Цветан Цветанов: Преди нас в САЩ не е имало държавни посещения на ниво

Момент от <a href="http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/10/10/1922959_bulgariia_i_sasht_podpisaha_sporazumenie_za/" target="_blank">визитата на </a>
<a href="http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/10/10/1922959_bulgariia_i_sasht_podpisaha_sporazumenie_za/" target="_blank">секретаря по вътрешна сигурност на САЩ Джанет Наполитано в София през октомври тази година</a><br />
<br />

© Юлия Лазарова

Момент от визитата на секретаря по вътрешна сигурност на САЩ Джанет Наполитано в София през октомври тази годинаПосещенията, които са правени в САЩ, не са били на такова ниво, на каквото са в последните 3 - 4 години, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по Нова телевизия. Той си припомни, че при първата си отвъдокеанска визита през 2009 година е отишъл, за да поиска кредит на доверие.


"Как си представяте - да имат доверие на министър, на който му е отнета визата, и на висш представител в ДАНС като Алексей Петров, за който всички служби в Европа и в САЩ знаят кой е той. В 2010 - 2011 - 2012 г. в България дойдоха директорът на ФБР, директорът на ДЕА, бившият директор на ЦРУ, Джанет Наполитано, секретар по вътрешна сигурност на САЩ - това са много ясни сигнали за сътрудничеството, партньорството, лидерството, което България има в региона", добави Цветанов.


Той беше категоричен, че при разговорите в САЩ при последната визита не е имало натиск за някакви признания за терористичния акт в Сарафово. "От пълния момент след атентата получаваме пълна подкрепа и информационен обмен с нашите партньори. Няма нещо неясно откъм разследването, но имаме сериозен прогрес, с който ги запознах", поясни министърът на вътрешните работи. Той се застрахова, че публична информация към момента не може да бъде оповестена, за да не се пречи на разследването.
"Няма установена връзка на територията на страната, към настоящия момент, за подпомагане на лицата, които са участвали в подготовката и реализирането на терористичния акт. В предстоящите месеци може би ще има информация, която ще бъде достъпна за публично оповестяване, добави Цветанов.


В отговор на въпрос Цветанов каза, че на предстоящите избори няма да бъда председател на предизборния щаб на ГЕРБ, за да няма спекулации. Той добави, че листите на партията в общи линии са готови, но ще бъдат обявявани от лидера на ГЕРБ, "когато му дойде времето". Не по-рано от април-май ще бъдат ясни водачите на листи, каза вицепремиерът.


Запитан за потенциалните коалиционни партньори, Цветанов добави,че СДС може би е най-естественият партньор, на база членството на двете партии ЕНП. Той посочи, че шест години след създаването на ГЕРБ равносметката за партията е много труд. "ГЕРБ е единствена партия, която се създава в условията на опозиция", каза още Цветанов.

Коментари (123)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Така ще кажеш ! Такива гъзолизци сте ...

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 2. 2 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 845 Неутрално

  "Цветан Цветанов: Преди нас в САЩ не е имало държавни посещения на ниво"

  - Еми като станахме 52 -или 53 щат на САЩ /не зная точно колко са в САЩ щатовете . но ми е простено ,тъй като и Обама не знае колко са . но май са 50 щата "/ и сега играем по свирката на САЩ как няма да има посещения на таково ниво "!!!

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 3. 3 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Цветан Цветанов: Преди нас в САЩ не е имало държавни посещения на ТАКОВА НИСКО ниво
  Е така е по-добре.

 4. 4 Профил на kpenkov
  kpenkov
  Рейтинг: 970 Весело

  Май някои са се подписвали, ама ги е срам да си кажат...

 5. 5 Профил на poijn
  poijn
  Рейтинг: 408 Неутрално

  И какво като не е имало?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 6. 6 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 2289 Разстроено

  "Посещенията, които са правени в САЩ, не са били на такова ниво..."
  Ами, прав е милиционера, никога досега интелектуалното ниво на посещаващите не е било толкова ниско. Елементарни мутромилиционери! Ако Алеко беше жив щеше да напише "Бай Ганьо в щатите".

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 7. 7 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 684 Весело

  Уау, какво ниво е запечатал фотографът ?

  Нашите мили, родни нарцистични покорители на медиите!

 8. 8 Профил на bobo_bobo
  bobo_bobo
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Той и Станишката ходи на поклонение при Буш, онзи го нарече "Мистър Клийн", подари му рокерско яке и каза, че го харесва за зет, ама ползата за БГ от всичкото това беше точно никаква, каквато е и от сегашното "посещение на ниво".

 9. 9 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Този на тези 2 седмици седене там посещение ли му вика?Командировка по-ще му отива.
  Не е имало и нема да има такова чудо-вътрешният министър на една държава да кисне 2 седмици в друга,та било и то приятелска държава.

 10. 10 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 691 Весело

  "Бай Румен в щатите" на куково лято. Плака, рева за американска виза, напи се изпика се в плевенския шадраван и пошел на РФ ако и там не го искат.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 11. 11 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 502 Неутрално

  "Как си представяте - да имат доверие на министър, на който му е отнета визата, и на висш представител в ДАНС като Алексей Петров, за който всички служби в Европа и в САЩ знаят кой е той."
  Цв.Цв. да не забравя, че отвъд океана много добре знаят и кой е Бойко Борисов.
  А как ли имат доверие на министър, който не можа да докаже произхода на 6 свои апартамента и постъпи много "мъжки" , като прехвърли отговорността за тях на...тъща си?!?
  Апропо-някой да знае докъде е стигнало делото за тези имоти срещу горките тъща и тъст на Цв.Цв.?

 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  не е хубаво да се хвалиш сам ! пък и не е вярно !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2699 Любопитно

  "Няма нещо неясно откъм разследването, но имаме сериозен прогрес, с който ги запознах" - е, и цялото народонаселение вече е запознато на какво ниво са наш`те армаганоносители - лидери в региона - БРАВОС.

  Коментиране на анализираното, вече...
 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  на ванката и на сергей президентите им дойдоха на крака !!! сега чакаме ама не иде !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  За да не ни носете срам,
  да бяхте останали там!!

  www.berbenkov.hit.bg
 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  сегашните им ги дойде на крака само държавния секретар , което е външния министър на САЩ - г-жа Клинтън !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  Посещенията, които са правени в САЩ, не са били на такова ниво, на каквото са в последните 3 - 4 години, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по Нова телевизия.
  =================
  Цецооо къде беше през 1999 година когато идва Бил Клинтън и Мадлин Олбрайт ?

  СЕДМИЧЕН КОМЕНТАР
  30 ноември - 3 декември 1999 г.


  РЕЗУЛТАТИ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА БИЛ КЛИНТЪН В БЪЛГАРИЯ

  Датите 21-23 ноември 1999 г. ще останат паметни в българската история, защото за първи път президент на САЩ посети страната ни. Това посещение бележи и един връх в цялата история на двустранните отношения като същевременно е и една солидна база за тяхното развитие през следващия век. САЩ чрез своя президент публично признаха България за свой съюзник и партньор, но е твърде пресилено да се твърди, че САЩ са обявили България за свой стратегически съюзник, за каквито досега САЩ са признали само Израел и Турция. България е много далеч от подобно признание.
  Клинтън дойде в България, за да благодари за нейната последователна и твърда проамериканска позиция по време на войната срещу Югославия. Той благодари затова на няколко пъти, включително и пред целия свят, и го направи по един много убедителен начин Същевременно той насърчи българите да продължат по пътя на реформите за постигане на стабилна демокрация и пазарна икономика. Клинтън призна, цената на избрания от българите път както по време на юговойната, така и в прехода към демокрация, е много висока, изразяваща се в големи лишения, съмнения и разочарования. Затова той се обърна с призив към демократичния свят: "Това е една прекрасна страна ! Елате и помогнете на този народ да изгради бъдещето си!" Клинтън вдъхна кураж и се опита да повиши самочувствието на българите със забележителните думи на Паисий Хилендарски: "О, неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин".
  Посещението на Клинтън бележи края на продължителния и мъчителен период на излизането на България от сферата на влияние на СССР и Русия и нейното решително и окончателно заставане на страната на САЩ и НАТО. Разочаровани в България останаха всички онези, които очакваха Бил Клинтън като дядо Коледа да дойде и да започне да раздава големи подаръци. Освен съчувствие и подкрепа Клинтън не обеща нищо конкретно. Независимо от това, Клинтън беше посрещнат в България като месия. Това посрещане рязко контрастираше с посрещането му в Гърция. Преките последствия от посещението могат да се дефинират по следния начин:
  1. Политическа област. Интеграцията на България в НАТО значително ще се ускори. България ще стане много по-лесно и по-бързо член на НАТО, отколкото на ЕС. Значително се повиши ролята на България на Балканите и в рамките на политиката на САЩ в региона тя вече стои на трето място след Турция и Гърция. Със сигурност може да се каже, че по време на разговорите на Клинтън с президента Стоянов и премиера Костов е било обсъждано българското предложение за бази на САЩ и НАТО в България, но публична информация за това нямаше. Това означава, че България няма да получи допълнителни гаранции от САЩ за нейната сигурност, надхвърлящи гаранциите по "Партньорство за мир" и дадените от НАТО по време на юговойната. Докато България стане член на НАТО и нейната армия се реформира по натовските стандарти, въпросителните около националната сигурност ще останат да съществуват.
  САЩ дадоха своето съгласие в София да бъде открит Информационнен център за успешни демократични практики. Това означава, че България официално получи признанието на център за координиране и насърчаване на дейността на югославската демократична опозиция, без партията на Вук Дражкович. Ролята на България за отстраняването на Милошевич ще продължава да бъде значителна и важна, но спомагателна, което отговаря на нейните реални възможтности.
  В рамките на стратегията на САЩ ще се увеличава спомагателната роля на България не само на Балканите, но и в кавказкия регион като в тази насока може да се очаква обтягане на отношенията с Русия. По-вероятно е България да се опита да играе някаква посредническа роля в Закавказието и да избягва конфронтацията с Русия. Със сигурност може да се каже, че САЩ ще подкрепят интеграцията на България в ЕС и ще се опитат да подкрепят нейната позиция по закриването на 4-те блока на АЕЦ "Козлодуй". Съмнително е обаче дали подкрепата на САЩ по този проблем ще даде положителни за България резултати.
  Малко или никакво е проявеното разбиране от страна на САЩ по въпроса за получаването на иракския дълг към България по схемата "петрол срещу храни и лекарства".
  2. Търговско-икономическата област. В тази област очакванията на българите бяха най-големи. Президентът Клинтън заяви на митинга, че "Днес САЩ и България сключиха споразумения, които ще насърчат повече американски компании да инвестират тук, да създадат нови работни места и за двете държави. Правим усилия да ви помогнем да се преборите с корупцията веднъж завинаги." Всъщност, по време на посещението не бяха подписани никакви споразумения. Всичко беше подготвено предварително от експертите. САЩ ще въведат безмитен режим за стоките от българския износ за срок от 5 години, без текстила, който заема водеща позиция в българския износ (40%); отпуснаха безвъзмездно 25 млн. дол. за платежния баланс; създава се американски инвестиционен фонд за Балканите от 150 млн. дол. за регионални проекти; американски агенции ще гарантират американските инвестиции в региона - "Ексимбанк" и ОПИК; по различни проекти се отпускат около 15 млн. долара - за обучение на магистрати, за малкия и средния бизнес, за жилищно строителство и за подпомагане на общините. В това число влизат и отпуснатите 1,5 млн. дол. за смекчаване на етническите проблеми.
  Остават надеждите, свързани с апела на Клинтън към западните инвеститори да дойдат в Българпия и да инвестират. Това едва ли ще стане с бързината, от която се нуждае България. Значително увеличаване на чуждите инвестиции ще има, само когато България се справи с корупцията, премахне ужасяващата бюрокрация и ваправи приватизацията много по- прозрачна.
  3. Областта на въоръженията. Това е единствената област, в която Клинтън е поставил категорично въпроса за износа на българско оръжие за държави от "черния списък" на САЩ и НАТО. Външният министър Михайлова е предоставила на Мадлин Олбрайт подробна писмена информация по този въпрос. Няма никакво съмнение, че през 1999 г. България не е нарушавала договорените със САЩ условия за износ на оръжие. Остават, по всяка вероятност, съмненията за реекспорт на българско оръжие и най-вече старата слава на България, че въоръжава враждебни на САЩ режими.До 1989 г. България ежегодно изнасяше конвенционално оръжие за около 1 млрд. долара. Сега не може да изнесе годишно оръжие за 50 млн. долара. Непрекъснато се закриват военни заводи.От българската оръжейна промишленост ще остане само онази нейна част, която успее да се приспособи към стандартите на НАТО и започне съвместно производство и износ с фирми от страните от НАТО. Това е един мъчителен процес, свързан с бързо увеличаване на безработицата.
  Посещението на президента Клинтън в България е едно високо и много важно признание за усилията на България по пътя към демокрацията и евроатлантическата интеграция. То укрепи позициите на президента Стоянов и управляващото правителство. То показа и необходимостта от цивилизован диалог с ДПС. Остава надеждата, че всички българи ще почувстват в окаяния си жизнен стандарт по-бързо положителните последствия от това забележително посещение. Всъщност, това именно пожела Клинтън на българите, но без да поема никакви конкретни обещания.


  Камен Минчев

  http://www.omda.bg/public/bulg/news/archcoment/clinton_2.htm

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 18. 18 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 2778 Неутрално

  То преди Вас и държава не е имало, ама както сте тръгнали да давате на концесия всичко, което не можете да продадете, след Вас хептен няма да има нищо.

 19. 19 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  Ех, ако не беше Бойко - и Цв. - немаше да има преизбран Обама ! Въобще не е ясно - Америка дали щеше да я има...

 20. 20 Профил на кръвожаден джендър
  кръвожаден джендър
  Рейтинг: 3203 Любопитно

  За енергийна независимост дали стана дума?

 21. 21 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Скромна куха Герберска лейка. 22. 22 Профил на curunir
  curunir
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Боже колко е смешен този ....

 23. 23 Профил на sisiliya6
  sisiliya6
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#11] от "trafopost":
  ЕЕЕЕ Не чу ли новината?ПОследно Гугушева се наела да защити апартаменчетата на Цветанов.

 24. 24 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 684 Весело

  Хаха,а след като ви видяха и вас,вече пък никога няма да има

 25. 25 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Много ми е трудно. Наистина. Как да преценя кой от двамата български големи е по-голям. Г-н Борисов или г-н Цветанов. Вярно г-н Борисов е световен лидер, а по-големият световен лидер е г-н Обама. Също така обаче е вярно, че без г-н Цветанов политическата сцена на България няма да има този колорит, с който ние сме свикнали. Пък и нивата на американската сцена са съизмерими с нивата на нашите двама първи. Поне последните 3-4 години. Освен това сега ние се кефим на материала, който те донесоха от САЩ за нуждите на българските финанси, енергетика и икономика. За нашето с вас добруване.
  Затова, аз предлагам тук, в България и за двамата да има салюти и празненства , съответстващи на тяхото величие. Поне тук в България да възтържествува истината. Която наистина ни грее, топли и храни. Слава !

  Жить стало лучше, жить стало веселее!
 26. 26 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Цветанов, "нивото" зависи от отправната точка! Да ти сЕра на мирогледа ))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 27. 27 Профил на lazarova
  lazarova
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Цветанов е нашият Колумб!

 28. 28 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Абе преди вас нищо не е имало. Вие сте върха на плуващото в морето лайно.

 29. 29 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "- Ии, ами аз що свят съм изтръшнал! Ц.. ц.. ц.. Ти остави Едрене, Цариград, ами във Влашко! Ти вярваш ли? Туй Гюргево, Турну Мъгуреле, Плоещ, Питещ, Браила, Букурещ, Галац - чакай да те не слъжа, в Галац не помня бях ли, не бях ли - всички съм ги изредил."

  А. К.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 30. 30 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 844 Неутрално

  А ти Цветанчо си мислиш, че САЩ не знаят за твоя червен задник и за "демократичната" начин, по който печелиш избори /мачове/. Или да другарската ти намеса в сестринските партии. Що не кажеш какви резултати останаха след пушилката. Щото след посещението на Клинтън по времето на Костов, България беше приета за член на НАТО и ЕС.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Повече от две седмици Пресцентърът на МВР публикува снимки на свои министър, в които той е обърнат ту на ляво, ту на дясно при срещите си:

  със сенатори,
  с директора на ФБР,
  с Джон Бренън, специален съветник на президента Обама по въпросите на контратероризма,
  с ръководителите на всички правоохранателни агенции на САЩ,
  с Джанет Наполитано – секретар на Департамента за вътрешна сигурност,
  с главния прокурор и министър на правосъдието на САЩ Ерик Холдър,
  със специалния съветник на президента и координатор по киберсигурност на САЩ Майкъл Даниел,
  с помощник държавния секретар по наркотиците и правоохраната Уилям Браунфийлд,
  с помощник държавния секретар и директор на Бюрото за дипломатическа сигурност на САЩ Ерик Бозуел,
  с координатора по въпросите на контратероризма Даниел Бенджамин,
  с директора на „Сикрет Сървис”, Майкъл Съливан,
  срещи в Държавния департамент на САЩ, с водещи експерти от Държавния департамент в тази област,
  с Алън Бързин помощник секретар по вътрешната сигурност на САЩ и главен дипломатически служител на Департамента
  с командващия Службата за специални разследвания към ВВС на САЩ генерал Кевин Якобсен
  с директора на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ Мишел Лионхарт
  със заместник-директорът на ДЕА Томас Харигън,
  с директора по операциите Джеймс Капра,
  Цветанов посети Международната асоциация на полицейските ръководители
  Министърът участва в кръгла маса организирана от „Джърман Маршал Фонд” на тема: „Регионална и глобална сигурност: Ролята на България в борбата с организираната престъпност и тероризма“
  с конгресмен Ричард Нийл – съпредседател от Демократическата партия на САЩ на Групата за приятелство с България в Конгреса,
  с конгресмен Джо Уилсън – съпредседател от Републиканската партия на САЩ,
  Посещения в Дирекцията за специални операции на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (DEA) и на Националния целеви център към департамента за вътрешна сигурност на САЩ.
  „Ако Цветанов реши да се снима с всички сенатори, съдии и прокурори, то ще сколаса да се върне в родината направо за изборите догодина” – коментираха дипломати от кариерата.
  ..
  До ушите на янките някак не е достигнала информацията, свързана със смъртта на Мирослава от Перник и смъртта на главния свидетел Стойчо в присъствието на антитерористи от ГД БОП....

 33. 33 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1455 Весело

  До коментар [#31] от "press":

  Я? Наистина го е казал! Мислех, че е майтап. Ще излезе, че има истина във вица, дето пратили Весо Потния на концерт в Сомалия. Да видат дечицата, че има и нещо по-страшно от глада.

 34. 34 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Цезо! Народът не обича водачите му да лижат гъзове, независимо дали са руски или американски!

 35. 35 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 951 Неутрално

  [quote#34:"ПАСТОРА"]Народъ не обича водачите му да лижат гъзове, независимо дали са руски или американски![/quote]

  България е на първо място в Европа по лизане на руските. Затова във всичко останало е на последно място.

 36. 36 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 627 Неутрално

  След деня на изборите и до края на първия си мандат, преизбрания обитател на Белия дом излиза в "компенсации" до към 18-ти януари . Явно , Президент Обама е приел Премиер Борисов по календара си за лични гости . Браво ...

 37. 37 Профил на Мяволчето Дани
  Мяволчето Дани
  Рейтинг: 233 Весело

  "Как си представяте - да имат доверие на министър, на който му е отнета визата, и на висш представител в ДАНС като Алексей Петров, за който всички служби в Европа и в САЩ знаят кой е той."
  ...
  Е, ..те и за приятелчето му.... браточката Тиквичко знаят.

  Страшни смешки, смешни страшки за герои със фуражки.
 38. 38 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Канят ви, за да се затвърди за пореден път подчиненото ни положение! Свиркаджии! Не разбрахте ли че основният съюзник на САЩ в региона е Турция и няма нужда от толкова натягане!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 39. 39 Профил на Мяволчето Дани
  Мяволчето Дани
  Рейтинг: 233 Весело

  "В 2010 - 2011 - 2012 г. в България дойдоха директорът на ФБР, директорът на ДЕА, бившият директор на ЦРУ, Джанет Наполитано, секретар по вътрешна сигурност на САЩ - това са много ясни сигнали"
  ...
  Ясни са, Пъпеш! ...Откак сте на власт некои специфични американски служби ви наблюдават с интерес, ..аз не бих се гордял с факта, ..ма ти си знаеш.

  Страшни смешки, смешни страшки за герои със фуражки.
 40. 40 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Къв терористичен акт бе, Боце?!?
  Обама те викна за да ти дръпне ушите за три неща:
  1. Липсата на ПРО в България
  2. Южен паток и руския анклав Росенец
  3. БелеНе!
  Кого лъжеш ти? Народа си който те избра ли?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 41. 41 Профил на Мяволчето Дани
  Мяволчето Дани
  Рейтинг: 233 Весело

  Пуснаха го Туй вее, ..смениха му мярката за неотклонение, .. на подписка в американската амбасада. Лошото е, че не може да се подпише два пъти по един и същи начин, ..ма ша му вземат отпечатъци.

  Страшни смешки, смешни страшки за герои със фуражки.
 42. 42 Профил на Мяволчето Дани
  Мяволчето Дани
  Рейтинг: 233 Весело

  "Той добави, че листите на партията в общи линии са готови, но ще бъдат обявявани от лидера на ГЕРБ, "когато му дойде времето". Не по-рано от април-май ще бъдат ясни водачите на листи, каза вицепремиерът."
  ...
  Разбирай юни, ...в последния момент, ...и тогава ша са циркове и скандали, ...щото възможностите за избираеми места няма да са като преди 4 години.

  Страшни смешки, смешни страшки за герои със фуражки.
 43. 43 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 458 Весело

  Не дебил Цветанов.Президентите на САЩ идваха тук.

  кому е изгодно?
 44. 44 Профил на Мяволчето Дани
  Мяволчето Дани
  Рейтинг: 233 Весело

  До коментар [#43] от "коколино":
  "Президентите на САЩ идваха тук."
  ...
  Ама сега глей кви служби идват на гости при мутретата. ....Чекам и 6-ти американски вече да са завърти насам.


  Страшни смешки, смешни страшки за герои със фуражки.
 45. 45 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Цвънко, забрани си чадо да се явяваш по медиите. Ся на кво ниво са срещите ? На нулево ли ? Т.е. без никакъв ефект (т.е. полза за нас та да ма разбереш някак си, ако можеш). Ся видим, че си сменил плочата...със същата. Е използвал си различни думи, ама каканиженето си остава същото. Цвинкио, много на излагаш бе. Не се появявай пред хора и най-вече не се мъчи да им говориш. Не става. Не можеш. Не върви. Небъдна работа. Некадърна. Несвястна.

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 46. 46 Профил на Мяволчето Дани
  Мяволчето Дани
  Рейтинг: 233 Весело

  "Запитан за потенциалните коалиционни партньори, Цветанов добави,че СДС може би е най-естественият партньор, на база членството на двете партии ЕНП."
  ...
  Разбирам, ..за СДС /каба/ говориш, нали? ...А колко евродепутати имат да ви представляват в Европарламента? ...Че ма мързи ноо да търса.

  Страшни смешки, смешни страшки за герои със фуражки.
 47. 47 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  "Как си представяте - да имат доверие на министър, на който му е отнета визата, и на висш представител в ДАНС като Алексей Петров, за който всички служби в Европа и в САЩ знаят кой е той. "
  А ти, Цвък, как си представяш да имат доверие на мутри от правителството???

 48. 48 Профил на Мяволчето Дани
  Мяволчето Дани
  Рейтинг: 233 Весело

  "Запитан за потенциалните коалиционни партньори, Цветанов добави,че СДС може би е най-естественият партньор, на база членството на двете партии ЕНП."
  ...
  Цвинокио, ..а ако не излезе тотото, ..а то нема да излезе, ..ко праим, а? .....Чекай та светна. ...В случай на коалиция с ДПС, напускате ЕНП и влизате в ЕЛДРП. ...В случай на коалиция с БСП, пак напускате ЕНП и влизате в ...ПЕС естествено. Шефът на ПЕС малко ша са погаври с теб и Тиквичко, ма ша изтърпите.

  Страшни смешки, смешни страшки за герои със фуражки.
 49. 49 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Жалките хора имат жалки мечти и въжделения...

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 50. 50 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Ако ти и Тиквоний сте "нивото" жална ни майка!
  Божеееее, простотията човешка няма кряай!

  ура и да живей!!!
 51. 51 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  така е досега такава идиотия не беше имало

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 52. 52 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#30] от "proizvoditel":

  писна ми от Костовистки манипулации.

  Клинтън дойде 1999 година в България след изключителните усилия на екипа на Стоянов - абсолютен връх в неговата кариера, която след това тръгна стремглаво надолу.

  Срещите на Клинтън с костича бяха пряко волята на втория, който малко го беше срам, че знае английски по-зле от Бойко или Стоичков.

 53. 53 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Весело

  "Посещенията, които са правени в САЩ, не са били на такова ниво, на каквото са в последните 3 - 4 години"..
  Естествено! Сега нивото е "подземно", затова е и уникално - България е комай единствената държава, ръководена от подземни босове на Мафията и то със съгласието на САЩ!?

 54. 54 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 651 Весело

  До коментар [#6] от "BG Reality":

  Бай Ганьо при Президента, не в Щатите.
  В Щатите може и да извърши някоя и друга гълвотия, но едва ли ще се забележи. Виж при президента може да викнеш "Булгар, Булгар", нищо, че ще разпашеш черен колан, а не червен пояс!

  ура и да живей!!!
 55. 55 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Така е! Не бяха викали досега български "политици" да ги питат, защо предават Българския интерес на русия. Червенюгите, не ме питайте: ми на сащ ли искаш да го продадат? Щото знаете, но не можете да свикнете, че има хора, които не желаят да продават интересите на родината си на никого, за разлика от вас, които само си търсите купувачи.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 56. 56 Профил на Мяволчето Дани
  Мяволчето Дани
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#23] от "sisiliya6":
  "ПОследно Гугушева се наела да защити апартаменчетата на Цветанов."
  ...
  Една взема пари от майка си, друг от тъща си. ...Аз пък помагам и на двете.

  Страшни смешки, смешни страшки за герои със фуражки.
 57. 57 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Мадамани, кво става ве? Дневник ша го бракуват ли скоро ГЕРБ-ерите или ша има отпор от фамзабъ?

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 58. 58 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Туй крои планове да бъде шеф на МВР още поне 4 г.

 59. 59 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 515 Неутрално

  http://www.bulgaria-embassy.org/webpage/latest%20news/clinton1.htm за писалите ми минуси моля да видите снимката на Клинтън с Костов.

  Добре че някакси беше убеден да предостави небето.

 60. 60 Профил на Юлиан Христов
  Юлиан Христов
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Пълна лъжа - посещението не е държавно! Плюс това - защо никой не попита изобщо колко ДЪРЖАВНИ посещения има това правителство? Някой наясно ли е, че досега посещенията на БОКО винаги са били работни, а държавните са рядкост и са били предимно по наша покана, у нас, а не ние у тях. В изолация сме - http://www.sofiapost.net/blagodaria-ti-big-brother/

 61. 61 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Цветан Цветанов: Преди нас в САЩ не е имало държавни посещения на ниво
  ==============
  АМИ ПРЕДИ ВАС НЕ Е ИМАЛО БОМБЕНИ ЕВРЕИ В ПРОМИШЛЕНО КОЛИчЕСТВО У НАС...

 62. 62 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 912 Весело

  [quote#53:"leon12"]
  "Посещенията, които са правени в САЩ, не са били на такова ниво, на каквото са в последните 3 - 4 години"..
  Естествено! [/quote]

  -Естествено,я!Ама не заради твоите тълкувания.А защото преди тях изобщо нямаше държава България.Тя започна съществуването си от 2009 г.
  "Цветан Цветанов: Преди нас в САЩ не е имало държавни посещения на ниво"

 63. 63 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2644 Весело

  Цветан Цветанов е мой приятел и е сред хората, които боготворя и са пример за мен. За мен той е най-честният човек, когото съм срещал. Той ме накара да повярвам, че България може да се пооправи и че има свестни хора в политиката сподели певецът Веселин Маринов.

  Той призна също, че в момента сърцето му е свободно, няма жена до себе си и категорично отрече слуховете, че се е събрал с бившата си съпруга Цветанка.

  Маринов посочи, че ще пее и за следващото правителство, защото то пак ще е на ГЕРБ.

 64. 64 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Верно, тоя пипон смята, че сме тъпи като него.
  През 2007 президентът Буш му дойде на крака на Станишев. А през 2008 Станишев беше поканен от Буш. И за разлика от Баце, след срещата двамата дадоха изявления пред медиите, а не като сега - Тикво да преразказва кво му рекъл Обама, защото Обама не вижда нищо за казване. След срещата още Станишев беше поканен да изнесе лекция пред Националния пресклуб. Причината за разликите при двете посещения е проста - това на Станишев беше официално, а на Тиквичко - работно.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 65. 65 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#63:"Роси Кирилова"]Маринов посочи, че ще пее и за следващото правителство, защото то пак ще е на ГЕРБ.[/quote]
  А тва, че пя за БСП преди ГЕРБ, значи ли, че тези са правоприемници на Тройната?

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 66. 66 Профил на a.sensible
  a.sensible
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Той си припомни, че при първата си отвъдокеанска визита през 2009 година е отишъл, за да поиска кредит на доверие."

  Абе то и Нориега почва с кредит на доверие от САЩ, а докъде я докара?

 67. 67 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Не могат да достигнат комунистите - Буш им дойде на крака.
  Иначе процъфтява българо-съветската дружба, ама с нова насоченост. А половината щати в САЩ искат да стават независими държави с този президент.

  До коментар [#64] от "Вени Г.":
  Изпревари ме с няколко минути, но това от преди час си го мислех да го напиша.

 68. 68 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 710 Гневно

  С една дума - ИДИОТ!!!

  Путинофилите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 69. 69 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 627 Неутрално

  С логореята на Туй-няма да се занимавам, всички знаят, че в щатите общо взето им дреме на макарите за подробностите тук..!

  Обаче това е интересно :
  "Запитан за потенциалните коалиционни
  партньори, Цветанов добави,че СДС може
  би е най-естественият партньор"
  Какъв нагъл гьон-сурат трябва да си, след като направи всичко възможно да превземе СДС!?
  Каба-овчаря си е милиционерска мутра, инфилтрирана за да се разбие и овладее партията на десните.

 70. 70 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Весело

  Да бе, разбрахме, че нищо не е имало преди вас - заварили сте България като гола ипотекирана поляна

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 71. 71 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  В интервюто на Цецо при Карбовски прави впечатление упоритостта, с която отбива провокациите да се впусне да обвинява съдебната система. Май инструктажа е дал резултат.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 72. 72 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Цецо потвърдил, че по време на дългото си посещение в САЩ е бил придружаван от наблюдаващия обвинител по "Килърите" Ася Петрова, но без да изясни причината за присъствието й в правителствената делегация.

  Може би това, че един от обвиняемите по делото - Васил Костов "Кеца" - в посочил в показанията си под клетва Рапона като назначение на мафията и отговорник за наркоканали през Турция?!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 73. 73 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Впрочем вече се изясни корена на симпатията на Бойко и Цецо към Колев, и извора на проблемите на Сантиров.

  Сантиров е докладчик по дело за наркотрафик, започнато в отговор на немско дело, по което Тиквата е посочен от обвиняемия Александър Александров като "големия брат" покровител на канала.

  Колев смачква делото точно преди изборите през 2009-та, а Цецо смачква Сантиров чрез подслушване и съд. Колев пък се радва на светкавично израстване в кариерата. Случайности?!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 74. 74 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3511 Неутрално

  Тоя глупак очевидно не знае какво е държавно посещение. Май не ги учат тия работи в спортно-милиционерското училище.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 75. 75 Профил на 212
  212
  Рейтинг: 489 Весело

  "...за да поиска кредит на доверие."
  credit = доверие
  не знам какъв друг кредит е имал предвид но това е буквалния превод на думата кредит
  може би е искал пари на доверие или довери за доверие
  защо не ги просвети някой тези хора?!
  използват чужди думи без да знаят значението им

 76. 76 Профил на a.sensible
  a.sensible
  Рейтинг: 458 Любопитно

  [quote#53:"leon12"] България е комай единствената държава, ръководена от подземни босове на Мафията и то със съгласието на САЩ!?[/quote]

  В малко по-ранен пост споменах за Нориега. Ето биографията му в Уикипедия: http://bg.wikipedia.org/wiki/Мануел_Нориега

  А да не забравяме, че до началото на 90-те САЩ много активно подкрепяха и Саддам Хюсейн.

  Така че "кредитите на доверие" САЩ си ги вземат с лихвата, която при това е доста солена.

 77. 77 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 2264 Неутрално

  Цецо,мижитурката Желю Желев беше по-достоен мъж от вас с Тиквата.
  Той стана и с него си тръгна цялата българска делегаци,която беше поканенна на откриването на един еврейски паметник.Държавният секретар на САЩ се опули на смелоста му.И причината беше,че американеца каза,че Дания е единствената страна,която не предала евреите си на фашагите.
  Цецо, вие няма да го направите никога!!!
  Ти и началникат ти сте с полички и наколенки.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 78. 78 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  До коментар [#73] от "Настрадин Ходжа":

  И тези 2-мата от мафията са начело на държавата

 79. 79 Профил на Момчил89
  Момчил89
  Рейтинг: 603 Весело

  "е отишъл, за да поиска кредит на доверие."
  Да се чете жилищен кредит!

  Драконови закони ще оправят държавата!
 80. 80 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Цитат: Цветан Цветанов: Преди нас в САЩ не е имало държавни посещения на ниво.

  Първо се викат Слугите на отчет и чак тогава са посещенията на държавно ниво - разбрахте ли господин Лакей!
  Между другото, какви бяха заповедите към вас, относно каналите на дрога при загуба на изборите?

 81. 81 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3511 Неутрално

  От сайта Медияпул:

  ГЕРБ щял да прави реформи, ако спечели втори мандат. На среща на правителството с бизнеса, проведена на 3 декември, Симеон Дянков попита министрите какви реформи щели да предприемат, ако ГЕРБ спечели втори мандат. След като за цял мандат правителство не проведе нито една реформа, сега в навечерието на изборите, ГЕРБ реши да декларира реформаторски дух, а всъщност се опитва за втори път за излъже гласоподавателите, че ще прави реформи.

  Очевидно управляващите сами си дават сметка, че не са направили нищо, за да подобрят живота на хората и сега се опитват да създадат очаквания, че ще направят това през втория си мандат.

  ГЕРБ обаче не може да проведе каквито и да било реформи, защото нямат капацитета за това. Проблемите, които правителството трябваше да реши, са с многогодишна давност. Те бяха ясни още от момента, когато то дойде на власт. А то дойде на власт с огромна подкрепа, именно за да ги реши.

  И тук е огромният парадокс на избора на българина. Годините, през които на власт беше автентичната десница в периода 1997–2001 г. и когато бяха проведени най-тежките и кардинални реформи, които върнаха България в групата на свободните и демократични държави от Централна и Източна Европа и които, де факто, отвориха пътя на страната за членство в ЕС, бяха обявени от министър-председателя Бойко Борисов и от ГЕРБ за провала на прехода.

  Разбира се, те могат да бъдат характеризирани като провал в зависимост от гледната точка. Ако отправната точка е социалистическото минало с централизирана пазарна икономика, с пълна уравниловка на доходите, с липсата на каквато и да е свобода, с физическото отстраняване на хора по затвори и лагери за инакомислие и най-вече с впрягането на цялата държавна машина, за да гарантира високия стандарт на живот на една върхушка от 300 семейства, то тогава извършените реформи от десницата наистина могат да се разглеждат като провал.

  Нека да напомним все пак, че по времето, когато средната заплата в България при Тодор Живков беше 165 лв., върхушката на комунистическата партия получаваше доходи от рода на 10 000–20 000 лв. плюс безплатна храна, плюс безплатни жилища, плюс безплатни почивки и т.н. и т.н. Тези хора наистина бяха изградили комунизма, но само за себе си.

  След идването си на власт Борисов започна да налага мисленето, характерно за комунистическия режим от преди 1989 г. Започнати бяха само козметични реформи, които да замажат недоволството на хората или да имитират дейност в отговор на техните очаквания от преди изборите, без никакво сериозно желание за провеждането на каквито и да било реални промени.

  Преди 1989 г. това нежелание, разбира се, се дължеше на невъзможността да се работи за промяна на самата социалистическа система. Така се стигна до момента, когато в ранните 80 години на минали век липсата на каквито и да било реформи и започналото пълно разкапване на системата принуди ръководството на държавата тогава да започне да тегли заеми, с които внасяше стоки за крайна консумация, за да може все пак да задоволи поне минимално потребителското търсенето в държавата.

  В крайна сметка външният дълг на България достигна астрономически размери, докато неговото обслужване стана невъзможно, което в крайна сметка доведе и до фалита на държавата..

  Настоящата икономическа и политическа ситуация в България в значителна степен наподобява тази, с която се характеризираше страната преди повече от 23 години. Разбира се, има разлика в икономическите условия, но де факто държавата и в момента работи в полза не на обикновения човек и предприемач, а в полза на определен кръг от хора и компании, близки до властта.

  Малкият и среден бизнес отдавна е разбит и изхвърлен от пазара. Месечно фалират десетки хиляди фирми. Само за последните четири години са загубени над 300 000 работни места. Отделно половината от българските фирми в момента нямат никакви служители.

  Същевременно в страната съществуват огромни икономически групировки, разпределили си държавата като баница с благословията на Борисов. Тези групировки продължават да се разрастват с услужливото съдействие на управляващите и продължават да завземат парчета от българската икономика. Дали това ще са предприятия или пристанища, части от бреговата ивица на държавата или пък т.нар. мултиплекси за разпространение на цифрова телевизия, това е без значение. Въпросът е, че играчите са едни и същи и никой външен не е допускан до този тесен кръг.

  От друга страна, ако някой т.нар. олигарх разгневи Бойко Борисов, то той бива изхвърлян от играта по брутален начин и е принуден да разпродава бизнеса и да се спасява в чужбина, за да не бъде застигнат от висшето възмездие. Схемата, която прилага и Путин в Русия.

  В същото време управляващите насочват систематично и безкомпромисно усилията си в завладяване на съдебната система, с чиято помощ да наложат всевластието на закона, но в своя угода.. Скандалите при назначаване на съдии и прокурори на висши изборни позиции е еманацията на тези усилия за унищожаване на нормалността в държавата зад фасадата на демократичните правила.

  Целта на фасадната демокрация, която Борисов де факто изгради, е да обслужва и работи единствено в защита на управляващите и върхушката около тях, точно както се случваше по времето на Живков, когато в тези привилегировани позиции беше комунистическата номенклатура.

  Правораздавателните органи не преследват тези, за които има сигнали, че са нарушили закона, а тези, които подават тези сигнали. В населението се насажда разбирането, че е опасно човек да се оплаква от институционален произвол и рекет, защото вероятността държавната машина да насочи усилията си срещу него, а не срещу извършителя на престъплението, е почти 100%.

  И от тази гледна точка за властта е важно да назначи послушни хора на високите етажи в различните системи, за да дадат фасадна законова форма на това разбиране за държавно управление.

  Въпреки всички тези усилия за изграждане на една авторитарна в същността си политически система има все още един основен проблем. И този проблем се състои в това, че все още има политически субекти и неправителствени организации, които се опитват да се противостоят на безумствата и антидемократичните действия на властта чрез използването на демократични средства.

  За да се справят с тях, управляващите започнаха, къде скрита и къде не толкова скрита, борба за унищожаване, както на реалните си политическите съперници, така и на тези неправителствени организации, които не играят по правила на властта.

  Именно поради тази причина беше разбита и Синята коалиция като единствената реална алтернатива на настоящата бездарна власт. Опасенията на Борисов, че на изборите може да загуби от единствения реформатор, който преди 15 години изведе България от най-голямата икономическа криза на държавата в най-новата й история в следствие на некадърното управление на БСП, е явно много сериозна. За целта освен реанимацията на всякакви политически зомбита, които се пускат на политическата сцена с единствената цел да отнемат десни гласове от автентичната десница, Борисов предприе и брутални действия чрез апаратни игри да разбие единствения стойностен политически субект в дясното политическо пространство.

  Към настоящия момент този план се изпълнява, макар и не напълно по предварително замисления сценарий.

  Тук е безсмислено да се коментира състоянието на медиите в България. Такава силна зависимост на медиите от управляващата партия страната не помни. Вече за всеки журналист е ясно, че колкото е по-сервилен и базкритичен към властта, толкова вероятността да се издигне в кариерата е по-голяма. Истинската, разследващата журналистика, която задава неудобните въпроси на властта, е изтикана в ъгъла и поставена в реанимация.

  Некадърността и некомпетентността започват да залива като цунами всеки професионален бранш в страната, но медиите са най-видимата част. Вече става невъзможно човек да започне работа, ако не е член на ГЕРБ. Такова отношение демонстрираше единствено БКП, когато партийните членове на партията преди промените надхвърляха 1 милион души и когато, за да заемеш по-висок пост в държавата или в икономиката, беше необходимо да си задължително член на комунистическата партия.

  Това е поредната аналогия с бившия тоталитарен режим, чиито методи сегашна власт се опитва да пресътвори в действителност. И в това няма нищо чудно, имайки предвид възхищението на Борисов от Тодор Живков и неговите методи на управление.

  Учудващо ли е тогава, че именно по времето на "дясната” партия ГЕРБ врати отвори първият музей за социалистическо изкуство, беше организирана конференция за реабилитация на делото на Людмила Живкова в Софийския университет и т.н. и т.н. Изобщо работи се с една систематична упоритост за възраждане на методите и символите, характерни за една отминала епоха, която е приравнена по своята престъпна същност с хитлеристкия режим и то не само от международните институции, но и от българския парламент.

  Ето защо ГЕРБ от една страна не иска, а от друга не може да направи каквито и да било реформи. Защото няма как хора, закърмени и поставящи на пиедестал комунистическите ценности да извършват демократични реформи. Реформата представлява визията на управляващите за развитие на държавата. Когато цялата визия на ГЕРБ е обърната толкова силно към комунистическото минало, няма как да се правят реформи, които да отговарят на съвременните изисквания за икономическо и социално развитие. Така в крайна сметка, цялото говорене за реформи е един лицемерен театър, най-вече за пред десните избиратели, а зад завесата са скрити актьорите, теглещи държавата към нейното комунистическо минало.

  Няма действие, което управленският екип на ГЕРБ да е предприел с ясната визия за необходимите промени и за очакваните резултати от тях. Решаването на проблемите се извършва на парче, без ясна визия какви ще са резултатите от тези решения.

  Когато бюджетният дефицит се увеличава, се спира възстановяването на ДДС на фирмите независимо, че това ще доведе до допълнително влошаване на бизнес средата и до последващо намаляване на платените данъци.

  Когато цените на лекарствата са високи се взимат мерки за намаляване надценката на търговците. Това води до отпадане на малките търговци, до намаляване на конкуренцията, до монополизиране на пазара от големите търговци на лекарства и в крайна сметка до вдигане на цени.

  Административната реформа се възприема единствено като съкращаване на персонала и като местене на институции из страната. Добре че в крайна сметка тази идея не беше реализирана в целия си обем.

  Когато трябват пари за увеличение на пенсиите се въвежда данък върху депозитите, като това се обявява за атака срещу богатите при условие, че 90% от депозитите са за суми от 1000-2000 лв. Кое точно е реформата тук?

  Тази носталгия по миналото няма как да изчезне при условие, че споменът за нея се поддържа толкова упорито. Тази партия очевидно не е дясна. Не може основният стремеж на една дясна партия е да излъже по някакъв начин хората да гласуват за нея, за да остане във властта още един мандат.

  От тази гледна точка е странна подкрепата на ГЕРБ от десни хора. Ако в тях е толкова силна носталгията по комунистическото минало, то така или иначе в България има политическа сила, която е наследница на бившата комунистическа партия. Тя вече отиде толкова надясно с въвеждането на плоския данък без необлагаем минимум, че спокойно може да се възприеме като партия, съчетаваща в себе си едновременно носталгията по социализма и защитата на едрия капитал, неразривно свързан с бившата номенклатура, с репресивния комунистически апарат и закърмен с партийни и държавни фондове, които бяха незаконно отнети от българския народ.

  От друга страна в България има дясна алтернатива, основаваща се на истински десни демократични ценности, която преди 15 години се нагърби със задачата да извърши кардинални реформи, за да създаде нови възможности за развитие на българина и на държавата. Това безспорно е Синята коалиция. Именно извършването на тези смели реформи всъщност костваше загубата на властта от традиционната десница. Само че благодарение на тези реформи, в следващите 8 години България изживя своя икономически разцвет и хората наистина усетиха благотворното влияние на пазарната икономика и на свободното предприемачество преди световната икономическа криза да връхлети страната и управлението на ГЕРБ да унищожи всякаква перспектива за бързо излизане от това неблагоприятно икономическо състояние.

  Политическото управление в една демокрация не може да има за цел само и единствено пребиваване във властта за лично облагодетелстване, въпреки че точно поради това Борисов и Цветанов все по-малко искат демокрация.

  Политическото управление трябва да е изградено на определени ценности, които да бъдат следвани и на разбиране за провеждането на онази политика, която да допринесе за благополучието на гражданите.

  Фасадната демокрация, в която българинът започва да свиква да живее, освен че не води до решаване на належащите проблеми в държавата, тя оказва и пагубно влияние на бъдещото развитие, защото гради обезверени и неуверени личности, защото възпитава в нихилизъм, защото руши основните ценности, по които се развива дадено общество, защото изтиква на преден план не най-умните и можещите, а най-необразованите и нахалните – тези, които са готови да минат през трупове, за да постигнат целите си. Така не се гради общество. Така се градят квартални банди за разпределение на територии. Жалко е, когато виждаш подобен тип поведение да се демонстрира на най-високо държавно ниво.

  Ето защо на следващите избори фасадната демокрация в България трябва да бъде срината, за да може най-накрая да бъдат направени онези реформи, които да възродят страната от пепелищата на икономическата криза и от некадърното управление на ГЕРБ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 82. 82 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Понякога даже за нас, Титаните на Мисълта, е трудно да разграничим неразумния от безумния.

  Разтурям колоквиума!
 83. 83 Профил на denere
  denere
  Рейтинг: 406 Неутрално

  ЦВ пропуска, че нито една голяма чужда медия не отрази посещението на Борисов - толкова беше значима визитата за света!

 84. 84 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Цециии, преди вас за 10 места в полицията се бореха по 5 човека, сега са 125. Вие убихте частния бизнес и върнахте България поне 15 години назад. Разбира се малоумният електорат ще го схване това едва след 5-10 години.

  Колкото до САЩ: какво постигнахте вие там? Какво ПОСТИГНАХТЕ, а не какво продадохте. Визите, а, у? За Афганистан сте ми ясни... Предатели нещастни...

 85. 85 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 896 Весело

  Не се съмняваме - преди вас не е имало нищо.

 86. 86 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Преди посещенията на такова ниво бяха главно в Москва, за това Цецо е прав.

  Но за друго не дава обяснение - защо Тиквата беше привикан (да, привикан, а не поканен) чак в края на мандата на Обама, и то поради натрупването на ред проблеми, обявени в дневния ред на срещата - скандалите Марковска, Южен поток и атентата в Сарафово?

  Всъщност и в Брюксел Тиквата го канят главно на събития, където присъствието му се изисква от протокола и формата, а и той не се натиска много - все на Изток го влече.

  Що така?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 87. 87 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#85:"teridan"]Не се съмняваме - преди вас не е имало нищо.
  [/quote]

  Ти чакай още малко да видиш какво тепърва са ни подготвили!

  Професор-доктор академик по всички земни и извънземни науки Б. Борисов работел по две невероятни открития - едно щяло да се казва "колелото", другото - "топлата вода".

  Неща нечувани и невиждани досега

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 88. 88 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#84:"schleimer"]Цециии, преди вас за 10 места в полицията се бореха по 5 човека, сега са 125. [/quote]

  Да, в момент в който емигрират по 500-600 доктора годишно Цвуратино назначава по 500-600 милиционера на година, и им брани привилегиите сякаш тия 70-80 хиляди лапача са гръбнака на икономиката и държавността, каймака на нацията.

  От което неефективността и корупцията в МВР не спадат, а се усилват, защото огън не се гаси с бензин.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 89. 89 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 896 Весело

  До коментар [#87] от "Настрадин Ходжа":


  [quote#87:"Настрадин Ходжа"]Ти чакай още малко да видиш какво тепърва са ни подготвили!

  Професор-доктор академик по всички земни и извънземни науки Б. Борисов работел по две невероятни открития - едно щяло да се казва "колелото", другото - "топлата вода". [/quote]

  Така де, ама това всичкото - през втория мандат. Не ги ли изберем, разминахме се с тия благини.

 90. 90 Профил на yustal
  yustal
  Рейтинг: 507 Неутрално

  п ЕДАЛИТЕ явно харчат като за последно, но НАРОДЪТ ЩЕ СИ ВЗЕМЕ АПАРТАМЕНТИТЕ НА ТЪЙ БОГАТИЯТ ТЪСТ... РАНО ИЛИ КЪСНО. ИЗБОРИТЕ И ПРИ ТВОЯТА фал...я!
  ГЕРБ, Б.Б.,+ЦВ + ДЗЯНКОВ = ГЕНОЦИД !!!!!!

  yustal
 91. 91 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 507 Неутрално

  да , такива тъпунгери не са ходили там

 92. 92 Профил на a.sensible
  a.sensible
  Рейтинг: 458 Весело

  [quote#81:"dodge_ram"]а и сега се опитват да създадат очаквания, че ще направят това през втория си мандат.[/quote]

  Абе то Дянков явно е бил преуморен от обсъждането на бюджета и от ръсенето на обиди. Той е искал да каже, че през втория мандат (евентуално) министрите ще мислят какви реформи да предложат до края на мандата, а през третия такъв (несменяемият вече) финансов министър ще обмисля (евентуално) кои от тези реформи няма да противоречат на визията му за четвъртия мандат (ако дотогава е останал електорат)

 93. 93 Профил на azzzy
  azzzy
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#81] от "dodge_ram":

  Много добре е написано! Кой е авторът?

 94. 94 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3511 Неутрално

  [quote#93:"azzzy"]Много добре е написано! Кой е авторът? [/quote]

  Юлиан Войнов - ето още: http://atlas-bg.eu/yulian-voinov

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 95. 95 Профил на Мяволчето Дани
  Мяволчето Дани
  Рейтинг: 233 Весело

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":
  "сегашните им ги дойде на крака само държавния секретар , което е външния министър на САЩ - г-жа Клинтън !!!"
  ...
  Помним, Кмете, ..помним! ....И това стана след двегодишно мрънкане и подмазване от Никито Младенов, ...ихтибар да сторат некъф на милиционерите, ...никаква цел нямаше посещението, ... нито иранска, ..нито шистова, ...само мотаха неква загадъчна тайнственост гробаляците.

  Страшни смешки, смешни страшки за герои със фуражки.
 96. 96 Профил на Мяволчето Дани
  Мяволчето Дани
  Рейтинг: 233 Весело

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Кмете, ..Хиларито им дойде на крака, ама и с топло палто. Нали помниш, че Никито и половината Външно образуваха хронични сополи, ...ОКГДП /остър катар на горните дихателни пътища/, .. щото Каката ги накара да я чакат по сака при -15 градуса. ...По протокол! ....Пак добра кака излезе, ...щото можеше да ги накара да я чакат по "катарски костюм", ...бански, плавници и надуваеми патета на кръста.

  Страшни смешки, смешни страшки за герои със фуражки.
 97. 97 Профил на Мяволчето Дани
  Мяволчето Дани
  Рейтинг: 233 Весело

  До коментар [#92] от "a.sensible":
  "Той е искал да каже, че през втория мандат (евентуално) министрите ще мислят какви реформи да предложат до края на мандата, а през третия такъв (несменяемият вече) финансов министър"
  ...
  Да не му даваме зор на Моню, ...той мисли върху спешните антикризисни мерки 9 месеца, ...които уж ги имаше готови, ... в кутия от пица.
  пп: Обмислени мерки беха, ...ко стана с тях е друг въпрос, ..неразбрана криза излезе.

  Страшни смешки, смешни страшки за герои със фуражки.
 98. 98 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  [quote#2:"USSR"] Еми като станахме 52 -или 53 щат на САЩ [/quote]
  Еми и бай тошо не успя да пробута България за 16 реСпублика в СССР, колкото и да се смучеше с льонката. Иначе не виждам някой да се напъва да пробутва България да стане щат на УСА

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 99. 99 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Весело

  фатмаци тук ли сте ве строй са в две редици .....почвам вечерната проверка

 100. 100 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Весело

  В 2010 - 2011 - 2012 г. в България дойдоха директорът на ФБР, директорът на ДЕА, бившият директор на ЦРУ, Джанет Наполитано, секретар по вътрешна сигурност на САЩ - това са много ясни сигнали за сътрудничеството, партньорството, лидерството, което България има в региона", добави Цветанов.

  да бе така е цвъки .....ма тия сигнали що не стигат до ЕС да рабера и ни на пущат в шенген ....нещо за разграден двор беха споменали холанците .....ма неофициално ......официално бяха малко по деликатни .....ма милиционер отбира ли таквиз неща

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах