От утре автомобилите отново влизат в Морската градина на Варна

От утре автомобилите отново влизат в Морската градина на Варна

© Надежда Чипева, КапиталКметът на Варна даде заден само седмица, след като със своя заповед наложи пълна забрана за движението на каквито й да е моторни превозни средства в приморския парк на града. Това стана ясно след днешната среща на Кирил Йорданов с представители на гражданското сдружение "Варна диша" и собственици на ресторанти в Морската градина.


"Още утре алеите на парка ще бъдат отворени за достъп на автомобили до заведенията ни при условие, че те паркират на местата, които сме определили за тази цел". Това каза Желязко Каракашев, собственик на един от известните ресторанти, намиращи се в северната част на Морската градина. По думите му това положение ще бъде запазено до изграждането на буферни паркинги, които трайно да решат проблема с паркирането в близост до обектите ни и достъпа до тях".


С последната кметска заповед за забрана на автомобилния достъп до Морската градина, след 1 ноември, отпаднаха и малкото възможности за влизане с превозни средства на територията на парка. До тогава това ставаше при ограничителен режим до запълването на съществуващите паркоместа – условие, което на практика бе неприложимо. Други изключения бяха допускани за неотложни дейности, бизнес, снабдяване или срещу представянето на документ, удостоверяващ адресна регистрация в местност "Салтанат". След 1 ноември остана само последната възможност, а от администрацията на Кирил Йорданов заявиха, че нямат готовност за изграждането на буферен паркинг.
До днешната среща се стигна, след като в три поредни дни, собственици на заведения и търговски обекти в приморския парк, както и хора от персонала им, протестираха пред сградата на общината с искане за оставка на кмета и предприемането на незабавни мерки за подобряване на бзнесклимата в града.


Протестиращите твърдяха, че след влизането в сила на пълната забрана за движение в парка бизнесът им е обречен на фалит. "Липсата на последователност в политиката на варненския кмет Кирил Йорданов към проблемите с опазването на приморския парк в града създава нови проблеми вместо да решава вече съществуващите", твърдяха протестиращите.


Повод за пълната забрана на автомобилен достъп до Морската градина стана друг протест, организиран от сдружението "Варна диша" на 26 октомври. В разпространената по този повод декларация се настояваше "Община Варна да вземе незабавни мерки и да прекрати веднъж - завинаги движението на автомобили в парка". Този ултиматум Кирил Йорданов изпълни с изненадваща бързина и безкомпромисност. Заради тях членове на граждански организации го заподозряха в използване на повода за разчистване на сметки и настройване на гражданите и бизнеса срещу екоактивистите. Тези подозрения бяха до голяма степен оправдани след днешната среща. На нея Йорданов остави бизнесът и екоактивистите сами да решат проблемите, от който той самият не можа да намери изход.


"Разбрахме се свободният режим за достъп на овтомобили в Морската градина да важи за не повече от три седмици, каза днес Славена Панайотова, председател на "Варна диша". През това време в диалог с бизнеса трябва да намерим дългосрочно решение на проблемите", обясни тя.


По думите на природозащитниците кметът на Варна публично е заявил, че още тази година може да изгради паркинг на общински терен от 6 декара в близост до сградата на "Делфинариума" при това с общински средства. Според Йорданов Варна можела да кандидатства и с четири предложения за финансиране по програма "Джесика" на ЕС. Едното от тях било за изграждането на подземен паркинг на два етажа в непосредствена близост до един от входовете на "Морската градина". Освен това ще бъде възстановена и стоянката за автобуси в кв. "Чайка", превозващи туристи до Делфинариума. През последните години тя бе превърната в квартален пазар. Според кмета на Варна обаче проекта за многоетажен подземен паркинг не може да бъде осъществен по-рано от 2-3 години и по тази причина трябва да се търсят временни решения.


Любопитна подробност, станала известна след днешната среща между кмета на Варна, бизнеса и природозащитниците, изграждането на подземни буферни паркинги в Морската градина или в непосредствена близост с нея може да стане успоредно със строителството на двата тунела, които според новия Общ устройствен план на града трябва да бъдат прокопани под територията на парка, за да свържат централната част на Варна с т.нар. "Алея първа". Там "Холдинг Варна" реализира проект за туристическа и развлекателна зона на стойност 72 млн. евро. По данни на Министерството на регионалното развитие и благоустройството след 2002г. теренът е отделен от Морската градина.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Че те кога са излизали? И мотоциклети има!

  apoloniy
 2. 2 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 638 Неутрално

  За съжаление Варна няма лидер. Има едно мекотело за кмет.

 3. 3 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 719 Гневно

  Нещастник!!!

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 4. 4 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Прекрасна снимка! Перфектно се съчетава със заглавието. Излиза, че в Морската "градина" се влиза с автомобил, а влизането на пешеходци е забранено. С общи усилия ТИМ, ГЕРБ и Кмета успяха да осе*ат хубавия град и от "най-добро място за живеене" днес той се е превърнал в мястото, където е най-добре да не живеете.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 5. 5 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1535 Гневно

  Мизерници!

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 6. 6 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Серсемин е Кирчо!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 7. 7 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Гневно

  "През това време в диалог с бизнеса трябва да намерим дългосрочно решение на проблемите", обясни тя"...
  ---
  Да разбираме ли, че мутрите са надвили местната власт?

 8. 8 Профил на Ангелин
  Ангелин
  Рейтинг: 684 Гневно

  Еех, Киро, Киро... голям го вадиш, ама мек!

  "Истината се нуждае от хора, които не се боят да я казват и да се борят за нея." Пенчо П. Славейков
 9. 9 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Бравос! А сетне - влакове!!!!!

  Свобода за Надежда Савченко!
 10. 10 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  Що бе, те варненци си го избраха. Ако ГЕРБ им бяха предложили октопод за кмет и варненци си го изберат, какъв е проблема.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 11. 11 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Варненци си го изрбаха - най-вероятно с не-гласуване, но и това е избор.

  Не цъкам плюсове и минуси.
 12. 12 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Без кадърните, умните и добрите да идат в общината и да намачкат канчетата на това безгръбначно Кирчо, винаги долу по алеите ще се разминават майки с колички и дупета от Почивка с тараби на газ.
  Сегашното положение е много смешно та чак плачевно

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 13. 13 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3236 Весело

  "Салтанат" - как тогава Варна да ДИША?! В нашата РОДИНА всичко или нищо не е както трябва да бъде...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 14. 14 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2090 Неутрално
 15. 15 Профил на Dr.Jotker
  Dr.Jotker
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ами да, иначе току виж и на ТИМ вода подляли. Каквито варненци, такъв им и кмета!

 16. 16 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Сега остава само магистрала да се прокара ..... за радост на Бойко.

 17. 17 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Е тези от Варна се уляха в далавери.

 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  През това време в диалог с бизнеса трябва да намерим дългосрочно решение на проблемите... Как, да преместят морето от другата страна ли?

  Доброто е заразно
 19. 19 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  Само да отбележа следното- варненци са и тези които карат колите там. Варненци са тези които искат са автомобилите си да паркират пред ресторантите в Морската. Варненци са тези които ги мързи дупето да се разходи 100-200-300 метра. Не, варненец иска като стане преял, да се качи на автомобила и да запраши. Варненци са тези които искат да спират пред кортовете, а не на ПЕДЕСЕТ метра от него, където има паркинг.

  Та, кметът може да е калпав, ама и гражданите много не струват. Щом поставят личния си кеф над безопасността на другите които ползват парка ходейки...

 20. 20 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Кире, Кире, да знаеш колко хора сега те псуват!

 21. 21 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 659 Гневно

  Нямам думи. ТИМ съсипаха града!

 22. 22 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#20] от "paf":

  Кирето му е кеф да го боли дупето!!!

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 23. 23 Профил на riodio
  riodio
  Рейтинг: 458 Разстроено

  ВАРНА си отива. МИР на праха и...

 24. 24 Профил на riodio
  riodio
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#21] от "user1980":
  ТИМ съсипаха града!

  И бойко. (с малка буквичка) Да не забравяме все пак къде обича да хапва бойко като дойде във Варна. Хвърли ни на кучетата...... мамата. Затриха ни града.

 25. 25 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 676 Неутрално

  нема стане!!! аре бас!!!

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 26. 26 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 635 Неутрално

  "Протестиращите твърдяха, че след влизането в сила на пълната забрана за движение в парка бизнесът им е обречен на фалит"

  Ами майната им бе, ако не могат да се приспособят, да фалират! Трябва ли аз и останалите данъкоплатци да се грижим за техния бизнес?!
  За моя бизнес да не би някой (освен мен) да се грижи?

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 27. 27 Профил на paxah
  paxah
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Ако Варна стане квартал на Бургас дали ще тръгнат в най-накрая в положителна посока нещата? И ще обещаем да оставим улицата в квартал Бриз на името на Кирил Йорданов!

 28. 28 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  До коментар [#27] от "paxah":

  Мдам, в Бургас далавери няма... питай ги що им се руши църквата... питай за паркинга на Цеко Минев...

 29. 29 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#28:"diegos"]питай за паркинга на Цеко Минев...[/quote]
  ..и училището "кирил и Методий"..и Концертната зала..

 30. 30 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#23] от "riodio":
  Нема. Изборите са скоро. Варна винаги е била хуба град. Така и ще си бъде. Малко търпение..

 31. 31 Профил на Нихната Макя
  Нихната Макя
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Мутри да те управляват, еййййй ...

 32. 32 Профил на мОДИ ти си........ши....к
  мОДИ ти си........ши....к
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Дали вече не трябва и да се прекръсти Варна

 33. 33 Профил на мОДИ ти си........ши....к
  мОДИ ти си........ши....к
  Рейтинг: 499 Весело

  До коментар [#31] от "Нихната Макя":
  Те цяла държава управляват,а ти за един град на въпрос го правиш...

 34. 34 Профил на belia_buzdogan
  belia_buzdogan
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#32] от "makendji":

  Може да се казва вече ГАДНА

 35. 35 Профил на belia_buzdogan
  belia_buzdogan
  Рейтинг: 402 Неутрално

  За хората които живеят в тези градове чийто управници плюят, за хората които недоволстват от най различни неуредици по райони, за хората които роптаят и дерзаят, за хората които бутат камъка нагоре по баира....

  Някой кара ли ви ?
  Някой натиска ли ви да живеете този живот, да се движите по тези улици, да робувате. Имате ли опряно дуло във врата? Това което сте учили, досегашния ви живот опита ви в една или друга ситуация, за какво е бил. Защо аз си живея живота и чета докато си пия уискито без грам злоба в душата и с настроение да ходя на работа. И въобще какво ми мрънкате Гинки. Живейте си живота както ви харесва, възможно е в наши дни !!!!

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  На следващите избори, избираме общински съветници от граждански сдружения, доказали с действия, че не зависят от дебелосерците.
  И защитават правата на гражданите.
  Бием шута на шутовете и бизнес-патрай-геносетата и си връщаме Варна.
  За варненци и за всички българи.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 38. 38 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1188 Гневно
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 40 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Весело

  "Още утре алеите на парка ще бъдат отворени за достъп на автомобили до заведенията ни при условие, че те паркират на местата, които сме определили за тази цел". Това каза Желязко Каракашев, собственик на един от известните ресторанти, намиращи се в северната част на Морската градина. По думите му това положение ще бъде запазено до изграждането на буферни паркинги, които трайно да решат проблема с паркирането в близост до обектите ни и достъпа до тях".

  И дневничарското заглавие в същия стил:
  От утре автомобилите отново влизат в Морската градина на Варна

  Пфуу,добре,че има мач от шампионската.

 41. 41 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1191 Разстроено

  Кой ви го избра, бе варненци?

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 42. 42 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  [quote#27:"paxah"]Ако Варна стане квартал на Бургас[/quote]

  Няма да стане, бургазлиите не са такива влечуги.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 43. 43 Профил на zh Vulchev
  zh Vulchev
  Рейтинг: 407 Неутрално

  До коментар [#15] от "sfera":

  точно с това решение подливат вода на ТИМ, защото обезсмислят инвестицията им за ремонт на крайбрежната алея.

  zhv
 44. 44 Профил на zh Vulchev
  zh Vulchev
  Рейтинг: 407 Неутрално

  За да си начело на властта е необходимо да имаш дупе и да носиш отговорността за решенията си. Сага се отметна от едното решение и веднага ще предизвика нови протести утре, този път на зелените. А буферни паркинги няма да бъдат построени близките години, само ще спираме и пускаме колите. Това ще е така докато някое от блъснатите деца незагине и масата до такава степен се разгневи, че подпали заведенията в парка и той отново нестане парк.

  zhv
 45. 45 Профил на zh Vulchev
  zh Vulchev
  Рейтинг: 407 Любопитно

  Някой виждал ли е в друга държава в която в парковете да има хотели, кръчми и свободно движение на автомобили? Нестава въпрос за булевард, който пресича парк и е обезопасен по някакъв начин, а за свободно движение на частни автомобили, паркиране в залените площи и т.н.

  zhv
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Доста манипулативно заглавие. Желязко Каракашев не е кмет и утре ще видим дали полицаите са на КПП-то до Делфинариума. Ако са там, значи някой лъже.
  Иначе се сбъдват кошмарните видения. Морската градина ще е пълна с коли и ще бъде бетонирана. Заинтересовани собственици предстои да съборят ОУП-а със съдебни дела, заведени от удобни НПО-та. След това заповедите на кмета за забрана за строителство ще бъдат отменяни през съда поради липса на ОУП. Салтанат отново ще е квартал на богатите.

  ATX
 50. 50 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1416 Весело

  Хе хе.
  Как само са се разскачали кат настъпани жаби на Кирчо и ТИМ-аджиите форумните слугинчетата, да точат сълзи и сополи.
  Дет сме били "плюели управниците си"
  На следващите избори Кирчо, ТИМ и останалите герберази на Боко са аут от Варна. Обратно у кочината, дето им е мястото.
  Шутът Магрешки, барабар с Янка, малката партизанка също.
  Добре усещате, че ще ви резнем шланга на далаверите. И за това пищите, кат недоклани свине.
  Варна беше Синя Варна и пак ще бъде.
  Даваме ви право да ревете.
  И дупките ще запушим, като изритаме кокошкарските крадци и рушветчии на общинска хранилка.
  И слугинчетата, назначени за общински съветници от мафиотските ви кенефджийски фирмички ще пуснем в канализацията.
  И селяните, които си качват колите по тревните площи в парковете ще върнем по кочините. Глоби до прималяване, докато се научите да спазвате правилата.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 51. 51 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 519 Разстроено

  До коментар [#45] от "zh Vulchev":
  няма държава и с толкова бездомни кучета по улиците на градовете, с толкова изпохапани и убити от кучета възрастни и деца, талкова неправилно паркирани коли по улиците и тротоарите и за повечето безобразия можем да виним единствено себе си. Няма друга държава, която да е населена с българи (такива като нас за съжаление).

  ATX
 52. 52 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 519 Весело

  До коментар [#50] от "PlamenVarna":

  Ще връщате Добрин Митев от изгнание ли?

  ATX
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 783 Неутрално

  "Там "Холдинг Варна" реализира проект за туристическа и развлекателна зона на стойност 72 млн. евро. ..."
  А допреди 2 месеца говориха за укрепване на брега.

 55. 55 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 783 Неутрално

  [quote#19:"diegos"]Варненци са тези които искат са автомобилите си да паркират пред ресторантите в Морската.[/quote]
  Не си прав, просто там няма паркинги. Няма. Това е върховна простащина - в централната част на града и парка строят офиси, ресторанти, хотели, но не и ПАРКИНГИ. "Смелите" чИнгета на Цвъки и те обхождат градината с коли, случайно да не заслабнат задниците им.
  Аз специално обхождам градината и парка пеша, или на велосипед сутрин рано.

 56. 56 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Липса на държава, поради липса на държавници! Бай ви Ганя Балканский е неизкореним, като магарешки бодил в неорано от дълго време поле! Както каза някой по горе- къде се е чуло и видяло градски парк с кръчми и хотели и свободен достъп на автомобили?!? А пък аз ще му отговоря, че вярно по света няма такива наглеци, но иначе във всеки български град това е НОРМА.

 57. 57 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Предлагам - бетонна градина ТИМ, всичко да се изсече, окоси и премахне! Да няма нищо освен бетон...е и заведения де! Евала кмета, не ти знам името, ама като ти гледам работата...продължението е ясно...
  Рано или късно ще си платиш за всичко...

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 58. 58 Профил на 4arima
  4arima
  Рейтинг: 233 Разстроено

  Позор!И този кмет се пише трето поколение варненец!

 59. 59 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1311 Разстроено

  И какво още има да ви се случва!Гарантирано от герб.

 60. 60 Профил на zh Vulchev
  zh Vulchev
  Рейтинг: 407 Неутрално

  До коментар [#50] от "PlamenVarna":

  Пич, тези избори бяха нагласени. Някъде в икономедия бях кометирал 3-4 месеца преди изборите, че ще има балотаж между Кирчо и Марешки и Кирето ще победи, не защото виждам в бъдещето, а защото ми казаха хора, които се занимават с политика във Варна. Лошото е, че за следващите избори ми казаха, че няма да е Кирето, а още по-кофти е, че ми казаха името му- човекът не е от спряганите местни лидери, но зад него стоят няколко силни играчи, които са му подготвили солидна визитка.

  zhv
 61. 61 Профил на zh Vulchev
  zh Vulchev
  Рейтинг: 407 Весело

  До коментар [#57] от "alehandro77":

  Имам по-добро предложение- да се парцелира цялата морска и да се продаде на бизнесменчета на смешни цени, но ако може аз да вземам 1% от рушветите... ще стана милионер. И каква е тази глупост с паметниците на архитектурата- да се срути всичко, лъскавите фасади и пак 1% от поткупите за мен. Накрая може да имам и 100 млн. Ако ме подкрепиш, ще има процент и за тебе.

  zhv
 62. 62 Профил на el_komandante
  el_komandante
  Рейтинг: 458 Любопитно

  [quote#41:"dgd"]Кой ви го избра, бе варненци?[/quote]

  Кирил Йорданов е бил избран с 92.6% от гласовете на ромите във Варна
  http://www.dnevnik.bg/izbori2011/2011/11/04/1196001_kiril_iordanov_e_bil_izbran_s_926_ot_glasovete_na/

  ИЗБОРИ ПО ВАРНЕНСКИ !

  След триглавата ламя на власт дойде празноглавата!
 63. 63 Профил на batak
  batak
  Рейтинг: 402 Весело

  До коментар [#35] от "belia_buzdogan":

  Ами щото си препил бре! Спри са

  таралежът е птица упорита, докато не го ритнеш не полита
 64. 64 Профил на Nikolay Marinov
  Nikolay Marinov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Новият Паркинг Йорданов: Един безсрочен подарък от кмета за новодомци и ресторантьори в Морската Градина на Варна

  http://www.daspasimmorskata.org/?p=980

 65. 65 Профил на linka
  linka
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добре, бе хора, не ви ли хрумва, че ресторатните трябва да се зареждат отнякъде и не става да се носят на ръце всеки ден продукти и безалкохолни по 500м или повече ?!?!?!?!?!?!? Тук не става въпрос за посетители на тези ресторанти, а именно за доставки!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK