Кой кой е в екипа на новия главен прокурор

Сотир Цацаров (в средата) с колегите си Галина Тонева и Борислав Сарафов.

© Юлия Лазарова

Сотир Цацаров (в средата) с колегите си Галина Тонева и Борислав Сарафов.Ако може със сигурност да се определи нещо за новост в прокуратурата веднага след встъпването в длъжност на Сотир Цацаров, то е, че главният прокурор ще има вече четирима заместници, а не трима както досега. И че двама от тях са съперниците на Цацаров в квазисъстезанието му за първия прокурорски пост - Галина Тонева и Борислав Сарафов, а другите двама са прокурорът от Пловдивската апелативна прокуратура Пенка Богданова и окръжният прокурор на Шумен Ася Петрова.


Но докато за Сарафов се говореше, че ще получи пост, още след избора на Цацаров на 20 декември, предложението към Тонева да остане заместник-главен прокурор, какъвто пост тя заемаше и досега, беше по-скоро неочаквано. Изнанадващо беше за други, че тя прие поканата, след като декларира след избора на Цацаров, че ще подаде оставка, което е и направила.


Мнозина тълкуват поканата към Тонева като ход на Цацаров за минимизиране на негативния ефект от спорната процедура, с която Висшия съдебен съвет (ВСС) го избра. Тонева е причислявана към по-реформаторските среди в събедната система. Докато другият му избор - шуменският окръжен прокурор Ася Петрова веднага беше коментиран като жест към вътрешния миинистър Цветан Цветанов. Петрова беше похвалена от него покрай работата й като основен обвинител по делото "Килърите" и беше сред придружаващите вицепремиера в двуседмичната му визита в САЩ в края на миналата година. Въпрос дали номинациите на заместници са били съгласувани с Цветанов, беше зададен на Цацаров по време на пресконференцията след клетвата. Той отговори, че нито едно от предложенията му не е съгласувано с министъра. "Ася Петрова не е такова назначение", допълни Цацаров.
От досегашните трима заместници двама станаха членове на ВСС от прокурорската квота - Камен Ситнилски и Михаил Кожарев, третият - Валери Първанов ще бъде освободен по предложение на Цацаров.


Представяме ви екипа му с кратки визитки:


Галина Тонева

© Красимир Юскеселиев

Галина Тонева


Галина Тонева - прокурорката, смятана за реформатор


Тонева първа направи публично допускането, че са възможни грешки на прокуратурата по делото за злоупотреби с еврофондове "Сапарад", заради които Софийският апелативен съд отмени осъдителните присъди. Пак Тонева в свои публични изяви постави по-настоятелно въпроса и за лична отговрност на прокурорите при провал на обвинителните им тези с цел да се акцентира на професионалния подход при изграждане на обвиненията.


Преди да бъде посочена от досегашния главен прокурор Борис Велчев за негов заместник, Тонева е заместник-председател на Софийския апелативен съд и ръководител на наказателното му отделение. Преди това е била заместник районен прокурор в V районна прокуратура София, съдия последователно в Софийския районен съд, Софийския градски съд и Софийския апелативен съд. В екипа на Велчев тя отговаряше за "международна дейност" и контактите с Европейската комисия.


Пред "Дневник" Тонева коментира решението да влезе в екипа на новия главен прокурор така: "Процедурата си остава проблем, но на Висшия съдебен съвет. А след като има назначен главен прокурор, работата продължава...Г-н Цацаров каза, че трите концепции правят нещо много по-добро отколкото всяка поотделно. Той изрази съгласие за продължението на идеите, кито съм инциирала в предходния екип и ми  обеща съдействие   - това са основните аргументи които ме мотивираха да приема".

Борислав Сарафов

© Юлия Лазарова

Борислав Сарафов


Борислав Сарафов: Обвинения независимо от риск за оправдателни присъди


"Не приемам тезата, че не трябва да се внасят обвинителни актове, когато има и най-малък риск за оправдателна присъда, защото този плах и прекомерно предпазлив начин на работа пречи да се развива съдебната практика." Това е мнение на Борислав Сарафов, изразено през септември м.г. пред медиите. Оправдателните присъди след прекалено дълги разследване и съдебен процес е едно от основанията за челната позиция на България по осъждания пред Европейския съд в Страсбург.


Специализираната апелативна прокуратура, чийто шеф е Сарафов, ръковедеше миналата пролет акцията срещу "Литекс комерс". Сарафов участва и в пресконференцията след ареста на директорите на компанията, по обвинения в данъчни престъпления. По-късно Гриша Ганчев беше обвинен за ръководител на организирана престъпна група за укриване на данъци - една от най-ефектните акции на  2012 г., която засега е с неясен ефект освен слуховете, че след това Ганчев е продал част от бизнеса си.


Голямата гордост на Сарафов е процесът срещу братя Галеви, които бяха осъдени като ръководители на организирана престъпна група за рекет и изнудване и получиха окончателни осъдителни присъди от ВКС, но няколко дни по-късно изчезнаха безследно. Прокурор Сарафов така и не коментира дали му е било известно, че по същото време, още преди да приключат тези дела на Галев и Христов, прокуратурата ги е разследвала за пране на 35 млн. лв.  и защоне е поискала от съда те да бъдат задържани по това дело – за прането на пари, а са оставени да избягат?


Преди да стане председател в специализираната прокуратура, Сарафов е работил във Върховната касационна прокуратура  начело на отдел за борба с организираната престъпност. Работи и по други знакови дела освен срещу Братя Галеви, срещу Златомир Иванов-Златко Баретата, депутатите Гюнай Сефер и Митхат Табаков, прокурорите Тома Томов и Димитър Викентиев и други. Завършил е право във Висшия институт на МВР през 1995 г. Веднага след това започва работа като следовател в София. Последователно е бил зам. районен прокурор в Сливница, прокурор в Окръжна прокуратура - София, зам. апелативен прокурор на София. През 2007 г. е командирован във ВКП.


Ася Петрова (вляво) по време на посещението на министър Цветанов в САЩ през ноември - снимката е от срещата с директора на Сикрет Сървис Марк Съливан. В средата е посланикът на България в САЩ Елена Поптодорова, а първият вдясно е шефът на ГДБОП - Станимир Флоров.

© МВР

Ася Петрова (вляво) по време на посещението на министър Цветанов в САЩ през ноември - снимката е от срещата с директора на Сикрет Сървис Марк Съливан. В средата е посланикът на България в САЩ Елена Поптодорова, а първият вдясно е шефът на ГДБОП - Станимир Флоров.


Ася Петрова - три доживотни присъди по едно дело


Окръжният прокурор на Шумен Ася Петрова си спечели славата на герой на прокуратурата за 2012 г. с трите най-тежки присъди според нашето законодателство. В самия край на годината Шуменският окръжен съд прие за доказани обвиненията на Ася Петрова като наблюдаващ прокурор по делото за серия убийства, наречено от министър Цветанов "Килърите", и произнесе доживотни присъди без право на замяна за трима от подсъдимите на първа инстанция.


В интервю за БиТиВи веднага след произнасянето прокурор Петрова определи присъдите като "голям успех за прокуратурата и МВР". В същото интервю тя каза, че над нея било упражнявано влияние "от определени лица", но не назова лицата, нито посочи от кои сфери са те.


Заради този процес тя се радва на високата оценка на вицепремиера Цветан Цветанов. Ден след произнасяне на присъдите на "Килърите" той коментира пред БНТ: "...Знам на какво беше подложена Ася Петрова през всичките тези години. И трябва да ви кажа, че подкрепата, която е получавала, както от мен като министър на вътрешните работи, така също и от служителите, които оперативно трябваше да обезпечават и да работят в това разследване. Мога да кажа, че това е един прокурор, дай Боже да са повече такива прокурори в България и мога да й благодаря сърдечно от това, което направи в този мегапроцес". Според публикация в "Труд" от лятото на 2012г., Петрова е получила пистолет - награда от вътрешния министър  Цветанов за приноса в противодействието на престъпността.


За успешната й работа като прокурор Цацаров посочи това, че само по две дела на Ася Петрова досега съдът е произнесъл оправдателни присъди, но не стана ясно дали всички осъдителни са влезли в сила.


Петрова е завършила право в Бургарския свободен университет. Започва работа в Районна прокуратура Шумен през 1997 г., а през 2001 г. става зам.-районен прокурор. Година по-късно вече е в Окръжната прокуратура, а  през 2008 г. става зам.-окръжен прокурор., била е и говорител на прокуратурата. През  юни 2009 е избрана за ръководител на окръжната прокуратура.
Асоциацията на прокурорите обявява Ася Петрова за прокурор на годината за 2011 г.


Пенка Богданова - прокурор с почти 20-годишен стаж


Прокурорката от Апелативната прокуратура в Пловдив Пенка Богданова беше представена от Цацаров като добросъвестен магистрат с достатъчно дълъг прокурорски стаж, който гарантира професионализъм. Богданова е наблюдавала банкови дела. Тя беше член и на експертния съвет към министъра на правосъдието по времето на Маргарита Попова.


Тя има 18 години и 6 месеца стаж в системата. До 2007 г. е прокурор в Пловдивската окръжна прокуратура, а след това е повишена в апелативната, по времето, когато апелативен прокурор на Пловдив е Росен Димов. Богданова е член и на работната група на ВСС за изработване на стратегия за средносрочните човешки ресурси в съдебната система. Цацаров посочи, че тя е работила по повечето банкови дела в Пловдив, като първото й е "Агробизнесбанк".


Богданова приключи успешно делото срещу бащата на рапъра Ванко 1, по което беше отнет хотел на фамилията заради недокадзан произход на средствата с които е построен. Тя е прокурор и по делото,  за катастрофата в Симеоновград, в която загинаха шестима младежи.


В ръководните органи на прокуратурата влиза и Камен Михов като шеф на Върховната административна прокуратура и с ранг на зам.-главен прокуор. Досега той беше във Върховна касационна прокуратура, който отговаряше за международната правна помощ. Михов е и председател на Асоциацията на прокурорите в България.


По закон директорът на Националната следствена служба (НСлС) също е със статут на зам. главен прокурор. На този пост за втори мандат е Бойко Найденов, който беше преизбран през ноември 2012г., а за два месеца изпълняваше и функциите на главен обвинител.


Предстои обявентите днес заместници да бъдат гласувани от Висшия съдебен съвет (ВСС). Сотир Цацаров уточни, че ресорите им ще бъдат разпределени допълнително.

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3510 Неутрално

  "..четирима заместници вместо трима.."

  А говорим за съкращение на обслужващия държавата персонал! До кога гереберите ще говорят едно, а ще вършат друго!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  рИформЪтЪ в прокуратурата започна.

 3. 3 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1139 Неутрално
 4. 4 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3033 Весело

  "минимизиране на подозренията" - май ЩЕ си останат - каре за карти и един писар. Добре започват, само с козовете не ясно кой ще надцаква?!

  Обичай света като самия себе си - тогава наистина ще можеш да се грижиш за всичко
 5. 5 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Да попитам...а, ако хипотетично така, на Цацо, му се случи нещо...фане го разстроиство и си отане в къщи да боледува...недаи си боже, се залежи по-за дълго...кои, баш от карето заместници, ше изпълвяна неговите функции, да подписва това, което му поднасят за подпис...?

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 6. 6 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Кой кой е в екипа на новия главен прокурор ...Въпросът е друг - кой на кого е в екипа на новия главен прокурор и кой на кого трябва да прави мили очи?

 7. 7 Профил на Приказки от Шипковия храст.
  Приказки от Шипковия храст.
  Рейтинг: 550 Любопитно

  "... само по две дела на Ася Петрова досега съдът е произнесъл оправдателни присъди, но не стана ясно дали всички осъдителни са влезли в сила."
  Абе симпатичен ми е тоя сайт, не крия, ама това си е вече заяждане на дребно, търсене на теле под вола ли, не знам какво точно.

 8. 8 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3596 Неутрално

  До коментар [#6] от "latcho59":

  Случайни няма

 9. 9 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ха! Кой кой е... Като ги гледам тримката... то кой кой е стана известно още при избора на този в средата... Сегашната фотография само документира нагледно кой кой е...
  От това по-голяма пародия - здраве му кажи!
  Всякакви избори все повече заприличват на тия от Татово време...
  Само дето тогава бяха тоталитарни, пък сега - "пазарни", въпреки (а може би именно заради) писанията повсеместно, че купуването и продаването на гласове е престъпление!
  То се видя до какво ниво достигна (и образно - на фотографията) търгуването с гласове...

 10. 10 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално
 11. 11 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  Тези ще вкарат в затвора половината сегашно правителство на ГЕРБ само след няколко години, помнете ми думата...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 12. 12 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  четирима заместници вместо трима
  ...........
  Добра идея! Докато Цацаров похапва , заместниците му да могат да си спретнат по едно белотче, че току виж издърплаи случайно някой папка и вдигнали кръвното на костовци, сергейовци и подобни светци тарикати.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 13. 13 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Само да припомним, че на български правилното е 'кой какъв е", а не буквално взетото от английски "кой кой е" както и множествено число не се образува като се пишат думите по два пъти (или се изговарят като "свети свети".

 14. 14 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  Можеше и 6-ма заместници да си сложи, защо само четири! За тези криза няма ли!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 15. 15 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Виждам само цаци?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 16. 16 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Рано е за коментарии.Трябва да му се дадат поне 100 дни с делата си да покаже ,че има желание да работи и е можещ.Добро впечатление прави назначаването на преките си съперници за свои заместници,което говори за демократичност и че е екипен играч.Дано България да случи на добър Главен Прокурор,който да бъде гарант за върховенството на закона.

 17. 17 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2086 Весело

  [quote#11:"Свинчуга"]

  Тези ще вкарат в затвора половината сегашно правителство на ГЕРБ само след няколко години, помнете ми думата... [/quote]

  Още от утре започват проверка по случая Чакъра и Мищо Бирата. Цветанов вече подготвя папките с информация.

 18. 18 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#14:"Ogiigo"]За тези криза няма ли! [/quote]
  Споко, накрая на годината и бонуси ще има.

 19. 19 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Повече заместници, повече гафове.

 20. 20 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Полицейското разследване и прокуратурата са толкова некомпетентни в работата си, че няма какво да стане. А и всъщност не може да стане кой знае какво, защото тук се изпълняват исканията на обкественото мнение, а не на закона. За да се хареса на обкеството и властта прокуратурата повдига обсурдни обвинения, които никога не могат да се докажат.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 21. 21 Профил на alfanero
  alfanero
  Рейтинг: 640 Весело

  Гледайки какви ги вършеха предишните,мисля,че тази длъжност не само няма нужда от заместници,ами би било добре на Цацаров и втора работа да му намерят...

 22. 22 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1323 Любопитно


  Играга на играчките!
  !

 23. 23 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#7] от "Приказки от Шипковия храст.":
  Определено. "Квазисъстезанието". Интересно защо статията няма автор.

  'Let light surround you' Dream Theater
 24. 24 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Високи сини планини
  Море и дюни и гори
  Кумецо, тъста и дружина
  Това е моята родина

  4itatel
 25. 25 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#16:"bogomilok"]Рано е за коментарии.Трябва да му се дадат поне 100 дни с делата си да покаже[/quote]Трябва да му се дадат поне 800 дни...или 7 години...

 26. 26 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1323 Весело


  Един е Цветанов ... и безкрайни са неговите репликации!
  !

 27. 27 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Вдъхват доверие... пффффхахаха - не

 28. 28 Профил на stttt
  stttt
  Рейтинг: 497 Неутрално

  мамини златни,, какви са хубавци на снимката...

 29. 29 Профил на сащ терорист номер едно
  сащ терорист номер едно
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Вижте нашия любим защитник на герб ,ще му режат май бонуса за издънка https://www.facebook.com/photo.php?fbid=477254335651644&set=a.415419901835088.88744.415416461835432&type=1&theater

 30. 30 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Милиционер-гербав роднина-милиционер-роднина-милиционерско куче касичка!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 31. 31 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Дано да има и резултат!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 32. 32 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1751 Весело

  Да му мислят престъпниците!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 33. 33 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Кой кой е в екипа на новия главен прокурор

  Важното е, че българският народ отново е Господин Никой.

  /не се чете/
 34. 34 Профил на инж.Бъчваров , Казанлък
  инж.Бъчваров , Казанлък
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Нямаме късмет с Поста "Главен Прокурор" , след като "Демокрацията" "избухна" и в България...Първият , Господин Татарчев , уж се канеше да докара от Австрия ,"в чувал" ,Господин Огнян Дойнов и да Го принуди да върне заграбеното, към 90 милиарда, май беше ,според Одитен Доклад на Говернъорът на БНБ, Господин Гаврийски...Уж щеше да остави на Фамилията Живкови само по едни кърпени чорапи...А на края се оказа,че Мафията Му подарила "Виличка", на гръдски остров,скъпа туристическа дестинация, и то съсед Му беше там , имота на "Другарят Милошевич" ,този заради който избухна войната в Югославия и умря в затвора като военнопрестъпник...Ха познайте, каква беше връзката Му с знаковото семейство на Прокорорката Галя Гогушева?...топла... След това на този пост беше поставен от БГ-Мафията,через "демократични избори" ,Господин Филчев. Той беше наполовина клиничен случай на Психиятрията и наполовина "Агент" на МОСАТ,....,и въпреки това,и Той си изкара целият мандат като Главен Прокурор почти безпроблемно , дори се уреди и нещо като Посланик след това...След Него ,беше "поставен" Господин Борис Велчев. За Него се знаеше само ,че е "Кабинетен учен" по Право и е Преводач на Американският Писател Греам Грийн ,дето пише за ЦРУ и Разузнаването по времето на Студената война / "Аз бях в Компанията" и др./ ...И той се уреди за добрата си служба , "демократично" Го избраха направо за Конституционен съдия.... "Браво на Него"-би възклинал Американският Писател -Сатерик Кърт Вонегът , ако беше жив....А сега ,моля,един въпрос ,с понижена трудност,за размишление:" Има ли "топла връзка",между сегашният "особенно демократично избран" ,за Главен Прокурор , Господин Цацаров, от Пловдив е , и Конституционният съдия ,Господин Гочев ,и Той е от Пловдив ? Спомняте ли си Го : тъкмо Службите Го бяха засекли в Пловдив ,че "заиграва" с БГ-Мафията ,и дните Му като Съдия в Повдив бяха преброени ,и "изведнъж" ,за "добра и вярна си служба" /към кого,ли ?/,Съдията Гочев беше "демократично избран" за Конституционен Съдия ....Нищо ново под Българското слънце: един "правен чадър" сменя друг, за да може БГ-Мафията да продължава да реализира престъпните си схеми и далавери и да доограбва България...

 35. 35 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Весело

  Айде на риформатааа, прясна, прясна...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 36. 36 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  "Не приемам тезата, че не трябва да се внасят обвинителни актове, когато има и най-малък риск за оправдателна присъда, защото този плах и прекомерно предпазлив начин на работа пречи да се развива съдебната практика."
  ...пречи да се развива съдебната практика ...това мнение на Борислав Сарафов избива рибата ....и къса дипломите на юристи.

 37. 37 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  Е сега видехте ли къде отиват 100 000 000 лева за подслушване ?
  Така се подчиняват всякакви Държавни и '' Независими '' служители на които Ние с Вас Уважаеми Дами и Господа плащаме заплати, осигуровки и всички видове социални придобивки включително и глезотии.
  Горд съм, че нашата милиция ни пази и са на 1 - во място в Европа по милиционер глава на 100 000 население и сме съшо на 1 - во място с най - голямата престъпност и корупция въпреки и към 130 000 частни охранители. / бройката не е постоянна поради факта, че много от действащите полицаи работят през почивката или са прехвърлили охранителните фирми на подставени лица впо схемата Цецо - Кумецо.
  А в действителност Туй не прави реформи в МВР и на практика съботира шефа си за чистене на '' къщичката '' както това направиха комшиите в Румъния :
  =============
  Румъния започва мащабна чистка и реформа на вътрешното си министерство. 10 000 полицаи ще бъдат уволнени заради липса на подготовка и професионализъм. Това съобщи вътрешният министър Траян Игас.

  Съкращенията ще бъдат извършени до началото на октомври. Според румънския министър на вътрешните работи през последните години 20 000 служители на министерството, главно полицаи, са били назначени с връзки. В същото време много от работещите в министерството нямат необходимото образование за постовете, които заемат.

  http://bnt.bg/bg/news/view/57965/chistka_v_rumynskoto_mvr

  Щат Вак. % Вак. Щат Вак. % Вак. Щат Вак. % Вак. Щат Вак.
  ОСНОВНИ СТРУКТУРНИ ЗВЕНА
  ДС кат. А, Б, В и Г ДС кат. Д и Е ЛРТП ВСИЧКО Общ %
  Вак.
  11.2. 136 26 19.1 1063 115 10.8 501 9 1.8 1700 150 8.8
  11.3. 26 5 19.2 335 95 28.4 6 367 100 27.2
  11.4. 58 9 15.5 499 51 10.2 1 558 60 10.8
  Всичко щатове по чл. 151а, ал. 2, т. 1, т. 2, т. 3, т. 4 от ППЗМВР 271 50 18.5 2862 507 17.7 508 9 1.8 3641 566 15.5
  12. Всичко щатове по чл. 151а, ал. 1, ал. 2, т. 1, т. 2, т. 3, т. 4 от ППЗМВР 17333 2423 14.0 34095 4485 13.2 7317 303.5 4.1 58745 7039.5 12.0

  http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/0B5C7CDE-3CB3-4F44-81D8-CE4C71748B76/0/obshta_chislenost.pdf

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 38. 38 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  "Най-застрашен се чувствах по времето, когато се случваше рекетът и тормозът от страна на Алексей Петров върху мен. Тогава, по време на управлението на правителството на Иван Костов, зад действията на тази престъпна група стоеше и държавата. Точно след моите опити да сезирам органите, да потърся справедливост започнаха най-тежките репресии срещу мен. Седмици след като подадох жалба през януари 2001 г. до Министерски съвет и лично до Иван Костов, бях арестуван, бяха задействани взривове срещу семейството и децата ми. Тогава осъзнах, че всъщност срещу себе си имам един много добре смазан престъпен организъм, който работи заедно с държавния апарат."
  Ето това казва свидетелят по делото "Октопод" Георги Цветанов.
  http://frognews.bg/news_50574/G_TSvetanov_Al_Petrov_e_bil_nedosegaem_togava_go_vnedriavat_i_v_slujbite/

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 39. 39 Профил на NAPALM
  NAPALM
  Рейтинг: 388 Любопитно

  Мнооого ми е интересна генеалогията на новия прокурор.
  От Пловдив значи, а?
  А съпругата му нещо май пак с имоти имаше..... на пловдивското свинарче, дека е пръв авер на бившио президент на РъБъ....чревча значи, пак свински чревца навързани.
  Нов бардак ....как беше по-нататък...?
  Прокурорчето не беше ли това, дето с Ангел Батаклиев, известния на цял Пловдив крадец от общината, папаше заедно по софри?
  Нищо няма да стане, нали знаете...само щата се раздува, че сите имат гладни роднини за хранене, верицата им

  KILL'EM ALL !!! LET GOD RECOGNISE HIS OWN!
 40. 40 Профил на THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  Рейтинг: 497 Весело

  [quote#38:"Анализатор"] ... и лично до Иван Костов, бях арестуван, бяха задействани взривове срещу семейството и децата ми.[/quote]
  Иване, кажи си! Най-големият злодей на земята!
  Клетият г-н Цветанов да почва да пише сценарии за екшън-комедии, че професионалните сценаристи в България са под всякаква критика.

  #killwhitey
 41. 41 Профил на Андрешко
  Андрешко
  Рейтинг: 620 Неутрално

  До коментар [#36] от "latcho59":

  Все пак "Завършил е право във Висшия институт на МВР през 1995 г."

 42. 42 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 754 Неутрално

  .... завършил право в милиционерското училище

  ... завършила право в Бургаския свободен университет

  Никога повече мутри начело на България.
 43. 43 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#36] от "latcho59":

  Пък на мен ми звучи твърде сталиниско: "Ние да ги арестуваме, пък органите ще намерят, ще се разпоредят..."
  Явно органите вече си идват на мястото...

 44. 44 Профил на vanillaeyes
  vanillaeyes
  Рейтинг: 456 Неутрално

  ясно, че от интернет форум не мога да имам големи очаквания и все пак - дайте му малко кредит на този Цацаров - подобно нещо в България никой не е правил като първа крачка. Дори напротив - всеки гледа да навре конкурентите в миша дупка и да се огради с роднини и баджанаци.

 45. 45 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Галина Тонева обяви, че напуска, а ако новият Гл. Прокурор иска да я включи в екипа си, ще се съгласи. Не четете ли, не слушате ли целите изречения, или по средата спирате?

  goblenka
 46. 46 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Бавно и полека, но не за няколко века, възпитаниците на " Магнаурската школа" в Семйоново овладяха цялата прокуратура в България.

  chavo64
 47. 47 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Бургаски свободен!Симеоновски несвободен !Тогава юридическия факултет към СУ да затваря врати! Ех !Жалка картинка в екипа на новия главен прокурор.Петдесет процента с измислено юредическо образование.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 48. 48 Профил на remover
  remover
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "Храбър":

  Докогато ги търпим,тва което се случи последно е поредното им извръщение ...

 49. 49 Профил на remover
  remover
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#47] от "Чърчил":

  Човек,навсякъде има качествени хора не е задължително да да е завършил Кембридж,не квалифицирай така

 50. 50 Профил на remover
  remover
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#32] от "Нефертити":

  Нефертитке,те престъпниците си го избраха бе ))

 51. 51 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1366 Весело

  Интелигентни лица, които ме изпълват с доверие към светлото бъдеще на прокуратурата.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 52. 52 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  В Стандарт има материал по темата. Като обещание, или намерения - звучи добре. Искам да видя резултати час по-скоро!

  goblenka
 53. 53 Профил на sonyad
  sonyad
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#1] от "Храбър":

  Да си чувал,че съдебната власт е независима?

 54. 54 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#53:"sonyad"]Да си чувал,че съдебната власт е независима?[/quote]

  Независима власт няма. Независимо дали е съдебна или каквато и да е. Това са приказки за наивници. Които, всъщност, никак не са малко...

 55. 55 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Галина Тонева се подкрепя от БСП и ДПС, поради съдействието й за отменяне присъдите по делото Сапард. Освен това, беше човек на Велчев (респективно на Първанов) и това е разумния компромис на Цацаров да разположи влияние над всички политически субекти.
  Първото му действие като прокурор изглежда премерено, разумно и работещо. Да очакваме резултати. Има доста хора, които с основание се притесняват за бъдещето си...

 56. 56 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#42:"bgkurshum"].... завършил право в милиционерското училище
  ... завършила право в Бургаския свободен университет [/quote]
  [quote#41:"Андрешко"]Все пак "Завършил е право във Висшия институт на МВР през 1995 г."[/quote]
  "Няма да разказвам биографията на Борислав Сарафов. Тя ще бъде обсъждана в медиите в следващите дни. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/12/05/1962191_deputat_ot_gerb_e_bratovched_na_nominiraniia_za_glaven/ Само очертавам рамките на неговите качества. .... Проследявайки действията му като ръководител, установих, че е провел съответната организация...", каза председателят на ВАС Георги Колев.

 57. 57 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#44:"vanillaeyes"]дайте му малко кредит на този Цацаров -[/quote]семейство Цацарови никога не е страдало от липса на пари. Официално за по-богата се смята съпругата Метена, която декларира доходи от по половин милион на година. Неофициално в Пловдив се знае, че ако искат да нямат проблеми със съда и да минат бързо процедурата по изповядване на сделки, трябва да потърсят нейните услуги.

 58. 58 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Да-а-а, персоните от снимката голяма работа ще свършат - изглеждат мноооого страшно. И тъй като всички сме престъпници, да раздават белезници по профсъюзна линия и всички на колене!

 59. 59 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 704 Весело

  До коментар [#49] от "remover": Разбира се !За моите качества ?! Книга ще напиша!Българското племе е от най-качествен материал.И в тази връзка ще цитирам думи на един политик от нашето съвремие:"В България винаги е имало хора с качества но липсват хора с характери"(ако отгатнеш кой е този политик ДОБРЕ?Ако ли не пиши ще ти го изпратя.).А за правосъдието не са необходими МИЛИЦИОНЕРИ нито СВОБОДНИ УНИВЕРСИТЕТСКИ рожбички!Ха сполай ти!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 60. 60 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#38:"АналЛизатор"]Тоава, по време[/quote]
  Пременил се Илия, погледнал се - пак в тия.

 61. 61 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Успех!

  Fail with honour then succeed by fraud
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK