Фабрики за мляко и за бонбони получиха награди за иновации

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (24)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на jubal harshaw
    jubal harshaw
    Рейтинг: 1291 Весело

    Какви са тия иновации в правенето на мляко? Не ме плашете, аз мислех, че го точат от кравата и най-много му доливат вода, а то ще излезе, че е съвсем неорганична химия...

    За бомбонките също съм любопитен.

    Може ли по-подробно да разкажете?

    http://jubalharshaw.wordpress.com
  2. 2 Профил на fpyyh
    fpyyh
    Рейтинг: 488 Любопитно

    няма ли дума съставки, че да ползвате ингредиенти? може би фирмата се нарича така, за да изглежда по-специална.

    за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
  3. 3 Профил на sisiliya6
    sisiliya6
    Рейтинг: 675 Неутрално

    След толкова горчивини на Президента ни .....да се услади .

  4. 4 Профил на jubal harshaw
    jubal harshaw
    Рейтинг: 1291 Неутрално

    До коментар [#2] от "fpyyh":

    Не, просто менажерът, който е внесъл рецептата за "производство на мляко" не знае ни български, ни английски като хората.

    http://jubalharshaw.wordpress.com
  5. 5 Профил на Lazar Petrov
    Lazar Petrov
    Рейтинг: 577 Неутрално

    До коментар [#2] от "fpyyh":

    не може да си иновативен със съставки, този израз е за традиционни продукти. При по модерни производства трябва да са ингредиенти. И не се казва фирма, а продусер.

  6. 6 Профил на fanagoreca
    fanagoreca
    Рейтинг: 578 Неутрално

    До коментар [#1] от "jubal harshaw":

    Може да е иновация в транспорта, съхранението и опаковането на продукта-конкретно за млякото, в това число и проверката му за съдържание на неоозволени ингредиенти " като свинска мас например...
    Мисля Шарп имаха една такава поточна линия, където дори и мотокара е без шЕфьорин..

  7. 7 Профил на A.K
    A.K
    Рейтинг: 680 Весело

    Всичко много добре но от изброените компании само Оптикс е свързана с нещо техническо. Докато инавациите са при производството на мляко и сладка а не в компании с техниеско и инженерно направление, изобщо да спре да се говори за напредък и иновации.

  8. 8 Профил на jubal harshaw
    jubal harshaw
    Рейтинг: 1291 Весело

    До коментар [#6] от "fanagoreca":

    Може, ама аз лично подозирам, че едва ли. Затова би ми било интересно да прочета информативна статия по темата.

    Лошото е, че журналистиката отива на награждаването, взима един лист от "презентацията" на фирмата и пляка първия абзац.

    И готово.

    http://jubalharshaw.wordpress.com
  9. 9 Профил на albenka_1976
    albenka_1976
    Рейтинг: 367 Неутрално

    тоя само награждава, ама какво ли друго да прави

  10. 10 Профил на fanagoreca
    fanagoreca
    Рейтинг: 578 Неутрално

    До коментар [#8] от "jubal harshaw":

    Ти си абсолютно прав, аз само опитвам да дам гледна точка, доколкото е свързана с мойте професионални забимания.
    То е ясно, че тия "състезания" са като онова с вдин кон, а кизпратените там девойки-журналистки, отиват да си разходят перхидрола, и новата фуста...

  11. 11 Профил на albenka_1976
    albenka_1976
    Рейтинг: 367 Неутрално

    всеки има нужда от поощрение, но....Плевнелиев си не струва

  12. 12 Профил на fanagoreca
    fanagoreca
    Рейтинг: 578 Весело

    Много ви моля, извинете за грешките в правописа!
    Можеха да оставят някой модел телефон със физическа клавиатура....!!

  13. 13 Профил на tralala2010
    tralala2010
    Рейтинг: 482 Неутрално

    [quote#1:"jubal harshaw"]Какви са тия иновации в правенето на мляко? [/quote]
    Вече млекото го доят от палмите.

  14. 14 Профил на head_hunter
    head_hunter
    Рейтинг: 488 Неутрално

    Важен е жеста хора! Ако, Вие държите каквато и да е фабрика, няма ли да се стимулирате в производстовото на каквото и да е? Човек оценява най-малкото, колкото и банално да звучи! Нали знаете, че малките неща правят човек най-щастлив?

  15. 15 Профил на Hristo Hristov
    Hristo Hristov
    Рейтинг: 1291 Неутрално

    До коментар [#1] от "jubal harshaw":

    Само да ти кажа, че иновациите не са свързани само в сектора на ИТ. Прочети един от предходните 7 анализа и ще си отговориш на въпроса.

    www.economistbg.com/
  16. 16 Профил на albenka_1976
    albenka_1976
    Рейтинг: 367 Неутрално

    тоя е само по награждаването и предлагането, не и по вършенето на нещо

  17. 17 Профил на fraktal
    fraktal
    Рейтинг: 8 Неутрално

    На Лъчезар Вълев явно не му е било интересно нито по време на форума, нито да порови в интернет и да види кои са всъщност наградените фирми и какво са направили. Не е счел за нужно да отбележки, че Уолтопия и Хаос Груп са световни пазарни лидери, нито че ЗМД е част от автомобилната електроника в България, която расте значимо всяка година (и вече бг авто-електрониката е 7% от европейската), че имаш развойни звена, които създават много от европейските и световните иновации тук - в София и Варна; Дитра е помогнала на иноваците на много български фирми, включително Уолтопия и Оптикс... не може всички иновации да търсим само в машиностроенето и ИКТ, но и Кейт е в тази компания. Това, че за разнообразие имаш бонбони и кисело мляко не е чак толкова лошо за да се опиташ да подцениш наградите с тях, а да забравиш да видиш другите. Но явно е нов, простено да му е

  18. 18 Профил на jubal harshaw
    jubal harshaw
    Рейтинг: 1291 Весело

    До коментар [#15] от "Hristo Hristov":

    Учтиво си се изразил и изискано. А ако беше казал и нещо конкретно, па и по темата, цена немаше да имаш.

    http://jubalharshaw.wordpress.com
  19. 19 Профил на Irina Staneva
    Irina Staneva
    Рейтинг: 1291 Неутрално

    До коментар [#17] от "fraktal":

    В Капитал има по-подробна новина по темата, разликата е значителна

    http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2012/12/18/1972016_svetovnite_lideri_ot_bulgariia/

  20. 20 Профил на fraktal
    fraktal
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#18] от "jubal harshaw":

    Е, хайде сега, ами малко положете усилия. (за първия пост) "Млечна компания" не винаги означава "прясно мляко". В случая става дума за "кисело мляко" и е ясно, че има "технология", специални кисело-млечни бактерии и т.н. Ел Би Булгарикум всъщност прави закваските, технологиите за производство на сирена, кисели млека (изнася за Япония не самото кисело млядко, а закваската). Фирмата има собствен НИРД отдел, селектира комбинации от бактерии и вижда какви са ефектите. Друг е въпроса дали това е достатъчно "иновативно", можеш ли на тази база да се конкурираш с Nestle (ЕББ беше съ-акционер с тях за сладолед) или да им станеш основен доставчик не само в България. Бонбоните също изглеждат смешно, но материализират също съвместна научно-изследователска и развойна дейност с японски учени и немска фирма. Всички фирми имат сайтове. Иначе, иновации в България се правят не само, както каза президента в офисите на чуждите фирми в България (един от многото по света, че и по балканите), но има достатъчно интересни български фирми, и то не от мутренско-преходен тип.

  21. 21 Профил на fraktal
    fraktal
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#19] от "Irina Staneva":

    Да, все едно двата вестника са били на различни места и не си говорят

  22. 22 Профил на jubal harshaw
    jubal harshaw
    Рейтинг: 1291 Неутрално

    До коментар [#20] от "fraktal":

    общи приказки. за каква конкретна "иновация" е наградата никой не знае. плямпане по български както е обичаят.

    http://jubalharshaw.wordpress.com
  23. 23 Профил на fraktal
    fraktal
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#22] от "jubal harshaw":

    явно предпочиташ да смяташ така. щастлив да си. ако искаш - порови се, ще си отговориш на тези въпроси.

  24. 24 Профил на jubal harshaw
    jubal harshaw
    Рейтинг: 1291 Весело

    До коментар [#23] от "fraktal":

    знам, знам. за първи път в света и за трети у нас.

    http://jubalharshaw.wordpress.com




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK