Няма резервна родина (пореден епизод от делото с имамите)

В Пазарджик продължава процесът срещу 13 имами, обвинени в проповядване на антидемократична идеология.

© Георги Кожухаров

В Пазарджик продължава процесът срещу 13 имами, обвинени в проповядване на антидемократична идеология.Победихме ли?" пита осемгодишният син на Мохамед Камбер - един от обвиняемите по делото за проповядване на антидемократична идеология, след предишното заседание през октомври. Днес - месец по-късно, Камбер отново е в Пазарджик заедно с останалите 12 обвиняеми имами за поредното заседание.


Той разказва за въпроса на сина си в опит да отговори за какво е този процес. Камбер също не може да даде еднозначен отговор. Сам се пита как да обясни на двете си деца защо е обвинен.


"Ние не сме пришълци от Марс. Аз съм роден тук, прадедите ми са живели тук. Аз съм отбил военна служба", разказва Камбер. В една от паузите на заседанието той и Али Ходжа – друг подсъдим, са в кафене, близо до съдебната палата в Пазарджик. Двамата изглеждат уморени – от въпроси, от призивите на националистите, от изопачаването. Това е и една от най-честите думи, които и двамата използват, когато разказват. Казват, че не се страхуват, защото няма от какво да се притесняват.
"Аз съм на 53 години. Моят живот...нашият живот е показателен, че сме достойни. Не съм направил нищо,  заради което да се срамуват внуците ми... Цял живот съм живял в България... и не мога да разбера защо се страхуваме от истината?", пита Ходжа. Държи брой на списание "Мюсюлмани", в който е публикувана негова статия от миналата година за исляма. Дава го за пример, защото никой не се е интересувал какво е написал той там. "Срещу мен няма индивидуални обвинения – нищо конкретно", казва още Ходжа. Докато говори, от съседната маса двама младежи и възрастен мъж го слушат внимателно. От време на време Ходжа ги поглежда и им се усмихва. Не получава усмивка в замяна.


Междувременно отвън петдесетината души, събрали се сутринта в градинката пред сградата на съда за началото на процеса, са се разотишли. Привържениците на няколко националистични организации (предимно от ВМРО, но и "Атака") дойдоха демонстрираха за пореден път "подкрепа към съда и той да може да върши работата си спокойно%. Носеха плакат: "Държавата гние - проблемът сте вие" и български знамена.


"Минаваме с кордон от полицаи и тези ни псуват на майка...това не го разбирам", казват още двамата мъже.


Ходжа и Камбер смятат, че държавата прилага спрямо тях двоен аршин. И че положението е по-жестоко дори отколкото във времената на комунизма. Нито един от тях обаче не иска да напуска страната. Пак повтарят, че няма от какво да се притесняват, защото не са направили нищо лошо.


"Къде да отида? Защо? Нямам резервна родина", добавя Али Ходжа и се усмихва.


Трима тайни свидетели


Заседанието започна днес с разпит на тайния свидетел 002. Според Наказателно-процесуалния кодекс тайните свидетели се разпитват само от съдията, след което показанията му се прочитат в съдебната зала. След това обвинението и защитниците имат право да зададат въпроси, като свидетелят може да откаже да отговори на някои от тях, ако прецени, че така ще се разкрие самоличността си. Съдията отново прочита пред страните отговорите.


Показанията на 005 бяха за дейността на подсъдимия Ахмед Муса, който е имам в пазарджишкия квартал "Изток"


"От десет години в квартала има напрежение. Муса проповядва омраза спрямо хората, които не изповядват исляма - евреи и християни. Ахмед качи знамето на джихада и изгори българското знаме.. Мисля, че беше съден за това", разказва свидетелят. Той си спомня сватбено тържество, на което Муса взел микрофон и  обявил, че трябва да се отдаде поклон пред тези, които режат глави заради вярата си. "Искат религиозен съд. Искат държава, която да се подчинява на религията... Муса беше най-богатият в махалата. Имаше три коли, но не на негово име, магазин на името на майка му.. Казва, че е грях да се гласува на избори", е заявил пред съдията 005.


"Изопачаване. Ислямът е мир. Аз призовавах да не правим поклон пред хората, които убиват и правят атентати. С християните живеем нежно и с обич", отговори Муса, след като показанията на тайния свидетел бяха прочетени. Той разказа, че нищо не е запалил, а тържеството за сватбата е записано на видеокасета и може да се види какво е казал. Попитан дали предполага кой може да стои зад 005, заяви: "Враг на исляма.Той знае, че аз не мога да се покланям пред нищо друго освен Аллах".


Тайният свидетел не пожела да отговори на въпросите на прокурора доколко е запознат с исляма. "Събира хората по кафенетата. Използва всяко място и повод да проповядва. Ако някой не се съгласи с неговите възгледи, Муса се ядосва", разказа като допълнителни отговори 005.


И отново разговор за религията


Свидетелят каза, че от много години в България се изповядва традиционния ислям, но в последните години хора, завършили обучението си в някоя от арабските страни, са започнали разпространението в страната на по-различен ислям, при които жените ходят забулени, а мъжете с различно облекло. Свидетелят познава хора, които изповядват салафитския ислям. Той посочва подсъдимите Саид Мехмед Мутлу, Хайри Шерифов и Байрам Ушев като хора, които са проповядвали такъв вид ислям.


Свидетелят е бил на проведено от тях събрание, в което те агитирали да се гласува само за мюсюлмани. Чувал е, че искат да се направи мюсюлманска държава и в страната да се наложат религиозните, а не светските закони. Подсъдимият Неджми Дъбов призовавал да се гласува само за мюсюлмани, не за гяури.


Свидетелят твърди, че обвиняемите са говорели за джихад, което според тях означава да биеш неверниците и след това да отидеш в рая. Организацията "Ал-Уакф ал-ислями" е спонсорирала обвиняемите, които живеят богато, не работят. Парите за тях са пристигали от Саудитска Арабия по време на хаджилък. Давани са на главния мюфтия, който ги разпределял. В религиозното училище в Рудозем, според свидетеля, са обучавани младежи салафити, които освен да проповядват, са обучавани и да се бият – тренирали са различни бойни изкуства. Тайният свидетел твърди, че обикновените мюсюлмани се страхуват от тях.


Основните въпроси към 002 бяха известно ли му каква е целта на организацията "Ал-Уакф ал-ислями", присъствал ли е на проповеди от обвиняемите, известно ли му е от кого се финансира религиозното училище в Рудозем.


Адвокат Васил Василев го попита дали е работил по време на разследването в органите на МВР или ДАНС и дали е оповестяван като бивш сътрудник на ДС. Тези въпроси получиха отрицателен отговор. Тайният свидетел не пожела да каже и какво образование има. От прочетеното от съдия Ивета Пампурова се разбра, че той е мюсюлманин и изповядва традиционния ислям.


От показанията на двамата тайни свидетели отново на преден план излезе темата за теченията в исляма. Според наблюдатели на процеса това не е съотносимо към наказателен процес и хората не могат да бъдат съдени за различните си възгледи.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (89)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Няма резервна родина
  ---------
  Има тя се намире в пустините на средния изток.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 2. 2 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Няма резервна родина (пореден епизод от делото с имамите)
  -----------------------------------

  Абе не е точно така. Резервна родина има ( анаватана Туркие ) и точно от тази резервна родина пристигат парите ( най - малкото чрез нейно посредничество ) на тези ислямисти.

 3. 3 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Победихме ли?" пита осемгодишният син на Мохамед Камбер
  .............
  Това положение на нещата го дължим на монархията.
  И Фердинад, и Борис 3 бяха гладнни за нови поданници, данъкоплатци, без значение на произхода им.
  Когато идват песелницте от Одринска Тракия, трябваше да им пратим тяхните си, но Монарха не позволил, въпреки че турците доброволно са искали да си ходят. Издал е декрет, с който се забранява преселването.
  Сега му сърбаме попарата. Грешките трябва да се назовават с имената им. Това беше грешка, може би полуфатална-сега, а в бъдеще напълно фатална.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 4. 4 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "Искат религиозен съд. Искат държава, която да се подчинява на религията... Муса беше най-богатият в махалата. Имаше три коли, но не на негово име, магазин на името на майка му." - А за това какво ще кажат?

 5. 5 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Невинните, те!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 6. 6 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Ислямът е мир"...и две изречения по-късно обвинява свидетеля, че е "враг на исляма". Какво да се коментира?

 7. 7 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Да се отреже главата на змията докато е още малка!
  Все пак става въпрос за не повече от 200 човека.
  Не трябва да бъдат гонени тези хора, а првъзпитани.
  те са българи и България е тяхната родина. Трябва да ги превъзпитаме чрез труд. Предлагам магистрала Хемус да бъде построена с павета, изсечени от ръцете на уахабитите.

  Вяра. Надежда. Любов.
 8. 8 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5692 Неутрално

  Тия на снимката няма какво да ги разпитват. Очевидно са ислямисти.

 9. 9 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1509 Любопитно

  Няма резервна родина
  Ислямът е мир. С християните живеем нежно и с обич"
  ******************

  Ах... ще се разплача от умиление... ама що ги мъчите така тези мирни хорица?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  Свидетелят твърди, че обвиняемите са говорели за джихад, което според тях означава да биеш неверниците и след това да отидеш в рая. Организацията "Ал-Уакф ал-ислями" е спонсорирала обвиняемите, които живеят богато, не работят. Парите за тях са пристигали от Саудитска Арабия по време на хаджилък. Давани са на главния мюфтия, който ги разпределял.
  ********************
  Мдам. Давани са на главния мюфтия, който ги разпределял ...
  Аз твърдях от самото начало, че поне без знанието и най-малкото съзнателно "затваряне на очите" от страна на Мюфтийството тая работа не може да стане. Те следят изкъсо и подробно кой и как им мишкува в нахията.
  И като притурим, че на съборите на мюсюлманите винаги на първите редове се кипрят и шефовете на ДПС ...
  Значи, че всички са в течение ...
  И защо трябваше тогава да се стигне до тук? А не се действа превантивно?
  Въпросът е риторичен, естествено ... Разделяй и владей.
  И цоцай ...

 11. 11 Профил на thesame
  thesame
  Рейтинг: 395 Неутрално

  "хората не могат да бъдат съдени за различните си възгледи"
  Зависи какви са възгледите. Могат ли да те осъдят, ако проповядваш фашизъм? Могат. И то жестоко.
  Тогава защо да не може да те съдят за ислямизъм, който е насочен срещу основите на държавата и срещу основното й население?

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Днес турското правителство се изплю над делото на Ататюрк и сред 70 години забрана въведе забрадките в училищата.

 14. 14 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 487 Неутрално

  [quote#11:"thesame"]Тогава защо да не може да те съдят за ислямизъм, който е насочен срещу основите на държавата и срещу основното й население?[/quote]

  Защото тези неща трудно се доказват! Няма нищо черно на бяло, само свидетелски показания, които може да верни, а може и да не са такива!

 15. 15 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3027 Неутрално

  "в квартала има напрежение..." - от ТАМ се правят подобни статии, а не така идилично, уж неутрално и неглижирано. Щом има ПРОМЯНА и тя не е за ДОБРО, щом има РАЗЛИЧИЯ, и те разделят, значи има проблеми. Проблемите, които не се решават с пари... Щом е служил в Българската армия, щом не иска да има резервна Родина, трябва да знае, че правилата в СВЕТСКАТА ДЪРЖАВА са за всички ЕДНАКВИ.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 16. 16 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  [quote#11:"thesame"]"хората не могат да бъдат съдени за различните си възгледи"
  Зависи какви са възгледите. [/quote]
  Хм ...
  За прокламиране, налагане и практикуване - могат.
  За самите възгледи - не могат. И не бива.

  За възгледи са съдели Инквизицията, комунистите, фашистите и нацистите.
  И макартистите ...
  Чудничка компанийка ...

 17. 17 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3252 Весело

  [quote#7:"smehur_co"]Не трябва да бъдат гонени тези хора, а првъзпитани. [/quote]
  О, Боже!

  И къде и как ще ги превъзпиташ, Възпитателю?
  Белене е заето от гьола, Дахау е музей, па и далече ...
  Мъка, мъкааа!
  Ще вземат да си останат невъзпитани ...

 18. 18 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 506 Весело

  Все още няма съдебно решение,което да е установило и взело решение за вината им,но много хора са ги осъдили,припознавайки ги за виновни.Явно,дори в 21 в.,при всичката информация,лееща се в пространството,стадният инстинкт работи с пълна сила,показвайки ни една грозна картинка,изтупана и изкарана от най-тъмните кьошета на историята ...

  Liberate Your Mind!
 19. 19 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "хората не могат да бъдат съдени за различните си възгледи."

  Ама недейте така примитивно да обобщавате...
  Ако са възгледите на сульо, който си ги има ей така, покрай ракийката и салатката- да, не трябва да са подсъдни.
  Обаче, ако възгледите са за рязане на глави и промяна на държавния строй и се проповядват в религиозен храм, пред стотици хора като божие откровение и задължение, ДА, могат и трябва да бъдат подсъдни!

 20. 20 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 567 Весело

  До коментар [#17] от "xm...":

  "къде и как ще ги превъзпиташ, Възпитателю?"


  По методите на Макаренко - с много труд и любов.

  Вяра. Надежда. Любов.
 21. 21
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1447 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 22. 22 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#18:"baghatur"]Все още няма съдебно решение,което да е установило и взело решение за вината им,но много хора са ги осъдили,припознавайки ги за виновни.[/quote]
  Ами то има и такива, които още не са чули свидетелите, нито решението на съда, но предварително и убедено заявиха, че имамите са невинни..., защото са от едно и също вероизповедание.
  Това ако не е стадно мислене и поведение- здраве му кажи.

 23. 23 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2480 Неутрално

  ""Изопачаване. Ислямът е мир. Аз призовавах да не правим поклон пред хората, които убиват и правят атентати. С християните живеем нежно и с обич", отговори Муса, след като показанията на тайния свидетел бяха прочетени"
  --------------------------------------------------------
  Този се подиграва в очите ни. Достатъчно е да види човек физиономиите им запечатани в момент на откровена омраза за да ги разбере какво ни готвят. Ако продължаваме да ги галим с перце в името на етнорелигиозният мир нищо добро не ни чака. Фактът, че трябва да има тайни свидетели и всички явни свидетели се отказаха от показанията си е показателен за това с какви хора си имаме работа.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 24. 24
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1447 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 25. 25
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 26. 26 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  [quote#22:"marsena"]предварително и убедено заявиха, че имамите са невинни..., защото са от едно и също вероизповедание.
  Това ако не е стадно мислене и поведение- здраве му кажи. [/quote]
  Марсена, те все на стадното мислене разчитат.
  И тези, и онези.

  Я се сетете, защо напоследък все преди избори се "случват" тези изпълнения? И с Юзеирови, и с оня Ахмет Башев от Гърмен, и сега с тези ...
  Емчи ... вместо да ги пресекат от корен, още с появата им, те си ги кътат докато им потрябват. Да задействат точно стадното мислене ...

 27. 27 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5692 Неутрално

  [quote#23:"Julian Mall"]Фактът, че трябва да има тайни свидетели и всички явни свидетели се отказаха от показанията си е показателен за това с какви хора си имаме работа. [/quote]
  +++++++++++++
  Много добър довод, елиминиращ всякакви възражения на форумната ислямолевичарщина.

 28. 28 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#26] от "xm...":

  това да, но получаването на пари от Саудитска Арабия би трябвало лесно да може да се докаже...

 29. 29 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  А най-фрапиращото нещо беше, че Главното мюфтийство и ДПС предварително! подкрепиха имамите и ги обявиха за невинни, игнорирайки съдебното разследване и решение! Това е открито несъобразяване и на практика непризнаване на единствената държавна институция, която може да каже каква е истината.

  Тоест , тези легитимни и законно установени представителства /мюфтийството и ДПС/ в лицето на държавния съд отрекоха държавата и се произнесоха преди нея за това, кое е истина и кое- не!

  чудя се защо журналята подминаха това...

 30. 30 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#22] от "marsena":

  Всеки е невинен,до доказване на противното ... но,това много често се забравя или пренебрегва ...

  Liberate Your Mind!
 31. 31 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2480 Неутрално

  До коментар [#25] от "Росен":
  Те действуват на принципа на низшите организми които проникват в по-висшия и започват да се изхранват и размножават за негова сметка докато го унищожат, затова наистина мерки трябва да се вземат навреме докато не е станало късно.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 32. 32 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#28:"lol"]това да, но получаването на пари от Саудитска Арабия би трябвало лесно да може да се докаже...[/quote]
  Парите са били носени в куфарчета, така че не е толкова лесно...
  А в Испания мисля, всички дарения за различните религии минават единствено през държавата. Тя получава парите, дава ги на този, който е посочил дарителя и СЛЕДИ как и за какво се харчат парите. Ако бъдат хванати нерегламентирани пари, за неизвестни цели- съд и присъда! Ето това е редът!

 33. 33 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#30] от "baghatur":

  Защо това не го кажеш на мюфтийството и на ДПС-активистите?

 34. 34 Профил на Rael
  Rael
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Материалът ми се струва тенденциозен и взимащ страната на имамите. В цял свят демокрацията има проблем с неразбиращите и не желаещи да я практикуват ислямисти, само Дневник ги представя като бели агънца, с наранени души.
  Много по-достоверно ми звучаът думите на Огнян Минчев по въпроса.

 35. 35 Профил на demokrat69
  demokrat69
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До тези които са сложили абривиатури и емблеми на СДС и ДСБ! Като сте хора които мразят различните поне махнете тези знаци от профилите защото ме е гнус от такива като вас. 23г от живота си посветих на демократичните сили, колкото и грешки да допуснаха историята ще отцени управлението на СДС и Костов. В тази връзка аз демократът отказвам да приема факта че в тези среди върлуват ксенофоби!

 36. 36 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#30] от "baghatur":

  Когато проблема с престъплението засяга държавата трябва да се действа по-грубичко. В затвора ще ги направят хора. Е, хайде не точно хора, но ще станат отлични "домакини" (ж. род) да речем.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 37. 37 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  [quote#28:"lol"]получаването на пари от Саудитска Арабия би трябвало лесно да може да се докаже... [/quote]
  [quote#32:"marsena"]Парите са били носени в куфарчета[/quote]
  Какви пари? За тея? Че като им знаем стандарта - били са няк'ви дребни кинти. Стигат.
  Пък и "автопарка", дет' го споменава свидетелят ... три коли! Как звучи, а? Ама сигурно са трошки на години и сите заедно са по-евтини от една нова астричка ...

  За мен въпросът е другаде ... че се подклажда да тлее умишлено цялата работа, разгарят я когато им потрябва, после пак я похлупват да тлее ...
  Резултат - разделение, омраза ... и лесно управляване и цоцане на мат'ряла. Без значение на верозиповеданието ...

 38. 38
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 39. 39 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Най-ценният ресурс в съвременното общество са хората. А в България се прави всичко възможно да останат по-малко и по възможност неграмотни. Неграмотна история.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 40. 40 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#36] от "Росен":
  [quote#36:"Росен"]но ще станат отлични "домакини"[/quote]
  Те и сега са си такива! Деа и кълцаните!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 41. 41 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#38] от "Росен":

 42. 42 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  [quote#34:"Rael"]Материалът ми се струва тенденциозен и взимащ страната на имамите.[/quote]
  А на мен ми се струва че е опит за истинска журналистика, а не само квакане на заучени фрази и рецитиране на лозунги.
  Тече поредна кампания за отклоняване на вниманието на матрЯла, търсят се поредни "врагове" които да бъдат набедени за това че дереджето е толкова забатачено и безнадежно.
  Най-лесно е да се лепят етикети (исламист, салафист), по-трудно е да се търси истината, която е често неудобна и не-черно-бяла.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 43. 43 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1549 Любопитно

  [quote#21:"Росен"]Филева, обяснение дължиш ТУК! [/quote]
  Ало, гневния, обяснение и Белене е в главата ти, тежки деформации от комунизЪма, виждам...
  [quote#24:"Росен"]Брадите им са достатъчен повод за да ги обеся аз лично тия свине.[/quote]
  Тежък случай, преди брадите бяха на "реакционерите" от СДС, сега бесене...
  [quote#25:"Росен"]Низшият разум няма шанс пред по висшия.
  Мюсюлманската религия е недоносче[/quote]
  Тук дерайлирането е пълно, разум никакъв няма...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 44. 44 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#43] от "B52":

  Любопитен ти е поста.
  Какво очакваш интересно след като раздаваш диагнози?
  Психиатър ли си?
  Ако да ще отговарям на въпросите ти за да видим къде точно ми хлопа дъската.
  Ако не си такъв поста и е меко казано странен.

  Това обаче изтрепа гугутките в цяла България:
  [quote#42:"B52"]А на мен ми се струва че е опит за истинска журналистика[/quote]
  Истинска ама друг път. Мога и по картинно да ти го обясня, ама има модериране.
  [quote#42:"B52"]Най-лесно е да се лепят етикети (исламист, салафист),[/quote]
  И тука пернАтите дадоха фира с глупостите ти - ония сами се признават за салафисти.

  Изборите са "бисера" ти.
  Изборите са ясни бе. Не знаеш ли резултата отсега?
  Не четеш ли рейтинги, не ги ли осмисляш в главата си?
  Не питаш ли роднините и приятелите си за кого ще гласуват, та те тресе едно богоугодно Дело (дело в двата смисъла)?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 45. 45 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 487 Неутрално

  [quote#22:"marsena"]Ами то има и такива, които още не са чули свидетелите, нито решението на съда, но предварително и убедено заявиха, че имамите са невинни..., защото са от едно и също вероизповедание. [/quote]

  И са прави, защото до доказване на противното всеки се смята за невинен!

 46. 46 Профил на Angel Dobrev
  Angel Dobrev
  Рейтинг: 616 Неутрално

  На Лора Филева настойчиво препоръчвам да прочете с най-голямо внимание книгата на професор Николай Василев "Общество под прикритие" и тогава да си позволи да пише НЕПОДГОТВЕНА ТАКИВА СТАТИИ-ПАСКВИЛИ. Става дума за проф. Николай Василев - бившият просветен министър. Силно се надявам, че и съдия Ивета Парпулова е прочела тази книга, която е абсолютно актуална в настоящия момент, докато тече това дело в пазарджишкия съд.

 47. 47 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 487 Неутрално

  До коментар [#29] от "marsena":

  Абсолютни простотии си надращила!

 48. 48 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  "Къде да отида? Защо? Нямам резервна родина", добавя Али Ходжа и се усмихва.

  Ако смяташ България за родина, ще спазваш законите. Ако - пандела или в такива китни места като Пакистан.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 49. 49 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#43] от "B52":
  [quote#43:"B52"]обяснение и Белене е в главата ти, тежки деформации от комунизЪма, виждам... [/quote]
  Белене е действащ затвор в МОМЕНТА.

  Ти си.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 50. 50 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#45] от "reakzioner":
  [quote#45:"reakzioner"]И са прави, защото до доказване на противното всеки се смята за невинен! [/quote]
  Бъркаш фанатизма с правото.
  Яко го бъркаш.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 51. 51 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 487 Неутрално

  До коментар [#50] от "Росен":

  Не бъркам нищо! Не познаваш българските закони!

 52. 52 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  "сичкото права което се изисква ми дава България"
  Току що го каза едното имамче по БТВ.

  То български език не знае това недоразумение хора в България ще учи на религия.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 53. 53 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#51] от "reakzioner":

  А ти нямаш представа от ислямски фанатизъм.
  Това не разбра.
  Или по-скоро се правиш на ударен.
  Не че ще мине номера ти.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 54. 54 Профил на ku4e
  ku4e
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Защо не напишете какво е наказанието, което грози тия имами. Ще се види, че е нищожно.

 55. 55 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 487 Неутрално

  До коментар [#53] от "Росен":

  Ти какво предлагаш? Има ли друга алтернатива освен съда? Ако няма, то тогава нещата ще стават според законите, а не според болните фантазии на този или онзи пишман патриотар!

 56. 56 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1549 Любопитно

  [quote#44:"Росен"]Изборите са "бисера" ти.
  Изборите са ясни бе. Не знаеш ли резултата отсега?
  Не четеш ли рейтинги, не ги ли осмисляш в главата си?
  Не питаш ли роднините и приятелите си за кого ще гласуват, та те тресе едно богоугодно Дело [/quote]
  Тук ме изпусна - какви избори те мъчат?
  Да отговоря - не, не чета рейтинги (платени), а именно мисля с главата си. От роднините и приятелите ми никой няма да гласува за Него (да се свети името Му). Но каква е "връзката" с въпросното дело - наистина не знам....

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 57. 57 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#55] от "reakzioner":

  Линч не съм предлагал. Писах аз какво бих им направил на тия, но аз власт нямам, така че съм безопасна игла.

  Иначе да, дано поне веднъж прокуратура и съд си свършат качествено работата.
  Тогава тия заминават в затвора на мига.
  Единият вече има условна присъда за същото престъпление, тоест става рецидивист. Не му мърда реална присъда + условната. Тя май беше три години. Като му лепнат още поне пет години и става както си требе според българското право.
  На което мюсли не му е драго да поема към Азия, там избора е богат. Кеф ти Афганистан, кеф ти Пакистан.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 58. 58 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#56] от "B52":
  [quote#56:"B52"]Тук ме изпусна - какви избори те мъчат? [/quote]
  Мен не, но ПОГРЕШНО реших, че теб те мъчат, заради това:
  [quote#42:"B52"]Тече поредна кампания за отклоняване на вниманието на матрЯла,[/quote]
  Пак го прочетох и разбрах, че не избори визираш, а дереджето ни.
  Та моя грешка.

  В тази връзка останало ми писание от този пост е безсмислено.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 59. 59 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 838 Неутрално

  след такива показания не знам как правоохранителните органи спят спокойно , една уважаваща се държава с достатъчно силен имунитет , ще рече истински лидери и реална сила би направила доста мащабна акция - да се влезе по гетата , да се наблюдават парите и хората , които сноват из страната разнасяйки "мирен и нежен " ислям и тук е ролята на националното разузнаване , което трябва не да си подхвърля флашки и компромати за един или друг политикан ,а да пречупва в зародиш такива опасни ракови образования. За съжаление служби нямаме , агенти също , истински лидери и много други важни неща.
  Исляма като цяло в световен мащаб е във възход , заради топящото се християнско европейско население , затова те се и ще се чувстват все по-силни , а силата им идва от една страна от огромните пари и многото деца , които те раждат. Тревожно това не поражда нито замисъл нито пък действие у европейските и нашето общества както и измислени лидери , дори напротив още повече се спонсорира това , което се прикрива под толерантност , емиграция и т.н термини , което всъщност е една инвазия в чуждите за тях държави.

 60. 60 Профил на zаalvee
  zаalvee
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#24] от "Росен":


  [quote#24:"Росен"]Брадите им са достатъчен повод за да ги обеся аз лично тия свине. [/quote]
  В БГ и от християните и от мюсюлманите има такива кухи лейки.
  Съветът ми към мюсюлманите е гласувайте за АЕЦ „Белене”.
  Европа няма да разреши в страна с атомна централа да стане югославския вариант.

 61. 61
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 62. 62 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Дневникарски приспивни приказки за Лошите, Добрите и лебовтаааа.
  За Фехунде, пепелта от рози, листопада и обичтаааа.
  ---------------------------
  Какви ги вършат в приказката Лошите:
  - Полицията:
  "Минаваме с кордон от полицаи и тези ни псуват на майка...това не го разбирам"
  - Националистите:
  "отвън петдесетината души, събрали се сутринта ... Привържениците на няколко националистични организации
  - Положението:
  "положението е по-жестоко дори отколкото във времената на комунизма"
  -----------------------------
  А как постъпват в приказката Добрите:
  Усмихват се:
  "От време на време Ходжа ги поглежда и им се усмихва. Не получава усмивка (от лошите) в замяна.
  Пак се усмихват:
  "Къде да отида? Защо? Нямам резервна родина", добавя Али Ходжа и се усмихва."
  Изригват обич:
  "С християните живеем нежно и с обич"
  ------------------------------
  Тази приказка бе разказана от Лора Филева.
  Номинация за годишната награда "Златен ибрик"
  ------------------------------
  Заб.
  Ибрик — Уикипедия
  bg.wikipedia.org/wiki
  Ибрикът - (турски: ibrik; арабски:إبريق, ...) е съд за вода, който наподобява кана....

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 63. 63 Профил на zаalvee
  zаalvee
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#61] от "Росен":


  [quote#61:"Росен"]Докато с брадати лесно ще се справим. Те са глупави.[/quote]
  Чудя се как до сега не са те опандизили. Ти си доказателство, че има нещо сбъркано в БГ.
  Сълзите само на една майка за убитото си дете (няма значение християнин или мюсюлманин) струват много повече от АЕЦ-а.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на nordvegr
  nordvegr
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Сега между впрочем се виждат последствията от въвеждането на "защитените свидетели" и СРС-тата въз основа САМО на които човек може да бъде осъден и вкаран в затвора : достатъчно е да хванат двана души, да им казат какво да "свидетелстват", без някой да може да оспори показанията им, плюс манипулирани СРС-та и готово - набелязаният човек отива в затвора. Без никакви доказателства.
  По съвсем същия начин са протичали процесите срещу "вещици" в средните векове - църквата нарочва някого, огранизира се процес, явяват се двама свидетели, които твърдят че "вещицата" е призовавала дявола и е заговорничела срещу християните, поповете измислят някакви непроверими "доказателства" за това и готово - човекът отива на кладата...

  dqdоmart: "Moже някъде да те пребият и ще се постарая наказателното дело за побоя ти да завърши с оправдателна присъда за онези,които са ти го нанесли"
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 552 Неутрално

  В нашия квартал живее смесено население. Никога не сме имали конфликти между християни и мюсюлмани. От десетина години обаче има напрежение, разказа „005" пред съдия Ивета Парпулова. Ахмед Муса Ахмед изнасяше проповеди в джамията Абу Бекир. В началото говореше само хубави неща, но от 2005-а насам започна да приказва за омраза към християните. Казваше, че те, както и евреите, трябва да бъдат избити и изклани. Бях пред джамията, когато Ахмед изгори българското знаме и закачи това на джихат. След това в джамията дойде друг имам, а Ахмед проповядваше по кафенетата. Казваше, че християните и юдеите ще горят в ада, а мюсюлманите ще отидат в Рая.

  На една сватба в ресторант „Рай" той беше сред гостите. Нямаше пиене, нямаше и музика. Пееха се бунтовни песни, в които се призоваваше всички християни да бъдат избити, а жените и децата, както и богатствата им, да останат за нас. Ахмед взе микрофона и каза „Поклон пред тези, дето режат глави за вярата си. Поклон пред тези, които слагат бомби". Спомням си и един случай. Беше около Великден. Хората на Ахмед нападнаха християни и едно момче влезе в болница, разказа скритият свидетел.

  Религиозният водач обяснявал на мюсюлманите, че един ден не само България, а целият свят щял да стане ислямски. Учеше ни, че жените трябва да се забулват, а мъжете да носят дълги бради. Най-близките му хора бяха Тити, Йоско, Зайо и Баязид, разказа свидетел „005". Около тях имаше наказателен отряд, който всеки ден тренираше. В двора на джамията имаше уреди - щанги, боксови круши, на които се упражняваха. И ако някъде стане проблем, наказателният отряд веднага се намесваше, разказа скритият свидетел.

  Районният мюфтия Абдуллах Салих често идваше в квартала и разговаряше с Ахмед. Има голяма промяна сред жените при нас. Вече избягват контактите с други жени, особено с християнки. Бил съм на погребение, на което присъстваше и Ахмед. Той заяви, че починалият заминава в Рая, където го чакали само хубави неща. Хората в „Изток" ги е страх от Муса Ахмед, призна човекът.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на nordvegr
  nordvegr
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ... Много правилно каза един от подсъдимите : "Ако се стигне до нова Югославия, ВИЕ ще сте виновни"..

  dqdоmart: "Moже някъде да те пребият и ще се постарая наказателното дело за побоя ти да завърши с оправдателна присъда за онези,които са ти го нанесли"
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 76. 76 Профил на zаalvee
  zаalvee
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#72] от "nordvegr":


  [quote#72:"nordvegr"]Много правилно каза един от подсъдимите : "Ако се стигне до нова Югославия, ВИЕ ще сте виновни"[/quote]
  Много по-важно е да НЕ се стигне до нова Югославия.
  Не забравяйте, че войната в Босна започна от убийство по време на една сватба.

  Гласувайте за АЕЦ „Белене”.
  Европа няма да разреши в страна с атомна централа да стане югославския вариант.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на zаalvee
  zаalvee
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#77] от "venci4":


  [quote#77:"venci4"]Кой я пита Европа- ще ви опърлиме като заколени пилела, мръсни ислямисти- вече имаме и създадени групи за това [/quote]
  Сигурно си прав.
  Но при „опърлянето” все ще пострада и някой от вашите.
  Нали не искаш майката на някой от твоите приятели да плаче.
  Направи нещо за тази жена.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Щом Николайчо Младенов организира касапите от сирийската касапница, какво остава за тези със специалните бради?!? Страшно ще е ако започне, защото един от главните им идеолози днес разговаряше с така нареченият президент на България! Те оръжие в Сирия заедно с "операторите" на това оръжие изпращат, а какво ще е по българо турската граница, не ми се мисли?! А дядо Иван, надали ще тръгне да ни спасява от нашите нови "съюзници"?!?

 83. 83
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 84. 84 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#83] от "Росен":
  [quote#83:"Росен"] НО РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ АЗ няма да допусна в България.[/quote]
  П Р А В И Л Н О!!! Достоен за уважение коментар, Роска!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 85. 85 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 552 Неутрално

  [quote#83:"Росен"]НО РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ АЗ няма да допусна в България. [/quote]
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 86. 86 Профил на zаalvee
  zаalvee
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#85] от "rumata":
  До коментар [#84] от "ПАВЛА":
  До коментар [#83] от "Росен":


  [quote#83:"Росен"]Гъз мръсен знам за убитото бебе. Не съм съгласен да умират деца, още по-малко не живелите, НО РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ АЗ няма да допусна в България. [/quote]
  Аз също не искам РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ.
  Начина да го спреш е просветата - според мен.
  Ти правиш призиви за саморазправа. Това е югославският вариант.
  Казвам ти, че при борбата срещу РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ по твоя начин, ще има пострадали и от двете страни. Патриотари като тебе ще избягат първи.

  За да не се стигне до югославския вариант трябва Европа на ни го забрани. Както го забрани в Словения, защото там беше АЕЦ-ца на Югославия. В Сев. Ирландия няма АЕЦ и там се трепят от години.

  Съветът ми към мюсюлманите е гласувайте за АЕЦ „Белене”.
  Така ще спасите и ваши хора и християни. Ако исляма е миролюбива религия запазете мирът като гласувате на референдума за АЕЦ „Беляне”.

  ПП: Под тази статия има откровени призиви към саморазправа, но никой не ги трие. В „Дневник” за много по-малко са изтривали коментари.

 87. 87 Профил на Petar Pountchev
  Petar Pountchev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Турция е светска държава и не по-малко се плаши от радикализиране на исляма при тях. Та се говори, че тя е основен спонсор е откровена глупост! Парите идват от Саудитска Арабия, целия помашки край в района на Велинград е вече заразен!

 88. 88 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 506 Неутрално

  След като сте бити , дескриминирани , унижавани , гладни и какво ли още не защо стоите в България?
  И как така хем сте дискриминирани хем имате ДПС ?
  Ако искате много пари вървете работете в Германия
  Ако искате ходжи да ви пеят по цял ден вървете в Турция
  Ако искате да живеете по Българските закони стойте тук
  Но радикален ислямизъм НЕ
  Отцепване на райони от България НЕ

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK