Борислав Сарафов и Галина Тонева искат "оптимизация" и "специализация" за прокуратурата

Броени часове след като бяха номинирани за поста главен прокурор шефът на Апелативната спецпрокуратура Борислав Сарафов и зам.-главният прокурор Галина Тонева дадоха кратък брифинг. И двамата са умерени в изказа си, както спрямо опонентите, така и спрямо процедурата по избор на нов главен прокурор. Така кандидатите за поста са трима.


Първата обявена номинация беше за Сотир Цацаров, председател на Пловдивския окръжен съд. Кандидатурата му беше внесена от седем от членовете на съвета, основно представители на парламентарната квота (Михаил Кожарев, който е подписал първи предложението, и Ясен Тодоров, издигнат от "Атака". Останалите петима са - Каролина Неделчева (ГЕРБ), Магдалена Лазарова-Проданова (ДПС), Соня Найденова (ГЕРБ), Светла Петкова (ГЕРБ), както и от доскорошната съдия от Апелативния съд в Пловдив -  Галя Георгиева.)


Още в първите часове той заяви, че: "Виждам процедурата по избор на нов главен прокурор като състезание на идеи и състезание на кандидати. Цветанов получи подкрепа от премиера Бойко Борисов, който по-рано тази седмица заяви, че той е "най-добрият окръжен съдия, с който е работил". За вътрешния министър Цветан Цветанов пък Цацаров е "най-стабилният съдия".
Диалогичност и търпение


Борислав Сарафов

© Юлия Лазарова

Борислав Сарафов


Диалогичност и търпение. С тези две качества определя себе си Борислав Сарафов. "На маси с бели покривки няма да правя кампании със сигурност. Ще изложа концепция, в крайна сметка тя ще се вземе предвид от Висшия съдебен съвет", казва номинираният днес от петима членове на ВСС ( Мария Кузманова и Милка Итова - бивши съдебни инспектори, Димитър Узунов - бивш председател на районния съд в Сандански и Юлиана Колева - бивш депутат от ГЕРБ). Сарафов беше представен от председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев. Сарафов оценява шансовете си като реални, защото това е "състезание на идеи и концепция".


Сарафов е пестелив за първите стъпки, които би направил, ако заеме поста главен прокурор, защото идеите си щял да опише в концепцията си. Смята, че поста, който заема, все пак ще му е от полза: "Доколкото апелативната специализирана прокуратура е част от прокуратурата на Република България, аз смятам, че ако бъда избран ще имам поглед, и то детайлен и върху нейната работа. В рамките на по – високите си правомощия бих могъл максимално да оптимизирам нейната работа, включително кадрово, материално и т.н.".


Сарафов не мисли, че прокуратурата е работила зле. Напротив - "особено по отношение на борбата с организираната престъпност, където съм работил и аз, считам, че в последните няколко години има сериозен и бих казал значително качествен напредък", коментира той.


"Преди около година, когато се кандидатирах за ръководител на апелативната специализирана прокуратура очаквах някакви удари под кръста. След като нямаше нищо, аз за себе си нямам някакви притеснения нито в личен, нито в професионален план", обяснява Сарафов. Той заявява, че ако има угризения, не би се кандидатирал, особено в тази "изострена" и "чувствителна" социална среда.


"Не очаквайте от мен да плюя по някой от кандидатите", предупреди медиите Сарафов. Той изразява надеждата, че в надпреварата между тримата кандидати ще има състезателност и феърплей, а сблъсъците ще бъдат единствено и само на основата на идеи и концепции.


Кандидатурите на Галина Тонева и Сотир Цацаров Сарафов определя като сериозни, а двамата – като достойни представители на магистратската гилдия. "Аз и сега поддържам становището, че и Галина Тонева и Сотир Цацаров са подходящи, биха били добри главни прокурори. Надявам се аз също да съм такъв", заяви още Сарафов.


Той обясни факта, че е номиниран от съдии с това, че е работил повече с тях, а с Георги Колев се познавал отдавна - включително и от работата му като председател на градския съд.


За политическата подкрепа


Галина Тонева

© Цветелина Белутова

Галина Тонева


Номинираната също от петима членове на съвета (бившият заместник-главен прокурор Камен Ситнилски, Юлия Ковачева, Галина Карагьозова - преди съдии във Върховния административен съд, Калин Калпакчиев - преди съдия в Апелативния съд и Румен Боев - бивш прокурор в Пловдив) Галина Тонева ще продължи реформите, започнати с екипа на Борис Велчев, вече бивш главен прокурор. "Естествено аз като част от този екип съм в течение за голяма част от идеите съм един от инициаторите – за това, което се е случвало до момента", заявява Тонева, твърдейки, че като екип са направили не малко. Признава, че голяма част от идеите, които са започнали да развиват, все още не са довършени.


"Надявам се не политическата подкрепа да е водеща при избора на главния прокурор. Защото все пак това е един от трите най – високи постове на в рамките на съдебната система, а тя е една независима власт. И тази нейна независимост е гаранция за правилното функциониране на държавността", казва Галина Тонева по повод въпрос за политическото влияние при избора на нов главен прокурор. Тя не смята че подкрепата от политическа страна е нещо лошо и заклеймяващо, защото: "все пак институциите трябва да работят в синхрон. Те трябва да имат възможност за добра комуникация, за взаимодействие, но не когато става въпрос за определяне на тези, които стоят начело".


Гласуването с интегрална бюлетина е най - справедливият начин за гласуване при избора на нов главен прокурор според Галина Тонева. Тя заявява готовността си да подкрепи номинирания Сотир Цацаров с инициативата му за преосмисляне на правилата и системата за гласуване, защото вече има създадена нагласа в обществото, че това може да доведе до някакво съмнение в честността на избора.


Според Тонева ако ВСС преосмисли позицията си по въпроса с формата на гласуването, това ще гарантира и авторитета на съвета. По този начин членовете му ще бъдат защитени от каквито и да било съмнения, че са се поддали на внушения при гласуването поради възможността да бъде контролиран вотът. Тя казва, че има идеи за реформи и оптимизацията на прокуратурата, и напомня, че върху съдебната система се осъществява европейски мониторинг.


"Основната насока, в която смятам да продължа идеите и развитието на прокуратурата – това е нейната специализация. Което е гаранция за повишаване на качеството и ефективността на работата на прокурорите както и продължаващата постоянно квалификация на прокурорите, която да бъде както чрез текущи обучения, така и обучения по съответни специализирани материи", споделя номинираната. Тя заявява, че голямо влияние ще обръщам на международната активност на прокуратурата – на комуникацията с Европейската комисия за международното сътрудничество, с европейските институции като Европол, световните такива – като Интерпол. "Така, че в тази посока имам сериозни амбиции да допринеса с моя опит за това - най-малко да бъде модифициран механизмът за сътрудничество и оценка и дай Боже да успеем да приключим и с тази форма на контрол, която ни се упражнява все още".


Подобно на останалите двама номинирани, Галина Тонева бяга от конкретни отговори за реформите, които биха последвали в съдебната система, ако тя бъде избрана за нов главен прокурор, заявявайки: "Аз, както и г-н Цацаров обяви, бих Ви помолила за търпение поне една седмица"


"На какво разчитам? Предполагам, както всеки друг кандидат на каквато и да е длъжност или пост в държавата се надява да бъде най – добрият, да допринесе с това, което най – много е постигнал до този етап в живота си и своята кариера, да бъде полезен. Така, че разчитам преди всичко на собствената си професионална биография, на квалификацията, която съм придобила през годините", обяснява Тонева.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (23)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 969 Любопитно

  Любопитното при двата нови кандидата е:

  -Боби е завършил Магнаурската школа за високо майсторство, и е работил дълго в окръжна прокуратура със сегашния вице президент.Смята се, че е кандидат одобрен от ЦЦ.

  -Тонева е с най-обтекаемите мнения,което я прави удобна за всички.Досегашното и минало като зам на Велчев, не я прави разпознаваема сред обществото с резултати.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 2. 2 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2031 Неутрално
 3. 3 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Проблемът им е как ще се гласува. ) Ако и висшите мгистрати нямат доверие в системата си.... Смях, но е тъжно.
  На предния избор пък имаше само един кандидат...

 4. 4 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Пак като не искат "електрификация плюс съветска власт" в прокуратурата, добре!

 5. 5 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 909 Неутрално

  #3: "На предния избор пък имаше само един кандидат..."

  На по-предните два беше същата работа, та и по-зле - единствените кандидати тогава бяха Татарчев и Филчев, и то предложени от правосъдния министър, а не от петима членове на ВСС. Така че наличието на трима кандидати този път е малка крачка напред, дано издигането им да е реално, а не прах в очите на публиката, че има голяма конкуренция за поста, а в действителност винаги да е имало един реален кандидат. Като при нагласените търгове......

 6. 6 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#5] от "kirsner":

  По-голям прах от това? Англичаните се подиграват на системата от трима съдебни заседатели. Защото единият можел да се разболее (или да се направи на болен), а другите двама да се разберат помежду си. Та при трима участници, двамата от които са в последния момент...

 7. 7 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Аз пък искам всички "държавни обвинители"да ги проверят до девето коляно за корупция,търговия с влияние и зависимости,и за който има доказателства да ги изхвърлят като мръсни котета!!!

 8. 8 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#7] от "renegat":

  За съжаление те сами трябва да се проверяват

  Дори не се топят така, че простолюдието да научи. Чат-пат някой от тях получава удар... докато носи папките с доказателства...

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 9. 9 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1349 Любопитно

  А ние искаме на заработи в името на обществото,професионално и да не взима подкупи.Много ли искаме?!

 10. 10 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Коя обществена система в България е въвела меритокрацията за принцип, че не се сещам?

 11. 11 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#8] от "Музар":
  Да,така е и е една от големите гаври с нас.
  Как се излиза от този път без изход?

 12. 12 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Твърдо съм за Тонева , но не вярвам да спечели.Твърде принципна , пряма и честна е , а такива не се нравят на политиците.Прави впечатление , че зад Цацаров отново заедно с ГЕРБ лъсва и ДПС.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 13. 13 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 909 Неутрално

  #12, и аз мисля, че Тонева е най-добрия кандидат, но мисля че Сотир Цацаров е фаворита на ГЕРБ, което предоределя според мен избора.....

 14. 14 Профил на glupakat
  glupakat
  Рейтинг: 458 Неутрално

  И ДВАМАТА НОВИ КАНДИДАТИ СА ПО-ДОБРИ ОТ ЦУЦАРОВ.

 15. 15 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 402 Разстроено

  Не се чудете каква е причината Жоро Колев да издигне кандидатрата на Б.Сарафов: И ДВАМАТА СА ЗАВЪРШИЛИ МАГНАУРСКАТА ШКОЛА - СИМЕОНОВО. Т.е. милиционерите искат цялата съдебна система да е на тяхно подчинение. Като впрегне Колев четата си и на втория тур (балотажа) проагитира още 2-3 членове на ВСС, ще видите на другия ден как във ВСС ще прозвучи " Строой се! Глави надяясноо! Заа среща на глаавния прокуроор заа почеееест!!!" Остава само музиката да свири срещен марш... Аман от милиционери в цивилни дрехи !!!

 16. 16 Профил на lisco
  lisco
  Рейтинг: 523 Неутрално

  оптимизацията я виждам като минимум 40% съкращения, а специализацията-като ускорен курс по европейско наказатело право и практиката на ЕСПЧ

 17. 17 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Прах в очите на хората.....

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 18. 18 Профил на Kaschei Bezsmertni
  Kaschei Bezsmertni
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#12] от "Трактор и Тиква":Колега,от двете определения за Тонева,които ти си дал,съм съгласен само с това ,че е "Принципна",но тя е принципна в това ,че има принципи ,които не я правят честен и достоен магистрат и юрист.КОГА Я ЧУХТЕ ДА КАЖЕ НЕЩО ЗА СКАНДАЛА "МИШО БИРАТА",НЯМА ЛИ ТАМ ДОСТАТЪЧНО ДАННИ ДА СЕ ОБРАЗУВА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО ,НО НЕ ТОВА,КОЕТО Е СПРЯНО СРЕЩУ НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ,КОЙТО Е РАЗГЛАСИЛ СРС-ТАТА,А ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ НА ПРЕМИЕРСКИТЕ ДУМИ И ДЕЙСТВИЯТА ,ПОСЛЕДВАЛИ СЛЕД НЕГОВИТЕ НАРЕЖДАНИЯ ДА СЕ ИЗТЕГЛИ ПРОВЕРКАТА НА МИТНИЦИТЕ..ТОВА С ИСКАНЕТО "ВУЧКАТА" ОТ БИСТРИШКИТЕ ТИГРИ ДА ОТИДЕ ПАК НА ТЕРМИНАЛ 2 ,ВЪПРЕКИ ,ЧЕ СПОРЕД ТАНОВ БИЛ "ТЕЛКАДЖИЯ" ДАЖЕ ЩЕ ГО ОПРОСТИМ...!!!!

 19. 19 Профил на plemebg
  plemebg
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ако по името съдим за човекът, Цаца /ров/ говори ясно: дребна риба с аспирации да стане едра такава. Цаца иска да цуца и управляващите нямат нищо напротив да помогнат,разбира се срещу съответните услуги.

 20. 20 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2535 Любопитно

  То нещо повече от оптимизации, специализации, усъвършенствания и други празни думи до сега не са правени.

  подпис
 21. 21 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Тези длъжности трябва да станат изборни. За съдиите-задължително.

 22. 22 Профил на Woland
  Woland
  Рейтинг: 527 Неутрално

  До коментар [#1] от "arnautsky":

  Сарафов си е направо кацнал с това образование, така актуално през последните три години.

 23. 23 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 458 Разстроено

  Всячески ПРЕНЕБРЕГВАЙКИ нуждата от изпит за лоялност на позицията след избора на пост, ГЕРБ-мармаладно бръщолевят по Борисовски за баджанак-шурейски Жребий на главен прокурор, "пак бъркат в буркана с жадни пръсти, и на който му дойде късмэта"
  "Какво предстои през новия съдебен сезон В БЪЛГАРИЯ "?
  СЪДЕБЕН ХАУС И КОНСТИТУЦИОННА АНАРХИЯ.

  ЕТО КАКВО Е ТОЧНОТО СЪСТОЯНИЕ НА БЪЛГАРИЯ, РОДИНАTA НА ДЯКОНА-ЛЕВСКИ, НО НЕ И НАША РОДИНА ВЕЧЕ.
  БЪЛГАРИЯ E, УЛТРА-ДЯСНО ЦЕНТРИСТКA, МАСОН-ЛАКЕЙСКИ ОРИЕНТИРАНА, С НАЙ-ЛОБИСТСКОТО ОТ ВСИЧКИ ДО СЕГА ПРАВИТЕЛСТВА, РАЗПРОДАЛИ ВСИЧКО ЩО МОЖЕ.
  C ПРАВИТЕЛСТВO-ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ, ИМУНИТЕТНО БЮДЖЕТ-ГРАБЕЩИ КАРИЕРИСТИ, ЕВРО-ЛОБИСТИ, БРЪЩОЛЕВЕЩИ ДУМАТА "демокрация", БЕЗ САМИ ДА СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЗНАЧИ!
  ДЪРЖАВА В КОЯТО ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ БЮДЖЕТ-ХРАНТУТКИ ЗОВЯТ НАРОДА СИ С ПРОЗВИЩЕТО "ЕЛЕКТОРАТ-ДАНЪКОПЛАТЦИ".
  ДЪРЖАВА С НАЙ-ГОЛЯМА БЕЗРАБОТИЦА В ЕВРОПА.
  ДЪРЖАВА С НАЙ-ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ БЯГАЩИ ОТ РОДИНАТА СИ, ВИСОКО- КВАЛИФИЦИРАНИ СПЕЦИАЛИСТИ.
  ДЪРЖАВА РАЗПРОДАВАЩА КЛЮЧОВИТЕ СИ ПРОМИШЛЕНИ, СЕЛСКО-СТОПАНСКИ И ТЕРИТОРИАЛНИ ИМУЩЕСТВА НА ЧУЖДЕНЦИ, A ПРОСЕЩА СЛЕД ТОВА ПОТДАЯНИЯ ОТ ТЯХ.
  ДЪРЖАВА С "ДВОИНО-ТРОЙНА" СЧЕТОВОДНА СИСТЕМА.
  Каква прозрачност и публичност в държава с ДВОЙНО И ТРОЙНА СЧЕТОВОДНА СИСТЕМА?
  Каква прозрачност и публичност в държава БЕЗ ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА КОНСТИТУЦИЯ?
  Каква прозрачност и публичност в държава членка на КОНГЛОМЕРАТ С КОЛОНИАЛИСТИ?

  Забележете каква масонизирала сбирщина е €вро-ШЕНГЕН-конгломерата!
  ПРАВИЛНОТО НАЗВАНИЕ НА €C / €U-то е;
  АВАНТЮРИСТИЧНО-НЕДООБМИСЛН €-КОНГЛОМЕРАТ на
  КОНЦЕПТУАЛЕН, Ш€НГ€НO-МАСОНСКИ, КОЛОНИАЛ€Н-КОНСТРУКТИВИЗЪM.

  КОНГЛОМЕРАТ-Сбирщина от Царства, Кралства, Р€публики, Монархии и даже най-срамното, в чл€нство € допуснат най-голямият КОЛОНИАЛИСТ в момента на планетата.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ € подложила на ИЗГНАНИ€ до д€н дн€ш€н, цял €дин Народ без Родина, д€мек-ократично?
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но: #1 в 21ви В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ КОЛОНИАЛЕН-Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
  За да скрият престъплението си са дали острова под наем на НАТО от 1970г., а народа е изселен в ИЗГНАНИЕ до сега.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I

  СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ В РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ВЕЧЕ €ВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМЕРАТ!
  ТАЗИ МАСОНИЗИРАЛА СБИРЩИНА В КОЯТО ДОПУСНАХМЕ МАСОН-ЛУКАНОВИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ - "РАН-ЪТ" < http://bgsviat.narod.ru > ДА ПОСАДЯТ И БЪЛГАРИЯ В €ВРО-КОЛОНИЯЛ ЧЛЕНСТВО, НИКОГА НЕ Е БИЛА А И НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ в тази си ФОРМА, съюз, а кaмоли "демократичен", както са се самоназвали, незнаейки значението на истинската ДЕМОКРАЦИЯ!
  Къде въобще има, истинскa-демокрация в света?
  БЪЛГАРИЯ;
  ДЪРЖАВА ЗАЛЪГВАЩА НАРОДА СИ С ПОДАЯНИЯ ОТ КРАДЦИ.
  ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА ХАРЧЕЩА ДВА ПЪТИ ПО-ВЕЧЕ ОТ НАЦИОНАЛНИЯТ СИ ГОДИШЕН ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОДУКТ.
  ДЪРЖАВА С ПСЕВДО-ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ДОПУСНАЛА И НЕЙНОТО ЧЛЕНСТВОТО В Э-КОНГЛОМЕРАТА С КОЛОНИАЛИСТИ, продължаваща да проповядва "православие".
  ДЪРЖАВА НА ТРОИЧНАTA-БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ ОТ / ПОЛИТ-КУЛТОВИ-ИДЕОЛОГИИ, МУЛТИ-РЕЛИГИИ, МНОГО-ЕТНИЧЕСТВО / ПОСТОЯННО-ПОБОРНИЧЕСКИ, ВРАЖДУВАЩИ-ПАРЛАМЕНТАРНО, СЪЗДАЛИ и потдържащи БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА И ПАРЛАМЕНТАРНАТА-ДИСКРИМИНЦИЯ.
  ДЪРЖАВА ПРЕВЪРНАЛА ШКОЛАТA СИ В СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГАШСКИ ФИРМИ А ДЕЦАТА СИ, В ИНСТРУМЕНТ ЗА ПЕЧАЛБА В ТЯХ, диферeнцирани с дух расисткото прозвище-"ИНДИГО".
  ДЪРЖАВА БЕЗ НИТО ЕДНА СОБСТВЕНА НАРОД-ОДЪРЖАВЕНА БАНКА, НО С 25 МАСОН-РОДШИЙЛД-ЧУЖДИ КЛОНОВЕ, ДОИЗГЛОЗГВАЩИ ПСЕВДО-РЕСТИТУЦИОННО ЦЯЛАТА И НЕДВИЖИМА-НАЦИОНАЛНА СОБСТВЕНОСТ.

  БЪЛГАРСКАТА "православна" (както се е САМО-наименовала) ЦЪРКВА АКО ИМА МАЛКО светска-СЪВЕСТ И ПОНЕ ЧАСТ ОТ ДУХА НА БЪЛГАРИТЕ, и ако самата тя вярва в истинското православие, НЯМА ДА СЕДИ БЕЗПРИСТРАСТНА ПРЕД ФАКТА И НА НЕЙНОТО ЧЛЕНСТВО С КОЛОНИАЛИСТИ В ЕВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМЕРАТА, И ДА ПРОПОВЯДВА "православие"!!

  Къде е това "ПРАВОСЛАВИЕ" ЕДНИ НАРОДИ ДА ЖИВЕЯТ ПОМАЗАНИ, А ДРУГИ КОЛОНИАЛ-ОТРЕЧЕНО, псевдо-православ, БОГОХУЛНО-УPОЧAСАНИ ?

  ТАМЯН-ВМИРИСАНИТЕ, псевдо-православни бизнес-килимявки, не деляли децата, а само начина на зачеването им, като едните богохулно "оручасват при-живе" а другите "богославят, при-смъртно"!
  УМИШЛЕНО ЗАТВОРИЛИ ОЧИ ДАЖЕ И НА БОГА ПРЕД ФАКТА ЧЕ;
  ПРЕВЪРНАХA ШКОЛАТА ВЪВ СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГОВСКИ ФИРМИ, А ДЕЦАТА КАТО ИНСТРУМЕНТИ ЗА ПЕЧАЛБА В ТЯХ, диференцирани с ДУХ-расисткото ПРОЗВИЩЕ "индиго".

  ДО КОГА , пита вече истинският Българин?
  http://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs&feature=related
  http://bgsviat.narod.ru
  http://www.bulgarlar.com/Pravda/Vostok/Gruz_Bulgar.html

  (БЕЗПРИЕМСТВЕНА) Мажоритирана и посредствено сива-ГРУПЩИНА
  Eто трагедията ни и в момента!
  "БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА"
  GLOBAL-КОЛОНИЗИРАЩА и ЗЛАТО-ЛИКА
  NАТО-ПЕТРОЛ ГЕНОЦИДНА,

  Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОННA,
  ГРУП СРЕЩУ ГРУПА, човек срещу ЧОВЕКА,
  Нелоял срещу ТАЛАНТА, Мaжoритетна!

  "КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ"?
  Н. Йо. ВАПЦАРОВ

  ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДA В НЕЯ.
  Какъвто е народa такава ще е и Държавата.
  А правителството е само един временен "резултат" от РАБОТАТА на Народа.
  От това следва изводът че, щом една "работа" не е свършена както се полага, то и "резултата" от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!

  Заради култ-идеологическата БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ МЕЖДУ партии, МЕЖДУ верите в религията и ЕТНИЧЕСКАТА БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ на произхода ни, СМЕ СЪЗДАЛИ парламентарната-ДИСКРИМИНИЯ, ПРЕД КОЯТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОРИЛИ ОЧИ, А ТЪРСИМЕ ЩАСТИЕ И УСПЕХ, ОЗВЕРЕНИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ-БЕЗПРИЕМНО, ГРУП-ОТРИЧАЩИ СЕ!
  ЗАБЕЛЕЖЕТЕ МЕЖДУ-ПАРТИЙНИТЕ КУЛТОВО-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАПАДКИ, ПРЕРЕКАНИЯ СВАДИ И БОЕВЕ В ПАРЛАМЕНТА, НА КОИТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОИРИЛИ ОЧИТЕ, НЕ Е ЛИ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВО НА ИСТИНСКИ "узаконена" ПАРЛАМЕНТАРНA-ДИСКРИМИНАЦИЯ, по законите на джунглата?

  (БЕЗПРИЕМСТВЕНА), САМО-МАЖОРИТИРАЛА СЕ ГРУПЩИНА, да ето трагедията ни и в момента!

  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  ЗАЩОТО "Да повярваш на банкер, че ти отпуска €вро-заем, за да ти "помогне", е все едно да повярваш на зимата, че очаква с радост пролетта."
  "СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ТОВА, КОЕТО ИСТОРИЦИТЕ НЕ ВИ КАЗВАТ"
  От Никола М. Николов

  Уважаеми "Човек на 21 век".
  Хей Човеко, Осъзнай се!!
  Осъзнай се и ти БЪЛГАРИО!
  ЗАЩОТО;
  Културата е Дух на Мъдростта в приложност!
  А Мъдростта на нас БЪЛГАРИТЕ е да бъдеш, не да имаш!!
  Достатъчен е Мадарския конник, за да говорим за култура на Българския дух!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK