Старите автобуси в лошо състояние в София ще бъдат подменени през 2013 г.

<em>Снимката е архивна</em>

© Мария Съботинова, СГ/ИИ

Снимката е архивнаПрез 2013 г. да бъдат спрени старите автобуси в градския транспорт, които са в много тежко състояние. Това обещава столичният зам.-кмет Любомир Христов в интервю за "Фокус". Това ще стане с доставката на нови превозни средства с финансиране от европейската оперативна програма "Околна среда".


"С приключването на проекта ще можем да спрем не само червените "Икаруси", но и стари "Мерцедес"-и, "Ман"-ове", посочва Христов и уточнява, че това ще са само тези, "които обаче са в тежко експлоатационно състояние".


Той припомни, че в момента се провеждат обществени поръчки за доставка на 50 тролея, 20 нови трамвая и 10 влака за метрото.


"Ще бъдат предоставени около 50 млн. евро по "Околна среда" за закупуване на около 120 нови автобуса, които трябва да бъдат оборудвани с газови двигатели по отношение на изпълнение на показателите за екологичност и достъпна среда", посочи още зам.-кметът.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK