Касиерът на регионалното министерство е уволнен за длъжностно престъпление

Лиляна Павлова е подписала заповедта за незабавно уволнение от длъжност.

© Надежда Чипева, Капитал

Лиляна Павлова е подписала заповедта за незабавно уволнение от длъжност.Касиерът на Министерството на регионалното развитие благоустройството (МРРБ) е задържан на 28 декември по подозрение за присвояване на четири хил. лв. Със заповед на министър Лиляна Павлова е уволнен от длъжност незабавно, съобщиха от министерството.


Органите на МВР са сезирани по сигнал от страна на МРРБ. От тяхна страна са предприети спешни действия. В резултат служителят е задържан в столичното V-то районно управление за разпит.


Установено е, че на 27 декември на касиерката Глория Григорова са връчени 20 хил. лв. за внасяне в банка за приключване на счетоводната година. От посочената сума са внесени само 16 хил. Липсата е установена и е назначена ревизия. В обяснението си касиерът подчертава, че деянието е по лични причини, които не отговарят на истината.
По случая е образувано досъдебно произво по чл. 201 от Наказателния кодекс, който се отнася за длъжностно присвояване и за него е предвидено лишаване от свобода до осем години, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния.


Министерството на регионалното развитие и благоустройството оказва пълно съдействие за установяване на фактите по него, уточниха от ведомството. От МВР съобщиха, че работата по случая продължава.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK