Обвинителите Галина Тонева и Борислав Сарафов са номинирани за главен прокурор (допълнена в 12.55)

Обвинителите Галина Тонева и Борислав Сарафов са номинирани за главен прокурор (допълнена в 12.55)

© Анелия НиколоваПрокурорите Галина Тонева и Борислав Сарафов са новите две кандидатури за главен прокурор, издигнати по време на днешното заседание на Висшия съдебен съвет. 


Днес е последния възможен ден за номинации за поста, като досега беше издигнат единствено председателят на Пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров. Това ще е първият избор на главен прокурор сред повече от един кандидат.


Кандидатурата на Тонева, която е зам.-главен прокурор, беше внесена от бившия й колега Камен Ситнилски. Тя е подкрепена от Юлия Ковачева, Галина Карагьозова (преди съдии във Върховния административен съд), Калин Калпакчиев (съдия в Апелативния съд) и Румен Боев (бивш прокурор в Пловдив).
Кандидатурата на Сарафов беше представена от председателя на ВАС Георги Колев. Той е работил като прокурор във Върховната касационна прокуратура, а от една година е шеф на Специализираната апелативна прокуратура.


Сарафов е подкрепен от членовете на съвета Мария Кузманова и Милка Итова (бивши съдебни инспектори), Димитър Узунов (бивш председател на районния съд в Сандански) и Юлиана Колева (бивш депутат от ГЕРБ). Преди време в интервю за БНТ Сарафов беше заявил , че би подкрепил безрезервно кандидатурата на Галина Тонева за главен прокурор.


Ситнилски представи Тонева като човек с изключителна висока професионална квалификация и  специализации в страната и чужбина. По думите му тя притежава отлична управленска компетентност,  доказана както в съда, така и в прокуратурата, познава детайлно проблемите в прокуратурата и е наясно с начините за тяхното решаване. Според Ситнилски, ако Тонева бъде избрана, може да осигури плавен преход и приемственост при смяната на ръководството, а има и сериозни концептуални идеи за реформа.


Председателят на ВАС Георги Колев мотивира предложението за Борислав Сарафов с фактите от кариерата му - до 2001 г. следовател, после прокурор, четири години прокурор във Върховната касационна прокуратура, от юни 2011 г. - административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура. Колев припомни, че при последния му избор неговите професионални и нравствени качества вече са били обсъдени. "Проследявайки действията му като ръководител, установих, че е провел съответната организация. Той е многократно награждаван от ВСС и от главния прокурор", обяви Колев. Изтъкна, че няма да преразказва биографията на Сарафов, защото "ще бъде обсъдена в медиите в следващите дни".


Най-вероятно ще се стигне до балотаж


Председателят на ВАС Георги Колев каза пред журналисти, че той и колегите му са били силно мотивирани да издигнат кандидатурата на Борислав Сарафов заради желанието си да осигурят реално състезание. Все пак направи уговорката, че е спорно дали броят на кандидатите гарантира състезателността и предположи, че най-вероятно ще се стигне до балотаж.


По-предпазлив за хода на избора беше Камен Ситнилски, който уточни, че вчера "подразбрал" за кандидатурата на Сарафов. Според него Цацаров и Тонева имат еднакви шансове, а за Сарафов няма мнение, защото предложението за него "е сравнително ново". "Всички варианти са възможни - балотаж, да спечели един още от първия път или да няма избор и да се обяви нова процедура", прогнозира Ситнилски.

Ключови думи към статията:

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2363 Неутрално

  Ха да видим кой има повече -мои човеци- във ВСС!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на petark
  petark
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Какво освен уговорени мачове може да ни предложи футболиста-премиер...

 3. 3 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "Играта"е по-сложна......

 4. 4 Профил на franprix
  franprix
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Трябваше да издигнат онази проклетия, вицепрез. М.Попова, но тя е контролируема невинаги.

 5. 5 Профил на consensus
  consensus
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сарафов е станал съдия!? Създали са Върховна апелативна прокуратура!?

 6. 6 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 650 Весело

  аз така не мога да се ориентирам, кажете кой и кога е завършил милиционерското школо...

 7. 7 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Вече са 3 кандидатите! Сега предстои окалването им, който и да бъде избран ние все няма да сме доволни?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 8. 8 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1968 Весело

  Всичките са били в кухнята, а като си бил в кухнята и си мил чинии, няма как да не си счупил някоя. И целокупният български народ пак няма да е доволен, когото и да изберат. Нужен е главен прокурор бърз като хрътка, хитър като стадо лисици и със захапка на ядосан бултериер

  Доброто е заразно
 9. 9 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 709 Неутрално

  По-логичния избор изглежда Галина Тонева, поне има опит като прокурор и заместник.
  Впрочем в цялата прогнила съдебна система надали има достоен кандидат.

 10. 10 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 531 Весело

  В края на месец юни тази година 2005 един от заместник-ръководителите на Софийската военноокръжна прокуратура е издал постановление, с което глобява Галя Тонева от Софийския апелативен съд - председател на съдебния състав по делото за убийството на бившия премиер Андрей Луканов, защото тя не изпълнила прокурорско разпореждане.

 11. 11 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 531 Весело

  Вместо отговор обаче председателят на състава Галя Тонева получава "прокурорска честитка". В писмото, пратено до съда, един от заместниците на Илиев се позовава на чл. 201, ал.1 и ал.2 от Закона за съдебната власт (ЗСВ), който гласи: "Който не изпълни разпореждане, дадено от орган по съответния ред въз основа на този закон, се наказва с глоба от 20 до 200 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание. Глобата се налага с разпореждане или постановление на съдия, прокурор или следовател, след като на лицето се предостави възможност да даде обяснения във връзка с нарушението."

 12. 12 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Аха, значи имаме три коня с един собственик. И ще се състезават, прозрачно разбира се .

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 13. 13 Профил на Константин Дичев
  Константин Дичев
  Рейтинг: 686 Неутрално

  До коментар [#8] от "dogwoman":
  Ще изберат този който гарантира че ще остави статуквото непроменено.... Тоест да не гони организираната политическа престъпност управлявала ни вече 21 години..... Ако беше нормален прокурор, трябва да заведе дело срещу всички министър председатели, поне от последните 4 правителства за геноцид, както и всички министри помагали за съсипването на страната и раздаването и на олигархията - чужда и наша... но надали, както виждате всички власти се държат непоколебимо от ОПП независимо че политическите "алтернативи" се "карат" помежду си, щом стане за интересите им се обединяват.... Примерите са безкрайно много, последен е оставянето на заграбените със заменки стратегически територии от Тройната коалиция от Боко и милиардите глоба които ние ще плащаме на ЕС за бездействието му срещу чурвенете олигарси... Ама промяна няма да дойде от ОПП, а от нас, гражданите на България. Власт не се дава без борба и ОПП ще ни трепе докато не възроптаем като гърци и испанци....

  Константин Дичев ГДБОПП- гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност
 14. 14 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Любопитно


  КАЛИНКИТЕ > "калпакчийки"


  напористо дърпат чергата >


  към софийските корумпирани съдилища ...........

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 15. 15 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 845 Весело

  [quote#1:"lz2"]Ха да видим кой има повече -мои човеци- във ВСС! [/quote]

  Абе смешко,нали на куция кандидат -фаворит на Петака са му необходими патерици!?
  Това го написах преди това в една друга статия.Както съм писал там -от кумова срама.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 16. 16 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 845 Весело

  Сега след като президента институциализира и анонимната клюка, като официално политическо оръжие, ще има да гледаме шоу в медиите....

  "Жить НЕ стало лучше, но жить стало веселей! " перефраза на казаното от един мой приятел (много ги разбираше нещата от живота)

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 17. 17 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  Товнева оправда убийците и поръчителите в процеса Луканов при пълен набор доказателства и първоначални признания. Няма нужда от такива съдии- прокурори. Нека се избере чист прокурор, работил само като прокурор.

 18. 18 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Трима вече станаха обявените състезатели за мястото на Борис Велчев! Интересно състезание ще бъде!!!

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2893 Весело

  Айде, хаирлия. Два засрани гербера, наспроти самотната Галина.

  Кой може от три пъти да познае в кой милиционерски институт се е образовал юрист Сарафов? Ъ?

 21. 21 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  Мъничка анкетка: Тонева-плюсове, Цацаров-минуси

  Доброто е заразно
 22. 22 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 531 Гневно

  До коментар [#17] от "grayeagle":

  На ГЕРБ им трябват зависими и си ги намират ...а матряла да си гледа работата и да бачка за партията ..

 23. 23 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#9] от "marker":
  Галина Тонева е професионалист, който ще си тежи на мястото. Само, че едва ли ще има шанс.

 24. 24 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Нищо което да блесне . Нали трябва да се запълне бройката .

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 25. 25 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Цвъ.и Боко предлагат единия , колев- симеоново- другия , ситни -ситни -ситнилски - третия :))
  ТОВА е достатъчно, за да разберем КАКЪВ ще бъде гл.прокурор:))

  BIG AL
 26. 26 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#21] от "dogwoman":

  Ей да не би след 2 часа да съжаляваш за написаното

 27. 27 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#19] от "barcelonski":

  Няма нужда ..Ясно е , че много и САМО боклуци има в ГЕРБ..))
  Видно е ..От всякъде погледнато ..
  Препочитам някой сега завършил - но не може ..Няма стаж в червените свински черва..)

  BIG AL
 28. 28 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Да си кажат къде и какви хотели и имоти имат, щото ще ги плескаме. Бг-магистрат без хотелче и земица нема, но поне да знаем много ли са малко ли са..

 29. 29 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#26] от "bokko": Защо, щото не съм включила Сарафов ли Извън шегата - той от рода на Борис/Кръстю Сарафови ли е, някой знае ли?

  Доброто е заразно
 30. 30 Профил на kras 059
  kras 059
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Добре е да има повече кандидати за съответната длъжност. Така и възможностите за избор ще бъдат по-големи.

 31. 31 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  [quote#10:"bokko"]В края на месец юни тази година 2005 един от заместник-ръководителите на Софийската военноокръжна прокуратура е издал постановление, с което глобява Галя Тонева от Софийския апелативен съд - председател на съдебния състав по делото за убийството на бившия премиер Андрей Луканов, защото тя не изпълнила прокурорско разпореждане.[/quote]
  Зависи какво е било нареждането,ако е било поредната Филчевска изцепка /- година 2005??/то браво..И е подкрепена от магистратите,а не Цвъцковите цвъцки от ВСС.

 32. 32 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2793 Весело

  До коментар [#13] от "Константин Дичев":

  "Ама промяна няма да дойде от ОПП, а от нас, гражданите на България. Власт не се дава без борба и ОПП ще ни трепе докато не възроптаем като гърци и испанци...."

  Като ви се прави революция, вземете си Пръмова и ходете в Гърция или Испания, където има революционна ситуация. Особено интересна е Испания, там ще възстановите ореола на интербригадите ( Пръмова знае от тъста си повече подробности по въпроса). А когато в България назрее революционна ситуация, аз сам ще ви дам сигнал (ако личният ви състав вече не се е отметнал в друга посока, на него това му е навик), но едва в края на събитията, за да не оплескате нещо. Знаем колко можете, няма да има непосилни задачи!

 33. 33 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2793 Разстроено

  Към мой коментар № 32

  Извинявам се, исках да кажа, свекъра си, а не тъста. По лични причини сега при мен доминира терминът "тъст".

 34. 34 Профил на nelva
  nelva
  Рейтинг: 479 Неутрално

  БОЯТ НАСТАНА,
  ТУПКАТ СЪРЦА НИ !
  ЕТО ГИ ИДВАТ
  НОВИ КОМПРОМАТИ !

  ЦИРКЪТ НЯМА СОБСТВЕН ДОМ,
  ПАРЛАМЕНТА ЩЕ ГО ПРИЮТИ.

  ТЕЛЕВИЗИЯТА И ВЕСТНИЦИТЕ
  ИМАТ НОВО ПОЛЕ ЗА ИЗЯВИ.

 35. 35 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#1:"lz2"]Ха да видим кой има повече -мои човеци- във ВСС! [/quote]

  Ха да видим на кой Брюксел ще му сецне париците и така ще изкара хората на улицата да го пребият с камъни, ако не почне да се държи малко по-нормално!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 36. 36 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Кандидатурата на Тонева, която е зам.-главен прокурор, беше внесена от бившия й колега Камен Ситнилски. Тя е подкрепена от Юлия Ковачева, Галина Карагьозова (преди съдии във Върховния административен съд), Калин Калпакчиев (съдия в Апелативния съд) и Румен Боев (бивш прокурор в Пловдив)."

  Очевидно кандидатурата, която тревожи статуквото.

  Тези, които искат реформи и пречистване на съдебната система, ще я подкрепят.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 37. 37 Профил на plemebg
  plemebg
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Сега имаме възможност да разберем, дали има желание да ни управляват професионалисти доказали се с работа, като Галина Тонева,която между другото продължава да изпълнява задълженията си като зам.глав. прокурор и при това обърнете внимание ,зад нея застават само хора от гилдията /професионалисти/ или ББ и ЦЦ ще надделеят с гьонсуратът си.
  Защо не инициираме едно гласуване в нета. Все пак в белите страни обикновенните хора избират съдиите си.

 38. 38 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#29] от "dogwoman":

  Не просто ще излезнат нови компра данни за всичките .Просто там е пълно с мошеници

 39. 39 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#31] от "Лелка":

  Не просто са оправдани убийците на Луканов заловени със всички доказателства

 40. 40 Профил на plemebg
  plemebg
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Да не забравяме ,че Галина Тонева е човекът на главна прокуратура ,в чийто ресор са отношенията с Брюксел. Дори за Еврапа това е човекът, който познават и знаят какво може да очакват от него.
  Познавайки начина на работа на ББ ,дали не е предложил на Галина Тонева да не се кандидатира и да е получил отказ.

 41. 41 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#37] от "plemebg": Организирай го и дай инфо къде да ходим да гласуваме!

  Доброто е заразно
 42. 42 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  [quote#39:"bokko"]Не просто са оправдани убийците на Луканов заловени със всички доказателства[/quote]
  Е тая дъвка "ний ги хващаме,те ги пускат"вече дори и балончета не прави.До колкото си спомням,бая понабитите "убийци",които си отвлекохме от Украйна,бяха оправдани поне на 2 инстанции.И добре,че поне до момента,надявам се,не са ни осъдили в Страсбург.Убийството на Луканов е непазкриваемо и неосъждаемо в БГреалността за съжаление.

 43. 43 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Вкарват ни отново на поредното представление!

 44. 44 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Всички юридически фракции са вече представени:

  Гражданската, на борещите се за промяна, чрез Тонева

  Милиционерската чрез Сарафов

  И съдийската омерта чрез Цацаров

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3984 Неутрално

  [quote#35:"Авесалом Изнуренков"]Ха да видим на кой Брюксел ще му сецне париците и така ще изкара хората на улицата[/quote]
  Ха да видим кой си мечтае хората да излязат по улиците и гърба на тяхното недоволство да узурпира властта! Ха да видим кой отчаяно се стреми да тласне страната към размирици! Ха да видим кой има най-много опит в такова узурпиране!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  тия ми звучат , като другите кандидати в търг , в който нашите трябва да спечелят, че да мяза на демокрация - вива Пхенян

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 47. 47 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1351 Весело

  [quote#43:"milena_82"]
  Вкарват ни отново на поредното представление! [/quote] И към 80 % от коментиращите, т.е. мрънкащите!

  Ако имате очи-четете, ако имате уши- слушаите, ако имате акъл в главата си разсъждавайте, ако имате възможност подкрепете становище / както при лелката марковска/

  Просто престанете да мрънкате - сигурен признак че главите са ви червени и чугунени!
 48. 48 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 374 Гневно

  Начинът, по който се подходи към подаване на кандидатурите за гл.прокурор, си е типична милиционерска хватка. Първо подаде документи шефът на ПОС Цацаров и съответно в продължение на месец върху него се изсипаха всички стрели на целокупния софийски магистратски контигент и разните му там НПО-та. . Другите кандидати си траеха… Сетне Слънцето се обади, каза че неговият кандидат е Ц. - все едно, че каза „Плюйте по този и го обиждайте ,както ви падне!”. И се започна: „цацата”, жена му , лелята, бабата – който им паднеше на мушката на поръчковите медии, все беше обсипан със слюнки и храчки. В 12 без 5 се появиха две нови кандидатури : едната внесена от ВАС, чийто шеф е Г.Колев, другата – от „реформаторите” във ВСС. Естествено,че нямаше време поръчковите плювачи да се разровят в житието-битието на двете кандидатури и на тях слюнките и храчките им се разминаха. Това е позната милиционерска хватка, използвана в случая и от кръга на Калпакчиев-К.Иванов. Интересно е и друго: очевидно шефът на ВАС толкова се е интересувал от Сарафов,че веднага похвали неговият административен опит и знания (аз не разбрах с какво толкова се е отличил шефът на СНП , та е попаднал в полезрението на Г.К, ама нейсе). Колев такива дитирамби изпя и в такива трели се задавяше, че беше от ясно по-ясно: „Това е моят кандидат”. Не мога да разбера защо като Сарафов е толкова добра кандидатура, същото се отнася и за Тонева, техните кандидатури не бяха пуснати по-рано за обсъждане. Струва ми се,че „боят” ще бъде София срещу провинцията и дай Боже да не съм прав, но „реформаторите” и консерваторите във ВСС ще се обединят в крайна сметка срещу Цацаров. Да си спомняте преди време как Сарафов приканваше да се приеме кандидатурата на Тонева, но след дружния отпор на магистратите той се скри.. Защото и на едните съдии- тези от ВАС, и на другите – съдиите от „реформаторския” кръг на ВСС не им трябва стабилен, сериозен прокурор. На тях им трябва или послушко,който впоследствие да бъде обвиняван за всички грешки на съда, или в краен случай някой от „нашите” – разбирай софийски магистрат. Е, докато я караме така, далеч няма да стигнем. Жалко за прокурорите, особено за тези от провинцията…

 49. 49 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#44] от "Авесалом Изнуренков":
  Нещо бъркаш: Галка е кандидат на т.нар. "реформатори" от кръга на ССБ. Да си спомняш как преди време тъкмо шефът на апелативната специализирана прокуратура Сарафов приканваше да се гласува за Галка и че тя била неговата кандидатура, но срещна дружният отпор на магистратите и се покри. Сега и той кандидатства, подкрепян от якото рамо на Г.Колев, разбирай и четата на Колев във ВСС. Кога успя Сарафов да се преметне от реформаторите към консерваторите във ВСС?! Какво ли не прави кръгът на шефа на ВАС!

 50. 50 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Гневно

  Всячески ПРЕНЕБРЕГВАЙКИ нуждата от изпит за лоялност на позицията след избора на пост, ГЕРБ-мармаладно бръщолевят по Борисовски за баджанак-шурейски Жребий на главен прокурор, "пак бъркат в буркана с жадни пръсти, и на който му дойде късмэта"
  "Какво предстои през новия съдебен сезон В БЪЛГАРИЯ "?
  СЪДЕБЕН ХАУС И КОНСТИТУЦИОННА АНАРХИЯ.

  ЕТО КАКВО Е ТОЧНОТО СЪСТОЯНИЕ НА БЪЛГАРИЯ, РОДИНАTA НА ДЯКОНА-ЛЕВСКИ, НО НЕ И НАША РОДИНА ВЕЧЕ.
  БЪЛГАРИЯ E, УЛТРА-ДЯСНО ЦЕНТРИСТКA, МАСОН-ЛАКЕЙСКИ ОРИЕНТИРАНА, С НАЙ-ЛОБИСТСКОТО ОТ ВСИЧКИ ДО СЕГА ПРАВИТЕЛСТВА, РАЗПРОДАЛИ ВСИЧКО ЩО МОЖЕ.
  C ПРАВИТЕЛСТВO-ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ, ИМУНИТЕТНО БЮДЖЕТ-ГРАБЕЩИ КАРИЕРИСТИ, ЕВРО-ЛОБИСТИ, БРЪЩОЛЕВЕЩИ ДУМАТА "демокрация", БЕЗ САМИ ДА СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЗНАЧИ!
  ДЪРЖАВА В КОЯТО ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ БЮДЖЕТ-ХРАНТУТКИ ЗОВЯТ НАРОДА СИ С ПРОЗВИЩЕТО "ЕЛЕКТОРАТ-ДАНЪКОПЛАТЦИ".
  ДЪРЖАВА С НАЙ-ГОЛЯМА БЕЗРАБОТИЦА В ЕВРОПА.
  ДЪРЖАВА С НАЙ-ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ БЯГАЩИ ОТ РОДИНАТА СИ, ВИСОКО- КВАЛИФИЦИРАНИ СПЕЦИАЛИСТИ.
  ДЪРЖАВА РАЗПРОДАВАЩА КЛЮЧОВИТЕ СИ ПРОМИШЛЕНИ, СЕЛСКО-СТОПАНСКИ И ТЕРИТОРИАЛНИ ИМУЩЕСТВА НА ЧУЖДЕНЦИ, A ПРОСЕЩА СЛЕД ТОВА ПОТДАЯНИЯ ОТ ТЯХ.
  ДЪРЖАВА С "ДВОИНО-ТРОЙНА" СЧЕТОВОДНА СИСТЕМА.
  Каква прозрачност и публичност в държава с ДВОЙНО И ТРОЙНА СЧЕТОВОДНА СИСТЕМА?
  Каква прозрачност и публичност в държава БЕЗ ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА КОНСТИТУЦИЯ?
  Каква прозрачност и публичност в държава членка на КОНГЛОМЕРАТ С КОЛОНИАЛИСТИ?

  Забележете каква масонизирала сбирщина е €вро-ШЕНГЕН-конгломерата!
  ПРАВИЛНОТО НАЗВАНИЕ НА €C / €U-то е;
  АВАНТЮРИСТИЧНО-НЕДООБМИСЛН €-КОНГЛОМЕРАТ на
  КОНЦЕПТУАЛЕН, Ш€НГ€НO-МАСОНСКИ, КОЛОНИАЛ€Н-КОНСТРУКТИВИЗЪM.

  КОНГЛОМЕРАТ-Сбирщина от Царства, Кралства, Р€публики, Монархии и даже най-срамното, в чл€нство € допуснат най-голямият КОЛОНИАЛИСТ в момента на планетата.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ € подложила на ИЗГНАНИ€ до д€н дн€ш€н, цял €дин Народ без Родина, д€мек-ократично?
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но: #1 в 21ви В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ КОЛОНИАЛЕН-Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
  За да скрият престъплението си са дали острова под наем на НАТО от 1970г., а народа е изселен в ИЗГНАНИЕ до сега.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I

  СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ В РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ВЕЧЕ €ВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМЕРАТ!
  ТАЗИ МАСОНИЗИРАЛА СБИРЩИНА В КОЯТО ДОПУСНАХМЕ МАСОН-ЛУКАНОВИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ - "РАН-ЪТ" < http://bgsviat.narod.ru > ДА ПОСАДЯТ И БЪЛГАРИЯ В €ВРО-КОЛОНИЯЛ ЧЛЕНСТВО, НИКОГА НЕ Е БИЛА А И НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ в тази си ФОРМА, съюз, а кaмоли "демократичен", както са се самоназвали, незнаейки значението на истинската ДЕМОКРАЦИЯ!
  Къде въобще има, истинскa-демокрация в света?
  БЪЛГАРИЯ;
  ДЪРЖАВА ЗАЛЪГВАЩА НАРОДА СИ С ПОДАЯНИЯ ОТ КРАДЦИ.
  ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА ХАРЧЕЩА ДВА ПЪТИ ПО-ВЕЧЕ ОТ НАЦИОНАЛНИЯТ СИ ГОДИШЕН ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОДУКТ.
  ДЪРЖАВА С ПСЕВДО-ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ДОПУСНАЛА И НЕЙНОТО ЧЛЕНСТВОТО В Э-КОНГЛОМЕРАТА С КОЛОНИАЛИСТИ, продължаваща да проповядва "православие".
  ДЪРЖАВА НА ТРОИЧНАTA-БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ ОТ / ПОЛИТ-КУЛТОВИ-ИДЕОЛОГИИ, МУЛТИ-РЕЛИГИИ, МНОГО-ЕТНИЧЕСТВО / ПОСТОЯННО-ПОБОРНИЧЕСКИ, ВРАЖДУВАЩИ-ПАРЛАМЕНТАРНО, СЪЗДАЛИ и потдържащи БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА И ПАРЛАМЕНТАРНАТА-ДИСКРИМИНЦИЯ.
  ДЪРЖАВА ПРЕВЪРНАЛА ШКОЛАТA СИ В СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГАШСКИ ФИРМИ А ДЕЦАТА СИ, В ИНСТРУМЕНТ ЗА ПЕЧАЛБА В ТЯХ, диферeнцирани с дух расисткото прозвище-"ИНДИГО".
  ДЪРЖАВА БЕЗ НИТО ЕДНА СОБСТВЕНА НАРОД-ОДЪРЖАВЕНА БАНКА, НО С 25 МАСОН-РОДШИЙЛД-ЧУЖДИ КЛОНОВЕ, ДОИЗГЛОЗГВАЩИ ПСЕВДО-РЕСТИТУЦИОННО ЦЯЛАТА И НЕДВИЖИМА-НАЦИОНАЛНА СОБСТВЕНОСТ.

  БЪЛГАРСКАТА "православна" (както се е САМО-наименовала) ЦЪРКВА АКО ИМА МАЛКО светска-СЪВЕСТ И ПОНЕ ЧАСТ ОТ ДУХА НА БЪЛГАРИТЕ, и ако самата тя вярва в истинското православие, НЯМА ДА СЕДИ БЕЗПРИСТРАСТНА ПРЕД ФАКТА И НА НЕЙНОТО ЧЛЕНСТВО С КОЛОНИАЛИСТИ В ЕВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМЕРАТА, И ДА ПРОПОВЯДВА "православие"!!

  Къде е това "ПРАВОСЛАВИЕ" ЕДНИ НАРОДИ ДА ЖИВЕЯТ ПОМАЗАНИ, А ДРУГИ КОЛОНИАЛ-ОТРЕЧЕНО, псевдо-православ, БОГОХУЛНО-УPОЧAСАНИ ?

  ТАМЯН-ВМИРИСАНИТЕ, псевдо-православни бизнес-килимявки, не деляли децата, а само начина на зачеването им, като едните богохулно "оручасват при-живе" а другите "богославят, при-смъртно"!
  УМИШЛЕНО ЗАТВОРИЛИ ОЧИ ДАЖЕ И НА БОГА ПРЕД ФАКТА ЧЕ;
  ПРЕВЪРНАХA ШКОЛАТА ВЪВ СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГОВСКИ ФИРМИ, А ДЕЦАТА КАТО ИНСТРУМЕНТИ ЗА ПЕЧАЛБА В ТЯХ, диференцирани с ДУХ-расисткото ПРОЗВИЩЕ "индиго".

  ДО КОГА , пита вече истинският Българин?
  http://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs&feature=related
  http://bgsviat.narod.ru
  http://www.bulgarlar.com/Pravda/Vostok/Gruz_Bulgar.html

  (БЕЗПРИЕМСТВЕНА) Мажоритирана и посредствено сива-ГРУПЩИНА
  Eто трагедията ни и в момента!
  "БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА"
  GLOBAL-КОЛОНИЗИРАЩА и ЗЛАТО-ЛИКА
  NАТО-ПЕТРОЛ ГЕНОЦИДНА,

  Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОННA,
  ГРУП СРЕЩУ ГРУПА, човек срещу ЧОВЕКА,
  Нелоял срещу ТАЛАНТА, Мaжoритетна!

  "КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ"?
  Н. Йо. ВАПЦАРОВ

  ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДA В НЕЯ.
  Какъвто е народa такава ще е и Държавата.
  А правителството е само един временен "резултат" от РАБОТАТА на Народа.
  От това следва изводът че, щом една "работа" не е свършена както се полага, то и "резултата" от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!

  Заради култ-идеологическата БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ МЕЖДУ партии, МЕЖДУ верите в религията и ЕТНИЧЕСКАТА БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ на произхода ни, СМЕ СЪЗДАЛИ парламентарната-ДИСКРИМИНИЯ, ПРЕД КОЯТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОРИЛИ ОЧИ, А ТЪРСИМЕ ЩАСТИЕ И УСПЕХ, ОЗВЕРЕНИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ-БЕЗПРИЕМНО, ГРУП-ОТРИЧАЩИ СЕ!
  ЗАБЕЛЕЖЕТЕ МЕЖДУ-ПАРТИЙНИТЕ КУЛТОВО-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАПАДКИ, ПРЕРЕКАНИЯ СВАДИ И БОЕВЕ В ПАРЛАМЕНТА, НА КОИТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОИРИЛИ ОЧИТЕ, НЕ Е ЛИ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВО НА ИСТИНСКИ "узаконена" ПАРЛАМЕНТАРНA-ДИСКРИМИНАЦИЯ, по законите на джунглата?

  (БЕЗПРИЕМСТВЕНА), САМО-МАЖОРИТИРАЛА СЕ ГРУПЩИНА, да ето трагедията ни и в момента!

  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  ЗАЩОТО "Да повярваш на банкер, че ти отпуска €вро-заем, за да ти "помогне", е все едно да повярваш на зимата, че очаква с радост пролетта."
  "СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ТОВА, КОЕТО ИСТОРИЦИТЕ НЕ ВИ КАЗВАТ"
  От Никола М. Николов

  Уважаеми "Човек на 21 век".
  Хей Човеко, Осъзнай се!!
  Осъзнай се и ти БЪЛГАРИО!
  ЗАЩОТО;
  Културата е Дух на Мъдростта в приложност!
  А Мъдростта на нас БЪЛГАРИТЕ е да бъдеш, не да имаш!!
  Достатъчен е Мадарския конник, за да говорим за култура на Българския дух!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK