Йорданка Фандъкова: Предпочитаме да пестим от зимно почистване

Йорданка Фандъкова: Предпочитаме да пестим от зимно почистване

© АрхивВинаги съм казвала, че предпочитам да спестим от зимното почистване, защото тези средства можем да дадем след това за лятно, каза в интервю за ТВ7 кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя обясни, че тази година за зимната поддръжка на пътищата и тротоарите в столицата са предвидени над 18 млн. лева, като за момента е използвана малка част от тях.


Кметът все пак уточни, че най-важното е фирмите по почистването да си свършат работата, като според работата си ще получат и съответното заплащане. Фандъкова призова столичани да имат предвид, че при снеговалеж, стремежът ще е улиците да са "проходими при зимни условия".


Въпросите в интервюто дадоха възможност на кмета на София да се похвали с всичко свършено през миналата година и нашироко да развие плановете на кметството за близкото бъдеще. Фандъкова повтори вече известната теза, че тази година местните данъци и такси в София остават без промяна, като ще се разчита на по-добрата събираемост на дължимата сума.


На въпрос "Ще се преборим ли с уличните кучета" кметът отговори, че общината прави необходимото, отворила е един нов приют, готви втори, но за бездомните кучета няма бариери и "трябва всички да работим заедно за решаването на проблема".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK