300 000 автомобила се очаква да напуснат днес София

 

© Архив

 Около 300 000 автомобила се окачва днес да тръгнат да напускат столицата, прогнозираха от столичния КАТ. 80 пътни полицаи са ангажирани с улесняване излизането от града.


От пътната полиция се заканиха, че ще има строг контрол на спазването на правилата за движение по пътищата, а на водачите на технически неизправни автомобили няма да бъде позволено да продължат пътя си. Днес, утре, както и на 27 и 28 декември контролът ще е съсредоточен на изходите на София. На 26 декември и 1 януари повече сили ще бъдат съсредоточени на входовете на града.


Днес от 16 до 22 часа влиза забрана за движение на тежкотоварни автомобили с тегло над 10 тона по основните пътни артерии в страната. Забраната ще е в сила също утре от 8 часа до 12 часа.
За да се улесни прибирането на хората след коледните празници камионите ще бъдат спирани също на 26 декември от 12 часа до 22 часа. На 28 декември забраната ще е в сила от 16 до 22 часа, за да се облекчи трафика преди Нова година. На 1 януари 2013 г., когато се очаква да е основният поток към градовете ограничението ще важи от 12 до 22 часа.


Миналата година по време на коледно-новогодишните празници в страната са станали 144 тежки пътнотранспортни произшествия с 13 загинали и 174 ранени.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK