Министър Игнатов отрече да има източени пари от фонда за научни изследвания

Министърът на образованието Сергей Игнатов отрече да има източени пари от Фонд "Научни изследвания" (ФНИ).

Сергей Игнатов

© Надежда Чипева, Капитал

Сергей ИгнатовМинистърът на образованието Сергей Игнатов отрече да има източени пари от Фонд "Научни изследвания" (ФНИ). В публичното пространство тези неща се оперират по оперетен начин, който не е характерен за света на науките и това е друг проблем, заяви в интервю за Нова телевизия Игнатов, цитиран от БГНЕС.


Той припомни, че тази година фондът е провел конкурс "за малко пари" - близо 21 млн. лв, а кандидатстващите са поискали над 386 млн. лв. Има хора, които си позволиха да подадат възражения не до фонда, а до мен. А ние от МОМН им казахме, че не сме пощенска кутия. МОМН не може да повлияе по никакъв начин на възраженията. 1095-те екипи кандидатствали, са оценявани от над 400 рецензенти, 12 са експертните комисии, уточни Игнатов.


За проф. Мирослава Кортенска, която бе освободена от ФНИ и обвинена, че е взела над 30 000 лева, Игнатов каза, че за това нещо са подадени всички документи в прокуратурата. "Предполагам, че тя ще бъде викана там тази седмица. Изведнъж се появи нейното име, свързано с над 30 рецензии. Когато пишеш рецензия, не можеш да направиш над 30 рецензии. Физически е възможно, но въпросът е в качеството", подчерта образователният министър.


Изпълнителният съвет на ФНИ предложи на министър Сергей Игнатов отстраняването на проф. Мирослава Кортенска за действия несъвместими с работата на ФНИ. Основанието за това са изнудването на членове на временни комисии и на служители на ФНИ от проф. Мирослава Кортенска, правенето на рецензии от чуждо име, влизане с чужда парола в електронна система за оценяване на проектите, подправка на документи и противоправно облагодетелстване с пари. За тези й действия е сезирана прокуратурата. Проф. Кортенска е присвоила не по-малко от 30 000 лв., уточниха от ФНИ.

Коментари (91)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Трудно ми е да повярвам?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 426 Разстроено

  Навсякъде едно и също,скандали,обвинения,сънения за корупция,цялата ни администрация с малки изключения е или корумпирана или некомпетентна.

 3. 3 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Научни хора, с научни методи, ... правят парици
  ... за черни дници
  лееекичко подозирам, че министър Игнатов .. е в играта ...

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 4. 5 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1219 Разстроено

  "Има хора, които си позволиха да подадат възражения не до фонда, а до мен. А ние от МОМН им казахме, че не сме пощенска кутия."

  Аз подадох възражение до Министъра, защото той е началник на Фонда и чакам отговор от него!!!!
  НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖАЛВАМ НА ФОНДА ОТ ФОНДА!!!

 5. 6 Профил на bravo
  bravo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Той за мижавата заплата на Тиквата да каже и за усилията, които (пак тиквата) полага за благото на народа, там му е силата на видния учЕн.

  Българските политици не са раждани - те са изходени.
 6. 7 Профил на Съни
  Съни
  Рейтинг: 479 Любопитно

  Разбира се, че ще отрече, не съм и очаквала обратното, да не казвам поговорката, която всички знаем относно признанията.

 7. 8 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Тая пасмина кога ли е признавала нещо овреме. Обикновено спират да отричат чак когато е станал международен скандал и отричането граничи с клинична шизофрения. Ама така е - прости са хорицата, не могат да решат проблемите, затова предпочитат да си заравят главата в пясъка. Ама то трябва поне малко ум да знаеш как да управляваш кризи. Въпросът е нас кой ни бие по главите толкова години да избираме Гостенин, Мистър Бийн и Рапона... Боже, колко много мъка има по тоя свят.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 8. 9 Профил на pandicha
  pandicha
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Игнатов и ти си в играта, и не само там. Жалко крадливо племе сте ей... Затуй нямаме наука, нито образование. Нямало как на незрящи деца да им се даде достъп до учебен матераиал, подходящ за тях, щото видите ли имало авторски права. Жалки сте Игнатов и компания, жалки.

 9. 10 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]В публичното пространство тези неща се оперират по оперетен начин, който не е характерен за света на науките и това е друг проблем...[/quote]

  И тоя е министър на образованиято?!

  Алоу, виж кой е писал възражения - не неграмотни журналисти или сем. Станишеви, а учени от най-уважаваните български университети и институти! Как може такова безочие и наглост! Явно такива се роят в бившата партийна школа. Тази организация НБУ, гръмко наречена университет, е нищо повече от машина, в която си поставяш банковата карта и след малко получаваш диплома!

  Защо "Титаник", а не "Аврора" ?!
 10. 11 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Министрите не присвояват, те усвояват.

  Жить стало лучше, жить стало веселее!
 11. 12 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#10] от "Дразнител":
  учил ли си там та знаеш, знаеш ли колко хора не са успели да го завършат , в СУ имат по 3-4 изпита на семестър а там имат между 6 и 12 и ако ги скъсат си плащат явяването на поправителния , така че познай за какво става на въпрос . Дано ти плати някой да учиш нещо там да видим как ще го изкараш само с банкова карта.
  Игнатов не е университета

  Cogito ergo sum :)
 12. 13 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#9:"pandicha"] Затуй нямаме наука, нито образование. [/quote]
  Е то какво имаме - сигурно индустрия или пък литература или пък армия? Каквото е навсякъде - кражби, измами, борба за пари - това е и в науката.

 13. 14 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 426 Неутрално

  То пък щяло да признае! Интересно защо все към неговия НБУ вървят скандалите?

 14. 15 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Игнатов, оставка! Точно Игнатов е разперил политическия чадър над престъпленията които неговите колеги от НБУ вършат във Фонд "Научни изследвания". Какво очаквате? Той да каже "Да, другарски източихме 21 милиона от държавата. Много сме доволни." Оставка! Оставка! Оставка!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 15. 16 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Апропо - нека уважаемият министър коментира как става така - някой геолог да стане доктор по геология в Библиотекарския институт?

 16. 17 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Нагъл е.

  Хората му показаха, че има спечелили проекти, измежду участниците в които има фирми, основани В ДЕНЯ НА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ. Това смърди отвсякъде.

  А присъствието на недоразумението УБИТ (Университет по Библиотекознание и Информационни Технологии) няма да коментирам.

 17. 18 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  [quote#14:"solaris69"]Интересно защо все към неговия НБУ вървят скандалите?[/quote]

  А, няма да се плашиш, в държавните университети също има скандали, ама в повечето от тях няма пари, затова никой не се интересува. Иначе ако ще даваме титла скандалджийски университет, аз съм за СУ. Там са се събрали елита на нацията, като започнеш от ректора, тоя виден патриот и неговия траур за Нашата Людмила.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 18. 19 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Сега загрях какво са имали в предвид Дянков и Игнатов, когато преди време говореха, че БАН не работел с университетите. Имало се е в предвид НБУ. Че как БАН ще работи с НБУ. БАН се занимава с наука, а НБУ е един крадлив ПУЦ. Сега вече стана ясно, защо се води кампанията срешу БАН - щото е организацията която при честен конкурс за научни проекти ще обере най много пари, заедно със СУ, а лаиците от НБУ и кръжащите около тях фондации лешояди няма да спечелят нищо.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 19. 20 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#12] от "michael":

  Това, че на отявлено тъпите им се събират допълнително пари, изобщо не променя нещата.

  Защо "Титаник", а не "Аврора" ?!
 20. 21 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  Другарят Сергей Игнатов рече, че е съвсем в реда на нещата Фонд нАучни изследвания да поддържа теми от сорта: "Политики за управление на културно-историческото наследство - комуникация и социализация чрез образование"
  Там ще се вихри небезисвестното ченге и мултак Стоян Денчев. Това горното все пак звучи наукообразно.
  Сдружение "Път на творчеството" ще конструира осмотичен двигател. Проектът е за 350 000 лв. Тази вече е съвсем фотуристична, но що пък да не лапнем едни 350 иляди.
  "Лорен" ЕООД печели проект за 250 000 лв. за идентифициране на проблема насилие и регулацията му в съвременното българско общество.
  Е това е наистина тема. За 250 хилки. Еле пък и "регулацията" на бухалкаджиите. Де домашни, де уличини, а най паче мутро-милиционерски.
  "В публичното пространство тези неща се оперират по оперетен начин, който не е характерен за света на науките..."
  Оеперетни крадльовци са се хвърлили на "едни пари" оперетно. И ни представят това за нАука...

  Ecrasez l’infâme
 21. 22 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Наглец. Не се съмнявам, че нашите хора, които спечелиха проекти ще се отчетат грамотно и където трябва.

  Да не се прави на улав(а) серготеп, ами да каже дали е редно фирми без никакъв опит да печелят проекти, хабилитирано ли е лицето РГ, когато е заел поста и как така паразитите от ФзФ на СУ, които са най-продуктивните и успешни университетски учени в България нямат спечелен проект, а асистетентката на РГ без НИТО ЕДНА публикация в списание взима 200 бона.

 22. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5205 Неутрално

  И ТОЙ Е В СХЕМАТА ! КАК ДА ПРИЗНАЕ чОВЕЧЕЦЪТ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 24 Профил на restavratora
  restavratora
  Рейтинг: 426 Весело

  Хм - снимката е на място - дълбок контекст.

 24. 25 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#15] от "kihano":

  като те гледам ти имаш заложби за развиването на научни проекти ... на тема например: "1 млрд депозити са 85 % от 33 милиарда".

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 25. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 27 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Министър Игнатов е поредното недоразумение начело на образованието ни. За успокоение на герберите и предишните не струваха....Последни сме в ЕС и по този показател!?

 27. 28 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2005 Весело

  "отрече да има източени пари..." - и на калъп да е хванат - да ОТРИЧА! Без да се счита за реклама - Канал3, 26 ноември, "5 за 4" - ДУМИТЕ на един професор, срещу ОТРИЧАнеТО.

  Коментиране на анализираното, вече...
 28. 29 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#25] от "too_many":

  Пич кога ще направиш разлика между брой депозити и сумите в тях. Вече цяла седмица се мъчиш с това а?

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 29. 30 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  Пълен цирк и п.рнография! Егати държавата, менте от край докрай!
  Този наглец отговаря за образУванието, Веждичката се явява "културтрегер" (носител на културата в превод), Цвичката "оправя" престъпността с операции със звучни имена. А Главният Маркуч цикли само за метро и магистрали.
  Където човек малко разръчка - смрад, свински черва, 6уродабжана6тина и системата "роднина-милиционер".
  Това показва колко "нови" са и колко "могат" Герб; хората да гледат деолнопробния сеир, да мислят (ако могат) и да си опичат акъла как гласуват. Ако си ПРЕ-изберат тези мутанти - заслужена е беднотията и разрухата!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 30. 31 Профил на bravo
  bravo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#12:"michael"]учил ли си там та знаеш, знаеш ли колко хора не са успели да го завършат , в СУ имат по 3-4 изпита на семестър а там имат между 6 и 12 и ако ги скъсат си плащат явяването на поправителния , така че познай за какво става на въпрос . Дано ти плати някой да учиш нещо там да видим как ще го изкараш само с банкова карта. [/quote]

  Като гледам как пишеш, този, който е платил твоето образование, е хвърлил пари на вятъра. А иначе човекът си е прав за НБУ ООД.

  Българските политици не са раждани - те са изходени.
 31. 32 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#29] от "kihano":

  е да де ... но не броя депозити те правят заможен (както ти си мислиш ), а сумата в тях.....

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 32. 33 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Гневно

  Аз не мога да разбера защо Боко уволни 3-ма министри на здравеопазването, с обяснението че там нещата не вървели, а този въздухар е още министър?!

 33. 34 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Нашите управници освен да отричат бакиите си, друго не знаят.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 34. 35 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 426 Гневно

  [quote#27:"dobrich"]Министър Игнатов е поредното недоразумение начело на образованието ни. [/quote]
  Да, НО децата вече не издържат! Родител съм и просто нямам думи за безумията, които учат!

 35. 36 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#27] от "dobrich":

  така е ....личи си , че из форума има много необразовани хора ...Само че си мисля , че не са получили образованието си последните 3 години , така че не схващамам защо отправят упрека си към сегашния министър....

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 36. 37 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 479 Весело

  Игнатов - "за света на науките" Че какво общо има той с науките?

  Хорозов при Сашо Диков в предаването му "5 за 4":
  [url]http://sci-society-bg.eu/node/20[/url]

  последното видео, от 26.11.2012, започва от 6-та минута нататък, но има почти веднага дълго прекъсване по други теми, с Хорозов почва пак след 24:45 мин

 37. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 39 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#35:"solaris69"]нямам думи за безумията, които учат[/quote]
  Ми ха нАпъни се и намери някоя дума, да ги споделиш тези "безумия". Иначе излиза, че ти си учил безумия, след като една простичка теза не можеш да подкрепиш с аргументи.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 39. 40 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 426 Неутрално

  На този, който ми е цъкал минуси пожелавам да го върнат в 5-ти клас да направи входното ниво по български и изходното по математика!

 40. 41 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#33] от "dobrich":

  Уволнените министри не са насочвали правилно парите!

 41. 42 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#39:"avatar"] Иначе излиза, че ти си учил безумия, след като една простичка теза не можеш да подкрепиш с аргументи.[/quote]
  Филолог съм и мога да намеря думи за всичко, освен за простотиите гербави.

 42. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 44 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 793 Разстроено

  Прави впечатление, че "Икономедия" проявява неглижиране по тази тема. Пише с неохота или едностранно. За това явно има причини. Те са възможни три:
  1. Да не дразнят МОН и Игнатов;
  2. Да предпазят НБУ от скандал;
  3. Да получат титла или звание от Стоян Денчев.

  Миша
 44. 45 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 583 Неутрално

  ...1095-те екипи кандидатствали, са оценявани от над 400 рецензенти, 12 са експертните комисии, уточни Игнатов.
  Е да де, там е въпросът - кои са тия рецензенти и експерти, какви са критериите, по които са "оценявали" и наистина ли просто са хвърлили в коша за боклук 90 % от предложенията, без да ги погледнат? Силно се съмнявам, че и 1% от тях са имали нещо ценно, но комисиите са длъжни да ги разгледат и да вземат мотивирано решение, нали?

 45. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 47 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Весело

  До коментар [#36] от "too_many":

  "защо отправят упрека си към сегашния министър"...Ами много просто е защо - нашето образование продължава да пропада надолу! И в ЕС и в световен мащаб....Едно изследване ни сравняваше с Перу и Уругвай!? Какво направи сина на секретаря на ОК на БКП-Видин поне да спре тази тенденция?!.........Разбирам ти политическите пристрастия, но бъде поне малко обективен...

 47. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 49 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#40:"solaris69"]да го върнат в 5-ти клас да направи входното ниво по български и изходното по математика![/quote]
  Абсолютно съм убеден, че и в двата посочени теста е заложен материал, изучаван в курса на обучение - за първия - в 4-ти клас, за втория - в пети. Това, че ти не си учил/а въпросния материал в ученическите си години и срещаш затруднения далеч не значи, че това важи и за учениците, преминали обучение по настоящата програма. Подобни твърдения са несъстоятелни и тенденциозни. Да намерим за какво да се оплакваме и срещу какво да роптаем. Българска простотия!

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 49. 50 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Мълчи и не признава като комунист на разпит
  http://chitanka.info/text/12606-balada-za-komunista

 50. 51 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#48] от "Graf":

  каскет много си войнствено настроен ..да не са те резнали по някой супер проект ... горкия учЕн графчето ... не докопал стинки и рИве.... спокойно догодина сменяте правителството и ти се увеличава шанса да се финансираш по тази линия ...спри да рИвеш.

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 51. 52 Профил на plasticman
  plasticman
  Рейтинг: 374 Гневно

  Интервю с проф. Кортенска - http://www.skat.bg/videos/ds/ds_12-11-13.wmv

  Айде...и Игнатов е за затвора...

  Българи, турци, цигани - ЗАЕДНО срещу ДПС! ДОГАН (с Бойко) се готви за единствените му възможни държавни порции - МЕСТНИ ИЗБОРИ 2015!
 52. 53 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Весело

  До коментар [#49] от "avatar":

  "Подобни твърдения са несъстоятелни и тенденциозни" - Злостна клевета, нали? Образованието ни било на световно ниво, според боксьора министър!?.........Турците протестират защото даваме дипломи за пари, не за знания, Игнатов отговаря, че не фалшивицираме дипломи!?

 53. 54 Профил на plasticman
  plasticman
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Забравих да добавя, че проф. Кортенска е след 11та минута. Сами преценете дали е искрена...

  Българи, турци, цигани - ЗАЕДНО срещу ДПС! ДОГАН (с Бойко) се готви за единствените му възможни държавни порции - МЕСТНИ ИЗБОРИ 2015!
 54. 55 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#48:"Graf"]Чрез фирми като "Спейс рисърч" ООД и "Булкюб" ЕООД, които ще получат 480 000 лв. за "изследване на поляризацията на зодиакалната светлина и Млечния път чрез наносателит и транслиране на данните до наземна станция" [/quote]

  Графе, тук си в грешка. Този проект най-малкото е от читави учени, обаче принудени от мръсните правила на ФНИ, да се съюзят с фирма, за да могат да получат някакво финансиране.

 55. 56 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#47:"dobrich"]нашето образование продължава да пропада надолу[/quote]
  ...вина за което носят чалгаризираните родители, които не могат да възпитат децата си да посещават редовно училище, да слушат преподавателите, вместо да си разменят клипове на Малина или Мандарина през айфоните и да си учат уроците, вместо да висят пред компа да споделят какъв парцал са си купили от МОЛ-а с приятелките си от фейсбук.
  От години тече хармонизация на образователните програми с тези на страните от ЕС. Посоката е приравняване на образователните степени и съответно материала, който се изучава по отделните дисциплини. Да се знае, че ако си завършил за фаянсаджия като графинята, независимо дали е в България или Швеция, да имаш съответното ниво на познания и практически опит. По същия начин за ВУЗ-овете. В момента се броят на пръсти българските университети, чиито дипломи се признават безусловно навсякъде по света. Един от тях е СУ.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 56. 57 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Обаче рамо на смехотворната псевдонаука с "осмотичния вечен двигател" за 350 000 лв на сдружение "Път към творчеството" са дали две консултантки, държавни служителки при ГЕРБ, едната -щерка на ръководителя на сдружението.

 57. 58 Профил на pandicha
  pandicha
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Абе, Кой е Христо Петров?

 58. 59 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Весело

  До коментар [#56] от "avatar":

  "В момента се броят на пръсти българските университети, чиито дипломи се признават безусловно навсякъде по света. Един от тях е СУ" - За твое сведение в първите 500 престижни университета в света не фигурира НИТО един наш ВУЗ. СУ е след 700 место. В 2009 г. Боко беше обещал да ги затвори половината?...Затова имаме безброй удобни калинки, които вашите охотно назначават на високи постове!?..........Да, за средното образование не сте само вие виновни, но пак ще повтора - Игнатов не направи нищо за да спре негативната тенденция надолу? Нищо....

 59. 60 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#55] от "petrov9":

  Дори да е така, познавам лично доц. Валери Голев, който е един доста добър астроном, такова нещо като фирма регистрирана в годината на конкурса да спечели проект го няма никъде по света, освен ако вътре няма нобелисти.

  Колегите са прави да протестират, защото няма честно състезание, а раздаване на пари на наши хора и няколко проекта за парлама. Никой не може да ме убеди, че хора печелили проекти по рамковите програми в конкуренция с всички учени от ЕС, губят пред калинки като берберова.

  На горното аватар, добре приравняваме обучението, хубаво е това, тогава ЗАЩО

  1. Прие се ЗРАС без общонационални критерии (исканията бяха от скромни по-скромни да има поне една две публикации в списания с ИФ за природните науки например) и да има национална листа с експерти за комисиите,а не да се назначават журите от приятели по паретийна линия или по чашка.

  2. Няма грамотно разписани правила за конкурсите на ФНИ

  3. Зашо се крият рецензиите, тоа твърденията уронваши престижа са смехотворни, тъй като за разлика от РГ колегите от ФзФ и ФИ на БАН са се доказали където трябва.

  4. Защо 2г. няма реакция по доклада на проф. Хорозов.


  Аз отговорите ги знам, ама дали ще застанете пак на абразурата да браните недоразумението серготеп (той е политическто лице и като министър носи отговорност)

 60. 61 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Мдааа, министърът на образованието боксьорът Сергей Игнатов в кръгова отбрана- не ме гледайте какви съм ги надробил, вижте онази какво може би е направила...
  "Финансирането на науката" по герберски е отлична илюстрация на същността на сегашното управление - " Има едни пари за взимане, да ги дадем на нашите калинки,че да има и за нас!" .
  Така е навсякъде и във всичко , където има пари за усвояване, без изключение.
  Тук далаверите лъснаха доста бързо, защото засегнаха далеч по -умни и интелигентни хора от далавераджите.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 61. 62 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Гневно

  Това съобщение получих на моя електронен профил: От pesimist днес, 11:22

  Не ти пожелавам да ти плащат за убити близки. На колко би оценил живота на детето си?? Мисли!!

 62. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 64 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#46] от "Casper":
  В този точно стол са седяли всички български министри на науката и просветата, глупако! Е, ти наистина никога няма да седнеш в него, има защо да се дразниш.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 64. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 65. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 68 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#48] от "Graf":
  Бе не ме разсмивай, че имам работа, вееее, Графе

 68. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 72. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 76. 77 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#76] от "avatar":

  много си прав....

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 77. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 78. 79 Профил на prirodata
  prirodata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#71] от "too_many":

  Талибанче, не ми допада твоя (а не вашия) изказ.
  Игнатов е откровен лъжец. Това лъжа ли е?

 79. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 81 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#79] от "prirodata":

  от къде да знам лъжа ли е ... мене лично за нищо не ме е излъгал, за другите му "лъжи" има само твърдения на поплювковци като тебе ... А това са някакви твърдения - всеки може да си твърди каквото иска... А най-малкото твърденията на поплювковци имат някакво значение за мене ...

  За тебе явно имат - ето графчето казва ,че Игнатов е лош човек и ти с цялото си сърце му вярваш... защо , защото в твоите очи някакво софийско лайно умеещо да си служи с повечко думи е велик човек...авторитет...а за мене е поплювка като тебе, леончо и други мърльовци знаещи само да клеветят , мърморят , смърдят . мразят и завиждат....

  та продължавай да не ми харесваш изказа и да ми говориш "обидно " на ТИ ....

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 81. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 84 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#76] от "avatar":

  Не, просто сте назад с материала, както съм ти го казвал много пъти, а Графа блести със знания. Освен това ги представя пред аудиторията на достъпен език, с което създава атмосфера около себе си, в която лесно печели доверието на слушателите/читателите/. За вас това са непознати инструменти от техниката за общуване. В този ред на мисли още веднъж ви призовавам да се поучите и да възприемете малко знания, за да сте успешни занапред. Виж как ви мисля само доброто, ве, гербери смотани

 84. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 87 Профил на prirodata
  prirodata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#85] от "too_many":

  Аз не обичам да повтарям. Правете си изводът сам.
  След като не сте му сърбали попарат, защо се изживявате като Матросов?

 87. 88 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Затова ли, г-н министре, бързате като никога досега да преведете парите на спечелилите? Преди да е изтекъл срокът за обжалване? А лъвският пай по партньорските проекти тече към НБУ и библиотекарския?
  Кога пък успяхте да я направите тази проверка? И защо не изнасяте информация за всички участници и рецензенти? Кого лъжете?

 88. 89 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#86:"too_many"]В моите трябва още мноого път да извърви поне мъничко да светне.[/quote]
  Хихихи, верно ли, бре

 89. 90 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  До коментар [#21] от "Graf":

  Графе бе , забравил си изследването на светлинните ефекти на Млечния път. Тема с особено важно значение , с оглед обещанието на Пикасото за 100% усвояване на европарите за асфалтирането му . С албанския асфалт ,изкупуването на който вече май е в напреднал стадий . Според мераците на същия рисувач.

 90. 91 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  Мумията изглежда е до гуша затънал в кашата , забъркана не без негово ,макар и не явно участие . Не е само Кортенска , която се е опълчила срещу делкането на баницата . Сигнали до прокуратурата , президента , първия министър са подадени и от други потърпевши . Изглежда , хората обявили се срещу новите батко и братко нямат намерение да си оставят магарето в калта . Ще поживеем и ще се посмеем . През сълзи ,май .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK