че сега няма и процедура по която да я сменят,освен ако лелката сама не иска да си тръгне.

 35. 35 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#30] от "Музар":

  Жална й майка на България ако си прав!

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 36. 36 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Класика в определението за организирана престъпна група=

 37. 37 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  Нека да напомним пак: за тази гласуваха всички БЕЗ ДСБ! Когато наближат изборите не го зибравяйте!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 38. 38 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Това, което виждаме е само върха на айсберга. Представете си какво се случва в тази гнила система.
  Притеснява ме само факта, че информацията идва на малки порции, отложени във времето и градиращи с всеки изминал ден. Оставам с чуството за режисирана кампания. Дано да съм в грешка.

 39. 39 Профил на otlondon
  otlondon
  Рейтинг: 419 Весело

  ГЕРБ водят страната към разруха, без никаква реформа,безработица,некадърност, и дебилният Бойко !
  Срам ме е че гласувах за тях!
  Каква корупция само и при тях с некадърни назначения, боже спаси България!

 40. 40 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#28:"laundromat"]Едно време, по социалистическо, за да заемеш ключов ръководен пост, трябваше да си доказан, с "изцапани ръце"! Така си държан изкъсо на юздичката, в "правилната посока"! [/quote]

  Да, това беше схемата за "безпартийните комунисти", ако наистина тази Венетка не е била партийен орган. При партийните комунисти схемата беше обратната - крепят ги, докато ептен не се олеят или станат по някакъв начин неудобни за Партията.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 41. 41 Профил на marteniza_de
  marteniza_de
  Рейтинг: 374 Разстроено

  както коментирах и на страницата на Капитал...

  по-голямо свидетелство за "тиха" коалиция ГЕРБ+ДПС+Пинчери, не е необходимо;

  посегнат ли на КС, какво следва?

 42. 42 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Весело

  Ама и вие, какви хора сте?! Жената го е забравила това имотче, купено в "далечната" 2002 година. Как да помни с кого го е купувала преди 10 години?!

  (настроение "весело", въпреки че изобщо не ми е до смях)

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 43. 43 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#37:"BG Reality"]Нека да напомним пак: за тази гласуваха всички БЕЗ ДСБ! Когато наближат изборите не го зибравяйте! [/quote]

  А Цвинокио изтъква това като своя "защита" - вижте колко сме единни останалите!

  Наистина ли е толкова "умен", че да не усеща какъв дебел трън си забожда сам?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 44. 44 Профил на holdon1914
  holdon1914
  Рейтинг: 426 Неутрално

  " депутатите от ДПС влязоха специално за да я подкрепят с гласовете си. Тогава тя получи подкрепата и на народни представители от БСП, ГЕРБ и независимите."

  Ето я истинската коалиция! ДПС+БСП+ГЕРБ , а сега запореден път ще се появи "новото" лице, в случая Кунева, която е част от същата мафия! Итака вече 12 години една и съща песен! Народе?????

 45. 45
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 46. 46 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#1:"pancerdivision"]Боклуци,такива ни управляват.[/quote]
  всичките са такива,да,само ..само за Боко няма такива разкрития ,а?! ) не нзма..не знааам!!

  свини...свински....черва!! какво има на имотчето..люцерна ли? ако да,купили са го на загуба! а?? журналистите..кво има на имота ,де...кажете де..има ли барака или сарай?!

 47. 47
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 48. 48 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  До коментар [#10] от "patladjan_1991":

  Голф 4-ка за 3 200 само ако е ударена... явно не си наясно с цените на автомобилите втора ръка.

 49. 49 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#45] от "SorryLol":

  Гоце и Румен Петков.

  (Хич не съм наясно с теченията в БСП)

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 50. 50 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 698 Весело

  [quote#16:"someeeee"]но само според господата управляващи всичко е наред... [/quote]
  И марионетките, имарионетките!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 51. 51 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  абе важното е да се изкарват такива..за да може пъдаря Боко да е над тях,чистофайник! така че не ме интересуват най-вече малките,редки го..на по трончетата тук и там..интересуват ме висшите миризливи гов..на по главните тронове! какво..те нямат имане,тия милионери?? за колко дип пари ги докопаха,а??

 52. 52 Профил на comodore
  comodore
  Рейтинг: 426 Весело

  А Боко Б. мълчи ли мълчи... Да сте го "чували" толкова време да мълчи? Аз не.

 53. 53
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 54. 54 Профил на volana
  volana
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Де го Цецо?Днес по БНР каза,че това било компроматна война!Този регистър ако извади на показ всички такива "компромати",народа ще получи инфаркт!

 55. 55 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "Това беше използвано от Марковска и от председателя на правната комисия Искра Фидосов като аргумент за "безукорното поведение" на съдията."

  В резултат на криворазбраните езикови реформи, вече не можем да разберем кое е жена, кое мъж, кое дете, травестията е всеобща.
  Поне Искър Фидосов да беше председателят, макар това нещо трудно може да объркаш с мъж - няма толкова квадратен чак. По-право кубичен.

 56. 56 Профил на leo1971
  leo1971
  Рейтинг: 426 Неутрално

  " ... на мобилния й телефон отговори мъж, който заяви, че тя не е добре и е в болница ..."

  приготвят отказ по здравословни причини
  едва ли може да са толкова дебелокожи да я оставят ...

 57. 57 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 576 Весело

  До коментар [#48] от "diegos":

  А Вие инфлацията от 2002г насам смятате ли?

 58. 58
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  журналистите!! какво,да хващам самальота от Дойланд ли за да дойда на място по морето да търся кво има на парцела?? айде дееее!! сливи ли имате в устата?? Знам че са работяги и фирмаджии,защитници правни,партизани и ятаци! КВО има тамо и за колко мангиз?? Гледам Еленски ли е,Сърненски ли е..петроли и горивни фирми..да не е там на парцела находището на БГ от газ ,бе?? ) а??

 61. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  "..През 2002 г., когато Марковска е заместник-председател на Върховния административен съд (ВАС), адвокат Еленски и бившият член на Висшия съдебен съвет и Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) от квотата на ДПС Анита Михайлова придобиват срещу 3200 лв. 2.5 декара до шабленското село Езерец. В регистъра няма данни имотът да е отчужден до ден днешен, което означава, че тримата продължават да са съсобственици.
  Еленски е защитавал лидера на ДПС Ахмед Доган, Веселин Пенгезов и председателя на Софийски градски съд Владимира Янева..."

  Егати смъртоносната комбинация....между...хе-хе...&quot;независими" магистрати!
  Само горният цитат, плюс някой наши спомени от съобщения в този сайт за останалите цитирани, правят тази Марковска напълно неприемлива за позицията, за която я гласят...
  И тази съдебна система се гласи да се докаже за независима и честна! Срамота и позор!.... "Преоблякъл се Илия - пак в тия"

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 62. 62 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  До коментар [#57] от "patladjan_1991":

  Не знам къде набута инфлацията- аз пиша, че Голф 4-ка за 3 200 не можеш да намериш. Ако можеш или е потрошена или нещо не и е наред.

 63. 63 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 698 Весело

  [quote#33:"Стан"] Въртим се в един омагьосан кръг от който няма излизанел [/quote]
  Гордиев възел как се развързва!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 64. 64 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#55:"heineken"]Искра Фидосов [/quote]

  Ми, от Дневник малко са се заразили от форумните интерпретации . То без друго сме на косъм статиите да се дописват във форума, а може и да стигнем до там, че форумът да прелее в статиите?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 65. 65 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 576 Неутрално

  До коментар [#62] от "diegos":

  Е да, ама 3200лв от 2002г, сега отговарят на 5000-6000 някъде. Иначе е ясно, че на разбирам от коли.

 66. 66 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  До коментар [#24] от "Танас":

  Янева беше с психично разстройство.Тази сигурно с диария

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#56:"leo1971"]едва ли може да са толкова дебелокожи да я оставят ...[/quote]

  Е, че то се разсмърдя до Брюксел, явно толково непърпимо, че бюрократите там реагираха "на_часа"! И най-страшното за грабливите - ще им спрат европариците одма!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 69. 69 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2846 Весело

  До коментар [#52] от "comodore":

  Боце мълчи!Даже и ленти не реже

 70. 70 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 698 Весело

  [quote#62:"diegos"]Не знам къде набута инфлацията- аз пиша[/quote]
  Да разлаеме кучетата!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 71. 71 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3185 Неутрално

  До коментар [#61] от "Храбър":

  По това време и години след това Румен Еленски е член на ЦИК от квотата на БСП...

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 72. 72 Профил на getso
  getso
  Рейтинг: 374 Неутрално

  ЙИсус рече:
  -Няма нищо тайно под Слънцето,което да не стане явно...

 73. 73 Профил на getso
  getso
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#71] от "domakinq":

  Ако беше от ГЕРБ невинен ли щеше да е?

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75 Профил на Sonata Arctica
  Sonata Arctica
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Хах, нещата стават все по-смрадливи!
  Аз не мога да разбера как може да лъже така нагло за неща, които могат да се проверят?! И да си противоречи с всяко следващо изказване?!

 76. 76 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#63:"geoimg*"]Гордиев възел как се развързва!? [/quote]
  Питай античките...
  Сашо навремето го е наПраил...!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 77. 77 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Весело

  Айдееее, целофана се скъса ...

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 78. 78 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3185 Неутрално

  До коментар [#73] от "getso":

  Не, разбира се, проследявам "родословното дърво" на управляващата партия и нейните кадри.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 79. 79 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#64:"Музар"]То без друго сме на косъм статиите да се дописват във форума, а може и да стигнем до там, че форумът да прелее в статиите? [/quote]

  Па кво лошо...
  И ние сме писатели!
  Да отбележа за протокола, че не съм чукча а най обикновен средностатистически българин ама и я имам нужда да пиша!
  Нема само да четем, бре!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 80. 80 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3185 Неутрално

  До коментар [#74] от "ludiamax7":

  Колега, извини ме, че почти съм повторила мисълта ти.
  Приятна вечер !

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 81. 81 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#39] от "otlondon":

  Не е само при тях,драги. Лай...та са планина.Те просто се наместиха най-отгоре.

 82. 82 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  ако е честен професионалист ,госпожата веднага трябва да си подаде оставка от всички ръководни постове ,само за това ,което се разсмърдя около скромната и личност ,друг е въпроса ,как самата конституция е правена от същите тези комунисти и доколко защитава правата и свободите на българите днес .ВРЕМЕ Е ЗА ТЕЗИ РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ ДА СЕ ЗАЛОЖИ КРИТЕРИИ ,ЛИЦЕТО ДА Е СТАНАЛО СЪДИЯ И ДА Е ПРИЕТО ДА УЧИ ПРАВО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЛЕД 10.11.1989 ГОДИНА ,ЗАЩОТО ДОТОГАВА ПРИЕМА ПО ПРАВО БЕШЕ САМО С ПОДПИС НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА БКП ,А ЗА ДОЦЕНТ И ПРОФЕСОР И ШЕФ НА СЪД ИЛИ ПРОКУРАТУРА , ПОДПИСВАШЕ ЧЛЕН НА ЦК НА БКП,ТА ВСИЧКИ ТЕЗИ КАДРИ СА ОТ ЧЕРВЕНИ ПО ЧЕРВЕНИ ,ВРЕМЕ Е ДА БЪДАТ ОТСТРАНЕНИ ЗАКОНОВО ОТ ТЕЗИ МЕСТА ,ЗАЩОТО АКО ГИ ОСТАВИМ ОЩЕ 2-3 МАНДАТА ТАЯ ДЪРЖАВА ЩЕ Я НЯМА ,САМО ТЕ ЩЕ СА ТУК И ТЕХНИТЕ ДЕЦА РАЗБИРА СЕ .

 83. 83 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 583 Неутрално

  И след всичко прочетено в статията и от коментарите, се питам с какви очи ГЕРБ я предлагат тази? Единият повод е, че нямат други подходящи. Другият - цели по-далечни и нечисти цели. И управлението такова, и изпълнителите - посредствени.

 84. 84 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#75] от "Sonata Arctica":

  Как може - ами това е съдия. Съдиите могат да си правят каквото си искат и винаги си правят каквото си искат, каквото им дойде на ум, лично в техния ум и абсолютно никой не ги контролира. Напълно са независими от когото и да било. Никой не им проверява решенията,никой не ги санкционира за тъпи решения и нещастните граждани обжалват насам-натам до следващите нива, отнема им време,пари,страдания - много важно.Никой не се интересува. Така,че за нея това е нещо обичайно - тя е безнаказана и може да си говори каквото си иска.Така е свикнала и не вижда нищо нередно в това.
  И ако не беше забелязана от ЕК - така щеше да си продължи.

 85. 85 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 860 Неутрално

  И в тази шумотевица Б.Велчев леко се промъкна в КС със заповед на президента. Ха,белким вече се обръсне и си отдъхне,че е стигнал до най-високото. Редом с г-н Анастасов -той от милиционерската школа ли беше? Е, да са ни честити.

 86. 86 Профил на Sonata Arctica
  Sonata Arctica
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#84] от "waterfall":

  Така е и това показва голяма глупост, освен наглостта. В случая са поставени под въпрос нейните етични качества, а не професионалните й такива. Очевидно тя не прави разлика между двете, защото всяка хваната лъжа намалява доверието в нейния морал, а за конституционен съдия това е много важно.
  Но какво да се прави, свещена простота...

 87. 87 Профил на reality
  reality
  Рейтинг: 740 Весело

  Този болнав народ

  Stupidity should be painful
 88. 88 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 969 Весело

  И какво сега, Венетка, и тя като Цвинокио е в бизнеса с недвижими имоти

 89. 89 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1492 Любопитно

  Делата в България се разпределят на принципа - ти на мен, аз на теб. Справка - Венета Марковска


  "Проверка в системата на ВАС показа поне шест казуса, по които адвокат Еленски се явявал пред съдебен състав с участието на Венета Марковска."

 90. 90 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Тука гледам мнозина плюят срещу г-жата и нейния подопечен Гуньо адвокатин. Ама защо плюете бе хора? Ами то затова едни печелят дела и пари в тая пуста съдебна власт, а баламите губим ли ,губим! Мнозина от вас биха правили същото, ако можеха. Сложете си ръка на сърцето и се покайте!

 91. 91 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#87] от "reality":

  Е, кво?! Според въпросната магистратка един човешки живот е около 36 години, пък тя, труженичката, толкова време е била в съдебната система

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 92. 92 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1428 Любопитно

  Хайде бе, няма ли да съмне, че да я отсвирят тази, независимата на независимите? И онзи симеоновският кадър да си отдъхне? И вие тук да се замислитe who's who.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 93. 93 Профил на reality
  reality
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Аз по-скоро мисля, че може нещо да се е простудила (нали вчера пътуваше). Иначе чувам черноморският въздух много добре се отразявал!

  Stupidity should be painful
 94. 94 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Весело

  Марковска ще да е много отворен и доверчив човек щом при случайни познати си забравя чантичката, и с почти непознати си купува имоти

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  [quote#73:"getso"]Ако беше от ГЕРБ невинен ли щеше да е?[/quote]
  Какъв ГЕРБ те гони пък теб!? Те герберите, ДПС и БСП са от една майка.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#82:"tur671"]ако е честен професионалист ,госпожата веднага трябва да си подаде оставка от всички ръководни постове [/quote]
  много жалко,много малко искате!! каква й е заплатката през годините..а колко фирми какс е правят и колко мангиз върти,питам!!!

  знам че в БГ отговор няма ,камо ли въже! В Китай..там има!!

 97. 97 Профил на polipavl
  polipavl
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ако има нещо вярно не трябва да заема този пост.

 98. 98 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Тоа адвокат Румен Еленски и адвокат Румен Василев Еленски едно и също лице ли са? ...Последното член на ЦИК и огласено като агент на ДС в тази връзка?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 99. 100 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/04/23/709230_dvama_sa_agentite_na_ds_v_cik/
  "Назначен е за разузнавач през 1982 г., а пет години по-късно е изпратен на обучение в разузнавателната школа на КГБ в бившия СССР."
  ...
  Чекам некой да запее песента за доблестния разузнавач.

  Свобода за СЛАВЕНА!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK