Безработицата ще е тема №1 през 2013 г., обеща Дянков

През 2013 г. борбата с безработицата ще е тема номер 1 за кабинета. Държавата ще отдели повече средства за програми за заетост за трайно безработните и те ще могат да се трудят, например, на археологически обекти или в селското стопанство. Това съобщи министърът на финансите Симеон Дянков пред Нова телевизия.

Симеон Дянков

© Надежда Чипева, Капитал

Симеон ДянковПрез 2013 г. борбата с безработицата ще е тема номер 1 за кабинета. Държавата ще отдели повече средства за програми за заетост за трайно безработните и те ще могат да се трудят, например, на археологически обекти или в селското стопанство. Това съобщи министърът на финансите Симеон Дянков пред Нова телевизия.


Той посочи, че преди началото на кризата безработни са били около 200 хил. души, а сега са двойно повече. "За мен важни са тези придишни 200 хиляди трайно безработни. В други държави - особено скандинавските - с различни програми, финансирани от еврофондовете или отчасти от правителствата се дават повече пари - и аз съм готов на това, за програми срещу трайната безработица. Това е една от доходните политики за борба с безработицата", каза Дянков. 


Ще се насочат допълнителни усилия и към тези градове и региони, където все още населението разчита на заетост само в една държавна компания, какъвто е случаят с ВМЗ Сопот. "Хората не са виновни, че е решено при социализма там да има едно предприятие," каза Дянков и допълни, че заедно със социалния министър Тотю Младенов и икономическия Делян Добрев разработват специална програма за алтернативна работна среда там.
Той повтори казаното и миналата седмица, че благодарение на по-ниския дефицит и по-добрите приходи до края на 2012 г., ще се работи за повишаване на доходите в различни сфери. С постановление на Министерския съвет, коет осе очаква да бъде приет, ще започне разпределянето на заложените в бюджета увеличения в музеите и читалищата, а от следващия месец ще се водят разговори за по-високи заплати в училищата, армията, здравеопазването, културата. Направи обаче изрично уточнение, че заплатите в МВР няма да се вдигат, защото вече са достатъчно високи. Не се планира увеличение и за майките.


Дянков информира, че Националната агенция за приходите е събрала с 1% повече от предвиденото в плана, а преизпълнението на митниците е с 3 на сто. В същото време изрази изненадата си от това, че физическите лица и бизнесът в страната разполагат на влогове в банки с общо 70 млрд. лв. - приблизително поравно - пари, които "спят". 


Финансовият министър започва серия срещи с работодателските съюзи, на които да уточнят най-належащите мерки за подобряване на бизнес средата. "Обикновено правителствата спират реформите в година на избори, а аз искам да покажем, че продължаваме да правим нещата и очаквам от бизнеса да ми кажат 4-5 неща, за да ги направим до края на мандата и още повече да подобрим средата", каза Дянков. Той даде пример с въвеждането на "златен стандарт" в НАП - по-лесни процедури за добрите данъкоплатци и се ангажира, щом бизнесът го иска, това да стане до март.


Провеждането на референдума ще струва общо около 20 млн. лв., а не 14 млн., както се знаеше досега, заради допълнителните плащания за работа в почивен ден на хората, ангажирани в провеждането и на органите по сигурността, информира Дянков и изрази съжаление, че толкова средства ще бъдат похарчени "по въпрос, който не помага за развитието на обществото". 


Финансовият министър гарантира, че "за разлика от предишни изборни години, когато следващият финансов министър е трябвало да е в стрес", тази година бюджетът ще се изпълни, а дефицитът дори ще е по-малък от заложения. "Всеки месец ще публикуваме неразплатените суми в общини и министерства, готвим се да управляваме и втори и трети мандат, така че да се справяме с работата и преди юли, и от август", обобщи намеренията на ГЕРБ  Дянков.  


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (196)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 627 Весело

  Къде, бе Пич?
  И децата знаят, а ако не знаят родителите им са бой, че ефект от някаква държавна намеса може да се чака в период най-малко шест месеца след началото на интервенцията

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 2. 2 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Българите обедняват най-масово и най-бързо в ЕС Според Европейската комисия страната ни е зле заради закостенелия пазар на труда България е тотален аутсайдер в ЕС. Тази отчайваща констатация е на Европейската комисия, която вчера публикува преглед на социалния пейзаж в ЕС. Страната ни е в групата държави, където рискът от изпадане в бедност и оставане без работа е висок, а шансовете човек, загубил работа или доходи, да се измъкне от недоимък, са най-малки. В същата група са Румъния, Гърция и Испания.
  СЕГА

 3. 3 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Гневно

  "Държавата ще отдели повече средства за програми за заетост за трайно безработните и те ще могат да се трудят, например, на археологически обекти или в селското стопанство" - Тоест - изкопчии и берачи на плодове. Нискоквалифицирани работници....Само за циганите мислят тия!? Хиляди образовани млади са безработни, а в същото време пенсионери вземат пенсия+заплата!?............Срамо!.........

 4. 4 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Весело

  Т.е. ще имаме ежедневен "цитат на деня" за безработицата чаа-ак до изборите? Браво, Джанков, добър план. Човек е оцелял, защото се е смял.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 5. 5 Профил на Капанар
  Капанар
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Браво Дянкоф, бой по цоциалистите!!!

 6. 6 Профил на scoffer
  scoffer
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Браво ей сега хората ще си напълнят хладилниците с още обещания.

 7. 7 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Подобряване на бизнес средата, която не съществува значи да се подобрява нищото. Дянкуф, първо трябва да се създаде бизнес среда. Ама това значи да се изгонят "нашите" хора. И няма как да стане нали ? Та все едно не си казал нищо.

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3932 Неутрално

  тоя каквото и да каже НЕ МУ ВЕРВАМ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2010 Весело

  Охохохох! Кризата свърши 2010. Намалихме осигурителната тежест 2011. Достигнахме средноевропейски доходи 2012. Е, са вече дойде момента да пречупим гръбнака на безработицата. Яко ви дупе.

 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  Дянкооооффф, колко хора зорлем съкратихте и то от сектори, където човешкия фактор е основен. Има сектори в икономиката, където заради такива съкращения изнемогват от недостатъчно хора. Но Ти и Бойко нямате очи да видите това, нямам търпение на изборите да Ви отсвиря.

 11. 11 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#7:"Blackradio"] значи да се изгонят "нашите" хора[/quote]

  Що да се гонят? Нека си копат, достатъчно е само да се направи така, че правилата да са еднакви за всички и да си платят за досегашния гяволък.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 12. 12 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#11] от "jubal harshaw":

  Ами то едно и също. Нали ще трябва да "полежат"

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 13. 13 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#12] от "Blackradio":

  Аз съм на мнение, че ако може да се измъкнат като платят много пари, да им се вземат парите и да се измъкват. За улеснение да се приемат и плащания от офшорни фирми.

  Затвор само ако са били-е.али-утепали некой.

  Един вид, зъб за зъб, око за око, лев за лев.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 14. 14 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  Егати популизма и пост-социализма! Добре че се е загрижил за трайно-безработните, ама малко "след дъжд качулка" и предизборно се явява... Да не говорим че не е работа на държавата да създава работни места, ами да създава УСЛОВИЯ.
  Пусто инвестициите и свежите пари се изпариха, "тъпите" западняци не вЕрват на басни и не искат да си вложат парите в една територия, в която мафията си има държава, няма никаква правна сигурност, квалифицирана работна ръка и други "екстри".

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 15. 15 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Този номер, минаваше дълги години, вече не. Крайно време е да се свика ново Велико Народно събрание, за да се поеме управлението от обикновените хора. Доказано е, че сегашният модел с партиите в него няма, не могат и най-лошото дори не желаят да променят статуквото, в което един народ храни близо 300 човека доказани крадци и мошеници.

 16. 16 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 878 Неутрално

  "експерта" който съвсем целенасочено вкара българската икономика в незапомненна депресия сега накрая ще я съживява ... смешник !

 17. 17 Профил на sisiliya6
  sisiliya6
  Рейтинг: 688 Любопитно

  ,,Безработицата ще е тема №1 през 2013 г., обеща Дянков ,,

  Дянков , това за безработицата отдаааааааавна се знае , ти новото кажи ?

 18. 18 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Започнаха предизборните обещания! Лошото е, че "борбата с безработицата" е не само тема, ами Проблем Номер 1 за все повече хора, а това правителство доказа, че на него не може да се разчита на подкрепа в това отношение, след като по време на мандата му се изпариха повече от 400,000 работни места.

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 19. 19 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Шимон за пореден път обещава при за неграмотните роми, а показва среден пръст на българите.
  Цялата пасмина в ГЕРБ са анти българи и налагат геноцид над сънародниците ни.
  Пари в държавата ще има едва тогава, когато спрат социалните помощи на тези чернодробни метили - ромите, които продължават да отказват да учат и работят, а само смучат пари от данъкоплатеца.
  А безработица няма, само че никой българин не иска да бъхти за 290 лева, а рома да лежи в тях за 350 на месец!
  А погледнете по учрежденията какво е - 50% от персонала е излишен.

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 20. 20 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Сега сме 2013, а не 2009 година. И албански реотан да си, пак щеше да загрееш, че проблемът на хората е безработицата за три и половина години.
  Днес чух за едни нови почти 3000 безработни в Сопот в резултат на некадърно управление на избраният от ТОВА правителство управленски екип. Държавата (в лицето на Дянков) няма 2 милиона да им плати заплатите. Хорага гладуват и студуват, а се купуват коли за 4 милиона за да си возят задниците министрите и депутатите.
  Освен да произвежда безработица, тези друго явно не могат да правят нищо.

 21. 21 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1468 Любопитно

  ...от следващия месец ще се водят разговори за по-високи заплати в училищата, армията, здравеопазването, културата...
  Уредиха значи останалата клиентела по хранилките и сега “  готвим се да управляваме и втори и трети мандат, така че да се справяме с работата".
  Всичко празни приказки, приоритетите (изхарчените ДО СЕГА пари) показват друго..
  Току виж хората не се подведат и плановете за още петилетки неуморен труд на Пожарната команда не се сбъднат...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 22. 22 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  През 2013 г. дянков ще направи най-големия подарък на българския народ като заедно с останалите от престъпната групировка се труди усилено в затворническите общежития.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 23. 23 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  Най-добре е Чоко, Боко, Дянков и сие да останат "безработни" след неколко месеца.... Мафия на държавна заплата....

 24. 24 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  Има един строителен "предприемач",който спечели 80млн. лева по времето на строителният балон. И сега си ги държи в банка. Това е престъпление! 70млрд. стоят ей така в банките. А вие продължавайте да плюете задръстеняци!

 25. 25 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 920 Неутрално

  [quote#3:"dobrich"]Хиляди образовани млади са безработни...[/quote]
  Искаме държавата да ни построи силиконова долина май.

 26. 26 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Общи приказки.Гьонсуратски.Има много добри предложения отвсякъде за намаляване на безработицата,но този не е чул за нито едно от тях.Поне не личи да е чувал.

 27. 27 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 688 Гневно

  "В същото време изрази изненадата си от това, че физическите лица и бизнесът в страната разполагат на влогове в банки с общо 70 млрд. лв. - приблизително поравно - пари, които "спят". "

  Не спят, дадена са на банките да ги инвестират.
  Кога ще стане ясно, че парите в банките спят, само ако никой не тегли кредити. И затова не са виновни вложителите.

 28. 28 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  На мен словото на Дянков ми звучи така:Не очаквайте увеличение на доходите.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 636 Весело

  Орешарски и Вълчев ще оправят безработицата с големи седянки по възловите места.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 31. 31 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  В името на:За няколко километра повече.

 32. 32 Профил на Economix.bg
  Economix.bg
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Една от малкото програми за безработни, към която имаше силен интерес и която имаше шанс да роди нещо, беше тази за започване на бизнес. И тя се изчерпи бързо. Не коментирам критериите за оценка на проектите, защото са неизвестни. В същото време има всевъзможни причудливи програми и мерки (за повече пари), наистина да се чудиш докъде може да стигне въображението на чиновниците...
  Същото и с програмите за работещи към това министерство. На мястото на министъра бих спряла всички глупости и бих насочила целия ресурс и капацитет към "Аз мога". Но явно опашките пред бюрата по труда, които показаха по телевизиите, но носят никакво съобщение за управляващите.

 33. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  До коментар [#25] от "Отнесен":

  Че нали Плевню точно това се хвалеше че прави, и тогава го обявявахте за нещо добро?


  Колкото до Дянков - предизборното наливане на пари ще се нарича борба с безработицата явно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Гневно

  До коментар [#25] от "Отнесен":

  Не бе, искаме държавата да бъде надупчена като швейцарско сирене от циганора в търсене на русалки, вампири и джилязу.....

 36. 36 Профил на nckdck
  nckdck
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Тоа па шемет, ко общо има с безработицата и 2013, ча ни занимаати с негу?

  Бойко Борисов, педерас, педерас http://www.youtube.com/watch?v=p-Gyi9SM3os
 37. 37 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2117 Весело

  Министъра на държавната кошница, като реши да я пълни от "нещо" или "от някого", първо го залива с бюрокрация и глоби, а после го облага с данък. Това с глобите за безработни не се получи, и идва ред на данъците. Може би, един сериозен налог върху всеки безработен, ще го накара да започне работа, дори и без заплата, само и само да не се стига до данъчните...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 38. 38 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 635 Неутрално

  [quote#2:"moni56"]Европейската комисия, която вчера публикува преглед на социалния пейзаж в ЕС. [/quote]
  Кризата е дъвката, с която оправдаваме всичко в последно време. Големият извод, който може да се направи от този доклад, е, че пропуснахме кризата и че не правим реформа. Това заяви бившият социален министър Иван Неков в сутрешния блок на БНТ, коментирайки доклада на Европейската комисия, според който България е сред най-бедните страни в Европа.”В доклада има един извод, който трябва да бъде изрязан и залепен във всеки кабинет на министър в страната ни, а той гласи, че бедността е голяма заради ниската минимална заплата, коментира Нейков. - Няма мотив хората да работят за минимално заплата, а причината е, че помощите са в същия размер. Така цели генерации в едно семейство са приели, че ще са бедни, а това е страшно. В момента е прието схващането, че щом започне някой малко да вика, дайте да му мръднем заплатата и всичко ще се оправи. Това е грешна система.”

 39. 39 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Аз пък си мислех, че дясно правителство се бори с безработицата като премахне пречките пред бизнеса да наема хора и осигури по-добра работна среда, а не като вземе пари от данъкоплатците и наеме хора в държавната администрация или субсидира заетост в частния сектор, тоест, наеме хора без да вършат те нищо. Чудна работа. ПР отделът на ГЕРБ започва да твори все повече чудатости, жалко, че Симеон ги изрича. Жалко за него де.

  Governments never learn. Only people learn.
 40. 40 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Очилатият социопат изтреби малкия бизнес, който създава огромната част от заетостта, сега с програми за временни нископлатени работни места ще я бори. Другарю Дянков, премахни данъчно-административния рекет и дребният бизнес ще създаде работните места.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 41. 41 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 426 Неутрално

  На Дянков трябва да му се припомни приказката за лъжливото овчарче.След многото лъжи и да кажеш истината вече никой не ти вярва.

 42. 42 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Спасението от този кретен е да изринем мутренската банда.

  На 04.04. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1908 Неутрално

  За кога бе, то вече няма да зависи от Дянков!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 45. 45 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 660 Весело

  [quote#5:"Капанар"]Браво Дянкоф, бой по цоциалистите!!![/quote]
  ами това си е социализъм бе, "тапанар", ти не си ли ходил на бригади, да береш домати и грозде, а!

 46. 46 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 920 Неутрално

  [quote#33:"Тони!"]Че нали Плевню точно това се хвалеше че прави, и тогава го обявявахте за нещо добро?[/quote]
  Да, добро е. Няма проблеми с това. Аз само се бъзикам с умниците, дето се бият в гътдите "Вижте ме колко съм образован, ама искам някой да ми построи завода, после да ми плати заплата като в НАСА, а аз само да вляза в офиса наготово и да седна на стола".

 47. 47 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  До коментар [#34] от "liolio":

  И колко му е акъла? Хиляди фирми фалираха,въпреки че преди кризата ги предупреждавах такива "бизнесмени",да внимават. А сега са черноработници на големите акули.
  Имам 80хил. лева на влог. Ако щеш вярвай.

 48. 48 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#30:"RED MAFIA"]Орешарски и Вълчев ще оправят безработицата с големи седянки по възловите места. [/quote]

  Да, ще я оправят! Ти помниш ли защо казаха "седянка"? защото синдикатите искаха заплатите да се увеличат двойно с парите от изришъка и Орешорски ги попита какво ще правим със заплатите, ако излищък следващата година няма? И настанаха 2 седмици най-фантастични предложения.
  Къде са сега синдикатите да искат по 100% увеличение на заплатите? Няма ги, усвояват програми.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 49. 49 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Весело

  "готвим се да управляваме и втори и трети мандат, така че да се справяме с работата и преди юли, и от август", обобщи намеренията на ГЕРБ Дянков"....хехехехехехе.....Да ви имам оптимизма на вас!.........

 50. 50 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  До коментар [#39] от "vladimirkarolev":

  Кой ти пречи бе Владо! Айде стига с тази мантра,че държавата пречи на бизнеса. Кметицата на Смолян каза,че частните фирми там се държат на обществените поръчки.

 51. 51 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#39] от "vladimirkarolev":

  В грешка си, единственото, което прави вуду-економикса е да създаде условия за дългосрочна ЯКА криза. Справка - кризата по времето на президента-автор на лафа "voodoo-economics". Както и тая, дето я забърка сина му

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 52. 52 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "В същото време изрази изненадата си от това, че физическите лица и бизнесът в страната разполагат на влогове в банки с общо 70 млрд. лв. - приблизително поравно - пари, които "спят". "

  Дянков, Дянков, бива ли човек от Топ 100 на икономистите, да е толкова икономически неграмотен?
  1. Физическите лица и бизнесът в страната разполагат с около 55 млрд. лева депозити. Числото, което цитираш (70 млрд.лв.)са привлечените средства, но ... Хайде, разликата между привлечени средства и депозити на фирми и население да ти остане за домашно. Не е чак толкова трудно, че да се налага някой допълнително да ти я обяснява.
  2. Депозитите не са пари, които "спят". За да има инвестиции, са необходими спестявания - за да има кредити, са необходими депозити. Според данните на БНБ, депозитите на граждани и фирми са почти равни на кредитите за граждани и фирми. Т.е. банките са върнали обратно в икономиката толкова левчета, колкота са събрали като депозити. Дянков, ти на това спане ли му викаш? Хайде, обратно в първи курс да си опресниш знанията, че е срамота - министър на финансите си все пак, не на земеделието.

  Pather Panchali (Satyadjit Ray)
 53. 53 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Безработица №1, бедност №1, страх №1,
  корупция №1, неравенство №1, безработица №1, агфлация №1, авторитаризъм №1, болести №1, глад №1, нищета №1...I've paid my dues -Time after time - I've done my sentence But committed no crime - And bad mistakes I thank you all - But it's been no bed of roses No pleasure cruise - I consider it a challenge before the whole human race - We are the champions - We are the champions No time for losers 'Cause we are the champions - of the world - Ние сме шампионите -Ние сме шампионите - Защото ние сме шампионите на света - http://vbox7.com/play:239c061d4e

 54. 54 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Единственото от което Плевню е изкарал пари е от една сделка предложена му от Софиянски при която общината му дава 3 имота на пътя на околовръстното и метрото и като дойсе време да се отчуждават му плаща бившите свои земи много пъти по-скъпо. Това е единствената печеливша сделка на новия ни президент!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 56. 56 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1908 Неутрално

  [quote#40:"Вени Г."]премахни данъчно-административния рекет и дребният бизнес ще създаде работните места. [/quote]Дянков или България = ТОВА Е ВЪПРОСЪТ !!!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 57. 57 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Отново приказки от 1001 нощ!

 58. 58 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 583 Неутрално

  При наличието на толкова много финансов и счетоводен боклук, перспективите за добра обществена хигиена са лоши.
  2013 г. ще е добра за българките и българите, ако успеем да се отървем от този боклук.

  Жить стало лучше, жить стало веселее!
 59. 59 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#39:"vladimirkarolev"]ПР отделът на ГЕРБ започва да твори все повече чудатости, жалко, че Симеон ги изрича. Жалко за него де. [/quote]

  Това означава ли, че някога е казал нещо смислено? Симеон имам предвид? Защото аз нямам такъв спомен.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 60. 60 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#50:"deaf"]Кой ти пречи бе Владо! Айде стига с тази мантра,че държавата пречи на бизнеса. [/quote]
  Крадецът вика – дръжте крадеца! – тази проверена от живота фраза се повтаря и повтаря, а крадците се множат и минават чрез медиите дори за благодетели.
  На света има достатъчно блага за нуждите на всички,
  но не и достатъчно за алчността на всички. Махатма Ганди

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 996 Неутрално

  "...Безработицата ще е тема №1 през 2013 г., обеща Дянков..."

  Хе-хее, Дянков? Да не би да ни подготвяш за официална безработица от над 15%?

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  Три пъти ура!!!
  А междувпрочем за какво става въпрос?
  Ааааа, състезаваме се с Германия.

 65. 65 Профил на sisiliya6
  sisiliya6
  Рейтинг: 688 Любопитно

  [quote#49:"dobrich"]готвим се да управляваме и втори и трети мандат, така че да се справяме с работата и преди юли, и от август[/quote]

  Ехееееееееей , я с какви мечти се събужда Дянков !!!!!!!

 66. 66 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Този престъпник тъп
  ни излезе много скъп!

  www.berbenkov.hit.bg
 67. 67 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#39:"vladimirkarolev"]Чудна работа.[/quote]
  Цъкам ти минус, а ти се изписват три плюса. Моята оценка за коментара ти я няма...„Всички животни са равни, но някои са по-равни, отколкото другите.“ са думи на Джордж Оруел. Лошото в България е, че всички сме равни, но някои са по равни от другите. Кои са те?

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  До коментар [#46] от "Отнесен":

  Е как едновременно е добро и лошо държавата да строи работните места в частния сектор? За мен има само едно положение, и то не е добро.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 70. 70 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 942 Неутрално

  Мдаааа... Това правителство започва да мяза на предходното. Всичко е пунт и пластика. Естествено и фантастични обещания, за един по-добър живот. Работата намирисва на предизборен харчлък, с цел - вижте какви сме пичове, даже и за метачи ви намерихме работа. Цели 3 години, това правителство, вместо да създава условия за развитие на реалния сектор и да ограничи публичната администрация вършеше точно обратното. Нови работни места трябва да има в частния сектор, в образованието и здравеопазването, а не в МВР, агенции, които само "усвояват" едни пари, областни, общински и всякакви други власти - там хората са повече, от колкото са необходими. Но това е, защото тук има един народен обичай - да назначаваме наши хора, на сгодна държавна работа. Като благодарност, че носиха чувалите с бюлетини и писаха протоколите по секционните комисии...

  PHILIP
 71. 71 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#43:"nckdck"]Ма му беши фен ино бреми[/quote]

  И сега съм му фен - не виждаш ли, че одобрявам и тази му инициатива.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 72. 72 Профил на tramp
  tramp
  Рейтинг: 688 Любопитно

  [quote#40:"Вени Г."]премахни данъчно-административния рекет[/quote]

  хехе, ти пък... че това напълно ще обезсмисли следващите мандати на партята

 73. 73 Профил на hunin
  hunin
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#1] от "Митко Василев":
  6 месеца е даже твърде оптимистично. Вместо 3 години да се говори как сме излезли от кризата, трябваше да се подготвим за този момент. И за същите малки деца беше ясно, че безработицата ще се увеличи и от рано трябваше да се мисли на тази тема.

 74. 74 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#60] от "latcho59":

  Сега ще ти кажа как държавата пречи! Регистрира ти фирмата за 2 лв., а затова, че си закъснял да днесеш документи в АП те глобява след 2 месеца с 2500 лв.
  Миналата година точно за пускане на отчетите счетоводителката изчезна. Оказа се, че паднала и си счупила и двете ръце, лежала 4 дни на земята преди синът й да разбие вратата и я намери. Изтървахме срока и сега с 4 фирми чакам 10 хил. лв. глоба, а тя движи общо 50-60 фирми.
  Не може в Германия с 5 хил. лв. средна заплата глобите да са по 100-200 евро, в България по 5-10 хиляди лева, по осмотрение на чиновника.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 75. 75 Профил на МъдиУотърс
  МъдиУотърс
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#52] от "mitkaloto_":

  +1
  Да ...
  Тук е въпросът ...
  От една страна бизнеса стагнира до степен, че не може и да си помисли за разширение или обновление (да търси инв. кредити), а само евентуално за оборотни следства .., стоителството без ипотечно кредитиране в България въобще не може да съществува ...
  От друга страна банките просто НЕ ЗНАЯТ какво да правят с МНОГОТО пари, които имат (справка - ЛЕОНИЯ !!!!!! )... Да добавим и регулациите ...
  ... остават само неколцината идиота, които придобиват мобифони, фритюрници и ютии на изплащане ...
  тЕ ти кредитиране ...

  ходя по въже, не ми ръкопляскайте - това е моят път. Сложил съм костюм на клоун, за да ми се смеете, когато падна...
 76. 76 Профил на Ваня
  Ваня
  Рейтинг: 580 Весело

  [quote#41:"exit13"]След многото лъжи и да кажеш истината вече никой не ти вярва. [/quote]
  Аа, той не казва истината, не се притеснявай.

  Аз
 77. 77 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#70:"Philip"]

  Мдаааа... Това правителство започва да мяза на предходното.[/quote]

  Какво правеши предишното, че не разбрах връзката? И сага като при предишното безработицата е 6%, в София се започва с 800-1000 лв. минимална заплата, а на морето цяло лято търсят продавачки на 1200 лв. и готвачи на 2000?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 78. 78 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  До коментар [#77] от "др. Иванов":

  Това с минималната за София за държавни служители ли става въпрос?

 79. 79 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 740 Весело

  Прав е Дянков! През 2013 безработицата ще продължи да расте и наистина ще е основна тема на годината.

 80. 80 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#73] от "hunin":

  6 е минималното време, в което може да се види ще има ли или няма да има ефект, иначе е така, както казваш и е нужно много повече време.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 81. 81 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Не, на тези заплати се започваше навсякъде! Продавачките по магазините ги взимаха. Позната отказа работа на 1650 в технопарка, че й се видя малка, без висше. На мене са ми се обаждали от Сл. бряг да търся камериерки на 460 чисти с безплатна закуска, спане в стая с климатик и безплатно спане за семейството от 1 до 15 септември, че не можели да намерят.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 82. 82 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  "През 2013 г. борбата с безработицата ще е тема номер 1 за кабинета. Държавата ще отдели повече средства за програми за заетост за трайно безработните и те ще могат да се трудят, например, на археологически обекти или в селското стопанство. "
  Това и очаквах да е същината- повече пари по безсмислени програми. Наскоро ме питаха кой курс да изберат по програма. Давали им ваучери за към 1800лв. Какво видях в "Компютърна графика" описано като изисквания да се научи?
  - да си гледаш мейла
  - да сканираш изображение
  - да търсиш с търсачки
  - да правиш презентация на Powerpoint
  - да може да пуснеш някой филтър на Photoshop(При това е така описано, че може да те учат на 4-5 коренно различни продукта, което е чудно как ще стане да научиш нещо- ще те научат на безплатния GIMP на нещо, ама можело да е и на Corel Draw...)
  - да пишеш документ на Word
  - да записваш файлове на различни носители(????)
  От 20 точки за близо година курс за близо 2000лв само една смислена и другото- пълнеж за неща, които знае всеки- как се ползва компютър на най-начално ниво с преподаване точно час.
  Та... С тия програми уж учат хора и им дават дипломи, с които да ги измъкнат от безработицата. Как ще стане това? Просто някой прибира пари. С всички програми е така. По-добре да плащат помощи без всякакви такива странични харчове- поне само един търтей се храни, а не се влачи от "консултанти".

 83. 83 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  ДНЕВНИК,
  Моля Ви, тоя тип не го показвайте вече!
  Да заминава колкото може по-надалече!

  www.berbenkov.hit.bg
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 426 Весело

  Дянков не си за този форум,бегай в тв7 или " Телеграф"

 87. 87 Профил на Георги Симеонов
  Георги Симеонов
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Че те не свършиха ли достатъчно за безработицата до момента? Смятат да предизвикат фалита на още малки фирми ли какво ли?

 88. 88 Профил на juventino
  juventino
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Мони, а кой ще цунка Джиджи!?

 89. 89 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално
 90. 90 Профил на gerotheone
  gerotheone
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#15] от "The_Fly":

  Много са ми интересни хора, като Вас, които призовават НАРОДЪТ ДА УПРАВЛЯВА. Това е АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО и веднага ще Ви доказа защо.
  В съседният вход са 21 апартамента и те вече втора година не успяват да се споразумеят да си оправят покрива на входа и да си сменят вертикалните щрангове.
  Та, идеята ми е щом 21 човека ( домакинства) не могат да се разберат по два въпроса, как Вие очаквате 7 МИЛИОНА ХИТРЕЦИ да се споразумеят по "елементарни" въпроси като : данъчна политика, бюджет, образование, външна политика и т.н. С радост ще прочета идеята Ви.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#90] от "gerotheone":

  На мен пък ми е странно хора като вас - любители на статуквото, мазохисти които обичат да ги плюят и лъжат в лицето. Мазохисти, които продължават да търпят тези тиквеници, които в ТВ ефир да спорят кой краде по-малко.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#94] от "The_Fly":

  я земи отлети за някъде... например за Москва?

 97. 97 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 426 Весело

  Дянков не си за този форум,бегай в тв7 или " Телеграф"Иначе истинската борба с безработицата минава през истинска пенсионна реформа,премахване на ранното пенсиониране,отнемане правото на работещи ,да получават пенсии и др.Все неща за които дебелият задник на твоя шеф ,не му стиска или кака ти мента няма да се съгласи.

 98. 98 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#96] от "bette":

  Девойко замълчи. Пак ще ни баннат заради тебе.

 99. 99 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#74:"др. Иванов"]Сега ще ти кажа как държавата пречи! [/quote]Сега ще ти кажа как не държавата, а закона, законотвореца пречи!
  Задължението за подаване на декларация, предвидено в чл. 4, ал. 1, т. 1 от Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности /ЗПИЛЗВДД/ е обвързано с определен в закона срок - едномесечен. От друга страна, нормата на чл. 8, ал. 1 от с. з. урежда състав на административно нарушение - лице по чл. 2, ал. 1 от закона, което не подаде декларация, съответно уведомление в законоустановения срок, се наказва с глоба в размер от 1000 лева до 1500 лева. Нарушението по чл. 8, ал. 1, вр. чл. 4, ал. 1, т. 1 от ЗПИЛЗВДД е формално - неспазване на установения в закона месечен срок за подаване на декларацията за доходите и имуществото от лицата, които заемат държавни длъжности по чл. 2, ал. 1 от с. з. ЗПИЛЗВДД цели създаване на прозрачност на имуществото, с което лицата, заемащи висши държавни длъжности, разполагат към датата на тяхното встъпване и съответно, имуществото, с което разполагат към момента на напускане на длъжността. Нарушението по чл. 4, ал. 1, т. 1 от ЗПИЛЗВДД е формално, което означава, че настъпването на вредоносен резултат не е елемент от неговия състав. За подадена грешна и невярна декларация по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности пък мълчи, а наказанията за лицата, заемащи висши държавни длъжности, както сам виждаш са символични. Разпоредбата на чл. 34 от Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси е в Глава девета - Административноказателни разпоредби на закона и по отношение на предвидените в нея наказания се прилагат разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания /ЗАНН/. Съгласно чл. 34, ал. 1 от ЗАНН, не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, освен в предвидените подробно изброени в текста нарушения, за които срокът е две години.
  Примерите за превратно упражняване на власт са много ....

 100. 100 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#98] от "The_Fly":

  ми нека те баннат

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK