Прокурор по делото "САПАРД" е предложен за повишение

Андрей Андреев

© Юлия Лазарова

Андрей АндреевПрокурорът по делото САПАРД Андрей Андреев е предложен  да заеме поста зам.-ръководител на Специализираната прокуратура, съобщи "Правен свят".


Административният ръководител Светлозар Костов е внесъл предложението за повишението на Андреев във Висшия съдебен съвет (ВСС) и се очаква да бъде обсъдено от съвета след коледните и новогодишните празници.


Преди да постъпи в спецпрокуратурата, Андреев работеше в Софийската градска прокуратура, където беше наблюдаващ прокурор по делото САПАРД, припомня електронното издание. С негово постановление делото беше разделено на две – за измама и за пране на пари. Софийският апелативен съд обаче върна първото производство на досъдебна фаза заради груби процесуални нарушения, а по делото за пране на пари всичките шестима подсъдими бяха оправдани.


В мотивите си съдебният състав посочи, че една от причините за провал на делото е именно неговото разделяне.

Коментари (26)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  И това ако не е подигравка...Тези наистина нямат срам!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 2. 2 Профил на alexan1234
  alexan1234
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "В мотивите си съдебният състав посочи, че една от причините за провал на делото е именно неговото разделяне."

  Това е направено точно от този прокурор. Как да приема на добра воля това негово повишение?

 3. 3 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Ако бяхме нормална, европейска държава, този в съд щеше да влезе само, като подсъдим!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 4. 4 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 495 Неутрално

  МАФИЯ, а държавата не прави нищо по въпроса, явно така и изнася.

 5. 5 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 914 Гневно

  Ами откъдето и да се погледне, е скандално !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 6. 6 Профил на Позитанчо
  Позитанчо
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#2] от "alexan1234":
  Това е направено точно от този прокурор. Как да приема на добра воля това негово повишение?
  .........
  Като заслужена награда затова, че е провлил с легални средства едно бодливо дело.

 7. 7 Профил на sisiliya6
  sisiliya6
  Рейтинг: 701 Неутрално

  ПАК ЛИ ДА ОЧАКВАМЕ НЕЩО КАТО МАРКОВСКА ИЛИ ГУГУШЕВА ?

 8. 8 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 808 Неутрално
 9. 9 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4427 Неутрално

  [quote#1:"grand funk railroad"]И това ако не е подигравка...[/quote]
  Никаква подигравка.Това е отплата за добре свършена работа!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 10. 10 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  На това място не беше ли Гугушева ?

 11. 11 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 754 Неутрално  " Преди да постъпи в спецпрокуратурата, Андреев работеше в Софийската градска прокуратура, където беше наблюдаващ прокурор по делото САПАРД, припомня електронното издание. С негово постановление делото беше разделено на две – за измама и за пране на пари. Софийският апелативен съд обаче върна първото производство на досъдебна фаза заради груби процесуални нарушения, а по делото за пране на пари всичките шестима подсъдими бяха оправдани. " .


  Така специализираната прокуратура на Цецо Крадецо ще преследва корумпираните спонсори на комуниста президент Гоце. 12. 12 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 754 Неутрално  Обаче какво правят милиционерите в същото време с хората, които протестират срещу безобразията на власта.

  " Бившият депутат и синдикалист - Пламен Даракчиев, който бе сред основните активисти в началото на промените след 10 ноември 1989 година, днес бе привикан в полицията.
  "След като вчера не се разбрахме с Общината да преместим протеста, днес ме извикаха в СДВР за съгласуване. Тази сутрин бях в СДВР и ми предложиха да подпиша два документи - протокол за съгласуване и предупредителен протокол. Естествено аз отказах да ги подпиша", каза пред БГНЕС Пламен Даракчиев. "В единия дори пишеше, че няма да имам расистки прояви, нещо, което никога не съм правил", каза още той.
  Даракчиев пише във Фейсбук:
  "От инспекторите там разбрах, че подписването на въпросните документи -- съгласувателен и предупредителен протокол са обичайна практика от две години. А това означава, че по същият начин е постъпвано с организаторите на други протести или прояви на открито.
  Става за чисто милиционерска сплашваща процедура.
  В чл. 4 на Закона за събранията, митингите и манифестациите е казано: "Гражданите не могат да бъдат преследвани и наказвани за организиране и участие в събрания, митинги и манифестации и за изразените от тях мнения, възгледи и становища, освен ако това съставлява престъпление или друго правонарушение."
  В допълните разпоредби пък пише: Чл. 174а. (1) Който с насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин разтури или попречи да се проведе събрание, митинг или манифестация, допустими по Закона за събранията, митингите и манифестациите, се наказва с лишаване от свобода до две години."
  Смятам да не оставям така случилото се днес във СДВР и да се обърна към прокуратурата с искане за проверка и предварително производство срещу онзи началник в СДВР, който е въвел милиционерската процедура за сплашване на гражданите. " . 13. 13 Профил на sss700431
  sss700431
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Поредния абсурд. Ти го плюеш той мисли .че вали.

 14. 14 Профил на wnw04489661
  wnw04489661
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Махнете шефа на фонда, анулирайте конкурса!


  12. Декември 2012,

  Отворено писмо
  до г-н Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката
  Копие: г-н Огнян Стоичков, председател на Комисията по образованието, науката и проблемите на децата, младежта и спорта

  Уважаеми господин министър,
  През последните няколко месеца българската научна общност, българският печат и електронни медии неколкократно повдигаха въпроса около фалшивото професорско звание на д-р инж. Рангел Гюров. Името на този учен е свързано и с многобройни скандали, като два от последните са свързани с:
  1) "Прогнозата" на г-н Гюров за катастрофално земетресение в София на 18 или 19 юни, с която прогноза след земетресението в Перник беше допълнително стресирано населението на региона.
  2) "Данните" на г-н Гюров и свързана с него фирма, според които населението от района на Нови хан е заплашено от радиация, изтичаща от хранилището за радиоактивни материали там. Това твърдение беше опровергано и от парламентарната трибуна с данни, приведени от министър Делян Добрев.
  Името на "професор" Гюров нашумя преди време и с поддържаната от него "теория на тирбушона", и твърдението, че планетата Земя е куха, "хипотези", които противоречат на всички известни геофизични факти и не са публикувани в нито едно научно списание. Още през 2005 г. учени и вестници повдигнаха въпроса за необоснованите твърдения, "прогнози" и претенции на г-н Гюров, като посочиха очевидните комерсиални намерения на този псевдоучен.
  Справките в авторитетните международни бази данни на WEB OF SCIENCE и SCOPUS показват, че г-н Гюров няма публикации в международни списания и други списания с импакт фактор. Публикации на този автор или такива с негово участие не са цитирани нито веднъж в световната научна литература.
  Нещо повече, г-н Гюров е непознат и за българската научна общност в областта на науките за Земята, на която претендира да е член. Той няма нито една, собствена или колективна с негово участие, публикация в авторитетните български списания - Доклади на Българската академия на науките (единственото българско списание с импакт-фактор, което публикува статии от областта на науките за Земята), Geologica Balcanica (орган на Карпато-Балканската геологическа асоциация), Списание на Българското геологическо дружество.
  В качеството си на председател на Изпълнителния съвет на ФНИ Р. Гюров е пряко отговорен за безпримерната последна сесия, при която бяха "раздадени" скъпи договори на "приятелски кръг" от "научни" фирми. Българската научна общност е дълбоко скандализирана от факта, че самозваният професор Гюров получи високата научна степен "доктор на науките" от Университета по библиотекознание и информационни технологии, който няма право да присъжда научни степени по специалността геология. В резултат този университет получи през ноември 2012 г. по съмнителни критерии богато финансиране за четири свои проекта.
  Долуподписаните български учени, работещи в областта на науките за Земята, намираме присъствието на господин Гюров начело на Фонд "Научни изследвания" за крайно неподходящо и уронващо престижа на Фонда. Немислимо е как г-н Гюров в качеството си на председател на Изпълнителния съвет на ФНИ ще въвежда високи изисквания към постъпващите проекти, след като равнището на неговите собствени научни изследвания е значително под средното равнище на научната колегия от неговото направление.
  В интерес на възстановяването на международната репутация на българската наука, която се уронва в резултат на скандалните практики на ФНИ и на безконтролното назначаване на академични длъжности на учени със скромни приноси в науката, настояваме да освободите от длъжност г-н Гюров, да анулирате резултатите от последната сесия на Фонда и да вземете спешни мерки за коренна реформа и реорганизация на тази важна за развитието на българската наука институция.

  Акад. проф. дгн Тодор Николов, геолог
  Акад. проф. дфн Георги Милошев, геофизик
  Акад. проф. дгн Илия Бручев, инженер-геолог
  Акад. проф. дфн Людмил Христосков, сеизмолог
  Проф. дгн инж.-геолог Иван Загорчев, член-кор. на БАН, геолог, председател на Националния комитет по геология
  Проф. дфн Николай Милошев, член-кореспондент на БАН, директор на Националния институт по геофизика, география и геодезия при БАН
  Проф. дгн инж.-геолог Христо Дабовски, член-кор. на БАН, геолог
  Проф. дгн Георги Милев, член-кор. на БАН, геодезист
  Проф. дфн Димчо Солаков, член-кор. на БАН, сеизмолог
  Доц. д-р Дончо Карастанев, директор на Геологическия институт при БАН
  Доц. д-р Желязко Дамянов, директор на Института по минералогия и кристалография при БАН
  Доц. д-р Марин Иванов, декан на Геолого-географския факултет при Софийския университет "Св. Климент Охридски"
  Доц. д-р Стефка Приставова, заместник-ректор на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски"
  Доц. д-р Ефросима Петрова Занева-Добранова. Геолого-проучвателния факултет в МГУ "Св. Иван Рилски"
  Доц. д-р Радослав Наков, председател на Българското геологическо дружество
  Доц. дгн Руслан Костов, председател на Българското минералогическо дружество
  Проф. дгн Стефан Шанов, председател на Дружеството на геофизиците в България 15. 15 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 648 Гневно

  [quote#13:"sss700431"]Поредния абсурд. Ти го плюеш той мисли .че вали.[/quote]
  Неее, пич.
  Просто не им пука.
  Знаят, че са БЕЗНАКАЗАНИ.
  Знаят, че въпреки факта, че са държавни служители, и аз, ти и оня им плащаме заплатите, НЯМА как да ги изритаме от местенцето в кочинката.
  Знаят, че ще си папкат до живот и ще прибират под масата.
  НЯМА КОЙ ДА ГИ НАКАЖЕ!!!!
  А ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТАЯ СИСТЕМА Е ЗА ПОД НОЖА.
  Без изключение.
  Те просто ни се подиграват, смятат ни за унтерменш, щом сме толкова глупави да работим по 10-12 часа, да плащаме данъци, да милеем за нещо друго, освен за собственото си благополучие.
  За този тип ...свини, държавата, държавноста, е вид безплатна копаня, всъщност единствената, до която могат да се докопат.
  Защото за друго нямат воля, желание, знания, морал....

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 16. 16 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  Еб@ати скапаните нагляри! Тея определено задминаха всички!

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 17. 17 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 809 Весело

  [quote#14:"helleborn_2"]Махнете шефа на фонда, анулирайте конкурса! [/quote]
  Последна беридба(прибиране на реколта)!? Няма да стане!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 18. 18 Профил на timeziko
  timeziko
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Да му се даде и " Стара планина" и да се предложи за главен прокурор!
  Наше момче е!

 19. 19 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  Ако човекът е свестен...жалко за нас...ше потъне в непроходимото съдебно блато и после ще-не ще, ше се омаже за да оцелее...
  Ако вече е омазан, не ми пука, че ше го сложат на тоя пост...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 20. 20 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 594 Любопитно
 21. 21 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#1] от "grand funk railroad":
  [quote#1:"grand funk railroad"]И това ако не е подигравка...Тези наистина нямат срам! [/quote]
  ===========
  Не, аз си мисля, че това е по-точно показан ни среден пръст и изплезен език!
  Още един, само че сгънат лакет с помоща на лявата ръка ще ни покажат като си вземат коледните си бонуси!
  Прекалено е, но минава безропотно!

 22. 22 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 587 Неутрално

  [quote#10:"papyre"]На това място не беше ли Гугушева ? [/quote]

  Мда - сега издигат друга калинка на нейно място

  Моралът не е порок!
 23. 23 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#22] от "dnk":

  Е, а ти какво очакваш, ? Човекът си е платил ( такива длъжности отдавна се заемат единствено и само срещу сериозно заплащане и се предлагат от съдебни брокерчета като Косьо Черничкия), а е показал и завиден "професионализъм" и "качества" да заеме тази длъжност....

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 24. 24 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4542 Неутрално

  Браво, за добре затлачено дело, награда ат Гоце, повишение в йерархията, така че да им бъде под ръка за други подобни дела.

 25. 25 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Гневно

  [quote#3:"Георги"]Ако бяхме нормална, европейска държава, този в съд щеше да влезе само, като подсъдим![/quote]

  Чете ли горе статията, че е за прокурора дето смачка делото по // САПАРД // ?
  Малоумно е да пишеш коментар без да си наясно кой е прокурор кой е съдия а и предполагам, че в съдебна зала не сте влизал понеже сте милиционер !!!

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 26. 26 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#23] от "appen 13":

  За мое най-голямо съжаление отдавна нямам други очаквания от съдебната ни система.

  Моралът не е порок!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK