Би Ти Ви връща сигнала към "Булсатком" за празниците

Би Ти Ви връща сигнала към "Булсатком" за празниците

© Цветелина Белутова, КапиталСамо заради вас, верните наши зрители, връщаме сигнала си към Булсатком за предстоящите празници, считано от днес, 23 декември, 16 часа", заявиха от Би Ти Ви.


Междуфирмен спор между "Би Ти Ви Медиа груп" и сателитния оператор "Булсатком" остави абонатите му без достъп до програмите на телевизията.


Сигналът е спрян в три часа сутринта на 22 декември и причината според Би Ти Ви е, че "Булсатком" системно не плаща задълженията си, които са в големи размери. Вчера към Би Ти Ви Медиа груп се присъедини и телевизията ТВ7, която обяви че отказва достъп на "Булсатком" към каналите на ТВ7 и "Супер 7" от полунощ на 23 декември. Според двете компании "Булсатком" системно не изплаща задълженията си и декларира по-малък от реалния брой абонати, с което допълнително сериозно ощетява възможностите на телевизионните канали за инвестиции в ново, качествено съдържание. И двете компании обявяват, че ще възобновят сигнала след като операторът погаси задълженията си, а преговорите по договора за 2013 г. приключат успешно.
Междувременно, Българската асоциация на кабелните и комуникационни оператори (БАККО) обяви, че нейните членове също няма да излъчват програмите на Би Ти Ви "поради едностранното прекратяване на договорите от страна на медийната група".


Членове на асоциацията са 21 компании, между които "Виваком", "Близу", "МСАТ кейбъл", "Нетера", се вижда от сайта й. Според съобщението участващите в сдружението държат 40-процентен дял от пазара на платената телевизия.


"Ако Булсатком не гарантира промяна в търговските си практики към нас в предстоящите дни, твърде вероятно е да не успеем да подпишем нов договор с тях от 1 януари 2013 г. за излъчването на програмите на "Би Ти Ви Медиа Груп", съобщиха от компанията и обещаха, че екипът им ще работи по празниците, за да разреши проблемите с кабелния оператор.


От БАККО заявиха вчера, че "Би Ти Ви Медиа Груп" са сменили условията към операторите. "Задължителен пакет от всичките 6 програми на Би Ти Ви без възможност за закупуване на права върху една или няколко от тях и нови неизпълними условия без наличието на прозрачна тарифа с ясни принципи на ценообразуване, са причина за възникналия спор между оператори и медията", се казва в съобщението на сдружението.


"Поставените от Би Ти Ви нови изисквания към някои от операторите са на път да ги принудят да увеличат драстично цените на крайните потребители", предупреждават доставчиците.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK