БДЖ отстъпи пред протестите - връща старото разписание на влаковете

БДЖ отстъпи пред протестите - връща старото разписание на влаковете

© Надежда Чипева, КапиталСтарите разписания на влаковете ще бъдат върнати и ще бъдат възстановени спиранията на бързи влакове на определени гари, за да може хората от тези населени места да ползват железопътен транспорт. Това е разпоредил министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, съобщават от пресцентъра на транспортното министерство.


Промените в графика на влаковете бяха въведени на 8 декември и предвиждаха спирането на по-малко гари, с цел пътуващите да стигат по-бързо. Новите разписания обаче предизвикаха недоволство на пътниците и доведоха до няколко протеста в Перник, Стралджа и Мездра. 


Старите разписанията ще важат отново от 18-и декември, като подробна информация може да бъде намерена на сайта на БДЖ.
Ще бъдат запазени и картите за безплатно пътуване на всички пенсионери, които са работили в системата на железниците. "До 15 февруари 2013 г. всички пенсионирани железничари ще могат да ползват досегашните преференции за безплатно неограничено пътуване, но с нови образци документи", каза министър Московски, цитиран от пресцентъра на министерството си. По думите му след тази дата, освен картата, те ще трябва да, разполагат и с билет с нулева стойност, издаден от билетна каса или във влак. 


Запазва се и безплатното пътуване за работещите в системата на БДЖ и Национална компания "Железопътна инфраструктура (НКЖИ). Представителите на синдикалните организации на железниците се задължават, да не предприемат протестни действия за безплатните пътувания в тези срокове, ако БДЖ и НКЖИ изпълнят поетите ангажименти, се казва в съобщението на транспортното министерство. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK