Армията почете военните, загинали при атентата в Ирак през 2003 г.

Архив

© Надежда Чипева, Капитал

АрхивБългарската армия днес отдава почит на военнослужещите, загинали при терористичната атака на военна база "Индия" в Кербала, Ирак, съобщи Министерството на отбраната.


Инцидентът се случи точно преди девет години на 27 декември.


Във военните формирования  32 990 – Пловдив, 24 150 – Стара Загора,           26 400 – Благоевград и 34 750 – Карлово, с възпоменателни церемонии и едноминутно мълчание беше отдадена почит на майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев и офицерски кандидати Иван Инджов, Антон Петров и Свилен Киров от Първия пехотен батальон, участвал в операцията на Коалиционните сили за стабилизиране и възстановяване на Ирак.
Военнослужещи от военно формирование 26 400 – Благоевград, водени от заместник-командира майор Истилиян Дуков, присъстваха на възпоменателната церемония в памет на майор Георги Качорин в неговото родно място в с. Горно Драглище, община Разлог.


Заместник-командирът на 68-а бригада Специални сили полковник Михаил Попов и бойци от формированието се поклониха на гроба на офицерски кандидат Антон Петров в гробищен парк  "Чародейка" в град Русе. Заместник-началникът на щаба подполковник Николай Николов и военнослужещи от Специалните сили отдадоха почит на гроба на старши лейтенант Николай Саръев в гр. Крумовград.


Началникът на щаба на военно формирование 34 750 – Карлово, полковник Емил Янев и военнослужещи от гарнизон Казанлък положиха цветя на гроба на офицерски кандидат Иван Инджов в Казанлък.


В гр. Добрич заместник-командирът на военно формирование 54 060 – Шумен, майор Димитър Попов и военнослужещи от военното формирование отдадоха почит на гроба на офицерски кандидат Свилен Киров.


На всички възпоминателни церемонии в памет на загиналите бойци бяха положени венци от името на министъра на отбраната Аню Ангелов, началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK