Министър Найденов си даде седмица за решение по казуса със спорния имот до Несебър (допълнена)

Министър Найденов си даде седмица за решение по казуса със спорния имот до Несебър (допълнена)

© Тома БелевДо края на следващата седмица междуведомствената група към Министерство на земеделието и храните, в която участват и еколози, ще извърши проверка как се е стигнало да започването на строителството в имота край Несебър. Това заяви на пресконференция днес министър Мирослав Найденов. На нея присъства и природозащитникът Тома Белев.


Скандалът с 29-те декара земя между Равда и Несебър избухна в последните дни на миналата година, когато еколози сигнализираха, че вероятно става дума за строеж на терени, част от защитената зона Ахелой-Равда-Несебър от мрежата Натура 2000. Появиха се и съмнение, че имотът е продаден на изключително занижена цена, като първият купувач е спечелил милиони при препродажбата му.


Кой е виновен?
Комисията трябва да установи защо районната инспекция по околната среда в Бургас през 2007 година е излязла с екооценка, че в района няма дюни и може да се строи. "Ще проверим на какво основание е дадено това становище", каза министърът.


С това решение е дадено право на кмета на Несебър да включи имота в общия устройствен план на града като урбанизирана територия. В документите за спорните земи край Несебър никъде не пише, че териториите са част от "Натура 2000", каза още Найденов.


Тома Белев заяви, че Агенцията по кадастър има задължение от 2008 г. да изготви карта на всички дюни в страната, които са основно на черноморския бряг. "Ако си бяха свършили работата, нямаше да има проблем", посочи той.


Белев посочи, че има случаи, в които се получават от общини карти, които илюстрират устройството на общината и имат различна визия. Друг проблем е неприлагане с години на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Време е да дадем право на гражданите да знаят какво предвиждат общите устройствени планове, както и да имат права, каза още Тома Белев.


Тука има, тука нема дюни


Според Мирослав Найденов в документите за спорните земи край Несебър никъде не пише, че териториите са част от мрежата Натура 2000. Това е подвело и заместника му Светлана Боянова, която е подписала преписката, която преди това била преминала през редица експерти.


Министърът каза още, че в документацията никъде не е било упоменато, че там има дюни. Това, което виждал в телевизионните емисии новини, обаче му показвало, че там действително е възможно да има такива пясъчни образувания. Затова той лично ще направи инспекция през следващите два дни.


"Земите в Несебър попадат в защитена зона Ахелой - Равда, но в нея строителството е разрешено, ако няма отрицателно влияние", заяви експертът в отдел Натура 2000 към министерството на околната среда Росица Димова.


Според нея спорният имот попада в Натура 2000, но не бил в границите на защитена територия по смисъла на закона за защитените територии. "Попада в територията на защитена зона Ахелой - Равда, която е определена като такава с Решение 122 на Министерски съвет през 2008 г. по смисъла на закона за защита на биологичното разнообразие", добави Димова. Справка на "Дневник" в информационната система на Министерския съвет показа, че с решение и постановление 122 от 2008 г. са предложени промени в Гражданско-процесуалния кодекс и в заплати на служители в администрацията.


На практика това решение на правителството означавало, че е направена оценка за съвместимост, но било необходимо да извърши проверка на документацията по случая.


Найденов каза, че след встъпването му в длъжност през 2009 година са били спрени всички преписки, свързани с продажбата на държавни земи към министерството на земеделието. Причината е скандалът със заменките.


През 2009 година са били подадени около 3500 заявления, но след като Найденов станал министър преписките са били спрени. Причината е промяна на наредба, с която цената на териториите се е покачила многократно и голяма част от желаещите са се отказали.


Физическото лице Димитър Петров


Днес Мирослав Найденов каза, че Димитър Петров е физическото лице, който е подал заявление за закупуване на териториите, но министърът отказа да даде повече подробности. Добави само, че щом след повторната прехвърляне на собствеността веднага е започнало строителството, то не е продадена земята, а инвестиционен проект.


Според публикации в медиите Петров е тъст на президента на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов - Димитър Петров. Всички разходи по придобиване на 29-те декара са 1 141 849 лева, а ден след сделката те са продадени за 4 009 451 лева на фирма "СЛЕ груп".


Според сайта "Биволъ" кумецът на Цветан Цветанов - Тодор Бояджиев, има общ бизнес с управителите на компанията Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов. Общата фирма на Бояджиев с двамата се казва "Бийч Холидей". Тя е създадена през септември 2012 година и дели един и същ офис в Несебър със "СЛЕ груп". Преди две години стана ясно, че Бояджиев е продал на Цветан Цветанов два от шестте му апартамента на занижени цени.


Първоначално Мирослав Найденов съобщи, че има разпореждане на премиера Бойко Борисов, органите на Дирекция "Национален строителен контрол" - ДНСК, да спрели всякакви строителни дейности по обекта. На същата пресконференция началникът на ДНСК инж. Милка Гечева обаче опроверга Найденов, като уточни, че решението, да се спрат дейностите по разчистване на терена, е на строителите.


За момента се знае, че на 21 декември е издадено разрешение върху 29-те декара край Несебър да се изгради ваканционен комплекс с общо 122 жилищни сгради.Официално "СЛЕ ГРУП", на която теренът е бил препродаден светкавично след продажбата му от земеделското министерство на Димитър Костадинов Петров, е холандска фирма, чиито собственици не са посочени, пише "Капитал Daily". Нейни управители са Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов, а е представлявана от адвоката, който представлява и бизнесмена Чавдар Александров (който пък стоеше зад формацията, с която назначеният от ГЕРБ за зам. областен управител на Бургас Атанас Терзиев се яви на местните избори).


Проверка на сайта "Биволъ" показа, че управителите на "СЛЕ ГРУП" имат обща фирма - "БИЙЧ ХОЛИДЕЙ" ООД, с Тодор Бояджиев, който преди две години беше прехвърлил на вътрешния министър Цветан Цветанов два от шестте му апартамента на занижени цени, а министърът обясни, че Бояджиев му е дългогодишен приятел и кумец.


"СЛЕ ГРУП" и "Бийч холидей" делят един и същ офис в Несебър - на ул. "Отец Паисий" N°27 А, ет. 1, а строителната фирма "ЛС груп", която заравняваше дюните, е регистрирана на адреса на единия от управителите на "СЛЕ ГРУП".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (85)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Тишо
  Тишо
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Дневник, имате ли намерение някога да публикувате новината на в.Сега със заглавие "Кумецът на Цветанов изскочи от скандалната сделка в Несебър"?

  http://www.segabg.com/article.php?id=630641

 2. 2 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2849 Любопитно

  "никъде не пише, че териториите са част от "Натура 2000" - к`ва "Натура", к`ви ДЮНИ, к`ъв пясък?! Например да попитат г-н Марешки, той бързо се съгласява, а и знае как.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 3. 3 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Министерството продава на
  тъста на президента на БФС Борислав Михайлов Димитър Петров.Той продава на
  кумеца на ЦВ.ЦВ...
  Няма цвят- само пари и интереси!
  Мафия!

 4. 4 Профил на svetlajd2
  svetlajd2
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Кумецът, шуреят и баджанакът на тъста на българската политическа олигархия похапват последните читави парчета от България. След като при предишните управления най-апетитните се разграбиха, ще се наложи да се задоволят, с това което е останало.

  Свободата, Санчо, ...
 5. 5 Профил на Борко
  Борко
  Рейтинг: 395 Весело

  Една седмица време за размисъл, се равнява приблизително на една седмица време за подкупи, така че всички да разтварят портфейлите и смело напред.

 6. 6 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1787 Неутрално

  Интересно защо по казуса Цецо и Кумецо, никой не попита Найденов защо излъга, че Борисов е спирал строежа!?

 7. 7 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Партизанско-шуробаджанашк-мутренска реалност. А народа си трае с ос*ани гащи.

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 8. 8 Профил на o1e
  o1e
  Рейтинг: 450 Неутрално

  изчетох внимателно думите на министъра и ги разбрах по следния начин- ще изчакам една седмица да видя какво ще открие комисията и ще го мисля според ситуацията.

  колеги защо мислите че тепърва Найденов ще взема пари - да се е оставил ей така без стотинка до сега е крайно невероятно!

 9. 9 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Зам. министърът удостоверява с подписа си съгласието си със съответния акт, както и достоверността му... и дава разрешението той да бъде скрепен и заверен с полагането на печата на министерството - наличието на подпис означава, че е налице и необходимото според закона властническо волеизявление. Светлана Боянова е осъществила състав и престъпление по НК с пряк умисъл, като е съзнавала общественоопасния му характер, предвиждала е общественоопасните му последици и е искала настъпването им. Субектът на престъплението е наказателно отговорно длъжностно лице и е пълнолетна. От доказателства не се събраха такива даващи основание да се съмняваме, че същата е невменяема и да неможе да носи наказателна отговорност или да се налага освидетелствуване. Не са и налице предвидените в чл. 78-а от НК предпоставки за освобождаване на обвиняемата от наказателна отговорност с налагане на административно наказание…А чл.10 на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие забранява всякакво строителство върху дюни. Съгласно чл.6 на същия закон дюните се публична държавна собственост.
  http://0301.nccdn.net/1_5/3cb/360/3ae/Capture_decran_2012-12-30_a_14.31.05.png

 10. 10 Профил на juventino
  juventino
  Рейтинг: 506 Неутрално
 11. 11 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Ава за 23 години ни един виновен за каквото и да е не съ намери. Че то и по разни разследвания за "комунистическия" период па май не са намери никой виновен. Ама ка да съдиш роднини и съпартизани ся ?

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 12. 12 Профил на remover
  remover
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ужасно закъсня,само издънки сте в това министерство ...

 13. 13 Профил на J.J.
  J.J.
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Незабавни оставки на Цв. Цв., Мирослав Найденов и Боянова. Това е единственото, което може да спаси това правителство. Иначе, довиждане!

 14. 14 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1488 Любопитно

  "....Министър Найденов си даде седмица за решение по казуса със спорния имот до Несебър...."

  Какъв спорен имот, какви 5 лева?
  Налице са престъпления по служба, извършени от различни сружебни лица. Налице е явно газене на закони и наредби. Налице е заграбване на защитени територии на символични цени и виновен едва ли ще има. Както беше забравено какво стана с 650 декара, заграбени от мутрите в Банско. Ама държавата е тяхна, та лошите последствия остават за нас...

 15. 15 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1115 Весело

  Знам, че милиционерите четат бавно, което предполага и да пишат бавно, но чак пък седмица за написването една оставка

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 16. 16 Профил на remover
  remover
  Рейтинг: 450 Разстроено

  До коментар [#13] от "J.J.":

  Извън темата,смени снимката,не ти подхожда на името ))

 17. 17 Профил на Milton Banana
  Milton Banana
  Рейтинг: 450 Весело

  Ахахаха!
  Много се кефя на този сюжет!!!
  Чудя се, това да не е отговор на появяването на гражданите бате Цецо и баба Меца в качеството им на граждани сред 8000-те "блокирали" пътя за Банско миналата седмица? При което гражданинът бате Цецо "убедил" 8000 граждани да разблокират пътя и да се върнат на работните си места преди притока на туристи за празниците.
  Колкото лошо беше представлението, толкова добър отговор получи от публиката!!!

  Amizade
 18. 18 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Не мога да разбера какво толкова има да му се мисли! Миро за пореден път си вкара автогол!

 19. 19 Профил на riformator
  riformator
  Рейтинг: 450 Весело

  Е не, в тази държава почтен бизнес не може да се върти... МиРо и ЦеЦо взеха парите и казаха: немай грижа! А сега включват на задна... Поне да бяха върнали рестото, а те нямали дребни... само банкноти по 50 хилядарки...

 20. 20 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Трябваше да се започне с уволеннието още на зам.министърката, която несръчно и с някакаъв диалект обясняваше на пресконференцията че това не било в нейния ресор, че не тя определяла оценката. Ами за какъв дявол подписнаш след като не си компетентна по казуса? Най-малкото си отделяш преписката докато се запознаеш и усмислиш проблема, ама това го правят професионалистите и отговорните хора. Тая патка просто е слабото звено от веригата, която си е събрала 2+2 че след изборите няма да я бъде и я тука да щипнем каквото може пък ще видим. Тъжна работа.

 21. 21 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  В случая не е приложен в продължение на години Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Съгласно този закон, който бе приет още през 2008 година, дюните са публична държавна собственост и не могат да бъдат застроявани и върху тях не могат да бъдат поставени временни обекти, изтъкна Тома Белев. Според закона, трябва и да се създаде карта, която да определя къде са дюните в България.
  Зам.-министърът на земеделието Светлана Боянова, която подписа сделката вчера потресе всички с изказването си: "Подписвам, защото ми се носи за подпис", каза тя и се защити, че е сложила подписа си след 15 експерти. Вчера стана известен още един скандален факт - управителите на фирмата купувач отскоро са станали съдружници с кумеца на вътрешния министър Цветан Цветанов - Тодор Бояджиев. Бояджиев, който стана известен около продажбата на два нови апартамента на вътрешния министър Цветан Цветан

 22. 22 Профил на c0ng0
  c0ng0
  Рейтинг: 395 Неутрално

  На първо време заместничката му, която е разписвала и се оправдава, че не чете и не знае какво подписва, трябва да се уволни и арестува. Ако не стигне до затвор, поне едни 5-6 месеца арест ще подействат добре на нея и всички следващи заместници, които подписват защото им го били "донесли за подпис".

 23. 23 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Много мудно мисли този зеленчук?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 24. 24 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1115 Весело

  Явно Миро разчита за една седмица да сътворят още толкова скандали, че да забравим за тази "дреболия"

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 25. 25 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Размириса се Миро Мършата пипа меко и мазно.

  Кой е виновен?

  Елементарно - от София до Несебър всички по веригата. От друга страна, с тези 126 нови блока, хептем ще стане мазало от лайна в буквалният смисъл. И без това са без пречествателна станция - направо ще плуват в тях. Кракът ми няма да стъпи повече там.

 26. 26 Профил на Milton Banana
  Milton Banana
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#25] от "The_Fly":

  Моят не е стъпвал от 2003 !
  Минах февруари 2010 през Слънчев бляк и се ужасих, на цялото това му е малко да го залее морето !!!

  Amizade
 27. 27 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Мазния го хванаха с ръце в кацата точно дни след като обясняваше как закона бил рестриктивен и пречел на бизнеса. Видя се за какъв "бизнес" и за какви "инвеститори" се е загрижил - за мутро-милиционерския кръжец, който лапа държавни подаръци на безценица, и като ги смели надига глас - както в Банско - за още, и още, и още ... докато има луд да им дава.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 28. 28 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Ами глупаци! Само това мога да кажа. Решили за един мандат да свършат цялата работа! Нямат размаха и мащабността на мисленето на едрия бизнес, като Главбулгарстрой!
  При Виденов си купиха земя край Аркутино.
  При Костов взеха плажа на коцесия.
  При царя си извадиха разрешение за строеж.
  При Виденов пуснаха курорта св. Тома.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 29. 29 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Пардон! Втория Виденов в #28 всъщност е Станишев!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 30. 30 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 886 Любопитно

  ".......Появиха се и съмнение, че имотът е продаден на изключително занижена цена, като първият купувач е спечелил милиони при препродажбата му..................."

  Баси!
  Марчев ти на това появяване на съмнения ли му викаш?
  https://bivol.bg/images/stories/Capture_decran_2012-12-30_a_14.31.05.png
  https://bivol.bg/images/stories/Capture_decran_2012-12-30_a_14.31.49.png

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 31. 31 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 450 Неутрално

  На бас мога да се хвана, че всички участници в това ще излязат чисти като сълза отново!

 32. 32 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Мършата е стар кадър на ДПС (протеже на Дикме), който през 2006 беше даже част от управлението на Тройната, но го изхвърлиха за вноса на 75 тона отровно ирландско говеждо.

  След това кмета Тиква го приюти в "Екоравновесие", където Мазняра се е доизучил на далавера.

  Какво друго да очакваме от такъв, освен заменки и кражби, като той друго не е правил последните 2 мандата?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 33. 33 Профил на remover
  remover
  Рейтинг: 450 Гневно

  Както казва Бойко :накокържали са се ХА ХА ХА,а сега да познаем ли какво ще последва,всички си знаем потулване,кучето си лае кервана си върви,ние си оставаме все същите овчи глави

 34. 34 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1488 Любопитно

  "....Министър Найденов си даде седмица за решение по казуса със спорния имот до Несебър ...."

  Ами то вече е ясно, че виновни няма и не може да има. Най-много да се повдигне дело срещу НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ.
  Ето Мишо Мършата вече си каза мнението. Ще тупка, тупка топката, докато случаят се забрави.

  http://news.ibox.bg/news/id_804400367

 35. 35 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Показателно за това как се справя Мършата е класирането ни по показателя Разходи за земеделска политика (Agricultural policy costs), който отразява доколко държавната политика балансира интереса на производители и потребители. Колкото си по-назад, толкова повече държавната намеса пречи и изкривява пазара, фаворизирайки определени участници в него за сметка на всички останали, а се вижда, че ние сме почти на опашката на класацията:
  Класиране през 2008: 127
  Класиране през 2012: 130
  Брой места надолу в класацията: 3

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 36. 36 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Аз не мога да разбера какво толкова ще проверяват, всичко е повече от ясно: държавата е ощетена отново с пари,дюните са разрушени и кумът на Цветанов е замесен,което прави още по-съмнителна цялата операция!

 37. 37 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Други "успехи", които дължим на активната намеса на Мършата в полза на любимите му олигарси с цел смазване на малкия и среден бизнес и конкуренцията, и които водят до засилване на монополите в ущърб на потребителя и на икономиката като цяло:

  Сила на монополите (Extent of market dominance):
  Класиране през 2008: 65
  Класиране през 2012: 106
  Брой места надолу в класацията: 41

  Интензитет на местната конкуренция (Intensity of local competition):
  Класиране през 2008: 66
  Класиране през 2012: 101
  Брой места надолу в класацията: 35

  Ефективност на анти-монополната политика (Effectiveness of anti-monopoly policy):
  Класиране през 2008: 93
  Класиране през 2012: 108
  Брой места надолу в класацията: 15

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 38. 38 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  1 седмица срок, за да поутшоми, за да се забрави!
  Стана ясно кой и защо го прави това. "Подписва в отсъствието на министъра" Е такива едни хитринки! И след това държавата пак ще трябва да плаща на Брюксел за недопустима държавна помощ!
  Дори и последният гласувал за Герб да е разбрал, че е сгрешил, Герб плащат на "социолози" за да лъжат в анкетите за политическите предпочитания. А в деня на изборите пак те-Герб ще носят чувалите с бюлетини!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 39. 39 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  "Всички разходи по придобиване на 29-те декара са 1 141 849 лева, а ден след сделката те са продадени за 4 009 451 лева на фирма "СЛЕ груп"."

  Колко ли от 3-те милиона печалба са останали джоба на това бушонче? Като даде пай на Тиквата, на Мършата, на Цвъцерон, на кметове, съдии и прокурори, и да са му останали най-много няколкостотин хиляди.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 40. 40 Профил на Milton Banana
  Milton Banana
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#21] от "Лелка":

  [quote#21:"Лелка"]изтъкна Тома Белев[/quote]

  Ха мерси !!! Прав бях!!! Това е отговор на лошата пиеса на пътя за Банско от миналата седмица !!!!

  Amizade
 41. 41 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2598 Неутрално

  Да не би да изчаква да се уталожи пушилката? Едва ли този път ще мине номера. И хич да не се опитват в това време да пробутват инвестиции в НП Пирин, а да подхвант "Юлен" за неправомерно ползваните площи.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 42. 42 Профил на Milton Banana
  Milton Banana
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#41] от "Gopeто":

  Аха, ще пробута инвестиции, при словенец еврокомисар за екология! Ганьовците са толкова прости, че не разбират, че словенецът ще ги млати по устав, за да спре потенциална конкуренция на словенските курорти ...

  Amizade
 43. 43 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#38:"~"]И след това държавата пак ще трябва да плаща на Брюксел за недопустима държавна помощ! [/quote]

  Да, защото когато се повдигна върпоса, че заради заменките на Триглавата, които Празноглавата отказа да развали, може да загубим парите за земеделие за периода 2014-2020, Мършата въобще не допусна, че държавата ще си поика обратно активите и лихвите от ползвателите на непозволената помощ. Той директно изяви готовност просто да загубим парите - нали не ги вади от джоба си я! Нито той, нито кукловодите му ще пострадат от такова "разрешение" на казуса.

  Което ни казва 2 неща:
  1. Празноглавата е достоен наследник на Триглавата, и вместо да развали далаверите и порочните и практики просто ги доразви, често даже със същите хора, и със същите кадри.

  2. ГЕРБ НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА УПРАВЛЯВА 2014-2020, защото иначе щеше да се бори за запазване на сериозните като сума земеделски фондове. Целта им е да осребрят максимално властта си преди да паднат на изборите.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 44. 44 Профил на Milton Banana
  Milton Banana
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#43] от "Настрадин Ходжа":


  [quote#43:"Настрадин Ходжа"]ГЕРБ НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА УПРАВЛЯВА 2014-2020[/quote] ама може и да му се наложи да управлява. Което ще е първото сърбане на надробено в най-новата българска история.

  Amizade
 45. 45 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1585 Любопитно

  Нещо нищо не мога да разбера....
  Някакво лице, съвсем така адекватно, през далечната вече 2007 година си заплюва част от някакви земи покрай морето, които хем са държавни, хем са горски фонд, хем не е ясно дали въобще се продават.
  Та лицето си подава надлежно молба или прошения до надлежните власти, а цялата държавно-общинска машина се задвижва, та този терен от 30 декара внезапно се оказва включен в ОУП и ПУП, услужливо е изваден от горския фонд, оценен и продаден на лицето вече в и от управлението на противниците на заменки продажби и далавери граждани за европски развой...
  на цена осме пъти по-ниска от онази, която на другия ден прибира лицето от друг добросъвестен и известен близък до гражданята...
  Не, не...
  Нещо у цялата таз процедура е гнило, вонящо и корумпирано....
  Нали?

  Ecrasez l’infâme
 46. 46 Профил на zheravna
  zheravna
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Щом ТОЙ казва, че е продаден проект, това означава, че поне година е работено по сделката, купувача е бил ясен и всичко е подредено. Само желанието за пари е било огромно и след продажбата от държавата , следващата такава (от дядото на перуката) е направена веднага.
  Следователно:
  -незабавна оставка на Миро.
  - незабавна оставка на перуката - свързан е с корумпиращи лица, този ангел невинен.

  Една добра и една лоша новини:
  - идат избори и ГЕРБ може да отпътува към небитието
  - няма нито един честен политик/ партия на хоризонта

  Затова президентът ни намекна - всички вкупом към Аспен, Колорадо !!!!

 47. 47 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Любопитно

  [quote#15:"DrAvalanche"]Знам, че милиционерите четат бавно, което предполага и да пишат бавно, но чак пък седмица за написването една оставка[/quote]
  Как само една оставка?....идват документите, които са подписани и подготвени от експерти...нужно е тотално прочистване и стъргане на тази мръсотия-докато не се покаже блясък. Зам.-министърът обясни своя подпис под съответния договор именно с това, че в този момент е замествала министъра на земеделието и е получавала за подпис много комплектована документация с всички приложения към нея. При мен идват документите, които са подписани и подготвени от експерти, и аз като министър в този момент подписвам документация за всички ресори, включително и горския.

 48. 48 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1391 Гневно

  На всички е ясно, че БоЙко-каратистчето, трябва незабавно да уволни цялото си некадърно правителство, след което да абдикира сам от поста си и да се извини на народа за лъжата, че ще прекрати наглото крадене от държавата и ще изкорени престъпността до крак...

  ЛЪЖЕЦ!

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 49. 49 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Винаги ми е било интересно как на такива апетитни места все някой познат на министър е замесен!

 50. 50 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Любопитно

  До коментар [#15] от "DrAvalanche":
  А прокуратурата, или в Министерството на земеделието и храните са недосегаеми държавни хрантутници?
  Съгласно ЗСВ в съответствие с чл. 127 от КРБ - Прокуратурата следи за спазване на законността, като:
  1.ръководи разследването и упражнява надзор за законосъобразното му провеждане;
  2. може да извършва разследване;
  3.привлича към отговорност лицата, които са извършили престъпления, и поддържа обвинението по наказателни дела от общ характер;
  4. упражнява надзор при изпълнение на наказателните и други принудителни мерки;
  5. предприема действия за отмяна на незаконосъобразни актове;
  6. в предвидените със закон случаи участва в граждански и административни дела.

 51. 51 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1628 Гневно

  "Министърът каза още, че в документацията никъде не е било упоменато, че там има дюни. Това, което виждал в телевизионните емисии новини, обаче му показвало, че там действително е възможно да има такива пясъчни образувания. Затова той лично ще направи инспекция през следващите два дни."
  Гьонсурат огромен е Миро Тъпото и обида за хората които му пла6тат заплатата и безхаберието с данъците си! В мозъка му има "образувания" които го правят "глух и сляп" за безобразията, само когато много се разнесе вонята се разтичква да замазва... А комисионните си вървят, по стар прасе6ки маниер!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 52. 52 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1585 Любопитно

  Още нещо не мога да разбера.
  Закон за държавната собственост:
  Чл. 44. (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2005 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2010 г., в сила от 05.03.2010 г., изм. - ДВ, бр. 87 от 2010 г.) Продажбата на имоти - частна държавна собственост, с данъчна оценка над 10 000 лв. се извършва от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол по реда на Закона за приватизация и следприватизационен контрол.
  (2) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2010 г., в сила от 05.03.2010 г., доп. - ДВ, бр. 87 от 2010 г.) Продажбата на имоти - частна държавна собственост с данъчна оценка до 10 000 лв., се извършва от областния управител по местонахождението на имота при условията и по реда, определени в закона и правилника за прилагане на закона.
  (3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 18 от 2010 г., в сила от 05.03.2010 г., изм. - ДВ, бр. 87 от 2010 г.) Извън случаите по ал. 1 и 2 и по чл. 43, ал. 2 и 4 продажбата на земя или съответни идеални части от земя - частна държавна собственост, на лица, притежаващи собственост върху законно построена сграда, изградена върху нея, се извършва от областния управител по местонахождението на имота без търг по ред, определен с правилника за прилагане на закона. Продажната цена се определя по реда на правилника за прилагане на закона.

  Бе никъде не мога да видя в този най-общ текст на закона правото на МЗ и простотиите да се разпорежда със земя..
  Някой шъ са опита ли да ми помогне?

  Ecrasez l’infâme
 53. 53 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Според публикации в медиите Петков е тъст на президента на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов - Димитър Петров. Всички разходи по придобиване на 29-те декара са 1 141 849 лева, а ден след сделката те са продадени за 4 009 451 лева на фирма "СЛЕ груп".

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 54. 54 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#43:"Настрадин Ходжа"]заради заменките на Триглавата,[/quote]

  Какви са тези заменки със щета за държавата, че нещо ми се губи часта за щетите?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 55. 55 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Те дюните и да ги е имало, вече ги няма.
  Тракторите са си свършили работата и са превърнали природата в строителна площадка.
  какво да се прави, алчността ще погуби човешката цивилизация!

  ура и да живей!!!
 56. 56 Профил на ncuxonam
  ncuxonam
  Рейтинг: 672 Гневно

  мишоци-стръвници

  Животните отвън се взираха от прасе към човек, от човек към прасе и отново от прасе към човек; но вече беше невъзможно да се каже кой какъв е.
 57. 57 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1488 Любопитно

  [quote#21:"Лелка"]Зам.-минитърът на земеделието Светлана Боянова, която подписа сделката вчера потресе всички с изказването си: "Подписвам, защото ми се носи за подпис", каза тя и се защити, че е сложила подписа си след 15 експерти.[/quote]

  Ами нищо сложно няма - тя, зам. министърката първа си подава оставката, после останалите криминални експерти. След което ги поема Главният прокурор и т.н. Ама това в днешно време е изключено да стане. ДНЮНИ-ГЕЙТ не е УОТЪР-ГЕЙТ.
  "Тук не е Рио де Жанейро, тук е много по-лошо", както би се изразил Великия комбинатор Остап Сюлейман Берта Мария Бендер бей...

 58. 58 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#45] от "Graf":

  Добре би било всичко това гнило , вонящо и корумпирано да бъде и ампутирано . А системата ефтанизирана .

 59. 59 Профил на ncuxonam
  ncuxonam
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#45] от "Graf":

  [quote#45:"Graf"]Не, не...
  Нещо у цялата таз процедура е гнило, вонящо и корумпирано....
  Нали?[/quote]

  Амииии НЕ.. всичко си е направено по надлежния ред, при спазване на процедурите, през РИОСВ Бургас, както обясни вчера директорчето по тиливизията

  Животните отвън се взираха от прасе към човек, от човек към прасе и отново от прасе към човек; но вече беше невъзможно да се каже кой какъв е.
 60. 60 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Не убивайте пианиста, той толкова може да свири!
  въпросът е, кой му е дал свирката и осигурил подиума!
  Иначе, какво да очаквате от витеринален инспектор, вкарал 20 годишно говеждо и кучкар, усвоявал кучешки пари!

  ура и да живей!!!
 61. 61 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#43] от "Настрадин Ходжа":

  Ходжа , по същество ЗАМЕНКИТЕ на водят до никакви щети и ползи за никого . Докато от ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТИ не се разреши ПРОМЯНА НА ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО на заменените зами . Чак тогава може да се реализира полза или вреда . Така че, МИНИСТЪР заради заменки няма да влезе в затвор. Докато кмет може и да бъде опандизен.

 62. 62 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 665 Любопитно

  "Затова той лично ще направи инспекция през следващите два дни."

  Щял да ходи лично да се убеди, хахахахахахаха. Този е егати артиста, лично щял да провери.

  Нали за това има чертежи бе чорбаджи, какво ще проверяваш на вече разораните дюни? Ще идеш, ще видиш, че ги няма и ще кажеш - Ма то тука дюни няма?!?


 63. 63 Профил на Бай Иван
  Бай Иван
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Отвсякъде вони. Няма нужда от коментар.

 64. 64 Профил на Бай Иван
  Бай Иван
  Рейтинг: 443 Неутрално

  "Министерството продава на
  тъста на президента на БФС Борислав Михайлов Димитър Петров.Той продава на
  кумеца на ЦВ.ЦВ... "

  Каква красота !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 65. 65 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#38] от "~":

  /+/ и нищо лично. Само поправете поутшоми с поотшуми.
  Всички допускаме грешки в бързината.
  Приятен ден.

 66. 66 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  До коментар [#64] от "С. Йорданов":

  http://www.desant.net/show-news/19894/

  Едно време кавахме "След Рим нищо ново".

  "Джета на кабинета Костов (Марио Тагарински), ексшефът на спорта Симон Спасов и несебърският адвокат Петър Атанасов не построиха хоспис за стари хора, но станаха ултрабогати от заменки на гори!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 67. 67 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#52:"Graf"]Още нещо не мога да разбера.[/quote]
  Поставеният въпрос относно тълкуването на чл. 17, ал. 2 и 4 от Конституцията вече е получил отговор в решение на Конституционния съд - № 19 от 1993 г . Конституционният съд приема за несъмнено, че изключителната държавна собственост, чиито обекти са изброени в чл. 18, ал. 1 от Конституцията, представлява публична собственост на държавата. Поради важността, която имат, вещите по чл. 18, ал. 1 - подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост и могат да принадлежат само на държавата, върху нея тежи конституционното задължение да не ги отчуждава. Всеобщата полза от тези обекти е до такава степен очевидна, че конституционният законодател е счел за необходимо да я осигури всекиму. Разпоредбите в Глава втора на ЗАКОНА за устройството на Черноморското крайбрежие, ЗАКОНА за защитените територии, ЗУТ и др. са ясни...т.нар. доктрина за "ясната правна норма".

 68. 68 Профил на Пропаганда
  Пропаганда
  Рейтинг: 554 Неутрално

  [quote#1:"Тишо"]Дневник, имате ли намерение някога да публикувате новината на в.Сега със заглавие "Кумецът на Цветанов изскочи от скандалната сделка в Несебър"? [/quote]
  А днес новината е че и президентът Росен Плевнелиев изскочи от Дюнигейт с приближената му фирма му "Форт Нокс".
  На 19.11.2010 г. Министерството на Земеделието продава терен от 8902 кв/м. на фирмата "Крим 2002" за 316 666,67 лв. или 35 лв на кв/м.
  На 20.09.2011 Крим 2002 продава същия терен на инвеститора "Форт Нокс" ООД за 900 000 лв. или близо три пъти по-скъпо от цената на закупуване от държавата.
  "Форт Нокс" е голяма българо-украинска строителна фирма, която е специално обгрижвана от бившия регионален министър, а сега президент Росен Плевнелиев.

 69. 69 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 561 Гневно

  До коментар [#6] от "svoboden":

  Защото всички са мошеници и веднага трябва да си ходят .Какво стана със 100 "фалшиви подписа на кмета Борисов" с кито са продадени най апетитните обекти на София за жълти стотинки и сега подписа е фалшив нали както е фалшив целия ГЕРБ

 70. 70 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 561 Гневно

  До коментар [#68] от "Пропаганда":


  Преглед на профил
  bokko
  Рейтинг: 2090 Гневно

  69
  16:07
  03 яну, 2013  До коментар [#6] от "svoboden":

  Защото всички са мошеници и веднага трябва да си ходят .
  Нали президента беше най честния събирал парите си по паркингите на Германия . Матряла е многооо тъп да го избере ..

 71. 71 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/04/22/...eni_sa_moje_bi/

  Дата 22.04.2010. Пак Миро ... Пак заменки ... Пак обещания ... Пак прокурори ... Пак разследвания ....

  Миро к'во стана с разследването на тези 5000 заменки, та не вечеряхме!

  А спомням си оказа се, че все са замесени колеги - я бивши министри, я депутати, я съдии, я техните хора.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 72. 72 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2598 Неутрално

  До коментар [#42] от "Кодкод":На Словенските курорти хич не им трябва подкрепа от комисар или политик. Нашите "хотелиери" са такива мърди, че който може само веднъж стъпва и то поради недоглеждане.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 73. 73 Профил на simpler
  simpler
  Рейтинг: 340 Любопитно

  Апропо, какво става с проверката по случая с витошките морени превърнати в ски писти? Още ли са писти или пак си станаха морени?

  http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/12/12/1966602_ministur_naidenov_uvolni_ekspert_prevurnal_moreni_na/?ref=id

 74. 74 Профил на nage
  nage
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Като чета такива работи и се сещам за един разказ, в който отчаятният главен герой нае камион - лайнарка и изпразни съдържанието му по обекта на своята омраза. Жена му беше, но и с противните ни министри ще свърши много добра работа.

 75. 75 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 773 Неутрално

  "Министърът каза още, че в документацията никъде не е било упоменато, че там има дюни. Това, което виждал в телевизионните емисии новини, обаче му показвало, че там действително е възможно да има такива пясъчни образувания. "

  егати, тоя влезе в яка конкуренция със съпартийцте си за приза най-тъп Гербер.

  Миро, мамин кух - ама ти наистина ли искаш в пакета документи копнеещ за министерски подпис разрешаващ строеж да има документ, че там има дюни?...Ами тогава да добавим към стандартната документация и един чеклист, по който да се отмятат кутийките 'подкуп поискан ....лв', 'получени ......лв', 'разпределени ....лв'

  Хора не ви ли писна всеки един член на това правителство да ви взема за пациент с лоботомия, който със стъклен поглед стои със застинала усмивка и чака да резнат лентата за нещо си....

 76. 76 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 735 Весело

  [quote#64:"С. Йорданов"]"Министерстото продава на
  тъста на президента на БФС Борислав Михайлов Димитър Петров.Той продава на
  кумеца на ЦВ.ЦВ... "

  Каква красота !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/quote]

  И на края СТАНИШЕВ е виновен ..... зорлем им ги е набутал милижните

 77. 77 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  В дъното на всяка имотна измама неизменно стои геодезист и лицензиран оценител, ако става въпрос за държавни и общински терени.
  Досега няма нито един осъден, нито дори с отнет лиценз от кумова срама.
  Миналата година Агенцията по кадастъра в организирана престъпна група бяха на косъм просто да заличат няколко хиляди декара общински терени в един от районите на София. Общинарите се усетиха навреме и работата опря до съд, където естестевено Агенцията загуби, но нищо не последва за фалшификаторите.
  И момента общините в големите градове и курортите са заляти от фалшиви имотни проекти (някои просто явна кражба на собственост - частна или държавна) и всичко е в ръцете на общинските чиновници да ги пресичат, но никога не се стига до прокурор.

 78. 78 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 735 Весело

  До коментар [#43] от "Настрадин Ходжа":

  А такааа ... и кой сега ми ака у гащите
  „Найденов каза, че след встъпването му в длъжност през 2009 година са били спрени всички преписки, свързани с продажбата на държавни земи към министерството на земеделието. Причината е скандалът със заменките.

  През 2009 година са били подадени около 3500 заявления, но след като Найденов станал министър преписките са били спрени. Причината е промяна на наредба, с която цената на териториите се е покачила многократно и голяма част от желаещите са се отказали.”

 79. 79 Профил на c0ng0
  c0ng0
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Най-важното - ББ отново изобщо не е виновен. Той даже спира процедурата като висша инстанция. Спирането е докато се измисли как да се замаже положението.

 80. 80 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#52:"Graf"]Още нещо не мога да разбера. [/quote]
  Природна забележителност “Пясъчни дюни”, с площ 23,6 хектара, в землището на гр. Несебър. Обособена е заради специфичните пясъчни формирования (дюни) и находищата на редки растителни видове и представлява защитена територия по смисъла на чл. 5, т. 3 и чл. 23 от Закона за защитените територии, а разпоредбата на чл. 23 и на чл. 24 от Закона за защитените територии, съдържат забрана без изключение на всякакво строителство. Съгласно чл. 78 от ЗЗТ, за предотвратяване и преустановяване на административните нарушения по този закон и на вредните последици от тях компетентните органи или упълномощени от тях лица налагат принудителни административни мерки по реда на чл. 79. Според ал. 1 на тази разпоредба министърът на околната среда и водите спира: 1. разпореждания на централни ведомства, които са в нарушение на този закон или не съответстват на определения режим на дейностите в защитените територии; 2. реализацията на устройствени и технически планове и проекти, утвърдени в нарушение на този закон.

 81. 81 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 506 Неутрално

  СМЪРДИШ БЕ МИРО,АКО ЩЕ И ЦЯЛА СЕДМИЦА ДА СТОИШ ПОД ДУША,НЯМА КАК ДА Я ОТМИЕШ ТАЯ ВОНЯ

 82. 82 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Според Мирослав Найденов в документите за спорните земи край Несебър никъде не пише, че териториите са част от мрежата Натура 2000. Това е подвело и заместника му Светлана Боянова, която е подписала преписката, която преди това била преминала през редица експерти.
  Пише, има по законите много дюни, ама кой да чете. "Нейно Светейшество" Светлана - "Дашната" Боянова да чете? Не, абсурд! Чукча сега е зам.-министър и подпис хубав има, чукча подписвател, не читател. Има закони, но няма кой да ги спазва - има и Приложение № 1 към чл. 6, ал. 1, т. 1 Закон за биологичното разнообразие и наименованието съответства на наименованието на типа местообитание в Приложение 1 на ДИРЕКТИВА 92/43/ЕИО НА СЪВЕТА
  от 21 май 1992 година за опазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна
  По смисъла на настоящата директива:
  к) територия от значение за Общността означава територия в биогеографския регион или региони, към които принадлежи, която допринася в значителна степен за съхраняването или за възстановяването в благоприятно състояние на запазване на естественото местообитание съгласно приложение I или на вид съгласно приложение II, а също може да допринесе в значителна степен за свързването на посочената в член 3 мрежа „Натура 2000" и/или за биологичното разнообразие на съответния биогеографски район или райони.
  Дата на прекратяване на действието: няма
  Дата на транспониране: 10/06/1994
  Има и процедура свързана с неизпълнение и нарушение на изискванията на задълженията от държава членка има и КОНВЕНЦИЯ за достъпа до информация, участието на обществеността в процеса на вземането на решения и достъпа до правосъдие по въпроси на околната среда /Орхуска конвенция/ - ратифицирана със закон, приет от 39-о НС на 2.10.2003 г. - ДВ, бр. 91 от 14.10.2003 г.

 83. 83 Профил на Milton Banana
  Milton Banana
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#72] от "Gopeто":

  Не съм скиор, та не знам какво е обслужването нито в Рогла, нито в Кранска гора, но и словенците са леко мързеливи като келнери. Просто са малка държава и са леко муднички . Сега повечето им келнери са екс-Ю, та са по-чевръсти.

  Amizade
 84. 84 Профил на Milton Banana
  Milton Banana
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#72] от "Gopeто":

  Обаче нашите мозъци дават на Янез Поточник основание да ги млати по устав, и той ще го направи

  Amizade
 85. 85 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1069 Весело

  До коментар [#65] от "desen":

  да, това го хванах веднага след като го написах!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK