Три пъти мисли, един път лъжи - как Венета Марковска се разминава в обясненията си

Венета Марковска

© Анелия Николова

Венета МарковскаПо време на изслушването в правната комисия на номинираните от парламентарната квота за Конституционния съд Янаки Стоилов (БСП) съобщи, че е постъпил сигнал срещу съдия Венета Марковска. В него се припомня публикувано през 2010 г. съвместно разследване на в. "Капитал" и "Медиапул" за ареста на бизнесмена Георги Георгиев през януари същата година, след който двама полицаи в столичното Шесто РПУ бяха уволнени. В разследването се казва, че той е приятел на Марковска, която е ходила да се среща със заместник-министри в МВР, за да ходатайства за него. Тогава вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди и срещата, и темата, която е била обсъждана.


Сигналът, подписан с името Георги Колев, акцентира и върху съмнителните професионални отношения между съдия Марковска и адвокат Румен Еленски, като съобщава и за съвместната им покупка на имоти край морето. Нито председателят на правната комисия Искра Фидосова, нито някой от депутатите коментира сигнала и никой не зададе официално въпроси към Марковска във връзка с изнесените данни. Това предизвика реакцията на Европейската комисия, която първо призова българските институции да направят проверка на сигналите за конфликт на интереси и търговия с влияние, а след избора  предупреди, че по всяко време може да изготви междинен доклад за напредъка на България.


Депутати и министри се втурнаха да защитават съдия Венета Марковска, като заобикалят отговора на конкретните въпроси, свързани с конфликтните случаи.
Самата Марковска на няколко пъти даде абсолютно противоположни обяснения по тях. Публикуваме историята на версиите на Марковска от изслушването й пред правната комисията досега (5 ноември).


24.10. Марковска е изслушана пред правната комисия в парламента. Тогава и депутатът от БСП Янаки Стоилов представя сигнал срещу Марковска. Фидосова не допуска обсъждане по темата, а след това Марковска заявява пред журналисти, че не се е срещала със зам.-министри на вътрешните работи заради инцидента с Георгиев. По повод отношенията й с адвокат Румен Еленски пък заявява, че са "приятели от времето, в което е работила в Плевен, а той никога не се явявал по нейни дела".


25.10 – Венета Марковска изпраща писмо до агенция "Фокус", в което не коментира нито един от фактите по същество. В него тя определя сигнала като "донос", "компромат", а съдържащо се в него като "клевета". Според нея той обслужва "определени политически или други интереси" и цели нейното дискредитиране в публичното пространство, а авторът й е страхливец.


"Ясна е целта на авторите с измислици да опетнят името ми, което съм градила повече от 35 години, използвайки коварството на анонимността (името под този пасквил чувам за първи път в живота си), а самият пасквил е съставен на базата на изрезки на жълти или малкотиражни печатни издания", пище още в позицията.


26.10 – Марковска изпраща писмо до председателя на правната комисия в парламента Искра Фидосова, в което не коментира фактите от сигнала и заявява, че те са отнасят до хора, които не са част от нейното семейство.


"На доноси и компромати не съм обръщала внимание и не съм реагирала, не бих реагирала и сега, но очевидно съм принудена да взема отношение. Ясна е целта на авторите с измислици да опетнят името ми, което съм градила повече от 35 години, използвайки коварството на анонимността (името под този пасквил чувам за първи път в живота си), а самият пасквил е съставен на базата на изрезки на жълти или малкотиражни печатни издания.

Тъй като авторът няма факти, използва лъжата като факт, за да избяга от правосъдието, затова и пасквилът е донос. Обръщам се ... със своето име и подпис, а не като доноса на страхливци, ползвайки прийомите на маккартизма, с мисълта, че... ще даде гласност на истината срещу подлостта, коварството и нищожеството на автора на доноса."


29.10 - Справка на сайта на Върховния административен съд показва, че адвокат Румен Еленски се е явявал поне по пет дела, които са били разглеждани от съдебен състав, включващ Венета Марковска.


31.10 - Марковска е избрана с 127 гласа "за" (депутатите от ГЕРБ, БСП, ДПС и независими). В парламента тя коментира:


"Да, познавам адвокат Румен Еленски. Беше прокурор в Плевен, където аз бях съдия. Ще ви отговоря много точно. Винаги съм спазвала закона и познавам много адвокати, защото това е моята професия. Тъй като винаги спазвам закона, преди години майката и сестрата на Румен Еленски имаха претенция в нашия съд за реституция на един доста апетитен имот в София. Аз бях председател на състава, аз еднолично не решавам дела, а винаги в състав. Този състав отхвърли претенциите на семейството на господин Румен Еленски", заяви Марковска и допълни, че най-вероятно Еленски е бил адвокат по дела, които тя е разглеждала.


В рамките на няколко минути след избора й тя заявява:


- "Не познавам Георги Георгиев. Няма отношения със сина ми. Преди време са имали обща фирма, но дейността й много отдавна е прекратена."
        - "Да, познавам Георги Георгиев, но не мога да отговарям за неговите имоти. Отнесете се към него."


01.11 - Венета Марковска поисква да бъде изслушана от правната комисия, без за това да има законова процедура. Все пак Фидосова приема. Пред комисията тя заявява:


- "По отношение на господин Еленски – познаваме се повече от 30 години. Познанството ни не се отразява на работата ми и не може да става въпрос за конфликт на интереси. Жалко е да се твърди, че познанството ми с адвокат поражда конфликт на интереси. Какво да кажем, ако магистрат е женен за адвокат, а такива случаи из цяла България има."


- "Познавам Георгиев, не ми е съпруг, не ми е роднина и не живея с него. Всяка година декларирам имуществото си в Сметната палата и до момента не е установено несъответствие."


02.11 - Председателят на правната комисия Искра Фидосова изпраща писмо до Европейската комисия, в което преразказва избора за съдия в КС. Според нея има всички доказателства за безукорното поведение на Марковска. В писмото Фидосова повтаря версията на съдията, че не се е срещала със заместник-министри на вътрешните работи по повод инцидент с Георги Георгиев.


"На заседание на Комисията по правни въпроси, проведено на 1 ноември 2012 г. беше изслушана г-жа Марковска, която подчерта, че полученият сигнал е донос, засяга въпроси, касаещи семейното и имотното й състояние, а тя  всяка година подава декларация за имотното си състояние  пред Сметната палата, която не е установила несъответствие относно притежаваните от нея имоти. Категорично заяви, че никога не е имала среща с министъра на вътрешните работи или с негови заместници по повод визирания в анонимния сигнал инцидент със служители от същото министерство."


03.11 - Пред "Капитал" зам. вътрешният министър Веселин Вучков заявява, че преди две години Марковска е поискала среща с него и тогавашният му колега Павлин Димитров заради инцидента с Георги Георгиев.


"Г-жа Марковска разказа за инцидент от изминалата нощ, при който нейни близки са спрени от патрул на 6-то РПУ в София. Станало някакво спречкване, а като резултат нейните познати били в болница, единият от които в тежко състояние. Тя беше много разтревожена, плачеше през цялото време… Помолихме пострадалите да подадат жалба за инцидента. Това беше всичко", заявява Вучков. Той отбелязва, че Марковска "не е оказвала натиск върху нас какво да сторим, изглеждаше много изплашена и разтревожена".


-  Венета Марковска заяви, че срещата със заместник-министрите е била, за да й бъде върната личната й карта, намерена в колата на Георги Георгиев;


"Вижте, минали са много години оттогава. Тази среща въобще не касае ареста на някого. Защото аз, доколкото знам, арест не е имало. Това, което наистина се изнесе - намерена е моята лична карта. Аз обясних, че наистина съм я изтървала на среща с общи познати и моята лична карта беше задържана в МВР. Аз трябваше да си поискам картата. Много добре зная, че като се случи такова нещо подобно, има следствие, прокуратурата се намесва и не е моя работа да установявам тези факти."


04.11 - "Капитал" цитира справка в имотния регистър, според която през 2002 г. Венета Марковска, адвокат Румен Еленски и бившият член на Висшия съдебен съвет и Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) от квотата на ДПС Анита Михайлова са купили заедно имот на Северното Черноморие.  Те  придобиват 2.5 декара срещу 3200 лв. В регистъра няма данни имотът да е отчужден до ден днешен, което означава, че тримата продължават да са съсобственици. Докато са "деляли" имота, Марковска е участвала в състави по поне шест дела, по които Еленски се е явявал, показва справка в сайта на ВАС.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (132)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 985 Весело

  Венетка Марковска споделила пред познати недоумението си от този парадокс : "Три пъти го режа, а то все късо"

  Тя трябва да благодари на Бога, че писаното от Карло Колоди за Пинокио и в поговорката "На лъжата краката са къси" не се реализират в действителността, защото в противен случай носът й щеше да стърчи поне на метър пред лицето, а тя да се тътри със задник по земята.

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 2. 2 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Срам, срам, срам! Пълен резил! И за Марковска, а най-вече за "милите ни управляващи", които всячески се репчеха в защита на Марковска, а сега ББ започна лека полека да подвива опашка! Нямат капка срам и морал! До преди 2 часа ББ искаше обяснения от ЕК, а сега лека полека я подканя да се оттегля! ГЕРБ след всички лъжи, некомпетентност, геноцид, явно незачитане на законите и конституцията, еднолично управление на финансите на държавата, доказване на явна корупция и намеса на изпълнителната власт върху правораздавателната система, трябва незабавно да си ходят! Не ви ли е срам, бе, хора, от случващото се в държавата ни?

 3. 3 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Работата смърди!
  Жено, върви си!
  В Плевен при Рименчо Петкович!

  Вяра. Надежда. Любов.
 4. 4 Профил на nikoletam
  nikoletam
  Рейтинг: 491 Неутрално


  Колкото повече приказват ......толкова повече идиотщини излизат на бял свят .....

  Явно е, че има силна връзка между госпожата и неформални влиятелни кръгове, които я подкрепиха за тази позиция !!!

  Време е ДА СЕ ОТТЕГЛИ и да се отдаде на заслужен отдих

 5. 5 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Ох, тая вече взе да става по-смешна и по-жалка и от Румяна Желева, ако въобще това е възможно.

 6. 6 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 927 Разстроено

  Калинка,калинка твоя....пее дружно Герб.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 7. 7 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1675 Разстроено

  Ясно е че женицата не е особено интелигентна и че е оме6ана с други свински черва...
  Трагичното е че цялото внимание се въсредоточава върху тази лелка и в тарапаната се "изпуска" да се мисли за другите 2 "избора" които станаха - Анастас Анаставов и Борис Вечев.
  НИКОЙ от тези двамцата няма нужната квалификация - било порада това че е известен с репликата си "Притеснява ме, че журналистите много питат" или просто с това че да си съдия не е като да си прокурор.
  Така че "резервната скамейка" на Гьонсурати е една - вземи единия, удари другия. Такива "управляват" БГ, УЖАС!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 8. 8 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  То, че лъже като възрастен представител на етническа малцинствена група е едно на ръка...

  Ама поне да го правеше като хората, а не да се оплита в логически и не толкова логическа разсъждения като второкурсник по право в ЮЗУ.

  Егати съдията щом не може да формулира 2 смислово и логически съответстващи изречения!

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 9. 9 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Венета Марковска я разбрахме що за стока, ами останалите избрани, нещо за тях трябва се изрови. Много ме съмнява да са чисти като утринна роса.

 10. 10 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1441 Гневно

  На лъжата краката са къси!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 11. 11 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1675 Весело

  И в какви кълчи6та се оплете Главния Маркуч на Републиката:
  "Надявам се до петък да имаме отговор от ЕК и ако те считат, че изборът е опорочен, аз разчитам, че Марковска няма да залага в следващата година съдебни решения. Тя е много разстроена, зле е със здравето и смятам, че има разбиране от нейна страна. Тя е избрана с най-много гласове от всички. Ако е донос – това е много грозно, много обиждащо. Ако има капка истина – тя трябва да се оттегли, това е нейно право. Аз съм я поканил днес и тя е чула тези думи от мен"
  КОФТИ се получни - не става и ду6ата в рая и ... до края??!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 12. Извод: За имотец набедат ли те в България си пътнк, ако ще да имаш и последният кокошарник.

 13. 13 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#12] от "Wrornoxmaniak":

  и защо реши, че е кокошкарник ?
  Защото аз мутри и олигарси мафиоти не съм виждал да пазаруват кокошкарници.

 14. 14 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Весело

  Набиха им канчето до ушите а ще има още понеже са много якоглави.
  Европейската Комисия дали знае максимата на един Български Министър Председател - Андрей Ляпчев :
  '' Со кротце со благо и со малце кютек '' ще ни вкарат в правия път.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 15. 15 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  Еми такива са ни съдиите. Даже най-добрите ги назначават във вЪРХОВНИЯ сЪД. Ако на няко до сега не му е било ясно защо сме в дъното на всички положителни класации и в челото на всички негативни, ... надявам се вече му се е изяснила картинката.

 16. 16 Профил на atropin
  atropin
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Кандидат яростно подкрепян едновременно от Яне, Р. Петков и Фидосова как ви звучи?
  Смрааад!

 17. 17 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 623 Весело

  [quote#13:"Нихната Макя"]и защо реши, че е кокошкарник ?
  Защото аз мутри и олигарси мафиоти не съм виждал да пазаруват кокошкарници. [/quote]
  Е то зависи от гледната точка. За едни кокошарник е 10кв м, за други 3 декара край морето. Все кокошки ще живеят там.

 18. 18 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2816 Разстроено

  Само това, че толкова време, на всякакви нива, се ЗАНИМАВА мислеща България с ПОДОБНИ "казуси", е показателно за състоянието, в което е ДЪРЖАВНОСТТА... Грозно, пошло, идиотско... Лепкаво...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 19. 19 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 749 Любопитно

  [quote#1:"БЕЗПАРТИЕН"]

  Венетка Марковска споделила пред познати недоумението си от този парадокс : "Три пъти го режа, а то все късо" [/quote]

  Три пъти го режа, а то все късо. Пробвм още веднъж и после го хвърлям.

  Прилича на другарката Баева, учителката ми по Икономика в механото, ужасужасужажасужас

 20. 20 Профил на Quebecer
  Quebecer
  Рейтинг: 696 Весело

  [quote#8:"NPaine"]Егати съдията щом не може да формулира 2 смислово и логически съответстващи изречения! [/quote]
  Е, за сметка на това е много добра в латинския...

 21. 21 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Жалка картинка е тази кака!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 22. 22 Профил на nikoletam
  nikoletam
  Рейтинг: 491 Неутрално

  До коментар [#12] от "Wrornoxmaniak":

  Да е кокошарник, да е кокошарник... колко да е кокошарник ???

  На подходящо место и с подходящи хора, като след това сигурно си копаят заедно домат-ето и всички съдебни решения си се вземат по орташки

 23. До коментар [#13] от "Нихната Макя":

  Така е. За 1066 лева у всеко село можеш да си купиш палат.

 24. 24
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 25. 25 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1207 Весело

  [quote#19:"greenhrast"]Прилича на другарката Баева, учителката ми по Икономика в механото, ужасужасужажасужас [/quote]
  Всички гербери са нахални. Даже не са срамежливи. Готови са да се изложат напълно, без това да се отрази на психиката им. Дебелооки. Дебелокожи. Да се махат, че да се успокои обществото...и без това няма никаква полза от 4-те години във властта, напротив - те са вредни и опасни вече..

 26. 26 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 696 Весело

  [quote#12:"Wrornoxmaniak"]Извод: За имотец набедат ли те в България си пътнк, ако ще да имаш и последният кокошарник.[/quote]
  Аха, на брега на Шабленското Езеро и на две крачки от морето. А бе, Урни, да и имам аз на кака ти Венетка кокошкарниците.

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 27. 27 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 535 Неутрално

  "Недосегаемите в България"-продуцент "Държавна сигурност".

 28. 28 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2046 Неутрално

  Незабелязано се промъкна и още една кандидатура, тази на Кети Маркова, от квотата на Плевнелиев. Тя отговаря на условията, но е от града на Фидосова, което оставя съмнения за ходатайство от нейна страна, и мотивите за назначенията, нейното и на брадясалия манекен, липсват.

 29. 29 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#8:"NPaine"]Ама поне да го правеше като хората, а не да се оплита в логически и не толкова логическа разсъждения като второкурсник по право в ЮЗУ. [/quote]

  Да, ама щеше да се произнася по сложни казуси свързани с Конституцията, основния закон на държавата!
  За морал, етичност и подобни категории просто няма смисъл да се говори!

  Най вероятно Бойко ще я "отстреля".
  Но с това скандала няма да приключи.

  ЕК вече ни "взе на мушка"!
  И ще е много трудно да си върнем тяхното доверието, не че някога сме го имали напълно...ама сега...трагедия...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 30. Аз си мисла, че тая смотана бабичка е милионер. Даже мулти милионер. Къде ли е закопала паретата. В некоя офшорка? Костов да не спи, а да изнесе данни. Или той постигна своето?

 31. До коментар [#29] от "drakar65":


  [quote#29:"drakar65"]За морал, етичност и подобни категории просто няма смисъл да се говори![/quote]

  Аз пък казвам, че изпечен мошеник немаше да се оплита като пиле у качища. Щеше да си лъже целенасочено и докрай когато го разобличат.

 32. До коментар [#28] от "Роси Кирилова":

  Сега ако господин Бойко Борисов кандиса да пробутате Катето Мижайлова, нема ли да ви е малко обидно назначението. Изпросено такова?

 33. 33 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Вчера се запитах къде са Нели Куцкова и съюза на съдиите, какво е мнението им за тази много опитна тяхна колежка ? Тя представителна извадка ли е за съдиите в България, за компетентността и морала им?
  Продължавам да се питам!

 34. До коментар [#33] от "mkourtev":

  Ще го чуеш. Когато му дойде времето.

 35. 35 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#29] от "drakar65":

  [quote#29:"drakar65"]ЕК вече ни "взе на мушка"!
  И ще е много трудно да си върнем тяхното доверието[/quote]

  Абсолютно съм съгласен с казаното от теб...

  Аз лично обаче предпочитам да не си връщаме доверието на Брюксел!

  След като ние не можем да си контролираме политическата каста, то явно ни е нужен "граждански борд", подобен на фискалния, който да върши нашият граждански дълг.

  Идва избор на главен прокурор...не искам и да си представям дори що за милиционерски субпродукт са си нагласили за позицията герберастите...

  Затова колкото по съсредоточено ни гледа и следи Брюксел, толкова по добре!

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 36. 36 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 696 Любопитно

  [quote#30:"Wrornoxmaniak"]Костов да не спи, а да изнесе данни. Или той постигна своето?[/quote]
  Начи, каиш, нема никакво значение, че каката се оплете в лъжите си като пиле в кълчища? Костов е виновен! Па то и Жан Виденов требе да има нек'ва вина според мен.... Не мо'е да пропусна и Царя и Тройната. Нема начин и те да немат пръст в тая заплетена история.

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 37. До коментар [#28] от "Роси Кирилова":

  Добре де, Костов ще го съдят ли нагодинка като не влезне у това и нема после имунитет, та ви е толкова важно да имате ваш човек? Нали все пак е КС.

 38. 38 Профил на Quebecer
  Quebecer
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#31:"Wrornoxmaniak"]Аз пък казвам, че изпечен мошеник немаше да се оплита като пиле у качища. Щеше да си лъже целенасочено и докрай когато го разобличат. [/quote]

  Няма значение дали е изпечен мошеник или проста и тъпа тетка. И в двата случая не става за конституционен съдия и ако има и грам останал морал, трябва просто да подвие опашка и да се оттегли.

 39. До коментар [#36] от "0nzi":

  Дали се е оплела, зависи от гледната точка. Някой твърдят била жертва.

 40. До коментар [#38] от "quebecer":

  Нема паък да се отегли.

 41. 41 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 918 Любопитно

  До коментар [#30] от "Wrornoxmaniak":

  Абе Уорни ,какво си се юрнал да я защитаваш тая?
  Нали не беше ваша кандидатура.
  Ваша кандидатура си е оня милиционер къде е завършил ДС факултета у Магнаурската школа.
  Ако обаче трябваше да се избира единствено между тая и тоя плевенчанката барем е юрист,което си е необходимо,но не достатъчно условие за заемане на такъв пост.Оня недобръснатия е поредния Калинчо -послушко.
  Или както казва Туй -Наско!
  У коя държава от ЕС или другия свет МВР-министъра вика на конституционен съдия Наско?

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 42. 42 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 696 Весело

  [quote#39:"Wrornoxmaniak"]Някой твърдят била жертва.[/quote]
  Па да. Жертва на собствената си глупост.
  Вашият, на ГЕРБ зам.министър излезнА и казА, че се е срещала с него по повод на приятеля си, била много притеснена, плачела и т.н.
  Тетка ти Венка един път казА, че не се е срещала, па после се била срещала, ама лицето нам кой си не го познавала, па после била го познавала, ама отдалече...
  Па същата работа и с адвокатина. Не била съдия по негови дела, па после била, ама не съвсем, па накрая системата на ВАС съвсем трето вика. Ама сигур Костов я е хакнал. Информационната система на ВАС де.

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 43. 43 Профил на ivo_mutafchiev
  ivo_mutafchiev
  Рейтинг: 500 Весело

  Денят си личи от сутринта! Нищо добро не ни очаква с такива безпринципни съдии! Първо трябва да си човек, а след това съдия!

 44. 44 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Тази да си ходи=стана за смях.След тази плетеница от елементарни лъжи какъв съдия ще бъде.Сещам се -поръчков!

 45. 45 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Хубава статия, добре обмислено заглавие!
  Но трябва позицията да е принципна всеки път!
  А не, както когато авторката написа статия в защита на една така наречена магистратка, пет години ненаписала мотиви към присъда.
  Принципността не е ден за ден и според обстоятелствата.

 46. 46 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  [quote#6:"arnautsky"]Калинка,калинка твоя....пее дружно Герб.[/quote]
  Не, друго пеят "Калинке, калинке...МОЯ!". И сега, след като Брюксел им размаха пръст ще минат на варианта "...НЕ МОЯ".

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 47. 47 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 831 Неутрално

  До коментар [#8] от "NPaine":

  Тя пък един съдия, мани...

 48. 48 Профил на Tai Lung
  Tai Lung
  Рейтинг: 868 Любопитно

  "а самият пасквил е съставен на базата на изрезки на жълти или малкотиражни печатни издания", пище още в позицията."

  Значи, нещо може да е достоверно само ако е публикувано в "многотиражно" печатно издание, но не и в "малкотиражно"... Ово е връх на висшата съдийската мисъл!

 49. 49 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Повръща ми се от тази...И тя се бори за този важен пост, неглижирайки подлостта и лицемерието, с които борави...Тя е за подсъдимата скамейка даже. Озадачава ме наглостта и арогантността на тази персона. И това е върховенството на властта?
  Отврат!

 50. 50 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1441 Весело


  [quote#31:"Wrornoxmaniak"]Аз пък казвам, че изпечен мошеник немаше да се оплита като пиле у качища. [/quote]

  Па да, една далавера не може да "извърти" като хората!
  Некомпетентност! И вие я гласите за КС!
  Да се учи от Б. Велчев!
  За целия мандат нищо не свърши, ама човека "по терлици" побутван от Росенчо/защо ли?/ се намърда без скандали!

  А "милата ви Венетка", три пъти лъже и се за смех става!
  Тя не ме бърка, ама орезелихте държавата! И оня ветропоказател, дето се има за премиер!
  Днес колко пъти си промени мнението? А?

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 51. 51 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  [quote#38:"quebecer"]...и ако има и грам останал морал, трябва просто да подвие опашка и да се оттегли.[/quote]
  Да бе, морал в такива. Просто трябва да проработи чувството и за самосъхранение защото ако остане ще я смелят и то с едрите брюкселски мелнични камъни.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 52. 52 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#40:"Wrornoxmaniak"]Нема паък да се отегли.[/quote]

  Уорни, като не се оттеглят ДС кадъра и Венета наш Боце ще окрека квачката.
  Сети се сам какво ще започне след това аз вчера го постнах и познах .
  =================
  Рейтинг: 5923
  Весело
  2916:0004 ное, 2012
  До коментар [#26] от "Lady Zeppelin":
  А не тоя път Европейската Комисия ще им набие канчетата до ушите, защото им писнаха милиционерските номера и най - вероятно ще започнат и други процедури където да връщаме пари за да няма за какво да режат ленти. Те добре знаят, че хазната е като ометен хамбар и само чакат от ЕС да им се преведе пари за да закърпят бюджетия гевгир.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 53. 53 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 749 Любопитно

  [quote#19:"greenhrast"]Прилича на другарката Баева, учителката ми по Икономика в механото, ужасужасужажасужас [/quote]

  Не!
  По руски беше, сещам се за класното по руски...
  "он бьiл настоящий человек ... Вьiпил триста кани вино!!! (три стакана вино)

 54. 54 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  Тя историята с Марковска вече е ясна. На този етап други въпроси, свързани с нея, започват да придобиват важност и би трябвало да започнат да се разследват: 1. По какъв начин са били уволнени двамата полицаи? Било ли е това законно? Една държава, в която полицаите не смеят да задържат (приятели, познати) на силните на деня е бананова република. 2. Как е придобит имот за такава смешна цена на Черноморието. 3.... 4...
  Това би станало в една правова държава. Да видим как ще е при нас.

 55. Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 56. До коментар [#54] от "heliana":


  [quote#54:"heliana"] Как е придобит имот за такава смешна цена на Черноморието. [/quote]


  Това си мисла аз е станало само чрез заменка.

 57. 57 Профил на nelva
  nelva
  Рейтинг: 524 Неутрално

  ????????????????????????
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ЗАЩО ?

 58. 58 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#53] от "greenhrast":

  стакан е чаша, а не кана

 59. 59 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#55] от "Wrornoxmaniak":

  Аз па се чудя кога плевенския Манекен Пис стана извор на честност,нравственост, борец за правда и модел за подражание за твоята личност?Как можа да заместиш Слънчо в сърцето си?
  Дали пък и на него покрай Венетка не му се разминаха 4-те висящи дела за времето когато беше плевенски кмет и се сдоби с тоя ник-нейм та и той се метка на амбразурата в нейна защита.
  Ама ти ?
  Дръж си се за монтанската мечка крушарка -от нея поне си видял добро.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 60. 60 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  До коментар [#56] от "Wrornoxmaniak":

  Както и да е станало, да вземат да разнищат всичко около нея, виждам има достатъчно. В Бг не можеш да пипнеш някой, който е на власт, защото той/тя има цял арсенал оръжия: заплахи, принуда, корумпиране на околните. Веднъж паднали от "престола" обаче не могат толкова лесно да използват това, защото са разглеждани под лупа. Това ще е един вид предупреждение и за останалите, защото ще знаят, че веднъж паднали, лошо им се пише, ако имат престъпления (А всеки пада в един или друг момент).

 61. 61 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1207 Гневно

  [quote#40:"Wrornoxmaniak"]Нема паък да се отегли. [/quote]
  Боко Рапон и той така вика, деб павиана

 62. 62 Профил на мОДИ ти си........ши....к
  мОДИ ти си........ши....к
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Все повече ни убеждават,че горе във власта са навързани като "свински черва"

 63. 63 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Пдкрепена от ГЕРБ,БСП,ДПС това обяснява всичко.

  Новата тройна коалиция се очертава, има място и за Яне и Атака ако минат 4%, Кунева-Пръмова първа резерва.

  колкото повече,толкова повече
 64. 64 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#9] от "patladjan_1991":

  Едва ли има чист съдия в България.

 65. 65 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Ех, Венета, Венета!
  Приказките ти -
  чисти ментета!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 66. 66 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#32] от "Wrornoxmaniak":

  А, затова ли е данданията и доносите до Брюксел.

 67. 67 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Мисля, че ако трима и повече граждани, които нямат никаква роднинска връзка придобият заедно имот, веднага трябва да напуснат държавните служби без право да постъпят отново там. Същото се отнася и за скромни умствено чиновници, ощетени и физически, но надарени с над 5 апартамента за измислени "консултации". А най-паче се отнася за приятел/к/ите от мутренското минало, които купуват и продават банки както нормалните хора пазаруват банички.

 68. 68 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#40:"Wrornoxmaniak"]
  Нема паък да се отегли.[/quote]
  И по-добре! Да им изкарат кирливите ризи, още топли-топли! Че покрай тази лъжлива бабишкера се промушват още достатъчно боклуци, които може да бъдат пропуснати в по-късен доклад!

 69. 69 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 753 Неутрално

  А номерът с тази изкукуригала бабичка е от каратистките на Боко - всички се вторачват в негодната тьотка и в суматохата в КС на ДС се напъхват в пъти, в пъти по-неподходящи отпадъци.

 70. 70 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 918 Неутрално

  [quote#64:"kaka_ginka"]Едва ли има чист съдия в България. [/quote]

  Гине,а оня другия продукт на ДС факултета в Магнаурската школа къде го пробутаха в КС в влиза ли в това "едва ли"?
  Оня бе на който Туй и Слънчо му викат Наско?
  Конституционния съдия на държава член на ЕС със звучното име Наско.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 71. 71 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2046 Весело

  [quote#32:"Wrornoxmaniak"]Сега ако господин Бойко Борисов кандиса да пробутате[/quote]
  Екатерина Михайлова няма да бъде полицейски кадия от Магнаурия Ворни, и няма да получи добри пожелания за от Емел Етем след избора си. Само за това, си заслужава да бъде избрана.

 72. 72 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 894 Весело

  До коментар [#64] от "kaka_ginka":

  Айде , айде , имат жилища с по две-три бани . И са непрекъснато по партита . Ка ще са мръсни .

 73. 73 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2046 Весело

  Следващата по списък е Татяна Върбанова, от Плевен. Съгражданка на Красьо и Еленков, с половинката в живота си Альоша Върбанов, с богат житейски опит в ОК и ЦК на Комсомола. С думи прости, подходящ за заместник на Плевнелиев.

 74. 74 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 894 Неутрално

  До коментар [#55] от "Wrornoxmaniak":

  Не се оправдавай с бабичката . Тя не се е самопредложила за сладката службица . Зад нея има як гръб. И тая гърбина е знаела що за стока е бабичката . А сега пише писма до Барозу и продължава да предлага пътека през гнил мост. С цялото си дебелоочие .

 75. До коментар [#71] от "Роси Кирилова":

  Абе, не се съмнявам, че ще я натъкмисъте некъкси. Питам морално ли е, да го правите по такъв начин?

 76. До коментар [#74] от "papyre":


  [quote#74:"papyre"]има як гръб[/quote]

  Искаш да кажеш претрошен.

 77. 77 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 753 Неутрално

  То не бяха Желева, Калинки и какво ли не, а сега и Марковска!!!Толкова са нагли тези от ГЕРБ, че чак ти се иска да ги напсуваш!

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 78. 78 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 894 Неутрално

  До коментар [#71] от "Роси Кирилова":

  Само да ти кажа , че при създаването на СДС в Пазарджик, което се е състояла в кантората ,където е работила и Михайлова , тя и избягала през глава , когато разбрала за какво иде реч. По сведения на Венци Коня .

 79. 79 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 894 Неутрално

  До коментар [#76] от "Wrornoxmaniak":

  Ако тая гърбина се претроши , рухва целия ГРЪБ.

 80. 80 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 810 Неутрално

  ГЕРБ измести НДСВ в Тройната коалиция.

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 81. 81 Профил на lili_123
  lili_123
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#8] от "NPaine":

  Написах + понеже мнението ти има структура.

  "Zeit ist das, was man an der Uhr abliest."
 82. 82 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Кака Венче с гаджето и вътрешен министър я защитава..то цял водевил,бе!

  4itatel
 83. 83
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 84. 84
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 85. 85 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  С коя бюлетина ще се гласува за такива честни хора, като Марковска?

 86. 86 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#73:"Роси Кирилова"]Татяна Върбанова, от Плевен. Съгражданка на Красьо и Еленков[/quote]
  Хе, хе. Дотам ли го докарахте в опитите да оплюете всички, които стоят на пътя ви.
  Ми ако беше от София, на колко ли още хора щеше да бъде съгражданка?

 87. 87 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2046 Весело

  Министър-председателят Бойко Борисов и суперзездата ни в професиналния бокс Кубрат Пулев ще бъдат специални гости тази вечер в 21:00 часа в предването на ТV7 "Пред банята"!

 88. До коментар [#87] от "Роси Кирилова":

  Да. И господин Бойко Борисов ги разби. Всичките комунисти. Втори мандат. Вече съм сигурен. Народът го обича и него и Кобрат Пулев.

 89. 89 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Красьо Черния-Венета Бялата.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 90. 90 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2046 Весело

  До коментар [#88] от "Wrornoxmaniak":

  Народа обича Бойко, хората ценят Иван Костов и Демократи за Силна България.

  Изяж се)))

 91. 91 Профил на goodman69
  goodman69
  Рейтинг: 524 Неутрално

  То е ясно, че не може честен човек да бъде подкрепян от коалиция во главе с Герб, ДПС, Румен Петков и Яне Янев! Но освен всички други пороци (корупция, търговия с влияние, слабост към чашката и към по-млади от нея мъже) кака Венче показа, че дори и да лъже не може като хората!

 92. 92 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#88] от "Wrornoxmaniak":

  Ти гледа ли предаването?
  Да ти кажа Кобрат беше класа над Слънчо,ако е удрян толку пъти у главата!
  Каза му ,че не разбирал от икономика ама само със зали и магистрали не ставало.
  Че България не била само София и че най-важно било човек да има възможност да отиде работа и вечер като се върне да е доволен че се е погрижил за издръжката на семейството.
  Слънчо само мигаше/да не поверваш/.Не беше очаквал.
  Както се казва : И ти ли Бруте?

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 93. 93 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 918 Неутрално

  92 продължение

  А най-шибаното е ,че българския премиер който се кри 4-5 дни от питанията на журналисти,от парламентарен контрол ,от Европейската комисия се появи да говори малонажни тъпотии в едно тъпо ужким спортно предаване .
  Ама какво да очакваш от един механик-водач на ужким правителство.За него да управляваш държава е като да караш джипа на УБО-то.
  И още нещо от днес!
  Слънчо беше откривал детска градина,ремонт на шосе,зала,част от магистрала,пречиствателна станция,лента за летище ,лента от летище ,ама днеска открива машина.
  Днес Слънчо откри в Разград машина за производство на алуминия!
  Очаква се утре да открие в Горно Нанадолнище и нова машина за пуканки.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 94. 94 Профил на Иво0704
  Иво0704
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Смешен плач...
  Абе уважаеми, вие вчера ли сте се родили или какво?
  Нито тази, нито Наско, нито Велчев са се излюпили вчера.
  Право казват, направили са кариери дълги. Някои ги хвалят. Какво нение е наред бе... Вчера извън вниманието, отличници, решават човешки съдби и коват закони, днес негодници.
  Сега всички сме обществено активни граждани /журналисти - ама по форумите, барабар с донодници-анонимници. Има ли разследваща журналистика и какво разледва.
  След дъжд качулка. Колко човека са гласували за тези НП от ГЕРБ, БСП и ДПС и защо? Да не съм ги аз избирал. Всички сме допуснали да бъдат избрани и ще продължава така и по долни.
  Бабите от наше село тия ора ги не знаят, ама вие сте от София - всичко ви е пред очите - коли, охрани, воаяжи, аксесоари, публични регистри.
  И пак повтарям - "всички са маскари".
  Не, ние се правим на балами и така ни харесва, защото единствената цел на всеки в БГ е да намери на-подходящият задник да излиже. В БГ трябва да се направи сериозно изследване на тема: "Зашо е възможно някаква организация да съществува без съставящите й да имат усещане за благоприличие".
  Оставете те ги горните, те са в тежко здравословно състояния, но добро финансово. Парите най-добре лекуват всичко (самолюбието).
  Сериозно трябва да се замислим "Кого е достойно да облажаваме?" и "Какво е достойнство: в политиката; в бизнеса; в обществения сектор; в медеите; в "т.н. гражданско общество"; за нашите свери отци; за нашите лекари и учителите на нашето бъдеще.

  Иво
 95. 95 Профил на fifiperoto
  fifiperoto
  Рейтинг: 451 Весело

  Тая жена няма ли други снимки.На всички статии за нея една и съща снимка.И вместо да се оплита в лъжи и да се излага,много по-лесно щеше да бъде да си каже-аз съм до тук и толкова!

 96. 96 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#37] от "Wrornoxmaniak":

  Важно ни е. За да има един, който да пази конституцията (колкото и да не я харесвам). И да бди

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 97. 97 Профил на Lelja Agatha
  Lelja Agatha
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#12:"Wrornoxmaniak"]Извод: За имотец набедат ли те в България си пътнк, ако ще да имаш и последният кокошарник. [/quote]
  ВМ "Живея скромно."
  Водещ:На тая къща ли казвате скромно?
  ВМ: Казах, че живея скромно, а не, че домът ми е скромен.

 98. 98 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Марковска,като лъжеш поне помни лъжите си и се придържай към тях.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 99. 99 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Мдаааа, това си е идеалният за тиквата конституционен съдия...
  Само че , веднаж стомна за вода /шефа на СГС, семеен приятел/, втори път стомна за вода/шефа на ВАС-магнаурец от Симеоново/, трети път / избор на ВСС и на конституционни съдии по герб-критериите/-стомната се счупи ...
  А с поредицата от дейности на Фидоска, Цвък и премиера -т...а просто ще постигнем и орязване на евросубсидиите в раздел правосъдие.

  Едва ли ще се размине само с отводи на Марковска и Атанасов.
  Гарантирано от герб!


  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 100. 100 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1097 Любопитно

  [quote#63:"Морски"]Пдкрепеа от ГЕРБ,БСП,ДПС това обяснява всичко. [/quote]


  Мдаааа, от БСП е само Румен Петков- познавал я от 40г.. Вероятно е ученическата му любов -не ръждясва и туйто...

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK