Прокуратурата се отказа от протеста на оправдателните присъди по делото "САПАРД"

Прокуратурата се отказа от протеста на оправдателните присъди по делото "САПАРД"

© Георги КожухаровПрокурор Стойчо Ненков от Софийската апелативна прокуратура е оттеглил протеста срещу оправдателните присъди по делото за пране пари от САПАРД за двама от подсъдимите - Марио Николов и Людмил Стойков. Така на практика те са напълно оправдани по повдигнатите им обвинения за изпиране на близо 7.5 млн. евро, източени по предприсъединителната програма САПАРД. Той не е направил това за останалите четирима.


В следващите дни се очаква прокуратурата да "изтегли" протеста и срещу останалите подсъдими и да поиска от Върховния касационен съд (ВКС) делото да бъде върнато в досъдебното производство. 


Това обяви изпълняващия функциите главен прокурор Бойко Найденов. Ако делото бъде върнато на фаза разследване, прокуратурата ще може да реагира и да поправи обвинението по аферата САПАРД. От мотивите на съдия Калин Калпакчиев от Софийския апелативен съд, който в края на септември произнесе оправдателните присъди, стана ясно, че провалът на делото е именно заради действията на прокуратурата.
Тогава заместник главният прокурор Галина Тонева коментира, че е възможно да има грешка на прокуратурата. А оправдателните присъди станаха повод за нови нападки от страна на вътрешния министър Цветан Цветанов към съдебната система и конкретно съдия Калин Калпакчиев (в момента той е член на Висшия съдебен съвет)


"За мен буди недоумение защо прокурор Ненков е постъпил по този начин. По всичката логика на света и по моята Върховният касационен съд трябва да се произнесе за присъдата по САПАРД", обяви днес Найденов.


Той обясни, че делото срещу Марио Николов и Людмил Стойков се гледа на специален отчет от трима прокурори от Върховната касационна прокуратура и тяхното мнение е, че оправдателните присъди трябва да се протестират. Такова е било и становището на наблюдаващия обвинител - заместник апелативния прокурор на София Магдалена Лазарова, която вече е член на Висшия съдебен съвет. Преди да влезе в съвета обаче, тя внася протест срещу оправдателните присъди, който е оттеглен на 10 октомври от колегата й Стойчо Ненков.


В обясненията си пред Найденов той е заявил, че го е направил по вътрешно убеждение. Според изпълняващия функциите главен прокурор обаче Ненков е нарушил всички вътрешни разпоредби и "демонстративно е потъпкал усилията на колегите си". Освен това той е трябвало да уведоми ВКП за действията си. Според Найденов от обясненията на Ненков станало ясно, че той не е запознат с основни факти по делото, въпреки че твърдял, че го е чел.


По този повод Найденов е изпратил материали на апелативния прокурор на София Ангел Илиев за образуване на дисциплинарно производство срещу Ненков и до Софийска градска прокуратура за досъдебно производство за възпрепятстване на правосъдието.


Прокурор Стойчо Ненков

© Дневник

Прокурор Стойчо Ненков


По-късно Ненков заяви пред журналисти, че е взел решението си изцяло по вътрешно убеждение. "Голяма част от колегите отказваха да работят по това дело, заради липсата на доказателства. Аз имам свое вътрешно убеждение за това. Делото е провалено изначално и сега искат да има някой виновен. Тези, които са работили по делото, виждат, че вече има оправдателна присъда", заяви още обвинителят. За него е необичайно, че ще бъде разследван заради вътрешното си убеждение


Ненков беше кандидат за апелативен прокурор на София.


Мотивите по делото разкриха, че има много направени сериозни пропуски още при образуване на делото и в обвинението, които предпоставят решението на апелативния съд.


Незнайно защо прокуратурата разделя "на две" четиримата българи - Марио Николов, Ана Шаркова, Петя Хаджииванова и Радмил Петров, посочени от германската страна като извършители на документната измама заедно с двама германски граждани, и образува две дела: едното за документна измама (изготвяне на фактури със завишени цени) и другото - за пране на пари. Двама от обвиняемите - Хаджииванова и Петров, са обвиняеми по първото дело, но не са обвиняеми за прането на пари. Оправдани са от първоинстанционния съд за документната измама, но прокуратурата не е протестирала оправдателната присъда.


Освен това става ясно, че "двата случая" - българският и германският, са престанали да бъдат еднакви благодарение на действията на нашата прокуратура. "Проблемът на настоящото дело е, обобщава се в мотивите на съда, че фактите, които германската прокуратура сочи в молбата за трансфер, не са включени от българската прокуратура в обвинението на нито един от подсъдимите по делото."


Разследването по казуса започна през 2007 г. след сигнал на ОЛАФ. След това бяха образувани две дела. През 2010 г. СГС се произнесе с присъди по двете. По едното - за източване на 7 млн. лв. по програма САПАРД , разглеждано от съдия Георги Колев, Николов получи 12 години затвор, съпругата му Мариана – 5 години. По 10 години получиха обвиняемите Ана Шаркова, Валентин Ангелов, Лазарина Георгиева и Иван Иванов. Григор Главев (вече покойник) получи 5 години, а Радмил Петров и Петя Хаджииванова бяха оправдани.


Това дело беше върнато неотдавна от Апелативният съд  в досъдебна фаза  за допуснати съществени процесуални нарушения и заради "пропуски, противоречия и неясноти при изготвяне на  обвинителния акт".


След решението на първата инстанция кариерата на Колев се  разви стремглаво нагоре и днес той е председател на Върховния административен съд (ВАС). Единият от мотивите да бъде избран беше именно фактът, че е осъдил Николов.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Борко
  Борко
  Рейтинг: 367 Любопитно

  Отново корупцията надделя, колко ли са си платили тези изнудвачи, за да откупят свободата си?!

 2. 2 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 582 Неутрално
 3. 3 Профил на sss700431
  sss700431
  Рейтинг: 462 Неутрално

  "Прокуратурата се отказа от протеста на оправдателните присъди САПАРД"
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Що , така бе, Миме ?

 4. 4 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 873 Гневно

  НАГЛОСТ И ПОДИГРАВКА С НАРОДА!
  ВЪН НА НЕГОДНИЦИТЕ ДОПУСНАЛИ КРАЖБАТА ДА ОСТАНЕ НЕНАКАЗАНА!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 5. 5 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 873 Гневно

  Как после другите да не си кажат - Дайте да крадем, това е безнаказано!Само трябва да си платим където трябва!

  Егати идиотизма в съдебната ни система! Пълно е с БОКЛУЦИ!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 6. 6 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 565 Разстроено

  Прокуратурата ни е много по-зле от съда,въпреки,че всички са се вторачили само в него.Интересно какво мислят ОЛАФ по въпроса и дали не могат да го съдят в Германия,където вече има осъдени за тези измами?

 7. 7 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Толкова независимост им идва в повече.Чак не знаят, какво да я правят.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 8. 8 Профил на Yoda
  Yoda
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Ха, действал "по вътрешна убеждение"... Сигурно бързо са го убедили пачките във вътрешния му джоб.

 9. 9 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Гадове,колко ли пари им дадоха.
  ЕС да прати делото в Германия нали имали обща игра,а там хората вече си излежават присъдите.

 10. 10 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  Остава въпросът защо прокурорите са още на работа и защо не си искаме обратно парите, които сме им давали за работата, дето не са я свършили.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 11. 11 Профил на с.н.с- з.м.с greg1
  с.н.с- з.м.с greg1
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Пичове , просто е като бял ден.Прокуратурата е маша на ГРОБ , така че ако имаше и най-малкия шанс да ги осъди тези "абсолютни престъпници" щеше да го направи.Просто са си преценили шансовете за успех и са се отказали. Единственият ,който се измъкна като фантом от обвинение, а трябваше да бъде осъден е Людмил Стойков.Олигарх и приятел на Шефа...

  "НИКОГА НЕ БЯХ СВОБОДЕН ДА БЪДА СЕБЕ СИ-ТОВА НАРИЧАМ НЕПРОСТИМО"-Metallica - Unforgiven
 12. 12 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Прокурорите забъркали кашата по това дело, какво отговорност ще понесат?

 13. 13 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 939 Неутрално
 14. 14 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Весело

  Ама Стойчо Ненков к'ва ненка е набарал! Малииййй!
  Отбозал си е!


  Циркадции!

 15. 15 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Весело

  [quote#12:"Гражданин"]Прокрорите забъркали кашата по това дело, какво отговорност ще понесат? [/quote]
  Може да ги пуснат за фон на Цацаров.
  Та всичко наистина да е съвсем прозрачно.

  Тъй де, после да нема недоразбрали ...

 16. 16 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#10] от "jubal harshaw":

  Въпросът е - защо направиха Б.Велчев Ксъдия? За годините, прекарани като главен не свърши нищо.Думи, думи, сладки думи....Комунистически мекерета.

 17. 17 Профил на сократ1
  сократ1
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Като има 1700 прокурори в България....а се сетете колко от тях са боклуци като въпросния прокурор...

  сократ1
 18. 18 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  Интересно защо Цветанов нападна съда за собствените си и на прокуратурата провали, интересно и защо ВСС гузно замълча!?

  Най-вероятно апартаментите са станали с още няколко повече!

 19. 19 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  До коментар [#4] от "madagaskar":
  "ВЪН НА НЕГОДНИЦИТЕ ДОПУСНАЛИ КРАЖБАТА ДА ОСТАНЕ НЕНАКАЗАНА"

  Не не навън а навътре. Провалилите са за затвора.

  подпис
 20. 20 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  До коментар [#2] от "The_Fly":
  [quote#2:"The_Fly"]Що......? [/quote] ...щото говорим за...[quote#2:"The_Fly"]...близо 7.5 млн. евро, източени по предприсъединителната програма САПАРД. [/quote] Сигурно на прокуратурата са били представени "убедителни" аргументи за да не протестира.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 21. 21 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Възпрепятстване на правосъдието .Ето това е ! Така всички неграмотници по етажите на съдебната система ще намерят своето място извън нея .

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 22. 22 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Нито ми се мисли, нито ми се пише вече!
  Дошло е време тизи да бъдат "вразумени" с нещо мноооого по-сериозно!
  В такива ситуации правителството ще каже:

  Ние не можем да се намесим, защото съдебната ни система е "независима" и кръгът се затваря!
  Но ние пак ще си ги изберем и ще гледаме петъчни циркове по ТВ от НС и "честни" избори на съдии пред ошашавените ни от 23 г. "демокрация" очи!

 23. 23 Профил на ds_g
  ds_g
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Кучетата /Европа/ си лаят- корупцията си върви .....Едва ли някои е очаквал толкова голяма наглост и корупция във цялата съдебна система...............

  От Всички земни грехове БОГ най-тежко наказва ГЛУПОСТTА!!!
 24. 24 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1077 Любопитно

  Що се гневите? Прокуратурата си върши "идеално" работата. Оценка за това даде настоящия президент с номинацията на последния главен прокурор за конституционен съдия.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 25. 25 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1161 Любопитно

  До коментар [#20] от "DrAvalanche":

  Мъни, мъни, мънииии......?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 26. 26 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ес ли?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 27. 27 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Горките германци сега "лежат" невинни за същото!

 28. 28 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Ааааааааа, правосъдие ли бе?

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 29. 29 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1077 Весело

  До коментар [#25] от "the_flea":
  [quote#25:"the_flea"]Мъни, мъни, мънииии......? [/quote] Money, money, money
  Must be funny
  In the rich man's world
  Money, money, money
  Always sunny
  In the rich man's world

  Предполага се, че сега прокурора отказал протеста, ще може да се убеди в правотата на тези стихчета

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 30. 30 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#16] от "SSS":

  Да, въпросите не са един и два...

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 31. 31 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Мутренската банда завладя и прокуратурата.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 32. 32 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1077 Весело

  До коментар [#27] от "péro":

  Те си го излежаха тяхното. Все пак това е случай от преди 3-4 години, а в Германия съдебната система е малко по-оперативна. Интересно е сега дали ще се жалят пред Страсбург на база оправдаването в България на техните партньори. Така де, щом наш'те не са мошеници значи и дойчовците не са и са лежали невинни.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 33. 33 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#3:"sss700431"]Що , така бе, Миме ? [/quote]
  Щото хората са си платили! Точно прокуратурата заложи "мини" в това дело, като го раздели на две и оттам нататък надскочи себе си, за да го омаже тотално! Така, че и най-принципният съдия да не може да ги осъди. /Не че са в изобилие, ама все пак.../

 34. 34 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 873 Неутрално

  До коментар [#19] от "Иван К":

  Съгласен!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 35. 35 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#6] от "moloko_":В Германия за съвсем други престъпления саосъдени.Това още ли не сте го разбрали?За подобни престъпления у нас по делото сАПАРД нашата прокуратура не е повдигала обвинения.Вуероятно вие смятате,че това няма никакво значение,тъй-като съда е длъжен да ги осъди за някакво престъпление,например да прекорипа осъдителната присъда в Германия? Ако така мислите,то вие имате странно разбиране за ролята на съда,който може и трябва да съди за престъпления,за които няма повдигнати обвинения от обвинителната власт!

 36. 36 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Хора, четете внимателно между редовете...Прокурорът е постъпил правилно именно защото делото е било така образувано, че да има пропуски в него и накрая тези измамници да бъдат оправдани...Тоест нещата са били нагласени от самото начало, то затова е и целият този вой на Найденов и другитте, защото сега делото ще се върне отначало в досъдебно производство и теоретично би могло да се направи някакво свястно обвинение което да доведе до осъдителни присъди!

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 37. 37 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Не мога да разбера защо нашенските бандити наемат адвокати да ги защитават и се охарчват , като прокуратурата ги защитава с парите от нашите данъци

 38. 38 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Правилно! Така и така няма да ги осъдят, що да си играем на иди ми-дойди ми? Само да харчим народна пара...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 39. 39 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  [quote#36:"Gaetano Scirea"]Хора, четете внимателно между редовете...Прокурорът е постъпил правилно именно защото делото е било така образувано, че да има пропуски в него и накрая тези измамници да бъдат оправдани...Тоест нещата са били нагласени от самото начало, то затова е и целият този вой на Найденов и другитте[/quote]
  Мммм...
  Мисля, че може и да си прав ...
  Кашата, забъркана или от некадърност, или нарочно, или и двете, си е от самото начало. И си е стил на прокуратура и следствие.
  Макар че и Ненков е от същата прокуратура, нали ...
  Баси!
  Читав - нечитав ... Ненков си е от компанията, нали?

 40. 40 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 829 Весело

  [quote#37:"shileto"] защо нашенските бандити наемат адвокати да ги защитават и се охарчват[/quote]-Заради престиж, имидж и тем подобни. Това.. лъскави коли, любовници, замъци, охрана, адвокати.. само заради престижа и любовта народна.

 41. 41 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#39] от "xm...":

  Незнам този Ненков що за човек и прокурор е, но в така създалата се ситуация неговото беше единственото правилно решение според мен. Сега остава да поиска от ВКС да го върне в досъдебно производство, което мисля, че ще и направи и след това обвинителите да си свършат работата както трябва. А за това, че предишните прокурори не се потрудиха да повдигнат свястно обвинение е сигурно! По много дела става така...

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 42. 42 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 975 Гневно

  "Според изпълняващия функциите главен прокурор обаче Ненков е нарушил всички вътрешни разпоредби и "демонстративно е потъпкал усилията на колегите си"."

  Ами хайде де - като сте констатирате това, вкарайте него в затвора ,след като той провали и освободи тези отявлени крадци!

  Стиска ли ви ? А?????

 43. 43 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Мисля, че в статията не е обяснено достатъчно добре правното значение на оттеглянето на протеста на прокуратурата срещу оправдателната присъда на САС. Оттеглянето на протеста има една-единствена правна последица и тя е ВЛИЗАНЕ В ЗАКОННА СИЛА НА ОПРАВДАТЕЛНАТА ПРИСЪДА НА САС. А щом последното е факт, това означава, че никакво ново обвинение за същото деяние (пране на пари) срещу тези лица, които бяха оправдани от САС, повече не може да бъде повдигано. С две думи - точка на този спор.

  Друг въпрос, че ако прокуратурата успее да се представи достатъчно добре във върнатото й първо дело (това да фактурите с невярно съдържание = документна измама = източване на парите от САПАРД), то същите лица могат да бъдат осъдени ефективно на такива наказания, каквито вече няма възможност да им бъдат наложени заради оттегления протест по второто дело (за изпиране на източените пари)...

 44. 44 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Ако делото бъде върнато на фаза разследване, прокуратурата ще може да реагира и да поправи обвинението по аферата "САПАРД".................а виновните ще се оттеглят на някое топло място

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 45. 45 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Хм, сложиха главния прокурор на място, където да прави по-малко поразии (перифразицам Цветанов и думите му за Марковска, че в КС ще е по-малко вредна) и блатото Прокуратура се пораздвижи.

  Основанията на Ненков звучат разумно, но винаги има и едно "но".

  "По-късно Ненков заяви пред журналисти, че е взел решението си изцяло по вътрешно убеждение."Голяма част от колегите отказваха да работят по това дело, заради липсата на доказателства. Аз имам свое вътрешно убеждение за това. Делото е провалено изначално и сега искат да има някой виновен. Тези, които са работили по делото виждат, че вече има оправдателна присъда.", заяви още обвинителят. За него е необичайно, че ще бъде разследван заради вътрешното си убеждение."

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 46. 46 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  До коментар [#41] от "Gaetano Scirea":
  Е, и аз не го знам що за птица е Ненков, ама това, че е в тази компания ме настройва на разни еретични мисли

  Колкото до ново дело ... м'чи нали вече имаме присъда?
  Как ще съдиш втори път за нещо, за което вече е отсъдено?
  Мисля си, че дори и в Магнаурската школа в Симеоново им го казват това.

  Освен ако не дръпнат друга нишка и да съдят Николов с другарЕ за нещо, което досега не е било обхванато. Но Ненков не гледам да е казал това ...

 47. 47 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  До коментар [#43] от "inn":
  Анджък!

 48. 48 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1386 Гневно

  Напомням само че Прокуратурата бе ръководена дълги години от др. Борис Велчев, избраник на ГЕРБ за КС.
  Това че в БГ ПРАВО-раздавателната система е една КОЧИНА е "заслуга" не само на корумпирани/некадърни съдии, но и на "неуморните усилия" на една армия от "знайни и незнайни" прокурори!
  Колкото и да е добър и компетентен един съдия то той НЕ МОЖЕ да поправи издънките, "пропуските" и "убежденията" направени в досъдебната фаза на едно дело - разследването (МВР) и обвинението (прокуратурата). Нека някой обясни това на ЦвъкЦвък, който уж е правист, ама си е един ВИФ-аджия та...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 49. 49 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1037 Разстроено

  Ега ти прокуратурата! Същата като държавата!


  До коментар [#29] от "DrAvalanche":

  Песента на ABBA е валидна за цялата държавност в Булгаристан.  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 50. 50 Профил на bancho_1949
  bancho_1949
  Рейтинг: 213 Неутрално
 51. 51 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 470 Неутрално

  е нямаше ли поне едно:ние ги хващаме,те ги пускат

  всички знакови дела с оправдателни присъди,да не би освен пиар-а на боко ,целта на всичката тази мизерия да е била и нещо друго като "съдиха ме,чист съм за пред света"

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 52. 52 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  От първия ден беше ясно, че в случая няма престъпление, а делото се води само защото един от обвиняемите е спонсор на Гоце.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 53. 53 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  От мотивите на съдия Калин Калпакчиев от Софийския апелативен съд, който в края на септември произнесе оправдателните присъди, стана ясно, че провалът на делото е именно заради действията на прокуратурата.
  -------------------------
  Това дело ще си го прехвърлят като горещ картоф, а Марио ще излезе накрая невинен като светец!

  А матрияла не му пука, че съд и прокуратура са корумпирани до шия!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 54. 54 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  Тия, от прокуратурата, сигурно са завършили килийно у-ще. В най-добрия случай некой треторазреден свободен вуз...

 55. 55 Профил на Kiril Dimov
  Kiril Dimov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  7.5 мил евро са разпределени подобаващо

 56. 56 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#53] от "Курт Деликуртев":


  пука ни бре,за тва немаше никво състрадание към онзи пребития съдия преди няколко дни

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 57. 57 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 726 Весело

  "Делото е провалено изначално и сега искат да има някой виновен."
  Бъдете спокоен, колега, ще се намери виновен - само да си изберат главния прокурор. За този министър на вътрешните работи ВСИЧКИ са виновни, просто не са събрани достатъчно доказателства и затова са на свобода. Но с правилни съдии и прокурори, това няма да е пречка.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 58. 58 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Неутрално


  КОРУМПИРАНИТЕ БОКЛУЦИ >

  магистрати, прокурори и съдии

  разбират само от шутове !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 59. 59 Профил на Тишо
  Тишо
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Сега Цвинокио ще се извини ли на съда, който толкова яростно плюеше, след като лакеите му от прокуратурата индиректно признават, че носят цялата вина за оправдателните присъди с оплескването на досъдебното производство?

 60. 60 Профил на Tai Lung
  Tai Lung
  Рейтинг: 778 Любопитно

  "За него е необичайно, че ще бъде разследван заради вътрешното си убеждение"

  т.е. ако правиш нещо по вътрешно убеждение, никой не може да ти търси сметка? (иначе може да е прав, че всичко е объркано в началото и сега да не може да се протестира успешно оправдателната присъда)

 61. 61 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 418 Неутрално
 62. 62 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  [quote#60:"Tai Lung"]"За него е необичайно, че ще бъде разследван заради вътрешното си убеждение"

  т.е. ако правиш нещо по вътрешно убеждение, никой не може да ти търси сметка?[/quote]
  Що?
  Може да им е интересно, като на мен например, какво е това убеждение у юрист на такава длъжност, че след влязла в сила присъда, само защото е отказал да обжалва, може пак да съди за същото ...

 63. 63 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 389 Неутрално

  До коментар [#2] от "The_Fly":

  защото по начина по който са формулирани обинителният акт в момента и след хиляда години няма да успеят в съда, просто трябва да започнат всичко отначало, ако искат да постигнат нещо, въпроса са не защо го правят, а защо чак сега и къде беше Велчев през всичкото това време, понеже то е ясно, че обвинението в този му вид е недоказуемо.

 64. 64 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Имаше хвърлени домати по съдебната палата, Босия хвърли развалени домати и го арестуваха като хулиган!

  Грамада от камъни трябва да натрупаме пред всички бг-институции!!!!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 65. 65 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Прокуратурата и съда са НЕЗАВИСИМИ и единствено компетентни да решават дали има извършено престъпление или не. Решенията на съда НЕ са коментират, а САМО прокурора по делото може да каже дали има достатъчно данни за извършено престъпление, как да бъде изготвен обвинителния акт и дали трябва да се обжалват оправдателните присъди!

 66. 66 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3895 Гневно

  Поредният брутален гаф на Темида у нас!За тази същата далавера замесените лица в Германия и Швейцария бяха осъдени и излежаха присъдите си ,а у нас мошениците са оправдани напълно!Поредното доказателство колко е корумпирана нашата съдебна система!

 67. 67 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Блато,блато,блато...
  Наблюдавано дело от ЕК се прекратява по вътрешно убеждение...
  Блатооооо...да му боядисат брадата и при кмета на 8-ми отряд в Централния за камериерка!

 68. 68 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1137 Гневно

  Българската Прокуратура, си е най-обикновена Адвикатура!!!! И на тези МОШЕНИЦИ , ще им плащат заплати с кървавите пари на българските данъкоплатци!!!! Всички скачахте , срещу привилегиите на миньори , летци , водолази , военни , полицаи.... Колко от вас знаят ,че прокурорите , следователите и съдиите ползват по-големи привилегии от тях , без да са свършили работа за 5 стотинки???? Кой продължава да получава 13 и 14 заплати??? Прокурорите , следователите и съдиите!!! Кой продължава да получава преференции за ранно пенсиониране??? ПРОКУРОРИТЕ, следователите и съдиите.Кой продължава да има имунитет??? ПРОКУРОРИТЕ , следователите и съдиите!!! В Италия има 400/ ЧЕТИРИСТОТИН/ прокурора. В БЕДНА България са над 2000, а барабар със следователите , дето нищо не вършат са над 3000!!!! Бедна ми , бедна Българийо......

 69. 69 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Защо изобщо се харчат пари за дела с предизвестен край?

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 70. 70 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1137 Любопитно

  До #17- сократ1- Както писах по- горе , прокурорите в България са над 2000, а не 1700!!! Тази цифра бе дадена по медиите от временно изпълняващия функциите Главен прокурор на Република България!!! Със следователите /които седят по цял ден и плющят карти/ са над 3000!!! А защо квалифицирани магистрати , като следователите плющят карти , вместо да водят качествени разследвания??? Защото законът им е дал право да се занимават само със шпионаж , държавна измяна и супертежки убийства!!! С останалите "елементарни" убийства и криминални деяния по НК се занимават назначените с връзки дознатели с купени дипломи от най-най-най-най-най-новите български университети , включително и Югозападналия!!! И не бъркай следователи , с полицейски дознатели!!!

 71. 71 Профил на Инев
  Инев
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#57] от "Вени Марковски":

  Г-н Марковски, вие имате ли желание да станете главен прокурор? Нищо, че нямате никакъв юридически опит - ваш близък приятел стана министър-председател без никакъв трудов стаж.

  Вени Марковски е гласът на Сергей Станишев (http://goo.gl/oKicX)!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK