ДСБ: Цецо и неговият кумец смятат Черноморието за бащиния

Петър Москов

© Георги Кожухаров

Петър МосковНяма разлика и в това какво се случваше по времето на Батко и Братко, за които еврофондовете бяха бащиния, и по времето на Цецо и неговия кумец, които считат, че Черноморието им е бащиния, че част от програма "Натура 2000" им е бащиния. Няма разлика."


Това заяви Петър Москов от ДСБ на днешната редовна пресконференция на партията по повод скандала с имота край Несебър, в който беше замесено името на кумеца на вътрешния министър Цветан Цветанов. По думите му започващата 2013 г. поразително прилича на отдавна отминалата, като че ли, 2009 г. "Поведението и действията на правителствата както и през 2009, така и през 2013 се характеризират с: първо - покровителстване на монополите; второ - с облагодетелстване на фирми, близки до властта, и трето, което някак си обединява тези две флагрантни нарушения на демокрацията - това се извършва чрез посегателство върху българската природа", коментира Москов, който в момента е общински съветник от ДСБ в София.


Според няма никаква разлика между начина, по който се отнасяше правителството на тройната коалиция към монополите, и покровителството, което оказва върху тях правителството на ГЕРБ. Даде пример и с казуса с "Витоша ски", който предизвика протестите на Орлов мост заради промени в закона за горите.
"Още тази седмица ние от ДСБ ще внесем в парламента предложение за мораториум за разпореждане с държавни имоти, попадащи в обхвата на закона за защитените територии, закона за биологичното разнообразие и закона за горите, а също така и мораториум върху разпорежданията и прехвърляне формата на собственост върху всички държавни терени, попадащи в клаузите на закона за горите", каза още Москов.


Този мораториум според ДСБ трябва да действа докато следващият парламент конституира новото правителство на България, защото "очевидно това правителство ни е дало достатъчно основания да считаме, че не можем да се доверяваме за начина, по който те се разпореждат с нашата, с публичната и държавната собственост".


След среща с екоорганизации днес кабинетът обеща да бъде уволнен директорът на изпълнителната агенция по горите Бисер Дачев, промени в закона за горите и за защита на земеделските земи, с които да се въведе пълна забрана за строителство върху дюни и в зона Б от черноморското крайбрежие, възможност за по-широк кръг от хора да могат да обжалват издадени разрешителни за строеж, както и  прекратяване на всички инвестиционни намерения и спиране на процедурите по вече издадените разрешителни за строеж.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK