Свещеник, приел исляма, предизвика скандал между Видинската митрополия и районното мюфтийство

Атанас Михайлов (вляво), който е приел исляма

© Главно мюфтийство

Атанас Михайлов (вляво), който е приел ислямаВидинската света митрополия се оттегля от участието си в предстоящия на 5 декември мюсюлманския ден Ашуре, в който е съорганизатор с Районната мюфтийство-Монтана. Това съобщи в открито писмо, цитирано от БТА, Величкият епископ Сионий, Викарий на Видинския митрополит Дометиан. 


От години Видинската митрополия съвместно с Районното мюфтийство участват заедно в мюсюлманската вечер "Ашуре" във видинската джамия на Осман Пазвантоглу. Във Видин митрополията и джамията се намират една срещу друга от векове и са пример на добри взаимоотношения и съвместно празнуване и почитане на всички християнски и мюсюлмански празници, уточнява БТА.


Видинската света митрополия се оттегля поради "тенденциозното публикуване на официалния сайт на Главното мюфтийство на мюсюлманското изповедание в Република България от 28.11.2012 г. съобщение за приемането от православен свещеник на исляма, както и оскърбителните думи, насочени срещу християнската вяра, че е в "заблуда" (Молим Всевишния да ни напътва по правия път и да не ни оставя да бъдем от заблудените!).
"Величкият епископ Сионий, уточнява, че "от последното изречение се вижда, че всеки един християнин тъне в дълбока заблуда относно вярата и почитането на Бога". В съобщението си Видинската света митрополия уточнява, "че винаги е имала твърди, добронамерени и изпълнени с любов чувства относно ръководството на мюсюлманското изповедание, както и към вярващите мюсюлмани и това ще остане и занапред", но поради така тиражираните послания срещу чистотата и устоите на Христовата вяра неин представител няма да присъства на мюсюлманската вечер "Ашуре".


Видинската света митрополия призовава всеки един православен християнин да не участва в предстоящия празник като свидетелство и позиция, че религиозните права и чувства по никакъв начин не трябва да бъдат накърнявани, особено в един такъв труден - духовно и политически нестабилен свят.Отбелязването на деня Ашуре, т.е. края на всемирния потоп, който сплотява цялото човечество, се счита за обща ценност на всички основни религии. Затова историческото ястие ашуре се приготвя в знак на почитане на деня, в който човечеството се е родило за втори път. След приготвянето на ашурето ястието се раздава на близки, приятели и комшии, без да се прави разлика във вярванията, като тази дата и ястието са повод за сближаване и размяна на подаръци. Така ашуре от векове е повод за развитие на обичта и уважението сред съседи, близки и роднини. Сред мюсюлманите този ден е повод за почитане и молитви. В деня Ашуре сред мюсюлманите е разпространено да се спазва традицията да се говее, като обикновено това са два дни - един ден преди или след самия празник. Освен говеенето на този ден мюсюлманите вършат и други добри дела, като дават милостиня садака и други.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Още един показател за това колко българите са истински християни..

  Fail with honour then succeed by fraud
 2. 2 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 418 Неутрално
 3. 3 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 425 Неутрално

  До коментар [#1] от "issunboshi":

  Кой е показателят?

 4. 4 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Не е ли малко рано да празнуваме края на всемирния потоп !!! Даже според някой още не е почнал.

 5. 5 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Истината е проста. Исляма върви само напред. Отдавна го написах- те са се прицелили в циганските махали. А службите 20 спят. Нищо чудно така и в София да осъмнем с мюсюлмански квартал- я факултета, я Христо Ботев, я филиповци.

 6. 6 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Добър повод да припомним слабо известният факт, че докато обръщането християнин->мюсюлманин не е рядко срещано и е въпрос на лична воля, обръщането в другата посока в чалмарските държави води до смъртна присъда. Включително и в любимия на либерастите Иран.

 7. 7 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Това ли са свещениците, които трябва да ни учат на християнски морал и вяра. Един колекционира Ролекси, друг се вози на Линкълн, а трети направо си продава вярата и става мюсюлманин!

 8. 8 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  "приемането от православен свещеник на исляма..." - той и като православен свещеник толкова е зачитал вярата, та сега "преоткрива" друга. Безработица е...

  Коментиране на анализираното, вече...
 9. 9 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#5:"grayeagle"]я факултета, я Христо Ботев, я филиповци. [/quote]
  Не ''може'',а ''ще'' осъмне.
  АЛЛАХ У АКБАР. ЛЯ ИЛЛАХА ИЛ АЛЛАХ.

 10. 10 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1368 Неутрално

  [quote#6:"the_sceptic"]обръщанео в другата посока в чалмарските държави води до смъртна присъда. Включително и в любимия на либерастите Иран. [/quote]


  И въпреки строгите наказания, 5 милиона мюсюлмани ВСЯКА ГОДИНА се конвентират в християството, според Ал-Джазира - http://www.youtube.com/watch?v=xdVnILalpeo

  http://www.youtube.com/watch?v=N0RjfJblqEw

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 11. 11 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1368 Любопитно

  Текста от сайта на Главно мюфтийство за свещеника, който приел исляма:

  "Атанас Михайлов завършва Софийската семинария, след това продължава и учи две години в Духовната академия "Св. Климент Охридски" (днешният Богословски факултет към Софийския университет "Климент Охридски", но поради лични проблеми напуска Академията и започва работа като свещеник в София. Работи няколко години като такъв, после и като църковен настоятел. В последствие оставя духовната работа и започва да работи друго. По време на обучението си един от състудентите му е днешният митрополит на гр. Пловдив дядо Николай. Г-н Михайлов се самоопределя като човек, който търси знанието и истината, и това търсене го довежда до вътрешно убеждение, че трябва да приеме исляма. Така на 27 Ноември 2012 г. след икиндинамаз (следобедната молитва) в Софийската джамия "Баня Башъ" г-н Михайлов изрече шехадета (свидетелството) и избра за себе си името Абдуллах (раб на Аллах). Това събитие развълнува молещите се хора, като всички го поздравиха и го приеха с отворени сърца.Районният мюфтия на София г-н Мустафа Избищали лично му връчи Свидетелство за встъпване в Исляма.
  Молим Всевишния да ни напътва по правия път и да не ни оставя да бъдем от заблудените!".

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 12. 12 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#11] от "VеnRus 2008":

  Българите се обръщат към исляма

  Масово помохамеданчване е обхванало България в последните години, отчитат религиозни спецове. Истината лъсна наскоро заради скандалите около съдебния процес срещу имами в Пазарджик, които са обвинени във връзки с радикални ислямистки групировки. Вместо новината да разбуни духовете у нас, се оказва, че все повече нашенци застават на страната на исляма и настояват мохамеданите и техните духовни водачи най-сетне да бъдат оставени на мира, пише "Всеки ден".

  По-голямата част от обществените защитници на Аллах са всъщност млади християни, и то от големите градове, а не от традиционно турските селища в Източна България, установи разследване на „Всеки ден". Те обаче са омерзени от бездействието на владиците и скандалите в Българската православна църква и затова се обръщат към исляма.

  Решението да се помохамеданчат е обосновано от доста силни и конкретни мотиви. „Да сте чували някой поп освен отец Иван да се грижи за бедните, сираците, болните? Християнските владици са напълно абдикирали от задължението да възпитават морал у хората. Те си живеят пребогато и в разкош и дори не познават миряните. На погребението на дядо ми попът 6 пъти си вдигна телефона, докато четеше опелото", отсича 29-годишната Гергана Георгиева от София.

  Момичето е една от многото млади българки с висше образование, работа и добър социален статус, които напоследък масово приемат исляма. Бум на помохамеданчване на млади жени има в София, Пловдив и Бургас, разказва още тя. Гергана участва в общност от свои посестрими, които съвсем сами в някакъв момента от живота си за пристъпили прага на джамията и са поискали Аллах да ги води по пътя им занапред.

  Течението сред младите и новите общности от български християни, приели исляма, не е изненада за теолозите. През 2011 г. над 100 000 пълнолетни, изповядващи друга религия, са станали последователи на Аллах, в това число е и балдъзата на Тони Блеър. В Дания са около 4000, като повечето от тях са жени, 80% под 30 г.. В Швеция новите мохамедани са 5000, в Германия броят им е 20 000, в Испания - 50 000, във франция - 70 000, повечето от тях жени. Причините за всички тях е отсъствието на духовни водачи в църквата и те в 80 процента от случаите са млади жени под 30 години.

  Младите хора, които се отказват от християнството, всъщност се бунтуват срещу дрогата, алкохола и сексуалната свобода, които съсипват западните общества. Според европейските изследвания нуждата от духовни ценности и скъсване с материалистичната и консуматорската култура тласка младите хора към исляма.

  „Имамите обаче знаят поименно всеки свой последовател в селото или града. Срещат се с него всяка седмица, обикалят по къщите, питат кой се нуждае от помощ. Ако някой от общността е в трудно положение, имамът ги събира и всички се вдигат да помагат. Ето защо няма да прочетете, че турчин е убил баба си или изнасилил дъщеря си, както правят всеки ден българите", разказва посестримата на Гергана Иванина Петкова. Тя пък е от Бургас и, преди да приеме исляма, не познава никой представител на тази религия. Прочита Корана и намира отговорите за живота, които винаги е търсила, а после съобщава на близките си, че ще се помохамеданчи. Родителите й обаче подкрепят решението, въпреки че цял живот се молят пред лика на Исус.

  „В България е прието, че ако християнка реши да приеме исляма, то непременно има замесен мъж. И наистина в голям брой от случаите българките приемат мюсюлманската религия заради любовта. Все повече наши сънародници обаче сами избират да станат последователи на Мохамед, тъй като в исляма откриват упование и надежда. Откриват подкрепа и грижа", обяснява още причини за ислямизацията у нас Гергана от София. И е категорична - групата им от млади българи християни, приели исляма, се увеличава всеки ден.

  Боян Саръев воюва за Исус

  Много са мюсюлманите, които искат да станат християни, твърди отец Боян Саръев. Той е убеден, че освен помохамеданчване, е в сила и обратна тенденция. Самият той е завършил школата на МВР, но от ченге се преквалифицира на свещеник и пред последните повече от 20 години връща към християнството населението на Източните Родопи.

  Той е категоричен, че за да се самоопределят като българи, тези хора задължително трябва да минат към православното християнство. „На нас на Балканите генетически ни е заложено да бъдем православни християни. Тези протестантско-католически тенденции, американизирането на българската култура всъщност е денационализация. И ще доведе до абсолютен срив на българската нация в морален план, като национален дух и традиции. Моралът ще се срине. И българският народ окончателно и безвъзвратно ще се денационализира", обяснява свещеникът.

  Боян Саръев е убеден, че в Родопите върви изкуствен процес на ислямизиране на населението. „Изграждат се джамии, изпращат се студенти в арабските страни, финансират се поклонения в светите места Мека и Медина. Изобщо се изливат страшно много пари. И не толкова сред турското население, а сред българо-мохамеданското в тези райони. Целта е то да се асимилира и да се откъсне от българския си корен. Първоначалната цел е то да бъде отчуждено и противопоставено на останалата част от българския народ", казва отец Саръев и се заканва да се бори докрай за Исус и християнството.

 13. 13 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#9] от "trikebapceta":

  Ти ли си оня македонец?

 14. 14 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Този който веднъж е продал вярата си, ще го направи пак.

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 15. 15 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално  Според мюсюлманите те са съвършената религия, защото са последни. Довод - бетон. А ние сме заблудени, отклонили се.
  Същевременно те цигират изкривената Библия да докажат, че в нея е говорено за идването на престъпника Мохамед. Като цитират думите на Исус : " ще ви изпратя друг утешител".
  Това са написали и мюфтиите. Това че някой е приел исляма, не е голям показател. Аз имах един колега от Хасково, който се запознал с босненци и приел исляма, щото никога преди това не виждал вярващи хора.
  И да, обратното е по-интересно, ако някой мюсюлманин стане християнин. Много от тях просто са отворили Библията, и при сравнението с Корана са останали шокирани в какво са вярвали.
  Тогава следва доста сериозно гонение дори от родителите му и семейството му итн.

 16. 16 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#2] от "trikebapceta":

  Време ви е, да.
  В Йерусалим ще има еврейски храм, а за целта не трябва да има джамия .

 17. 17 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Интересно е, че истинските ценните влияния на една религия върху друга обикновено не са свързани с някаква конкуренция или с промяна на религията.

  Един пример - египтянинът Ибрахим Абулейш. Той е завършил фармация в Австрия и там се е запознал с антропософията на Рудолф Щайнер. И без да напуска мюсюлманската религия е успял да приложи някои негови идеи, създавайки в Египет организацията СЕКЕМ за биодинамично земеделие. При това земеделие се изхожда от възгледи за холистично единство на почвата, растенията и животните. Създател е на методика за безвредно за околната среда отглеждане на памук. Носител е на алтернативната Нобелова награда за 2003 г.:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ibrahim_Abouleish

 18. 18 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#17] от "ijj":

  Земеделието каква връзка има с религията?

 19. 19 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#16] от "Aлфepaц":

  Казвам каква е реалността в БГ,а ти тръгна да търсиш под вола теле.

 20. 20 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално
 21. 21 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Колко ли пари е получил тоз свещеник за да стане мюсюлманин, щото такъв се става или срещу заплащане или насила.

 22. 22 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#19] от "trikebapceta":

  Чак пък реалност. Много повече западняци приемат тоя култ. В България поне има сравнително пресни. Тоя културен джихад със Сюлейман Великолепни и Листопад има повече обратна реакция

 23. 23 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#21] от "baxter":

  Може и самостоятелно да е решил. Не знаеш какво го е привлякло.

 24. 24 Профил на naciyelyatif
  naciyelyatif
  Рейтинг: 213 Неутрално

  А пък във Франция най-много духовни лица приемали исляма--- факти много.Брюксел инвестирали в строежи на ислямски банки да могат да привлекат арабски шейхове с многото пари.

 25. 25 Профил на Sharkolia
  Sharkolia
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Така ще е докато се продължава с тази прекомерна толерантност към мюсюлманите.България е на 1во място по брой джамии на глава от населението в Европа.И това ако не е позор...

  Червено зло броди из Европа...Анадолска гнет поглежда откъм юг
 26. 26 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#23:"Aлфepaц"]Може и самостоятелно да е решил. Не знаеш какво го е привлякло. [/quote]

  Писах по принцип за нормалните хора, а болни колкото искаш... така че е възможно.

 27. 27 Профил на mani4eto1990
  mani4eto1990
  Рейтинг: 0 Неутрално

  що за малоумие, та този човек е болен

 28. 28 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#12] от "trikebapceta":

  На фона на населението на скандинавските държави и Германия, тези, които са се помохамеданчили са пренебрежимо малко. Някакви си нищожни промили. Дори и за тенденция не може да се говори. Същото е у нас. Да не говорим, че благодарение на турското робство, у нас има една вродена неприязненост към исляма. Смениш ли си вярата, значи си губиш националността. Казано по народному - ставаш турчин. (Малко известен факт е, че башибозуците, които са клали в Батак, са били помаци, а не етнически турци.) Така че въобще не може да се говори за някакъв интерес към исляма, а просто за единични случаи.
  Друго, което се казва, е че у нас хората преобладаващо са православни. Това не е вярно. У нас хората са преобладаващо несъпричастни към никоя голяма религиозна група. Православните са тези, които пълнят църквите в неделя сутрин, а те са доста малко. Останалите само са били кръстени, но са отказали да приемат вероучението и правилата в църквата. Така те се поставят в числото на отпадналите от вярата.
  А що се отнася за това колко силна вяра е исляма, показателен е факта, че напусналите исляма са подложени на гонения и смъртни заплахи. Ако една вяра е истинска, то тогава няма нужда да държиш хората в нея със заплаха за живота им.

 29. 29 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Колкото му е била преди вярата, толкова ще е и сега.

 30. 30 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 983 Весело

  До коментар [#18] от "Aлфepaц":

  Ами оказва се, че има. Прилагането на такъв холистичен подход в земеделието може да става по различни мотиви - екологични, морално-етични, философски и религиозни. Холизмът е вид философия, която стои доста близо до разните религиозни системи. В случая интересното е, че антропософията е християнско религиозно учение, включващо холистични елементи, а е повлияло на един мюсюлманин. Т.е. в случая има приложение на известни философско-религиозни идеи в областта на земеделието

 31. 31 Профил на aha
  aha
  Рейтинг: 426 Весело

  Народа съвсем изтрещя! Попове стават мюфтии, владики - плейбой-ове, вишистки -ханъми, цигани - турци и така до края на света. Няма ли най-сетне вече да свърши!!!

 32. 32 Профил на OCTAVIAN
  OCTAVIAN
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Еничарският корпус рекрутира нови попълнения, но този път не от ДЕВШИРМЕ(Кръвен Данък), а използвайки икономическите трудности на РАЯТА и низките страсти, като алчност. В действителност исляма е бесовска религия (мохамед е имал болна мистика) обещаваща на последователите си плътски рай. Колкото и подлъгани ренегати да напуснат Христа, Църквата му ще продължи да живее("Аз ти казвам: ти си Петър, и на тоя камък ще съградя църквата Си, и портите адови няма да й надделеят" )

  OCTAVIAN
 33. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3315 Весело

  Снимката кърти мифки и фаянс секакъф!

  Единият дребен и кръглоглав, другият - дълъг и тънък
  Като от анимационно филмче

 34. 34 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1189 Весело

  До коментар [#31] от "aha":

  Чистим се....

 35. 35 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  Истината я има във всяка религия. Проблемът е фанатичното и налудничаво вярване, че само една от религиите има монопол върху нея. Същото се отнася и към съвременната научна парадигма.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 36. 36 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1189 Весело

  До коментар [#21] от "baxter":

  Абсолютно! Муслитата от Риад дават доста суха пара когато се обреже някой!

 37. 37 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#15] от "Aлфepaц":

  "босненци и приел исляма" - Правят го още в 15 в.

 38. 38 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 624 Весело

  гледам снимката горе и се чудя: на Атанас -Абдуллах що за свидетелство му дават? Кръщелно ли е това някакво банково, паспорт за рая ли? както и да е, решил-решил! да е жив и здрав! и да не вреди!

 39. 39 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#34] от "dobrich":

  Не тъй. Кой знае какви ветрове го веят. Ако търси, ще намери.
  От друга страна, според преброяването 2001 г. 10 хиляди души са изявили, че са етнически турци с християнско вероизповедание. Най-много, учудващо, били не евангелски християни (протестанти), за които е предположимо, защото са дейни и активни, а православни. Предполагам обаче, че може и да си виждал тая статистика, щото си запознат. Но други не са.

 40. 40 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Весело

  До коментар [#30] от "ijj":

  Е, възможно е всичко

 41. 41 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  Защо ни занимавате с глупости? Някой гушнал пачката и приел исляма. Ами само така се приема исляма. Или - както е в демократичен Пакистан - скъсяват те с една глава ако не приемеш.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 42. 42 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Бил свещеник, после работил друго- чети бил свещеник, пък го напъдили. Заболяло човечеца за отнетия кокал и как да отмъсти, решил да стане потурнак.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 43. 43 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 624 Неутрално

  В земите на олимпийските богове да се говори и да съществува християнство и ислям е направо тъжна и жалка картинка.

  икономист - неграмотник с диплома
 44. 44 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  До коментар [#12] от "trikebapceta":
  Всички тези млади жени са приели исляма не защото ги е озарило някакво видение и са прогледнали, а защото са принудени от мъжете си мюсюлмани.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 45. 45 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#39] от "Aлфepaц":

  " етнически турци с християнско вероизповедание " - Всъщност повечето от трансрелигиозните, ако можем така да ги наречем, са цигани. В случая който си посочил са цигани с турско-цигански майчин език. Иначе има и разни българи, които се правят на оригинални, има и разни луди.....Като цитираната Гергана.........Иначе е вън от всяко съмнение, че БПЦ е изключително пасивна, безидейна и безучастна към православните българи, да не говорим за проповеди сред иноверци....

 46. 46 Профил на bobo_bobo
  bobo_bobo
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#37] от "dobrich":
  Парадоксалното е, че Ердоган нарича бошняците "наши чеда", въпреки че те не знаят бъкел турски. Агресивната политика на Турция и всевъзможни радикални ислямистки групировки превърнаха голяма част от тези, израснали иначе в светска среда хора в промити мозъци. Сараево от красив европейски град и някогашно средище на свободомислещи хора от всички етноси и религии на бивша Югославия, днес заприличва все повече тъкмо на Риад със забулените невести по улиците и пронизващия рев на джамиите...

 47. 47 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Ами ... голямо съдене го чака ... да забрави влизането си в Небесното Царство!!!!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 48. 48 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#46] от "bobo_bobo":

  О да, а пробвал ли си мюсюлманската сливова, най-добрата е И количеството на скандално облечените момичета лятно време никак не се връзва с броя на хърватите и сърбите в него - явно голямата част са мюсюлманки
  Това там наистина е цирк, който ще трае докато текат парите отдолу.

 49. 49 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#45] от "dobrich":
  Възможно е и да са от смесени бракове с българи. Поне за евангелската част обаче със сигурност има - те не стоят да чакат, и не карат линкълни.

 50. 50 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#12:"trikebapceta"]Момичет е една от многото млади българки с висше образование, работа и добър социален статус, които напоследък масово приемат исляма. Бум на помохамеданчване на млади жени има в София, Пловдив и Бургас, разказва още тя. Гергана участва в общност от свои посестрими, които съвсем сами в някакъв момента от живота си за пристъпили прага на джамията и са поискали Аллах да ги води по пътя им занапред. [/quote]

  Така може да говори жена, която или не познава всичките особености на исляма или е част от пропагандната машина на ислямистите, които искат да завладеят света не с война а с популация и пари. Не е лошо да се направи статистика на жените които напоследък приемат исляма в България. В голямата си част тези жени, намират лесен начин на препитание, така както биха избрали и улицата със същата лекота. Друга част от тях стават съпруги/обикновено втора или трета/ на араби, в голямата си част от ромски произход. Между другото арабите дори визуално не правят разлика за това една жена от какъв произход е, важното е да им свърши работа и да успеят да си уредят пребиваването в страната. А моралът при исляма не е на висота. Има толкова много непонятни за нас чудатости, които са всичко друго но не и морални от която и страна да ги погледнеш. Лицемерие, това е техния морал.

 51. 51 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#46] от "bobo_bobo":

  " Сараево... заприличва все повече тъкмо на Риад " - В центъра на града има няколко небостъргачи, построени с пари от ислямски банки - който плаща, той поръчва музиката......Ердоган в известен смисъл е прав - бошнаците приемат доброволно исляма от турците. Става с измама в 15 в. когато босненския крал е пленен, по късно убит. След това от негово име е разпространена заповед за приемане на исляма. В херцеговина отказват, та от тогава е делението.....Иначе в Истанбул има много голям брой бошнаци, преди години попаднах в такъв квартал - навсякъде говореха на сръбски. Дори децата родени там....

 52. 52 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално
 53. 53 Профил на bobo_bobo
  bobo_bobo
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#51] от "dobrich":
  Лошото е, че това, което направиха с бошняците, в момента се опитват да направят с нашите помаци. Страшно много пари се наливат за промиване на мозъците им.

 54. 54 Профил на bobo_bobo
  bobo_bobo
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#51] от "dobrich":
  Има ги бошняците в Турция, някои от тях дори са успели да станат известни артисти и певци. Все са едни такива руси, със сини очи...

 55. 55 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Още видеа, повечето са американски естествено, затова ще сложа повече на френски. Напоследък си ги събирам. Български не намерих.
  http://www.youtube.com/watch?v=yobxPYd3J-A

  http://www.youtube.com/watch?v=ner3NrkNFGs

  http://www.youtube.com/watch?v=x7qrybtztJw

  И на френски
  http://www.youtube.com/watch?v=FP6oUyxOfo0

  http://www.youtube.com/watch?v=-zOvsamLnf0

  http://www.youtube.com/watch?v=MVnYex01CeA

  http://www.youtube.com/watch?v=AS7HT36ABnM

  http://www.youtube.com/watch?v=ZfJ70UVVQzw

 56. 56 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#53] от "bobo_bobo":

  В Сараево искат да идентифицират всички местни мюсюлмани в Балканските държави с тяхната мюсюлманска нация....

 57. 57 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#28:"Vassco"]На фона на населението на скандинавските държави и Германия, тези, които са се помохамеданчили са пренебрежимо малко. Някакви си нищожни промили. [/quote]

  Причина за това е че, скандинавците в много голямата си част са атеисти. От скоро в скандинавските страни започна да се чувства особена неприязън към исляма и да се възражда национализма след големия наплив на мюсюлмани в страните им. И това е защото тази група от хора обикновено се капсулират и създават общности, неприемливи като обичаи и начин на живот за скандинавците.

 58. 58 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#12:"trikebapceta"]Християските владици са напълно абдикирали от задължението да възпитават морал у хората. Те си живеят пребогато и в разкош и дори не познават миряните. На погребението на дядо ми попът 6 пъти си вдигна телефона, докато четеше опелото", отсича 29-годишната Гергана Георгиева от София. [/quote]

  Защо, а как живеят имамите в България. Нека да направим сравнение и да видим кои живеят по богато и кои взимат по големи заплати. Или може би разкола в мохамеданското вероизповедание в България е по малък? Празни приказки.

 59. 59 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#12:"trikebapceta"]Според европейските изследвания нуждата от духовни ценности и скъсване с материалистичната и консуматорската култура тласка младите хора към исляма. [/quote]

  Нека погледнем някои от моралните ценности, които носи исляма. Да започнем от историята. По времето на халифите е било практика да си подаряват жените. Предбрачен договор - бащата на булката се договоря с младоженеца за колко ще продаде дъщеря си преди и след брака, така като всеки сводник пазари подчинената нему про...ка. Забранено е да стоят мъжът и жената /ако не са женени/в едно помещение сами защото дявола стои между тях и защо това е така? Защото връзката между жената и мъжът е изключително и само сексуална. Била съм свидетел на огромни опашки в Дамаск, където забулени жени, водени от бащите си да сключват бракове при шейха с богати саудитци, за по няколко дни, докато продължава престоят им в Сирия. Разбира се срещу пари. Това се казва проституция благословена от Аллаха. И това се случва не само в Сирия. Известно е как имамите злоупотребяват сексуално с малки момченца, факт който се премълчава от родителите на тези деца, защото отново това посегателство е благословено от Аллаха. Та това е само една малка част от моралните ислямски ценности.

 60. 60 Профил на palitza
  palitza
  Рейтинг: 675 Разстроено

  "Дневник", пак манипулативно антибългарско и антихристиянско заглавие! Кой предизвика скандала?! Потурченият разпопен свещеник или дебилното прессъобщение на мюфтийството?
  В становището на Видинската митрополия изрично става ясно, че тя не е обидена от помохамеданчването на свещеника - това си е негово човешко право и лежи изцяло на неговата съвест, а от коментара на мюфтийството, което определя в публичен текст действията му като излизане от "заблудата". Типична религиозна толерантност по мюсюлмански, браво!
  И откъде измъкнахте сводката за "деня Ашуре", който се считал за "обща ценност на всички основни религии"?! В моята религия - православното християнство - такъв общ духовен празник с други религии няма!
  А иначе честито да им е Ашурето на тези, за които то е празник!

  Една българка
 61. 61 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  Дьонме!
  Наказанието му ще е да живее с избора си, доброволен или не.
  Презиран и от свои и от чужди.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 62. 62 Профил на Milton Banana
  Milton Banana
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#24] от "naciyelyatif":

  Гледай ги след няколко години - ще ги натирят в Английския канал направо, а авоарите - както винаги, където винаги

  Amizade
 63. 63 Профил на Milton Banana
  Milton Banana
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#45] от "dobrich":

  Относно преброяванията, интересно ми е колко марсиацни обикновено се преброяват. Чувал съм за едно, май последното преброяване в СФРЮ, в което всеки имал право да се определя за какъвто иска, съответно бил регистриран голям брой извънземни, марсианци и ескимоси.

  Amizade
 64. 64 Профил на Milton Banana
  Milton Banana
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#24] от "naciyelyatif":

  Не се надявай в западна Европа да стане близък изток, просто на западняците ще им писне преди да се размножат талибаните. А и вторите нямат никакви оръжия, нито могат да изобретят нещо свястно. С атомна бомба подписват смъртната си присъда.
  Който е умен и иска да емигрира, да потърси на картата дърава, започваща на Чи-, и завършваща на -ли. Ако не може там, да опита в държавата започваща на Пара-, и завършваща на -гвай.

  Amizade
 65. 65 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1137 Весело

  Добре бе,на този нещастник , кой му е издал китап от семинарията , за да могат да го ръкоположат за поп??? И сетне се чудим , що Турция не ще да ни признава дипломите!!! Сега остава , резаците да го направят ходжа и шоуто ще е пълно!!! Пък кой го знае човекът??? Може да го гони меракът да се задоми с 4 булки ханъми от помашките села, по законен начин!!!

 66. 66 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1137 Весело

  До #47- Georgi Yordanov- "Ами...Голямо съдене го чака...да забрави за влизане в Небесното царство."

  Той си е избрал да си седи в предверието , човекът.При шеребета и девствениците!!! Явно ислямът предлага по- големи изкушения от християнството , за предразположения към пороци индивид!!! Разрешава му да трепе друговерци. Разрешава му , да сключва официален религиозен брак с 4 булки едновременно/ все на една ще случи!/. Обещава му , сума ти девственици на онзи свят!!!

 67. 67 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 1991 Разстроено

  Относно високият морал на мюсюлманите винаги трябва да им се припомня търговията с роби основно жени и деца с цел сексуална експлоатация. Днес когато нямат тази възможност ги примамват с пари но отношението към тях е същото.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 68. 68 Профил на Преспанец
  Преспанец
  Рейтинг: 521 Любопитно

  До коментар [#10] от "VеnRus 2008":

  Даже става дума не за 5, а за 6 милиона, и не в целия свят, а само в Африка (в света са повече).


За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK