Нуриел Рубини ще изнесе лекция в София през февруари

Има ли път нагоре за една малка икономика, каквато е българската, в периферията на един проблемен съюз, какъвто е европейският? Всекидневно животът дава основания на доста хора да се замислят по този въпрос, а какво мисли по темата икономистът, предвидил световната икономическа криза, ще има възможност да чуем лично идния месец.

Нуриел Рубини ще изнесе лекция в София през февруари

© ReutersВъзможен ли е растеж на една малка икономика, каквато е българската, в глобализирания свят. Всекидневно животът дава основания на доста хора да се замислят по този въпрос, а какво мисли по темата икономистът, предвидил световната икономическа криза, ще има възможност да чуем лично идния месец.  


На 26 февруари 2013 г. американският икономист Нуриел Рубини ще изнесе лекция по темата в София. Той идва за пръв път в България по покана на  пенсионноосигурителната компания "Доверие" и с медийното партньорство на "Капитал" и Bloomberg. 


Нуриел Рубини е професор по икономика и международен бизнес в Нюйоркския университет, председател и основател на консултантската и анализаторска компания Roubini Global Economics. Икономистът е бил старши съветник в икономическия съвет към Белия дом и в американското министерство на финансите. Той стана известен, след като се сбъдна една от най-мрачните му прогнози, направена още през 2006 г. - че балонът на имотния пазар в САЩ ще се спука, повличайки финансовата система на страната и на света.  
През пролетта на миналата година той изрази очакване, че Гърция ще бъде първата страна, която ще напусне еврозоната. Времевият хоризонт, който Рубини даде на това събитие, е втората половина на 2013 г., в която вече сме. Допусна също и разпадане на европейския валутен съюз и напускане на още 2-3 страни членките в близките няколко години.


С яркия си и точен език Рубини стана автор на крилатата фраза "влакче на ужасите на забавен каданс", както нарече продължилата твърде дълго политическа нестабилност в Европа. Разбуни духовете и след като предложи на еврозоната "да се разведе" с пет-шест страни членки.  


Близо вече две години той продължава да повтаря, че "перфектната буря" за глобалната икономика предстои през 2013 г .Според него това ще стане, ако се съчетаят четири негативни събития - срив на растежа на американската икономика, задълбочаване на дълговата криза в Европа, твърдо приземяване на развиващите се пазари (най-вече Китай) и военен конфликт в Иран. 


В архива на "Дневник" може да прочетете много от най-интересните статии на Рубини за периода 2009 - 2012 г. 

Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1367 Весело

  А, г-н Апокалипсис ще ни идва на гости! Ако каже какво наистина мисли за икономическите перспективи пред България (Има ли път нагоре? си е направо реторичен въпрос, особено за Рубини) и за ЕС като цяло, след лекцията му би трябвало да има тълпи от потенциални самоубийци, а индексът на щастието у нас съвсем ще се срине...

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 2. 2 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4581 Неутрално

  "Вестоносецът на Апокалипсиса!"

  "Има ли път нагоре за една малка икономика, каквато е българската, в периферията на един проблемен съюз, какъвто е европейският?"

  Очаквам да каже, че няма никакъв "път" и ние можем единствено да се движим бавно към гробищата! Ако това не се сбъдне, всички ще го забравят много бързо! Но, ако се сбъдне и на 20%, то Рубини ще "предвиди" още една криза!

 3. 3 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Интересно...

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 4. 4 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1341 Весело

  Като знаем колко познава, ще прочетем какво е казал и ще се захванем да правим точно обратното значи.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 5. 5 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Идва след Референдума за да се размине с основния въпрос,който стои пред човечеството-да развива ли България ядрена енергетика.Очевидно няма отговор,или отговорът му е:"Е"а ли му мамата?"

 6. 6 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  Хайдя няма нужда от още катастрофизъм...
  Телевизионната звезда Рубини.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 7. 7 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1035 Любопитно

  Много интересно ще стане, ако се случи "перфектната буря"! Дано не се случи обаче, щото може да ни се разкатае мамата...

 8. 8 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 541 Весело

  Има път и малката и голямата икономика, ако няма такива неща, които да я спират като : "наши" хора, валутни борси, ненормални изисквания от ЕС и най-вече разни "икономисти" дето да ни казват какво да правим.

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 9. 9 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Похвално е, че българите са купували повече книги ( с около 15%) за 2012г. Похвално е, че са спрели да купуват боклуци, книги за усъвършенстване а са се спирали предимно на художествена литература. В този тон на мисли, искам да кажа че едва ли Рубини ще каже нещо смислено. Всички икономисти приказват едно и също, с общи заключения без смисъл и ясни послания за действие и препоръки за излизане от икономическите трудности. Така, че карайте го по-полека.

 10. 10 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1502 Весело

  Ние сме на дъното и копаем още надолу, и по едно и също време сме имали президент-комунист и истински цар за министър председател. Този юнак, за какво е дошъл — да ни стресне или да си набави материал за стряскане на другите?

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 11. 11 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  [quote#10:"gost22"]Този юнак, за какво е дошъл — да ни стресне или да си набави материал за стряскане на другите?[/quote]

  По-вероятно второто.Има да ни разнася:"Бях в една финансово стабилна страна,сега не мога да си спомня името й,но беше страхотно да видиш как всичко се е озъбило от немотия."

 12. 12 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Този е известен преди всичко с това, че не познава. Защо не му публикуват изчерпателния списък с несбъднатите му прогнози, вкл. пропуснатите срокове за поредния апокалипсис в еди коя си държава?

 13. 13 Профил на windok
  windok
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#10:"gost22"]Този юнак, за какво е дошъл — [/quote]
  Някой го е поканил!

 14. 14 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  Тия, дето ще си платят, за да чуят "D-r Doom" (д-р Апокалипсис - така е известен Рубини в икономическите среди, защото предсказва непрекъснато апокалипсиси, които не се случват), ще си загубят парите. Щото да слушаш човек, дето предсказваше девалвация у нас, т.е. не знаеше, че имаме валутен борд, е признак, че и ти си толкова компетентен като него.
  Има хора, като Уорън Бъфет, които доказаха, че предвиждат голямата криза - доказаха, защото заложиха големи пари, че кризата ще се случи. А прехваленият Рубини години наред предсказваше криза и накрая стана като случая със спрелия часовник - поне два пъти в денонощието показва точно вреаме

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 15. 15 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1234 Весело

  Кога не подържаш либералната вълна, завладяала правещите слоеве на запад, ти се измислят всекакви прекори. Обаче напук на всичко, здравият разум на Рубини побеждава винаги либералните измислици и така става все по-известен и по-почитан. Поговорката: 'събрали са да му извадят очите, но му изписали веждите', си е тука на мястото

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 16. 16 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  [quote#7:"vankata1"]Много интересно ще стане, ако се случи "перфектната буря"[/quote]
  Аз па си мислех, че сме вътре

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 17. 17 Профил на MILKO
  MILKO
  Рейтинг: 381 Весело

  [quote#1:"Станислав"]след лекцията му би трябвало да има тълпи от потенциални самоубийци, а индексът на щастието у нас съвсем ще се срине... [/quote]

  Напротив - горе долу ще каже следното:

  вие сте макроикономически стабилни , имате проблеми но те не са сериозин !
  Оттук нататък ще растете , чакат ви само добри години !
  -----------

  запомни този пост - ако не "улуча" пророчеството на "Пророк Рубини" - ще си кажеш цената

  ако улуча - чака те големо разтоварване

  ПАЙНЕР , ШЛЬОКАВИЦА , ЗРЕЛИЩА И НОВА АЕЦ
 18. 18 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#17] от "ъпсурт":

  той може да не каже нищо конкретно, но той предложи одържавяване на американските банки и американски предприятия.
  та е ясно , как може дадена национална икономика да преживее сътресенията от кризата на алчните капиталисти, които не спират пресата за долари

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 19. 19 Профил на masterfori
  masterfori
  Рейтинг: 488 Весело

  "Черният лебед"...лекцията е ясна, надали ще каже нещо ново...ще бъде в "черни " краски...

 20. 20 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  [quote#15:"crowd founder"]Кога не подържаш либералната вълна, завладяала правещите слоеве на запад, ти се измислят всекакви прекори. [/quote]
  Като обяснявам защо Рубини не бива да се приема сериозно, това не значи че съм пазарен фундаменталист. Ето мой коментар отпреди 2 седмици, за да видиш, че не само не съм такъв, а и го отхвърлям:

  един лев се харчи най-добре от неговия собственик, а не от иззелият го. Това е добре да го разбере и г-н Костов, когато говори за данъчна политика,- цитат на коментар #100 от “vladimirkarolev”

  Типични мантри на пазарен фундаменталист. В Испания да не би държавата да харчеше пари да надува имотния балон? Или във Великобритания и Ирландия държавата да наду същите балони? Или в Прибалтика?

  Виж Германия. Тя предотврати подобни проблеми още при управлението на Шрьодер, ама не като държавата стои отстрани и зяпа пазара. Тогава СДП промени правилата на пазарната игра в посока
  - по-голяма гъвкавост на пазара на труда
  - намаляване на социалните придобивки
  - ограничаване на ръста на работната заплата (за което се договори със синдикатите)

  Ей такива ми ти неща НДСВ трябваше да направи. Ама за това се иска да мислиш самостоятелно, а не да следваш написаното в учебниците и в книжките на Айн Ранд.

  Щото и в САЩ ги следваха и видяхе докъде ги докара. Само не ми разправяй, че кризата с junk облигациите (която стартира кредитния крънч, който пък стартира финансовата криза) я направили само гадните потребители, които искали да харчат. Ако искаш да помислиш за дълбоките причини на кризата, потърси какво значи NINJA на американския банков жаргон - белким ти просветне нещо в главата.

  коментар 117 от http://www.dnevnik.bg/analizi/2012/12/22/1966341_jurii_aslanov_sociolog_grajdanskite_protesti_-/

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 21. 21 Профил на MILKO
  MILKO
  Рейтинг: 381 Весело

  [quote#18:"crowd founder"]той може да не каже нищо конкретно, но той предложи одържавяване на американските банки и американски предприятия. [/quote]

  това какво значи по същество ?!?!
  Загубите са общи - печалбите да за майсторите

  след свърши Разпределението на загубите -
  започна обратното броене ,
  т.е. тръгваме Обратно към Натрупване
  -------

  такива като Рубини дават тон за Песен
  какъв ще е текста и мелодията -
  каквито трябва за случая

  ПАЙНЕР , ШЛЬОКАВИЦА , ЗРЕЛИЩА И НОВА АЕЦ
 22. 22 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  [quote#15:"crowd founder"]Кога не подържаш либералната вълна, завладяала правещите слоеве на запад, ти се измислят всекакви прекори.[/quote]
  Ей ти още един коментар, за да видиш, че не всеки, който разбира шарлатиниите на Рубини, е либерален фундаменталист. Меиждудругото в този коментар ти посочвам имена на хора, които наистина предсказаха кризата:

  В САЩ държавата стимулираше раздаването на кредити на хора, които не можеха да ги плащат. ДЪРЖАВАТА СТИМУЛИРАШЕ.- цитат на коментар #119 от “vladimirkarolev”

  Аха. И как държавата накара частните банки да развихрят безумното надуване на пазара на ABS-и (structured asset-backed securities), в частност на CDOs (collateralized debt obligations) и на пазара на CDS-и (credit default swaps)? И как накара рейтинговите агенции да дават рейтинги тройно А на деривативи, структурирани неколкократно, за които не знаеха върху какви активи са, съответно изобщо не можеха да оценят риска? А всичките банкери и рейтингови оценители ТРЯБВАШЕ да знаят - неслучайно ти споменах появилия се по време на надуването на балона банков жаргон NINJA (no income, no job and no assets)*
  Недей да казваш, че никой не е знаел. Няма да те опровергавам, сочейки прехваления Нуриел Рубини, защото той от 10-тина години предсказва все глобална криза и в крайна сметка все някога щеше да учели такава Ще ти посоча неспоменавани от мейнстрийм медиите хора, които наистина предсказаха глобалната криза, само че никой не ги чу. И тяхното не бяха обикновени предсказания като на Рубини, а резултат на задълбочени анализи на факти, достъпни за всеки. Това, че не предсказваха, а прогнозираха, се доказва и от факта, че заложиха много на гигантския балон. Т.е. срещу финансовата вакханалия, стимулирана от Фед, и излязоха с много по-голяма от залога печалба:
  - Meredith Whitney
  who predicted the demise of Citigroup and Bear Stearns;
  - Steve Eisman
  an outspoken hedge fund manager;
  - Greg Lippmann
  a Deutsche Bank trader;
  - Eugene Xu
  a quant (quantitative analyst), who created the first CDO market by matching buyers and sellers;
  - the founders of Cornwall Capital
  who started a hedge fund in their garage with $100,000 and built it into $120 million when the market crashed;
  - Dr. Michael Burry
  an ex-neurologist who created Scion Capital despite suffering from blindness in one eye and Asperger's syndrome.

  A NINJA loan is considered to be a type of subprime lending, often found in the mortgage market. While the specifics of any NINJA loan can change, most offer the lender a low initial rate, which is then increased after a few periods of payment. The borrower is hoping for the value of their property to appreciate significantly, allowing them to repay the loan with the newly found equity. However, when the property doesn't appreciate, many borrowers cannot make the repayment. This makes the NINJA loan a very risky proposition for lenders.

  ** A NINJA loan is considered to be a type of subprime lending, often found in the mortgage market. While the specifics of any NINJA loan can change, most offer the lender a low initial rate, which is then increased after a few periods of payment. The borrower is hoping for the value of their property to appreciate significantly, allowing them to repay the loan with the newly found equity. However, when the property doesn't appreciate, many borrowers cannot make the repayment. This makes the NINJA loan a very risky proposition for lenders.

  коментар 141 към http://www.dnevnik.bg/analizi/2012/12/22/1966341_jurii_aslanov_sociolog_grajdanskite_protesti_-/

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 23. 23 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3560 Неутрално

  Аман от"врачки и гадачки"както казва лъжлив дедо.Има ли човек на който не му е ясно, че виртуалните пари съсипват икономиките?

 24. 24 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  [quote#15:"crowd founder"]Кога не подържаш либералната вълна, [/quote]
  Да извадя специално това, което написах в отговор на на пазарни фундаменталисти като Каролев:

  "И как държавата накара частните банки да развихрят безумното надуване на пазара на ABS-и (structured asset-backed securities), в частност на CDOs (collateralized debt obligations) и на пазара на CDS-и (credit default swaps)? И как накара рейтинговите агенции да дават рейтинги тройно А на деривативи, структурирани неколкократно, за които не знаеха върху какви активи са, съответно изобщо не можеха да оценят риска? А всичките банкери и рейтингови оценители ТРЯБВАШЕ да знаят - неслучайно ти споменах появилия се по време на надуването на балона банков жаргон NINJA (no income, no job and no assets)*
  Недей да казваш, че никой не е знаел. Няма да те опровергавам, сочейки прехваления Нуриел Рубини, защото той от 10-тина години предсказва все глобална криза и в крайна сметка все някога щеше да учели такава Ще ти посоча неспоменавани от мейнстрийм медиите хора, които наистина предсказаха глобалната криза, само че никой не ги чу. И тяхното не бяха обикновени предсказания като на Рубини, а резултат на задълбочени анализи на факти, достъпни за всеки. Това, че не предсказваха, а прогнозираха, се доказва и от факта, че заложиха много на гигантския балон. Т.е. срещу финансовата вакханалия, стимулирана от Фед, и излязоха с много по-голяма от залога печалба: "

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 25. 25 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  [quote#21:"ъпсурт"]Загубит са общи - печалбите да за майсторите[/quote]
  Ей това е социализъм в действие - докато печелим, печалбите са за нас. Като губим, загубиште да ги плащат данъкоплатците. Ама пазарни фундаменталисти като Каролев пропускат да кажат, че тази социалистическа идеология я приложина практика десния Буш, за да заядоволи интересите на крупните мултинационални банки от Уолстрийт, т.е. на едрия финансов капитал. Така че левите (в САЩ демократите) и обикновените хора нямат нищо общо с кризата, сътворена от едрия финансов капитал.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 26. 26 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#22] от "Вени Г.":

  Нямам време да ти отговоря в тоя час, но довечера ще се постарая да аргументирам подробно
  А преди това да се разбрем за константните положения в световната икономика:

  1. пазарът не прави лихвата!
  Правят я хора, които се съобразяват с банкерските интереси и експанзията на определена държава.
  Така че пазарна икономика е химера, медиина пропаганда
  2. пазарът на кредити е орегулиран на зони.
  Тоест либералите са като фашистите.
  равенство и еднакви правила за всички за либералите е мръсна дума.

  Държави, които искат да са лидери вечно, раздават кредитни лихви по 1,5 на икономическите си обекти.Закопани държави без суверинитет като нашата родина имат кредитни лихви от най-малко 18 .

  3. цялото богатство на света се изчислява на определена 'х'.
  А напечатаната маса е 50 пъти повече от това 'х'
  За да си дойдат нещата на мястото, напечатаните хартийки трябва да се унищожат. Но понеже притежалите на тези хартийки и не мислят да ги унищожават, имаме криза, която ще завърши най-вероятно с пълно унищожаване на средната класа .

  А довечера ще ти отговоря подробно

  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 27. 27 Профил на MILKO
  MILKO
  Рейтинг: 381 Весело

  [quote#25:"Вени Г."] Ама пазарни фундаменталисти като Каролев

  пропускат да кажат, че тази социалистическа идеология я приложина практика десния Буш, за да заядоволи интересите на крупните мултинационални банки от Уолстрийт, т.е. на едрия финансов капитал.[/quote]

  Човек с правилна гледна точка не може да слуша такива като Каролев -

  защо му правиш реклама - разбираш ли какво правиш ??

  Каролев е финансист + политик = СПЕКУЛАНТ
  т.е. следва да се тълкува всичко казано от такива като него ОБРАТНОТО

  Такива като него първо продават оптимизъм , след което - песимизъм и в двата случая печелят а вие плащате сметката

  ПАЙНЕР , ШЛЬОКАВИЦА , ЗРЕЛИЩА И НОВА АЕЦ
 28. 28 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Дневник, дайте инфо де, къде ще се проведе, какъв ще бъде достъпа, трябва ли да се запишеш някъде предварително, ще бъде ли платена лекцията, изобщо пове4е инфо.
  Аз макар да не съм съгласен с пове4ето му твърдения бих отишъл

 29. 29 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Едва ли господин Апокалипсис ще може да предвиди по лоша прогноза за България. Толкова здараво сме стъпили на дъното, че няма повече накъде да ходим. При настоящите обстоятелства можем само да правим крачки встрани или най много вместо да стоим, да започнем да лазим.

 30. 30 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3061 Неутрално

  Нуриел Рубини ще изнесе лекция в София
  _______
  Не е нужно човек да е специалист за го да прецени само по снимката която са му изтипосали от Дневник !
  Иска ми да да го определя с няколко остри и нецензурни думи този наемник на големите спекуланти но ще се въздържа от уважение към админите ! По всичко си личи ,че ни зомбират с ефекта на Дракула!
  http://bg.mondediplo.com/article877.html

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 31. 31 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  [quote#18:"crowd founder"]той може да не каже нищо конкретно, но той предложи одържавяване на американските банки и американски предприятия.
  та е ясно , как може дадена национална икономика да преживее сътресенията от кризата на алчните капиталисти, които не спират пресата за долари [/quote]

  Сериозно!Значи дошъл е на лечение.

 32. 32 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  [quote#29:"baxter"]Едва ли господин Апокалипсис ще може да предвиди по лоша прогноза за България. Толкова здараво сме стъпили на дъното, че няма повече накъде да ходим.[/quote]
  За тази прогноза не е необходим г-н Апокалипсис. Необходим е здрав разум. Сума компетентни икономисти от ляво и от дясно (тук не включвам старшия икономист от "Отворено общество" и колегите му - щото те са икономически недоучки) му казваше на Дянков, че заради фиксидеята, съвършено несъобразена с реалността, да влезем в еврозоната, ожхлажда икономиката до степен, от която след това е трудно да бъде задвижена. Да го кажа просто: в условията на рецесия или стагнация (каквото е българското състояние 4-та година) да провмеждаш политика на жестоки рестрикции плюс изземване от паричния оборот, е идиотско! Социопатът би трябвало поне да знае основна характеристика на валутния борд, а именно, че той действа проциклично. Т.е., ако има рецесия, самиът механизъм на валутния борд я задълбочава. А той добави и процикличните действия на правителството. В резултат на пълната неграмотност на социопата икономиката доста трудно и бавно ще бъде задвижена към растеж от следващия кабинет. Щото знам, че няма да е доминиран от ГРОБ, или поне няма да доминират в него социопатските фискални догми.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 33. 33 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#28] от "carmello":

  26 февруари, хотел "Шератон"
  16:00 – 16:30 Регистрация и кафе
  16:30 – 17:15 Публична лекция на Нуриел Рубини
  17:15 – 18:00 Дискусионна сесия с Нуриел Рубини
  18:00 – 18:20 Пресконференция с Нуриел Рубини /модерирана сесия само с предварително поканени медии/


  Модератор и водещ на събитието ще бъде Георги Ганев, програмен директор, икономически изследвания, Център за либерални стратегии.

  911,959,964,993
 34. 34 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 661 Неутрално

  До коментар [#17] от "ъпсурт":

  Ами точно така е,от тук нататък само ще растем,въпреки управляващите,които и да са те!

  rock n' roll is king!
 35. 35 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1100 Неутрално


  [quote#13:"windok"]Някой го е поканил![/quote]

  Както ми прилича на Веселин Маринов,май се досещам кой го е поканил.

 36. 36 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#33] от "nmarev":

  супер, благодаря

 37. 37 Профил на s_k_p7
  s_k_p7
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#33] от "nmarev":

  Извинявай за може би "тъпия" въпрос,
  но щом регистрацията е от 16:00 часа, това означава ли, че записването става на място? А в такъв случай кога се заплаща таксата за участие и има ли такава?
  Благодаря за съдействието!

 38. 38 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 541 Неутрално
 39. 39 Профил на s_k_p7
  s_k_p7
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#38] от "nmarev":

  Много ти благодаря и хубав следобед!

 40. 40 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Нуриел Рубини произхожда от семейството на ирански евреи-търговци. Израсъл е в Турция, Иран, Израел, Италия, а в САЩ се установява, за да получи докторска степен по икономика в Харвардския университет. Много известни икономисти обвиняват Рубини в несериозност и спекулативност, а голямата му популярност - като плод на апокалиптичното психо-емоционално влияние на масмедиите върху Уолстрийт и европейските финансови центрове. Междувременно се установява, че Нуриел Рубини се е "институционализирал" и превърнал в "международна търговска марка". Последната му "апокалиптична прогноза" от 2010 г. е, че еврото ще се срине и изчезне като "резервна валута" на долара. Към пролетта на 2011 г. прогнозите са, че доларът ще възстанови позициите си, "но догодина".

 41. 41 Профил на mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  mtmb+дневник+Eврeинa зайo цицин=низши говедa!
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#22] от "Вени Г.":

  и понеже сме на едно и също мнение по отношение на свойствата, които определят пазарите,

  то не разбирам, защо си против рубини, който е специалист по международни икономически отношения
  и гледайки тренда и свойствата на пазара, въобще не е трудно да се стигне до това заключение, до което е стигнал и той преди години


  И. Троянов:B България има борба между клановете на "мафията"...и тази борба може да приеме кървав характер, още повече че зад клановете днес HE стои Москва.
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK