Иван Костов: Трусовете в СДС може да са предизвикани от намесата на ГЕРБ

Иван Костов: Трусовете в СДС може да са предизвикани от намесата на ГЕРБ

© ДневникТрусовете в СДС може да са предизвикани от вън, от намесата на ГЕРБ, на Борисов и Цветанов. Това е взрив, насочен вътре в самото СДС. И това, което се случва там се отнася по-скоро до съдбата на СДС, каза днес по Нова телевизия лидерът на ДСБ Иван Костов.
Той добави, че трусовете в синята партия са само вътрешен проблем в момента. По повод напускането на СДС от Надежда Нейнски, Костов заяви, че политически тя е най-яростният критик на тези, които са нарекли реформите по време на управлението на ОДС – най-големият провал на прехода.
Костов беше категоричен, че Надежда Нейнски е останала в дясно, като е права да смята, че е била изоставена от сините.
"Ние сме "за" нова синя коалиция и тя може да е по-голяма от старата. Имаме предвид някой, водим разговори непрекъснато. Има готовност да се подписват споразумения", каза Костов. По думите му сега има шанс да бъде изградена синя коалиция с хора, с които имат еднакви ценности.По думите на Костов Бойко Борисов е реабилитирал Тодор Живков и то не веднъж. "Не можеш да си позволяваш да се държиш с него, като че ли е десница, а той всъщност е абсолютен фалшификат", коментира лидерът на ДСБ.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK