Петчасов скандал между ГЕРБ и опозицията за "бракувани" данни на ЦИК за избори '2011

Петчасов скандал между ГЕРБ и опозицията за "бракувани" данни на ЦИК за избори '2011

© Юлия ЛазароваОпозицията обвини управляващите, че с поправките в Изборния кодекс подготвя подмяна на парламентарните избори. "ГЕРБ няма да фалшифицира изборите, готвите се, че ще ги загубите и си търсите оправдание. Приемете това поражение с достойнство", заяви в отговор председателят на правната комисия Искра Фидосова.


Повече от пет часа депутатите спориха по предложения на БСП и ДПС в ръководството на изборните комисии - председателят, зам.-председателите и секретарят, да са от различни партии, като поне един от тях е от опозиционна партия. Опасенията и на левицата, и на десницата са, че манипулациите на вота се правят в секционните избирателни комисии при броенето на резултатите.


Според кодекса председателят или зам.-председателят, секретарят и член на секционната избирателна комисия, предложени от различни партии, предават на районната избирателна комисия (РИК) екземплярите от протокола с резултатите, които са за РИК и за ЦИК. Въз основа на данните в тези протоколи ЦИК брои гласовете и обявява крайния резултат от изборите.
Лютви Местан от ДПС настоя в Изборния кодекс да бъде записано, че опозицията има представител в ръководството на изборните комисии, като под "опозиционна партия" се приемат партиите, които са гласували "против" при съставянето на правителство и при всеки вот на недоверие са гласували срещу кабинета. По думите му не може ГЕРБ с квазиопозиционен участник в изборните комисии, като РЗС, да смята, че е изпълнено сегашното изискване председателят и секретарят да са от различни партии.


"Отговорност на цялата опозиция е да се противопостави срещу това зараждащо се зло", заяви Местан и по повод жеста на ГЕРБ да "вкара" представители на РЗС в изборните комисии.


Управляващите от ГЕРБ пък извадиха състава на Централната избирателна комисия за парламентарните избори от 2009 г., в чието ръководство са представители на партиите от тройната коалиция - председател от БСП, зам.-председатели от БСП и от НДСВ и секретар от ДПС. От 15 години текстът не е променян и това са били винаги правилата, заяви Фидосова.


Нямаме доверие във вашата представа за "различни партии" и че това не са сателитни на ГЕРБ формации, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов. Руши се национален консенсус, постигнат още на Кръглата маса управляващи и опозиция да имат представители в изборните комисии, каза още той


Спор по "официалния" бюлетин на ЦИК от избори`2011


Разгорещени спорове, които изместиха дебата по Изборния кодекс, предизвикаха данни, оповестени от Мая Манолова, за 100% обявени недействителни бюлетини в няколко секционни избирателни комисии в София поради нарушаване тайната на вота. Манолова се позова на официалния Бюлетин на Централната избирателна комисия за президентските и местните избори през октомври 2011 г.


Манолова изнесе данни, че на първия тур на президентските избори недействителните бюлетини са  43 018, на втория тур - 11 619, или общо 54 637. На двата тура на кметските избори недействителните бюлетини са 75 085, каза Манолова. Това са над 130 хил. недействителни бюлетини, които са 10 депутатски мандата, които могат да бъдат манипулирани и ГЕРБ направиха мнозинство, заяви Манолова.


Тя представи още данни, че в 77-ма СИК в "Младост" от 442 гласували невалидните бюлетини са 442, в друга секция от 333 гласували също всички 333 са обявени за недействителни, в 87 СИК в "Люлин" от 294 пуснати бюлетини толкова са обявени за недействителни, в 14-та СИК в "Триадица" от 315 бюлетини 311 са зачетени за недействителни, каза Манолова.


Иван Костов първоначално настоя да бъде излъчена малка група депутати, които да проверят как се е стигнало до това всички бюлетини да се обявят за недействителни. Нима всички членове на СИК са подписали такъв протокол, не вярвам, а ако е станало с подпис на председателя на комисията, тогава е основателно опозицията да има представител в ръководството, коментира Костов.


Час по-късно, след проверка на изнесените от Манолова данни, Костов я призова от трибуната да се извини за подвеждащата информация. Противно на това, което Манолова твърдеше, в 14-та СИК в "Триадица" от 315 гласували 311 бюлетини са валидни, 4 - са невалидни. Той я помоли да излезе на трибуната и да признае, че цялата информация, на която се базира, е несигурна. Фидосова пък заяви, че председателят на тази секция е излъчен от БСП.


Председателят на ЦИК да изясни "бракуваните" данни


Това са данни от официалните бюлетини на ЦИК за президентските и за местните избори, заяви отново Манолова. Това са официалните резултати на ЦИК, отбеляза тя. "Всички разбрахме, че сте ползвали някакви бракувани екземпляри", каза ръководещият заседанието зам.-председател на парламента Менда Стоянова (ГЕРБ) като й отне думата.


Това е публикация, не е официален документ, каза Костов и я помоли: "Бъдете така добри да си проверявате данните докрай". Разминаването между протоколите на СИК и официалният бюлетин на ЦИК не е техническа грешка, а показва манипулацията, направена от ЦИК, заяви независимият, гравитиращ около БСП Георги Терзийски.


Фидосова опонира, че вярната информация за бюлетина от ЦИК е в диск, а не в печатното издание и призова председателстващата Менда Стоянова да не дава думата на Манолова, защото всичко изречено ще бъде "лъжа, лъжа, лъжа". Румен Такоров от БСП пък защити съпартийката си и цитира в нейна подкрепа данни от официалния сайт на ЦИК. "И не ми обяснявайте за черния дроб на синигерчето", обърна се той към ГЕРБ.


От БСП поискаха парламентът да покани председателя на ЦИК Красимира Медарова, за да изясни всички въпроси около данните и документите на ЦИК. Става дума не просто за съмнение в достоверността и коректността на официален бюлетин на ЦИК, които се разпространяват, и интерпретират, въз основа на които се правят анализи, каза зам.-председателят на групата на БСП Ангел Найденов. Трябва да установим на какво се дължи това разминаване, защото се поставят под съмнение изцяло резултатите от изборите през 2011 г., настоя той, но предложението беше отхвърлено.


Процудерни хватки и "червени гащи" на финала


След напомняния за "червените прашки на Азер Меликов" в Информационно обслужване по времето на тройната коалиция, за СПИН-скандала в БСП и закана на Яне Янев скоро левицата да му "падне" в неговата комисия и да "бъде безмилостен" от БСП поискаха поименна проверка на кворума.


Докато Менда Стоянова започваше да извиква поименно депутатите, представителите на левицата и ДПС тръгнаха да напускат залата. "Абе къде бягате, бе, хайдути", провикна се Фидосова и добави, че в процедура на гласуване не може да се иска проверка на кворума. От опозицията й възразиха, че гласуване не е било обявено , а Стоянова обяви 15-минутна почивка.


След нея обаче управляващите не успяха да съберат мнозинство. Председателят на групата на ГЕРБ Красимир Велчев поиска "повикването" на депутатите да се предава пряко по БНТ и БНР. Така се надяваше да "мотивира" БСП и ДПС да участват в проверката.


Михаил Миков използва включените камери на държавната телевизия, за да обяви, че "нощното заседание протича при безпрецедентен натиск на управляващите за промени в Изборния кодекс, които да дадат възможност ГЕРБ да фалшифицира предстоящите избори и да ги открадне от българските граждани". "Затова ние от БСП предлагаме преди това важно гласуване за алгоритъма за кражба на изборите с какъв кворум и кои депутати персонално приемат тези безпрецедентни текстове в Изборния кодекс", каза още Миков.


Проверката установи, че в залата са 100 депутати и поради липсата на кворум заседанието беше закрито. Утре парламентът ще продължи обсъждането на второ четене на поправките в Изборния кодекс, очаква се отново среднощно заседание.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (128)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Много са слаби сценаристие! Скалъпи;и сценка за само пет часа? Мизериш!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 868 Весело

  Комуноидите съвсем се смахнаха и почнаха да се държат като "Наполеончовци", гонени от санитари в градинката пред "лечебното им заведение". Как още не са сетили да припадат, да имитират пристъпи на епилепсия и да изпадат в кататония по време на парламентарните заседания?! Така поне ще направят падението си забавно. Апропо, къде са дежурните от "Позитано"? Нещо позачезнаха. Да не избягаха в Сибир?

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 3. 3 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 810 Неутрално

  12 хиляди секции, комунистите и дпсарите изпращат 24 хиляди човека по секциите и нямат проблеми с фалшификации.

 4. 4 Профил на fh11
  fh11
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Депутатите и политиците, когато са край Иван Костов, винаги изглеждат като невръстеници!

 5. 5 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Манолова ?
  Никога няма да разбера как една нелоша адвокатка падна толкова ниЗко ... нищо лично ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 6. 6 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Аз не мога да разбера какво твърдят ГЕРБ, т.е. имаме:

  1. Еднакви данни в сайта на ЦИК и хартиения бюлетин

  2. Различни данни в дисковия носител

  Фидосова каза, че хартиеният бюлетин е грешен и за бракуване. Това значи, че и данните в сайта на ЦИК не са верни. Тоест, утре, ако Барозу дойде и ни пита какви са резултатите от предните избори, трябва да ходим да търсим някакъв диск, за да му ги покажем?

  На мен това ми изглежда безумно

  Governments never learn. Only people learn.
 7. 7 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2668 Весело

  ""ГЕРБ няма да фалшифицира изборите" - изборите ще са фалшифицирани от ГЕРБ. Те имат опит, средства и най-паче человечески ресурс, закален и обръгнал - калинки, винетки, румени цветки...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 8. 8 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  Фидоса "избра" Марковска за съдия в КС и сега пое на плещите си и осигуряването на изборните резултати на ГЕРБ

 9. 9 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Циркаджии.....

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 10. 10 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Комунистическата наглост няма край.

  Тя представи още данни, че в 77-ма СИК в "Младост" от 442 гласували невалидните бюлетини са 442, в друга секция от 333 гласували също всички 333 са обявени за недействителни, в 87 СИК в "Люлин" от 294 пуснати бюлетини толкова са обявени за недействителни, в 14-та СИК в "Триадица" от 315 бюлетини 311 са зачетени за недействителни, каза Манолова.

  Иван Костов първоначално настоя да бъде излъчена малка група депутати, които да проверят как се е стигнало до това всички бюлетини да се обявят за недействителни. Нима всички членове на СИК са подписали такъв протокол, не вярвам, а ако е станало с подпис на председателя на комисията, тогава е основателно опозицията да има представител в ръководството, коментира Костов.

  Час по-късно, след проверка на изнесените от Манолова данни, Костов я призова от трибуната да се извини за подвеждащата информация. Противно на това, което Манолова твърдеше, в 14-та СИК в "Триадица" от 315 гласували 311 бюлетини са валидни, 4 - са невалидни. Той я помоли да излезе на трибуната и да признае, че цялата информация, на която се базира, е несигурна. Фидосова пък заяви, че председателят на тази секция е излъчен от БСП.

 11. 11 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#5] от "deepdp":

  Лесно е. Партията-майка я призова, уреди я със сипаничаво гадже и й вмени "Лай, хапи, убивай!!!". И тя си турна червен нашийник.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 12. 12 Профил на bosworld
  bosworld
  Рейтинг: 459 Неутрално

  I predi, i sega shampion e ... (BKP + DS) KGB !

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  чичковите червенотиквеничковчета
 13. 13 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  Изключителна простащина върлува в днешния парламент. Говори се изцяло извън темата, не се спазва изобщо реда, говори се за прашки и спин, за манипулация, но не и за аргументи, дебати и предложения по изборния кодекс. Депутатите от Герб дори не знаят смисъла на правилника и влизат в директна конфротнация с други депутати пренебрегвайки правото на реплика или дуплика, газейки всякакви норми. Като резултат обсъждане на текстовете няма, процедурните предложения дори не се изслушват и след гласуване се оказва, че гласувалите дори не знаят какво са гласували.

  Порнографията е пълна, авторитета на Парламента е сринат до обикновен катун.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 14. 14 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Ама как комунистите манипулират, като събират от два вота с по две гласувания, което е все едно 4 гласувания.

  Манолова изнесе данни, че на първия тур на президентските избори недействителните бюлетини са 43 018, на втория тур - 11 619, или общо 54 637. На двата тура на кметските избори недействителните бюлетини са 75 085, каза Манолова. Това са над 130 хил. недействителни бюлетини, които са 10 депутатски мандата, които могат да бъдат манипулирани и ГЕРБ направиха мнозинство, заяви Манолова.

 15. 15 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  [quote#0:"Фидоошу"]Фидосова опонира, че вярната информация за бюлетина от ЦИК е в диск, а не в печатното издание [/quote]

  Милиционерите от ГЕРБ как тълкуват казаното от Фидоса?

 16. 16 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#13] от "Тони!":

  Абе ти нямаш ли друга работа, като да хвърляп бутилки по полето на волеболен мач, ами спамиш глупости. БСП правят циркове, а той обвинява ГЕРБ.

 17. 17 Профил на HAGBARD
  HAGBARD
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Трудно може да се опише адекватно цирка.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  До коментар [#6] от "vladimirkarolev":

  Кой го интересуват някакви списъци? Важното е кой печели в процентите (като в "Big Brother", истината я знаят само продуцентите) и взима ножа и хляба. В разграден двор като нашата държавица нищо безумно не е чуждо.

 20. 20 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Тия май изобщо не са сигурни в себе си, всичките до един. Дали накрая разбраха, че са нежелани от хората, и затова ае боричкат как да изманипулират изборите?!?

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#4:"fh11"]Депутатите и политиците, когато са край Иван Костов, винаги изглеждат като невръстеници! [/quote]

  Тъй е - изглеждат бели и пухкави като бебенца... пред 15 годишен "младеж" от Филиповци..

 23. 23 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2090 Неутрално

  [quote#18:"Wrornoxmaniak"]Мая Манолова - представата на българинът за опозиционер: лъжлива и глупава.[/quote]

  Ако за някой представата за честни и умни се олицетворява от Бойко Борисов и Искра Фидосова, предпочитам в неговите очи, да съм лъжлив и глупав...

 24. 24 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 746 Весело

  Хахахаааа , червените са в паника!!!
  Почва се с оправданията още преди да има дата за изборите! Останаха си без двете си най-важни патерици - ДСБ(к) и Атака(к) и сега се чудят какво да правят , за да омажат всичко и да създадат внушението , че не те са загубили , а ГЕРБ ЩЕ манипулира изборите. Така и другаря Костов ще може да обясни , че хората много го обичат , но гербавите са му "откраднали" гласовете и за това е събрал под 1%.

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 25. 25 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#6:"vladimirkarolev"]На мен това ми изглежда безумно[/quote]
  Герб тотално фалшифицираха изборите. Сега са предупредени и уплашени. Усещат, че краят е близо. Хак им е. С този финансов министър. Той ги натопи в киреча.

 26. 26 Профил на pandicha
  pandicha
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#20] от "fanagoreca":

  Фанагорец, ако са нежелани от хората, демек ако има мнозинство гласували на изборите, няма как да се подмени вота. На хората вече им писна от обещания и затягане на коалана, убийствени данъци и липса на социална политика. Ако тези хора излезат и гласуват вместо да седят на чаша ракия и да бистрят политиката като в Антимовския хан, сценария с НДСВ и СДС ще се повтори. Лошото е че няма алтернатива

 27. 27 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 746 Весело

  Комунистите от всички цветове са се съюзили и с общи усилия реват , че всички са маскари , явно единственото спасение , което са открили е в гъбарският вот

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 28. 28 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 746 Неутрално

  "ГЕРБ няма да фалшифицира изборите, готвите се, че ще ги загубите и си търсите оправдание. Приемете това поражение с достойнство"

  Тази пък , комуне и достойнство...

  Тепърва започват с воплите!

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 29. 29 Профил на pandicha
  pandicha
  Рейтинг: 581 Неутрално

  http://streaming.bnr.bg/RadioSofia , сложете слушалките и слушайте, такъв резил и цирк не е имало и по Тошово време

 30. 30 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 925 Любопитно

  До коментар [#13] от "Тони!

  Ти случайно да помниш кой беше последният председател на Комисията по бюджет и финанси по времето на твоя гений ???

  Ако не помниш, ще ти припомня

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 31. 31 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Тук не бива да се говори за управляващи и опозиция , а за реална способност на политическата ни пяна , тя да сдава/приема Управлението на системата на общия ни живот . Нещата в него се слагат така , че ни предстои да изгазим калта и на следващ мандат на ГЕРБ . Тя ще е особено лепкава , ако тази политическа партия не узрее за изключителната си , дълбоко реформаторска мисия за промяна на Политическия модел на Системата . Опозицията ни днес , напълно я "стерилизира" ...

 32. 32 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#26] от "pandicha":

  Пандич, много съм далеч пич. Мое мнение е, че алтернатива са изискванията, т.е. да се каже "ние искаме от вас 1;2;3;4...", и контрол. За мен ситуацията е.за "правителствена криза", тежко, но просто не бива да жъде избиран никой без ясен план-какво, и КАК ще го направи. И най-вече да има предложения за законодателни промени, съдии и прокурори-ако трябва да станат избираеми длъжности. И искам депутати ходещи на работа с градски транспорт... Но, всичко е до зрелостта на обществото!

 33. 33 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 746 Весело

  [quote#25:"leon12"]Герб тотално фалшифицираха изборите. Сега са предупредени и уплашени. Усещат, че краят е близо.[/quote]

  Алооу , кога бяха изборите , че нещо ми се губи? Тези от 2009 ли имаш пред вид , тези за които чак сега се сетихте , или тези , на които народа ще ви бие шута , тези които ще загубите катастрофално?
  Питам , щото за едните вече е късно , а за другите още няма дата.
  За чак толкова тъпи ли взимате сънародниците си?

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 34. 34 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1953 Весело

  До коментар [#6] от "vladimirkarolev":

  Барозу?! Та тази слузеста личност вярва на всичко което и се каже...

 35. 35 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Гневно

  " От 15 години текстът не е променян и това са били винаги правилата, заяви Фидосова."

  За пореден път вместо да отмени порочните практики на предишните управления Празноглавата с ищах ги прегръща и доразвива.

  Нов морал - нанайси!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 36. 36 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#32] от "fanagoreca":
  Огледай се в "секундите" ми преди твоя постинг и сам ще сетиш , на какво сме длъжни днес в общия ни живот и как да го направим ...

 37. 37 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#6] от "vladimirkarolev":
  Аман от Мара Подробната , взе и в "операционализъм" да пада ...

 38. 38 Профил на pandicha
  pandicha
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#32] от "fanagoreca":

  Фанагорец, беден и прост народ лесно се манипулира и управлява. Всички избрани до сега идват с голямата кошница обещания, планове и т.н. Опозицията е тази, която трябва да контролира, а тя вместова участва дейно в ограбване на държавата.Какво стана и тази уж опозиция, която влезе в скрита коалиция с управляващите?. Атака, СДС и ДСБ покрепяха неистово БОКО и компания до момента до който им стана ясно, че няма да се докопат до държавната софра - на това какво му казваш?

 39. 39 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Весело

  "Абе къде бягате,бе, хайдути"

  Пу за моя комикс!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 40. 40 Профил на Григор Лилов
  Григор Лилов
  Рейтинг: 982 Неутрално

  А ето ги и решетнията на ЦИК, които показват, че проблемът и системен, много по-дълбок и всеобхватен и че БСП и ГЕРБ всъщност разиграват театър:

  РЕШЕНИЕ
  № 1427-МИ
  София, 29.10.2011
  ОТНОСНО: въвеждането на данните от екземплярите от протоколите на секционните избирателни комисии в ЦИК и сравняването им с данните от екземплярите на тези протоколи, въведени в ОИК, от изборите за общински съветници и кметове, произведени на 23 октомври 2011 г., и анализа на разликите.
  В резултат на въвеждането на данните от екземплярите от протоколите на секционните избирателни комисии в ЦИК и сравняването им с данните от екземплярите на тези протоколи, въведени в ОИК, от изборите за общински съветници и кметове, произведени на 23 октомври 2011 г., анализа на разликите, Решение на ЦИК № 1415-МИ от 28 октомври 2011 г. и на основание чл. 250, ал. 4 и 5 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия
  Р Е Ш И:
  След повторно въвеждане на числовите данни от резултатите от протоколите на СИК в ЦИК и сравняване на получените резултати установява разлики в секционните протоколи в ОИК съгласно Приложение № 1.
  Обявява окончателните числови данни след извършване на повторно контролно разпределение на мандатите за общински съветници по системата Хеър-Ниймайер на произведените избори за общински съветници и кметове на 23 октомври 2011 г. съгласно Приложение № 2.
  На база на числовите разлики в Приложение № 1 и Приложение № 2 разпределението на мандатите за общински съветници се променя съгласно Приложение № 3.
  РЕШЕНИЕ НА ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ

  Или пък това решение:
  № 1384-ПВР
  София, 28.10.2011
  В резултат на въвеждането на данните от екземплярите от протоколите на секционните избирателни комисии в ЦИК и сравняването им с данните от екземплярите на тези протоколи, въведени в ОИК, от изборите за президент и вицепрезидент на републиката, произведени на 23 октомври 2011 г. и анализа на разликите Централната избирателна комисия
  Р Е Ш И:
  Приема докладваните от работната група на ЦИК предложения и актуализирана база данни на резултатите от изборите за президент и вицепрезидент на републиката, произведени на 23 октомври 2011 г.

  Първото решение е съботно - седмица след изборите, три дни след обявяването на "официалните резултати" (!), а второто - петъчно - пет дни след изборите и три дни след обявяването на официлните резултати (!) Взех ги от книгата "Операция Президент" на Григор Лилов - там има и други решения за "сравняванията", "актуализациите на базата данни", "контролирано разпределение на мандатите" и разликите във вота – и за местните, и за президентските избори – № 1385-ПВР, 1415-МИ, 1416-МИ и т.н. Въобще фалшификацията и сговорът за него е поразителен - нито един в ЦИК не е гласувал против, вкл. и представителите на опозицията, е отбелязъл автора.
  Показан е и точният механизъм на фалшификацията - от създаване на фантоми до електронната програма която брои и нормативните "улеснения" за фалшификации.
  Мисля, че сега скандалът е режисиран заради вероятен натиск от Европа зад кулисите и БСП бърза да черпи дивиденти. Според мен най-добре ЦИК да се закрие. Как в редица страни (например Франция) правят избори без ЦИК!

 41. 41 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#36] от "dimko":

  Аз те прочетох преди да пиша..., някак не ми се вярва ГЕРБ да имат възможност са "съзряване", и "осузнаване" . Прекалено скандални, хаотучни, неоремерени, и страшно малко капацитет за гледане напред, за водачество в добрия смисъл на думата. Там е пълно с такива паразити, на принципът на симбиозата, тоест организъм живеещ за себе си. ...

 42. 42 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Герберасчета, с какво храните новото си пуделче Янето?

  Трактор+Рапон=вечна дружба, скрепена от общото им мекеренце!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 43. 43 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Айде да престанем да споменаваме имената на сергея, Мангала, Класната и околните им.. - за мъртвите - или добро, или нищо.

 44. 44 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Догодина ще има нов епизод на "Бай милиционер прави избори"(дано да е последен). Така като гледам, всички досегашни епизоди ще ни се сторят като невинни детски закачки.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 45. 45 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#42:"Настрадин Ходжа"]Герберасчета, с какво храните новото си пуделче Янето? [/quote]
  Янето се натиска да е пуделче, но за момента нито някой го иска, нито получава пържолки...

 46. 46 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 638 Неутрално

  една фадрома и да рине, да рине, докато не изчисти целия обор
  по възможност с турбо, заради фидосова

 47. 47 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#38] от "pandicha":

  За мен контрлът на гражданското общество е важен. Започнат ли да се дънят-плакатите и там-плътно във вратовете им, със искане, и докато не се изпълни-няма пускане!

  Впрочем, досега трябваше да има поне няколко десетки такива протеста, и граждански неподчинения. Защото ГЕРБ се скъсаха да гафят.

 48. 48 Профил на Yuri Dobrev
  Yuri Dobrev
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#28] от "Karla Baggins Hanneman":
  О Хайванеман, громиш а ? You TRASH.

 49. 49 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#44] от "DrAvalanche":

  Така, като гледам - вече е оформен Тристранния Пакт - БСП, ДСБ и ДПС.... Атаките срещу ГЕРБ отсега запонаха, вероятно се надяват на нова тристранка с Премиер др. Драгалевски..

 50. 50 Профил на pandicha
  pandicha
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#47] от "fanagoreca":

  Няма такова за съжаление. Дай дефиниция за гражданскообщество и да го търсим по родните географски ширини?

 51. 51 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Няма защо да се обсъждат тези теми! Герб колкото и да се напъва и фалшифицира няма да мине 15-18% ако въобще изкарат до изборите, а не увиснат преди това. Те миналата година при всички фолшификации не можаха да пробутат техен президент, а за парламентарните няма какво да се мисли.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 52. 52 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  До коментар [#49] от "bestbuy":

  Да ти препоръчам добър очен лекар, защото явно не си видял, че старата тристранка по линия на дс, гроб, бсп, дпс си работи заедно от началото на мандата. Последно избраха Венета Марковска, а (не)зависимия президент нагласи Борис Велчев.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 53. 53 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#52] от "DrAvalanche":

  Леле, и как работиха БСП и герб от началото на мандата?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 54. 54 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#50] от "pandicha":

  Няма такова-прав си, ако имаше, този разговор нямаше да го водим. Ще стане тогава, когато хората в България започнат да се поддържат в такива начинания, и не се предават. Всъщност, хареса ми през лятото "Орлов мост", макар да имам съмнения в сто процентовата му спонтанност и гражданственост.
  Но... сработи, за добро.

 55. 55 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#52:"DrAvalanche"] че старата тристранка по линия на дс, гроб, бсп, дпс си работи заедно от началото на мандата.[/quote]

  Совите не са това , което са....

 56. 56 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 746 Весело

  До коментар [#49] от "bestbuy":

  Отчаянието на червените е балсам за душата!
  От година и нещо яко са се спекли , чак извадиха на светло другаря Костов и сектата му от слуги да им гласуват вотовете , но и този ход се оказа безуспешен , пък Атаката им се разведе , а на Меди нямат доверие , щото си го знаят колко е подъл

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 57. 57 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#51:"др. Иванов"]Герб колкото и да се напъва и фалшифицира няма да мине 15-18% ако въобще изкарат до изборите, а не увиснат преди това.[/quote]

  Те пък кога те пуснаха от психиатрията.. ?
  В голяма грешка си - хорта (над 60% ) гледат, ичуват и виждат.. Може да мълчат, , може да псуват, но предпочитат това, което е в момента пред крадците Сергей Доганов и Ко.
  ГЕРБ ще е около 35-40%... поне.

 58. 58 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#56:"Karla Baggins Hanneman"]Отчаянието на червените е балсам за душата! [/quote]
  Да бе, седят 10-на души по форумите и се самонадъхват, че ахааааа.. и ще дойде тяхното червено-синьо време.....

  Ама "и в склада нема и старшината не дава"....

 59. 59 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#56] от "Karla Baggins Hanneman" "Отчаянието на червените е балсам за
  душата!"

  И ко прайм от опянение...?!? Програми за развитие, насърчаваме бизнеса, и намаляване безработицата, увеличават се доходите, живе се по хубаво, или опиянени си стоим, и викаме"дано не намалят кохезионните фондове, и чаламе ЕУ да ни изплатят едни пари..."
  Не искам да се заяждам-питам само.

 60. 60 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#57] от "bestbuy":

  Лудият се познава по това, че се мисли другите за луди, а себе си за здрав.
  Щом смяташ, че герб ще вземат 35-40% няма лошо.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 61. 61 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#60] от "др. Иванов":Със бременните бюлетини, турците откраднати от Доган, подплашени мангали, и налъгани здраво по селата- 30% са техни, но с много мъка.
  Просто вашата партия сдаде вахтата на ГЕРБ др. Иванов "

 62. 62 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#60] от "др. Иванов":

  Да, и аз мога да ти кажа ориентировъчните резултати..

  ГЕРБ - 35-40
  БСП - 15-20%
  ДПС - 6-10%
  СДС 3-8%
  Атака - 3-7%
  Мегленка - 3-4%
  ДСБ - 1-3%
  Янето -1%

 63. 63 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#61] от "fanagoreca":

  Каква вахта, това са избори! Гласува народът! Измислили сте си един свят и се напъвате да живеете в него. Герб ще се напъне да фалшифицира изборите, но има огромна разлика между това да фалшифицираш избори когато ще си на власт още 2 години и когато може да се озовеш в затвора след два месеца. Колкото и да се фалшифицилат няма как да са повече от 2-3%, а и Станишев вече е председател на ПЕС, затова свинете толкова обезумяха като стана. С тези 2-3% горница пак са за никъде. Трябва да направят коалиция с всички влезли в парламента, за да минат БСП, което означава да бъдат свалени и избесени още следващата зима от гладуващи тълпи, защото са обсолютно неспособни да управляват.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 64. 64 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 688 Весело

  Много бременни бюлетини предвиждаш "

 65. 65 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#62] от "bestbuy":

  Казах ти, ти си знаеш! А управляващите трябва да се запитат дакъде докараха здравеопазването, като те четат.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 66. 66 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#63] от "др. Иванов"

  "Трябва да направят
  коалиция с всички влезли в парламента, за
  да минат БСП, което означава да бъдат
  свалени и избесени още следващата зима
  от гладуващи тълпи, защото са обсолютно
  неспособни да управляват."

  Е, да-бе! БСП ще почака на Димитър Благоев годините за такъв процент на избори
  А това с бесеницата-няма как-цивилизация,кофти работа. Виж в Китай, и КНДР... може да стане нещо.
  Но за неспособността да управляват...., е тук не мога да ти опонирам, и не ща

 67. 67 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1204 Весело

  [quote#62:"bestbuy"]СДС 3-8% [/quote]
  Сериозно си я закъсал за доктор. Как я виждаш каба сдс да хване 3-8%? Нали вече се пробваха с кандидата за президент Румен Христов и хванаха...

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 68. 68 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#63:"др. Иванов"] и Станишев вече е председател на ПЕС, затова свинете толкова обезумяха като стана. [/quote]
  хохохо....
  Някой бръсне сергея за слива....

  Комунистите (БСП и ДСБ) я вземете общо 20%, я не..
  По-добре отсега се коялирайте с някой по-голям - напр. БЗНС или куневата..

 69. 69 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#67:"DrAvalanche"] Как я виждаш каба сдс да хване 3-8%? [/quote]
  Воденичните камъни - праматарски, мартинчо, надето, зеленогорски и ко.. са вече в друг/и Гараж - "Единство" и Куневия.. и СДС вече не е подводница, а малко корабче..

 70. 70 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#45:"bestbuy"]Янето се натиска да е пуделче, но за момента нито някой го иска, нито получава пържолки...
  [/quote]

  Да бе, не го искал - напоследък герберасите явно и без свян от общуване с лай*о като него го ползват като маша за мръсни поръчки.

  Дадоха му пост в комисията за разследване на корупцията, където той спря старите си сигнали срещу тях и пусна нов срещу опозицията на ГЕРБ, зорлем вкарват негови хора в изборните комисии, използват го като резервен вариант за издигане на кандидат за КС ... това не са пържолки, това са цели агнета!

  Трактор+Рапон=любов, гарантирано от посредничеството на Янето!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 71. 71 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#70:"Настрадин Ходжа"]Трактор+Рапон=любв, гарантирано от посредничеството на Янето! [/quote]

  Яне е никой - особено откак се ожени.. Явно оная му стъпи на шията ГЕРБ се забавляват с него.. показвайки му мръвчица, но отдалече..

 72. 72 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#55:"bestbuy"]Совите не са това , което са...[/quote]

  Аре бе, ше ви *ба у пишман-конспираторите!

  Изглежда като ла*но, мирише на ла*но - значи е ла*но, дори да му викате гербер!

  Бойната дружба на Рапон и Трактор е омотана в целофан, но същността и неприятно на сетивата.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 73. 73 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#71] от "bestbuy":

  Янето се ожени за алиби.

  Истинската му любов е Бойко, а временно го замества с подобен мазен застаряващ тулуп - Магарешки.

  Мръвчиците не му ги показват, а направо му ги дават, и честно не мога да разбера дори вашата пълна липса на отвращение към това долно мекеренце.

  Не ми разправяй, че всичко е временно, че всъщност вие го ползвате и т.н. - фактите говорят друго! РЗС е от най-използваните патерици на Тиквата.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 74. 74 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#72] от "Настрадин Ходжа":

  Нема коспирация бе брато, оно всичко си е ясно
  - БСП - бивше БКП;
  - ДПС (с най-много ДС на глава от населението) и
  - ДСБ (с лидер - незаменим преподавател по соц. икономика и пълно с неприети членове на БКП). Връзката е ясна - ДС + БКП - Винаги заедно..

 75. 75 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#68:"bestbuy"]Комунистите (БСП и ДСБ) я вземете общо 20%, я не.. [/quote]

  Както вече казах, фазата "Костов е виновен" е терминална политическа деменция. Следва изкуфяване, изтляване и смърт. Това ви го казва, човек който не харесва Костов, но който почва да го уважава виждайки колко много още ги боли г*за червените от неговото управление, и как впрегнаха и болшевика Тиквичко за дискредитирането и унищожаването му.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 76. 76 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#74] от "bestbuy":

  Ясно е, да:

  БСП(хайверени): меншевики - деца на партийните велможи от БКП

  БКП (герб): болшевики - теляците, гавазите, държанки и шоферите на БКП

  Д(П)С - ченгеджийската спойка между двете крила на БКП

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 77. 77 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  [quote#74:"bestbuy"]ДСБ (с лидер - незаменим преподавател по соц. икономика и пълно с неприети членове на БКП)[/quote]

  Ти кажи по-добре за Тиквата - кандидатства във Висшата специална школа „Георги Димитров“ на МВР в Симеоново, факултет „Държавна сигурност“. Поради липса на качества го приемат за пожарникар, но това не го спира - става завеждащ катедра във ВИПОНД, където преподава на ченгетата-школници до деня, в който си тръгва, защото отказва да се деполитизира.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 78. 78 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#75:"Настрадин Ходжа"]фазата "Костов е виновен" е терминална политическа деменция. [/quote]
  Не, нещо не си разбжрал ..
  Деменцията е "Костов е велик - той спаси България от разрухата. Той е истинския седесар. По-синьо от него е само морето..."
  Всеки опит на нормалните хора да докажем, че Костов и Параваноглу са от един отбор води до неистов гняв и крясъци.. като кинжалите от 90-те

 79. 79 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#77:"Настрадин Ходжа"]Тиквата - кандидатства във Висшата специална школа „Георги Димитров“ на МВР в Симеоново, факултет „Държавна сигурност“[/quote]

  Ама аз не го защитавам бе - бил е член на партията.. така е..

  Ама я ти ми кажи - кое е по-страшно - да си член на партията, защото няма по-друг начин как да станеш милиционер.. или да си Преподавател на социалистическа икономика и да промиваш мозъците на стоцити, карайки ги да стоят мирно пред портрета на др. Ленин, докато ти благоволиш да им пишеш 3.

 80. 80 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  [quote#78:"bestbuy"]Всеки опит на нормалните хора да докажем, че Костов и Параваноглу са от един отбор води до неистов гняв и крясъци.. [/quote]

  Води до присмех, защото не Костов, а Тивата ядеше чевермета с Гоце когато заедно ходеха на инструктаж при Златев в Правец.

  Не Костов, а Тиквата откри с Гоце паметник на Тато приживе в Правец.

  Не Костов, а Гоце се виждаше с Тиквата по комшийки в Бояна да редят планове как Гоце да направи преврат в БСП и после да се коалират на изборите.

  Не Костов, а Гоце и Доган дадоха генералските лампази на Тиквата.

  Не Костов, а Гоце е забранена тема за всички в ГЕРБ освен за Тиквата, дотолкова, че на президентските избори Плевнелиев стоически търпеше гаврите на Гоцевото мекере Калфин без да има право да отвърне сериозно.

  Така че не се учудвайте на острата реакция срещу твърденията си - не е по силите дори на вашата огромна и захранена с камиони наши пари пропагандна машина да ни убеди толкова бързо в такава колосална измишльотина и небивалица, особено докато очите и ушите ни непрекъснато виждат и чуват сигнали за обратното.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 81. 81 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  [quote#79:"bestbuy"]защото няма по-друг начин как да станеш милиционер[/quote]

  А защо е искал да стане милиционер и да пази режима дето е убил дядо му?!

  По всякакъв начин е трябвало да бяга от тази съдба, а не с всички сили да се стреми към нея!

  И още - не е искал да стане милиционер - това е дошло после. Искал е да стане ЧЕНГЕ!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 82. 82 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  От "Станишев е виновен" стигнахте до "Костов е виновен". Не виждам накъде още може да пропадате, след като се обявихте срещу човека, който при всичките си кусури и грехове е главния отговорник за обръщане на курса ни към ЕС и НАТО, вместо днес да висим като Молдова и Беларус в някакво пост-съветско чистилище, като безпомощни заложници на Кремълските имперски апетити.

  Вижте и човека, който аплодирате - при него се реализира (макар и в орязан вид) Гоцевия "голям ЧЛЕН" за България. Той през ден се прехласва по Тато, който представлява режима убил дядо му. По времето на Тиквата се построи музей във възхвала на тоталитаризма и тече явен и подкрепян от властта процес по неговата РЕАБИЛИТАЦИЯ и РЕСТАВРАЦИЯ. Виж последната новина - комсомолите на ГЕРБ и БСП се обединяват, за да ни изкарат от ЕС и да ни вкарат в Евразийския съюз. Червените олигарси крепнат щедро захранвани с нашите пари и недокосвани от милиция и съд. Това ли е анти-комунист?!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 83. 83 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#81:"Настрадин Ходжа"]По всякакъв начин е трябвало да бяга от тази съдба, а не с всички сили да се стреми към нея! [/quote]

  Абе стига глупости бе.. Ще избягаш от съдбата си.. Имаше една машина - БКП .. Всеки който искаше да стане нещо - трябваше да се подчинява на правилата..

  Ти що не избяга като ти слагаха синята вратовръзка, а после те приеха и за пионерче и даваше рапорт приет пред портрета.... Сигурно и в БКП си се натискал , ама не е сигурно дали са те приели - щото и там подбираха членовете си

 84. 84 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#82:"Настрадин Ходжа"]По времето на Тиквата се построи музей във възхвала на тоталитаризма и тече явен и подкрепян от властта процес по неговата РЕАБИЛИТАЦИЯ и РЕСТАВРАЦИЯ. [/quote]

  Ами трябва да се запиташ защо повечето хора между

  "Демокрацията" на Командира и късния "КомунизЪм" на Тато - избират второто...

 85. 85 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#83:"bestbuy"]Всеки който искаше да стане нещо - трябваше да се подчинява на правилата..
  Ти що не избяга като ти слагаха синята вратовръзка, а после те приеха и за пионерче и даваше рапорт приет пред портрета.... Сигурно и в БКП си се натискал , ама не е сигурно дали са те приели - щото и там подбираха членовете си [/quote]

  Айдеее, поредния дето "нямал избор" и приел да лакейства на Партията, за да не похаби талантите си

  Как все такива, дето насила сте се бутали да бозаете от Кърмилницата, ставате после най-големи "анти-комунисти" бе?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 86. 86 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  [quote#84:"bestbuy"]Ами трябва да се запиташ защо повечето хора между
  "Демокрацията" на Командира и късния "КомунизЪм" на Тато - избират второто... [/quote]

  Да разбирам ли, че вече соц-реставрацията е официалния политически курс на ГЕРБ, а мотото ви е "Долу Костов, да живее Тато!" ?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 87. 87 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#84] от "bestbuy":

  И още нещо - Костов за разлика от Тиквата посмя да предприеме трудни и опасни действия, и плати цената за тях със срив в популярността. В същото време трите управления след него - Царя, Триглавата и Празноглавата - изгубиха популярност чисто и просто заради некадърност и крадливост, макар че Царя пне ни вкара в НАТО, а Триглавата - в ЕС. Тиквата само консумира облагите.

  Чат ли си - Костов посмя да рискува и от време на време да греши, понякога много лошо.

  А Тиквата не греши в реформи, защото не ги прави - той просто ОСРЕБРЯВА рейтинга си.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 88. 88 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  ГЕРБ стана:
  Гаранти за
  Евразийско
  Разграбване на
  България

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 90. 90 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#89:"be_google vs BANNването!!"]А ако днешните упраляващи ометат всичко като поганци, то най-сетне след тях ще има и некадливо правителство...[/quote]

  Подозирам че точно заради това Бойко е спокоен, че рейтинга пада и няма да му се наложи да управлява сам в условията на "изгорена земя" и "след мен и потоп", които създава в момента, и които ще усили още повече като наближат изборите и настане краденето за последно.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 91. 91 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#90:"Настрадин Ходжа"]няма да му се наложи да управлява сам в условията на [/quote]
  Най-гадното на изборите е, че управляващите са такива за 4 години - тъкмо към третата започнат да се виждат някакви резултати от работата/мързела им - и требе да си ходят.

  Ако са били лоши управници (като серГея ) - са награбили и напокостили толкова, че е трудно да се осерат на изборите - щото много пари са натрупали.
  Ако пък са управлявали добре - пак на 3тата 4 тата година всички ги плюят, защото не е имало достаъчно за крадене за големите далавераджии - медии , соц, агенци, и разни локални тарикати..

 92. 92 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3879 Неутрално

  "...Лютви Местан от ДПС настоя в Изборния кодекс да бъде записано, че опозицията има представител в ръководството на изборните комисии, като под "опозиционна партия" се приемат партиите, които са гласували "против" при съставянето на правителство и при всеки вот на недоверие са гласували срещу кабинета..."
  Това предложение е голяма глупост. Тоя май съвсем забрави че се наричаме демократична страна.
  Трябва ли да припомняме на г-н Местан, че по време на изборите се осъществява борба между идеи и политики, които най-добре се приемат от избирателите. Че това как са се държали парламентаристите, правилно или не се определя от избирателите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 93. 93 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3879 Неутрално

  [quote#53:"др. Иванов"]Леле, и как работиха БСП и герб от началото на мандата? [/quote]
  Че те герберите и червените и сега работят заедно. Не забеляза ли че на референдума са от една и съща страна?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 94. 94 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  [quote#93:"Храбър"]Че те герберите и червените и сега работят заедно. Не забеляза ли че на референдума са от една и съща страна? [/quote]
  Всъщност са и от двете страни ...
  Въпросите са .
  1.Искате ли ЯЕЦове от чужди инвеститори с вашите пари?
  2.Искате ли още по-скъпи сметки за ток и стратегическите инвеститори с вашите пари да си оптимизират печалбите.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 95. 95 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Поне се усетиха другарите!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 96. 96 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  В това НС обстановката е много мизерабъл....

 97. 97 Профил на o_gor
  o_gor
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#1] от "Къти":

  традиционен сценарий- пушката от сцена 2011 гръмна в антракта. БСП са знаели слабите места във веригата и са наясно с ГЕРБ- победата, сега я обясняват и на нас.

 98. 98 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Мая е голяма сладурана , същинска махленска клюкарка , а парламента е цирк по интересен и от Шоуто на Слави

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK