Корман Исмаилов, "Свобода и достойнство": Съпротивата ни срещу ДПС е нашият нов 10 ноември

Корман Исмаилов

© Анелия Николова

Корман ИсмаиловКорман Исмаилов е лидер на новоучредената партия "Свобода и достойнство". Беше народен представител и лидер на младежката организация на Движението за права и свободи. Той подкрепи Касим Дал, скъсал с ДПС в началото на 2011 г. заради несъгласия с политиката на Ахмед Доган. Дал дълго време беше смятан за втория човек в Движението, а Исмаилов - за един от перспективните млади политици на ДПС.


"Дневник" потърси Корман Исмаилов за повече подробности около учредената на 1 декември Народна партия "Свобода и достойнство".


Г-н Исмаилов, каква партия ще бъде "Свобода и достойнство"?
- Партията ще бъде дясноцентристка, антикомунистическа. Тя ще има ясно отношение към тази част от агентите и доносниците на бившата Държавна сигурност, които наистина са навредили на български граждани, които са участвали като идеолози или като изпълнители на т.нар. възродителен процес. Една голяма част от тях днес са в ръководствата на националистически партии и в ръководството на ДПС.


Имаме много демократична структура на партията. Акцентът е върху общините. Също така няма да бъдат допускани повече от два последователни мандата на изборни длъжности в партията. Независимо дали си председател, народен представител или общински лидер имаш право само на два мандата един след друг на този пост, след това трябва да отстъпиш, за да поеме друг. Премахваме и областните структури, така че да няма феодализация, която се случва в региони, където има съсредоточаване на политическа, икономическа и административна власт. Също така партийните лидери да не могат да бъдат депутати, кметове и т.н.


Искаме да дадем възможност на млади лица, както и на представители на големите етнорелигиозни групи – роми, помаци, мюсюлмани, българи.


Нашето начало там, откъдето ние тръгнахме, беше съпротивата срещу това, което направи ДПС. Съпротивата ни беше подкрепена от турците мюсюлмани, които са срещу подмяната, лъжата, предаването на интересите на хората, корупцията, изолацията на ДПС. Това за нас е един нов десети ноември, защото българските мюсюлмани, турци и малцинствата на "десети" не се освободиха реално. Те преминаха от едно контролирано и несвободно общество под контрола на една партия, която беше проектирана от Държавна сигурност и остана в тази зависимост.


Колко симпатизанти имате?


- В момента е много трудно да се каже. В края на септември пуснахме подписка из цялата страна и в чужбина. Пристигат списъците и индивидуалните кандидатури за членство. Събраха се над 7000, но все още очакваме да пристигнат от много области. Има голям интерес към партията. Моите очаквания са, че до регистрирането й в съда ще съберем без проблем поне десетина хиляди декларации за индивидуално членство.


Ще остане ли партията в коалиция с Европейската народна партия (ЕНП) на Мария Капон, с която се явихте на местните избори миналата година. Ще търсите ли нови партньори?


- Ние каним партиите, които ценностно са близки до нас в център-дясното пространство. Това са СДС, НДСВ, както и всички земеделски антикомунистически организации.Това са нашите потенциални партньори. Без БСП и без ДПС, без разни крайни комунисти, псевдопатриоти, атакисти, ВМРО-та и т.н. Ще направим оглед с кои потенциално може да си партнираме за парламентарните избори догодина, но ще се готвим за самостоятелно участие. Мисля, че имаме потенциала и сами да прескочим четирипроцентовата бариера.


Ако влезете в следващия парламент, кои ще са вашите потенциални коалиционни партньори?


- Това със сигурност няма да са БСП и ДПС. Всеки друг е потенциален партньор. След избори се сяда и се говори конкретно по програма и по ценности.


А ГЕРБ?


- Не искам да избързвам. Предстои да чуем хората каква оценка дават за това управление. Не е толкова важна оценката на хората, които са начело. Това ще видите и в устава ни. Той е изключително демократичен и отворен, така че ръководството да е изцяло функция на структурите си.


ГЕРБ декларират определени неща, но грешките в управлението им ги оценяват хората. Недоволството в смесените региони е много по-високо при политиката на ГЕРБ, отколкото примерно в големите градове, където повече се набляга на инфраструктурата, а в другите райони безработицата е най-висока.


Какво е отношението ви към предстоящия референдум?


- Ще направим сериозна обиколка в страната с цел изграждане на структурите. В този период до референдума ние ще изградим нашата позиция. Ние не сме против развитието на ядрената енергетика, по отношение обаче на "Белене" самият аз нямам ясна конкретна сметка доколко ефективна ще е тази инвестиция и доколко поносими и приемливи ще са условията на кредитите и впоследствие цените на електричеството, което ще произвежда.


Моята лична позиция е, че ядрената енергетика трябва да се развива, но имам много големи лични съмнения за АЕЦ "Белене".


Как ще коментирате разразилия се скандал около отказа на ДПС ген. Васил Делов - герой от Балканската война, да бъде обявен за почетен гражданин на Кърджали?


- Това е точно ровичкане в конфликтната ни история, защото тези хора, които инициираха подписката за награждаването, после се обърнаха, така че той да не бъде удостоен. Лично моята позиция е, че всеки, който е проливал кръвта си за нашата родина, за това тя днес да бъде в тези свои граници и да живеем по този начин като самостоятелна суверенна държава, е герой независимо от етническия му произход. Имало е войни, в които етническите българи са страдали, имало е други войни, в които етническите роми, турци или евреи са страдали. Ние сме нация, изградена от всички тези общности.  Ние се дистанцираме от това, което ДПС направи. Целта на ДПС и "Атака" е точно това – ровичкайки в историята, да нагнетяват напрежение и да всяват страх и по този начин да мобилизират електората си, така че ние не искаме да влезем в този сблъсък и в тази игра.


Какво мислите за делото в Пазарджик срещу имамите?


- Делото в Пазарджик претърпя много развития. Първоначално повдигнатите обвинения отпаднаха. Усеща се липсата на експертиза, усеща се и преиграване от страна на службите. Проблемът е недостатъчното партньорство между службите и институцията Главно мюфтийство. Разбира се, пръст в това има и ДПС, което изолира, подчинява и не позволява този диалог да тече, така че да бъде в интерес на мюсюлманите, на всички български граждани. Дълбоко се съмнявам, че обвиненията ще бъдат надлежно доказани.


Мислите ли, че процесът е по-скоро политически?


- Не мисля, че е политически. С него малко се преиграва. Да покажем някакви резултати пред външните западни партньори, където в някои страни ислямофобията е по-силна. Има много по-радикални и нетрадиционни форми на исляма в страни като Англия, САЩ, Франция и др. Ако нещо такова е привнесено у нас, то трябваше да бъде пресечено навреме, без да се стига до този процес. Точно тук е липсата на диалог, на партньорство, на комуникация между институциите и Главно мюфтийство.

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Наред с партията на Доган на политическата сцена се появява и партията на Ердоган. Новоучредената партия "Свобода и достойнство" няма да е нищо друго освен една контролирана от турските тайни служби етническа партия.

 2. 2 Профил на nomer37
  nomer37
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Ако спечелите на ваша страна избирателите на ДПС и вождът "Ухаеш на джибри" не влезе в парламента - машала ви казвам. Успех на изборите

  "Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път." Антон Кутев
 3. 3 Профил на sss700431
  sss700431
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Поздравявам го , за позицията му , за генерал Делов и Балканската война.

 4. 4 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2021 Неутрално

  Под антикомунизмът на тази партия трябва да се разбира турски национализъм насочен срещу българският национализъм. Което се и признава по надолу в интервюто. Тази партия ще се мъчи да смени компрометираното ДПС и ще търси като него съюз уж на антикомунистическа основа с маргиналните остатъци от дясното пространство.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 5. 5 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2021 Неутрално

  Същия този Корморанчо в качеството си на бивш лидер на младежкото ДПС беше организирал сборище на организацията си на рочно на Шуменското плато до паметника 1300г. България заедно с Ахмед Доган, където се изцепи че те били толкова много, че само да скочели и щели да срутят паметника. Знам че скулптурите на хановете ни ги дразнят много и като европейски ориентирана партия биха искали на това място да се издига паметника на Сюлейман Великолепни, обединителят на Европа под знамето на исляма.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 6. 6 Профил на rex
  rex
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Най бих съ израдвал ако двете етнически партии и Атака постигнат по 3.95 % от гласовете.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 7. 7 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 932 Разстроено

  Няма да може да избягаш от дОган толкова лесно ....

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 8. 8 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2795 Весело

  Важното в случая да се разбие монопола на сокола !
  А дали ще се управлява от Турция или не, си зависи не толкова от България, колкото от американо-еврейските мозъчни тръстове зад океана !!
  След като Ердоганчо се направи на по голям бабаит пред хамериканците и юдеите отколкото всъщност е скоро ще види откъде се дърпат конците !!!

 9. 9 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#5:"Julian Mall"] ДПС беше организирал сборище на организацията си на рочно на Шуменското плато до паметника 1300г[/quote]

  [quote#5:"Julian Mall"] Знам че скулптурите на хановете ни ги дразнят много[/quote]

  Това е по - скоро по пантюркистка линия. Турция отдавна прави опити с манипулации на исторически факти да вкара основателите на България - прабългарите в групата на тюркските народ (въпреки всички доказателства, че самите прабългари са сармати ). С това те целят да докожат, че имат историческо право да претендират за български територии. Наскоро в турска официална енциклопедия Дунавска и Волжска България бяха обявени за турски държавни формирования.

 10. 10 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Корман Исмаилов, "Свобода и достойнство": Съпротивата ни срещу ДПС е нашият нов 10 ноември
  ...........
  В Германия са се впили на 6 милиона анадолски пехливанини
  и няма нито една турска партия.
  Само един турчин при "Зелени". Защо?
  Защото ако го напряват местното население ще ги изрине.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 11. 11 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Ние сме тук. Мършоядите също.

  Жить стало лучше, жить стало веселее!
 12. 12 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1590 Неутрално

  Герб прави поредната идиотщина, като залага на далеч по-крайни турци от ДПС само за да им навреди!
  Колко безумия бяха направени от 9.9.1944 до 10.11.89! Тези продължават по същия начин, защото акъла им не е повече от тоя на Бай тошо

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 13. 13 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2021 Неутрално

  До коментар [#9] от "._":
  Това е повече за вътрешна употреба. Малко трудно ще обяснят как така българите са тюрки пък са наричали всичките си държави България, а на Тюркменистан като братята им.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 14. 14 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  [quote#12:"~"]Колко безумия бяха направени от 9.9.1944 до 10.11.89![/quote]както и преди това ... а и след това ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 15. 15 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Етно-трябва да се забранят, просто отвори ли си някой устата за обединяване,представяне, и други такива на"малцинства"-директо забрана!
  България е страна на българските граждани,всеки в къщи може да е ако ще и зулус-навън,всички са едно-български граждани, и са длъжноса се държат и говорят като такива!!

 16. 16 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#13:"Julian Mall"]Това е повече за вътрешна употреба. [/quote]

  Абе не е точно така. В българските учебници по история още продължават да се пишат по инерция глупостите на Гюзелев, че прабългарите били тюрки. От това Турция няма начин да не се възползва.

 17. 17 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Етно-партии трябва да се забранят, просто отвори ли си някой устата за обединяване,представяне, и други такива на"малцинства"-директо забрана!
  България е страна на българските граждани,всеки в къщи може да е ако ще и зулус-навън,всички са едно-български граждани, и са длъжни да се държат и говорят като такива!!

 18. 18 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1609 Неутрално

  Трала ла. От такива обещания, на матряла му излязоха мазоли на ушите.

 19. 19 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  [quote#13:"Julian Mall"] Малко трудно ще обяснят[/quote]логиката им е елементарна = всичко освен Иран е Туран (като Париж и Прованс) По тая логика папуаса Оху-Боху и индианеца Оцеола живеят насред Туран ... и са тюрки ... Смешници!
  ... и те като БЮРМци търсят под вола тюрки ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 20. 20 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 1791 Любопитно

  "Не искам да избързвам..." - вече се е отракал достатъчно, претърпял много развития, но МУ липсва експертиза! Много малко са ВЕЩИТЕ лица в България, а тертипът на вождовете е един и същ... И народът обаче се лъже по един и същ начин...

  Коментиране на анализираното, вече...
 21. 21 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#19:"bay Tan"]Туран [/quote]

  Туран няма нищо общо с тюркския свят. Тура според иранската митология е родоначалник на скотовъдните източноирански племена. но това не пречи на пантюркистите в Анкара и ултранационалистическите среди в Турция да обявят индоевропейските народи от Централна Азия за турци поради близкото звучене турци - тури. Неслучайно одно от най - опасните турски антибългарски сдружения носи името Туран.

  http://www.monitor.bg/article?id=30250

 22. 22 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2021 Весело

  До коментар [#16] от "._":

  Малко трудно ще стане с обосновката след като за тях всеки мюсюлманин е турчин сега и всеки българин християнин да го обявят за криптотюрк. Мисля че можем да им помогнем и да обявим за тюрки само тези българи които не са приели християнството и след посичането им тюркският корен e бил унищожен.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 23. 23 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#10] от "СДС":

  айде бе Днешните германци нямат нищо общо с тези по чието време е написана Рейнска Стража най малко пък с тези който са я пяли след това

 24. 24 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  До коментар [#23] от "goshogoshev":
  айде бе Днешните германци нямат нищо общо с тези по чието време е написана Рейнска Стража най малко пък с тези който са я пяли след това.
  ...........
  айде бе Гледай тука ( така);
  http://www.youtube.com/watch?v=FGdJWFFv6Bs
  Немците не обичат да им се бъркат във вътрешните работи. Можеш да си бачкаш, да си биеш жената, да се навеждаш по 5 пъти на ден, да си готвиш агнешки главички в къщи, но барнеш ли общественият живот, скачат като един.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 25. 25 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Още не са си определили отношението към ГЕРБ!Това е най-странното в цялото интервю.Имат отношение към агентите и доносниците на ДС,но за оценка на управлението на създадените от тях партии,ще питат допълнително членовете си!

 26. 26 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Защо ли изобщо не му хващам вяра,истинската причина да се
  пръкне тази партия е, че изобщо не им се изпуска кокала

 27. 27 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  [quote#9:"._"]Дунавска и Волжска България бяха обявени за турски държавни формирования. [/quote]
  Турски не, ама тюркски да.За Дунавска България ,
  аспаруховата, да не говорим ,ама виж им езика и
  вярата на съвремените татари.
  Ето каква е историята им в съвремена трактовка:
  http://historytat.ru/4/161.html
  Глава: §5. Великая Болгария и Хазарский каганат (VII-X вв.)
  Книга: ИСТОРИЯ ТАТАРСТАНА (учебное пособие) (Ф.Х.Хузин, И.А. Гилязов, В.И. Пискарев, Б.Ф. Султанбеков, Л.А.Харисова, А.А.Иванов, А.Г.Галлямова)

 28. 28 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  [quote#13:"Julian Mall"]как така българите са тюрки пък са наричали всичките си държави България[/quote]
  Ето какво пише в съвремените татарски книги
  по история за българите:
  О хазарах древние авторы начинают упоминать с VI в. В одной из рукописей говорится, что «язык болгар подобен языку хазар», а сами хазары «великий народ, вышедший из Барсилии». Барсилия тогда располагалась в Прикаспии, на территории нынешнего Дагестана. На этих землях еще в IV-V вв. жили многочисленные тюркоязычные народы: барсилы, савиры, авары, болгары, хазары, оказавшиеся здесь в составе Гуннской державы

 29. 29 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#27:"тулса"]Турски не, ама тюркски да.За Дунавска България ,
  аспаруховата, да не говорим ,ама виж им езика и [/quote]

  Пълни глупости. Нито езика, нито материалната култура, нито погребалните обичаи, нито религията ( не, българите не са вярвали в тюркския Тенгри ), нито писмеността ( прабългарите използват донско кубанско писмо характерно за сармато - аланите ) са тюркски. Барсилите, аварите,савирите не са тюркоезични, а езиците им са от източноиранските говори със солиден тохарски ( характерен за сарматите ) и алтайски ( но не тюркски ) пласт.

 30. 30 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#2:"nomer37"]вождът "Ухаеш на джибри" не влезе в парламента - машала ви казвам[/quote]
  Докато продължаваме да следваме теориите за "по- малкото зло" и "не аз да съм добре, а Вуте да е зле" няма да се оправим като общество и държава.

 31. 31 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1384 Любопитно

  Партиите много обичат да си слагат инициали с Д и С.

 32. 32 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 409 Неутрално

  "Усеща се липсата на експертиза, усеща се и преиграване от страна на службите. Проблемът е недостатъчното партньорство между службите и институцията Главно мюфтийство."

  "- Не мисля, че е политически. С него малко се преиграва. Да покажем някакви резултати пред външните западни партньори, където в някои страни ислямофобията е по-силна."

  Вълев, как публикувате изказвания като посочените цитати ?
  Бихте ли взели отношение!?!?

  Как Исмаилов определя, че службите нямали експертиза? Какво означава, че службите преиграват случая? А не достатъчното партньорство с Главно мюфтийство означава ли, че случаят трябваше да се подмете под чергата?
  (Не следя това дело, но ако има съмнения за престъпление, точно работа на службите е да разследват.)

  А вторият цитат какво означава? Случаят не е политически, а е политизиран. От коя партия службите се влияят? Кои иска да покаже резултати? Или поставя под съмнение независимостта на съдиите?

  Бихте ли потърсел пояснение или доразвил статията?
  Дали не се поставя под съмнение авторитета на държавните институции от това ново политическо формирование ....

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 33. 33 Профил на palitza
  palitza
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#29:"._"]езиците им са от източноиранските говори със солиден тохарски ( характерен за сарматите ) и алтайски ( но не тюркски ) пласт[/quote]
  Не знам откъде черпите тези сведения, но всичките употребени от вас тук термини се отнасят за индоевропейски (наричани още индоирански или индоарийски) народи и езици. Каквито са и днешните българи, и всичките им близкородствени славянски народи.

  Една българка
 34. 34 Профил на palitza
  palitza
  Рейтинг: 753 Гневно

  "Дневник", пред очите на всички ни се потъпква Конституцията на Република България. Отново! Извършва се антиконституционен акт - създава се ВТОРА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ, с още по-хардлайнерски уклон от досега съществуващата! И вие интервюирате "перспективния й млад лидер" по всякакви въпроси, засягащи турците и мюсюлманите, но не ви хрумва да го попитате как ще докаже, че партията му не е антиконституционна! Безобразие!

  Една българка
 35. 35 Профил на palitza
  palitza
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#33:"Палица"]Каквито са и днешните българи, и всичките им близкородствени славянски народи.[/quote]
  Да се чете: каквито СМЕ и днешните българи, и всичките НИ близкородствени славянски народи.

  Една българка
 36. 36 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#33:"Палица"] но всичките употребени от вас тук термини се отнасят за индоевропейски (наричани още индоирански или индоарийски) народи и езици. [/quote]

  В това няма нищо странно. Прабългарите и славяните са част от голямото семейство на индоевропейските народи.

 37. 37 Профил на palitza
  palitza
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#36] от "._":
  И аз това казвам

  Една българка
 38. 38 Профил на palitza
  palitza
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Дефиницията на политическата си линия, която дава г-н Исмаилов, е повече от жалка: "Партията ще бъде дясноцентристка, антикомунистическа." За да обясниш какъв си, казваш какъв НЕ СИ. Това е точно толкова лишено от съдържание, колкото ако беше се определил като "антифашист". А понятието "дясноцентристка партия" също е доста девалвирано у нас, като знаем, че и ГЕРБ се считат за такава.

  Една българка
 39. 39 Профил на madara
  madara
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "СДС":

  Нещо ти е старо инфото.. поне 10 милиона са вече

 40. 40 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Свобода от какво? Кой няма достоинство? Исмаилов,понамирисваш нещо!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 41. 41 Профил на Славена:Цензурe, пак ли бият Паниковски/Прокопиев?
  Славена:Цензурe, пак ли бият Паниковски/Прокопиев?
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Касим Дал е човекът на Ердоган в България. Не виждам нищо положително в новината, че турската Партия на справедливостта и развитието си е учредила клон у нас.

  "Не прекалявай с борбата, най-хубавите неща се случват неочаквано." Габриел Гарсия Маркес
 42. 42 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Още е рано за прогнози , като какво ще бива "корморанчето" ...

 43. 43 Профил на bluesky1
  bluesky1
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Не съм фен на Доган, но и ти Корманчо си просто един смешник...га яде кифтета години наред нищо ни каза, ся ривеш...гиди

 44. 44 Профил на dgapi
  dgapi
  Рейтинг: 466 Весело

  пак етническа партия ,свобода каква свобода нали сега всички сме свободни ,и достойни .тия по името на партията и ги разбираш за какво се борят сега ще почнат да се клонират но това от една страна е добре нека се цепят като изтъкан чаршаф ,да си вадят очите и да си бъркат по калните дупки ,да има интрига и да си изкарат не само керливите ризи но и въшкавите фесове

  Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно. Уолтър Липман
 45. 45 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  КУРмане, повярвахме ти.
  От всичките ти дрънканици става ясно единствено, че не смяташ проповедниците на радикалния ислямизъм за виновни.
  Ама като се знае от къде се пръкна кръжочето ви...

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 46. 46 Профил на lp2
  lp2
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Наблюдение за този форум:

  Когато малцинства формират партия, хора пищят, че всички сме български граждани и партията е противоконситуционна. Когато циганин извърши престъпление извън България, и се съобщава за български гражданин, извършил престъпление - тогава всички пищят, че е циганин, не е наш.

  Съгласен съм с първото твърдение, но двойният аршин няма да доведе до никъде.

 47. 47 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#24] от "СДС":

  Тия обаче първи ги вкарват в затвора че и закон специален имат за такива А подобни филмчета можеш да си гледаш за всяка страна Вече и за Гърция Като цяло германците отдавна евреите ги превъзпитаха

 48. 48 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  защо ли в названията на почти всички партии фигурират буквичките ДС? СДС ДСБ ДПС новата ПСД ССД...

 49. 49 Профил на vilian
  vilian
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Много е вероятно една партия създадена от български турци след време да оправи България,защото се видя,че след 9.9.44 г. българите не са способни да направят това.Харесва ми името на партията и програмата и.Очаквам много внимателно действията й и не изключвам възможноста да бъде сериозно подкрепена от българите.

 50. 50 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  А според един друг Лъчо има много парадокси в българската политика:
  БСП - социалистическата партия с крайнодясна политика и пълна с милионери;
  ГЕРБ - дясна партия с крайнолява Живковистка политика и пълна с комунисти;
  Атака - националистическа партия, на заплата от Москва, защитаваща чужди национални интереси;
  ДПС - либерална партия, защитаваща националистически интереси на Турция в България.
  На фона на горните - една нова партия защитаваща правата на турскоезичното малцинство в България само би допринесла към повече гласове от малцинствата.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 51. 51 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Тоя различава мюсюлмани и помаци от българи!И после търси свобода и достойнство..........

 52. 52 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Поредната креатура на комуниститите, целяща да хване етническия вот! Очевидно силите на Доган са на изчерпване, психическтото му състояние съще е под въпрос, така, че се търсят алтернативи.

  Жалко за България!

 53. 53 Профил на Sharkolia
  Sharkolia
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Още една ислямистка партия се пръква...Нямам думи-вместо да се справим веднъж завинги с ДПС сега се появява още един враг.Макар от това ,което съм чел да ми изглежда ,че тия са много регионални(само о/о Търговище мисля).Докога ще се нехае спрямо турската опасност...в Европа вече взимат мерки.Тук в Австрия започнаха да им спират помощите,ако вечерта продават дюнери от фургони,а се записват като безработни в бюрото по труда.За турска партия пък не може да става и дума...В Германия е същото.

  Червено зло броди из Европа...Анадолска гнет поглежда откъм юг
 54. 54 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Най-сетне!!
  Отдавна трябваше да има конкиренция на Доган.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 55. 55 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  [quote#29:"._"]прабългарите използват донско кубанско писмо[/quote]
  И в кой източник го има това писмо? Досега историците нямаха данни за наличието на писменост у прабългарите, но очевидно ти си открил такава. Къде я откри?

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 56. 56 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Корман е умно и сериозно момче (казвам го не на база статията). Нож за съжаление май играе в наредетна ожт властта, разбирай ГРОБ, игра. Фактът, че изброявайки десните формации, включи умрялото СДС, но не спомна ДСБ, е красноречиво саморазкриване чии поръчки изпълнява. След фарса с Каба СДС и комично-нелепата коалиция Ярешки, става ясна стратегията на Тиквата за изборите - вкарай 'сЕкЪв контролиран субект (ако и да е идиот), който да смуче гласове от традиционните партии - а тожва е от полза само за ГРОБ. Па ако някой успее да влезе - ей ти готов коалиционен партньор.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 57. 57 Профил на ._
  ._
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#55:"Вени Г."] Досега историците нямаха данни за наличието на писменост у прабългарите, но очевидно ти си открил такава. [/quote]

  Древнобългарскита писменост отдавна е известна на историците и авторитетни тюрколози като Игор Кызласов и ПРОФ. Г.Ф. ТУРЧАНИНОВ - е един от най-големите съветски и
  руски специалисти по адигските езици , твърдят че тази писменост не принадлежи към тюркската писмена традиция.

  http://www.bulgari-istoria-2010.com/booksBG/KNIGA_ALANO_DREVNOBALGARSKOTO_PISMO.pdf

 58. 58 Профил на Руританец
  Руританец
  Рейтинг: 409 Весело

  Прозрачна работа: готви се коалиция за партньор на ГЕРБ в следващия парламент. Водачите на листи са ясни, търсят се избиратели.

  http://amigov.wordpress.com/2012/12/03/%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%8F-2/

 59. 59 Профил на bluesky1
  bluesky1
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Кормане много насериозно си се взел щом като си мислиш, че жалък политик като тебе и жалка партийка като тази, на която си председател, може да има за нас мюсюлманите значението на един нов 10 ноември ........ ПП не съм фен на Доган.

 60. 60 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  Даааа! Пишеш,пишеш и после коментарът ти изчезва безследно. Не е харесал на някой.

 61. 61 Профил на ямх
  ямх
  Рейтинг: 459 Весело

  "Пременил се Илия и пак в тия"!

 62. 62 Профил на Иван Кавръков
  Иван Кавръков
  Рейтинг: 437 Гневно

  Толкова е просто! И тази партия е на етническа основа! Всичкото маневриране не е друго ,освен да се запази едно измъкнато и измъчено положение в БГ полит-цирка,докарано от комунарите...Това е просто една велико-турска политика! България е сега разграден двор. Само национал-политически сговор на националисти ,които да не се "плющят помежду си" като рязани и да не се оплюват до трето коляно могат да им "преберат ибрика" на ...Сегашната власт не се справя с положението. Тези хора ,които подкрепят протурските организации в БГ(по неволя и под натиск) се държат на ръба ,за да бъдат използвани...Навремето по соца в селата с преобладващо турско самосъзнание се изпращаха учители. Кой отива сега там!?Като че ли власта там е турска и това ни се показва и демонстрира нагло ...и стази нова "разновидност на ДПС.Трябва да се намери "моста" между нас и тях...щом сме наистина всички Българи,нали?! Не трябва мисълта да сме един срещу друг да е обединяваща,нали!? Но тези от ДПС и другите около тях на това разчитат САМО.Това е заложено и в религията им...Брутален ,шокиращ фанатизам и сляповерие в НАЩО, в Праведното. С неговото име се мъсти ...и се умира.Всеки ми обяснява ,колко хуманна била тази религия.Когато ги попиташ защо проповядва омраз към другите се дават смешни обяснения..."не можеш да се сърдиш на пустинята,че няма извор в нея". Слушайте ги в Народното Събрание...Отидете в техните крепости с компактно турско население...Какви Българи,какви пет лева...А никоя от Националистическите партии не търси "моста " ,за да сме на чисто .Удобно им е забрани,протекции и лозунги...Май и те отдавна смятат положението там за изпуснато...Тогава какво правим!?

  inkata22
 63. 63 Профил на plamyk
  plamyk
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Ще ни потурчат ей. Ще направят мнозинство, утре ще станат петдесет турски партии. На нас ни трябва един български Хи.лер, който мрази турлетата и който се опитва да застраши националната сигурност, в джипката, гората и в главата.

 64. 64 Профил на volana
  volana
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Бъдете сигурни,че това е втората партия на Доган!

 65. 65 Профил на plamyk
  plamyk
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Абсолютно съм съгласен с теб. Докато станат петдесет, има време и болката ще е мъчителна

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK