България е осъдена за изтезание на заподозрян за убийството на Луканов

България е осъдена за изтезание на заподозрян за убийството на Луканов

© Анелия Николова
Ленев е осъден на доживотен затвор въз основа на самопризнанията си от Софийския градски съд (освен него са осъдени и строителният предприемач Ангел Василев, племенникът му Георги Георгиев, шофьорът  на Василев – Юрий Ленев и украинците Алексей Кичатов и Александър Русов). Софийският апелативен съд в състав съдиите Антоанета Данова и Мая Цонева и председател настоящият заместник-главен прокурор и кандидат за наследник на Борис Велчев Галина Тонева, оправдава всички подсъдими заради начина, по който са събрани доказателствата. С решението се осъждат силовите прийоми, с които са били изтръгнати показанията на Ленев. Апелативният съд осъжда полицейското насилие и го разобличава като причина за провала на процеса. Според решението на САС – градският съд е "подценил упражненото насилие върху трима от подсъдимите за убийството на Андрей Луканов. Употребеното насилие, побоят или заплахите опорочават депозираните самопризнания. Авторството на престъплението не е доказано безспорно и категорично".

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) осъди България за изтезание на Юрий Ленев - заподозрян в съучастие в убийството на Андрей Луканов, съобщи Българският хелзинкски комитет.


С решение по делото "Ленев срещу България" от 4 декември 2012 г. ЕСПЧ установи, че Юрий Ленев е бил изтезаван от полицейски служители с цел изтръгване на показания. Това е първото дело срещу България, по което изтезанието е основното сред всички установени нарушения, уточняват правозащитниците.
Жалбоподателят Юрий Ленев е арестуван в дома си на 1 юни 1999 г. Той е транспортиран с микробус с качулка на главата до Копривщица.


Още по пътя е малтретиран от съпровождащите го полицаи


с юмруци, твърди предмети както и с притискане на глезените на краката чрез вратата на микробуса. По пътя няколко пъти губи съзнание. Откаран е във вилата на МВР в Копривщица, където изтезанията продължават отново с качулка на главата. Полицаите забиват остри предмети под ноктите на ръцете му, поставят предмети между пръстите му и ги стискат, за да получи болки в ставите, бият го с юмруци и ритници.


След това Ленев е разпитван във вилата от Ботьо Ботев -  тогавашен началник на отдел "Тежки престъпления срещу личността" в националната полиция. Разпитът е свързан с евентуалното му съучастие в убийството на бившия премиер на България Андрей Луканов.


По време на задържането му във вилата на МВР спрямо него са използвани специални разузнавателни средства, без за тях да е получено разрешение по предвидения в закона ред.


След разпита в Копривщица Ленев е отведен обратно в София, където е задържан по обвинение в съучастие в убийството на Луканов в ареста на Националната следствена служба. Обвинението му е предявено лично от следователя Богдан Карайотов.


Същият ден е прегледан от лекарката на службата, която установява "множество кръвонасядания на мишниците, предмишниците и китките на двете ръце, разкъсна контузна рана на лявата китка и втория пръст на лявата ръка, кръвонасядания на лявото бедро и на двата глезена, кръвонасядания върху подбедреницата на левия крак".


Ботьо Ботев (архив)

© Георги Кожухаров

Ботьо Ботев (архив)


Съпругата и майката на Ленев получават разрешение да го видят едва две седмици по-късно. И двете са ужасени от гледката с все още обилните следи по тялото му в резултат от малтретирането. Впоследствие по време на задържането на Ленев е направен нов преглед и освидетелстване, които потвърждават нараняванията.


В резултат от изтезанията Ленев дава самоинкриминиращи показания


въз основа на които е осъден на доживотен затвор за съучастие в убийството на Андрей Луканов. Впоследствие обаче той, както и другите съучастници, е оправдан, като съдът отказва да зачете тези показания, за които приема, че са добити в нарушение на закона.


Срещу част от полицейските служители, които са отговорни за изтезанията, е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда. Ботьо Ботев не е привлечен като обвиняем. На 30 октомври 2006 г. полицейските служители са оправдани от Софийския военен съд. Той приема, че те са използвали сила законно с цел да преодолеят съпротивата на Ленев по време на ареста. Присъдата е обжалвана, но на 30 юли 2007 г. тя е потвърдена от Военноапелативния съд, чието решение е окончателно.


В решението си ЕСПЧ приема, че жалбоподателят е бил изтезаван в нарушение на член 3 от Европейската конвенция за правата на човека, който забранява изтезанията, нечовешкото и унизително отнасяне и наказание. В оценката си на характера на малтретирането като изтезание (за разлика от нечовешкото или унизително отнасяне) ЕСПЧ обръща особено внимание на умишлените действия на полицейските служители, които са забивали твърди предмети под ноктите на Ленев и са притискали пръстите му.


Съдът също така обръща внимание на неговото транспортиране и държане с качулка на главата в драстично нарушение на закона и с цел да бъде дезориентиран в обстановката, както и на факта, че той е изтезаван в "секретна база" на МВР в Копривщица.


Съдът заявява, че той "не се съмнява, че малтретирането, чийто резултат са нараняванията на ноктите и пръстите на жалбоподателя, е причинено с цел да се сломи неговата физическа и морална съпротива и да се принуди той към самопризнание, което той прави. То следователно следва да се оцени като изтезание по смисъла на член 3 от конвенцията" (§ 117 от решението).


България е осъдена за изтезание на заподозрян за убийството на Луканов

© Красимир Юскеселиев


Решението по делото "Ленев срещу България" е първото, в което ЕСПЧ установява изтезание като основното нарушение. В единствения предишен български случай ("Бекирски срещу България"), в който съдът установява изтезание, основното нарушение е на правото на живот по член 2 от ЕКПЧ.


Наред с материално нарушение на член 3 от конвенцията ЕСПЧ установява и редица други нарушения. Той установява и процесуално нарушение на член 3 поради неефективното разследване, в резултат от което нито едно от лицата, участвали в изтезанието на Ленев, не е осъдено. Нещо повече, съдът преценява, че по самия си характер наказателните обвинения срещу тях, които приключват с тяхното оправдаване, не са насочени към основното, от което той се оплаква – "че той е бил подложен умишлено на малтретиране с цел изтръгване на самопризнание" (§ 125 от решението). Това повдига сериозния въпрос с липсата в българския Наказателен кодекс на специален състав за изтезание, задължение, което страната не изпълнява вече няколко десетилетия.


Изтезанието е международно престъпление


за което Конвенцията против изтезанията на ООН изисква установяване на универсална юрисдикция. То не следва да се погасява по давност.


ЕСПЧ намира и нарушение на член 8 от конвенцията поради недостатъците на правната рамка, позволяваща произволна употреба на специални разузнавателни средства по отношение на жалбоподателя. Съдът намира също така и нарушения на член 13 във връзка с членове 3 и 8 от конвенцията. Тези нарушения са резултат от невъзможността поради недостатъците на разследването и неадекватните заключения на българските органи на наказателно правораздаване, жалбоподателят да получи обезщетение за претърпените нарушения на правата, гарантирани в конвенцията. Те също така са резултат от недостатъците на Закона за специалните разузнавателни средства, както той е действал по време на събитията, който не дава възможност на засегнатите от незаконно подслушване да защитят своите права.


Съдът присъжда обезщетение на жалбоподателя в размер на 27 000 евро за претърпени неимуществени вреди, както и 4000 евро за разноски по делото.


Българският хелзинкски комитет предостави правна помощ на Юрий Ленев в производството пред Европейския съд по правата на човека.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (105)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  Тоя съд май е филиал на БХК!

  И КАК ПО-ТОЧНО ДОКАЗАХА, ЧЕ Е ИМАЛО ИЗТЕЗАНИЯ?! Или само по твърдения на ищеца?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":  Същият ден е прегледан от лекарката на службата, която установява "множество кръвонасядания на мишниците, предмишниците и китките на двете ръце, разкъсна контузна рана на лявата китка и втория пръст на лявата ръка, кръвонасядания на лявото бедро и на двата глезена, кръвонасядания върху подбедреницата на левия крак".

 4. 4 Профил на nelinda77
  nelinda77
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Колко тъпо! Даже и да е виновен, показания, взети по този начин, го оневиняват!

 5. 5 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Организираната престъпност си има държава вече 69-та година!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 6. 6 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1189 Гневно

  Вместо да правят малоумни референдуми на тема "искате ли АЕЦ Белене, или 7-ми блок в Козлодуй", да направят референдум на тема "Искате ли полицаите, съдиите, прокурорите и останалата паплач да носят имуществена отговорност когато държавата бъде осъдена за причинени от тях щети?"

 7. 7 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Лека телесна повреда... Какво ли е тежка такава, според милиционерите...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 8. 8 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1189 Весело

  [quote#1:"lz2"]И КАК ПО-ТОЧНО ДОКАЗАХА, ЧЕ Е ИМАЛО ИЗТЕЗАНИЯ?! Или само по твърдения на ищеца?! [/quote]

  Не се пали толкова, прочети текста, пише "Ботьо Ботев", не "Бойко Борисов". Или щом е милиционер, все е от "нашите"?

 9. 9 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  [quote#4:"nelinda77"]Колко тъпо! Даже и да е виновен, показания, взети по този начин, го оневиняват! [/quote]

  Това че съм против някои присъди на СПЧ, не значи, че съм против тъжителя! Ако зависи от мен, бих го наградил, ама има много други, които трябва да се преселят във вечните ловни полета в Сахара!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 10. 10 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Кой е на власт 99-а? Цветанов и Тиквата вероятно.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 11. 11 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  [quote#7:"ПАВЛА"]Лека телесна повреда... Какво ли е тежка такава, според милиционерите...[/quote]

  Според милиционерската терминология, лека телесна повреда е когато потърпевшия е в състояние сам да се прибере в къщи.

 12. 12 Профил на zаalvee
  zаalvee
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#6] от "Yotce":

  А защо не направят референдум и с двата ти въпроса.

 13. 13 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":Лекарката на Националното ни следствие на два пъти констатира следите от исезанията в Копривщица и ги окументира в п исмен вид.Четете по-внимателно,това,което казва съда!

 14. 14 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#7] от "ПАВЛА": Леката,средната и тежката телесни повреди са описани с техните медицински критерий в разпоредбата на чл.129 на НК. Не са полицаите тези,които казват или определят степента на трите вида телессни повреди,които са инкриминирани в закона.А леката телесна повреда в същия кодекс е дефинирана в две форми-такава,предизвикала само болка или страдание и другата,която е предизвикала разстройство на здраветоу,неопасно за живота.

 15. 15 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Кой е той дето го е изтезавал и защо той не плаща?Имаше някакъв Ботьо Ботев

 16. 16 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#9] от "lz2":

  Като всеки фатмак си убеден, че имаш право на мнение кой заслужава да е жив, и кой да умре. То бива да се мислите за Господ, ама чак толкова...

 17. 17 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Чак да не повярваш каква милиционерщина се е вихрила по времето на най автентичният десн , най десният от всички леви , най демократичният от всички демократи Костов.

 18. 18 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1444 Разстроено

  Да връчат сметката на МВР, че и без това всичките и служители се смятат за богоизбрани.

  Жената е покана за щастие
 19. 19 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#14] от "molesan2":
  Въпроса ми е защо ги има тези повреди. И защо са прескочени законовите мерки, не само в този случай.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 20. 20 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#10:"hhhuuunnnn"]Кой е на власт 99-а? Цветанов и Тиквата вероятно.[/quote]

  Ще ти отговоря - Мин. председател е Иван Костов, мин. на вътрешните работи - Богомил Бонев. Същите сега обясняват каква полицейщина цари в България сега, и са най-големите демократи и борци за човешки права. Иван Костов е лидер на най-демократичната партия в историята - ДСБ.

 21. 21 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  [quote#10:"hhhuuunnnn"]Кой е на власт 99-а? Цветанов и Тиквата вероятно.[/quote]
  Не,Костов и поради подобни "безупречни"действия на МВР отсвирва министър Богомил Бонев.И тъкмо защото Костов е на власт има достъп до медицинска помощ и освидетелстване.Целия съдебен фарс,завършил с оправдателни присъди се случи 2007/8 година,замислен и изпълнен от верните на БКП фатмаци-главанаци,които ни управляват и днес.

 22. 22 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#20:"aralambi"]мин. на вътрешните работи - Богомил Бонев.[/quote]

  Или е Бонев или Мими Йорданов, защото 1999 Костов рамести пешките, но съм забравил кой месец точно.

 23. 23 Профил на foo_you
  foo_you
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Периода през който Костов разби окончателно МВР и спец. службите и превърна полицията, НСС и ГД"БОП" в инструмент на властта, нещо което и в момента е на мода . . .

 24. 24 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Сега се случва същото, но бития няма как да достигне до мединицско лице, за да получи медицинско и съдебна защита.

  Това гербераста няма как да го проумее, затова ще си пише още колко е лош Костов, вместо да се замисли защо чак 99та имаше движение по това дело.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 25. 25 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#6] от "Yotce":

  ++++ браво за добрият коментар

 26. 26 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  "Полк. Ботьо Ботев става помощник на главния секретар на МВР00:00 | 21.02.2003
  Шефът на сектор "Престъпления срещу личността - Убийства" към Националната полиция полк. Ботьо Ботев става част от екипа на главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов, съобщиха източници от вътрешното министерство. Полк.Ботев навърши 60 години и по закон трябва да бъде пенсиониран, която е причина за рокадата."
  Ей го на Героя,заслужил да стане част от екипа на главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов,ценен кадър,ВАШ.

 27. 27 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Нашта полицейска държава
  и за Оня сват не става!

  www.berbenkov.hit.bg
 28. 28 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 506 Весело


  Хе, като им присъждат по 30 хиляди за лобута, милиционерите ще си продължават с побоищата. Ако някой вземе да умре - 50 хиляди. Какви пари са това - то по-добре да се застрахова бг мишока за такава евентуалност - незаконен арест и побой от милиционери - застрахователите сигурно ще платят повече.

  Не виждам защо правителството ще променя начините на комуникация с особено заподозрени ''престъпници'' - 10-20 решения на този съд на година да са , средно по 8-9 хиляди евро - дреме му на шапката на милиционера - това не са сериозни суми, пък и бг стадото не мучи, че се ''наказват'' престъпниците преди още съда да е отсъдил... Така че, каква е новината тук?

 29. 29 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  От около 20 години в България се възроди практиката продължила от Освобождението до към началото на петдесетте години на 20-ти век в полицията (после милицията) да се прилагат системно изтезания. Тази практика беше прекратена единствено за около 30 години от БКП и първите 2-3 години демокрация. За последните 20 години няма районно в което изтезанията да не са ежедневие, а над 90% от самопризнанията да не се изтръгват с мъчения. Затова и самопризнанието като доказателствено средство е напълно обезценено пред съда и лядко някой съдия гледа на него сериозно.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 30. 30 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 506 Весело

  Ами това са експертните познания на Ботьо Ботев, след 30 години работа в милицията единственото, което е научил е да бие... Да не се чудите и цветан цветанов какво е научил в МВРто...
  Прости, неадекватни и силно корумпирани милиционери...

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 31. 31 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#24:"Тони!"]Сега се случва същото, но бития няма как да достигне до мединицско лице, за да получи медицинско и съдебна защита. [/quote]

  Да бе да, вие костоваците и комунистите търсите под дърво и камък някой бит от полицията за да докажете каква милиционерщина е настанала, но засега не ви се получава.

 32. 32 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#26] от "Лелка":

  Айде сега, пак Борисов виновен. А костов е светец. Той отсвири Богомил Бонев не заради изтезанията, а заради властовите му амбиции. И не само него, а и всеки от сътрудниците си, който може да стане по-популярен от него. Затова сега е на дередже да се бори за 4% на изборите, и заради неговата лоша персонална политика сега няма дясна партия и трябва да избираме най-малката злина от многото.

 33. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  До коментар [#31] от "Кабаnormandyев":

  Имайки предвид повишението на Ботьо при бат Боко, никак не ми се получава, да знаеш

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 34. 34 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 631 Неутрално

  [quote#32:"aralambi"]Той отсвири Богомил Бонев не заради изтезанията, а заради властовите му амбиции. [/quote]
  Може и така да е, но смяташ ли, че подхождаше на гл.секретар на властово министерство да купонясва с персона нон-грата ?
  И откъде същият този Б.Бонев надипли толкоз пачки, та да се кипри като виден собственик на хотел в Банско?

 35. 35 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  "Ексгенералът доведе със себе си на "Московска" най-верния си помощник през цялото си 4-годишно пребиваване в МВР - Цветан Цветанов. И този напълно неизвестен преди изборите млад мъж, дори стана зам.-кмет. При това с основен ресор - координация, контрол, обществен ред и сигурност. Все пак човекът е съвсем доскорошен кадър на МВР. Същият още в кандидаткметската кампания стана водещ член на щаба на Борисов, а след това точно той се явяваше в предизборните студия, за да го прокламира. По-рано, на парламентарните избори, все още главният секретар на МВР го вкара в листата на Благоевград и замалко Цветанов да стане депутат. За което Борисов неведнъж публично е изказвал съжаление. Както и затова, че не са го взели за зам.-министър на МВР в новото правителство.
  Назначението на Цветанов изглежда доста логично, особено на фона на следващото, с което, простете за жаргонния израз, но
  Борисов направо "изби рибата"
  Титулуваният с прословутото "топполицай" Ботьо Ботев беше назначен като инспектор в Столичния инспекторат! "

 36. 36 Профил на pixela
  pixela
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#24] от "Тони!":

  Много сте нагли, костовистите бееее или сте тъпи, ама умело го прикривате. Веднага ти отговарям, "защо чак 99та имаше движение по това дело". Защото момчето на КГБ взе власта и една от задачите му беше да намери убиец на Луканов, за да отпаднат всякакви съмнения от руските служби Не очакваш някой случайник да си признае лесно престъпление, което би го пратило в затвора доживот, нали?

  freedom is another word for nothing else to lose
 37. 37 Профил на a.sensible
  a.sensible
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Цитат: "...ЕСПЧ намира и нарушение на член 8 от конвенцията поради недостатъците на правната рамка, позволяваща произволна употреба на специални разузнавателни средства..."

  Коментарът е излишен

 38. 38 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  До коментар [#36] от "pixela":

  Бахахахахаха, значи опита да се разкрие кой и защо уби Луканов е нещо лошо, и съответно е и провокирано от КГБ?

  Мозъчните увреждания очевидно са сериозни...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 39. 39 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 554 Неутрално

  [quote#20:"aralambi"]Ще ти отговоря - Мин. председател е Иван Костов, мин. на вътрешните работи - Богомил Бонев. Същите сега обясняват каква полицейщина цари в България сега, и са най-големите демократи и борци за човешки права. Иван Костов е лидер на най-демократичната партия в историята - ДСБ.[/quote]
  твърде добре си спомням - тогава предтъпността бе завряна в миша дупка и нямаше такава освен Самоковеца, МТел, Доктора, купуващите предприятия групировки и тн под топлото бащинско око на Филчев - същият отново назначен ситурно от Тиквата или Цветанов.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 40. 40 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 554 Неутрално

  [quote#21:"Лелка"]И тъкмо защото Костов е на власт има достъп до медицинска помощ и освидетелстване.[/quote]
  Разбира се, в тъмните времена след, и преди, Костов не просто нямаш достъп до медицинско освидетелстване, ами дори изнесоха клозетите пак на двора, а свирепи милиционерски орди дебнат из улиците кого да хванат и да го пребият.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 41. 41 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#34:"j.h.jazz"]смяташ ли, че подхождаше на гл.секретар на властово министерство да купонясва с персона нон-грата ? [/quote]


  Не, не смятам. Не харесвам Бонев, той си е стара милиционерска кримка и нямаше място въобще в правителството тогава. Защо въобще Костов го направи вътршен министър?

 42. 42 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 554 Неутрално

  [quote#24:"Тони!"]вместо да се замисли защо чак 99та имаше движение по това дело.[/quote]
  То движението като се отпуши и като заваляха едни факти, доказателства и тн, ум да ти зайде! Все пак, въпреки че тялото беше напуснало тялото - имам предвид Лукановизма - духът остана под формата на теменужения мъдрец.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 43. 43 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#35] от "Лелка":

  Госпожо, статията е за драстично нарушаване на всички конвенции по правата на човека - изтезания в полицията, които ги няма никъде в цивилизования свят. Не е за ГЕРБ. Вашите писания са като историята на Мирча Кришан за краставицата. И да попитам - преди няколко дни България беше осъдена (съвсем прсвилно) от същия съд за убийство по време на секретарстването на Бойко в МВР. Съгласен съм с коментарите тогава, че това е по негова вина. Сега тази присъда е по вина на Костов и неговото МВР.

 44. 44 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  До коментар [#42] от "hhhuuunnnn":

  Прав си, разследванията приключиха, както и много други неща. Да не забравяме, че вашия любимец, настоящ лидер на герб и член на БСП отмени създадената комисия за разкриване на досиетата.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 45. 45 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "България е осъдена за изтезание на заподозрян за убийството на Луканов"

  вместо да го наградите,вие го изтезавате?!

  малко ви изтезаваха ДРУГАРИТЕ след 1944г. та до днес,малко и др.ЛуканКов го правеше...??!!!

 46. 46 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#1:"lz2"]И КАК ПО-ТОЧНО ДОКАЗАХА, ЧЕ Е ИМАЛО ИЗТЕЗАНИЯ?! Или само по твърдения на ищеца?! [/quote]
  няма,няма изтезания в концлагера роден,с положени основи още 1944г.!! няма ,няма изтезания! Няма бедност,няма изтезания,няма ПОСЛЕДНОСТ..има само КЕФ!! Ей го В на,и другарите Боков и Обама..и Барозко,и всичките казват и се кефят- в Българско изтезания няма,няма концлагер..няма робия!
  напротив..всико е на шест в мутренската страна !!
  Радуйся,народ!!!

  ???!!!!!!!?????????!!!!!!!!!!!!?????????!!!!!!

 47. 47 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#19] от "ПАВЛА":


  [quote#19:"ПАВЛА"]. И защо са прескочени законовите мерки, не само в този случай. [/quote]
  ====================

  И Закона , а най-вече ЧОВЕЩИНАТА ще бъдат винаги прескачани до момента в който нашите милиционери не започнат да мислят , че отивайки на работа , те трябва да са в услуга на гражданството , което им плаща заплатите .
  Т.е. да са слуги на данъкоплатците които са им работодателите !
  А те сега излизат на работа с мисълта само как да ти бръкнат в джоба и душата !
  Милиционерите са все разни с някакви комплекси и се опитват да ги избият на наш гръб .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 48. 48 Профил на Борислав Георгиев
  Борислав Георгиев
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Ужасен съм, че подобно нещо би могло да се случи в съвременна България и още повече - за това да не се потърси никаква отговорност на извършителите. С какво тези маймуни са по-различни от ония, които отвличаха и рязаха пръсти доскоро? Въпреки хората, които ги плюят (донякъде основателно), евала на БХК, че оказва съдействие хората да стигнат до читаво правораздаване в подобни случаи, макар с цената на срама, който историята носи за страната ни впоследствие.

 49. 49 Профил на pixela
  pixela
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#38] от "Тони!":

  Що се правиш на идиот? КГБ поръчаха убийството на Луканов и при Костов започна въпросното "разследване"! Никой не те спира да блееш по Костов, ама не изпадай в имбецилни състояния като немаш, с кво да защитиш блеенето!

  freedom is another word for nothing else to lose
 50. 50 Профил на с.н.с- з.м.с greg1
  с.н.с- з.м.с greg1
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  И сега продължават така да се взимат показания в милицията..Пак има шамари, палки и други помощни средства.И сега като ходят на обиски крадат пари, вещи , унищожават имущество.после когато се провали делото в съда естествено са виновни корумпетата магистрати.Милицията е жертва и Цветанов оревава орталъка..
  п.п последния случай на изтръгнати показания с бой е от Пловдив преди няколко месеца , където студент беше бит за да си признае кражба от хотел.Полицаите ги съдиха и един или двама са уволнени вече , но след дъжд качулка.Бой и е...е не се връщат.Сега студента съди България и ще получи поредното обезщетение...

  "НИКОГА НЕ БЯХ СВОБОДЕН ДА БЪДА СЕБЕ СИ-ТОВА НАРИЧАМ НЕПРОСТИМО"-Metallica - Unforgiven
 51. 51 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#29:"др. Иванов"]Тази практика беше прекратена единствено за около 30 години от БКП и първите 2-3 години демокрация.[/quote]
  Хахахаха
  Трябва да те е много гнус от самия теб за да лъжеш така нагло.
  По времето на комунизъма в България когато режима убиваше без съд и присъда който си искаше и потулваше това, и заравяше труповете в масови гробове или хранеше свините с тях, ти да твърдиш че нямало изтезания по онова време, значи нещо трябва да си дълбоко сбъркан. Повярвай, не будиш вече дори съжаление, нито пък насмешка. Просто си жалък когато към теб не се обръщат с безразличие, като в тоя случай.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 52. 52 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#47] от "Чардо":
  [quote#47:"Чардо"] нашите милиционери не започнат да мислят , че отивайки на работа , те трябва да са в услуга на гражданството , което им плаща заплатите .[/quote]
  И докато това стане, данъкоплатците ще плащаме подобни обезщетения... Това е срамното. Но милиционер срам няма.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 53. 53 Профил на snafuracer
  snafuracer
  Рейтинг: 450 Гневно

  Браво на милиционерите. Оставка, Цветанов!

 54. 54 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 450 Неутрално

  То стана мода кой откъде мине да съди България и овцете вътре да плащат на куцо,сляпо и сакато претенциите.

 55. 55 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#53] от "snafuracer": Какъв Цветанов ,какви отавки , става въпрос за 99 година бе смешник Я бегай си тури мокър парцал на челцето

 56. 56 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  Потресаваща е липсата на пълно съчувствие към жертвата Юрии Ленев, както и дълбокият цинизъм който е обхванал нашето общество!


  ОТВРАТЕН СЪМ!


  ПОТРЕСЕН СЪМ!

  Хитростта пречи на мисълта!
 57. 57 Профил на Афганец
  Афганец
  Рейтинг: 554 Неутрално

  [quote#30:"Johnnie"]Да не се чудите и цветан цветанов какво е научил в МВРто[/quote]
  Този?!?
  Нищо не е научил!...Не му е по силите!

 58. 58 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Да това е е случило, преди това управление!

  Да това се е случило и преди Борисов!

  Да това е е случило по времето на кабинета на Иван Костов *

  Милицията в настояще време е явява една от основните заплахи за демокрацията в България! Това което си е позволил тогава Ботьо Ботев, тогава топ следовател в Криминалистиката (в настоящият момент шеф на сигурността в Столична община или нещо подобно) в настояще време и позволява почти всеки полицай, благодарение на простотията, прекаленото обществено и най-вече медийно внимание и корупцията!
  Родната ПолЮция, постепенно е превърна в шайка от мутри и този процес се ускори и завърши окончателно избирането на Борисов за Главен секретар на МВР и даването на Генералски пагони от Петър Стоянов!

  Но е крайно време, тези присъди от ЕС да не бъдат плащани от данъкоплатеца а от извършителя, ако ще и да фалира! В случаят тази сума трябва да бъде взета от Ботьо Ботев и екипът му а отделно за това те трябва да бъдат съдени за уронване престижа на България.

  Магистратите оправдали Ботев и сие, да бъдат наказани а при рецидив и уволнени!

  * Осемдесет и четвърто правителство на Република България
  (21. V. 1997 - 24. VІІ. 2001 г.)

  Хитростта пречи на мисълта!
 59. 59 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 561 Гневно

  Изядоха коледния бонус на 2000 пенсионери....и така капка по капка...сегашната КОЧИНА...

 60. 60 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  "Телесната повреда е тежка, ако е причинено: продължително разстройство на съзнанието; постоянна слепота с едното или с двете очи; постоянна глухота; загуба на речта; детеродна неспособност; обезобразяване, което причинява завинаги разстройство на речта или на сетивен орган; загуба на единия бъбрек, слезката или на крило на белия дроб; загуба или осакатяване на крак или ръка; постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота."

  Много разбирачи се събраха ей. А преди време (ехеее към 79-та) показания които доказано са били изтръгнати с мъчения са си били законно доказателствено средство в съда. А и не забравяйте кога се развиват действията и за какво точно става въпрос. Не защитавам "милиционерите" но ако тръгнете да искате материална отговорност от "прокурори, съдии, следователи и тн." такива няма да останат просто щото не може всеки дето ревне че (предполагаемо) бил бит (нищо че е изнасили 10-годишно момиченце) да иска да му кихат кеш.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 61. 61 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  [quote#44:"Тони!"]Да не забравяме, че вашия любимец, настоящ лидер на герб и член на БСП отмени създадената комисия за разкриване на досиетата.[/quote]

  Тони, всеки има право на мнение, но не и на факти. Така че по въпроса за досиетата е по-добре да пасуваш. Имаше един човек, който беше в състояние да направи истинско отваряне на досиетата (с 127 души мнозинство в НС). Не го направи. Няма да обсъждаме защо. После вече комисийки и прецеждане според нуждите в момента. Нещата не бяха свършени, когато трябваше. Това е една от причините да загубя доверие в този чивек. И моля те, недей да ми даваш обяснения за причините защо не е станало. Наслушал съм се, та ми е втръснало. А че въпросният човек не може да се сравнява със сегашния мамуняк е ясно. Но не е безупречен.

 62. 62 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 616 Разстроено

  То и тези изроди от Белене и "Слънчев бряг" край Ловеч, не ги наказаха. Хранели прасетата с труповете на лагерниците. Отврат. Сега техните наследници (БСП) се правят на загрижени за народа.

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 63. 63 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#21] от "Лелка":

  "Отсвирва Богомил Бонев" го разбираме като - "осъжда го както повелява законът" или другарски го измества от фокуса на прожекторите за да може да си движи бизнеса и да има шанс за бъдещи политически изяви?

 64. 64 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#29] от "др. Иванов":

  "Демократите" обичат да си спомнят атентата в църквата но никога не си спомнят десетките ако не и стотици избити политически противници.
  Иначе Белене лагери чудеса... а примерно местността "Хумата" не се спомня.

 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  Между другото, в полицията/милицията и до днес са извършени най-малко промени от 1989-та до сега. Действията, методите, подходите и партийната принадлежност на командния състав там изобщо не са се променили.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  [quote#29:"др. Иванов"]Тази практика беше прекратена единствено за около 30 години от БКП и първите 2-3 години демокрация.[/quote]
  За кой ли път доказваш, че наглата лъжа е най-характерна за червените. Чунким ние не си спомняме зулумите по време на БКП, прикритите престъпления на най-отговорни лица или техните роднини от онова време.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Я, какво правела полицията по времето на Иван Костов.

  Сега може би би трябвало Костов да плати глобата?

 68. 68 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Т.н. съдебна система в т.н. държава България, всъщност една кочина, не съществува! ИЗДАВАТ СЕ НАПЪЛНО ПРОИЗВОЛНИ АКТОВЕ НА ПРОКУРАТУРАТА И СЪДА, КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ И ЗАКОНА, И СА ПЛОД НА ДРАСТИЧНАТА КОРУМПИРАНОСТ И/ИЛИ НЕКАДЪРНОСТ НА МАГИСТРАТИТЕ! Има отделни компетентни и достойни магистрати, но те не променят общата картина на ТОТАЛЕН ПРОИЗВОЛ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА! НЕОБХОДИМО Е ТОТАЛНО РАЗГРАЖДАНЕ НА СИСТЕМАТА! УВОЛНЕНИЕ НА ВСИЧКИ И ВРЪЩАНЕ НА РАБОТА САМО НА ДОКАЗАЛИТЕ СЕ КОМПЕТЕНТНИ И ДОСТОЙНИ!

 69. 69 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#35] от "Лелка":

  Какво общо има Цветанов с изтезанията в полицията по времето на Костов (1999 г.)?

 70. 70 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  [quote#68:"Красимир Кабакчиев, дфн"]УВОЛНЕНИЕ НА ВСИЧКИ И ВРЪЩАНЕ НА РАБОТА САМО НА ДОКАЗАЛИТЕ СЕ КОМПЕТЕНТНИ И ДОСТОЙНИ![/quote]

  Еваларка бе, Кебапчиев. И ти ще определяш, естествено, диказалите се и достойните. Хубаво са те изхвърлили навремето, доносник некадърен. Ама е трябвало да продължат. Навсякъде. Щяха по-бързо да потръгнат нещата, гнидо.

 71. 71 Профил на 212
  212
  Рейтинг: 506 Разстроено

  шепа народ,
  но жесток и завистлив
  един към друг!

 72. 72 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Аз мисля , че е редно да се запитаме:

  Дали е нормално оз.п-к. Бтьо Ботев да заема длъжнот в СНС, на която ние данъкоплатците плащаме заплатата!

  Редно ли е "престъпник" по смисълът на този присъда да заема този пост, след като вече получава и не малка пенсия за добрата си служба и заслуги!

  Не е ли по редно ,някой които е пенсиониран по-болест негов колега или инвалид, които е спасил човешки живот риск на живота си , примерно!

  Подобни длъжности, трябва да са обременени и с огромната тежест на нашето доверия, с доверието на тези които им плащаме заплатите!

  БОТЬО БОТЕВ ВЪН ОТ ОБЩИНАТА !


  Които си иска може да си го вземе за шеф на охраната на хотела или фирмата, но този човек нямо МОРАЛНОТО ПРАВО повече да получава пари на тази длъжност!


  Подобна потъпка, или фейсгрупа или искаща това, трябва да бъде ясен знак за управляващите че сме почти на прага на нашата търпимост към техните безчинства и безобразия!

  Шапка им свалям на БХК за тяхната дейност и за това, че дойдоха на "Орлов мост"! Дойдоха без да поставят условия като много Юристи участвуващи тук във форума!

  БЛАГОДАРЯ ВИ

  "БЪЛГАРСКИ ХЕЛЗИНСКИ КОМИТЕТ"!

  Хитростта пречи на мисълта!
 73. 73 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#65] от "Храбър":

  Браво!

  +++++++++++++++++++++++++++++

  Прав си!

  Най малко промени, за това си работи като милиция на ГЕРБ и вече представлява реална заплаха за обществото да не говорим за демократичните принципи, защото те са само на книга!

  Хитростта пречи на мисълта!
 74. 74 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 764 Весело

  До коментар [#29] от "др. Иванов":

  А Вие,преди 89 та, ни посрещахте с хляб и сол.Лъжльо червен.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 75. 75 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#62:"Long One"]То и тези изроди от Белене и "Слънчев бряг" край Ловеч, не ги наказаха. Хранели прасетата с труповете на лагерниците. Отврат. Сега техните наследници (БСП) се правят на загрижени за народа. [/quote]

  А сега и представи, че през месец Май 1945 година ,съюзниците бяха спрели на границата на Нацистка Германия, и им бяха казали:
  "Точка от днес вече не сте Трети Райх а Федерална Република Германия! И фашистите вече не а водеща партия по конституция и т.н.т.!"
  бяха подписали някакво споразумение с нацистките лидери под масата и те бяха свалили Хитлер, но и така не биха го осъдили!
  Официално са махнали член №1 от конституцията и бяха провели първите свободни Германки избори след падането на нацистката власт?
  Кой щеше да спечели?
  Фон Рибентроп или някой по млад?
  Какво щеше да се помени?
  Щеше ли да бъде Германия ,това което е сега?
  А, помисли си?

  А сега да се върнем в настоящето!
  В Твоето и моето настояще!

  СЕГА РАЗБРА ЛИ ???


  П.П. Като Кашпировски съм!

  Нали?

  Хитростта пречи на мисълта!
 76. 76 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  [quote#1:"lz2"]Тоя съд май е филиал на БХК! [/quote]

  Работят по българския модел с няколко съдии от Страсбург! Преди заседанието обсъждат кой какви пари ще дялне от 27 000 евра! И после присъдата е налице!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 77. 77 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#67:"kaka_ginka"]Сега може би би трябвало Костов да плати глобата? [/quote]

  Костов е виновен за този случай, понеже уж нъл беше голямата демокрация!!

  А Костов има клапа на портмонето си, която пуска пари да влизат, но я се опитай в обратна посока ...

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 78. 78 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#76] от "Курт Деликуртев":

  КУРт-и,

  СТИГА СПАМИ!

  Говори по същество, ГЕРБави премъдрости не са ни нужни!

  Хитростта пречи на мисълта!
 79. 79 Профил на gusinci
  gusinci
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Костов да ги плаща тези 60 000 лева. Тези копои му бяха подчинени по това време.

 80. 80 Профил на gusinci
  gusinci
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#32:"aralambi"] А костов е светец. Той отсвири Богомил Бонев не заради изтезанията, а заради властовите му амбиции. И не само него, а и всеки от сътрудниците си,[/quote]


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 81. 81 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#70:"zg"]Хубаво са те изхвърлили навремето, доносник некадърен[/quote]
  Ха-ха-ха! Ей това е да си забиеш як автогол. Доносник, ама некадърен. Еми не съм доносничил ефективно, начи. Нещастник!

 82. 82 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  До коментар [#61] от "zg":

  Като говорим за факти - казваш ни кой и кога създаде комисията за досиетата и после отиваш да се скриеш някъде.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 83. 83 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  До коментар [#77] от "Курт Деликуртев":

  Значи, когато милиционер в последствие повишен от Борисов, прави нещо нередно, Костов е виновен щото е бил управляващ по това време. Когато обаче лично Борисов издава заповед да бъде убит с гранатомет дребен престъпник осъден на 6 месеца затвор, то тогава това не е проблем и е правилно решение, а Борисов не носи никаква отговорност. Велика е гербавата мисъл, за пореден път!!!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 84. 84 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#83] от "Тони!":

  Мисля, че костовизмът може официално да получи статут на религия.

  Да твърдиш, че следващите управляващи са виновни за изтвзания в полицията по времето на Костов, изисква много сдраво затваряне на очите, липса на всякаква логика и много вяра.

 85. 85 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  До коментар [#84] от "kaka_ginka":

  Всъщност, мнението ти приключва някъде до "мисля". Твърдение, че някой друг носи отговорност дори болния ти мозък не може да роди. Просто направих кратко сравнение между два случая - в единия за бития носи вина тогавашния министър председател, чиято роля е доста косвена към случая, а в другия, прекия наредител на гнусното убийство не носи отговорност. Но в гербавата тиква такива противоречащи си случки могат да живеят спокойто. То шизофренията позволява почти всичко...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 86. 86 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#84:"kaka_ginka"]изтвзани в полицията по времето на Костов, изисква много сдраво [/quote]
  изтезания и здраво имах предвид

 87. 87 Профил на gusinci
  gusinci
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#83] от "Тони!":


  "Когато обаче лично Борисов издава заповед да бъде убит с гранатомет дребен престъпник осъден на 6 месеца затвор, то тогава това не е проблем и е правилно решение, а Борисов не носи никаква отговорност. "


  Не знам какви милиционери те гонят, но толкова кух милиционер който да напише горното няма. Дори и в охранителна полиция. Рецидивист стрелял с АВТОМАТ срещу ПОЛИЦАИ, нашия дребен костовак лъже маже като доносник от ДС, че едва ли не оня си седял кротко и си пиел бирата и дошли някакви и го взривили.

  Костоварче, надминаваш дон Костовезе по лъжи и измами. Ще те отлюспи и няма да си вземеш полагащите се 5 лв. за постинги по форумите. Който конкурира дон Костовезе, дон Костовезе го отлюспва. Питай Богомил Бонев.

 88. 88 Профил на gusinci
  gusinci
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#84:"kaka_ginka"]Мисля, че костовизмът може официално да получи статут на религия.
  [/quote]


  Аз нормален костовак не съм виждал, това е заболяване на нервната система и мозъка.

 89. 89 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  До коментар [#7] от "ПАВЛА":
  Ботьо е милиционер а не Полицай и след като доказателствата не са издържали на всички инстанции следва да плати всички разноски за да знанят седващите след него как е

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 90. 90 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#89] от "Танас":
  [quote#89:"Танас"]Ботьо е милиционер[/quote]
  Е, така де, аз кво казах. Проблема е, че Ленев не съди някой конкретен, а държавата. И разхода е за нас, данъкоплатците...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 91. 91 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  До коментар [#87] от "gusinci":

  Оказа се, че рецидивиста всичко на всичко е имал присъда за 6 месеца. И представи си, вместо да си ги излежи тия 6 месеца, той е предпочел да влезе в престрелка с барети. Страшно логично, а?
  И всъщност, европейския съд съвсем категорично каза, че милиционерите не са имали никакви основания за действията си, а обстрела май е бил само в главата на Бойко.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 92. 92 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 672 Гневно

  ААААААА, НЕ!!!!
  Отказвам част от моите данъци да отидат за това.
  Във всички случаи, когато България бива осъдена в Страсбург, има КОНКРЕТНИ виновници с имена и адреси-нека те да плащат!!!
  Писнало ми е да плащам за свинщините на шайка дебелогъзи паразити от управленито-било то ченгета, съдии, прокурори или други от едномилионната армия прасета на държавна хранилка.
  Като са се осрали- да плащат те, ЛИчНО!!!!!!!

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 93. 93 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1118 Любопитно

  "Питай Богомил Бонев"

  Тъпчо, не разбирам защо трябва да пита един престъпник?

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 94. 94 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  До коментар [#88] от "gusinci":

  За да намериш нормален човек изобщо, трябва да напуснеш строя.
  За фатмаците това е невъзможно.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 95. 95 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Разбира се,Луканов бе убит,заради тоталното опорочаване на прехода.
  Разбира се,че не бе убит за това.
  Разбира се,че бе убит от групата,която бе съдена за това.
  Разбира се,че бяха изтезавани.
  Разбира се,че признаха неща,които невинните нямаше откъде да знаят.
  Разбира се,че правилно бяха осъдени на "до живот".
  Разбира се,че правилно бяха освободени,заради инквизициите.
  Разбира се,че правилно мъчителите бяха оневинени от друг съд.
  Разбира се,че правилно България е осъдена да плати.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 96. 96 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  Да припомняме ли, че човешката отрепка Ботьо Ботев дълги години с упование беше наричан от журналяците "топполицай" и "топследовател". Колко човешки кости е строшил през кариерата си само той си знае. Забележителното при урода е, че когато навърши 60 лично Мутрата го взе под крилото си като помощник на главния секретар на МВР само и само психопатът Ботьо Ботев да не излезе в пенсия. Забиване на клечки под ноктите на задържан явно е нормално следствено действие в родината на Бойко Борисов-Циков.

 97. 97 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#95] от "Майндърбайндър":

  Не трескай глупости не по темата..... Разшумя се тогава за историите в Копривщица и човекът осъди България...
  Затова специалните служби трябва да мълчат да не плямпат налево и надясно, ама човешка слабост да се видим в медиите....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 98. 98 Профил на nqgolova
  nqgolova
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#97] от "boby1945":
  Четеш ми мислите. Да вземат да си мълчат повече.

 99. 99 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Гневно

  До коментар [#97] от "boby1945":

  Те за това са специални служби а не полицай!
  И за това почти винаги в нормалните страни нещо изтича в медиите, защото в противен случай нито те ща се специални нито страните ще са нормални!

  Защото представата което Ви се наби в главите по време на прехода от пропагандата въобще не е вярна! Или ви е по скоро удобно оправдание за всички!

  Така, че не се упражнявай в цинизъм и не и позволявай да танцуваш на гроба на незнайни герои от двете страни на линията които ти осигуриха мир от 1945 година до сега!

  Няма нищо по противно от "застаряващи мекотели", които се превръщат на "вмирисани циници"!

  Аман от "яйцеглави моралисти"!
  [quote#97:"boby1945"]Разшумя се тогава за историите в Копривщица и човекът осъди България... [/quote]

  Кога Ботьо е бил в службите, бе Милиционер ?
  Кога?
  [quote#97:"boby1945"]човекът осъди България... [/quote]
  А човекът го познавам лично!

  Хитростта пречи на мисълта!
 100. 100 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#90:"ПАВЛА"]Е, така де, аз кво казах. Проблема е, че Ленев не съди някой конкретен, а държавата. И разхода е за нас, данъкоплатците... [/quote]

  Е как ще осъди някой конкретен?

  Как ще стане това с нашата съдебна система?

  Ами ген.Пенгезов, какъв е в момента?

  А преди това какъв беше?

  Ами кой е оправдал Ботьо Ботев и сие мракобесници!

  Юрий Ленев съди държавата, а наш дълг и дълг на държавата е така да осъди виновниците че повече това да не е повтори никога и никого! Ако ни е мил живота!

  Ако имаме поне по два грама мозък в главата или ще възстановим държансоттта и справедливостта в тази страна или да излизаме на барикадите и поне да умрем чест като човеци и мъже а не да вегетираме като животни!

  Това което е е случило тогава, продължава и утре може да е случи на всеки от нас! И колкото повече си траеш толкова по-вероятно е да ти е случи, обратно на общете мнение!

  И това е написано още преди век:

  Не сме народ, не сме народ, а мърша,
  хора, дето нищо не щат да вършат.
  Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
  "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
  И не знаем, не можеме, не щеме
  да работим за себе си със време.
  Само знаем и можеме, и щеме
  един други злобно да се ядеме...
  Помежду си лихи, буйни, топорни,
  пред други сме тихи, мирни, покорни...
  Все нас тъпчат кой отдето завърне,
  щот сме туткун, щото не сме кадърни...
  Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
  а всякому мерамът е развала...

  Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
  пак ще кажа и с това ще да свърша.

  Славейков

  Ето това е проблема!
  Че вие гледате в страни от истината!
  Че Ви е страх да бъдете граждани!

  Хитростта пречи на мисълта!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK