Според КАТ при катастрофи заради дупки за година са загинали двама души, а 56 са ранени

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Само дето КАТ винаги пишат, че инцидента е заради несъобразена скорост... нали така, КАТ?

 2. 2 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  Цинизма достига върхова точка. Това понятие несъобразена скорост трябва да отпадне.
  И наглото милиционерче пропусна да ни каже колко акта са написали на собственици на път, заради недобро състояние.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 3. 3 Профил на Куха Лейка
  Куха Лейка
  Рейтинг: 457 Гневно

  То, ако последната катастрофа не беше станала с автобус и с толкова много свидетели, никога нямаше да има като причина дупка!

 4. 4 Профил на Arcopix
  Arcopix
  Рейтинг: 395 Неутрално

  "Според статистиката на КАТ за 2011 г. в България има 170 участъка с концентрация на ПТП, но не на всички от тях причината за многото катастрофи са някакви несъвършенства на инфраструктурата."

  Мога да се хвана на бас, че с подобряване на инфраструктурата в съответните участъци могат да се избегнат голяма част от катастрофите. В това число слагам и поставянето на ограничения, камери, пунктове на КАТ, а не само подобряване на асфалта, по-добра маркировка по-малко остри завои и т.н. и т.н.

  ...
 5. 5 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 506 Любопитно

  Откъде накъде, АПИ, които се явяват страна в спора, ще дават заключения, дали дупката е причина за катастрофата или не?! Пък и те откога въобще имат функции на разследващ орган, не ми стана ясно!?

 6. 6 Профил на _scythe_
  _scythe_
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Някой знае ли къде може да се видят тези "170 участъка с концентрация на ПТП .. според статистиката на КАТ"?

  Ако статистиците са описали и координатите на тези участъци, това ще е от полза за шофьорите, които например могат да ги въведат в навигационните си устройства, и те да ги предупреждават при приближаването им. Аз например бих се радвал и да има национален регистър на дупките, пак с тази цел, умните устройства да ни предупреждават за опасността.

 7. 7 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#0:"статията"]...кататрофи... 1108 от тях са станали заради дупки и неравности на пътното платно...[/quote]
  А на колко души е "катастрофирал" само портфейлът заради същото няма кой да напише... В колко от хилядата-плюс случаи впрочем е бил осъден и одрусан съответният собственик на пътното платно, впрочем?

 8. 8 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Тези "умници" от КАТ констатират или "мислят"?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 9. 9 Профил на just_do_it
  just_do_it
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Пътищата ни са сред най-опасните в Европа, а КАТ, разбира се, се опитват да ни убедят, че проблемът е изцяло в шофьорите. Ако перифразираме Сталин - няма шофьор, няма проблем!

 10. 10 Профил на volrath
  volrath
  Рейтинг: 506 Неутрално

  То според Дянков сме отличници, според Боко даже сме още по-добре. Някак си не мога да им вярвам на всичките...

 11. 11 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 672 Неутрално

  И какво сега според КАТ...малко ли са?...Да направим още дупки а?...като ви се виждат малко...

  bigman
 12. 12 Профил на valerivutev
  valerivutev
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Заради такива статистики и изказвания на калинките от КАТ вече никой не им вярва. Ясно се вижда, че са некадърни да организират движението и целта им е само да глобяват. Точно от КАТ трябва да алармират за опасни дупки по пътищата защото безопасността е тяхна грижа но те се интересуват само от глоби.

 13. 13 Профил на Obongo
  Obongo
  Рейтинг: 450 Неутрално

  на КАТ трябва да им забранят да мислят и да говорят , защото според мене там са събрани най-неграмотните кухоглави всезнайковци , вчера един такъв гавазин изкара , че дневната лентова ЛЕД светлина отпред на автомобила (чисто нов автомобил закупен ноември 2012г.) , монтирана фабрично и така регистрирана в КАТ , е халогенен фар за мъгла и довода му беше , че в закона никъде не пишело за ЛЕД , уникална неграмотност , средно интелегентен граждани от квартал Столипеново или Факултето прави тая разлика , но нашите джандари не могат , но иначе акъл непрекъснато дават

 14. 14 Профил на Petko Popov
  Petko Popov
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Естествено винаги са виновни шофьорите,а тези които вземат от тях пари за подръшка на пътищата те не са виновни, къде отиват парите от пътният данък, за къкво се въведоха винетките, нали пак за подръшката им? Но българина се страхува да си търси правата Дали има държава в Европа с такива шосета,няма да ходиме на запад стига да погледниме в Унгария, Чехия и зиме и лете караш като по масло,а в България слалом

 15. 15 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 672 Неутрално

  "Разпространена вчера снимка от АПИ, която "доказва", че дупката не е причина за фаталния инцидент с двете жени"

  "В повечето случаи обаче катаджиите прехвърляли вината на водача, който, според тях, се е движил с несъобразена с пътните условия скорост."

  Грозно и нагло. Този подход показва, че у нас човешкия живот няма стойност. Приравнен е на дупка в асфалта, която може да бъде замазана набързо, само и само за да се оправдае нечия несвършена работа.

  От десет кладенеца вода ще донесат, само и само да изкарат загиналия виновен. Всяка дупка по пътя е препятствие и след като го има, трябва да бъде обозначено със знак, за може човек да знае какви са пътните условия и да съобрази скоростта си!! Щом няма знак, този, който не го е поставил или не е отстранил необозначеното препятствие носи отговорност за този инцидент. Цялата работа сега е да се спаси нечий зад**к.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 16. 16 Профил на Lord
  Lord
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#2] от "Тони!":

  И като отпадне "несъобразената скорост" няма да има какво да пишат по актовете... В момента сигурно 70-80% от всички ПТП ги пишат, че са се случили точно поради несъобразена скорост.

 17. 17 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 698 Неутрално

  КАТ, а и Полицията, отдавна са едни регистратори и статистици (много близки до точността с родната "стъкмистика", по тази пътека ходят и лекарите ... може и за други да се сетим .. ама това не ни топли, даже напротив - вбесява ме!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 18. 18 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  До коментар [#16] от "Lord":

  Именно. Ще им се наложи и да работят, че да разберат каква е реалната причина за катастрофите.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 19. 19 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  И к'ва е съобразената скорост според фуражките? При преминаване през дупка т'ва е 4-5 км./ч. Всеки км. отгоре е ремонти по колата, късмет или в случая човешки животи...

 20. 20 Профил на agent0
  agent0
  Рейтинг: 457 Гневно

  Страшна наглост е една държавна агенция да прави "спешна" проверка на собствената си дейност и да "обяви", че причината не е в дупката, защото около нея е останал асфалт, по който може да се мине.

 21. 21 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 732 Весело

  [quote#3:"Куха Лейка"]То, ако последната катастрофа не беше станала с автобус и с толкова много свидетели, никога нямаше да има като причина дупка! [/quote]
  Още НЕ Е причина! Тепърва ЩЕ има експертизиии...!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 22. 22 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Снощи новините на БНТ-то бяха изключително нагли и цинични, както обикновено напоследък. Вината а последната катастрофа била на загиналата шофьорка, която не знаела как да избягва дупки!!!
  Даже изкараха един експерт, който научно обясняваше на населението как да минава през дупките "правилно"

  Напоследък БНТ е от най-безпардонните адвокати на правителствените чиновници.
  На това БНТ, на което плащаме ние!!!

 23. 23 Профил на chr81
  chr81
  Рейтинг: 450 Неутрално

  То има място да мине колата отдясно на дупката и да заобиколи, но само ако шофьорът кара със съобразена скорост, гледа по-напред и е съсредоточен. Тогава би трябвало да я види и заобиколи. Но........ Ако се кара по-бързо, или шофьорът е неопитен и гледа пътя наблизо, а не надалеч, или пък е разсеян, защото си пали цигара, говори с другите в колата или по моб.телефон, то може да се окаже, че вижда дупката в последния момент преди да влезе в нея, върти волана да я избяга и .........
  Не искам да кажа, че шофьорът е виновен, но заключението, че щом може да се мине отдясно на дупката, то дупката не е причина е много глупаво. То може и да се мине отдясно, но може и да не се мине, а може и да се нахендриш със 90км/ч в дупката. Други варианти няма.
  Почти 99% сигурно е, че дупката е причината за катастрофата. Бог да ги прости жените!

 24. 24 Профил на antist
  antist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не са виновни дупките, а манталитетът на шофьорите. Дупките са виновни за чупенето на колите. Спазвайки правилника за движение и ограничението на скоростта, рискът от инцидент (особено заради дупки) се свежда до минимум. Обаче спазването на скоростта, особено в извън населените места, звучи като китайски за българина.

 25. 25 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#16] от "Lord":

  Не е нужно да отпада, защото има хипотези, в които е необходимо шофьорът да съобрази скоростта си, без оглед ограничението на скоростта, но само когато участъкът е обозначен като рисков при определени условия или изобщо - неравности, падащи камъни, преминаващи животни, възможни заледявания и т.н. Тогава всеки си носи отговорност дали да кара с максимално разрешената скорост или да намали, според условията на пътя.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 26. 26 Профил на Obongo
  Obongo
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#24] от "antist":ти си от КАТ , нали ? , издаваш само една гънка мозък , да обвинаваш шофьорите , всички до един трябва да бъдете уволнени и да бъдат назначени нови хора , с нов манталитет

 27. 27 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 616 Неутрално

  И разбира се поредният правен абсурд "дупката е невинна" като "имота ви преминава през инсталацията на Топлофикация".

 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  До коментар [#24] от "antist":

  Идеално мнение, на ниво около първи клас.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Загинали двама души. А колко много повече са останали живи, благодарение на мутренската банда.

  А и прокуратурата вече беше казала, че двама изядени от кучетата за една Сф са малко. А тук двама загинали в цялата страна.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 30. 30 Профил на marianka_ana
  marianka_ana
  Рейтинг: 229 Неутрално

  може би е време да се "позакърпят" тези дупки на пътя.

 31. 31 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2844 Неутрално

  [quote#1:"diegos"]Само дето КАТ винаги пишат, че инцидента е заради несъобразена скорост... нали така, КАТ?
  [/quote]
  Така де ... който мине несъобразено с повече от 10км/ч покрай дупка може да направи катастрофа !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 32. 32 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  Най-добре е да се опишат дупките.Да се измисли класация,като при звездите.Може и имена да им се дадат и да се нанесат на картите

 33. 33 Профил на alexan1234
  alexan1234
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Тия КАТ сигурно смятат, че дупка е това, което може да погълне целия автомобил...

 34. 34 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  До коментар [#32] от "hodounski":

  В джипиесите ще ги въвеждат ли като POI

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 35. 35 Профил на Ники
  Ники
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Безпорно пътищата са с отвратително състояние. Безспорно и инцидентът е ужасен. Но все пак, от това, което се чува като информация, вината си е наистина на водачката на лекия автомобил - тя е излязла срещу автобуса. Това е наистина несъобразена скорост и тотална липса на умения в критична ситуация.

  А всъщност вината е в КАТ, че създадоха тотално корумпирана и неработеща организация на шофьорските курсове, дават книжки на хора без никакви умения, което после струва не само техния живот, но и на невинни хора.

 36. 36 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  Дупките трябва да се оправят, спор няма.
  Но според мен, дупката може да е причина за катастрофа единствено, ако заради нея колата е изгубила управление.
  Ежедневно виждам шофьори, които за да избягнат дупка или някаква понякога дребна неравност, правят безумно опасни маневри. Редно е да цениш живота повече от тенекиите.

 37. 37 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 578 Неутрално

  КАТ да не ходят на обучение в Статистиката, че така нагло лъжат?

 38. 38 Профил на селянин
  селянин
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#13] от "johnyossarian": станала катастрофа, дошъл катаджия и започнал да пише протокол - тялото на асфалта, чантата на асфалта и т.н. хубаво ама главата била на тротоара. пише катаджията - главата на туртуара, на тритуара и така не става. па взел че и теглил един ритник и напирал в протокола - главата на асфалта!

 39. 39 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 591 Неутрално

  "Вчера от АПИ обаче обявиха, че причината не е в дупката, тъй като направените замервания на мястото на катастрофата показали, че има достатъчна широчина в дясната лента за движение, по която безпрепятствено да премине лек автомобил, разминавайки се с автобус."

  И за това са прави. Ако си достатъчно внимателен, упорит и изобщо не ти е важно кога ще пристигнеш, все още можеш да преминеш през почти всички пътища от РПМ, въпреки отвратителната им поддръжка.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 40. 40 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 506 Весело

  [quote#24:"antist"]Не са виновни дупките, а манталитетът на шофьорите. [/quote]

  Точно така! Шофьорите сме виновни! Всеки шофьор е ДЛЪЖЕН, при движението си, особено по извънградски път, във всеки един момент, да очаква че пред него ще изникне огромна яма и да кара със съответната съобразена скорост - с не повече от 20 км/час! Макар чее, то...не е лъжа де! Дупките вече са правило, не изключение! Нищо, че уж нормалното състояние на пътя трябва да е да НЯМА дупки, у нас обаче, за разните му АПИ-та, катове и прочее, нещата явно са наобратно... Та, с други думи, дай да оплюем шофьорите, щото са се самозабравили и искат да карат като некви лигави европейци, пък да оневиним онези, които поддържат пътищата! То...санким е път, ако няма поне по една яма на метър!?

 41. 41 Профил на селянин
  селянин
  Рейтинг: 506 Разстроено

  е и аз като катаджията направих грешка и написах "напирал", но моля да ме извините

 42. 42 Профил на Тишо
  Тишо
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "Градим България!"

 43. 43 Профил на WD
  WD
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Виждал ли е някой в акт на КАТ, където "несъобразената" скорост е причина за ПТП да има написана и колко е СЪОБРАЗЕНАТА скорост. Например автомобилът се е движил с 90 км/час, а заради дупките е трябвало да е 50 км/час.

 44. 44 Профил на Стаси Мирчева
  Стаси Мирчева
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Не е нормално да загиват хора , заради нашите ужасни пътища . Плащаме си винетките , данъците , а пътищата ни са в същото окаяно състояние .

 45. 45 Профил на valerivutev
  valerivutev
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Много коментиращи пак се пробват да обвиняват шофьорите но не знам да има инструктор по света който да ги обучава как се избягват дупки по пътя или шофиране по непочистен от снега път. Ако знаете за такива инструктори споделете за да се обучаваме при тях.

 46. 46 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 672 Весело

  До коментар [#45] от "valerivutev":

  Е, как да няма, у нас! Нали практиката е точно по такива пътища?

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 47. 47 Профил на nuevitas
  nuevitas
  Рейтинг: 462 Неутрално

  не съм съгласен с тази теза, жената на снимката мери едно към гьотере. Липсва маркировка и бордюр,липсва и разделителна линия има и замърсяване на пътя и това прави измерването грешно, което ще падне в съдебната зала.

 48. 48 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Много зависи как медиите представят новините. Сега акцента е върху строежа на нови магистрали, а това, че останалите пътища са в толкова лошо състояние, че загиват хора заради огромни неремонтирани и дори необезопасени кратери, е някаква сряскаща екзотика, но минава някак между другото. Днес го говорим, утре сме го забравили. А не е ли по-важната задача за управляващите да държат страната в ред, отколкото да харчат готови пари за нещо ново. Или причината е, че на закърпена дупка лентичка не се реже и затова няма смисъл да се кърпи. Може само гръмко да се преасфалтира целият път, но когато му дойде времето да се вземат пари и за него от ЕС.

 49. 49 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 609 Любопитно

  Т.Е. с повече дупки по-малко жертви?!?!? Върха на цинизма! Първо КАТ никога не искат да пишат, че инцидента е в следствие на дупка, защото това е повод да се съди я общината, я държавата! ВИнаги пишат "несъобразена скорост", което пък в съда винаги пада. И се въртим в един кръг!

 50. 50 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 779 Неутрално

  А КАТ да не справят на ощипани с абсурното си обяснение. В закона ясно е казано, че се наказва всеки, който е длъжен да поправи или обезопаси препятствие на пътното платно, а не го направи. Въобще не подлежи на коментар може ли да се премине все пак - като се прелети, изправи се колата на две колелета и т.н. Шофьорът може да си кара където си иска в неговата лента за движение. Ама като стана дума за лента за движение - къде му е маркировката на този път? И къде отиват парите от винетките ни? Може би за гориво на самолета на Борисов...

 51. 51 Профил на happymimi
  happymimi
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Дори да е само 1, това са човешки животи, които можеха да бъдат спасени, ако някой си беше гледал работата. Нали управляващите все се хвалят с пътищата си. Ето резултатът... една магистрала и тя пълна с дупки. Ние може да се сравнявняваме само с третия свят... но дори и там са по-добре от нас.

 52. 52 Профил на kirilrz
  kirilrz
  Рейтинг: 450 Неутрално

  а никой не казва че тука във Варна на много места дупките са ОТВРАТИТЕЛНИ и не могат да се избегнат и докато запълнят едните до 1 месец се отварят нови също толкова огромни.кмета не си седи на работното място седял с в Швейцария във вилата и само идвал веднъж месечно подписвал рещенията на общинския съвет и изобщо не знаел какво ставало във Варнаи не го е енялотака че не става въпрос само за тази дупка трябва да се говори изобщо за проблеми и тази "личност"кмета на града с ритниците варненци трябва да го изхвърлим като мръсно коте от общината

 53. 53 Профил на лизард
  лизард
  Рейтинг: 510 Неутрално

  И един мармот...
  Няма толкова тъжно начало на годината - всеки ден ново безумие

 54. 54 Профил на невеж
  невеж
  Рейтинг: 478 Неутрално

  както е казал другаря сталин: - една смърт е трагедия, милион смърти са статистика

 55. 55 Профил на невеж
  невеж
  Рейтинг: 478 Неутрално

  другаряТ*

 56. 56 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  НАПИ НАГЛЕЦИ!

  Женичките са се движили по заледеното платно и при опит за избегнат дупката се поднасят. Тия доказват, че можело да я заобиколят. С джипа си вероятно (гледам снимката). Който може да заобикаля и се движи и без пътища. Но тогава защо ни е Национална Агенция Пътна Инфраструктора (НАПИ)!

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 57. 57 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Значи да бъдем спокойни -плана за 2013г е изпълнен или може би вече няма дупки по пътищата

  nemam nervi
 58. 58 Профил на chushka
  chushka
  Рейтинг: 395 Неутрално

  АПИ разследва работата на АПИ, за да установи дали заради небрежност са погубени 2 човешки живота и констатира следното : Има достатъчно място да се мине м/у дупката и мантинелата. ?!??!!?!? Обаче имало ли е знак който указва наличие на неравности ? Има ли занятие което да ни учи на " майсторско шофиране на заледен път между дупки и товарни машини " ... това е вън от всякакво внимание.
  Единствения сценарий,при който това би било напълно нормално е ако прокурорите задържат и издават присъди, полицаите пишат и прилагат закони и т.н .....
  НЕ искам да съм на мястото на близките на загиналите 2 жени. Сигурно бих бил способен на най-крайното след такова отношение ....

 59. 59 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#56] от "phh":
  Пътна инфраструктура ще докара вода от 100 кладенеца сега,вместо да погледнем реално и да видим,че пътищата в България са осеяни в дупки и никой не носи отговорност за този факт !

 60. 60 Профил на vlado1978
  vlado1978
  Рейтинг: 517 Неутрално

  капка срам ли нямат?

 61. 61 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#2] от "Тони!":

  Няма как да отпадне, с термина се вменява отговорност на шофьора, която той е длъжен да носи щом е на пътя. Знаците ограничават скоростта само при идеални пътни условия, оттам насетне всеки водач, трябва да използва мозъка си по предназначение!

  А по-въпроса с дупките - КАТ имат право да ви напишат несъобразена скорост, само ако дупката или проблема по пътя е обозначен надлежно със знак!

 62. 62 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Жалко за жертвите.
  Наглостта на АПИ е неизмерима. Значи е нормално по пътя да има дупки и е изключено въпросната дупка да е причинила катастрофата? А от КАТ естествено винаги пишат "несъобразена скорост" защото е универсално, необоримо, и с последствия единствено за водача. Щом е катастрофирал значи не се е движил със съобразена с пътните условия скорост. Е да ама не - защото понякога на пътя има неща, които не трябва да има - дупки, кратери, кашони с домати и ти опитвайки се да ги избегнеш можеш да предизвикаш ПТП.
  Ето моята теория за инцидента:
  Вариант 1: Жената вижда дупката твърде късно. Опитва се да я избегне, но хлъзгавата настилка и изиграва лоша шега. Задницата на колата губи сцепление и тръгва странично. В този момент жената трябва да даде газ, тъй като автомобилът е с предно предаване, но инстинктивната реакция е да пусне газта или да натисне спирачката, от което нещата се влошават и страничното пързаляне продължава.

  Вариант 2: Жената вижда дупката твърде късно и минава през нея. Задницата отскача и губи сцепление. случва се сущото като при вариант 1.

  И в двата случая мястото на дупката на е на пътното платно и дупката или желанието на водача да избегне дупката са причина за инцидента.

  П.П. Опел Тигра е един от най-нестабилните автомобили при влошени пътни условия. В един летен дъжд преди години, ми се е слуачвало да видя няколко завъртяни заради аква-планинг Тигри на магистралата. Поне 2 или 3 в рамките на 100-тина км.

 63. 63 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#38] от "селянин":

  Ама наистина си див селянин.Като има катастрофа със загинали на мястото се прави оглед от разследващ полицай и се образува дело.Катаджийте се занимават само с леките катастрофи.Разследващите полицаи са юристи-не смяташ ли,че един юрист би трябвало да знае как да пише правилно?

 64. 64 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Докога ще ги търпите?
  П.С. Специални благодарности на модераторите. Сигурен съм че едномесечните банове винаги са били правомерни. А всяка видима проява на двойни стандарти е наша илизия.

  България е древна и заслужава много повече!
 65. 65 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#63] от "kermit":

  Не всички разследващи полицаи или следователи са юристи, но юристи може да работят като такива ако искат.

  България е древна и заслужава много повече!
 66. 66 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Наистина не е работа да чиновниците от АПИ да се произнасятпо този случай.Тъй като е образувано дело се назначават автотехнически експертизи,в които експерти именно в областта на пътните инциденти се произнасят какви са причините за катастрофата.Само и единствено автотехническата експертиза може да даде ясен отговор,а не да се правят аматьорски измервания и после да се говорят глупости пред медиите.

 67. 67 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 830 Гневно

  До коментар [#5] от "Бай Колю":

  И защо преди официалната експертиза, кой дава право да нарушават закона при образувано предварително производство?
  Как ще се произнесе прокурорът към това действие формиращо становище за невиновност на едната страна и вменяващо на загиналите и пострадалите вина?!

  apoloniy
 68. 68 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#65] от "flagellumdei":

  Всички следователи са юристи.А пък разследващите полицаи са 80 процента юристи,а останалите са завършили академията на МВР.Това изрично е упоменато в закона за МВР-само юристи или завършили АМВР могат да са разследващи полицаи.Катаджиите изобщо не се занимават с тежките катастрофи.

 69. 69 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#63] от "kermit":

  Не е вярно. Първо идват КАТ, правят протоколи, скици, замервания /ако се сетят/, после идва р.полицай или следовател. Първоначалните констатации на КАТ впоследствие имат голямо значение /за съжаление, защото цари неграмотност/. На техните измервания, протоколи и т.н. се базират и част от заключенията на вещите лица.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 70. 70 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Значи, държавата получава над 2 млрд лв от акцизи на горива. Отделно, не признава ДДС кредит от продажби на горива и си прибира поне 1.5 млрд лв на година. Отделно приходите от винетки са около 450 млн лв.
  Държавата прибира по 4 млрд лв от шофьорите, а в същото време АПИ влага в пътна инфраструктура не повече от 420 млн на година, в т.ч. и получените от еврофондове.
  Докога?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 71. 71 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#69] от "omega":

  И откъде имаш тази информация?Аз съм разследвал над 100 ПТТ-а и никога досега не съм ползвал протоколи или скици на КАТ.Но винаги на огледа присъства автотехнически експерт ,с когото си сътрудничим при извършването на огледа.Катаджийте в такива случаи просто запазват местопроизшествието и дават общи насоки за това,което се е случило.Но цялата дейност по събирането на доказателства се извършва от разследващия полицай с помощта на автоексперта.Като има образувано досъдебно производство катаджията изобщо не е компетентен да извършва каквато и да е дейност по това производство.Най-много да бъде разпитан като свидетел за това какво е видял.

 72. 72 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 498 Разстроено

  До коментар [#3] от "Куха Лейка":
  Наистина си куха лейка.Снимката какво показва?Има място за още поне половин джип.Камо ли за тигра.От какъв зор ще я заобикаляш отдясно. Виж снимката какво е останало от колата.Шматката се е движела поне със 110 на хлъзгав път и е изгубила контрол над колата.Да не говорим,че почти всеки ден е минавала там за работа и не може дупката да я е изненадала.Добре,че е срещнала автобус,иначе да е затрила още хора.Матреал.Определени вестници и сайтиве написаха заглавие"Дупка уби..."и шараните налапаха.

 73. 73 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#71] от "kermit":

  Не говоря за огледа, този който има значение за досъдебното производство, а за скиците и протоколите, изготвени от КАТ. В колко от случаите местопроизшествието е запазено, и нищо не е поместено. Не може пътят да стои блокиран с часове, докато ти дойде р.полицай, че и вещо лице с него за експертиза. Естествено, че в по-късен етап, вещото лице ще ползва и констатациите на КАТ, ако не е успял лично да види, измери и т.н. за да изготви експертиза.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 74. 74 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#68:"kermit"]или завършили АМВ[/quote]
  Сам го казваш, но спориш.

  България е древна и заслужава много повече!
 75. 75 Профил на hellwitch
  hellwitch
  Рейтинг: 647 Неутрално

  За мен лично е важно работата на КАТ да се оценява по броя и размера на ПТП-тата в пътния участък, за който отговарят. Като не изпълнение на целите заплащането им да е поне с 30-40% по ниско.

  В крайна сметка КАТ има 2 задачи - висока пропускливост и малко( даже нула) ПТП-та.
  В тази връзка възможните мерки за безбройни стига да има желание за работа от КАТ-аджиите - камери, ръчно регулиране на тежкотоварния трафик, недопускане на неизправни автомобили и охлаждане темперамента на агресивните шофьори с камери в движение.

  В БГ като цяло се кара бавно, но нетолерантно и просташки и от там идват проблемите. Който е карал в Германия е видял, че високата скорост не е проблем ако има добра култура на шофиране - спазване на дистанция, да пропускаш другите, да спазваш правилата като цяло.

 76. 76 Профил на Куха Лейка
  Куха Лейка
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#72] от "65vesso":Ти откъде си сигурен, че това е дупката? А минава ли ти през ума, че до (върху) нея може да е имало сняг и да не е била видима ?

 77. 77 Профил на MoX
  MoX
  Рейтинг: 395 Неутрално

  --За “експертите” и заключенията им—
  Имаме заледен, заснежен, непочистен път без маркировка и затревен банкет на който път има дупка с размери 75см./125см. дълбока 15см.
  - Сега експертите:
  „Анализът на експертите от ОПУ-Варна и централната администрация след направените огледи на място доказват, че технико-експлоатационните характеристики на пътния участък НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ категорично квалифицирани като основна ПРИЧИНА за възникването на пътно-транспортното произшествие.”
  --Гарантирано от ГЕРБ--

 78. 78 Профил на Хехо
  Хехо
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Между другото, във Варна много дупки се отварят за един ден. Предния ден може да е нямало, на следващия е яма. Просто казвам.

 79. 79 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4296 Неутрално

  Нещо ми се струват занижени тези данни!Принципно не вярвам на нашите държавни институции,когато започват да дават статистическа информация!Още от Тошово време е нормална практика да се скрива и манипулира част от информацията!

 80. 80 Профил на hartofilax
  hartofilax
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ако кривнеш волана, заради дупка на пътя, и колата ти поднесе и те размаже ТИР, причината за катастрофата е "несъобразена с пътната обстановка скорост". Начи трябва да се движиш с около 20 - 30 км /ч , за да имаш възможност да заобикаляш спокойно всяка дупка!

 81. 81 Профил на stanislav84_84
  stanislav84_84
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Тия продължават да ръсят глупости! МИЛИ КАТ, асфалта ви сдава багажа след 3 месеца и се образуват дупки, все едно метероид е паднал!

  Дупките се трупат като снежинки по пътя! Само да се прибера до вкъщи, управлявам МПС-то на зиг заг наподобяващ пиян шофьор! И ме спирате, за да ви лъхам на дрегера за алкохол! ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е?!?!?

 82. 82 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 640 Неутрално

  защо не накарат шефа на АПИ в един смарт да се размине с камион в този участък, да кажем тир (те имат право да минават от там?), с примерно 40-50 км/ч, доста под ограничението от 90? ако оцелее и не докосне дупката с гума, значи има някаква истина в техните твърдения, а ако стане на палачинка...

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK