Вицепрезидентът поиска отмяна на присъдата "доживотен затвор без право на замяна"

Маргарита Попова

© Анелия Николова

Маргарита ПоповаВреме е да направим най-важната крачка - отмяна на наказанието "доживотен затвор без право на замяна", това призова вицепрезидентът Маргарита Попова на конференция, посветена на института "Помилване", предаде БНР. Според нея това наказание е равносилно на смъртното и затова за него няма място в модерната наказателна европейска политика.


Попова обаче уточни, че законодателят трябва да предвиди достатъчно тежко наказание за онези, които са извършили тежки престъпления. Германският посланик Матиас Хьопфнер, който беше сред лекторите, посочи, че помилването е знак за зрелост на всяка правна система.

Ключови думи към статията:

Коментари (179)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Айде сега хуморески?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на Виктор Янулов
  Виктор Янулов
  Рейтинг: 571 Гневно

  Хайде да закрием и затворите.... и без това само ядат от държавата, а много важно че някой ти убил детето....

  Аз знам, че нищо не знам!!!
 3. 3 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Глупаци, и президента, и вицепрезидентшата.

  Долкото у нас законо е врата у поле, какво е най-голямото наказание нема никакво значение, от него ефект към подобрение за обществото няма да има.

  Концентрирайте се върху това да се подобри системата за ежедневно правораздаване и обществото ще се справи с "несправедливите" наказания само некой ден.

  Първо най-важното.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 4. 4 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Да бъде заменена със смъртно наказание!

 5. 5 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2123 Любопитно

  "трябва да предвиди достатъчно тежко наказание за онези, които са извършили тежки престъпления..." - "нанизал" престъпления рецидивист, "споразумял"(?!?) се и заслужено "излежава" в някакъв затвор, с ПРАВО на ЗАМЯНА?!? Какво ще замени страданието или ЖЕРТВАТА?!?

  Коментиране на анализираното, вече...
 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1410 Неутрално
 7. 7 Профил на baba_meca1
  baba_meca1
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Предлагам тази мярка да отпадне само за онези осъдени, които са изплатили присъдените обезщетения на жертвите си!

 8. 8 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1888 Неутрално

  Може би това наказание не е за модерната наказателна ЕВРОПЕЙСКА политика , но май не сме дорасли до модерна Европа. Че и правораздаването ни да е европейско . Като същевременно не знаем в колко държави това наказание не съществува . Както се казва - Видяла жабата , че коват вола , та и тя вдигнала крак.

 9. 9 Профил на simonvs
  simonvs
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Мисля, че първо трябва да си затегним наказателното право, защото има и без това прекалено много помилвани престъпници... Още не сме дораснали до там ние не сме Германия

 10. 10 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Харесвам Попова, но сега дрънка простотии. Не можеш да мериш останалите със своя аршин. И ако тя живее в някакъв идеален юридически свят населен от ангели в тоги, навън в реалния живот има камара изверги и идиоти. За които не само доживотна без право на помилване трябва да има ами и смъртно наказание. Пък нека разни толерасти да ми пеят кое било признак за зрялост на обществото. Убийци, изнасилвачи и прочие гаоде не мислят за ничии права, обществото трябвало да показва зрялост и да не ги съди строго. Тоя свят не върви на добре.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 11. 11 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Да не стане така, че да съжалява лично за предложението си!!!

 12. 12 Профил на dreomax
  dreomax
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Аа, Марги, не така! Това май го нямаше в предизборните заявления.

 13. 13 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Може, но тогава нека се промени законът за тежките престъпления и да не се съди даден човек за най-тежкото такова, което е извършил и накрая да му се дадат 15 години примерно, а да се съди за всички престъпления и да се сумират годините накрая.Както в някои щати - осъден на 200 години затвор примерно.Никъде не пише доживот!

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 14. 14 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 650 Неутрално

  "Време е да направим най-важната крачка - отмяна на наказанието "доживотен затвор без право на замяна"


  Да им се чудиш на политиците!!!! Ако утре, някой нападне неин близък с летален край, все така "щедра" и милостива ли ще е? Ма*а ти тъ*а - кой то дава право да решаваш еднолично по такива въпроси? За това ЕС има толкова проблеми със съдебната система. Предпочитам азиатската и американска правораздавателна система.

 15. 15 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Най-важната крачка е си оправим първо държавата и правосъдната система, пък тогава може и да мислим за помилване!

 16. 16 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 682 Гневно

  Ааа, така няма да се разберем. Доживотен затвор е точно за хора които заслужават смъртно наказание, но понеже сме цивилизовани няма да убиваме, дори престъпници.

  Било еквивалентно, дрън-дрън. Няма държава по света, където да не можеш да ограничиш доживотно опасен бандит. Дори Швеция, където 25 години е максимума, може да ги държи в затвора ако се счетат за обществено опасни.

  А президента може да помилва всеки.

 17. 17 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1499 Любопитно

  Бих попитала Попова като вицепрезидент в чиито правомощия е и помилването, дали би помилвала някой като Андреш Брейвик или дали доживотна без право на помилване ще му е прекалена вместо електрическия стол, а?

  Било признак на зрялост?
  Честно казано американците има май на какво да ви научат. Излагате се направо.
  Като имате проблем го решете, а не го отлагайте с някакви хуманни извинения за собствената си безпомощност.
  Ако не можете да носите отговорност за човешките животи, значи вие не сте никакви лидери.

  Жената е покана за щастие
 18. 18 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Да го махнат, ама да въведът "джакпот" за присъдените годинки по всяко отделно дело. Така хем няма да има нужда от доживотна присъда, хем предвидените наказания може да се намалят, хем рецидивистите ще влизат в затвора веднага след първата издадена присъда.
  Колкото повече, толкова повече...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 19. 19 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "Вицепрезидентът поиска отмяна на присъдата "доживотен затвор без право на замяна" НЕ! Кратко и ясно, г-жо министър! НЕ, НЕ И ПАК НЕ!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 20. 20 Профил на silent step
  silent step
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ми то да вземем да закрием НК и да въведем на негово място Хвалебствен Кодекс , а по нататък да закрием и затворите, пък защо и не и цялата Съдебна Система. То от чудене какво да правят вземат и казват на магарето Чуш.Свиркаджии.

 21. 21 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  НК Чл. 38. (Изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) (1) Наказанието доживотен затвор без замяна, предвидено в особената част за даден вид престъпление, се налага само ако конкретно извършеното престъпление е изключително тежко и посочените в чл. 36 цели не могат да бъдат постигнати чрез по-леко наказание.
  Чл. 39. (2) (Ал. 2 отм., предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) По изключение наказанието лишаване от свобода може да бъде за срок до тридесет години при замяна на доживотен затвор при множество престъпления по чл. 24 и 27, ал. 1, както и за някои особено тежки умишлени престъпления в случаите, специално указани в особената част на този кодекс.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 22. 22 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 715 Неутрално

  До коментар [#8] от "papyre":Искаш правораздаването ни да е европейско?Вероятно не изключваш Норвегия от Европа?
  А по отношение споделената от вицепрезидентката идея,аз този път напълно я подкрепям.Ние се възхищаваме от американското правосъдие,където,виждате ли осъждали не само на смърт/ в по-малко от половината щати!/, но и на затвор по 250-300 години затвор!?!? Но не зваем,че средната продължителност на изтърпяваното там наказание при такива високи присъди е 20 години,след което ги освобождават.Там има великолепна организация и процедури на т.н. ресоциализация на престоялите продължително време в зтворитеза тежки престъпления и показали тамдобро поведение.Такива затворници през последните 3 години от остатъка имат допълнителни права,включително и да излизат веднаж седмично/подохрана от един или двама най-много полицаи/ до близкия град с право на посещение на кино,магазини и др.В соц.времето у нас всички затворници имаха възможност да работят-осъдените за тежки престъпения в специално построени цехове на заводи вътре в затворите,а тези с по-леки присъди-до 5 годинил.от свобода,и на външни обекти,но с охрана.Част от заработката им се заплащаше,като се внасяше на влог от затворническата администрация и при излизане от затвора им се връчваше спестовната книжка с някаква парична сума,макар и не особено голяма,но достатъчна,за да посрещне вече бившия затворник първоначалните си нужди.Сега не е така.За затворниците няма работа.Натъпкани са по 10-15-20 души в килия,където престояват в безделие по седмици,месеци,години.Излиат накрая от затвора без пукнат грош в джоба и в една напълно безразлична към тях социална среда,с разпаднали се семейства,изгубени жилища,социална среда,без никакъв шанс да започнат нов живот.И по-неустойчивите от тях след известно време отново се връщат в затвора.А ние ругаем съдилищата,че са ги осъдили на леки наказания,а не са ги оставили там,в затвора "да гният"! Това е печалната истина за България.А във форумите и по кафенетата е много по-лесно да искаме връщане на смъртното наказание,да ругаем онзи,лошия президент Първанов,който пускал "рецидивисти,крадци и убиййци"! А тази пък сега вицепрезидентка,която уж не беше от лошите ,иска и премахване на най-тежкото наказание от нашия закон!?! А и този германски посланик пък бръшолеви някакви глупости от рода: помилването е знак за зрялост на всяка правна система" ! Хайде,удряйте сега минусите,господа демократи!

 23. 23 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Тази г-жа и нейните трима преки "патрони"- Велчев, Мутрата Боко и РОСКАта, винаги съм знаел че не са нормални хора! Защо ли?

 24. 24 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1888 Неутрално

  До коментар [#22] от "molesan2":

  Ами сложих ти единствения досега плюс. Но май чукаш на отворена врата . Ами да - нека имаме европейско правосъдие . АКО то е стандарт за Европа и ние сме ЕВРОПЕЙСКА държава по всички показатели за такава . А колкото до соцправосъдието - не ми го обяснявай . Фактите са такива каквито ги сочиш, но ги познавам по- добре от тебе , защото съм по-стар , не за друго . А старостта носи повече опит .

 25. 25 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "...това наказание е равносилно на смъртното и затова за него няма място в модерната наказателна европейска политика"
  Според нея американците не са демократи и хуманисти...
  http://dnes.dir.bg/news/USA-ubietz-jared-lafnar-12374963
  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=415034
  http://pravda.bg/384-921-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%89%D0%B0/
  http://iskamdaznam.com/9288

 26. 26 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 909 Весело

  [quote#3:"jubal harshaw"]Първо най-важното. [/quote]
  -Публично поръсване на главата с пепел и оставка.

 27. 27 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1888 Неутрално

  До коментар [#22] от "molesan2":

  и този опит ми подсказва , че не можеш да обясниш на един баща и една майка , че човека , изнасилил и убил петгодишното им детенце ИМА ПРАВО да полежи в затвора ,да се превъзпита и излезне ни лук ял, ни лук мирисал. Чист - излежал си наказанието . А справедливостта ? А Стария завет - зъб за зъб, око за око ? Нима Библията е проповядвала насилие и несправедливост?

 28. 28 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 458 Весело

  Ами то сега ако изобщо премахнем съдебната система - ще е най-полезния за България ход! Хем няма кой постоянно да доказва, че всичко - дори и правото - се купува и продава, хем ще олекне чувствително на бюджета...

 29. 29 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Грешно! Според мен и смъртно наказние трябва да има. Защо? Защото хора, които са изнасилвачи, педофили и серийни убийци не проявяват НИКАКВА ХУМАННОСТ и човешко отношение към жертвите си.. Съответно не бива и те да биват третирани като хора, защото деянията, които вършат не могат да бъдат извършени от човек! Малка утеха е доживотния затвор. Махнете сега и него, че може и на убийците бонуси да вземете да раздавате, прости гербаджии!

 30. 30 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2469 Неутрално

  Отмяна на доживотната без право на замяна с условна. Щастлива и вицепрезидентката, щастлив и криминалният контингент.

 31. 31 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Време е да направим ще по най-важнакрачка - отмяна на наказанието "затвор ", това призова вицепрезидентът Маргарита Попова на конференция, посветена на института "Ред, Помилване и Обезпеченост", предаде БНТ.

  Ха-ха-ха!!!! Тази се побърака откакто стана вицепрезидент! Има ли законова право да и спреднем един "Импийчмът"????

 32. 32 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 635 Весело

  "Вицепрезидентът поиска отмяна на присъдата "доживотен затвор без право на замяна" "

  Не е лесно да си мръсник по душа и хуманист на приказки.

  О, Музо, възпей оня гибелен гняв на Ахил ..........
 33. 33 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2469 Неутрално

  До коментар [#10] от "donchoquihote":

  Какво точно й харесваш, колега? Тя уж подкара една реформа в съдебната система, която стигна до кривата круша и сега, от новото си амплоа, ръси бисери, в услуга на статуквото (мафията - политици и престъпници в едно). Далеч не живее в измислен свят.

 34. 34 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Разложението на България продължава. Целта на този закон е да внуши на крими контингента чувство на безнаказаност. България за пореден път е управлявана от нихилисти и обикновени продажници.

 35. 35 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  Кукувица кука, а Плевнелия мълчи.
  Втасахме я от идиотия братче...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 36. 36 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Значи, от една страна ще осъдим Опиц (не го оправдавам), защото животът е безценен. От друга страна - убиец на примерно 5 или 10 човека (не дай си Боже деца), ще го осъдим на 20 години затвор за да бъде помилван и пусна след 5 или 10 години!!! И той пак ще убива!!!
  Такава подигравка не бях очаквал от правист в България!
  Да живеят убийците. Смърт на убитите и свобода за убийците!!!

 37. 37 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#3] от "jubal harshaw":

  За това не им пука. То е необходимо на управляващите!

 38. 38 Профил на riformator
  riformator
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Модерната" наказателна европейска политика предвижда след като избиеш зверски 70-80 невинни деца, след 20-на години най-хуманно да те "интегрират" отново в обществото и да ти позволят да избиеш още толкова... поне... Иначе ти нарушават исконните човешки права! Аз предпочитам модерната американска наказателна политика.

 39. 39 Профил на afx
  afx
  Рейтинг: 458 Неутрално

  И коя е следващата стъпка? Указателни знаци за педофилите до най близките детски градини?

 40. 40 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Гневно

  Още като излязоха с номера , че отменят смъртната присъда и я заменят с "доживотен затвор без право на замяна" , като същевременно и формулираха присъда само "доживотен затвор" , ревнах из форумите , че ни работят!!! И къде ще ги държи , тази патка , тези с отменените присъди , помиловките и амнистиите??? У дома си ли??? Нея ли ще грабят , изнасилват и убиват , или обикновените българи???Затворите са за защита на обществото от престъпниците и всичко останало е ИЗМАМА И ЛЪЖА!!! АЗ СЪМ ЗА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ!!! И ПРИЧИНАТА ЗА ТОВА Е ОТМЯНАТА НА присъдата "доживотен затвор , без право на замяна"!!!!! Писна ми от ЛИБЕРАСТИЯ И БЕЗНАКАЗАНОСТ!!! ПИСНА МИ, ПУСНАТИ В ОТПУСК, ИЛИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ, ПОМИЛВАНИ , ИЛИ АМНИСТИРАНИ РЕЦИДИВИСТИ, ДА ИЗНАСИЛВАТ ,КРАДАТ,ГРАБЯТ, МАРОДЕРСТВАТ И УБУВАТ в България!!!

 41. 41 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 458 Неутрално

  малеее,сега всичкото психопат вътре се кефи.Кой заклал един,кой пет,кой цяла махала ил жена си и децата--- все светло бъдеще ги чака и свежа плът за ножовете им.

 42. 42 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  каквото си поиска и за каквото писка народа- това си и получава! какво се чудите?? Пълна стиковка и хармонизация- какъвто народния акъл долу-такъв и властовия управленкси-горе!
  защо не се радвате?! Когато говорих за смъртно наказание не само за убийства,но и за наркотици и ред други идиотии и изродщини-рева бая народ срещу мен! Сега вече и доживотния ще се маха..защо ревете-нали е във вашето русло и направление на мислене?! Абе висша християнска ДЕМОкрация сме явно- но от комунистически тип,както се знае!Навремето беше нация техническа-даже и комунистическа! Сега и е ви висша добряческа християнска МНОГОумна!Сега се движи още повече "напред"..към висините! Що ревете??

 43. 43 Профил на pixela
  pixela
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#3] от "jubal harshaw":

  Предполагам трябва да вземем пример от присъстващите в тази таблица:

  http://www.mapsofworld.com/world-top-ten/countries-with-highest-reported-crime-rates.html

  freedom is another word for nothing else to lose
 44. 44 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Заради тази невъобразима глупост, сега да си подаде оставката! В тази страна се мисли само за престъпниците, а жертвите и близките на жертвите не са важни.

 45. 45 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  защо ревете ,бе..каквото повикало,такова се и обадило! нали натам викахте и искахте,ей ГОВ на ! ЛОГИЧНО..за България! За ненормалщината,която шества повсеместно и дуе голям бой- това е "нормално"! ДЕМОКрация висша,добрячество все натам е! Ще ви работят вечно,още...вие сами сте се изработили като сте ги избрали и турили горе! Защо се изненадвате,ревете,чудите,аете..??

 46. 46 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3816 Неутрално

  Ееееее, то бива, бива, ама ... от мечка ремик не бива!

  Лично аз съм противник на смъртното наказание.
  Аргументи - дал Бог.
  Обаче между тях се мъдри и това, че за изключително тежки престъпления срещу личността има точно тази алтернатива, която Маргиту сега предлага да се отмени.

  Не, не, и пак НЕ!
  Ако се отиде на предлагания занижен вариант, то ... за брутално убийство, например, ще си излезе катилът по живо - по здраво след десетина години? Ааа, не!
  А и къде остава "стряскащата" превантивна роля на евентуалното наказание тогава?

 47. 47 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Да се премахнат ефективните присъди - всички да станат условни

 48. 48 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Браво на Попова!
  Това отдавна трябваше да бъде направено.
  Ако това мине, България ще елиминира много критики към себе си по отношение на наказателните практики.
  Това ако го вкара в НС доста хора ще го гласуват по съвест.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 49. 49 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Bere Това би било водеща тема ако има върховенство на закона. Страната е с блокиран, даже почти заличен закон за конфискацията.

  Bere Изпълнителната власт не подава оставка макар залога да бе това. Освен това блокирания закон за конфискацията заварва блокирана комисия по него и още по-същественото блокиран КС.

  Bere Устоите на законността са разрушени и като какво ще се яви изделието пред американския президент след няколко дни? Следва да бъде среща между държавник от страна в която свободата е със закон и дребен недосегаем балкански разбойник. Извънцивилизовано.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 50. 50 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#25] от "tralala2010":

  А за китайците изобщо не смея и да си помисля, баси варварите са, че и за корупция разстрелват, а не е като нашата правораздаване, където даже и не стигаш до съд за такива няколкомилионни "дреболии"....

 51. 51 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 682 Любопитно

  [quote#27:"papyre"]Нима Библията е проповядвала насилие и несправедливост?[/quote]
  Библията е ужастно расистка книга, проповядваща насилие, геноцид, детеубийство, клетвопрестъпничество и така нататък, стига да са извършени върху друго племе.

  За другото си прав, не може хем да няма смъртно наказание, хем такива изверги да им се гарантира отново място в обществото без никакво усилие от тяхна страна.

 52. 52 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#44:"Маричка"]В тази страна се мисли само за престъпниците, а жертвите и близките на жертвите не са важни.[/quote]
  още един откривател! сега ли го открихте,днес ли се събудихте от дългия тежък сън?! Престъпници,я! Откога са престъпници? Отдавна,казвал съм го от кога,зане се! Вие как и какво искате-едни ПРЕСТЪПНИЦИ да не мислят за други престъпници ли?! Не и в България!! 2 милиона избягаха от тия престъпления и престъпници по чужбината! Не говоря само за битовата и подобна престъпност,а говоря за тая Престъпност с главно "П" и за тия висши Престъпници с голямо "П" ! "Висшият" престъпник подкрепя "низшия"!Резултатите от престъпленията им са в България отдавна та до днес...Последна България,все по-жалка,НЕправова..спирам дотук с определенията,но нещата са ОТВРАТИТЕЛНИ!

 53. 53 Профил на ec
  ec
  Рейтинг: 458 Весело

  Държавата цъфна и върза, а тая с глупости ни занимава. Докога разни мутренски кукувици ще се правят, че те поставят дневния ред на обществото?

 54. 54 Профил на pongo76
  pongo76
  Рейтинг: 402 Неутрално

  И германският посланик кво взел да дава акъл и той. Помилването си го има и в незрелите правни системи - то се дава от държавния глава и няма нищо общо с наказанието. С други думи и осъден на доживотен затвор без право на замяна може да бъде помилван.

  Отново се измества вниманието от фундаменталните към маргиналните проблеми на правосъдието. Както са отбелязали по-горе колегите, най-важната крачка въобще не е размерът на наказанията, а неефективността на правосъдието, юридическата безпомощност и некомпетентност на управляващите и нежелание да се измени статуквото.

 55. 55 Профил на mf2hd
  mf2hd
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#22] от "molesan2":

  Честно казано все ми е тая как си излежава времето някой сериен убиец, детеубиец или някой друг с подобни тежки престъпления. За по хуманно може да ги убиват ако искат.
  Някои престъпления просто не заслужават милост и втори шанс. Както жертвите им не получават втори шанс.
  Това ми е мнението.

 56. 56 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#48:"Десен"]Ако това мине, България ще елиминира много критики към себе си по отношение на наказателните практики[/quote]
  а не трябва ли БГто да се изравнява с правовите държави,а направо да е техен флагман и да ги изпревари?? как именно..като се дава другата буза,като след като някой направил каквото и да е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ-получава опрощение и милувка по главицата?!Убития-убит,а убиеца...си живурка?! Хранят го,поят го,обгрижват го..пазят го!!Защо да не живурка и не до живот ..направо по някое време ще пърха ЖИВ сред другите!!? СТРАХОТИЯ И УЖАСИЯ! защо така бавно са тези темпове..давайте да издухаме другите БЕЛИ страни..Космосът е пред нас! България трябва скоростно да се изстреля в Космоса по добрячество и МНОГОумие...БЕЛИТЕ страни да ни гонят!По-смело,де,а ...приземяването ще е със удар и задиране по лице,ще боли!

 57. 57 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3816 Неутрално

  [quote#24:"papyre"]Ами да - нека имаме европейско правосъдие . АКО то е стандарт за Европа и ние сме ЕВРОПЕЙСКА държава по всички показатели за такава .[/quote]
  Емчи ... там е работата, че китна Българийка е европейска, ама не дотам ...

  Ако сравним нивото на тежките престъпления спрямо личността с европейските, правораздавателната система с европейската, обществото с европейските стандарти и ... к'во?
  Всичкото Мара втасала, само най-тежкото и наказание да било като у Европата?
  И защо? Да се пускат в обществото обратно отявлени социопати щото са му малко? Вместо да се чистят?

 58. 58 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Гневно

  До #22-molesan- Да бе , да!!! Осъдените на смърт в САЩ ги "освобождават" , само ,че с краката напред!!! Да въведат в България , правосъдието на САЩ. Да приемат в България смъртното наказание , както е в 50% от американските щати, пък тогава , освен смъртната присъда , да оставят само "доживотен затвор с право на замяна"!!! Виждаш ли , колко съм ларж??? Доживотен затвор с право на замяна , само в случай, че се върне смъртното наказание у нас!!!

 59. 59 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#22] от "molesan2":
  Я-а-а-а...вице-клоунесата, бивш прокурор, уволнен за системни гафове и умилително наричана от колегите си "Тъпото Марги", с рабфаковско юридическо "образование", се е уредила с фен/ка....Пък и Норвегия ни пробутваш, като "деликатно" пропускаш, че Норвегия се населява от норвежци и които имат , меко казано, съвършено друга културна и социално-психологическа нагласа и рефлексии...Ако не се отнасяше за толкова сложна и болезнена тема, графоманията ти щеше да предизвика добродушен и ироничен смях, но в контекста на тоталната криминализация и мутризация на обществото ни и ръст на тежки престъпления, е доста отвратителна като внушения.....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 60. 60 Профил на Sharkolia
  Sharkolia
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Гениално"! До този момент уважавах Маргарита Попова като юрист.В момент обаче когато обществото се изврати напълно е голяма грешка да се премахва най-тежкото наказание.Някой изроди и след 30 год. затвор-пак си остават изроди,така че е по-добре никога да не излизат от пенетициарните заведения!Да не говорим ,че в САЩ нито 1 щат не отмени смъртното наказание,даже напротив!

  Червено зло броди из Европа...Анадолска гнет поглежда откъм юг
 61. 61 Профил на foo_you
  foo_you
  Рейтинг: 402 Неутрално

  . . . леле како - цигара магара тактика! Я зарежи тея приказки и си припомни къде живееш! Европа ни е под носа, но сме на светлинни години от тях

 62. 62 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2387 Неутрално

  "Според нея това наказание е равносилно на смъртното и затова за него няма място в модерната наказателна европейска политика."

  Попова, я обясни това на родителите на децата убити от Брейвик.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 63. 63 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Аз съм за смъртното наказание...май станахме прекалени демократи,защитаваме престъпници а пострадалите кой?

  bigman
 64. 64 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#55:"mf2hd"]За по хуманно може да ги убиват ако искат.
  Някои престъпления просто не заслужават милост и втори шанс. Както жертвите им не получават втори шанс.
  Това ми е мнението.[/quote]
  ТОЧНО,ТОВА КАЗВАМ И АЗ!!! казвал съм го 100 пъти,това че и още тонове отгоре!
  обаче жертвен агнец тоя БГ народ,не знам,зарад 500 века турско и 50 комунистическо +23 посткомунистическо ли? явно именно затова,казвал съм го! 2 милиона избягали навън са НЕдобряци,а останалите в БГ явно са добряци ли,съгласни с тия идиотщини?? не го вярвам,но..но се мирува! Същата работа като ХОМОдобрячеството,тук друго добрячество...много добрячества,бе..а народ и страна са живи мощи!!

 65. 65 Профил на Sharkolia
  Sharkolia
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Доган трябва да е първи на дръвника,след него-Станишев и Първанов !

  Червено зло броди из Европа...Анадолска гнет поглежда откъм юг
 66. 66 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#63:"BGman1"]Аз съм за смъртното наказание...май станахме прекалени демократи,защитаваме престъпници а пострадалите кой?[/quote]
  НИКОЙ!! Пострадалите са жертвени агнеци,жертви,да мируват там и да си го поемат! в БГ се толерират ПРЕСТЪПНИЦИТЕ и Престъпленията..натам се върви с все по-уверене крачка!
  Каквото и да приемат висшите ПРЕСТЪПНИЦИ трябва един ден да си го получат в БГ!! Това което приемат не е вечно,не са скрижали..това са обаче простотии,които временно ще приемат за Закони?? Висшите престъпници-рекетьори,съсипатели и крадци ГОРЕ подкрепят,милуват и защитават престъпниците ДОЛУ!
  Споко,от Европа ще има куп от благодарности и похвали за тези идиотщини! Значи ..все ОК?!!??? Все правилно??!!
  отвратително....

 67. 67 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Освен да и пожелаем да стане жертва на престъпление с такова наказание.

 68. 68 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#60:"Sharkolia"]"Гениално"! До този момент уважавах Маргарита Попова като юрист[/quote]
  браво бе! уважавал бил?! до този момент?? защо е толкоз сляп тоя народ-не мога да се начудя?! Щрист..уважение?! как не усещате ,не виждате какво имате пред себе си..какво ви омайват тия говорителници и дърдорковци и дърдоранковци,бе? причува ви се пеене на славей и ви приспива,опива..и заспивате?! явно така става! уважавал бил..до тоя момент?! какво уважение бе човек,тия са затвор-меко казано!! Българчето не е по конкретните дела,по хирургическите решителни нужни действия..той се лекува с ракия,със салата и със сладки приказки на маса..докато се унесе! а после..защо се намерил под масата?? че и с потрошена глава?! наивност и слепота,заспалост,ХИПНОЗА,амохипноза народна,които преминават в МНОГОумие и падение.Хипноза със затворени очи,разбира се!!!!
  еххх,народе....

 69. 69 Профил на Sharkolia
  Sharkolia
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#68] от "triton123":

  Аз също съм юрист,а не смятам че съм лъжец и дърдорко

  Червено зло броди из Европа...Анадолска гнет поглежда откъм юг
 70. 70 Профил на Теодор
  Теодор
  Рейтинг: 458 Гневно

  Зрялост, шопи, зрялост.

 71. 71 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  Що изобщо не отменим присъдите, затвора и съда като институции? Така де, що да нарушаваме правата на крадците, измамниците, изнасилвачите, педофилите и убийците? Те не са ли хора? Нямат ли право да живеят според разбиранията и културните си особености, а?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 72. 72 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#62:"dgd"]"Според нея това наказание е равносилно на смъртното и затова за него няма място в модерната наказателна европейска политика." [/quote]

  след това ще има още по-модерна,ултрамодерна европска политика- не че няма да има убийци и престъпления,напротив! напротива,работи се да ги има!! Ще има после и ултрамодерна политика-убийците ще пърхат на свобода..нищо че вчера са убили!! Засега сме само на модерна вълна- убитият е убит,а убиецът е жив! Жив е,диша,храни се,пие..занимавки има! Но вече не само ще е жив-в затвор или другаде е без значение,но ще е и вече жив и на свобода,по-рано,по-скоростно..какво да прави в затвора?! нали така???
  Тая модерност ще изяде главата на Европата! А че е наръфана на България главата е ясно,но още се пробва да се понаръфа и изпапа докрай!
  Обща ПОЛИТИКА АНТИБЪЛГАРСКА се води,едновременно по всички фронтове! ХОМОдобрячество,добрячесто към поругатели на нац.символи,подаръци скъпи за престъпниците...!!
  НАКАЗАНИЯ?! Реципрочни наказания,стремеж за ред и чистота..камо ли култура?!какво е това?? ЗА какво?! бравос....

 73. 73
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 74. 74 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  Няма "достатъчно тежко наказание", след като премахваш доживотния затвор без право на замяна. Престъпниците не заслужават такава грижа. Трябва да се защитават правата на жертвите.

 75. 75 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Склонна съм да подкрепя идеята за отмяна на Доживотния затвор без право на замяна, единствено, ако Замяна ще означава ТРУД В КАТОРГА за благото на обществото, а не парични гаранции...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 76. 76 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Аз съм против!Например Чеци,наркотрафикантите,склоняването лъм проституция- трябва да бъдат с доживотна без право на обжалване!

  4itatel
 77. 77 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#73] от "Кентавър":

  Моля...??? Вице-клоунесата, САМА , доброволно и НАПЪЛНО съзнателно, обслужваше криминално-политическата шайка от провинциални мутро"бизнесмени", провинциални полуграмотни парвенюта, като нея, селски мутро-бабаити и политически про*****ки от всякакви партийни цветове. Нещо повече с демонстративното си нищонеправене в правосъдното министерство, фактически им беше съучастник в мутризацията и криминализацията на страната ни....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 78. 78 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  [quote#30:"Читател"]Отмяна на доживотната без право на замяна с условна. Щастлива и вицепрезидентката, щастлив и криминалният контингент. [/quote]

  -Хич не става дума за замяна на доживотна присъда без право на замяна с условна такава.А за отмяна на присъдата "Доживотна без право на замяна",защото има и друга доживотна присъда с право на замяна със срочна/в години/.

  Иначе,след като по БГ- законодателството няма смъртна присъда по-добре е да я има и да остане и тази "Доживотна присъда без право на замяна",за да има и по-голяма диференцираност на наказанията.Макар че не е много сигурно дали самата тя не по-тежка от смъртна присъда.Но пък при доживотните присъди,за разлика от смъртните,все пак поне има надежда за осъдения,ако това е станало в резултат от съдебна грешка.

 79. 79 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 715 Неутрално

  До коментар [#24] от "papyre":Благодаря ти за плюса! Съгласен съм и с казаното относно европейското ни правосъдие. Не схванах точно мнението ти за соцправосъдието.Аз никъде не обяснявах соц.павосъдието въобще,а ситуацията с изпълнителното право тогава и сега.И настина фактите са такива,които аз соча.Струва ми се,че и ти го признаваш.А що се касае до старостта,си в очевидна грешка.Тя е извинителна,тъй-като ние тук във форума сме анонимни и без личен профил.Допускам,че не си по-стар от мен.Ще ти разкщрия част от моя профил.Работех в онази правораздавателна система близо 30 години и и не съм чак толкова незапознат с нея.Още веднаж благодаря!

 80. 80
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 81. 81 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#69:"Sharkolia"]Аз също съм юрист,а не смятам че съм лъжец и дърдорко[/quote]

  Пъво ,казал съм ясно че говоря за такива като ТОВА на картинката!
  Второ,от и с юристи е препълнена държавата,бълват ли,бълват! И колкото повече бълват- толкоз по-НЕПРАВОВА е тя! Трябва от Брюксел,от чужбина или...от космодрума байконур да ви се каже,покаже?? а не искате ли да ви се нарисува с боички на стената?!
  Временно трябва да се закрие например юридическия факултет,драги юристе! Препълнена работа- и не с и за добро е!! Неразривно свързан въпрос е това-независимо юрист или тракторист си-това че еди кой си е Ганьовист! Там е главната трагедия с всички произтичащи последствия за общество и страна!Няма кой да свие перките на Ганчо,пори гордо напред той!
  а цял месец ,че и два ми проглушили ушите(макар че съм на дистанция и не се бутам много) за Консъдии и съдебни великолепия и великолепници?! за някакви човечета,които обаче били..великани,величия?!
  абе,какво е това безобразия и падение,какъв е тоя постен,жалък водевил ,но със страшни последици?! Попари,които вече се сърбат?!

 82. 82 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  [quote#70:"Теодор"]

  Зрялост, шопи, зрялост. [/quote]

  -Какво те бъркат шопите?

 83. 83 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#74:"valbe"]Няма "достатъчно тежко наказание", след като премахваш доживотния затвор без право на замяна.[/quote]
  Точно! Даже напротив,не само това- а има достатъчно леки и меки ПОДАРЪЧЕТА и НАГРАДКИ!
  дядо Коледа идва,,зън-зън-зън,а в нечии глави удря яко на кухо...

 84. 84 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "Време е да направим най-важната крачка - отмяна на наказанието "доживотен затвор без право на замяна", това призова вицепрезидентът Маргарита Попова"
  --------------------------------------
  Туй герберона е нещо селектирано по линия простотия.
  Ден не изтърва туй нещо герберона, без да сътвори некоя конгениална тъпащина.
  Не че в други политически сили няма тъпанари, обаче гербероните обраха всички номинации за "Топ Идиот"

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 85. 85 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#80] от "Кентавър":

  Ха-ха-ха-ха....тази мутрогерб фантастика сам ли я изобрети или някой ти я пробутва като "топ секрет" информация .....ха-ха-ха-ха-ха...., а за "вице-клоунесата", може-е-е, тогава ще я наричам с популярния сред нейните колеги прякор "Тъпото Марги", нещо против ? или все пак предпочиташ това което е по-близо до сегашния и вице-статут....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 86. 86 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  [quote#9:"simonvs"]трябва да си затегним наказателното право, защото има и без това прекалено много помилвани престъпници... [/quote]

  -Институцията и възможността за помилване не пречат на правоохраняването и правораздаването.Други са им "дертовете" и проблемите.И колко още "да си затегним наказателното право".В момента има около 3000/три хиляди/ затворници.Отделно има още определен брой вече осъдени от съдилищата на затвор,но които "си чакат реда",поради липсата на достатъчно "свободни" места в затворите.

 87. 87 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#34:"._"]Разложението на България продължава. Целта на този закон е да внуши на крими контингента чувство на безнаказаност. България за пореден път е управлявана от нихилисти и обикновени продажници.[/quote]

  ето човека! разбира се,това казвам!!!
  нали кримиконтингента е по етажите високи в БГ..нормално!!
  тия ,които бяха с бухалките и биеха и убиваха,тероризираха,рекетира,но и единаците сред обществото,които "просто" убиват- те се награждават,милват..за да може пак да продължават! Те са от полза на висшите престъпници горе- за да тероризират и плашат обществото долу! Ако се иска сметка яка и точна на тия престъпници ДОЛУ,ако те си го получат според "заслугите"-нали взорът народен ще е обърнат към ония ГОРЕ и ще имс е потърси сметка за огромните безобразия и антибългарщина?! България е НЕПРАВОВА,но не се спира дотук! Прави се,копае се да е още ПО-НЕПРАВОВА..от Европа вече ръкопляскат!??!! ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЕ ПРАВИ- ЗА ДА СИ Е ОЩЕ ПОВЕЧЕ НЕПРАВОВА!! ПОВЕЧЕ ПРАВЕНЕ- ПОВЕЧЕ НЕПРАВОВА!!!

 88. 88 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  ЗАМЕРЯНЕ С ДОМАТИ,а?!
  С ДОМАТЧЕ,а?!
  ОПИТ за замеряне само,а?!
  с 1 (ЕДНО) доматче и то неуспешно,а?!

  трябва просто едно изриване на бърза ръка,нищо друго.Бързо,акуратно,окончтелно!

 89. 89
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 90. 90 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Много ни е умничка вицепрезидентката, иска като в Норвегия, за 100 убити 21 година затвор....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 91. 91 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 715 Неутрално

  До коментар [#81] от "triton123":Не бълва" юристи тази държава,а "бълва" псевдоюристи,както бълва и псевдоинжинери,и псевдофизици и въобще псевдоучени.Юристите ги "бълваше" един факултет,и това беше Юридическия факултет на СУ "Кл.Охридски". "Бълваха ги академиците Петко Стайнов, Любен Василев,Стефан Павлов,професорите Ал.Кожухаров,Михаил Андреев,Нисим Меворах,Живко Сталев-плеяда учени-юристи,оставили дълбока следа в нашата родна юриспруденция,подготвили поколения юристи,които сега вече излизат в пенсия,но остават все още гръбнака на българското право.

 92. 92 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  да не стане като с помиярите в България- нямало приюти и юрганчета за тях! така и с всевъзможната престъпна паплч-нямало и за тях места,юрганчета ,папо и т.н.?! Навремето са пращани по колониите- да се трудят,да строят..ако щат и живота нова да е,но там да са!
  Сега е модерно,вече ще са си у нас и..СРЕД нас!

 93. 93 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 920 Неутрално

  [quote#6:"442"]Тази ИЗКУКА. [/quote]
  Тя си беше. Сега стана опасна...

  Европейски ценности: слушкаш Шорош, папкаш грантове! (наръчник на българските либерални медии)
 94. 94 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  91,приема се..така е! знам го,така е и това казвам!!

 95. 95 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  никога не е случайно, когато някой плясва ни в клин ни в ръкав някакъв напълно неактуален въпрос за обсъждане

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 96. 96 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Ако вземе да влезе в сила това предложение, ще има бум на личните отмъщения от роднините на жертвите на тежки престъпления. Лично мнение.
  Тогава да не забравят кой даде това "цивилизационно" предложение!

  Европейски ценности: слушкаш Шорош, папкаш грантове! (наръчник на българските либерални медии)
 97. 97 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#93:"Скакауец"]Тя си беше. Сега стана опасна...[/quote]
  интересно че когато този факт и мое наблюдение съм казвал отдавна,тогава ми се нахвърляха..как може така да се говорило...какъв си ти,я каква учена била- тая или оная,тоя или оня!
  видял съм ги бързо,оценоил съм ги бързо ,веднага! Доста хора от БГ народа е със закърнели сетива и забавени реакции...усеща само като му прободат кокалите! а аз усещам още като извадят ножа,даже ги оценявам преди да са го извадили даже...

 98. 98 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#89] от "Кентавър":

  Ха-ха-ха-ха...уви, попадна в идиотска, типично слугинска поза. Попадна на юрист със състуденти прокурори и съдии......и вице-клоунесата има точно такъв прякор и е смятана от тях за юридически полу-грамотно недоразумение... и приятелски съвет, не се фукай с такива познанства като с "Тъпото Марги", всеки по-интелигентен твой познат ще те гледа с насмешка и презрение, както се гледа на всеки боклучив мутро-лакей.....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 99. 99 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 920 Неутрално

  [quote#90:"boby1945"]Много ни е умничка вицепрезидентката, иска като в Норвегия, за 100 убити 21 година затвор.... [/quote]
  За 1-ви път ти турям + шъ, знайш...

  Европейски ценности: слушкаш Шорош, папкаш грантове! (наръчник на българските либерални медии)
 100. 100 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Опичат си нещата за да може тези след тях на ги тикнат доживот!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK