Гугушева поиска ВСС да я провери, в парламента постъпи втори сигнал срещу нея

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (115)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Тя и Марковска искаше да я проверят...........

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 3. 3 Профил на baba_meca1
  baba_meca1
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Той е подписан от шестима души (Пламен Даракчиев, Стелиян Стойчев, Димитър Банов, Веселка Йорданова, Самсон Бехар, Любомир Любенов).


  хахахах присмял се хърбел на щърбел ....

 4. 4 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 753 Весело

  До коментар [#1] от "barcelonski":
  пискате ли комуняги.... пискате.
  Щом мрънкате толкова, значи посоката е вярна.


 5. 5 Профил на cido
  cido
  Рейтинг: 481 Весело

  Как точно майка й има фирма, нищо че е възрастна, пък тази фирма била на фамилията, пък се занимавала с юридически и консултантски услуги. Пък синът и давал заеми....
  Тая работа си мирише здравата, все едно КРАВАТА ДА СУЧЕ ОТ ТЕЛЕНЦЕТО...

  Край нямат далаверките по тази територия /щото май вече не сме държава/

 6. 6 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Излиза,че от всички "висши магистрати"в милата ни Родина,няма нито един,който да отговаря на двете условия за КС - висок професионализъм и БЕЗУКОРЕН морал.

 7. 7 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  Проверки до дупка. За всеки кандидат, без значение дали е син, зелен, червен или от бистришките тигри. Няма по-добра профилактика от това. Така са се разпищолили всички магистрати, че за тях "темида", с нейните идиали, е като ученичка в прогимназията

 8. 8 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 638 Любопитно

  До коментар [#1] от "barcelonski":

  До членовете на Висшия съдебен съвет.
  До г-жа Цецка Цачева, председател на
  41-то народно събрание.
  До г-н Плевнелиев, президент на РБ
  СИГНАЛ
  от Димитър Николов Митев, живущ в гр. Пловдив, ул................................, тел. 0888/704984


  Уважаеми госпожи и господа!
  Пиша Ви това отворено писмо по повод на предложението, направено от трима депутати да бъде избрана за нконституционен съдия госпожа Галя Гугушева.
  Животът ме „ощастливи” с възможност лично да се запозная с работата на госпожа Гугушева в качеството и на заместник-районен прокурор в гр. Казанлък. Приложено изпращам Ви нейно Постановление от 20.12.1996 г. за прекратяване на наказателно производство срещу виновник за катастрофа, причинила ми сериозни телесни повреди, страдания на мен и семейството ми и материални загуби.
  Катастрофата се случи на 29.03.1996 г. След почти девет месеца „работа” по случая прокурор Гугушева издаде горецитираното Постановление. В него , позовавайки се на автотехническата експертиза, тя признава част от вината на обвиняемия за катастрофата и след това заключава:
  „При тази обстановка като вземем предвид добрите характеристични данни на обв., обстоятелството, че има три деца и не представлява деец с висока обществена опасност, считам, че спрямо него успешно може да се приложи административно-наказатела санкция на чл. 78 „А” от НК вместо търсене на наказателна отговорност”. Следва: ПОСТАНОВИХ: прекратявам наказателното производство срещу ...................................... и отменям мярката за неотклонение „Подписка”.


  Не знам дали за да прекрати наказателното производство и да предложи само административно-наказатела санкиция на виновното лице тя е била по някакъв начин облагодетелствана от него или не. Не мога обаче да отмина без внимание следните обстоятелства:
  1. В мотивите за прекратяване на наказателното производство липсва съществения факт, съдържащ се в преписката по делото, че обвиняемият вече е бил осъждан ефективно за виновно причинено от него ПТП с жертви и пострадали лица и е бил лишен от право да управлява МПС в течение на три години. Тоест пропуснато е обстоятелството, че става въпрос за рецидив на опасно управление на МПС..
  2. Виновникът за катастрофата е посочил в показанията си, че е тръгнал от Пловдив в 17:10 ч. и че около 18:10 часа е чул удара от откаченото полуремаррке в моя микробус. Това става на 100 км. от Пловдив на около 10-12 км. от гр. Казанлък..Госпожа Гугушева не разсъждава по въпроса с каква скорост е карал въпросният водач за да измине за около 60 минути 100 км. като при това пътят му минава през повече от 10 населени места и през серпентините на калоферската седловина!! Вместо да приеме това обстоятелство като доказателство за опасен начин на кормуване на виновника, тя приема за вярно неговото твърдение , че се е движил с около 70 км. в час и не е преценила, че при такава скорост той не би могъл да стигне до мястото на катастрофата в посочения час.
  3. Прокурор Гугушева е приела за вярно твърдението на виновника за катастрофата, че времето било сухо, топло и с добра видимост и е игнорирала моите показания, че. времето беше студено, мъгливо, с чести превалявания от дъжд и сняг, асфалтът беше мокър, видимостта – чувствително намалена, светлината на фаровете се губеше на мокрия асфалт. (Че твърдението на обвиняемия за сухо, топло време с добра видимост е абсолютно невярно се вижда от справката за времето в този ден и в този пътен участък от хидро-метеорологичния институт – филиал Пловдив която изисках и приложих по делото) При тези пътни и климатични условия несъобразената скорост, с която се е движил обвиняемият е още по-фрапираща, но прокурор Гугушева не счита това за обществено опасно поведение.
  4. Прокурор Гугушева е счела че не е обществено опасно лице, което, видно от автотехническата експертиза, не е сложило осигурителния палец, който да не позволи разкъсване на връзката между влекача и полуремаркето.
  5. Автотехническата експертиза посочва липсвата на автоматична блокировка на спирачките на полуремаркето в случай на разкъсване на връзката му с влекача. Вследствие на тази неизправност полуремаркето след като връхлита върху микробуса ми и го преобръща на 180 градуса спира далеч от пътното платно в полето. Съдейки по заключението за прекратяване на наказателното производство за прокурор Гугушева очевидно не е обществено опасно управлението на грамадната композиция с тази съществена неизправност.
  6. Прокурор Гугушева не се е впечатлила и от това, че лицето, управляващо грамадния ТИР не е имало сключена застраховка Гражданска отговорност.
  Тя посочва факта, че обвиняемият е баща на три деца, но не се поинтересува от това, че аз също съм баща на три деца, към този момент и трите студенти и че те останаха за продължително време без издръжка поради продължителния период на лечение и възстановителни процедури, на които трябваше да се подложа. Липсата на застраховка гражданска отговорност у виновния водач попречи да получа обезщетение от ДЗИ за претърпените вреди. Прокурор Гугушева е „забравила”, че за да се приложи разпоредбата на чл. 78 „а”кумулативно е издигнато искането виновното лице да е репарирало причинените щети на пострадалия или да е осигурило надеждно обезпечаване за тяхното възстановяване. Нищо подобно не бе направено от виновника за катастрофата, но за прокурор Гугушева това очевидно е било нещо, което може да бъде пренебрегнато и тя с „чиста съвест” издава Постановлението за прекратяване на наказателното производство.
  Воден от горепосочените съображенпия аз се опитах да говоря с прокурор Гугушева, но разговор високомерно ми беше отказан с мотив, че не съм юрист и следователно нямало смисъл да бъда изслушван.
  Като имам предвид горепосочените обстоятелства стигам до извод, че госпожа Галя Гугушева не притежава професионалните и морални качества да бъде избрана за член на Конституционния съд на Република България. При необходимост съм готов да представя допълнително и други документи освен приложеното Постановление за прекратяване на наказателното производство..

  С уважение: .................................

  Пловдив, 04.12.2012 г. тел. 0888/704984.

 9. 9 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Трябва да си внесем читави магистрати. Иначе ще продължаваме да изнасяме мозъци.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 10. 10 Профил на leo1971
  leo1971
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#7] от "stanislavdi":

  то ако стане така че да има проверки до дупка никой магистрат няма да се съгласи да кандидатства за какъвто и да е пост 'щот май няма чист магистрат ... )))))

 11. 11 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Какво ще кажете за следното логическо съждение:

  "Дойдох да депозирам молба до етичната комисия да ми бъде извършена проверка. Този орган е важен,а и аз съм магистрат"

  Можете ли да приемете че такива хора, които едвам могат да формулират логическа конструкция на ниво 4ти клас, са заели най-висшите позиции в държавата?

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 12. 12 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Тия, двамата,
  на СДС-то
  ще таковат мамата!

  www.berbenkov.hit.bg
 13. 13 Профил на ds_g
  ds_g
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Толкова са оплетени всички като свински черва ,че които и да посочат ще е компроментиран .............в преличащата на бордей съдебна система ''девици'' няма ................

  От Всички земни грехове БОГ най-тежко наказва ГЛУПОСТTА!!!
 14. 14 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Не стана ли ясно най после , че докато не предложи гаргамел човек ще има доноси за всеки от сърце Не ,че някой е чист от тия , ама за своя човек ще замълчат

 15. 15 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1204 Весело

  Селекционната политика на каба сдс по нищо не се различава от тази на гроб. Въртят, сучат все тикви изкарват.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 16. 16 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 926 Весело

  Аз па викам Кабанамкойси да мисли още един път .
  От трети път ега па уцели!

  От друга страна па си мисля ,че тоя е толку качествен лидер ,че от пълен чувал с п-тки 100 по 100 ще извади х-й!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 17. 17 Профил на Diego
  Diego
  Рейтинг: 412 Неутрално

  [quote#6:"Лелка"]Излиза,че от всички "висши магистрати"в милата ни Родина,няма нито един,който да отговаря на двете условия за КС - висок професионализъм и БЕЗУКОРЕН морал. [/quote]
  Също така излезе като се търсеше неопетнен здравен министър. Та накрая го намериха на разклона на петолъчката. После кадидатът се оказа "чапрашък" (по пловдивски), а пък петолъчката беше бомбардирана.
  При тази ситуация ни трябва вече не специалист по гасене на пожари за министър-председател. Трябва ни директор на цирк. Публиката е изключително подходяща.

  "Жить стало лучше, жить стало веселее" Й. В. Сталин :-)
 18. 18 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1204 Весело

  [quote#5:"mahler"]Как точно майка й има фирма, нищо че е възрастна, пък тази фирма била на фамилията, пък се занимавала с юридически и консултантски услуги. [/quote]
  Що се чудиш, я виж на видния гербаджия Емо фаса майка му каква е бизнес дама

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 19. 19 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  [quote#14:"shileto"]Не стана ли ясно най после , че докато не предложи гаргамел човек ще има доноси за всеки от сърце [/quote]
  май само на теб не ти е ясно, че "гаргамел" не иска да бъде използван за мокра кърпичка за ак*ното ду*е на Борисов

 20. 20 Профил на sss700431
  sss700431
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Доста ми намирисва тази работа със семейната фирма на Гугушева. Била фирмата нейна , пък я прехвърлела на майка си, тя пък продала дялове си на офшорка , пък сина и адвоката изведнъж става собственик на активи за милиони. Мириши ми отвсякъде. Ако има нещо хубаво в цялата работа ,че покрай тези избори за конституционни съдии ,виждаме от какви хора е съставена нашата правозащитна система. За да видим каква затворена каста е и с каква тежка семейна обвързаност е цялата.

 21. 21 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 926 Весело

  До коментар [#14] от "shileto":

  Шиле трай и рупай сенце!
  Нали у суматохата проврехте оня небричения възпитаник на ДС факултета в СМШ и другия небричен фаФорит на Чехльо който беше личен съветник на Гоце и който е толкова мазен ,че искали да кръстят шампоан на негово име.
  Да се шумоли за Марковска докато ония пролазиха у КС

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 22. 22 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1147 Весело

  [quote#5:"mahler"]Как точно майка й има фирма, нищо че е възрастна[/quote]
  Ти па къф си гаден! Тъщата на Цвък как му беше дала заем, за който са нужни 700 години трудов стаж за пенсиониране? И на Гугушева майка й сигурно е навъртяла наколкостотин години стаж

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 23. 23 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  До коментар [#8] от "jojin":

  Защо не си внесъл този сигнал в парламента?

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 24. 24 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Аз отдавна казах, че накрая аз ще трябва да предлагам кандидат.

 25. 25 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3438 Неутрално

  Едните я издигат, другите я доподпират, а третите я издърпват. "Сговорна дружина планина повдига." Не! Не става дума за предмет или статуя (макар че има един дето се опитва да си изработи такава преди да е завършил земния си път), а за кандидатурата на Гугушева, която е неразривно свързана със закърпване реномето на една псевдопартия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 26. 26 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3438 Неутрално

  [quote#22:"Вени Г."]Ти па къф си гаден! Тъщата на Цвък как му беше дала заем, за който са нужни 700 години трудов стаж за пенсиониране? И на Гугушева майка й сигурно е навъртяла наколкостотин години стаж[/quote]
  Ми работят хората бе! Да не са мързеливи като другите, дето само се били оплаквали.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 27. 27 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 668 Неутрално

  преди време на посещение у нас министър на правосъдието на Белгиа мисля и го каза в прав текст на своите домакини - ако имате заможни магистрати, това е проблем...

  Оказва се, че може би най-трудното нещо в тази държава е да се намери магистрат, който е със солиден стаж за да става за конституционен съдия И СЪЩЕВРЕМЕННО за времето на този стаж обаче да не е успял да се продаде...

 28. 28 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 1003 Весело

  Проверката не могла да бъде извършена преди назначението?!
  Какво назначение , бас държа , че при независима проверка , при истинска прокуратура и съд тази ще отиде незабавно в затвора
  В Абсурдистан обаче да бъдем благодарни ако просто не я изберат
  Какъв цирк вихрим пред Европа , какъв резил!

  ThePirinEagle
 29. 29 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3438 Неутрално

  До коментар [#14] от "shileto":
  За да донесеш нещо, трябва да имаш някаква предварителна информация. Хора, които не са били във властта едва ли могат да имат такава информация...
  Информираните са или бесепари, или хора на Трактора. Ама то май е все едно.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 30. 30 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Весело

  До коментар [#21] от "navy": Сенце хрупкаш ти , ама със зелени очила да си мислиш за пресна тревица подхвърлена от командира Няма нито един читав магистрат , но за удобния ще се замълчи Нещо против ?

 31. 31 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1441 Весело

  Кабагайдов и Гугушева - двамата от запаса!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 32. 32 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3438 Неутрално

  [quote#11:"NPaine"]Можете ли да приемете че такива хора, които едвам могат да формулират логическа конструкция на ниво 4ти клас, са заели най-висшите позиции в държавата?[/quote]
  Ами можем! Защото колкото по-висши са постове в страната ни, толкова по-връзкарски са и съответно толкова по-не е необходимо да си способен.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 33. 33 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#8] от "jojin":

  Радвай се, че не се е опитала да докаже, че ТИ си откачил ремаркето и ТИ си причинил катастрофата....
  Майка ми я блъска кола на пешеходна пътека в момента в който вече се качва на тротоара.....Следствието и прокурора излязоха с версията, че е направила опит за самоубийство.....

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 34. 34 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  Пак задкулистните игри на Костов!Тоя човек е бедствието на България!Като са имали факти, вероятно за доста магистрати, ЗАЩО НЕ СА ГИ ОБЯВИЛИ, И СЕГА НЕ ГИ ОБЯВЯВАТ?Най-близкото до ума е, че Костов ги използва за нерагламентиран натиск срещу тях,което си е престъпление, или ги прикрива,което също е престъпление!Тоя няма ли съд, да го вкара в затвора?!Причини-бол!Има за няколко живота!Че няма да има и и мунитет след изборите!

  Иначе, етичната комисия Е ДЛЪЖНА ДА ПРОВЕРИ И НАЙ-МАЛКОТО СЪМНЕНИЕ ЗА КАНДИДАТИТЕ, и има ли и най-малко доказателство,никакъв КС!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 35. 35 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Весело

  До коментар [#29] от "Храбър": Мислиш, че другите са дремали и не са сабирали и нямат хора в службите Много си наивен

 36. 36 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Четейки подробностите от сигнала излиза, че майката на Гугушева - Тотка Ахчийска - е сериозна бизнес дама.

  Дневник, бихте ли я изнамерили г-жа Ахчийска за интервю, да разкаже какъв бизнес развива, на колко хора осигурява работни места, какви са трудностите и предизвикателствата за нея в настоящия бизнес климат у нас?

 37. 37 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#36] от "Yomega":

  +++++++++++++++++++++++

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 38. 38 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 926 Весело

  До коментар [#30] от "shileto":

  Между другото много малко съм писал срещу Марковска,също така и срещу Гушева. Се че се намери някой/някоя/ друг/а/ и се че се намери някоя Чочарка -я пак Кабанамкойси ,я пък Янка да го/я/ предложи та милиционерите да направат Голем шлем у Конституционния съд.
  За сметка на това сигурно имам поне 20-30 коментара за хлъзването на милиционера-възпитаник на ДС и на внука на Политбюро на БКП в КС.
  Щото там е ключа от бараката.Кого вкараха в КС "противниците" на ДС и комунистите ???

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 39. 39 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1204 Весело

  До коментар [#36] от "Yomega": [quote#36:"Yomega"]Дневник, бихте ли я изнамерили г-жа Ахчийска за интервю, да разкаже какъв бизнес развива, на колко хора осигурява работни места, какви са трудностите и предизвикателствата за нея в настоящия бизнес климат у нас? [/quote] Великолепна идея. Даже може да направят цяла поредица и да включат тъщата на физическото, майката на Емо Фаса, майката на Вяра Петрова (депутатката от герб)

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 40. 40 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 926 Неутрално

  [quote#36:"Yomega"]Четейки подробностите от сигнала излиза, че майката на Гугушева - Тотка Ахчийска - е сериозна бизнес дама. [/quote]

  Ма и баба Цецка -майката на Вальо Топлото беше сериозна бизнес дама!
  Да ме прости бабата и да почива в мир.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 41. 41 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Пред в."Сега" председателят на етичната комисия към съвета Ясен Тодоров заяви, че ще проверят прокурора, кандидат за КС, но резултати едва ли ще има преди избора й на 19 декември."

  точно така,кога е било друго в Бгто??!! Първо,винаги първо е избирането,разселването по яките властови щатове и крепости!! А полсе..ПОСЛЕТ_ за ПРОВЕРКИТЕ- Никога не идва!! па и защо да идва ПОСЛЕ,нали вече,нали ПРЕДИ това са настанени и избрани хорицата..защо да им се разваля хубостта и кефа,?!! па са и НАШИ хора..-ОЩЕ ПОВЕЧЕ-защо да им се разваля?!! абе оставете хорицата да се налапат с милиончета и да отпорят търбуси и вратове ,де!! АМА..КОГА НЕ Е БИЛО ТАКА И САМО ТОВА В БЪЛГАРСКО??? Изборът да мине,ПЪРВО е избора ..а И ПОСЛЕДНО! Първо и Последно е това,това е всичко,това е цялото!!какви тук ...ПОСЛЕ - Проверки??!!
  айде де..не случайно се за смях и позор пред цял свят!!ТРАДИЦИОННО!!

 42. 42 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Винаги съм се питал дали не се преекспонира като особено значимо,станалото последните години като модерно престъпление "пране на пари"?До такава степен,че вече това в съзнанието ни предизвиква асоциация с едно от най-ужасните престъпления? Дали създаването на подобна нагласа в хората не оправдава поне у нас неподготвеността и неумението на органите на БВР да разкриват значително по-тежките престъпление против икономиката-присвояваният в големи размери,търговията с влияние,различните видове документни измами с обществени средства,корупцията във високите етажи на властта,водеща до придобиването на значителни доходи от виокопоставени лица в държавната иерархия,включително и съдебната.Защото се "перат" пари, които преди това са придобити по незаконен начин,т.е. чрез престъпление. Преди години в ООН се дискутираше,по-точно се правеше опит да се дефинира понятието "пране на пари" и се стигна до едно становище,че за " пране на пари" може да се говори само когато тези пари са придобити не чрез някакво престъпление въобще,а чрез: НЕЗАКОННА ТЪРГОВИЯ С ОРЪЖИЕ,НАРКОТРАФИК И ПРОСТИТУЦИЯ. Неуспехите на разследванията у нас на "прането" на пари,до колкото въобще ги има,според мен се дължат именно на факта,че разследващите органи насочват своите усилия да докажат самия факт на "пране" на парите/което е значително по-лесно/,от колкото по-трудното доказаване на престъпното придобиване преди това на тези пари имотивирането на престъпника да легализира по някакъв начин,т.е.,да "изпере" тези пари.

 43. 43 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  [quote#39:"DrAvalanche"]Великолепна идея. Даже може да направят цяла поредица и да включат тъщата на физическото, майката на Емо Фаса, майката на Вяра Петрова (депутатката от герб) [/quote]
  Може, ама не дневник, а Файнейшинъл таймс. Защото ако Капитал се опитат да го направят наистина ще останат без вестник

 44. 44 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  какво да кажа,братко номер 8 !!!!??

  КАКВО ДА КАЖА..???!!!

  ТОВА Е ТРАГЕДИЯТЯ И ГНУСТА,ОТВРАТТА БЪЛГАРСКА ,ЗАРАД КОЯТО И КУЦО,И САКАТО ЩЕ СЕ ИЗМЕТЕ ОТ ТАЯ ТЕРИТОРИЯ!!!

  ЕДВА КОГАТО МНОЗИНСТВОТО ГО НАПРАВИ И ПО ТОЯ НАЧИН БОЙКОТИРА И ПЛЮЕ НА МУТРИТЕ..САМО ТОГАЗ МОЖЕ НЕЩО ..ДА СТАНЕ?!!?? НЕ ЗНАМ!!
  СЛЕД КАТО Е ПРЕДАДЕНА ТАЯ БЪЛГАРИЯ НА ЦАР ГАНЬО..ТАКА ЩЕ Е !!

  ИЗРОДЩИНА И ЕДНИ ИЗРОДИ,КОИТО Я ТВОРЯТ!! НЯМА КОЙ ДА ГИ ПРИБЕРЕ,СКРИЕ И ОЗАПТИ!!И ДА ГИ НАКАЖЕ!!

 45. 45 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 638 Любопитно

  До коментар [#23] от "Вени Г.":
  Човекът е ВНЕСЪЛ този сигнал преди 3 дни !!!

 46. 46 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#6:"Лелка"]Излиза,че от всички "висши магистрати"в милата ни Родина,няма нито един,който да отговаря на двете условия за КС - висок професионализъм и БЕЗУКОРЕН морал.[/quote]
  ТОВА ВИНАГИ СЪМ ВИ КАЗВАЛ ,НО НЕ ВСЕКИ СЕ СЪГЛАСЯВАШЕ,ДОСТА НЕ ИСКАХА,ВЪРТЯХА СЕ КАТО ТИПИЧНИ ГАНЧОВЦИ,ЛЪЖЕХА,МИЖАХА,МАЖХА И НЕ ПРИЗНАВАХА,НЕ СЕ СЪГЛАСЯВАХА! ИМАЛО,ИМАЛО ,КАЙ..И СВЕСТНИ ,И ХАРНИ! АМА КЪДЕ СА ,БЕ?? ЕЙ ГИ НА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ,НАЙ-ЗАСЛУЖИЛИЕ,ГЕРОИТЕ С ДЕСЕТКИ ФИРМИ И МИЛИОНЧЕТА..ЕЙ ГИ НА..ВИЙ КАЖЕТЕ,АЗ МЪЛЧА ТОЯ ПЪТ!!
  Е,КАК Е..И КАКВИ СА??!!
  какъв професионализъм,какъв морал??!! ей го един 8 номер как свидетелства и дава инфо..колко могат да се присъединят..желия БГ народ може и е потърпевш!!
  ПФУУУУУУУУУУ

 47. 47 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#34:"lz2"]Иначе, етичната комисия Е ДЛЪЖНА ДА ПРОВЕРИ И НАЙ-МАЛКОТО СЪМНЕНИЕ ЗА КАНДИДАТИТЕ,[/quote]
  хехе,етичната комисия дали ще им напраше очето?? крали като кърджалии,и постановявали "присъдки" за собствен алъш-вериш..а някои думат за етика и етична комисия??!! хахха,дали ще могат да спят след като минат през "жестоката" етична комисия ?! Комисионер от комисия страх да е имал някога? )

 48. 48 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#36:"Yomega"] Тотка Ахчийска [/quote]
  като гледам именцето,ще да е втори Бил Гейтс,хахаха..ама на село,край копанята... ОФФшорки,а???!!

 49. 49 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1418 Любопитно

  Добре,
  аз искам да попитам къде е превенцията на НАП. Не знам тази жена декларира ли имотно състояние пред Сметната палата, но все пак за поста който заема поне някакъв вътрешен отдел за сигурност трябва да ги проверява.
  Какво значи кредит за Държавен служител и то Прокурор от 200 хил евро. Изобщо не се покрива от заплатите. Това колко заплати са на този Прокурор. Отделно покупка на доста имоти.
  Каква оценка на риска се прави? Ако не ограничим харченето на тези пари от нечестни сделки и задкулисни игри няма да се оправим. Като стане, дори и да откраднеш, само в трезор да можеш да си ги държиш няма да се оправим.

 50. 50 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Цялата работа май е да се изперат с тия семейни инвестиционни фирми няколко милиона. Какъв е смисълът иначе да тегли заем от фирма на сина си, а после самия син да и изплаща остатъка от главницата? Друг е въпросът откъде сина се сдобива с 1.9 млн. евро! Аз имам един джокер - мръсните пари, спечелени от прокурор Нагушева в продължение на петнадесетина години......

 51. 51 Профил на antea
  antea
  Рейтинг: 524 Неутрално

  публикуваха и нейния отговор - http://parliament.bg/pub/cW/20121207062811Otgovor.PDF

  накрая се оказва, че внукът е дарил баба си и й дал пари, за да откупи тя фирмата от него (от офшорката, която е негова собственост), чрез която той е дал пари на майка си на заем, за да му купи тя апартамент
  еха.....

 52. 52 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  [quote#0:"Статия"]Според тях изнесените в информацията данни за имущественото състояние на семейството на Гугушева, участието й в сделки на значителна стойност, включително вземане на заеми и получаване на дарения, "не съответстват на доходите на един магистрат и не могат да намерят никакво правдоподобно обяснение [/quote]
  Марковска номер 2.
  Кабагайдов и КабаГЕРБ удариха поредната греда.
  "Гарантирано от ГЕРБ"

 53. 53 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#34] от "lz2":

  Защо смяташ, че трябва да ти е виновен Костов?
  Нима всеки кандидат не си знае дереджето преди да се кандидатира?
  Може би всеки магистрат смята, че направените от него далавери са законни, или може би по герберски - "Ако мине!"?

 54. 54 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 839 Неутрално

  До коментар [#34] от "lz2": А бе палячо, хайде стига с герберасТките клоунади...то типигьозлък не, ами и отатак...

 55. 55 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  [quote#2:"navy"]Тя и Марковска искаше да я проверят........[/quote]
  Марковска искаше да и дадат името, ЕГНто и адреса на подалия сигнала. И искаше от прокуратурата да я оневинят чрез "проверка на сигнала", ама от там и показаха среден пръст.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 56. 56 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Оставете дори основателните догадки за пране на пари и съмнителни дарения! Самият факт, че тази дама е завършила право като абсолютно посредствева студентка с резубтат 3.67 прави кандидатурата и за най-висшия съдебен пост супер-наглост! Аман от тройкаджии! Разбиха и съдебната, и здравната всяка друга система в страната!

 57. 57 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#6:"Лелка"]от всички "висши магистрати"в милата ни Родина,няма нито един,който да отговаря на двете условия за КС - висок професионализъм и БЕЗУКОРЕН морал.[/quote]

  А, професионалисти има. Професионалисти са по заобикаляне на законите и то - добри.

  Виж, за "Безукорния им морал" си права. Ако има некой с такъв той нема да стои и ден тая система!

  Проклета да е Русия!
 58. 58 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#15] от "DrAvalanche":Докторе , всичките тия са кандидати на Герб , ама нали са срамежливи , искат някой друг да ги предложи.

 59. 59 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  До коментар [#51] от "antea":

  Вчера четох нещо подобно(за апартаментите на Цветанов), ще ти го цитирам по памет без да съм сигурен в точноста:
  Г-н Цветанов откъде взехте пари за апартаментите? От чекмеджето. А кой ги остави в чекмеджето? Е как кой, тъщата?! А тя откъде ги има? Аз и ги дадох. А вие от къде ги взехте? Е, нали ти казах....от чекмеджето!!!

 60. 60 Профил на Приказки от Шипковия храст.
  Приказки от Шипковия храст.
  Рейтинг: 580 Неутрално

  [quote#1:"barcelonski"]ИМА постъпил

  2-ри сигнал

  в
  Пощенска кутия

  IBAN K_-_-OU

  ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <<<->>> ДОЛУ БЕСЕПАРЩИНАТА >>>>>>>>>>>> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <<<<<<<<<[/quote]
  Ти си крещящо въплъщение на всичко, по което викаш долу.

 61. 61 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1204 Весело

  До коментар [#58] от "ahasver":

  А-а-а сакън. Те думат, че каба сдс са неЗАВИСИМИ

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 62. 62 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Как вони българският магестрат, когато се опита да мине на светло! Правосъдието е абсолютно олайняно! Никой не може да го пипне - как им идват в Брюксел такива идеи за Бг?

 63. 63 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#45] от "jojin":Значи това е трети сигнал ?

 64. 64 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#62] от "richardnixon":Обаче първите трима се промъкнаха по терлици !

 65. 65 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 524 Разстроено

  До коментар [#63] от "ahasver":

  Жалко, че доста форумци не виждат и положителните неща около грозния скандал "Гугушеви, майка син, слугинчета и колеги". Вече е пределно ясна схемата за купуване на съдебни решения, "назначаване" на съдебни състави и купуването на прокурорски постановления. Целият криминален и мафиотски абсурд на т.н. българска "съдебна система" се демонстрира безжалостно и в детайли, при това едно към едно, няма и нужда да се вглеждаш ....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 66. 66 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#42:"molesan2"]за " пране на пари" може да се говори само когато тези пари са придобити не чрез някакво престъпление въобще,а чрез: НЕЗАКОННА ТЪРГОВИЯ С ОРЪЖИЕ,НАРКОТРАФИК И ПРОСТИТУЦИЯ.[/quote]

  У нас се перат главно парите, ограбени от червените и поверени на техните назначени финансисти и капиталисти, които на 99% са гола вода като такива.

  Милиардите долари външен дълг, натрупани през времето на развития, зрелия, недоносения и т.н. социализъм станаха притежание на червената сган и нейните потомци. На нас остана задължението да ги връщаме.

  Проклета да е Русия!
 67. 67 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#47] от "triton123": 3тончо , а дали не трябва да проверим първо етичната комисия за да знаем кой кой е ?

 68. 68 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 638 Любопитно

  До коментар [#63] от "ahasver":

  +++++++++++++
  Точно така, това е третия официално регистриран сигнал ....

 69. 69 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Червено-масони.
  Някой да каже как ае уличава,човек от системата, при все.че познава законите, и се е подсигурил тройно....
  Както сте го написали-оплетени като свински черва...

 70. 70 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Червено-масони.
  Някой да каже как ае уличава,човек от системата, при все.че познава законите, и се е подсигурил тройно....
  Както сте го написали-оплетени като свински черва...

 71. 71 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1054 Весело

  Цветанов ще прави проверката на сигналите

 72. 72 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#56] от "richardnixon":Сър , а га одиш да те преглежда доктор тройкаджия или , недай боже да те реже , как се чувстваш, как се чувстваш .? Приемам .
  В детските си години в нашия , както във всеки клас , имаше безнадежни тъпанари , дето с голям зор връзваха тройки. Понеже са ни възпитавали с приказки с щастлив край,където побеждава винаги доброто, ги жалех и смятах ,че като завършим училище ще лъскат обувки по площадите. Станаха началници !


 73. 73 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Гневно

  М-орално
  А-бдикирали
  "Г-олемци",
  И-скащи
  С-амо
  Т-лъсти
  Р-ушвети.
  А-ман,
  Т-еТова от мен!

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 74. 74 Профил на KL
  KL
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Безспорно е, че ВСС и другите компетентни органи в страната са длъжни да извършат цялостна проверка на изнесената информация в сигналите срещу настоящия кандидат за конституционен съдия, за което не е необходимо да се прави нарочно искане от самия него. Когато се дава оценка на нравствените качества на съответния кандидат, трябва да се отчитат не само неговите лични действия и обществено поведение, но и тези на членовете на неговото семейство.

 75. 75 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 638 Любопитно

  Клоунът Чехльо, без да го желае, направи една много голяма услуга на сънародниците си - отвори кутията на съдебната Пандора и сега няма никакъв начин да я затвори....

 76. 76 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 696 Неутрално

  С когото се снима Кабагайдулинов няма късмет да стане КС, та и тази така!

  ура и да живей!!!
 77. 77 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 926 Весело

  [quote#72:"ahasver"]В детските си години в нашия , както във всеки клас , имаше безнадежни тъпанари , дето с голям зор връзваха тройки. Понеже са ни възпитавали с приказки с щастлив край,където побеждава винаги доброто, ги жалех и смятах ,че като завършим училище ще лъскат обувки по площадите. Станаха началници !
  [/quote]

  Човече какви ги говориш?
  Министри и министър-председатели станаха !

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 78. 78 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 926 Неутрално

  [quote#76:"пуц муц"]С когото се снима Кабагайдулинов няма късмет да стане КС, та и тази така! [/quote]

  От трети път може да му се получи !
  Само ,че трябва да се снима и с некое новородено от АГ отделението на карловската болница!
  Ама какъвто е Кабака като нищо може да провали бъдещето на младенеца!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 79. 79 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 1003 Весело

  До коментар [#51] от "antea":
  Това си е директно за затвор - ами сега ?

  И друго Дневник защо нищо не казвате за 3ти сигнал , jojin вече ви го публикува на готово във форума ?

  ThePirinEagle
 80. 80 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1762 Весело

  "Отначало тя отказа да коментира, но около трийсет минути по-късно слезе, придружавана от члена на съвета и бивш заместник-главен прокурор Камен Ситнилски".

  Нагушева, придружена от Ситнилски, чийто синове и дъшеря са работели и работят в МВР, Митници и РВД, а той самият, кадър на БСП.

 81. 81 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1147 Гневно

  Тая гугутка ни прави съвсем на малоумни. От писмения й отговор се вижда, че тя е взела два заема от фирмата на единия си син. Единият заем - за да купи апартамент на единияа си син. Другият заем - за да купи апартамент на другия си син. Част от заема била погасена от този син, чиято фирма й е дала заемите, обаче не от фирмата му, а от него като физическо лице. Зщо пичът не е купил апартамент на себе си и на брат си, а трябвало да ги дава назаем на майка си тя да им купи?! И после като физическо лице да плаща на фирмата си въпросния заем, което плащане е оформено като дарение на майка му?!
  Единственото логично обяснение е, че гугутката е имала тези пари от познайте какво и ги е прекарала през фирма на сина си, защото инак няма начин да обясни откъде ги има.
  А фирмата на сина й е регистрирана в САЩ и не може да се поиска информация откъде има тези пари.
  http://parliament.bg/pub/cW/20121207062811Otgovor.PDF

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 82. 82 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1762 Весело

  [quote#50:"kirsner"]Какъв е смисълът иначе да тегли заем от фирма на сина си, а после самия син да и изплаща остатъка от главницата[/quote]

  Все едно да питаш, защо ГЕРБ заемат депутати на Емел Кибалиевич. Смисълът е същият.

 83. 83 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#44] от "triton123":

  Гади ми се вече от помия. Бягат мишките. И не си прав, като няма кой да въздаде правда право на народа е да я раздаде. Той е суверен, а не тая пасмина дето се плюнчи по Босфор ТВ имайки се за елит и тарикати, и пробутвайки евтина сапунена помия на матряла. Системата сама няма да се промени, всички са яко увъртяни в далаверата, не ми се мисли какво ще излезе ако почнат да проверяват и вече избраните....Помощ и от вън няма да дойде - външните сили са си добре, местните им играят по свирката...Та както казах ГАДИ МИ СЕ.

 84. 84 Профил на press
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85 Профил на ga6tisperka
  ga6tisperka
  Рейтинг: 466 Весело

  Тя тая е ясна, боклук и половина. А пък и хубаво именце има , но по-би и ходило- Би-гушева...

 86. 86 Профил на rossen1967
  rossen1967
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Мисля,че Гугушева е напълно чиста - тя,сина и,майка и,баба и,братовчедите и ,леля и,стринка и,роднините по права,сребрена и бронзова линия имат 2378 години трудов стаж,което е абсолютна гаранция за чист произход на пари според ГЕРБ...

 87. 87 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Който и съдия или прокурор да се пипне в България ( освен стажантите) са от боята на Марковска и Гугушева - системата ги създава и моделира. А системата е човешката алчност и нечистоплътност.

 88. 88 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#81] от "Вени Г.":Точно това се канех да коментирам, но сте ме изпреварили и не ми остава нищо друго, освен да ви пиша един голям + +++++++

  Sic transit..
 89. 89 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  Тази кифла, не само че трябва да забрави Конституционния съд, на секундата, но и съответните органи трябва да много сериозно да се поинтересуват откъде тя има такива огромни суми.
  Трябва да отиде "на топло" за дълго време и да напусне съдебната система.
  Видно е, че е прибрала достатъчно "рушвети" и се е осигурила за много години напред

 90. 90 Профил на Hristo Gospodinov
  Hristo Gospodinov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#8] от "jojin":

  Стана ми любопитно дали си предприел някаква ответна реакция след постановлението на въпросната г-жа?
  Знам, че е трудно и след един момент на човек не му се занимава като вижда незначителността си пред подобни чиновници и овластени дебили, но силно се надявам, че си отнесъл случая до европейския съд/друга по-горна инстанция.

  Поздрави

 91. 91 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Америка не е страна на чудесата - много българи вече познавам там- такива чудодейни милиони от стажанти и дори млади адвокати никой не е чувал== Бачкат здраво- но за да се устроят в Америка също дават огромни пари- а да ти пише тази прокурорка- че за да вземела от сина си пари за апартамент трябвало да прави заеми от фирмата му- която- представете си- не знаела досега с какво точно се занимава!! Сигурно Сикрет сървиз ще и помогне да разбере - а пък може би така Обама директно финансира борбата с престъпността в БГ--------

 92. 92 Профил на pongo76
  pongo76
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Сравнена с тази Марковска беше чиста като сълза. Очаквам следващата кандидатура за конституционен съдия да е на Славчо Кържев. Такава наглост просто - хем си вземат подкупите, хем си кандидатстват за постовете и накрая ние сме виновни, че са изметта на човечеството.

 93. 93 Профил на sushi
  sushi
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Oбществото ни се пречиства много бавно и мъчително.
  Дългът ни на българи трябва на ни дава сили да не отстъпваме и крачка от идеята за "чиста и свята република".
  Първата победа ще е когато има осъден ефективно политик и магистрат за подкупи и сделки в ощърб на нацията.
  Две години затвор за подкуп от преподавател в Габрово! Добре!
  Моля същия аршин за останалите!!!! Тогава може да кажем че имаме правосъдие. Сега имаме смрад, смрад, смрад!

 94. 94 Профил на nomer37
  nomer37
  Рейтинг: 524 Гневно

  да я проверят, но не гарваните от ВСС, а сяда пред детектора на лъжата, пряко предаване и почват един по един да и се задават въпросите, ако се провали директно в панделата!

  "Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път." Антон Кутев
 95. 95 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 912 Весело

  Това си е злонамерена кампания срещу Гугушева. Аз съм твърдо убеден, че тя дори не познава майка си и сина си.

 96. 96 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 409 Гневно

  Все повече се уверявам, че магистратите живеят в свой си свят - независими от никого, неконтролирани от никого, присъди и обвинения, за които не отговарят пред никого, и направо се учудват, а повечето от тях вече се вбесяват , когато някой се опита да им покаже,че вече се престанали да бъдат хора, а са някакви зомбита, за които закони не важат. По времето, когато Марковска с лакти и нокти се опитваше да стане конституционен съдия се доказа,че тя далеч не е изрядна и в семейния, и в служебния си живот. Висшата съдийка, зам.предесдател на вАС скочи гневна: как така хората ще й търсят сметка на нея НЕЗАВИСИМАТА ВИСША СЪДИЙКА! И това възмущение беше истинско, а не театър! Сега същото се повтаря при Гугугшева- майка й на 72 години държи 4 частни фирми с капитал милиони лева (??!!), а тя, мъжът й и синовете разполагат с капитал няколко милиони лева! Прок.Гугушева купува апартаменти, взема заем от майка си, подарява жилищата на синовете си, те сетне подаряват на нея пари – въобще типична схема на изпиране на пари. Двама адвокати-майнички разбират това и използуват фактите да я очернат ,та някой си трети да стане член на КС. Гугушева беснее, смятайки че първо на нея като на висш прокурор не може да й се държи сметка, второ – парите вече са изпрани! ВСС си мълчи, АСП – също, а от Правен свят, който очевадно е на страната на „реформаторите” в Темида, се сипе огън и жупел по адрес на прокурорката! Вече определено смятам, че няма да се намери висш магистрат, който да не е бъркал с големия черпак в кацата с меда! Такива просто няма – за 23 години те така са се изшлайфали,че паднат ли им пари, ама от порядъка на десетки, а защо не и стотици хиляди лева „за услуга” от богати тъжители, те мигом изчезват и започват да се превъртат с цел изпиране. Обърнете внимание: във фирмите на клана Гугушеви участват майката, съпругът и двамата синове на прокурката (тя самата не участва в тях, ама взема заеми от ВСК „Гугушеви”). И такива фамилни юридически фирми или пък цели фамилии, при които бащата или майката и дъщерята/снахата са съдии на различно ниво в Темида има много – Магдалинчеви, Урумови - в софийските съдилища такива са десетки; в Благоевград, Бургас и т.н. Депутатите пък, които крадат като тях, но по-малки суми, не желаят да направят червено-черната мафия избираема, защото първите , които ще отидат в затвора, са именно те. А ние, хората "от улицата", отнасяме терора и на трите „независими” власти : и на депутатите, и на съдиите и прокурорите, и на изп.власт.

 97. 97 Профил на GMG
  GMG
  Рейтинг: 409 Гневно

  Вече определено смятам, че няма да се намери висш магистрат, който да не е бъркал с големия черпак в кацата с меда! Такива просто няма – за 23 години те така са се изшлайфали,че паднат ли им пари, ама от порядъка на десетки, а защо не и стотици хиляди лева „за услуга” от богати тъжители, те мигом изчезват и започват да се превъртат с цел изпиране. Обърнете внимание: във фирмите на клана Гугушеви участват майката, съпругът и двамата синове на прокурката (тя самата не участва в тях, ама взема заеми от ВСК „Гугушеви”). И такива фамилни юридически фирми или пък цели фамилии, при които бащата или майката и дъщерята/снахата са съдии на различно ниво, в Темида има много – Магдалинчеви, Урумови - в софийските съдилища такива са десетки; в Благоевград, Бургас и т.н. Депутатите пък, които крадат като тях, но по-малки суми, не желаят да направят червено-черната мафия избираема, защото първите , които ще отидат в затвора, са именно те. А ние, хората "от улицата", отнасяме терора и на трите „независими” власти : и на депутатите, и на съдиите и прокурорите, и на изп.власт.

 98. 98 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 581 Весело

  Ако трябва да се почне чистка на системата, съдиите и прокурорите трябва да са първите, защото на тях се крепи властта на престъпниците у нас.

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 99. 99 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Майката на кандидатката за конституционен съдия купила дружество от внука си с негови пари

  То наистина ще излезне, че в
  България няма един (за цяр)
  свестен юрист.
  Не ми го побира главата .

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 100. 100 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#81] от "Вени Г.":

  прочетох пасквила-отговор до НС! Това е пълна трагедия. Тази жена е заровила главата в пясъка и мисли, че никой не забелязва за какво става дума.
  само фрагмент - Бабата купува обратно фирмата на разсрочено плащане(като до този момент е платила 700 хил лв). Обаче парите, с които купува са дарение от ФИЗИЧЕСКОТО лице Стефан гугушев(сина) и други роднини. Просто чудна картинка.........корупция от най-високо държавно ниво!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK