Цветан Цветанов: Логично е със СДС да се подкрепяме в определени политики

Цветан Цветанов

© Юлия Лазарова

Цветан ЦветановДлъжността президент е само протоколна, заяви в интервю за Би Ти Ви днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. "Дневник" публикува с незначителни съкращения разговора на министъра с водещите Анна Цолова и Виктор Николаев. Интервюто е цитирано от БТА.


Водещ: Сигурно имате успокояваща статистика, но усещането на хората е, че има бум на престъпността. Над средната битова.


Цветан Цветанов: Статистиката е, че тази престъпност е най-чувствителната за обществото и тя е най-болезнената. Проблемът е, че когато има задържани подобни лица и когато бъдат пускани в кратки срокове след извършването на това престъпление, за тях вече това се възприема като форма и начин на занаят, на препитание и въобще нямат абсолютно никакви изградени трудови навици. А те знаят, че единственото, което могат да правят, и го правят успешно, без държавата да е адекватна на подобно престъпление или на такива престъпления, се извършват абсолютно по същия начин в продължение на години подобни престъпления.
Аз ви давам за пример село Мечка. Когато отидох, 24-годишно момче с 10 присъди, които бяха условна, пробация, и той влиза и веднага излиза, което означава, че за него няма абсолютно никаква превантивна дейност. А той трябва да бъде изваден от обществото, трябва да отиде там, където му е мястото, това е затворът, за по-продължителен период от време, за да може действително да изчистим обществото от тези, които създават тази замърсена среда.


Водещ: Да, но понякога престъпниците не се хващат или пък, ако се хващат, според българските закони наказанията са леки. В случая не е виновна единицата съдия, който е наложил пробация, а законът, който позволява това да бъде наложено. Защото тяхната логика е затворите ще се изпълнят със затворници.


Цв. Цветанов: Колко пъти вие си направихте труда за всички тези новини, които бяха първа новина във вашите емисии - за аптеките, за хранителните магазини за обирите, където се правят в момента...


Водещ: Какво става със заловените ли?


Цв. Цветанов:...Какво става със заловените. Знаете ли какво става? След 72 часа, ако има 72 часа, лицето се освобождава.


Водещ: В прокуратурата ли е проблемът? Май се връщаме пак на онази стара песен - или в съда, или в това, което полицията успява да събере като доказателства?


Цв. Цветанов: Всичко е в бавното, тромаво правораздаване, защото виждате, че това, което е станало за тази вила, и това, което е станало за последващите деяния на тези лица...делата са с години в съдебната система и оттам нататък няма абсолютно никакво движение.


Водещ: И изходът какъв е?


Цв. Цветанов: Изходът е адекватна правораздавателна система. Това го казвам вече толкова години. Без адекватна правораздавателна система каквото и да направи гражданинът, който да си залови престъпника и да го предаде на полицията, полицията може да задържи не повече от 24 часа и събраните доказателства прокурорът трябва да ги внесе в съда. Съдът трябва да се произнесе с адекватна присъда, защото ние сме държава на абсурдите. Аз ще ви дам един друг пример, който не е свързан с кражба, а е свързан с отнет човешки живот на пешеходна пътека. За Лора, където. . . всъщност вие знаете за какво става въпрос, във Варна. А знаете ли, че майката на Лора... Знаете ли как получи Нели известието? Тя го получи по пощата. .. споразумението, което беше направено. И когато вече се видя, че няма да има повече споразумения, беше върнато това дело. В един момент отново отиваме с 2-годишна условна присъда за отнет човешки живот.


Водещ: Има ли според вас обаче вече липса, тотална липса на респект спрямо полицията и признавате ли, че има много по-голяма дързост при извършване на престъпления грабежи, но те стават и престъпления срещу личността? Говоря и за заклани, за намушкани хора, за пребити.


Цв. Цветанов: Когато не получаваш адекватна присъда за извършеното деяние, разбира се, че ти след това повторението, което ще го направиш, ще го правиш вече много по-умело, много по-дръзко и много
по-опасно за обществото и за всички тези, които си насочил тази си престъпна дейност.


Водещ: Ако проблемът е в правосъдието, ще се намесите ли по-решително, въпреки че основните ви конфликти бяха точно заради подобна намеса, по-решително при избор на главен прокурор?


Цв. Цветанов: Комплексен е проблемът. Това е, като започнете с всичко, което е семейната среда, всичко, което е това, което го имаме като агресия и понижаване на възрастовата граница за тази агресия в училищата, липсата на този граждански или на родителски контрол за децата, някой път се получават тези резултати, които ги наблюдаваме и в момента.


Водещ: А полицията? Ако трябва да й поставите оценка по отношение на работата й срещу битовата престъпност, каква би била тя?


Цв. Цветанов: Полагаме максимални усилия и много са задържаните групи, които извършват точно престъпления, свързани с конвенционалната престъпност или така, както е възприета - битовата престъпност. Но сами разбирате, че ние не можем да осъдим лицата, ние можем само да задържим лицата със събраните доказателства и да бъдат предадени на прокурора, който да внесе обвинителния акт.


Водещ: Много зависи и от прокурора. Аз затова забих и към посока избор на главен прокурор. Този, който бъде избран седем години ще организира работата на прокуратурата. Това е изключително важно. Сотир Цацаров беше посочен като ваш фаворит. Но, очаквате ли той наистина да бъде човекът, с когото МВР би работило по-добре, или очаквате втора или трета процедура? Имаше такъв намек от страна на президента.


Цв. Цветанов: Е, това, което президентът е казал, аз не бих искал да го коментирам.


Водещ: Защо?


Цв. Цветанов: Ами, защото длъжността президент в България е само протоколна. Кажете ми какво зависи от президента. Но пък на президента всичко му е позволено да говори, защото всъщност той
трябва да бъде харесван и трябва да бъде уважаван.


Водещ: Ами, ще ви кажа какво зависи. Марковска не е член на Конституционния съд заради президента.


Цв. Цветанов: Ама проблемът Марковска не е, защото президентът напусна клетвата.


Водещ: Но той осуети встъпването й в длъжност, а и стана наистина последен бушон. Това беше последният шанс тя да не встъпи в длъжност.


Цв. Цветанов: Ако Венета Марковска не си беше подала оставката, имаше реална предпоставка, и това беше лансирано от опозицията, за започване процедура на импийчмънт, защото имаме нарушаване на конституцията на България. Нали разбирате в каква хипотеза влизаме?


Водещ: Вие така ли четете действията на президента? Мнозина го разчетоха, че е спасителният, добър, достоен вариант, дори да е на ръба на конституцията, а вие казвате, че той е погазил
конституцията, така ли?


Цв. Цветанов: Аз ви казвам какво щяха да направят опозицията, и те го казаха много ясно. Венета Марковска с нейния акт на напускане всъщност тя осуети всичко последващо, което можеше да се развие. Дайте да гледаме обективно на нещата. И в момента имаме нова процедура за Конституционен съд, където всъщност има входирани два официални сигнала, които са изпратени на компетентните контролни органи, които могат да извършат подобна проверка, това са Висшият съдебен съвет и инспекторатът, и оттам нататък вече ще има изслушване, и след като приключи тази проверка ще има евентуално гласуване.


Водещ: Защо казахте, че президентът има само представителни функции? В неговата сила е да подпише указ и укази за много важни назначения в държавата. Подценявате Плевнелиев или президентската институция?


Цв. Цветанов: Значи, аз говоря за неща, които са се случили, и вие ме питате конкретен коментар по конкретен случай.


Водещ: Понеже някакво негативно отношение четем в тези думи към Плевнелиев и към конституцията, и затова.


Цв. Цветанов: Глупости. Сега, недейте да създавате... Аз ви казвам конкретната ситуация - Венета Марковска - ако тя не се беше оттеглила, кажете ми какво щеше да стане?


Водещ: Импийчмънт, това казвате, че...Депутатите от ГЕРБ щяха ли да подкрепят нещо такова
например?


Цв. Цветанов: Аз казвам, че влизаме в подобна хипотеза, а не как ще подкрепят депутатите.


Водещ: Един вид да й благодарим, че не се е стигнало до импийчмънт спрямо Плевнелиев?


Цв. Цветанов: Призивът, който беше направен, и това, което беше като медиен натиск, като обществен натиск, всъщност тя взе решение да напусне.


Водещ: За да изчистим казуса около президента и това, което ние разчетохме, може би да е субективно, смятате ли, че президентът в повече се намесва в ситуации, в които връща закони? Като че ли онова клеймо, че ще бъде функция на ГЕРБ, че е назначен от ГЕРБ, че който и да беше посочил ГЕРБ, за да стане президент, той сега иска да го изчисти и атакува сериозно доста закони.


Цв. Цветанов: Нека да бъдем обективни.


Водещ: Имаше и реплики между вас... Изобщо, има една еманципация на Плевнелиев, която харесва ли ви? За добро ли е?


Цв. Цветанов: Ако това е добре за държавата, е добро. Приемаме, че е добро за държавата, значи е добро. Така добре ли е?


Водещ: Да връща закони на ГЕРБ, които...имаше примери, вето налага, не ви дразни това?


Цв. Цветанов: Това е част от неговата компетентност и неговите функции. Така че когато се прецени, че има действително проблеми, по-добре да се върнат, да се гласуват повторно, да се обсъдят и тогава вече да се...


Водещ: Има ли някакво напрежение между вас с Плевнелиев?


Цв. Цветанов: Не, няма абсолютно никакво. А и понеже казахте - назначен от ГЕРБ, нека да бъдем ясни. Изборът за президент го дават българските граждани. Организацията по издигането кандидатурата на ГЕРБ беше Политическа партия ГЕРБ, нали така? Кампанията, която плати Политическа партия ГЕРБ, е от държавната субсидия, която прави всяка една политическа партия, когато издига президентската си двойка. И в момента, когато той вече бъде избран за президент, това е, както с местната власт, той става кмет или президент на всички български граждани или на всички жители на съответното населено място. И там вече подобно партийно противопоставяне, разбира се, че трябва да се избягва, защото той трябва да бъде обединител на нацията и аз смятам, че той с действията си в много от случаите е бил такъв и е бил много разумен и е много коректен в отношенията си.


Но аз говоря, говоря за едно действие, което всъщност ме карате да го коментирам. И аз понеже съм принципен човек и обективен човек, аз ви казвам какво се заговори да се прави от опозицията с подобен подход и подобно действие. Защото, ако забелязахте, за полагането на клетвата участват председателят на Народното събрание. Венета Марковска беше кандидатура на парламента, президентска кандидатура, която беше бившият главен прокурор, Върховният касационен съд, председателят, и Върховният административен съд. Нали разбирате, че всеки един от тях може
да отсъства и клетвата се полага, тя няма някакъв възпиращ елемент на приключване на или на...


Водещ: Към темата главен прокурор. Цацаров беше тук при нас на гости и наистина каза, че се чувства неудобно от подкрепата, която му е декларирана от вас и изобщо от ГЕРБ, защото това му поставя някакво клеймо - партийна кандидатура, тоест на управляващите.


Цв. Цветанов:  Когато е давана оценка за Сотир Цацаров, в качеството на премиера като главен секретар и аз като съветник и оперативен помощник на премиера Борисов, оценката е давана на база добрите резултати, които са постигали институциите в борбата срещу организираната престъпност. Сотир Цацаров, аз съм го виждал в процеса, когато премиерът беше главен секретар, а аз бях негов
оперативен помощник. Все пак, когато партийно започнахме да изграждаме и да структурираме партията, аз Сотир Цацаров не съм го виждал. Така че, моята оценка и оценката на премиера и това,
което сме дали като оценка за представителите на съдебната система, има съдии, има прокурори, които са безупречни в своята си работа.


Водещ: Тоест казвате, че е професионална оценката ви, но неговите критици твърдят, че профилът му се вписва в профила на ГЕРБ...


Цв. Цветанов: Кои са тези критици, кои са тези критици? Дайте нещо конкретно.


Водещ: Ами, примерно опонентите ви от "България на гражданите". Имат остра реакция какво ще се случи с главния прокурор.


Цв. Цветанов: Чакайте сега, ами това не е ли партийна намеса от тази партия, която я визирате?


Водещ: Разговорът е политически. Нали все пак, все пак съдържанието...


Цв. Цветанов: Ама, нали не трябва да бъде политическо? Вие преди малко ми говорите за едно - че ГЕРБ, нали, дава висока оценка. Друг, като даде негативна оценка, вие веднага казвате - ама, ето, вижте, там се дава негативна оценка. Не, разговорът за главен прокурор не трябва да бъде политически. Ето това е грешката.


Водещ: Основните ви критици - и политици, и общественици, твърдят, че това, което се случва в момента в СДС с номинацията на Петър Стоянов, после пък на Гугушева, всъщност е сценарий на ГЕРБ. Как отговаряте на тези обвинения?


Цв. Цветанов: По-добре да не отговоря. Защото няма абсолютно нищо вярно в това, което в момента ми го задавате като въпрос. Нека да се върнем пак в избора за конституционен съдия, където беше всъщност Венета Марковска. Имаше кандидат от ДСБ, силно политическа личност, която през последните 20 години е била силно ангажирана с политиката на една политическа формация. Екатерина Михайлова, да. Това според вас нормално ли е и не е ли партийна кандидатура? Да, и Наско Анастасов също беше в общи линии, партийно ангажиран, защото беше избран от квотата на политическа партия ГЕРБ в българския парламент.


Водещ: Създаде се впечатление, че настоящият лидер на СДС влиза в тайни договорки с ГЕРБ, че нещо му е обещано от ГЕРБ - дали при броенето на резултати, дали при места в листи, дали създаване на...генно инженерство, ако може така да кажем, на някаква коалиция, която да обслужи и влизането, и политическото бъдеще на остатъка от СДС, и евентуално ГЕРБ за бъдеща коалиция. Мислите ли дългосрочно за взаимодействие със СДС през подмяната на кадрите, каквото нещо се случва?


Цв. Цветанов: Това е толкова несериозно, че не си заслужава да го коментирам. Но пък е логично, както го обяснявате, да може да се манипулира обществото или съответните членове от дадената политическа сила.


Водещ: Има ли контакт със СДС?


Цв. Цветанов: Първият официален контакт беше осъществен след парламентарните избори 2009 година по искане на Иван Костов и Мартин Димитров. И тогава, когато ни поканиха мен и премиера за тази среща, ни поканиха в един офис и, в общи линии, искаха да се придвижим доста, така, по-незабележими, за да може да проведем тази среща. И на тази среща те поставиха принципните си условия - заместник-кметове...заместник областни управители във всички областни управи, трима областни управители, трима министри и заместник-министри във всичките министерства.


Да, на тайна среща. Тези, които всъщност в изборната нощ декларираха, че ще подкрепят създаването на правителство от Политическа партия ГЕРБ, без да искат нищо. Нали вие го чухте
всичките тогава. Това са всъщност Иван Костов и Мартин Димитров.


Надежда Нейнски, която в момента също се прави на големия демократ... Ама, нека да ги върнем малко във времето. От подкрепа и управление от 1997 до 2001 година, и овладяването на всички институции без изключение, те не разкриха досиетата и не пристъпиха към това, което беше най-силното и най-желаното в демокрацията. Надежда Нейнски, тогава Надежда Михайлова, най-близката връзка на един в момента от най-емблематичните фигури в престъпния свят, Алексей Петров, защо не говори за тези си неща. И аз трябва да ви кажа, че започвам да си мисля, че започва абсолютното договаряне между структурите на Алексей Петров и структурите на Надежда Нейнски и Иван Костов, и всички тези.


Като си управлявал държавата и си дал шанса на подобни лица да бъдат част от управлението на държавата, и държавата в правоохранителната област да създаде най-големия си дефицит поради липса на адекватна борба срещу тежката организирана престъпност...


Водещ: Ама чакайте, имате предвид Алексей Петров. Но в крайна сметка и Бойко Борисов беше главен секретар, и вие бяхте дясната му ръка, и като полицай номер едно на държавата, а пък Алексей Петров е бил това, което е бил по това време. И по ваше време.


Цв. Цветанов: Нали знаете кой беше главен прокурор на България?


Водещ: Ами, знаем - Никола Филчев. Ами, след това седем години беше един друг човек главен прокурор.


Цв. Цветанов: Нали знаете, че когато един от основните свидетели по делото "Октопод", Георги Цветанов, когато пуска молба, жалба до Иван Костов в Министерския съвет за това, което случва с него от Алексей Петров, знаете ли какво се случи с този свидетел, в тогавашния период? Беше задържан за четири месеца, беше взривен домът му и беше оказан психически и физически тормоз върху него.


Водещ: Вие бихте работили по-лесно с хора без такова утежняващо според вас минало като Надежда Нейнски, Иван Костов? По ви е лесно с Кабаиванов?


Цв. Цветанов: Не с Кабаиванов, а със СДС, защото СДС е член на Европейската народна партия, ние сме сестрински партии, които сме в Европейската народна партия и съвсем нормално и логично е да имаме диалог и да се подкрепяме взаимно в определени политики.


Водещ: С цел взаимодействие след изборите...ще потвърдите ли?


Цв. Цветанов: Българските граждани са тези, които ще дадат каква ще бъде конфигурацията в следващия парламент, и българските граждани са тези, които ще дадат дали ГЕРБ ще участва самостоятелно, или ще се нуждае от коалиционна подкрепа?


Водещ: Стигнахме до социологическите изследвания като че ли. И после оттатък отиваме. Притеснения имате ли от социологическите изследвания, които май почти са единодушни, че разликата между БСП и ГЕРБ е 4, някои 5, някои дори и 2 процента дават? БСП и ГЕРБ сближават позициите си.


Цв. Цветанов: Разбира се, че социологията е важен елемент, за да може да си планираш и да градиш стратегията си за предстоящите избори. За мен по-важното е как ще излезем от зимата и правителството трябва да задържи стабилността, която имаме към настоящия момент, и, разбира се, да се търсят формите и начините за повишаване на доходите в едно по-скорошно време.


Водещ: Посечени бяхме вчера на тема коледни добавки и пенсионери. Как ще трупате симпатизанти, след като само лоши новини идват, свързани с финансите и с доходите, от финансовото министерство?


Цв. Цветанов: Независимо от предстоящите избори ние няма да влезем в безогледното харчене на пари, и това беше много ясно казано както от премиера... Разберете, не можеш да харчиш повече от толкова, колкото си изкарал, и това е всъщност...


Водещ: А защо не си изкарал повече?


Цв. Цветанов: Всичко това е свързано с цялостния процес на западане на икономиката, раздържавяване на целия този сектор, който е в икономиката, и това, което в момента се стараем да правим, е повече европейски средства, за да могат да стигнат до всички тези потребители, това са българските граждани, да има инфраструктура, да има инвестиционна възможност и среда, която да привлича тези инвестиции, и да могат да се създават повече работни места. Вие видяхте, че и 700 милиона вече са раздадени по оперативна програма "Конкурентоспособност". Това са пари, които стигат за повишаване на производствените мощности, за намаляване на разходите за съответните собственици на тези предприятия и възможности за създаване на повече работни места.


Водещ: Съединените американски щати. Колко време изкарахте там?


Цв. Цветанов: Две седмици.


водещ: Много дълго посещение, включително в тези две седмици и премиерът отиде на среща с американския президент. Защо толкова време бяхте там? Имали ли сте, между другото, толкова дълго отсъствие по работа от България?


Цв. Цветанов:  От 2009 г. правя ежегодни посещения в Съединените щати и те са работни, те са винаги били от порядъка на около 6 до 8 дни. Този път бяха две седмици. Трябваше да се прибера в събота, останах два дни поради пристигането на премиера и участието ми в срещата с президента Обама.


Водещ7 Има ли полза за нас българите от тази дълга визита и от всички тези срещи извън снимките, куртоазията, значимостта й като среща между Обама и Бойко Борисов, и вашето посещение? Какво поискаха те? Какво поискахме ние? Винаги става въпрос за сделка при такива посещения. Казвате, че нищо покрай шистовия газ, казвате, че няма натиск да признаем и да съобщим "Хизбула", че са автори на атентат, защото няма доказателства, но останахме с впечатление, че има нещо зад кулисите, което ни засяга или не ни засяга. А пък не е изговорено.


Цв. Цветанов: Срещата не е била, за да се снимат. Смятам, че едно посещение на българския премиер в САЩ и среща с президента Обама е само и единствено водено от взаимен интерес за двете държави.


Мога да кажа, че в последните години България се очерта като регионален лидер в много секторни политики. Аз ще ви дам за пример правоохранителната област, където ние действително сме
един лидер в общите усилия на всички държави по света, обединявайки се за борба срещу тежката организирана престъпност, трансграничната организирана престъпност и, разбира се, да
следим внимателно процесите, които се случват в нашите региони. В момента имаме събития, които са в Сирия, които продължиха доста дълго време, което означава, че има вече увеличаване на
миграционния натиск. Имаме събития, които се случват в Гърция, имаме ситуации, които има в Румъния...Просто трябва да има сигурност и трябва да има политики, които да бъдат за региона. Аз ще ви дам за пример това, което се направи тази година в правоохранителната област. Април месец беше открит 85-ят офис на ДЕА в света. Това означава - ето геостратегическото място на България и трябва да ви кажа задържаните количества, които имаме през тази година.


Водещ: Фалшифициране на изборите - това започва да витае. Опозицията, предполагам, по тази тема ще ви атакува много. Как се формират комисии, кой какво..."Да купиш изборите", имаше една статия на Кольо Колев. Започва да витае това словосъчетание "да купиш изборите". Вашият коментар, защото подозренията винаги са към вътрешния министър.


Цв. Цветанов: Нека да се върнем 2008, 2009, 2007, когато сме участвали в избори, защото знаете, че Политическа партия ГЕРБ беше учредена в условията на опозиция, тя нямаше абсолютно никаква представителност нито в българския парламент, нито в местната власт до 2007-а, когато влезе вече в политиката. Чакайте, защото тогава никой не говореше за това недопускане, когато се правеше, за Политическа партия ГЕРБ? Вие знаете, че участията ни в медиите бяха също ограничени тогава.


Водещ: А, как? Бойко Борисов беше доста на богато в медиите като...


Цв. Цветанов: Момент, премиерът Борисов беше в качеството си на кмет на София. Съвсем нормално е кметът на София да бъде част от политиките, които трябва да бъдат отразявани.


Водещ: Аз съм взел повече интервюта в телевизията, преди в която работех, докато бяхте опозиция, отколкото сега, ако ги изброя...


Цв. Цветанов: Това исках да ви кажа - че вие в момента вече ограничавате правата на управляващите. И това го напомнете, това го напомнете на опозицията и на тези, които казват, че са ограничени от възможността да бъдат в телевизиите и в медиите.


Водещ: Не, не, дори не ставаше въпрос за медийно влияние на политици, а ставаше въпрос за задкулисно фалшифициране на изборите.


Цв. Цветанов: За фалшифициране... И как може да стане?


Водещ: Ами, както се казва, вие ще кажете или някой политик. Политиците знаят как се подменя вотът. Въпросът наистина е сериозен, извън шегата.


Цв. Цветанов: В предстоящите пет месеца, шест, ще чуем такива небивалици, които просто надали някой може да си въобрази, че могат да се случат.

Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на atropin
  atropin
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Логично е да се подкрепяте с Каба-СДС, с автентичната десница нямате нищо общо!

 2. 2 Профил на A.K
  A.K
  Рейтинг: 743 Весело

  Кривата глава, пак се изс.ра
  Туй Цецо и Онуй спящата грозница 6ойо като започнат да говорят и настава хаос в главите им.

 3. 3 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 886 Весело

  Фундаментално интервю!

  Може да се издаде в брошурка като
  "Наръчник на милиционера"

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 4. 4 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 450 Неутрално

  лошо няма да се крепите

 5. 5 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1157 Любопитно

  [quote#0:"МВР-то"]Ами, защото длъжността президент в България е само протоколна. Кажете ми какво зависи от президента. Но пък на президента всичко му е позволено да говори, защото всъщност той трябва да бъде харесван и трябва да бъде уважаван. [/quote] Г-н президент, как се чувствате под "приятелски" огън?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 6. 6 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Начи запек ! И Онуй и Туй го знаят. Затва говорят по умопомрачително неказващ нищо начин. Ако имаме ефективна правораздавателна система то Туй и Онуй ще са в затвора. По-хубаво е да нямаме тая мантра. Но обаче можем да си говорим и да се правим на загрижени. Нищо, че ведомството на Туй трябва да дава такива материали на съда, че да може да се осъди престъпника. Но Туй о Онуй са назначили Другото за гладен следовател. При който нищо не е разкривано и не може да се разкрие. Понеже Другото е много кадърно.

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 7. 7 Профил на Приказки от Шипковия храст.
  Приказки от Шипковия храст.
  Рейтинг: 560 Весело

  Не се гаси туй, що не гасне!

 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  Аз ви давам за пример село Мечка. Когато отидох, 24-годишно момче с 10 присъди, които бяха условна, пробация, и той влиза и веднага излиза, което означава, че за него няма абсолютно никаква превантивна дейност. А той трябва да бъде изваден от обществото, трябва да отиде там, където му е мястото, това е затворът, за по-продължителен период от време, за да може действително да изчистим обществото от тези, които създават тази замърсена среда.
  ***************
  Мдам ...
  Превантивна дейност по Цецовски ...
  Няма и да коментирам. Цецо си е завършен Ленинец!
  Както пише Ленин във възторг от Енгелсовата трактовка на взаимоотношенията "държава-свобода" ... «Когда становится возможным говорить о свободе, тогда государство, как таковое, перестает существовать»

 9. 9 Профил на venci_kr
  venci_kr
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Милиционерите бая са се стреснали. Щом Цвъ.Цвъ вече ръси клетви и клевети, като махленска клюкарка, бая са им омекнали коленете. А СДС-то, халал да им е. Начело с Кабанамсикой.

  Романтично беше последните 20 и няколко години със синьото лъвче, но все пак, да не забравяме, че ДС си го създаде. После го изпусна от контрол и това даде шанс за страната, поне да не стане като Беларус. Нещо повече. Получило свобода, макар и с много рани, успя да вкара страната ни в по-добрия коловоз. Трябваше чак ЦАР да доведат от майната си, та да го довършат и то след повече от 10 години и да си закачат препарираната му глава в кичозните си замъци. Добрата новина е, че лъвчето успя да народи силни деца, които вече на са обременени от отровата милиционерско-КаГеБейска и са готови отново да извадят България от блатото в което искат пак да ни натикат.

 10. 10 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1157 Любопитно

  [quote#0:"МВР-то"]И аз трябва да ви кажа, че започвам да си мисля, че започва абсолютното договаряне между структурите на Алексей Петров и структурите на Надежда Нейнски и Иван Костов, и всички тези.[/quote] Странно защо, обаче Алексей Петров не е бил съдружник с Иван Костов и Надежда Нейнски, но не беше ли съдружник с пашата и Спящата красавица (биг пъмпкин)

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 11. 11 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Много дълго интервю с толова "умен" физкултурник? Неам нерви да го чета

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 12. 12 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#3] от "navy":

  Този човек е гений!!!!! Президента има представителни функциии от него нищо не зависело. Ами да. Зависи само от Тиквата и Цвъки. До тук я докарахме. Стефан Цанев каза, че има само една стъпка до диктатурата-когато горните двама овладеят всички власти. Цанев каза Тиквата да се освободи от ласкателите. Този път писателя тотално греши. Та ласкателството е в кръвта на Тиквата. Той не може да живее без него защото е от нарцисен тип.

 13. 13 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  Да си жив и здрав Цецо, и по често да даваш интервюта! Нека и най-тъпия гербер разбере какво зло стори на България гласувайки с милиционерската бюлетина.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 14. 14 Профил на bulgar
  bulgar
  Рейтинг: 506 Весело

  Боже, Боже прибери си вересиите......

 15. 15 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3826 Неутрално

  Дали Цв.Цв. може да даде добро определение за "политика"?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 16. 16 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1157 Весело

  [quote#0:"МВР-то"]За фалшифициране... И как може да стане?[/quote] Ха-ха. Ти ли не знаеш как се фалшифицират избори? Я си припомни за мъкненето на чувалите

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 17. 17 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#8] от "xm...":

  Може ли някой да ми обясни защо при жестокия тоталитарен режим Съдебната палата беше без ограда, а сега има. Защо затворите стигаха, а сега трябва да строят 5-6. Прочее за последното може би не съм прав. На затворниците трябва да се осигурят хотелски условия, като на онзи откачен норвежец.

 18. 18 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Весело

  Цв. Цветанов: За фалшифициране... И как може да стане?
  ================
  С нескопосан избирателен закон и носене на чували не го ли гледал по всички телевизии.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 19. 19 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  [quote#10:"DrAvalanche"]Странно защо, обаче Алексей Петров не е бил съдружник с Иван Костов и Надежда Нейнски, но не беше ли съдружник с пашата и Спящата красавица (биг пъмпкин)[/quote]

  С Алексей Петвров историята е различна. Другарували са дълго време, но после имало някаква врътка с жената на Цецо. Или поне слух. Та опитва да мъсти. Което ме навежда на мисълта, че не е много умен (какво откритие на правих ). Не мога да го мисля, като излезе от властта. Опашка го чака...

 20. 20 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  [quote#17:"stoicho2"]Може ли някой да ми обясни защо при жестокия тоталитарен режим Съдебната палата беше без ограда, а сега има. Защо затворите стигаха, а сега трябва да строят 5-6.[/quote]
  За оградата - не знам. Лично аз си мисля, че е за "по-така".

  Колкото до затворите ... не стигаха и тогава. Но нямаше информация. Бяха по-претъпкани, нарове на по 4 етажа!, а доста от престъпленията ги "оформяха" на тухларните и разните му там "изправителни общежития" от по-лек характер.
  Не отричам сегашното ниво на престъпността, а само тогавашната "идилия" ...
  И мисля, че с такова "разбиране" на понятията и "работата" като на Туй работата ще се оправи ...

 21. 21 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  [quote#20:"xm..."]И мисля, че с такова "разбиране" на понятията и "работата" като на Туй работата ще се оправи ... [/quote]
  Опссссс!
  И НЕ мисля, че с такова "разбиране" на понятията и "работата" като на Туй работата ще се оправи ...

 22. 22 Профил на Тодор
  Тодор
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#9:"venci_kr"]Милиционерите бая са се стреснали. Щом Цвъ.Цвъ вече ръси клетви и клевети, като махленска клюкарка, бая са им омекнали коленете. А СДС-то, халал да им е. Начело с Кабанамсикой.

  Романтично беше последните 20 и няколко години със синьото лъвче, но все пак, да не забравяме, че ДС си го създаде. После го изпусна от контрол и това даде шанс за страната, поне да не стане като Беларус. Нещо повече. Получило свобода, макар и с много рани, успя да вкара страната ни в по-добрия коловоз. Трябваше чак ЦАР да доведат от майната си, та да го довършат и то след повече от 10 години и да си закачат препарираната му глава в кичозните си замъци. Добрата новина е, че лъвчето успя да народи силни деца, които вече на са обременени от отровата милиционерско-КаГеБейска и са готови отново да извадят България от блатото в което искат пак да ни натикат.[/quote]


  Димитре, кажи си!

 23. 23 Профил на Приказки от Шипковия храст.
  Приказки от Шипковия храст.
  Рейтинг: 560 Любопитно

  Абе тия да не би да вярват в края на света? Щото точно така се държат - не им дреме за нищо вече...

 24. 24 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Аз истински малоумник ли съм, или напротив – малоумник истински съм аз.

  Тест за проверка на умственото, психофизичното, парапсихлогичното, деменционалното, трансцеденталното и повсеместното малоумие на съвкупното природонаселение и неговите широки простонародни маси във връзка със случая „ Венета Марковска „.

  Моля прочетете твърденията по-долу и подчертайте с кръгче, квадратче или някоя друга геометрична или пък семиотична фигура онези от тях, които смятате за верни. Ако не знаете кои твърдения са верни, задраскайте ги с кръстче, квадратче, или друга геометричнd или семиотична фигура.
  Вижте отговорите в края на теста за да разберете равнището, дълбочината, размера, произхода и обхвата на вашето малоумие, както и последиците от него.

  Първи въпрос : - Парламентарната група на ГЕРБ предложи Венета Марковска за конституционен съдия, а депутатите на БСП и ДПС подкрепиха това предложение защото :

  1. Искра Фидосова е независим и обаятелен политик, способен да взема самостоятелни решения без знанието и одобрението на Бойко Борисов.
  2. От ГЕРБ, БСП и ДПС подкрепиха Марковска без користни уговорки, защото се обединиха в името на националните интереси.
  3. Нито депутатите предложили Марковска за конституционен съдия, нито Искра Фидосова не са подозирали, че тя е забъркана в скритни далавери и обвързаности.

  Втори въпрос : - Бойко Борисов намекна на съдия Венета Марковска да се откаже от мерака си за конституционен съдия не защото го заплашиха с допълнителен доклад за България от Европейска Комисия, а защото :

  1. Е образован и почтен човек, който нищичко не е знаелза потайните обвързаности на Марковска.
  2. Защото е образован и почтен премиер, който по никакъв начин не е искал да пробута свой човек в конституционния съд.
  3. Защото е образован и почтен човек с чисто минало, който въобще не се страхува, че срещу него може да бъде повдигнато прокурорски разследване по различни поводи / охранителната дейност в миналото, фабрика за производство на цигари-менте в съдружие с Румен Николов- Пашата, съмнителни връзки със сръбски мафиоти, убийството на Тодор Димов - Чакъра, случаят Мишо Бирата и внезапната му смърт, случаят с Мирослава и тайнственото самоубийство на похитителя й/
  4. Защото Бойко Борисов е образован и почтен човек, който не държи Конституционния съд да гласува за избирането на безопасен и безобиден прокурор, а напротив – държи новият прокурор да бъде силен, волеви и готов да разследва дори премиера, ако законът го задължи

  Трети въпрос : - Около случая с Венета Марковска се вдигна такъв голям шум не заради Европейската комисия, а защото :

  1. Защото Марковска е изключение, иначе Бойко Борисов назначава на ръководни длъжности само образовани, умни и почтени хора с истински дипломи.
  2. Защото в България има съвестни, независими и почтени журналисти, които повлияха върху общественото мнение.
  3. Защото в България има осъзнато и просветено обществено мнение.

  Четвърти въпрос : Прокурорът Борис Велчев отначало не спомена нищо за разследването на свързания с Венета Марковска Георги Георгиев, а пък след това изведнъж оповести за това разследване не за да спаси положението и за да угоди на Бойко Борисов, а защото :

  1. Ми просто защото първо е забравил, а пък след това си е припомнил, човекът.
  2. Преценил е, че така е по-добре за националните интереси.

  Отговори на теста :
  - Ако сте заградили който и да е отговор с каквато и да било геометрична или семиотична фигура, то вие не сте истински малоумник, а напротив, малуомник истински сте вие. Би било добре, ако се опитате да се образовате, а също да четете повече и да мислите по-добре.

  - Ако сте заградили половината отговори с каквато и да било геометрична фигура не е достатъчно само да четете, да се образовате и да мислите повече. Ще трябва и да се лекувате.


  - Ако сте заградили или задраскали повече от половината отговори, то не е нужно да мислите, защото не можете. И не е необходимо и да се лекувате, защото никакво лечение няма да ви помогне.

  - Ако сте заградили всички отговори с кръстче, квадратче, или някоя друг семиотична фигура, то вие сте Искра Фидосова, а това е неспасяемо.

  - Ако не знаете какво е семиотична фигура, то вие сте или Цветан Цветанов, или Бойко Борисов, а това е непоправимо.

  - Ако не сте заградили и ако не сте задраскали нито един отговор , то вие ще се досетите какво означават думите на един депутат от ГЕРБ, казани по повод Венета Марковска :
  …"Няма министър, който да не се е докоснал до нея и тя като административен съдия да не му е решавала проблемите".

  Иво Беров

 25. 25 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3027 Неутрално

  Общо взето, типично в стил неразбираем, но: "да може действително да изчистим обществото от тези, които създават тази замърсена среда." - за това поне е прав. Само обществото не заслужава чистачите...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 26. 26 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Туй говори за адекватна правораздавателна система, но като цяло изказването му е неадекватно.
  За Цецо правораздавателната система се състои само от един елемент - съдията, който е виновен за калпавата работа на разследващите органи и малоумни обвинителни актове!
  Прокуратурата се била споразумяла, но виновен бил съда!
  Имам чувството, че дори не знае какво говори!

  Прочетох следното:
  "Цв. Цветанов: Комплексен е проблемът. ТОВА е, като започнете с всичко, КОЕТО е семейната среда, всичко, КОЕТО Е ТОВА, КОЕТО ГО ИМАМЕ КАТО агресия и понижаване на възрастовата граница за тази агресия в училищата, ЛИПСАТА НА ТОЗИ граждански или на родителски контрол за децата, НЯКОЙ ПЪТ СЕ ПОЛУЧАВАТ ТЕЗИ РЕЗУЛТАТИ, които ги наблюдаваме и в момента."

  На ТУЙ мулипсва връзката между езика и главния мозък!
  По безсмислено навързване на думи надминава и Пената!
  Разликата обаче е, че Пената се занимава само с футбол, а не управлява държавна структура.
  На времето дадох един ироничен линк, който за жалост се оказва напълно реалистичен за нашата действителност и може вече да предизвика само възмущение!
  http://www.youtube.com/watch?v=WjlkKb0vFH8&feature=related


 27. 27 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 28. 28 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  На ГЕРБ всяка подкрепа
  води до крепа!

  www.berbenkov.hit.bg
 29. 29 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1154 Весело

  На Туй нещо днес явно му е било ден за развихряне. Постигна и непостижимото - да надмине собствената си глупост.

 30. 30 Профил на pifi
  pifi
  Рейтинг: 554 Весело

  Мале-е,колко мирише във форума!Явно някои си избиват тук комплексите...

 31. Костоваците като гледат как ГЕРБ и СДС управляват страната от догодина получават разрив, пукат им се сърцата и умират от яд. В БСП положението е същото.

  ДСБ и БСП ръка за ръка.

 32. 32 Профил на atropin
  atropin
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#24] от "helleborn_2":

  +++++++

 33. 33 Профил на latsy
  latsy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Цветан Цветанов: "Логично е със СДС да се подкрепяме в определени политики". Естествено е, че Синята коалиция(ДСБ и Еденство), БСП и ДПС са опозиция. Възпитан човек.

 34. 34 Профил на brasi75
  brasi75
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Гласуваш за ГЕРБ - получаваш Цветанов !

 35. 35 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Първият официален контакт беше осъществен след парламентарните избори 2009 година по искане на Иван Костов и Мартин Димитров. И тогава, когато ни поканиха мен и премиера за тази среща, ни поканиха в един офис и, в общи линии, искаха да се придвижим доста, така, по-незабележими, за да може да проведем тази среща. И на тази среща те поставиха принципните си условия - заместник-кметове...заместник областни управители във всички областни управи, трима областни управители, трима министри и заместник-министри във всичките министерства.

  Да, на тайна среща. Тези, които всъщност в изборната нощ декларираха, че ще подкрепят създаването на правителство от Политическа партия ГЕРБ, без да искат нищо. Нали вие го чухте
  всичките тогава. Това са всъщност Иван Костов и Мартин Димитров."
  Лъсна /ако това е вярно, но мисля че е/ фарисейщината на Костов. Затова напълно е закономерно отношението на Борисов, и това, което си го получи Костов е заслужено. Резултатите от изборите , вероятно ще бъдат естествения и справедлив край на най-голямото нещастие на прехода - лицемерието, лъжата и користолюбието,чиито ярък изразител бе Костов.

 36. 36 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  "Цветан Цветанов: Логично е със СДС да се подкрепяме в определени политики"

  Логично е, но е неграмотно. Думата "политика" има само единствено число.
  Това е доказателство, че не само политиците са прости, а и журналистите.

 37. 37 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1157 Любопитно

  Леле колко потиснат се е чувствал в братска Америка, щом успя да изстреля толкова "бисери" да нула време.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 38. 38 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Цветанов е безпределно далеч от политиката и демократичността.

  "Имаше кандидат от ДСБ, силно политическа личност, която през последните 20 години е била силно ангажирана с политиката на една политическа формация. Екатерина Михайлова, да. Това според вас нормално ли е и не е ли партийна кандидатура?"

  Няма нищо по-нормално от това, кандидатите на НС да са обвързани с политиката и да бъдат от народното представителство. Но, в устата на Цветанов, политиката звучи като нещо лошо и осъдително, при това, става дума за кандидат на партия, която има принципна и предвидима политическа линия, за от останалите в НС.

 39. 39 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 825 Любопитно

  Аман от Цвъ-цвъ и неговите и на "любимия" вожд "цветизми" , стига с тия дето се подиграват с нас !
  Искате ли да направим подписка / петиция до Народното събрание за обща и публично достъпна проверка за всички членове на КС , висши магистрати и правителство: фирми , имоти , защо , как , с какви пари и т.н. ?

 40. 40 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 727 Неутрално

  ГЕРБ и СДС имат шанс за самостоятелен коалициаонен кабинет след 10 месеца.
  ( Но не е късно нещо да се обърка - просто трябва Цв.Цв. да направи още 1-2 подобни фундаментални изказвания

 41. 41 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1812 Весело

  Помощ! Помощ! Помощ!
  Помогнете уважаеми съфорумци.
  КАК НА ТУЙ ДА НАПИША ПОЛИТИЧЕСКИ КОРЕКТЕН КОМЕНТАР?!
  КААааааааааК
  То ПОЛИТИКА НЯМА.
  Има само воняща далавера.

 42. 42 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#31:"Wrornoxmaniak"]ДСБ и БСП ръка за ръка. [/quote]
  Това няма защо д аго казваш - то е ясно. Всички, които имат С в името си са част от ДС.

 43. 43 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#27:"Десен"]ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! [/quote]
  Тоя па... И кой ще дойде да управлява - руменчо пУтков и осман октай?

 44. 44 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  Логично е . Ама начинът ,по който го вършите е неприличен. Вашата подкрепа досъсипа СДС. Това , което беше останало от него. Стигна се до феноменален резултат - депутатите на една партия да не подкрепят решенията на партията си и партията да изключва собствените си депутати. Хайде сега ще правим нова партия , ще се обединяваме ... Всяко обединение води до нова разцепление. Под каквато и форма да излязат на изборите , т.н. десни партии няма да прескочат 4 -те процента. Направиха хората кривогледи.За кого да гласуват ?

 45. 45 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1812 Весело

  До коментар [#42] от "bestbuy":

  А стига ,бе?!
  Виж сега ... Борисов ... има "С".
  И той ли, Бруте?!

 46. 46 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1157 Любопитно

  [quote#0:"Цветанов"]Имаше кандидат от ДСБ, силно политическа личност, която през последните 20 години е била силно ангажирана с политиката на една политическа формация. Екатерина Михайлова, да. Това според вас нормално ли е и не е ли партийна кандидатура? Да, и Наско Анастасов също беше в общи линии, партийно ангажиран, защото беше избран от квотата на политическа партия ГЕРБ в българския парламент. [/quote] Според Цв Екатерина Михайлова - партийна кандидатура, Наско Анастасов - партийно ангажиран. Първото било ненормално, второто явно е допустимо.
  Та какво беше определението за гьонсурат?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 47. 47 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1812 Весело

  До коментар [#46] от "DrAvalanche":


  [quote#46:"DrAvalanche"]Та какво беше определението за гьонсурат? [/quote]

  Гьонсурат - туй, което е фризирано като министър и декорирано с всички възможни награди на всякакви чужди специални служби и нито една награда от собствената си държава.

  Или май го бъркам с предател ... ?
  А,бе, мани.

 48. 48 Профил на venci_kr
  venci_kr
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Докато Цвъки ръси глупости без край, Тиквата си спинка сладко в Осло:

  http://www.glasove.com/boyko-borisov-zaspa-na-tseremoniyata-v-oslo-24078#.UMYgkcHxk4w.facebook

 49. 49 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#43] от "bestbuy":
  Лош опит за разграничение.
  Независими депутати, свързани с ДС. Четирима областни управители от ДС. Шеф на гранична полиция от ДС. Дипломати от ДС. Шеф на финасите на столична община, внук на офицер от ДС. Министър без портфейл от ДС, приятел на премиера. Министър на транспорта, син на партиен фунционер...

 50. 50 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Човека е абсолютно безкритичен. Няма граници за нищо, седи си, и говори като болшевишки демагог, и от всяка дума се разбира, че ще прокара своето, независимо от цената. Вманиачен слабоумник.

 51. 51 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  [quote#12:"stoicho2"]Цанев каза Тиквата да се освободи от ласкателите. [/quote]
  Цвъ вече не е интересен. Оставям коментариите на специалистите по политическа логорея.
  Драги Стойчо, думата ми е за друго, а именно, че самото изказване на Цанев си е чисто ласкателство. Думите му означават, ни повече, ни по-малко, че Банкянски е чист като сълза, жертва на гнусни ласкатели. Демек, приема съществуването МУ в политическото пространство. Един от дружинката на "специалните" части. Кой от тях се нареди сред бандюгите, кой на страната (уж) на властта, наш Боко от двете страни. Ипон, бре брато!

 52. 52 Профил на venci_kr
  venci_kr
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Във Фейсбук върви залагане, че никоя голяма медия няма да покаже "спящата красавица", пардон "тиква " в Осло.

  Икономедия, ще се радвам, ако първи ги опровергаете. И още утре ще си подновя абонамента за Капитал и за 2013.

 53. 53 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 450 Любопитно

  До коментар [#23] от "Приказки от Шипковия храст.":
  [quote#23:"Приказки от Шипковия храст."]Абе тия да не би да вярват в края на света? Щото точно така се държат - не им дреме за нищо вече...[/quote]
  Аааа,не им дреме!Герберите са паникьосани доста здраво,защото знаят....жална им майка,като паднат от власт!Къде ще се крият,колко народ им е набрал!Даже мисля,че няма да могат да си изкарат и мандата!През зимата ще стане страшно!Почти целият народ е изгладнял,скъсан и озверял!(((

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 54. 54 Профил на Ронин
  Ронин
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#30] от "pifi":
  [quote#30:"pifi"]Мале-е,колко мирише във форума!Явно някои си избиват тук комплексите...[/quote]
  Мирише на смесени герберастко-костовашко-седерастко-цоцолистко-дупесарско-пръмовистко-ярешки-магрешки фъшкии!....
  До коментар [#31] от "Wrornoxmaniak":
  [quote#31:"Wrornoxmaniak"]Костоваците като гледат как ГЕРБ и СДС управляват страната от догодина получават разрив, пукат им се сърцата и умират от яд. В БСП положението е същото.
  ДСБ и БСП ръка за ръка.[/quote]
  Няма по весела музика за ушите ми от екшъна и ругатните,които герберасти и костовисти яростно разменят помежду си!Два вида национални предатели-бивши комуняги станали едновременно:
  руско-американо-западняшко-еврейско-турско-арабски лакеи и послушковци!
  Догодина като влезе в Парламента и новата формация"Коалиция Не на Европейския съюз",хептен ще им се обърка дишането на всички толерасти,неолиберасти и цоцолисти!Ще съставят правителство,ама на върба у шестък!Няколко пъти избори ще има преди това!...

  Коалиция НЕ на ЕС........Кирил Гумнеров,Стоян Иванов,Павел Чернев
 55. 55 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1896 Разстроено

  Аз не мога да разбера, защо колегите на вицепремиера го наричат ТУЙ!?!?

 56. 56 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Как е Цвъки с имотното състояние богатеее ли богатее ли ?
  Купува ли апартаменти ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 57. 57 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  А логичен ли беше тоя голям нож дето щръкна между плешките на КаБайГаньо, когато ГЕРБ реши че работата се нагугуши прекалено много и е време за измушване?!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 58. 58 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Леле боже, не съм виждал по-объркан човек от Цв. Ще цитирам част от интервюто, като демонстрация на това, до каква обърканост води задаването на един прост въпрос.
  Цв: "Независимо от предстоящите избори ние няма да влезем в безогледно харчене на пари.... Разбирате, не можеш да харчиш повече от толкова, колкото си изкарал, и това всъщност...."
  Водещ: /Браво за въпроса/ " А защо не си изкарал повече?
  Следва фундаменталния отговор на Цв: "Всичко това е свързано с цялостния процес на западане на икономиката, раздържавяване на целия този сектор, който е в икономиката, и това, което в момента се стремим да правим е повече европейски средства, за да могат да стигнат до всички тези потребители, това са българските граждани, да има инфраструктура, да има инвестиционна възможност и среда, която да привлича тези инвестиции, и да могат да се създават повече работни места." Моля, ако някой разполага с "Енигма", да го разшифрова, щото тук е закодирана цялата икономическа програма на ГЕРБ.

 59. 59 Профил на mvg
  mvg
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Какъв изказ, какво чудо...ерудит!

  Bigamy is having one wife too many. Monogamy is the same.
 60. 60 Профил на nckdck
  nckdck
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Това потомствено комуне е много зле

  Бойко Борисов, педерас, педерас http://www.youtube.com/watch?v=p-Gyi9SM3os
 61. 61 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 648 Весело

  Ако носът порастваше от лъжи, Цвък щеше да го е настъпал!

 62. 62 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 450 Весело

  [quote#58:"choss"]Следва фундаменталния отговор на Цв: "[/quote]
  Позапомнил е някои явно непознати нему думички от медиите, но понеже му убягва значението и ги хвърля всички накуп - пък кой му пука? Нали е дясната ръка на Тиквоний? Да се оправя мат'рялът. Пък и матр'ялът може да се заплени от такава словесна каша и да реши, че Цвъки явно има много нещо в главата, за да е запомнил такива неразбираеми неща!

 63. 63 Профил на solaris69
  solaris69
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Колкото до съюза му със СДС - халал да му е и кухата фирма, и още по-кухата тиква на Кабаникой. Десните са далеч!

 64. 64 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  До коментар [#24] от "helleborn_2":

  Иво Беров, ако това е авторът на текстта по-долу е изрекъл някои неистини, които го превръщат в пропаганда и намляват силата му:

  [quote#24:"helleborn_2"]Първи въпрос : - Парламентарната група на ГЕРБ предложи Венета Марковска за конституционен съдия[/quote]

  Истината е, че Марковска бе предложена от трима "независими", та на парламентарната група на ГЕРБ и остана само срама да я подкрепи монолитно.

  [quote#24:"helleborn_2"]думите на един депутат от ГЕРБ, казани по повод Венета Марковска :
  …"Няма министър, който да не се е докоснал до нея и тя като административен съдия да не му е решавала проблемите".

  Иво Беров[/quote]

  Тези думи не са на депутат от ГЕРБ, а на Румен Петков. Един от най-речовитите защитници на Марковска. Факт е, че всички министри от министерския съвет на Станишев - депутати в това НС и членове на "опозиционната" група на КБ гласуваха за Марковска. Заедно с ДПС и "независимите".

  Ecrasez l’infâme
 65. 65 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Иначе, ЦвЦв е направо гений:

  Цв. Цветанов: Независимо от предстоящите избори ние няма да влезем в безогледното харчене на пари, и това беше много ясно казано както от премиера... Разберете, не можеш да харчиш повече от толкова, колкото си изкарал, и това е всъщност...

  Водещ: А защо не си изкарал повече?

  Цв. Цветанов: "Всичко това е свързано с цялостния процес на западане на икономиката,"
  Вярно!
  раздържавяване на целия този секторкойто е в икономиката,
  Вярно!,
  и това, което в момента се стараем да правим, е повече европейски средства, за да могат да стигнат до всички тези потребители
  Мноо вярно...

  Упссс...
  "А защо не си изкарал повече?"
  "Всичко това е свързано с цялостния процес на западане на икономиката,"
  Само с едно изречение ЦвЦв е изчерпил цялостно проблематиката....

  Ecrasez l’infâme
 66. 66 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Не вярвах, че може да има нещо по- тъпо от тризначките

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 67. 67 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Какъв синтаксис само. Ей този ЦвЦв трябва да го изучават във факултета по "Българска Филология" към СУ.

 68. 68 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Онуй сън сънува - 10% разлика, Туй сън не го лови, защото отвсякъде вони... В какво живеем? "О спи ли Бог, о Бог не види ли?".

  effi
 69. 69 Профил на глас+мнение=блокиране
  глас+мнение=блокиране
  Рейтинг: 450 Неутрално

  За да разберете за какво им е СДС на ГЕРБ, трябва да мислите за тях като за партия на „Калинките“. Както забогателите буржоа се женели за бедни аристократки, заради името, така и „Калинките“ купуват дипломи не за знанието, а единствено за легитимацията. В корпоративен контекст би се наричало „вражеско поглъщане“. ГЕРБ се коалира сама със себе си. Търси се брандинг на новото старо дясно

  Не позволявай устата ти да пише чекове,които задника ти не може да осребри!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK