Дело за убийство започва отначало заради "непреодолими нарушения" в присъда на съдия Янева

Владимира Янева - председател на Софийския градски съд.

© Красимир Юскеселиев

Владимира Янева - председател на Софийския градски съд.Дело за убийство в столичния квартал "Люлин" от септември 2009 г. , което приключи на първа инстанция с осъдителна присъда от 13 години и обезщетение от 100 хил лв, ще трябва да започне отначало. Причината е че решението на председателя на Софийския градски съд – Владимира Янева е пълно с "непреодолими нарушения" на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК). Това става известно от мотивите на Софийския апелативен съд (САС), цитирани от "Медиапул".


Съдиите Антоанета Данова, Лада Паунова и Вера Цветкова отменят присъдата и връщат делото за ново разглеждане на първа инстанция, но от друг състав на СГС.


В решението на САС не се акцентира върху фактите по същество, защото многобройните грешки, допуснати от Владимира Янева са направили невъзможна проверката на фактите по делото, става ясно още от решението. Според обвинителния акт на 15 септември 2009 г. подсъдимия Румен Костов е прострелял с два куршума в главата Йоан Пецев в автомобила му.  
"Знаем кой е извършителят. В момента го издирваме, за да го заловим. Причините за стрелбата са неуредени финансови взаимоотношения. Стрелецът е дължал голяма сума пари на ранения", заяви само ден след стрелбата вътрешният министър Цветан Цветанов. По-късно простреляният умира в болницата, а Костов е задържан и обвинен за умишлено убийство. Делото срещу него започва през 2010 г. и стига до САС през тази година. Присъдата на Янева, която е семейна приятелка на вътрешния министър, е от 28 октомври 2011 г. Тя е депозирала мотивите си година по-късно, в нарушение на препоръчителния едномесечен срок.


Решението на втората инстанция е от ноември. В него е записано, че сред допуснатите грешки от Янева са незаконно приобщени свидетелски показания от досъдебната фаза и липса на каквито и да е мотиви за размера на наказанието и доводите за определяне на 100 000 лева обезщетение за роднините на убития. Само последните две са "абсолютно основание за отмяната й (на присъдата – бел.ред.) и връщане на делото за ново разглеждане", пише в решението на САС.


"Първостепенният съд (СГС – бел.ред.) е допуснал нарушения при събиране на доказателства в хода на съдебното следствие, в частност, не е спазил установената в НПК процедура за приобщаване на свидетелски показания, дадени в хода на досъдебното производство. Показания на свидетели от досъдебното производство са четени, без да се мотивират констатираните от решаващия съд основания за това, без да се спази установената в чл. 281 от НПК процедура (бел. ред в този член ясно са разписани всички случаи и изисквания, при които съдът може да пристъпи към четенето на показания, дадени по време на разследването, за да ги използва след това в мотивите към решението си по конкретното дело.) и без да посочено конкретното законово основание за осъществяване на тази дейност", е записано още в решението.


Владимира Янева е допуснала и друго съществено нарушение, приобщавайки към делото показания, събрани по време на разследването. В мотивите си тя е посочила., че се позовава на разпит на свидетел, направен на дата, на която същият всъщност е разпитан два пъти – един пред съдия и един – пред разследващи.  


"Освен, че редът за приобщаване на такива показания от досъдебното производство е различен, както и са различни доказателствените последици, на практика не става ясно кои точно показания са приобщени – дали тези пред разследващ орган или пред съдия. Не може да се прецени по отношение на кои показания се отнася прочитането, а оттам – не е налице яснота по отношение на кои конкретни изявления на свидетеля, обективирани в разпит, са приобщени и съответно – кои доказателствени факти могат да бъдат поставени в основата на фактическите изводи", пише още Апелативният съд.


"Внимателният прочит на мотивите на атакуваната присъда изисква да се отбележи, че
първостепенният съд е бил доста непрецизен в правните си изводи, при обосноваване на съставомерността на деянието, не са ясно отграничени обективните и субективни признаци на състава на престъплението, липсва последователност и конкретност на съображенията. Това само по себе си не съставлява нарушение от категорията на съществените, но въззивният съд намира за необходимо да направи тази констатация", става ясно от решението на втората инстанция.  

Коментари (297)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 583 Весело

  Не мое да е верно.
  Семейната приятелка на Цвинокио не е способна на такова нещо.Никогиш.

 2. 2 Профил на Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Рейтинг: 636 Разстроено

  "Професионалистката", трябва да бъде принудена и да плати всички разходи по делото с лични средства само така могат да се спрат подобни извращения.
  Докога България ще трябва да плаща за откровенната некадърност на съдии,прокурори и дознатели ,които с действие и бездействие рушат съдебната система и са причина за многобройните осъдителни присъди в Страсбург.

  АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯ
 3. 3 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Сега като взехте паричките направете всичко възможно да го изкарате невинен и да пуснете на свобода.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 4. 4 Профил на Бил Тамусен
  Бил Тамусен
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Пази Боже от адвокати, полицаи или политици!

 5. 5 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  Надявам се ВСС да вземе бързо отношение по случая. И калинката да си получи заслуженото.

 6. 6 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Владимира Янева е допуснала и друго съществено нарушение, приобщавайки към делото показания, събрани по време на разследването. В мотивите си тя е посочила., че се позовава на разпит на свидетел, направен на дата, на която същиятвсъщност е разпитан два пъти – един пред съдия и един – пред разследващи. "Освен, че редът за приобщаване на такива показания от досъдебното производство е различен, както и са различни доказателствените последици, на практика не става ясно кои точно показания са приобщени – дали тези пред разследващ орган или пред съдия. Не може да се прецени по отношение на кои показания се отнася прочитането, а оттам – не е налице яснота по отношение на кои конкретни изявления на свидетеля, обективирани в разпит, са приобщени и съответно – кои доказателствени факти могат да бъдат поставени в основата на фактическите изводи", пише още Апелативният съд.  Смърди та се не трае. На корупция.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 7. 7 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 583 Весело

  ...."председателя на Софийския градски съд и семейна приятелка на вътрешния министър Цветан Цветанов – Владимира Янева е пълно с непреодолими нарушения".....много важно е автора да " закове "...семейна приятелка -това е нещо като... ".Аз да напиша , че сестра ти е курва , а ти иди и доказвай , че нямаш сестра"...безпристрастно...

 8. 8 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 787 Неутрално

  И к'во от това? Очаквате санкции от инспектората или етичната комисия към ВСС? СМЯХ! СМЯХ! СМЯХ! Те тези от независимата съдебна власт си правят каквото си искат.Сами се контролират.Дори действат противоконституционно.Преен пример избора на главен прокурор.Но има и ВИДОВДЕН!!! !

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 9. 9 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Как пък все за убийци има процесуални нарушения...миришеееее...

  bigman
 10. 10 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Антоанета Данова, Лада Паунова и Вера Цветкова не са никакви съдии, а най-обикновени корумпета.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 11. 11 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Това ако беше в пловдивски съд минава без проблеми.Не било ясно кои точно свидетелски показания-ами не може ли да бъдат всички свидетелски показания-и от единия разпит и от другия.Явно са се заяли с Янева.Не че я обичам нещо,но това което са писали съдиите на Пенгеза са пълни глупости.И другите огромни пропуски са същите.Ами изключете тези доказателства и помислете-с останалите доказателства не може ли да се докаже пак присъдата.Явно чичко паричко пак се е намесил.

 12. 12 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#10] от "Wrornoxmaniak":
  Абе Порни...оплетохте се на кълбета...
  Айде стига смях и насекоми с черни точки на червен фон....

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 13. 13 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 760 Неутрално

  До коментар [#3] от "Wrornoxmaniak": Айде бе, со-пол зелен герберастки, стига си се размазвал по форума........

 14. 14 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 760 Неутрално

  До коментар [#9] от "BGman1": Да де, да... мирише...на герберско ла-йно......

 15. 15 Профил на Iloslav Kaimakanov
  Iloslav Kaimakanov
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#5] от "hodounski":

  Надявай се. Като сменим още няколко ВСС
  пред погледа на ЕК може и това да стане.
  Но засега ГЕРП (цв.цв.) води с 18:4 гласа.

 16. 16 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#12] от "drakar65":

  Съжалявам, вече ти написах какво ми е мнението за теб.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 17. 17 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  "пълно с непреодолими нарушения на Наказателно-процесуалния кодекс" - много ГРИЖИ има, та сигурно не е от НЕЗНАНИЕ.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 18. 18 Профил на Горбачов
  Горбачов
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#3] от "Wrornoxmaniak":

  Давай приятелю, давай. От пресцентъра на Цвинокио отдавна сте го обявили човека за убиец, но по-лошото е, че дори той да е такъв, скалъпените ви процеси ще го оставят на свобода.

  Ами ако пък е невинен, ти всъщност от къде знаеш, че е виновен. Онези, които ти спускат какво да пишеш по форумите ли са ти казали, че е виновен. Ама ти вярваш ли им?

  Горбачов
 19. 19 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#14] от "joro4900":


  [quote#14:"joro4900"]До коментар [#9] от "BGman1": Да де, да... мирише...на герберско ла-йно......
  [/quote]
  Стой си на топло и не крякай много...да не мине котарака...

  bigman
 20. 20 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 698 Весело

  ТОЙ ги хваща, ТЯ ги пуска!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 21. 21 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Неутрално


  ВЕЧЕ > е практика >

  Апелативните Мутри > да се правят на важни, да отменят присъди и да кривораздават.


  В случая става въпрос за Трите Фукли .......

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 22. 22 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  " не са ясно отграничени обективните и субективни признаци на състава на престъплението, липсва последователност и конкретност на съображенията"

  Някакво ново определение за неграмотност ли е това?

 23. 23 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1329 Любопитно

  [quote#6:"Wrornoxmaniak"]Смърди та се не трае. На корупция.[/quote]

  И аз така мисля..
  Два куршума в главата, 13 години лишаване от свобода. По 6.5 години за всеко парче олово..
  Па и нефелно водене на процес..
  Абе, колко ли е гушнала приятелката на Цвъ?

  Ecrasez l’infâme
 24. 24 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Мерзки нищожества са тази и Туй и ментора Му!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 25. 25 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#23] от "Graf":

  Има нещо нефелно. В мисленето.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 26. 26 Профил на valerivutev
  valerivutev
  Рейтинг: 374 Неутрално

  На тази муцуната и е необременена от каквато и да е мисъл. И това същество раздава правосъдие, съжалявам нормалните хора на които им се наложи от това нещо да очакват справедливост.

 27. 27 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1152 Весело

  [quote#3:"Wrornoxmaniak"]Сега като взехте паричките [/quote]
  Гузен , негонен бяга.Абе кво стана сега.Заради семейната , убиец стои на свобода.Ми мотивите.Май една друга е взела парите.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 28. 28 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1583 Весело

  А така .....

  Предразсъдъците са за ограничените.
 29. 29 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#16] от "Wrornoxmaniak":

  Па аз нищо не пиша за теб!
  Даже те защитих когато бе станал "медийна звезда"!
  За резервната скамейка с калинки!
  За това е въпроса!
  Толкова ли нямате можещи и умни хора, а слагате верни партийци/ква партия е герб, друг въпрос/, ама ден след ден скандали....
  Сами си сечете клона....

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 30. 30 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1152 Весело

  [quote#21:"barcelonski"]ВЕЧЕ > е практика > [/quote]

  Присъдата на Янева е от 28 октомври 2011 г. Тя е депозирала мотивите си година по-късно, в нарушение на препоръчителния едномесечен срок.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 31. 31 Профил на limlimlim
  limlimlim
  Рейтинг: 374 Неутрално

  За злонамереност трябват доказателства, а не партийни пристрастия. За некадърност е очевАдно, но е в сила и за 90% от останалите т. нар. МАГИСТРАТИ!!!

 32. 32 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#19] от "BGman1":

  Няма нужда да тролиш! Разконспириран си. Уорни може и да не е подставен писач, ти обаче си! Доказа го в момента, в който реши да замажеш неговия гаф или шега. Удивително е, как при появата на материал с действащи лица приятели на Цв, веднага изскачате дружината да оплюва "корумпираните" Калпакчиев и Тодорова.

 33. 33 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално
 34. 34 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  По принцип не мога чета текст в който има повече от 3 реда без да се появи някоя формула.
  От горния текст ми се драйфа допълнително, освен от локумите-тавтологии и от наглостта на изродите от определено съсловие.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 35. 35 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Дайте линк към мотивите на Янева (че не ми се рови) и да се посмеем на правопис и "логика"

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 36. 36 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Порни и другите клакьори ако имаха капка свян щяха да си сменят никовете и да се скатаят известно време. Особено след като лъснаха постингите им с инструкции от централата. Как пък никой не вдяна, че семейната приятелка е забавила и мотивите с една година, и се е оплела в поръчка!? Що пък тя да не е корумпе, затова, че е оплела конците на делото? Ама не е ли вече нахално и нагло да се казва, че са от грешната страна на съдии, които си вършат работата!?

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 37. 37 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#27] от "Трактор и Тиква":

  Тиквуне, на по-прозорливите ясно кой кого иска да пусне на свобода. Ти и мисъл сте две абсолютни противоположности.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 38. 38 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  [quote#25:"Wrornoxmaniak"]Има нещо нефелно. В мисленето.[/quote]

  Ъхъ..
  Пак съм съгласен.
  Абе, знаеш ли, онзи гръмнатият бил от свидетелите срещу Таки. А Таки беше главен спонсор на кмето на София и организатор на мелетата пред парламента януари 2009 година. Га кмета активира дилърчетата от левскарската агитка, а после с Миков разиграха сценката с бомбата..
  Уорни, що толкуз милостива Янева към килъра на Таки бе душа?
  Калинки, ама с мирис на канализация.
  http://www.youtube.com/watch?v=iKdl5r7_ZPc

  Ecrasez l’infâme
 39. 39 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 636 Любопитно

  Добре де , ако е убил човека за пари тези съдии на какви се правят ?

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 40. 40 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#37] от "Wrornoxmaniak":

  Ти пак ли си тук?

  Знаеш ли, какво е "Гьонсурат"?

  Хитростта пречи на мисълта!
 41. 41 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#35] от "Музар":

  Муцка, имаш мотивите и логиката на Антоанета Данова, Лада Паунова и Вера Цветкова. Не чувам да издаваш никакви стонове и звуци? Защо? Съгласен си?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 42. 42 Профил на Otchuzden
  Otchuzden
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Лада Паунова доколкото се сещам оправда Маргините. Да се сещате някой по-голям играч, който Софийски апелативен съд да не е оправдал? Разбира се това не показва някакви изключителни умения. Както казваше един американски прокурор, "при вашето адвокатско НПК един средно грамотен студент по право няма проблем да намери каквото си иска нарушение."

 43. 43 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#39] от "zmii4e":

  Те не го оправдават, а връщат делото на първа инстанция, където някой не толкова зает в подмазване на началниците си и интригантстване съдия ще подреди доказателствата и евентуално ще разпореди събиране на допълнително доказателства.

 44. 44 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  ГЕРБ и по-специално Цвъцо набъка държавното управление с откровени некадърници.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 45. 45 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#38] от "Graf":

  Така, така. Таки свалил БСП-то от власт. Давай, още можеш.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 46. 46 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 969 Любопитно

  Госпожата, едно от основните протежета на представителите на мафията във властта - Тиквата и Цвък

 47. 47 Профил на Луд Общественик
  Луд Общественик
  Рейтинг: 860 Разстроено

  Ако форумните мозъци се абстрахират от това коя е Янева, може би ще проумеят, че всъщност наказанието е доста малко за убийство - 13г. и 100 000лв - някой от големите разбирачи тук би ли се почуствал възмезден ако беше техен роднина? Не ме интересува, че няма мотиви, защото и един човек го няма.

  Аман от късогледствие....

  Удавете ги в сигнали: https://grajdanite.bg/home
 48. 48 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 527 Неутрално

  [quote#10:"Wrornoxmaniak"]Антоанета Данова, Лада Паунова и Вера Цветкова не са никакви съдии, а най-обикновени корумпета.[/quote]

  Хохохо, това разстроено ли трябваше да бъде

 49. 49 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1152 Весело

  [quote#37:"Wrornoxmaniak"]Тиквуне, на по-прозорливите ясно кой кого иска да пусне на свобода. Ти и мисъл сте две абсолютни противоположности[/quote]
  Ти не си сред първите , а мислите ми , каквито и да са ,поне са си мои.Иначе с това забавяне на мотивите и на непрозорливите е ясно.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 50. 50 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#40] от "Stream, Седмица БАН за критика на Дневник!":

  Абе, много ми харесвате в логиката си. Всички до един от опозиционерите. Особено като тръгнете да защитавате некой доказан убиец. А пък после мрънкате след поредните загубени избори как ви бил виновен народа.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 51. 51 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 969 Неутрално

  [quote#44:"Десен"]ГЕРБ и по-специално Цвъцо набъка държавното управление с откровени некадърници.[/quote]

  Тези същите искат още 4 г. мандат, за да доокрадат, доопоскат и досъсипят страната

 52. 52 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#48] от "TPOTOAP":

  Иди питай близките на убитият.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 53. 53 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  ГЕРБ изкара на преден план една шепа съдии които по - един или друг начин са манипулирани от тях с къде законно къде незаконно подслушване но останалата част не може всички да уволниш и осъдиш а по - вероятно е обратното, защото както
  писа Чърчил :
  '' Преен пример избора на главен прокурор.Но има и ВИДОВДЕН!!! ! ''
  След празниците ще има яко сурвакане от ЕС а на всичко отгоре и ще трябва да платим към 1.8 млрд. по врътката с външният дълг на Милен Велчев и тогава ще видим смех голем само, че този път всички виновни ще си платят масрафа.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 54. 54 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Очаквам ВСС да я освободи като съдия под давлението на Цвинокио. Нали така направи със съдия Тодорова?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 55. 55 Профил на juventino
  juventino
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#3] от "Wrornoxmaniak":

  Порни, това ли ти казаха да напишеш!? Много плоско- личи си дългата ръка и плоския ум на Цвъцко...

 56. 56 Профил на Meir
  Meir
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#41] от "Wrornoxmaniak":

  До коментар [#50] от "Wrornoxmaniak":

  Тези мнение достигнаха до вас с финансовата подкрепа на ПП ГЕРб

 57. 57 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 708 Неутрално

  да сложиш неук да продава картофи на сергията, няма да е толкова фатално ама да сложиш неук магистрат в тога да раздава присъди е все едно да сложиш човек с книжка за мотопед да управлява пътнически самолет.

  За едно му свалям шапка на ББ - уникална способност да подбира и привлича към себе си...

 58. 58 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  СЪЩЕСТВЕНО НАРУШЕНИЕ НА ПРОЦЕСУАЛНИЯ ЗАКОН, непреодолими нарушения на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) Наказателно-процесуалният кодекс определя реда, по който се извършва наказателното производство, за да се осигури разкриване на престъпленията, разобличаване на виновните и правилно прилагане на закона. Като осъществява задачите по ал. 1, Наказателно-процесуалният кодекс осигурява защитата от престъпни посегателства срещу Република България, срещу живота, свободата, честта, правата и законните интереси на гражданите, както и срещу правата и законните интереси на юридическите лица, и съдейства за предотвратяване на престъпленията и укрепване на законността. Наказателно-процесуалният кодекс се прилага за всички наказателни дела, образувани от органите на Република България. Всеки съдия съгласно чл.155 от ЗСВ при първоначално встъпване в длъжност полага следната клетва : "Заклевам се в името на народа да прилагам точно Конституцията и законите на Република България, да изпълнявам задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъда безпристрастен, обективен и справедлив, да допринасям за издигане престижа на професията, да пазя тайната на съвещанието, като винаги помня, че за всичко отговарям пред закона. Заклех се!". Това нарушение, граничещо с престъпление, е христоматиен пример и категорично основание за налагане на Владимира Янева най-тежките дисциплинарни наказания по чл.308, ал.1, т.4 и 6 ЗСВ.

 59. 59 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 636 Разстроено

  До коментар [#43] от "nikero":
  Майна и на тази статия , смърди на корупция , некъдърност и интриги .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 60. 60 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1152 Весело

  [quote#50:"Wrornoxmaniak"]Особено като тръгнете да защитавате некой доказан убиец[/quote]
  Кво да го защитаваме.Янева вече е свършила тая работа ,като е смачкала делото.И понеже според Цвък е голямо Про , остава единствено хипотезата че е сбирала за някой имот/от Софийски имоти,може би/..Сега чакам ВСС производство за уволнението и.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 61. 61 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#49] от "Трактор и Тиква":


  [quote#49:"Трактор и Тиква"]а мислите ми , каквито и да са ,поне са си мои.[/quote]

  Същото викат и ония за Владимир Каролев къде му поддържат фейсбук страницата. Но, иначе регистрацията ти, името, аватарът говорят за нещо съвсем друго.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 62. 62 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 479 Неутрално

  ГЕРБ не само тая калинка сложиха на ръководен пост. По-наглото беше, че сложиха за шеф на Върховния административен съд един малоумник- ченгенце завършило Симеоново, който хабер няма от право, да не говорим от по-трудната му част- административното право. И при това го направиха с долнопробна сделка - дадоха 7 години омбудсмански пост на Константин Пенчев за да отстъпи поста на ченгенцето.
  Заради опитите да окупира и съдебната система ГЕБР отнася плюмките за всеки гаф на мършите в тоги- били те съдийски или прокурорски.

  Има ли живот след демокрацията ?
 63. 63 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  [quote#45:"Wrornoxmaniak"]Така, така. Таки свалил БСП-то от власт. Давай, още можеш.[/quote]

  Не бе. Другояче е. Таки и съдружници пратиха на свидетеля Йоан Пецев един да му пусне два куршума в главата, а Янева "даде" на килърчето 13 години и написа нефелен съдебен акт.
  А Таки си вее гащите в Дубай, люлинските дилърчета продават бело, а ББ и ЦвъЦвъ са борци с мафията...
  Голема борба пада.

  Ecrasez l’infâme
 64. 64 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#59] от "zmii4e":

  Имаше статистика относно Янева - брой постановени присъди, колко от тях са отменени на втора инстанция, колко са със забавени решения и колко със забавени мотиви. Моят извод е, че на тази жена не и пука за правосъдието. Интересува се само от кадруване.

 65. 65 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#60] от "Трактор и Тиква":

  Тиквуне, точно тази статия е олицетворение на процесите в съдебната система. Ясно се очертава кой е добър и кой лош. Не съм ти аз виновен, че не можеш да се определиш къде да застанеш. То е до потенциал, до умствен багаж.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 66. 66 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 688 Весело

  По празниците от щаба на партията дали дават двойни надници. Че ти момчета ще се изпотрепят да пишат по форумите?
  Най-тъпото е, че от нашите данъци се плащат пари за глупости.
  Уорни, пиши по-рядко, че не можем да сколасаме да ти плащаме изработката.

 67. 67 Профил на a.sensible
  a.sensible
  Рейтинг: 471 Неутрално

  На настоящия етап този казус е тест и за прокуратурата, доколкото решението на САС не е окончателно и може да бъде протестирано пред ВАС от прокурора.

 68. 68 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#61] от "Wrornoxmaniak":

  Владимира Янева е освидетелствена с психично заболяване, циклофрения. Това са простите факти. Прецени сам доколко е нормално (или дори законосъобразно) да работи това, което работи...

 69. 69 Профил на Meir
  Meir
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#64:"nikero"]Моят извод е, че на тази жена не и пука за правосъдието. Интересува се само от кадруване.[/quote]
  и софийски имоти, както подобава на всеки уважаващ себе си, социално слаб магистрат...

 70. 70 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#58:"latcho59"]чл.308, ал.1, т.4 и 6 ЗСВ. [/quote]
  чл.308, ал.1, т.5 и 6 от Закона за съдебната власт за накърняване престижа на съдебната власт и виновно неизпълнение на служебните задължения на съдия и нарушаване на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.

 71. 71 Профил на Андрешко
  Андрешко
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#52] от "Wrornoxmaniak":

  Ти иди питай, бившия премиер Димитър Попов, изпратил на смърт невинен човек. Затова презумпцията за невинност я има в правото повече от 2000 години, защото "По-добре 100 виновни да останат на свобода, отколкото един невинен да отиде в затвора".
  Прилагането на този принцип от Римското право се олицетворява от анекдота за император Юлиян:
  “Обвиняемият Нумериус единствено отрича своята вина , виждайки, че няма достатъчно доказателства срещу него. Възмутен обвинителят се обръща към Юлиян с думите “ O, знаменити Цезаре, ако е достатъчно да се отрича, тогава какви са последиците за виновните?” На тази реплика Юлиян отговаря “ Ако е достатъчно да се обвинява, какви ще бъдат последиците за невинните?”
  Явно юридическият факултет на ВИФ се опитва да пренапише хилядолетни правни норми.

 72. 72 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 969 Неутрално

  До коментар [#47] от "PLAATS":

  Става дума за нещо съвсем друго - семейната приятелка на милиционера от ГЕРБ е извършила серия от нарушения. Ти говориш за правораздаване в стил "Цветанов"

  BTW, "късогледствие" е интересна дума

 73. 73 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 785 Любопитно

  До коментар [#6] от "Wrornoxmaniak":
  Порни, не си ли отстранен от случая след онази публикация за теб?

  apoloniy
 74. 74 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  Интересно, че ако един хирург, примерно, не си сложи ръкавици преди операция, то всички ще се съгласят, че същият е абсолютен идиот. Ако продавачката в хранителен магазин най-редовно не си мие ръцете, след като е ходила на тоалетна, всеки ще си каже, че това момиче не е за тази работа. Доколкото си спомням при шофьорските изпити съществува самостоятелно основание за късане от рода на "очевидно неумение да се управлява автомобил"...

  Да се четат показания на свидетели, събрани на досъдебното производство, без да се сочи на кое именно основание по чл. 281 НПК, си е фрапираща некомпетентност, която не се нуждае от допълнителен коментар. Както се казва - "Майсторът се познава по работата"...

 75. 75 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1152 Весело

  [quote#65:"Wrornoxmaniak"]Ясно се очертава кой е добър и кой лош. Не съм ти аз виновен, че не можеш да се определиш къде да застанеш. То е до потенциал, до умствен багаж[/quote]
  Порняк , ти с мизерните си юридически познания , ако имаш два грама мозък , нема изобщо да пишеш под тая статия.Ма ей го на , немаш.От тая статия става ясно , че Семейната е смачкала дело.Чак толкова некадърна не е.Сега ,при връщането в СГС , съвсем случайно това същото дело ще се падне сигурно на Крънчова и тоя убиец ще си остане вечно ненаказан.А Янева ще стане малко по имотна,като семейният и приятел.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 76. 76 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#63] от "Graf":

  Ами пада. Залавят цели кораби. Получават признание и награди. Изпращат престъпниците да ги съдят в чужбина, щото тук нали виждаш какво се получава.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 77. 77 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Още една "Калинка"...

  Проклета да е Русия!
 78. 78 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 969 Неутрално

  До коментар [#77] от "КДС":

  Калинка - Цветановка

 79. 79 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1152 Весело

  [quote#61:"Wrornoxmaniak"]Но, иначе регистрацията ти, името, аватарът говорят за нещо съвсем друго. [/quote]
  И за какво.Я ни просветли.Или директно да се обърна към пресцентъра , да не объркаш нещо.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 80. 80 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#75] от "Трактор и Тиква":

  Знаеш ли, много е хубаво да има такива случаи, та хората сами да си преценяват кой какво е смачкал и кой какво се опитва да направи в съдебната система.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 81. 81 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 556 Весело

  До коментар [#38] от "Graf":

  Га едохте по 0,7 кебаБчета при Доган и Станишев си мълчахте, а сега плюскате по 30 и рИвете.

  Вяра. Надежда. Любов.
 82. 82 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1152 Весело

  [quote#76:"Wrornoxmaniak"]Ами пада. Залавят цели кораби[/quote]
  Половин кораб трудно се залавя.Обикновено се вади.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 83. 83 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1329 Весело

  [quote#76:"Wrornoxmaniak"]Ами пада. Залавят цели кораби. Получават признание и награди.[/quote]

  Верно е.
  Испаците фанаха танкер. Има развитие и в мащаба, и в организацията.
  На пожар пратиха Цвъ да разбере кво става из страната на Санчо Панса.
  А некои доклади по темата, европейски и отвъдокеански викат, че порт Варна конкурирал некои холандски и белгийски портове.

  Ecrasez l’infâme
 84. 84 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Присъдата на Янева е от 28 октомври 2011 г. Тя е депозирала мотивите си година по-късно, в нарушение на препоръчителния едномесечен срок."

  А уволниха съдия Мирослава Тодорова,заради забавени с 3 месеца мотиви!...

 85. 85 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  До коментар [#50] от "Wrornoxmaniak":

  Не става въпрос за логика а за елементарно благоприличие и морал! Става въпрос за тебе а не за статията!
  Всеки нормално възпитан човек повече не би се появил тука!
  [quote#56:"Meir"]До коментар [#41] от "Wrornoxmaniak":

  До коментар [#50] от "Wrornoxmaniak":

  Тези мнение достигнаха до вас с финансовата подкрепа на ПП ГЕРб [/quote]
  И аз се съгласявам с "Meir"

  Хитростта пречи на мисълта!
 86. 86 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 969 Весело

  [quote#56:"Meir"]Тези мнение достигнаха до вас с финансовата подкрепа на ПП ГЕРб [/quote]

  И си вървят със съответните инструкции, за които ние разбираме от време на време

 87. 87 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1152 Весело

  [quote#68:"Yomega"]Владимира Янева е освидетелствена с психично заболяване, циклофрения. Това са простите факти. Прецени сам доколко е нормално (или дори законосъобразно) да работи това, което работи... [/quote]
  Нема как да прецени.И той като нея.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 88. 88 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#74] от "inn":

  Фактическите изводи могат ли да бъдат коригирани от втората инстанция и без делото да се връща за ново доразглеждане?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 89. 89 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1152 Весело

  [quote#83:"Graf"]А некои доклади по темата, европейски и отвъдокеански викат, че порт Варна конкурирал некои холандски и белгийски портове[/quote]
  Та ДЕА откри чак офис ,щото иначе много им верва.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 90. 90 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 969 Любопитно

  [quote#62:"mediator37"]ГЕРБ не само тая калинка сложиха на ръководен пост. По-наглото беше, че сложиха за шеф на Върховния административен съд един малоумник- ченгенце завършило Симеоново, който хабер няма от право, да не говорим от по-трудната му част- административното право.[/quote]

  Догодина пак те ще бъдат "избрани", благодарение на това че те ще "броят" бюлетините

 91. 91 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1152 Весело

  [quote#88:"Wrornoxmaniak"]Фактическите изводи могат ли да бъдат коригирани от втората инстанция и без делото да се връща за ново доразглеждане? [/quote]
  Казах ти че си налъм , на тема право.

  "е пълно с "непреодолими нарушения" на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК)

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 92. 92 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  До коментар [#88] от "Wrornoxmaniak":

  Сами по себе си могат (за фактическите изводи от втората инстанция). Обаче има процесуални нарушения, допуснати от първатаи нстанция, които втората не може да поправи и тогава делото се връща за ново разглеждане от друг състав на първата.
  Двата въпроса са в съотношение "Крокодилът по-дълъг ли е отколкото зелен".

 93. 93 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Вече не можете да разпределяте порциите във властта...
  Скоро няма да можете да издавате и присъди...
  Краят на ДС идва.

  Вяра. Надежда. Любов.
 94. 94 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  [quote#88:"Wrornoxmaniak"]Фактическите изводи могат ли да бъдат коригирани от втората инстанция и без делото да се връща за ново доразглеждане?[/quote]

  Не. Приятелката е объркала процесът дотолкова, че втора трябва да се превърне в първа(абсурд).
  Нали разбираш, че баш по дела с такава тежест триинстанционното производство е заради премахването на възможностите за корупция и некадърност в съставите, така щото някое невинно лице да не отлежи зад решетките живота си безцелно.

  Ecrasez l’infâme
 95. 95 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  И задължително да се извърши проверка, има ли в този случай, предвидените в Раздел ІІ на Глава осма от Особената част на НК,"Престъпления по служба", както и деяние по раздел ІІІ от НК, „Престъпления против правосъдието” , извършени от страна на председателя на Софийския градски съд – Владимира Янева.

 96. 96 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#85] от "Stream, Седмица БАН за критика на Дневник!":

  Тези мнения достигнаха до вас с финансовата подкрепа на ПП ГЕРб - цитат на коментар #56 от “Meir”  [quote#85:"Stream, Седмица БАН за критика на Дневник!"]И аз се съгласявам с "Meir"[/quote]

  А после се чудите защо ви уволняват от работа поради некадърност и недалновидност, а се лъжете по-най-обикновени лъжи.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 97. 97 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  [quote#93:"smehur_co"]Краят на ДС идва.[/quote]

  От твоите уста в Божиите уши, но точно днес ДС вилнее кадрово из цялата държава...
  По-точно структурите на Гоцев и Парамов.
  Та лично аз не му виждам края.

  Ecrasez l’infâme
 98. 98 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Физиономията на снимката е достатъчмно красноречива. Типична герберка.

 99. 99 Профил на a.sensible
  a.sensible
  Рейтинг: 471 Неутрално

  [quote#47:"PLAATS"]Ако форумните мозъци се абстрахират от това коя е Янева, може би ще проумеят, че всъщност наказанието е доста малко за убийство - 13г. и 100 000лв - някой от големите разбирачи тук би ли се почуствал възмезден ако беше техен роднина? Не ме интересува, че няма мотиви, защото и един човек го няма.

  Аман от късогледствие....[/quote]

  Ами сложи си очилата и прочети статията. Може да прочетеш и НПК. Полезно четиво. Особено когато се коментират действия на съдии.

 100. 100 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1102 Весело

  До коментар [#96] от "Wrornoxmaniak":

  Ууууу! Долууу! Гербер - провокатор! Анатема)))

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK