Сотир Цацаров: Колкото и странно да звучи, платили сме данъци върху реалната цена

Сотир Цацаров: Колкото и странно да звучи, платили сме данъци върху реалната цена

© Асен ТоневШефът на Пловдивския окръжен съд и кандидат за нов главен прокурор Сотир Цацаров отрече той или съпругата му да са замесени в укриване на данъци.


Цацаров даде пространно интервю за Би Ти Ви тази сутрин, като обясни, че мотивът му да отиде в студиото е да коментира публикация в сайта "Бивол" от вчера, според която съпругата му e участвала в сделка, при която в нотариалния акт е била прикрита действителната цена на закупени имоти и така е укрила данъци. Шефът на Пловдивския окръжен съд декларира, че "колкото и странно да звучи", той и съпругата му са платили данъци върху реалните цени на закупени от тях имоти. 


Сделката, за която пише "Бивол", е от 2008 г., когато нотариус Меглена Цацарова и колежката й Адела Кац-Бояджиева (съпруга на адвоката Иван Бояджиев) купуват два общи имота - три декара овощни градини в с.Костиево, Пловдивско.
От имотната декларация на шефа на Пловдивския окръжен съд - Сотир Цацаров се вижда, че през 2008 г. съпругата му купува тези два имота като притежава 1/2 от идеалната им част. От документа става известно, че общата им сума е 119 151 лв. - по 59 604 лв всеки един от тях. 


В справката от службата по вписванията се вижда обаче, че записаната цена не е 119 151 лв.,а много по-ниска 1000 лева (виж прикачения файл).


Юристи коментираха за "Дневник", че това е често срещана практика за спестяване от данъци. По думите им шансът да е платен данъкът върху реалната цена е минимален и това се предполага от записаната в нотариалния акт цена.Цацаров пък коментира записаната сумата от 1000лв.  с думите, че това се прави, ако една от страните няма желание да бъде посочена действителната цена и не е престъпление. "При осъществяването на една сделка има две страни", обобщи той. По думите му нарушение щяло да има, ако в неговата декларация и в тази на съпругата му е било записано, че продажбата е станала срещу тази сума. Това обаче не станало: "Колкото и да е странно, местните данъци и такси са платени не върху сумата от 1000 лв".


Цацаров обясни още, че другата страна в сделката не е искала да се сключва споразумение или предварителен договор. В решението на Окръжния съд в Кърджали по делото за измама, заведено от Цацарова и колежката й след покупката на имотите, обаче е записано обратното (в прикачения файл). До делото се стига няколко месеца след сключването на сделката, когато се оказва, че част от продадения имот е предоставен на друг собственик – братовчеди на продавачката, които предявяват претенции към овощните градините.


Нотариусите Цацарова и Бояджиева завеждат дело, за да развалят сделката и да си върнат парите.


Делото се гледа в Кърджали, защото Цацаров е председател на съда в Пловдив и съдиите там си правят отвод. В решението на Окръжен съд - Кърджали, от 26 май 2009 г.  са цитирани части от пледоарията на адвоката на Цацарови и Бояджиеви, от която също става ясно, че е записана симулативна цена при сделката.


"Продажната цена на недвижимия имот, посочена в нотариалния акт, била 1000 лева, но действително уговорената, платена от доверителите ми и получена от ответницата цена, е била в размер на сумата 60 921 евро. Вписването на сумата от 1000 лева като продажна цена, е станало по изрична молба на ответницата, тъй като тя е изразила желание трети лица да не узнаят за сравнително голямата сума пари, която й е била платена. Твърдят, че в случая е налице относителна симулация по отношение цената на продажбата, като записаната в нотариалния акт цена от 1000 лева е привидна (симулативна), а прикритата (действителна) цена е в размер на сумата 60 921 евро (или 119 151.11 лева по централния курс на БНБ към датата на плащането)", се посочва в решението.


Страните са подписали предварителен договор, според който реалната цена от 60 408 е обезщетение, а цената на покупката е 1000 лв. Обезщетението е трябвало да бъде изплатено, ако сделката се развали по вина на продавача - Мария Сотирова.


Пред съда тя се позовава на нотариалния акт и получените 1000 лв., отричайки, че знае за прикрити цени. Съдът приема за вярно записаното в предварителния договор и е отсъдила Сотирова да върне на нотариусите парите с лихви, които са били отредени като обезщетение по предварителния договор.


Сотирова обжалва решението на окръжния съд, както и собствеността на братовчедите си върху имота. С парите от продажбата на имота тя вече е купила апартамент в Пловдив и го е прехвърлила на сина си. Братовчедите завеждат дело, за да влязат във владение на овощната градина, а ответници са Цацарови и Бояджиеви.


"Дневник" потърси Меглена Цацарова в нотариалната й кантора. Оттам първоначално помолиха да я потърсим по-късно. Петнайсет минути след това от офиса съобщиха, че "всъщност госпожа Цацарова ще отсъства до края на седмицата". Снощи "Бивол" съобщи, че е получил писмен отговор на въпросите си към нея. В  публикуваното писмо нейната теза е също, че платените данъци са върху реалната цена.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 426 Разстроено

  "Цацаров коментира записаната сумата от 1000лв. с думите, че това се прави, ако една от страните няма желание да бъде посочена действителната цена и не е престъпление."
  ----------------------------------------------------------
  Това може и да не е престъпление,но е нечестен начин да измамиш държавата и да не платиш дължимите данъци и няма как такъв човек да е достоен да бъде Главен прокурор на България!!!

 2. 2 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Този ще става Главен прокурор и ще защитава интересите на Държавата - абсурд?!?!

 3. 3 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#2] от "Дедо Либен":

  Не това са хората които те управляват и който тъпия матрял избра ..то в ГЕРБ няма свястни ..

 4. 4 Профил на bilyar
  bilyar
  Рейтинг: 374 Неутрално

  изповядали сделка на 1 000 лв., ама платили данъци на 100 000 лв., да бе, да.

  поредната калинка тиквена.

 5. 5 Профил на Georgi
  Georgi
  Рейтинг: 383 Неутрално

  То верно че хората масово изповядват сделки на данъчна оценка, ама чак 1000 лева - това си е доста под данъчната.
  Измама си е отвсякъде. Какви морални качества, какви пет лева?
  Главен прокурор!?!?

 6. 6 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1874 Неутрално

  Нещо май послъгва Цацаров. Значи отиваш при данъчните, показваш им договора на стойност 1000лв, обаче им казваш - абе, аз тука ше платя на по-висока база? Аре нема нужда...


  Проблема е друг, и не виждам що не се задава въпроса в пространството - три декара овощи за 120 000лв? Аре бе? Тия три декара струват преко сили 10 000лв. Тази сделка е нищо повече от част от някаква по-сериозна схема.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 7. 7 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  Поредния бръмбар. И този ще е главен прокурор !!!

 8. 8 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  Не че се съмнявам в това което казва прокурора, ама ми е интересно как в данъчната служба са му определили данъка/таксата върху различна цена от посочената в нотариалния акт като платена за придобиването?

  И понеже все още не искам да се усъмнявам, той не може ли да извади документ с който да покаже, че действително е заплатено в/у по-висока стойност? Или да се провери в архивите на съответната служба?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 9. 9 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1037 Разстроено

  Хайде стига вече на върха на съдебната система да се поставят "магистрати",които уж стриктно спазват буквата на закона.Време е да си спомним цялата фраза "ДУХЪТ и буквата на Закона".Аман от псевдоперфектни буквоядци,време е за МОЛАЛ,ама истински и то започващ от личността,която ще изисква приложението му навсякъде.

 10. 10 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "Сотир Цацаров: Колкото и странно да звучи платили сме данъци върху реалната цена"

  Ха, сигурно за хора от съдебната власт е много странно да плащат каквото и да било или било то на реалната му цена. Много охранен ми изглежда тоя кандидат прокурор.

 11. 11 Профил на Daniel Ivanov
  Daniel Ivanov
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Дами и господа, новият главен прокурор на България освен удобен изпълнител на всякакви политически поръчки е и един мошеник.
  Като го гледам какъв се е оял, представяте ли си какъв ще е след 7 години на най-важният пост в нашето правосъдието. Направо ще му такова таковата на правосъдието.

  Everyone is entitled to his own opinion, but not to his own facts.
 12. 12 Профил на bilyar
  bilyar
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#5] от "Georgi":

  точно толкова е данъчната оценка. земята е земеделска.

  съвсем отделен е въпроса, че нотариуса и съдията са ги дали тез 60 000 евра за 3 дка, не за да берат ябълки, или за да сменят предназначението на земята и да я ползват / продадат за нещо друго, което ще се прави там или защото знаят примерно, че ще бъде отчуждена или нещо подобно.

 13. 13 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Ха, хахахахаааа...
  Добре ИЗИГРАНА съпруга - юрист !!?? на цацаров ..
  Купуваме на данъчна , амо когато се развваля договора или се оспорва , си ИСКАМЕ истинските мангизи- 60000 евро :)))))))
  Понякога става така ..За да изиграеш държавата - ЮРИСТ, кандидат за главен прокурор !!??- плаща ниска цена и спестява данъци..
  Но после - олеелелееее..Искам си действителната сума :)
  хахахахаххааааа......

  BIG AL
 14. 14 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Не съм го гледал. Той всъщност обясни ли как точно за сделка от 1000 лв. е платил такси като за 119 151.11 лв. Понеже на справката от службата по вписванията пише "такса вписване 11 лв". По закон е 0.1% - от 119 151.11 лв. са 119.15 лв.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 15. 15 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "колкото и странно да звучи", той и съпругата му са платили данъци върху реалните цени на закупени от тях имоти."

  Нещо ми се върти в главата, че първо се плаща някаква такса при продажбата и тя зависи от стойността по договор.

  Местните данъци и такси се плащат по данъчна оценка, което означава, че наистина са платени върху по-висока цена. Това обаче не е цената по "предварителния договор", т.е. не е върху реалните цени на имота.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 16. 16 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#1] от "purple_rain":

  То и според Борис Велчев нарушенията но ЦЦ (разгласяване на информация, събирана със СРС) и ББ (Мишо Бирата) не са били престъпления.
  Колко си много приличат!

 17. 17 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Любопитно

  Този Цацаров се е объркал нещо. Що не да кандидатства за "главен овощар", вместо за "главен прокурор".

 18. 18 Профил на Драги ми господине
  Драги ми господине
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Колкото и странно да звучи, темата се завръща в Дневник след мистериозното й изчезване от снощи.

  Природата е най-важният капитал, с който разплага България. Да го опазим.
 19. 19 Профил на Nikolay
  Nikolay
  Рейтинг: 382 Неутрално

  През живота си не съм чувал и виждал сделка с имот в България, в която се обявява истинската цена за данъчни цели. И законът го позволява. Да очакваме който и да било да не се възползва от това ми се струва наивно.

 20. 20 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1508 Весело

  Ама верно звучи странно, даже направо невероятно, нали .

 21. 21 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 531 Неутрално

  БРаво Цацаров! От такъв главен прокурор имаме нужда! С кокошкарски(цаца...)изпълнеия! Не стига, че си излъгал, за да спестиш данъците, ами са те прецакали и в сделката. Абе кажи му Цаца-ров и повече не го мисли!

 22. 22 Профил на Daniel Ivanov
  Daniel Ivanov
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#1] от "purple_rain":

  Обаче според чл. 255 на Наказателния кодекс това е престъпление.

  Който избегне установяване или плащане на данъчни задължения в големи размери, като:
  1. не подаде декларация;
  2. потвърди неистина или затаи истина в подадена декларация;
  6. състави или използва документ с невярно съдържание, неистински или преправен документ при упражняване на стопанска дейност, при водене на счетоводство или при представяне на информация пред органите по приходите или публичните изпълнители;
  (изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба до две хиляди лева.

  "Данъци в големи размери" са тези, които надхвърлят три хиляди лева.

  Everyone is entitled to his own opinion, but not to his own facts.
 23. 23 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2875 Неутрално

  Цацаров коментира записаната сумата от 1000лв. с думите, че това се прави, ако една от страните няма желание да бъде посочена действителната цена и не е престъпление.
  -------------------------
  Все пак съпругата е нотариус. Ако тя не е наясно как да оформи нещата в своя полза, да закрива кантората. Гледах интервюто с г-н Цацаров и ми направи добро впечатление.
  Не виждам нищо лошо, ако някой може ЗАКОННО да спести плащане на данъци да го направи, смятам, че това се отнася и за всеки от нас.

  I Want To Believe
 24. 24 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1874 Неутрално

  До коментар [#22] от "pen4o":

  Е, според господин прокурора не е. Как ли ще работи като го изберат?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 25. 25 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#19] от "Nikolay":

  ема все пак имота струва 60 000 евро! А той пише 1 000 лв. Знаеш ли какви са таксите при нотариус и данъците и таксите по сделката, ако са на реална цена? И не "всички" кандидатстваме за главен прокурор. Ако от шефа на Съда в Пловдив и жена му Нотариус - не очакваме да са честни и почтени, не може да очакваш Манго и Банго да са! Плюс това заплатите и доходите на тия двамата са 6 цифрени суми ОФИЦИАЛНО(без подкупите и услугите), така че подобна КОКОШКАРЩИНА(или ЦАЦА-ровщина) е е много отблъскваща!

 26. 26 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Цаца, така и така си се захванал да отговаряш, я да разясниш и следните силно подозрителни моменти от биографията си:

  1. Похода на Цацаров от провинцията към големия град започва с протекцията на Радка Петрова - виден бранител на магистратската омерта, на разните "малоимотни" съдии, и на хората от Красьовото тефтерче.

  2. През 2006-та Цацаров предлага на ВСС да направи без конкурс младшия следовател Милена Георгиева младши съдия. Отказва коментар за мотивите си.

  3. Подслушването по пропадналото дело срещу "абсолютния престъпник" е разрешено неясно защо от Цацаров, а не от софийски магистрат.

  4. Пловдив можеше да номинира 9 човека за ВСС, но праща само един кандидат - Галя Георгиева, протеже на Цацаров, което не крие подкрепата и възхищението си от него, и която "се разбира с МВР". Защо? Няма други достойни, или е особено важно във ВСС да са само "свои хора" ?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 27. 27 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 950 Неутрално

  В коментара си по една предишна статия споделих, че Сотко ми прилича на тарикат, любител на гурмето. И докато по гурмеджийството му, както е видно, спор не може да има, то по отношение на тарикатлъка му, можеше да има възражения.
  Не би! Какъв наивник трябва да е човек, за да си помисли, че във висшия ешелон на управляващата кочина може да влезе нещо различно от нагъл нерез!

 28. 28 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  ...че това се прави, ако една от страните няма желание да бъде посочена действителната цена и не е престъпление. :))
  >>>>>>>>>
  Не е , не е престъпление , цацаров , доколкото в България НЕ е криминализирано- до известни размери :
  НО , ТИ искаш да СТАВАШ главен прокурор !!!?????:))))))))
  да осъществява ВЪРХОВЕН надзор за ' законност" !! :))))
  Става дума за МОРАЛ , почтеност , НЕ- заобикаляне на закона , лош пример , лоши практики , ...
  А и тези 120 000 лева - на КОЛКО твои ЗАПЛАТИ са равни ??? :) Май за ДЕСЕТ години трябва да си ги изкарал:)))
  А , цацаров ???

  BIG AL
 29. 29 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3326 Любопитно

  Щом се стига до сложни обяснения ,значи нещо не е наред.Какъв е този златен имот за 60 000€? ще изскочи заек от тази трънка.

 30. 30 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ще помоля някой, да обобщи какви данъци и такси се внасят по отношение на недвижим имот?
  Нотариална такса при извършване на сделката, такса вписване, данък върху самата сделка, годишен данък недвижим имот, евентуално такса смет.

 31. 31 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Аз като гледам, делото пред КРС е образувано 2008 год. За това не е чудно, че цената, посочена пред СВ е 1000.00лв., а в имотната декларация за 2008 год. е посочена по-високата. Делото е било образувано вече и са претендирали относителна симулация по отношение цената на продажбата, та когато е изготвена декларацията за 2008 год. са се сетили че требе да посочат претендираната с исковата молба цена. Т.е. ако продавача не ги беше прекарал, действителната цена немаше да излезе наяве. Има и противоречия в обясненията на кандидат гл.прокурор - продавача не бил искал да сключва предварителен договор, а в същото време съдът е приел, че действителната цена на имота е не 1000.00лв., а посочената в предварителния договор! Т.е. има предварителен договор. Вместо да се обяснява по медиите и да ръси глупости от сорта "колкото и странно да звучи, платили сме данъци върху реалните цени на закупените тях имоти", да представи некакъв документ, с който да ги установи тези обстоятелства, че иначе пак ще има шамари от Брюксел.

 32. 32 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3512 Неутрално

  Цацаров коментира записаната сумата от 1000лв. с думите, че това се прави, ако една от страните няма желание да бъде посочена действителната цена и не е престъпление.
  ******************
  Мдам.
  И най-видният кандидат за Главен прокурор заявява въртейки невинно опулени очички, че изготвянето на официален документ с умишлено невярно съдържание било ... ъъъъ .... таковата ... човещинка, ръйшли!

  Дерзайте, юнаци! Само така!
  След въвеждането на гьонсуратския почин "антидатиране" на съдебни документи, което също не е дори нарушение, камо ли престъпление, това сега си е направо едно нищо.
  Бе, Цацаров що не го пратиха в КС? Човекът си заслужава, както виждаме ...

 33. 33 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1945 Неутрално

  "Колкото и да е странно, местните данъци и такси са платени не върху сумата от 1000 лв"

  Тарикатлъшки номера въртим, а Хем казаното не е лъжа (сумата върху която се дължат местни данъци и такси се изчислява като процент от данъчната оценка на имота) хем не отговаря защо сделката е изповядана на 1000 лв., данъчната оценка сигурно е 3-4 хил. лв., а са платени 120 000 лв???

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 34. 34 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 479 Весело

  "Марковска-2" започва по същия начин и дано пак така да завърши.

 35. 35 Профил на Daniel Ivanov
  Daniel Ivanov
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#28] от "BIG AL":
  По-скоро му е била необходима една или две услуги, като например калпавото подслушване по делото за подкуп на Николай Цонев.


  Everyone is entitled to his own opinion, but not to his own facts.
 36. 36 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#18] от "Драги ми господине":Темата се завръща ,защото навсякъде вече приказват,а статията не се е върнала. Както изчезват и други статии.

 37. 37 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Нормално е да се плащат сделките по прехвърлянията по данъчни оценки!!

  Иначе няма как да се прави, вместо за 1000 в БГ ще пишат, че са ги купили за по 2 лева!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 38. 38 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  Публична тайна е, че в нотариалните актове за продажба масово се вписват по-ниски цени от действително уговорените и причината е проста - за да се спести плащане на действителния размер на т.нар. "местен данък" /точното понятие по ЗМДТ е "данък за придобиване на имущество по възмезден начин". Естествено в този случай пред купувача стои въпросът: "Ами ако сделката "гръмне" аз как ще си върна цената, която действително съм дал? ". За тази се прави отделен докумет - т.нар. контра-летър (обратно писмо), в който страните взаимно си удостоверяват коя е действителната цена и така купувачът се гарантира, че ще може да си я върне, ако покупката падне.

  Точно така са постъпили в описания случай Цацарова и Адела Кац, които тези неща са им повече от ясни. С помощта на обратното писмо нямат абсолйтно никакъв проблем по съдебен ред си върнат не 1000 лв. (колкото е официално е записано в нотарилния акт за покупка на имота), а 60921 евро, (колкото действително са платили и за която сума имат обратното писмо).

  Дотук перфектно, ако ставаше дума само да си върнат парите. "Цената", която Цацарова и Адела Кац трябва да платят в случая е, че неминуемо трябва (и казват) по делото си открито горните неща. Затова и изявлението на Цацаров "Колкото и да е странно платени са дейстиветните данъци" е просто НЕВЯРНО. Хитрата сврака - с двата крака. Връщат си парите, но всички разбираме за какво става дума... Лично аз на тяхно място бих предпочел да прежаля парите, отколкото да се излагам с последващи нелепи обяснения...

 39. 39 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Цацаров рискува да повтори пътя на Виньетка, защото качествата му не подлежат на съмнение, но морала му е доста спорен. Негови колеги го определят като склонен на компромиси в името на това да угоди на силните на деня и да извлече от това полза за себе си.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 40. 40 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 688 Любопитно

  [quote#36:"cobanmaala"]Темата се завръща ,защото навсякъде вече приказват,а статията не се е върнала.[/quote]

  доколкото видях приказките, "които навсякъде се приказват" те се базират/цитират точно "изчезналата" статия... така че, тя не е изчезнала, а просто си е свършила работата

 41. 41 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#30] от "nikero":


  Страшно много, в неговия случай може и 4 - цифрени суми. Аз купих селски имот(ама много евтина работа за 7 000 лв с една срутена къщурка), ама нещо нотариалния акт не беше наред. Докато оправим всичко...........маса пари хвърлих. Само на нотариуса платих 700 лв. Отделно колко такси и данъци плащах сигурно минах 1000 лв. И това е за един келяв евтин имот. Ами кола да прехвърлиш - маса данъци, такси, пак нотариус, застрахователи(под 500 лв не пада). Така че е спестил поне 4-цифрена сума(което пак казвам за неговите и на жена му ОФИЦИАЛНИ доходи е НИЩО, кокошкарщина). Пък, кое е "нормална практика" и кое не е, аз лично не знам. Само знам, че всички си плащаме като попове, а тия тарикати винаги им се разминава. Бас държа, че за тоя имот от 60 000 евро е платил по-малко на държавата, общината и нотариуса, отколкото аз съм платил за моя от 7 000лв. Пък кой каквото иска да ми говори.

 42. 42 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#11] от "pen4o":

  еми след 7 години-гледай фидоската и се сещай за глав(д)ния прокурор!

 43. 43 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Цацаров въобще не е прост и глупав, но пустата лакомия и безогледна амбиция тепърва ще го вкарват в нелепи ситуации и противоречия със самия себе си.

  Ето примерно смисления начин, по който през 2006-та той говори за основния механизъм, по който неговия съд е станал отличник и ударник по отношение на осъдителни присъди - осъждането на наркомани (През 2000 г. в Пловдивския окръжен съд е имало 35 дела за наркотични вещества и са били осъдени 32 души. През първата половина на 2005 г. само за 6 месеца делата са били 142, а осъдените - 173.) :

  " Само статистиката спечели от присъдите за еднократна доза ... Промяната в закона за т. нар. еднократна доза не доведе до нищо положително. Тя имаше чисто политически, пропаганден характер. Премахна се ненаказването на зависими лица, които държат количества за еднократна употреба. Делата на консуматорите влязоха в съда, където ги посрещна абсолютно неадекватен закон, предвиждащ санкции от 10 до 15 години и глоби от 100 до 200 хил. лева за държане на високорискови наркотични вещества. Посрещна ги липса на изградена система за пробационни мерки, за провеждане на лечение, което би следвало да се постанови паралелно с наказанието", обяснява Цацаров. Той обаче не смята, че трябва да се върне старото положение в закона. „Трябва да въведем ненаказуемост за еднократната доза, същевременно да помислим за разумна система от размер и вид наказания, пробационни мерки и мерки за лечение. Законът трябва да продължи да бъде жесток към разпространителя, но адекватен към консуматора"

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 44. 44 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Т.е. Цацаров добре си дава сметка, че тези присъди, с които съдът му нашумя и натрупа репутация, всъщност нямат голям ефект върху борбата с престъпността, но това не му пречи да трупа точки от тях и в един момент да се опита да ги осребри - примерно като подпре на тях кандидатурата си за главен прокурор.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 45. 45 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#6] от "Тони!":

  А, едва някой е смятал да зареже нотариалната кантора, съдийския пост или адвокатското занятие и да се хване да отглежда круши. Или кайсии. Но иначе , през землището на селището минава магистралата, близо е до Пловдив и в район се изгражда солидна индустриална и обслужваща база, за която са необходими терени. Явно са научили или преполагали за намерения на някои инвеститори и са се опитали да изкарат парици , прекарвайки селяните. Обаче от 2009 г. насам инвестиционния климат се срина и по вина на ГЕРБаджийте. Може би , изпитвайки угризения, Боко му предлага поста на главен прокурор. Да го овъзмезди. А иначе , прокураршата явно е прекарала държавата , плащайки местен данък не върху реалната стойност на сделката.

  http://mapper.acme.com/?ll=42.18560,24.62070&z=14&t=M&marker0=42.18300%2C24.61700%2C%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%BE

  http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=1


 46. 46 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 848 Весело

  И тоя уйде та се не виде.Ега ти сеира.Трябва да се промени Конституцията и кандидатите за Конституционния съд и висши постове в Съдебната система да отговарят само на едно условие:Да не се хранят с човешко месо!Иначе няма управия.

 47. 47 Профил на TTS
  TTS
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Този човек е не само нечестен но и тотално некомпетентен.... тои изпада в хипотезата че ако платиш данък КОЛКОТО СИ ИСКАШ едни пари могат да влязат или излязат в данъчната ти декларация без НИКОЙ да попита от къде са или как са попаднали там.
  Примерно плащам на някое цигане да ми продде нещо за смешни пари. После аз му давам местните данъци за да ги плати на каквито пари си искам и после познайте някои дали може да ме пипне за разполагаемата сума..... Бравоооо г-н Гениален

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  TTS
 48. 48 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 688 Весело

  [quote#41:"nando"]кое е "нормална практика" и кое не е, аз лично не знам[/quote]
  ами, нормална практика е този вид скатавка... което в крайна сметка изглежда требе да ни наведе на мисълта че щом нищо повече не успяха да "изровят" Цацаров е "чист като сълзица" както се изразява един съфорумец хах

 49. 49 Профил на Ослик, суслик, паукан
  Ослик, суслик, паукан
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Странно звучало, че са платили данъци върху реалната цена?

  Уааауууу.

  I had a dream, Joe
 50. 50 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#23:"2.5"]Не виждам нищо лошо, ако някой може ЗАКОННО да спести плащане на данъци да го направи, смятам, че това се отнася и за всеки от нас. [/quote]
  Значи да спестиш данъци чрез измама е ЗАКОННО?

 51. 51 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#48] от "tramp":

  ами тъй е - то се знае, че в БГ тарикатите и скатавките са на мода. Да ни е честит новият Главен прокурор. Да живее ББ и ЦЦ!

 52. 52 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 717 Неутрално

  [quote#18:"Драги ми господине"]Колкото и странно да звучи, темата се завръща в Дневник след мистериозното й изчезване от снощи.[/quote]

  Може и да не е странно.
  "Кандидатурата на Сарафов беше представена от председателя на ВАС Георги Колев."

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 53. 53 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Когато кандидата за Главен прокурор прави подобни "врътки", за да излъже Държавата, Премиера-слънце го предлага като най-добрия избор за такъв, а известна част от електората вижда този Премиер като "Умен - та несменяем", защо очаквате някой да обръща внимание на проблеми от морално естество?!
  Явно ценностната система на обществото е някъде към Средновековието... Абсолютната монархия... и... Краля-слънце!

 54. 54 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Мда-а-ам, почти си представих как Меглена и Сотир Цацарови стоят пред гишето в данъчното, пристъпват от крак на крак и срамежливо молят служителката да внесат данък не на 1000лв. колкото пише в нотариалния акт, ами да речем на 120 000лв. Ей така, от човещина...

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 55. 55 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#51:"nando"]Да живее ББ и ЦЦ! [/quote]
  Ааа... И СЦ - независимо дали ще стане или не ГП... така или иначе - той е един от Стожерите на Съдебната Система! При това - твърде далеч от пенсия...

 56. 56 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Ах, за малко да забравя - Сотир като твърди, че е платил "странната" сума, защо не показа веднага документа за това. И още по-интересно - основанието за плащането, което е вписал в него. Или огромните му професионални качества, не включват занимавка с подобни дреболийки?

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 57. 57 Профил на khaleesi
  khaleesi
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Ами странно звучи наистина. Също така ми звучи като откровена лъжа.Господинът от снимката единствено ми затвърждава мнението, че прокуратурата е най-изгнилата част от правораздавателната ни система.

 58. 58 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Нека да покаже разписката от данъчните, че е платил данъци върху истинската цена.

  След което нотариусът, изповядал сделката ако иска да го съди.

  И не разбирам кой и по какъв начин изобщо може да контролира един съдия в България да не прави всевъзможни заобикалки на закона.....

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 59. 59 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#41] от "nando":

  http://imoti-kostievo.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=11&f1=0&f2=1&f3=0&f4=област Пловдив&f5=с. Костиево

  Както се вижда за 10 пъти по-голям земеделски терен се иска почти толкова, колкото неофициално са платени за въпросния. Терен в селото , в регулация , струва три пъти по-малко на квадрат , отколкото е платил баш пловдивския кадия. Както споменах , се е опитал да прекара собствениците , научавайки или предполагайки, инвестиционен интерес към конкретния терен. Обаче изглежда и собствениците са се усетили, та се водят дела. За което
  разбира се е спомогнала лакомията. Местният данък за прехвърлянето е платен върху вписана в нотариалния акт сума от 1000 лева, вероятно близка до данъчната оценка на овощната градина., не върху 130 и няколко хиляди. Спестени са мегжу 3,3 и 6,6 % /всяка общи на го определя сама в тези рамки / данък или между 4 и 8 бона , дължими на общинския или държавния бюджет. 60. 60 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Разстроено

  [quote#59:"цаки"]Както се вижда [/quote]

  Ту , мама му стара, пак не се копна необходимия линк. Който иска да види, да влезе в "област Пловдив" , после "Костиево".

 61. 61 Профил на OMUNVINGE
  OMUNVINGE
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Айде бе вие всички сте изповядали сделки на реална цена. Таково животно няма всички ги изповядваме на данъчна оценка.

 62. 62 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Айде-е-е, статията пак я скриха от вестника. Явно големи побойници са тези от лобито за Цацаров...

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 63. 63 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#19:"Nikolay"]Да очакваме който и да било да не се възползва от това ми се струва наивно.[/quote]
  Хехе, даже и съдиите? Даже и нотариусите? Нали за това са с ложени, бре? Да пазят закона, държавата? Щом и те лъжат, значи..какво следва? По-добре да не се правим, че пледираме за законност, справедливост? Хубава работа..баси и държавата, в която трябва да живеем, скандално е това, все пак..гербериално, както се казва

 64. 64 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#57:"khaleesi"]Господинъ от снимката единствено ми затвърждава мнението, че прокуратурата е най-изгнилата част от правораздавателната ни система.[/quote]
  Само герберската част от нея..само герберската

 65. 65 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 482 Неутрално

  компаниите в цял свят правят така и е много трудно да ги хванат - вижте какво е трансферно ценообразуване и ролята на всякакви офшорни зони в това.

  Кофти за него, че излиза такава информация, особено следкато ощетява държавата с няколко порядъка. Ако е платил реалните данъци, евала, ама ме съмнява.

  Вие никога за нищо ли не сте скатавали някой лев от майката-родина?

 66. 66 Профил на Nikolay
  Nikolay
  Рейтинг: 382 Неутрално

  До коментар [#63] от "leon12":

  то е ЗАКОННО, господине.
  И после, сигурен съм, че 100% от тези, писали по-горе, които са извършвали сделка с имот са постъпили по абсолютно същия начин. Очакваме от хората на изборни длъжности обаче да не постъпват така. В България, драги дами и господа, живеят българи, не извънземни. Има начини да се пестят данъци и всеки пести. Дали трябва да има такива начини е друг въпрос, но да не се възползваш означава едно единствено нещо - че си тъп като гъдулка.

 67. 67 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#66:"Nikolay"]Очакваме от хората на изборни длъжности обаче да не постъпват така. [/quote]
  Точно това имах предвид. Когато и органите, на които им се плаща, за да следят за реда, започнат да мамят, егати и държата, дет ще стане, а

 68. 68 Профил на Nikolay
  Nikolay
  Рейтинг: 382 Неутрално

  То е същото като да кажете, че е престъпник, защото плаща данък на апартамента си върху данъчната оценка, която е 5 пъти по-ниска от пазарната му стойност. Ами добър ден, като на всички вас, идиоти такива.


 69. 69 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Държавата в подобен случай се държи като мутра, така че не е никакво нарушение направеното от Цацата.

  На мен преди 2 години ми отчуждиха овощна градина от 703 кв.м.. Платиха ми я по 0,50 стотинки/кв.м., а пазарната цена беше по 10 лева кв.м.


  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 70. 70 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 688 Весело

  ейййй, Дневник, голема каша забъркахте, ейййй... сега дека ще търси Боце некой с трепкащо отгоре ореолче дет не й скатал законно някой лев от данъци?
  Не ми са мисли ко щеш да стане ако бяхте изкарали нещо за изявлението на Доковска по време на процеса срещу Цветанов

 71. 71 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Гневно

  ЕТО КАКВО СМЕ!
  НЕ ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА ЗА КОЯТО ЗАГИНАХА ЛЕВСКИ, БОТЕВ, ВАПЦАРОВ И МНОГО ДРУГИ, А ПРЕВЪРНАХМЕ РОДИНАТА НА ТЕЗИ ВЕЛИКИ МЪЖЕ A; УЛТРА-ДЯСНО ЦЕНТРИСТСКА НАТРО-ПЕТРОЛ ГЕНОЦИДНА МАРИОНЕТКА с "охтопод" ГЕРБопей-ЛОБИСТСКО Правителство-ПРОСЯК!?
  Вместо просия от чужденци, от тез на които разпродадохме икономиката и селстското си стопанство, НАРОДА ПИТА;
  КОГА ЩЕ ПРИ€М€М $АКОНА "РОБИН-ХУД"?
  НАЛОГ ВЪРХУ;
  “БАНКОВИТ€ ТРАН$-Г€Ш€ФТИ”,
  НАЛОГ ВЪРХУ “РА$КОША”,
  НАЛОГ ВЪРХУ “ХА$АРТА”, И
  НАЛОГ ВЪРХУ “БЮДЖ€ТНИЯТ ИМУНИТ€Т€Н РА$ХОД”?
  ОБЛАГАЙКИ В$ЯКА ЕДНА $АМО-ИМУНИ$ИРАНА ПАРТИЙНА частна-ГРУПИРОВКА, ГРАБ€ШТА Б€$ВЪ$М€$ДНО, БЮДЖ€Т-КАМПАНИЙНО, ДЪРЖАВНАТА ХА$НА!

  "Какво предстои през новия съдебен сезон В БЪЛГАРИЯ "?
  СЪДЕБЕН ХАУС И КОНСТИТУЦИОННА АНАРХИЯ.

  ЕТО КАКВО Е ТОЧНОТО СЪСТОЯНИЕ НА БЪЛГАРИЯ, РОДИНАTA НА ДЯКОНА-ЛЕВСКИ, НО НЕ И НАША РОДИНА ВЕЧЕ.
  БЪЛГАРИЯ E, УЛТРА-ДЯСНО ЦЕНТРИСТКA, МАСОН-ЛАКЕЙСКИ ОРИЕНТИРАНА, С НАЙ-ЛОБИСТСКОТО ОТ ВСИЧКИ ДО СЕГА ПРАВИТЕЛСТВА, РАЗПРОДАЛИ ВСИЧКО ЩО МОЖЕ.
  C ПРАВИТЕЛСТВO-ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ, ИМУНИТЕТНО БЮДЖЕТ-ГРАБЕЩИ КАРИЕРИСТИ, ЕВРО-ЛОБИСТИ, БРЪЩОЛЕВЕЩИ ДУМАТА "демокрация", БЕЗ САМИ ДА СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЗНАЧИ!
  ДЪРЖАВА В КОЯТО ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ БЮДЖЕТ-ХРАНТУТКИ ЗОВЯТ НАРОДА СИ С ПРОЗВИЩЕТО "ЕЛЕКТОРАТ-ДАНЪКОПЛАТЦИ".
  ДЪРЖАВА С НАЙ-ГОЛЯМА БЕЗРАБОТИЦА В ЕВРОПА.
  ДЪРЖАВА С НАЙ-ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ БЯГАЩИ ОТ РОДИНАТА СИ, ВИСОКО- КВАЛИФИЦИРАНИ СПЕЦИАЛИСТИ.
  ДЪРЖАВА РАЗПРОДАВАЩА КЛЮЧОВИТЕ СИ ПРОМИШЛЕНИ, СЕЛСКО-СТОПАНСКИ И ТЕРИТОРИАЛНИ ИМУЩЕСТВА НА ЧУЖДЕНЦИ, A ПРОСЕЩА СЛЕД ТОВА ПОТДАЯНИЯ ОТ ТЯХ.
  ДЪРЖАВА С "ДВОИНО-ТРОЙНА" СЧЕТОВОДНА СИСТЕМА.
  Каква прозрачност и публичност в държава с ДВОЙНО И ТРОЙНА СЧЕТОВОДНА СИСТЕМА?
  Каква прозрачност и публичност в държава БЕЗ ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА КОНСТИТУЦИЯ?
  Каква прозрачност и публичност в държава членка на КОНГЛОМЕРАТ С КОЛОНИАЛИСТИ?

  Забележете каква масонизирала сбирщина е €вро-ШЕНГЕН-конгломерата!
  ПРАВИЛНОТО НАЗВАНИЕ НА €C / €U-то е;
  АВАНТЮРИСТИЧНО-НЕДООБМИСЛН €-КОНГЛОМЕРАТ на
  КОНЦЕПТУАЛЕН, Ш€НГ€НO-МАСОНСКИ, КОЛОНИАЛ€Н-КОНСТРУКТИВИЗЪM.

  КОНГЛОМЕРАТ-Сбирщина от Царства, Кралства, Р€публики, Монархии и даже най-срамното, в чл€нство € допуснат най-голямият КОЛОНИАЛИСТ в момента на планетата.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ € подложила на ИЗГНАНИ€ до д€н дн€ш€н, цял €дин Народ без Родина, д€мек-ократично?
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но: #1 в 21ви В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ КОЛОНИАЛЕН-Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
  За да скрият престъплението си са дали острова под наем на НАТО от 1970г., а народа е изселен в ИЗГНАНИЕ до сега.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I

  СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ В РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ВЕЧЕ €ВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМЕРАТ!
  ТАЗИ МАСОНИЗИРАЛА СБИРЩИНА В КОЯТО ДОПУСНАХМЕ МАСОН-ЛУКАНОВИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ - "РАН-ЪТ" < http://bgsviat.narod.ru > ДА ПОСАДЯТ И БЪЛГАРИЯ В €ВРО-КОЛОНИЯЛ ЧЛЕНСТВО, НИКОГА НЕ Е БИЛА А И НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ в тази си ФОРМА, съюз, а кaмоли "демократичен", както са се самоназвали, незнаейки значението на истинската ДЕМОКРАЦИЯ!
  Къде въобще има, истинскa-демокрация в света?
  БЪЛГАРИЯ;
  ДЪРЖАВА ЗАЛЪГВАЩА НАРОДА СИ С ПОДАЯНИЯ ОТ КРАДЦИ.
  ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА ХАРЧЕЩА ДВА ПЪТИ ПО-ВЕЧЕ ОТ НАЦИОНАЛНИЯТ СИ ГОДИШЕН ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОДУКТ.
  ДЪРЖАВА С ПСЕВДО-ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ДОПУСНАЛА И НЕЙНОТО ЧЛЕНСТВОТО В Э-КОНГЛОМЕРАТА С КОЛОНИАЛИСТИ, продължаваща да проповядва "православие".
  ДЪРЖАВА НА ТРОИЧНАTA-БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ ОТ / ПОЛИТ-КУЛТОВИ-ИДЕОЛОГИИ, МУЛТИ-РЕЛИГИИ, МНОГО-ЕТНИЧЕСТВО / ПОСТОЯННО-ПОБОРНИЧЕСКИ, ВРАЖДУВАЩИ-ПАРЛАМЕНТАРНО, СЪЗДАЛИ и потдържащи БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА И ПАРЛАМЕНТАРНАТА-ДИСКРИМИНЦИЯ.
  ДЪРЖАВА ПРЕВЪРНАЛА ШКОЛАТA СИ В СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГАШСКИ ФИРМИ А ДЕЦАТА СИ, В ИНСТРУМЕНТ ЗА ПЕЧАЛБА В ТЯХ, диферeнцирани с дух расисткото прозвище-"ИНДИГО".
  ДЪРЖАВА БЕЗ НИТО ЕДНА СОБСТВЕНА НАРОД-ОДЪРЖАВЕНА БАНКА, НО С 25 МАСОН-РОДШИЙЛД-ЧУЖДИ КЛОНОВЕ, ДОИЗГЛОЗГВАЩИ ПСЕВДО-РЕСТИТУЦИОННО ЦЯЛАТА И НЕДВИЖИМА-НАЦИОНАЛНА СОБСТВЕНОСТ.

  БЪЛГАРСКАТА "православна" (както се е САМО-наименовала) ЦЪРКВА АКО ИМА МАЛКО светска-СЪВЕСТ И ПОНЕ ЧАСТ ОТ ДУХА НА БЪЛГАРИТЕ, и ако самата тя вярва в истинското православие, НЯМА ДА СЕДИ БЕЗПРИСТРАСТНА ПРЕД ФАКТА И НА НЕЙНОТО ЧЛЕНСТВО С КОЛОНИАЛИСТИ В ЕВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМЕРАТА, И ДА ПРОПОВЯДВА "православие"!!

  Къде е това "ПРАВОСЛАВИЕ" ЕДНИ НАРОДИ ДА ЖИВЕЯТ ПОМАЗАНИ, А ДРУГИ КОЛОНИАЛ-ОТРЕЧЕНО, псевдо-православ, БОГОХУЛНО-УPОЧAСАНИ ?

  ТАМЯН-ВМИРИСАНИТЕ, псевдо-православни бизнес-килимявки, не деляли децата, а само начина на зачеването им, като едните богохулно "оручасват при-живе" а другите "богославят, при-смъртно"!
  УМИШЛЕНО ЗАТВОРИЛИ ОЧИ ДАЖЕ И НА БОГА ПРЕД ФАКТА ЧЕ;
  ПРЕВЪРНАХA ШКОЛАТА ВЪВ СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГОВСКИ ФИРМИ, А ДЕЦАТА КАТО ИНСТРУМЕНТИ ЗА ПЕЧАЛБА В ТЯХ, диференцирани с ДУХ-расисткото ПРОЗВИЩЕ "индиго".

  ДО КОГА , пита вече истинският Българин?
  http://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs&feature=related
  http://bgsviat.narod.ru
  http://www.bulgarlar.com/Pravda/Vostok/Gruz_Bulgar.html

  (БЕЗПРИЕМСТВЕНА) Мажоритирана и посредствено сива-ГРУПЩИНА
  Eто трагедията ни и в момента!
  "БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА"
  GLOBAL-КОЛОНИЗИРАЩА и ЗЛАТО-ЛИКА
  NАТО-ПЕТРОЛ ГЕНОЦИДНА,

  Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОННA,
  ГРУП СРЕЩУ ГРУПА, човек срещу ЧОВЕКА,
  Нелоял срещу ТАЛАНТА, Мaжoритетна!

  "КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ"?
  Н. Йо. ВАПЦАРОВ

  ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДA В НЕЯ.
  Какъвто е народa такава ще е и Държавата.
  А правителството е само един временен "резултат" от РАБОТАТА на Народа.
  От това следва изводът че, щом една "работа" не е свършена както се полага, то и "резултата" от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!

  Заради култ-идеологическата БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ МЕЖДУ партии, МЕЖДУ верите в религията и ЕТНИЧЕСКАТА БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ на произхода ни, СМЕ СЪЗДАЛИ парламентарната-ДИСКРИМИНИЯ, ПРЕД КОЯТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОРИЛИ ОЧИ, А ТЪРСИМЕ ЩАСТИЕ И УСПЕХ, ОЗВЕРЕНИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ-БЕЗПРИЕМНО, ГРУП-ОТРИЧАЩИ СЕ!
  ЗАБЕЛЕЖЕТЕ МЕЖДУ-ПАРТИЙНИТЕ КУЛТОВО-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАПАДКИ, ПРЕРЕКАНИЯ СВАДИ И БОЕВЕ В ПАРЛАМЕНТА, НА КОИТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОИРИЛИ ОЧИТЕ, НЕ Е ЛИ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВО НА ИСТИНСКИ "узаконена" ПАРЛАМЕНТАРНA-ДИСКРИМИНАЦИЯ, по законите на джунглата?

  (БЕЗПРИЕМСТВЕНА), САМО-МАЖОРИТИРАЛА СЕ ГРУПЩИНА, да ето трагедията ни и в момента!

  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  ЗАЩОТО "Да повярваш на банкер, че ти отпуска €вро-заем, за да ти "помогне", е все едно да повярваш на зимата, че очаква с радост пролетта."
  "СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ТОВА, КОЕТО ИСТОРИЦИТЕ НЕ ВИ КАЗВАТ"
  От Никола М. Николов

  Уважаеми "Човек на 21 век".
  Хей Човеко, Осъзнай се!!
  Осъзнай се и ти БЪЛГАРИО!
  ЗАЩОТО;
  Културата е Дух на Мъдростта в приложност!
  А Мъдростта на нас БЪЛГАРИТЕ е да бъдеш, не да имаш!!
  Достатъчен е Мадарския конник, за да говорим за култура на Българския дух!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK