Ковачева:Тайната на вота се нарушава, ако някой каже за кого ще гласува

Министърът на правосъдието Диана Ковачева на заседанието, на което за главен прокурор беше избран Сотир Цацаров

© Анелия Николова

Министърът на правосъдието Диана Ковачева на заседанието, на което за главен прокурор беше избран Сотир ЦацаровКогато става въпрос за таен вот няма как да се мотивира, освен ако не става въпрос за конкретни изказвания. Оттам нататък, когато някой каже за кого ще гласува, мисля че е очевидно за всеки, че няма тайна на избора.


Така министърът на правосъдието Диана Ковачева коментира след полагането на клетва на новия главен прокурор Сотир Цацаров защо призова членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) на 20-ти декември да не споделят за кого ще гласуват, за да не нарушат тайната на вота. Въпреки че е председателстващ съвета повече от година и е присъствала на повече от един избор на административни ръководители, Ковачева за първи отправи апел към колегите си при гласуването за наследник на Борис Велчев. Досегашната практика на съвета, независимо дали е имало един или повече кандидати, беше след изслушването им и при дебата всеки член, ако има желание да направи изказване за или против даден кандидат.


Попитана защо сега отправя такъв призив след като например при избор на шеф на националната следствена служба, бившият главен прокурор Борис Велчев заяви, че ще гласува за Бойко Найденов, Ковачева отговори: "Това беше случаят, когато ние се подсетихме, че не трябва да се казва за кого ще се гласува".
Преди време пред "Правен свят" професор Васил Мръчков разясни, че "Тайно" означава, че никой друг освен гласуващия (включително и никой от останалите членове на ВСС) няма достъп до съдържанието на неговото лично волеизявление. Това е сигурност, че никой от останалите членове на ВСС няма достъп до неговата воля и нейното обективиране".


Според Ковачева няма причина да се твърди, че не е била спазвана тайната на вота, при която и да е процедура. Винаги съм ги призовавала да се изказват в подкрепа на своите фаворитите, без да казват за кого ще гласуват", заяви Ковачева. Според нея тайната на вота ще бъде нарушена, ако членовете на съвета кажат за кого ще гласуват.


"Това се базира на предишни избори във ВСС, при които са избирани административни ръководители членовете на съвета са казвали за кого ще гласуват. Всеки член на съвета имаше възможност да каже мотивите как ще гласува, без да назовава избрания от него кандидат", заяви още правосъдният министър. Тя не можа да обясни как може да се изкажат мотивите как ще се гласува, без да се посочва име.


Вчера Европейската комисия (ЕК) съобщи че в края на месеца ще запознае устно европейските министри и с отчитания напредък в наблюдаваните области в България.


Говорителят на комисията Марк Грей беше попитан за оценка около избора и полагането на клетва от новия главен прокурор в България Сотир Цацаров, но той отново отбеляза, че еврокомисията няма да коментира неговата личност, както и че няма какво ново да добави в светлината на вече изразените позиции. В принципен план той допълни, че прокуратурата е една от главните институции в процеса на съдебната реформа. По неговите думи затова реформата в прокуратурата е така важна.


Изборът на Цацаров се проведе по спорна процедура, защото освен, че нямаше гаранции за спазването на тайната на вота, гласуването беше ограничено до кандидатурата на Цацаров. Той събра 18 гласа и останалите двама - Галина Тонева и Борислав Сарафов не бяха подложени на гласуване. Те обаче бяха поканени от Цацаров да станат негови заместници.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (17)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6123 Неутрално

  ТАЙНАТА НА ВОТА ИЗКЛЮЧВА ПРОЗРАЧНОСТТА НА СЪЩИЯ И ГО ПРАВИ СЪМНИТЕЛЕН !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на sstotenkopf
  sstotenkopf
  Рейтинг: 233 Гневно

  ...големи обяснения...ама вече е късно либе...НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА !!!

 3. 3 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 684 Весело

  "Когато някой каже за кого ще гласува, мисля че е очевидно за всеки, че няма тайна на избора."
  Нов връх на правната мисъл.
  Това че си казал нещо, не значи че ще го направиш!

 4. 4 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Няма никаква логика да не се гласува за всеки от кандидатите с бюлетини,това което направиха не беше прозрачен избор.

 5. 5 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  А в каква връзка се е изцепила точно сега? Какъв е повода?

 6. 6 Профил на Winston Smith
  Winston Smith
  Рейтинг: 618 Неутрално

  тая изглежда жалка като обяснява за избора на главен прокурор. миро изглежда жалък като обяснява за дюните. цветанов и фидосова бяха жалки като се обясняваха за марковска. игнатов изглежда жалък като отговаря за научния фонд. дянков изглежда жалък като отговаря, защо няма коледни добавки и защо ЕК му зашлеви звучен шамара. червенкондев изглежда жалък като обяснява необяснимата позиция на ГЕРБ за референдума. Изобщо жалка работа.
  “Някой трябва да поеме политическа отговорност!” Но кой ли?

 7. 7 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Диана Ковачева: Тайната на вота се нарушава, ако някой каже за кого или как ще гласува...
  Най-накрая се намери един истински юрист сред управляващите да го каже, изговорено високо и ясно.
  За членовете на ГЕРБ - конституционния принцип за тайно гласуване е залегнал в чл. 10 от Конституцията. Разпоредбата на чл. 10 от Конституцията гласи, че изборите, националните и местните референдуми се произвеждат въз основа на общо, равно и пряко избирателно право с тайно гласуване. Управляващите не могат и нямат право да да влияят как и за кого да се гласува на избори и референдуми и по някаква тъжна ирония, грубо погазиха чл. 10 от Конституцията на Република България, където ясно и категорично е формулирано изискването за тайна на вота. Тайната на вота е безусловно изискване и за това, щото избора или референдума да бъде признат за свободен и честен от останалия свят. Толкова ли е загубено всичко, докога ще допускаме да бъдат мачкани елементарните права и свободи на хората? Този коментар съм го цитирал много пъти, но кой да го прочете, да го види и чуе...Явно само Диана Ковачева разбира този проблем...

 8. 8 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#3:"focusnik"]"Когато някой каже за кого ще гласува, мисля че е очевидно за всеки, че няма тайна на избора."
  Нов връх на правната мисъл.
  Това че си казал нещо, не значи че ще го направиш! [/quote]
  Много елементарно ми звучиш, "focusnik"... Разликата между един манипулатор и един илюзионист е както между лекоатлет, футболист и волейболист - все спортисти. Не може да се смесват, осем различни жанрове в магията - фокуси, илюзии, манипулации, микромагика, картомагика, комични фокуси, новости и парлар. Ти често го правиш, но нямаш дар слово.

 9. 9 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Любопитно

  [quote#6:"Winston Smith"]тая изглежда жалка... [/quote]
  ...ти да не си по-убав? Нито си й на ума, нито на образованието, нито си й на високото положение в обществото, на нищо не си й, жалък завистлив човечец с едно никнеймче - "Winston Smith" си...

 10. 10 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  ...Изборът на Цацаров се проведе по спорна процедура, защото освен, че нямаше гаранции за спазването на тайната на вота, гласуването беше ограничено до кандидатурата на Цацаров...

  Сотир Цацаров беше избран за главен прокурор с 18 гласа "за", трима против, трима се въздържаха. Висшият съдебен съвет се състои от 25 членове и Диана Ковачева съвсем правилно, щом 18 гласа са "за" Сотир Цацаров, не позволи останалите кандидати да бъдат гласувани. Не е проблемът, че Цацаров е новия главен. Проблема е друг - ВСС - вечно наведени и неграмотни послушковци, така и не разбраха, че повече не могат да заблуждават и нас и ЕК, че публичността означава прозрачност. Да не говорим, че театърът беше толкова очевиден и нескопосан, че предизвиква само иронични усмивки. Това на което ставаме свидетели от тяхна страна, не само при този избор, е повод за много тежки изводи. Този Висш съдебен съвет е много по-зле от предишните. Това е срамно тържество на посредствеността, на псевдо-юристите и полуинтелигентите. Трагедията е пълна! Най-лаконичен беше третият кандидат Борислав Сарафов. Той заяви, че не знае дали ще оспорва избора и че му е било интересно да разбере каква е била подкрепата за него, но нямало как да разбере. След Висшия съдебен съвет, най-безличен, лишен от индивидуалност, беше третият кандидат Борислав Сарафов.

 11. 11 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Ами Борисов като ни казва как да гласуваме на тайния избор по време на референдума? Не е ли редно прокуратурата да го привика? И не само за това.

 12. 12 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#3:"focusnik"]Това че си казал нещо, не значи че ще го направиш! [/quote]
  Ако ББ беше направил само половината от това, което казваше щяхме да надминем германците.

 13. 13 Профил на Димитър Нанев
  Димитър Нанев
  Рейтинг: 401 Любопитно

  "Винаги съм ги призовавала да се изказват в подкрепа на своите фаворитите, без да казват за кого ще гласуват"

  Що за шизофрения?! Да се изказваш в ПОДКРЕПА на своя фаворит не предполага ли, че ще ГЛАСУВАШ за него? Не?!

  Само дебили в тоя ГЕРБ!!!

 14. 14 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  Толкова беше тайно,че цялата държава знаеше предварително.

 15. 15 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  До коментар [#13] от "dnanev":


  Оказа се,че не - защото дори и тези, които са номинирали останалите двама кандидати,не са гласували за тях. Те са ги номинирали за публиката - но всъщност са си знаели,че няма да гласуват за тях.

 16. 16 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  До коментар [#5] от "ju.li":

  Може да има тайно писмо от Европа, а ние да не знаем. Което трябва да бъде тайно -не е, а което трябва да е публично- е тайно. Само Дянков обърка схемата - вместо за им даде тайно заплати по 8 000, той го съобщи публично.

 17. 17 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 458 Гневно

  "Колко партии ще успеят да влязат в следващото Народно събрание"?
  Този въпрос е зададен ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЖУРНА-ЛИГСКИ НИСКО И професионал-НЕТОЧНО!!
  Той трябва да се формулира ПРОФЕСИОНАЛНО-ЖУРНАЛИСТИЧEСКИ, ето така,;
  Колко партии ПОЛЯРИЗИРАНО-РАЗЦЕПИЛИ ЕДИНСТВОТО НА НАРОДА и докопали се до парламентарното ВЛАСТ-местенце, ще продължават ДА ПОТДЪРЖАТ ПАРЛАМЕНТРАРНАТА-ДИСКРИМИАЦИЯ вследствие на, БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА, ПОБОРСТВАТА, СВАДИТЕ, БОЕВЕТЕ и даже вече "престрелките" в народното събрание? Ненавиждайки ДРУГИТЕ си полит-сбир-КОНКУРЕНТИ, всички до един "работещи" НЕ ЗА НАРОД И ДЪРЖАВА, а за собствена и ЧЛЕН-сбирска изгода, БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКИ , БЕЗ ОТЧЕТEН РЕЗУЛТАТ НА ОБЕЩАНИЯ!

  ГЕРБ незнаят какво искат и какво НЕ!
  ГЕРБ ЗАБРАВЯТ веднага каквото обещаят и КАКВО УМИШЛЕНО СА ИЗЛЪГАЛИ.
  ГЕРБ абсолютно НЕЗНАЯТ КАКВО И ЗА КОГО НАЙ-ВАЖНО ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ / РАБОТЯТ, какво и за кого НЕ!
  ГЕРБ С ТОВА ДОКАЗВАТ ЧЕ НЕЗНАЯТ САМИТЕ ТЕ КАКВО, КАКВИ И КОИ СА.

  А ПОЛИТ ОСЪЗНАЛИЯТ СЕ БЪЛГАРИН ОКАЧЕСТВИ ГЕРБ НАЙ-ТОЧНО, така;
  УЛТРА-ДЯСНО ЦЕНТРИСТСКА ЧАСТНА СБИРЩИНА ОТ НАЙ-ГОЛЯМИТЕ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ-аматйори, ЕВРО-ЛОБИСТИ, БЕЗОТЧЕТНО-РАЗГРАБВАЩИ ХАЗНАТА под претекста, БЮДЖЕТ ПОЛИТ-КАМПАНИЙНО.

  Ето защо ПОЛИТ-събуделият се Български-труженик РЕШИ;
  ОТ НАЧАЛОТО НА 2013г. КОНСТИТУЦИОННО, ВСИЧКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ВОГЛАВЕ С ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ДЕПУТАТ-ДНЕВНИ РАЗХОДИ И ПРАВИТЕЛСТВО, ДА ПРЕМИНАТ НА РАБОТНO-ОТЧЕТЕН ХОНОРАР-ЗАПЛАЩАНЕ!!

  Т.е., ВСЕКИ ЕДИН, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОСТА НАЗНАЧЕН НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И ДЛЪЖНОСТ, ДА ПОЛУЧАВА НЕ КОНСТАНТНО БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКA МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, А ХОНОРАР-ЗАПЛАТА, НO САМО СЛЕД ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТ ОТ ОБЕЩАНИЕ ИЛИ ИЗВЪРШЕНА РАБОТА НА ПОСТА!
  И ТO, РЕЗУЛТАТ ОТ РАБОТА, ПРИЕТ ОТ ;
  "КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ".

  ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ТАКАВА ВИСОКО ОТГОВОРНO-ОТЧЕТНА "КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТTA НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ", ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ИЗ ОСНОВИ ЦЯЛАТА НИ СЪДЕБНА, БАДЖАНАК-НАСЛЕДНИЧЕСКА БИЗНЕС (а не закон) ПРОКУРОР-СБИРЩИНА И СЕ НАЗНАЧИ НОВ ПРОГРЕСИВНО-МИСЛЕЩ ПРОКУРОРСКИ СЪСТАВ, след обаче издържан ДЪРЖАВЕН ИЗПИТ ЗА ЛОЯЛНОСТ, и дадена СВЕЩЕННА КЛЕТВА ЗА ЧЕСТНОСТ ПРЕД НАРОД И ДЪРЖАВА.
  НОВ ПРОГРЕСИВНО-МИСЛЕЩ ПРОКУРОРСКИ СЪСТАВ, ОТГОВОРЕН И ТОЙ ПРЕД НОВАТА НИ СТРОГО-ПРИЕМСТВЕНА РАЗЛИКИТЕ НИ, КОНСТИТУЦИЯ!

  Най много до 3 месеца, ако не сеотчете резултат на работа, Държавния виновник да бъде морално СЪДЕН БЕЗ СЪДЕБЕН ИМУНИТЕТ и ОТКУП ЗА БЯГСТВО от съдa-ВЪЗМЕЗДИЕ за НАРУШЕНИЕТО.
  Държавния виновник да бъде материално, СЪДЕБЕНO отговорен и отстранен от пост и длъжност, без право на връщане, И ПРАКТИКА В ДЪРЖАВНАТА СФЕРА!
  ДО КОГА БЕЗПРИЕМСТВЕНО ТРОИЧНИТЕ СИ РАЗЛИКИ, ЩЕ СЕ ПАРЛАМЕНТОСВАМЕ про-западно-нечовешки, ОЗВЕРЕНИ ЕДИН-ДРУГ, ЧЕ И ЗАРАДИ СЛАБОСТТА в отгношенията си, сме се ГРУП-МАЖОРИТИРАЛИ за сила?
  Освен Политическите парламент-поборства, обиди, хулене, пререкания, и боеве като копие на западната БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ от АМАТЙОРСКО ГРУПИРАНИТЕ НИ РАЗЛИКИ;
  ПОЛИТ-ИДЕОЛОЖСКИ,
  РЕЛИГИОЗНИ И
  ЕТНИЧЕСКИ, започнахме вече и "Политически престрелки", ЗАТВЪРДЯВАЙКИ Парламенмтарната-Дискримиация в РОДИНАТРА НА ДЯКОНА.
  Парламентарна-Дискриминаця от сиво-МАЖОРИТИРАНА посредственост (основанa на количеството а ne КАЧЕСТВО), при РЕШАВАНЕ на важни за Нартод и Държава задачи.
  Парламентарна-Дискриминаця Заглушилa напълно гласът на ТАЛАНТА а с него, потъпквайки най лоялно-точнaтa и далновиднa идея за резултатa .
  И то в момент когато ни трябва КОНСОЛИДАЦИЯ а не БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ, ПАРТИЙНО-ИДЕОЛОГИЗИРАНА, РЕЛИГИОЗНА и най-срамното, ЕТНИЧЕСКА груп -безприемственoст, за да оцелeeм.

  ИМЕННО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА СМЕ ПО-ПЪТЯ НА САМОУНИЩОЖЕНИЕТО СИ.
  На останалите въпроси в статията, ПОЛИТ-осъзнатият Българин не считра за нужно да отговаря, зaщото са “ЖЪЛТО-ПРЕС-ПРОВОКАТИВНИ” И НАИВНИ, ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ВСЕОБЩ НАРОДНО-ДЪРЖАВЕН ПОТДЕМ И РАЗВИТРИЕ!

  Времe е да СПРЕМ ЗАПАДНО-Парламентарната ДИСКРИМИНАЦИЯ в която сме въвлечени насила, чрез БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА друг-другиго?!
  Дойде време да избираме ръководството си не от средата на меж-ПАРТИЙНИТЕ ИМУНИТЕТ-ПОБОРНИЦИ, мислещи единствено за оцеляването на идеолог-групата, а талантите сред нас.
  ЗАБРАНИЛИ ЗА ВИНАГИ ВЕЧЕ НАМЕСАTA НА ЧАСТНИЯТ ПОЛИТ-УЗОРПАТOР, В ДЪРЖАВНО-ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ДЕЛА!

  Т.е. ВРЕМЕ Е ОСНОВНО ДА ПРОМЕНИМ КОНСТИТУЦИЯТА СИ И НАЧИНА НА ИЗБОРИТЕ НА ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ!
  НИЕ-БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТЕЗИ ПРЕД КОИТО СТОИ ЗАДАЧАТА, ДА НАПРАВИМ ИСТИНСКА-ДЕМОКРАЦИЯ, И ПРОМЕНИМ СВЕТА!

  "Какво очаквате от бъдещия патриарх", ни питат МАРИОН€Т-пожълтясалите Журна-ЛИГИ.
  НИЩО ДРУГО (отговаря истински-вярващия мирянин), ОСВЕН "духовна" ЗАБЛУДА от продължаващото ПС€ВДО-православие!
  Но защо, ще Ви обясни без констатации, Полит-пророка И.П.Енчев;
  Защото БЪЛГАРСКАТА "православна" (както се е САМО-наименовала) ЦЪРКВА АКО ИМА МАЛКО светска-СЪВЕСТ И ПОНЕ ЧАСТ ОТ ДУХА НА БЪЛГАРИТЕ, и ако самата тя вярва в истинското православие, НЯМА ДА С€ДИ БЕЗПРИСТРАСТНА ПР€Д ФАКТА И НА Н€ЙНОТО ЧЛ€НСТВО С КОЛОНИАЛИСТИ В €ВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМ€РАТА, И ДА ПРОПОВЯДВА "православие"!!

  Къде е това "ПРАВОСЛАВИЕ" €ДНИ НАРОДИ ДА ЖИВЕЯТ ПОМАЗАНИ, А ДРУГИ КОЛОНИАЛ-ОТР€ЧЕНО, псевдо-православ, БОГОХУЛНО-УPОЧAСАНИ ?
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ € подложила на ИЗГНАНИ€ до д€н дн€ш€н, цял €дин Народ без Родина, д€мек-ократично?
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но: #1 в 21ви В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ КОЛОНИАЛ€Н-Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
  За да скрият престъплението си са дали острова под наем на НАТО от 1970г., а народа е насилствено изселен, и e в ИЗГНАНИЕ до сега.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I

  СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ В РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ВЕЧЕ €ВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМ€РАТ!
  ТАЗИ МАСОНИЗИРАЛА СБИР-ЗOНА В КОЯТО ДОПУСНАХМЕ МАСОН-ЛУКАНОВИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ - "РАН-ЪТ" < http://bgsviat.narod.ru > ДА ПОСАДЯТ И БЪЛГАРИЯ В €ВРО-КОЛОНИЯЛ ЧЛ€НСТВО, НИКОГА НЕ€ БИЛА А И Н€МОЖЕ ДА БЪДЕ в тази си ФОРМА, съюз, а кaмоли "демократичен", както са се самоназвали, незнаейки значението на истинската ДЕМОКРАЦИЯ!
  Къде въобще има, истинскa-демокрация в света?
  И още защото;
  ТАМЯН-ВМИРИСАНИТЕ, псевдо-православни бизнес-килимявки, не деляли децата, а само начина на зачеването им, като едните богохулно "оручасват при-живе" а другите "богославят, при-смъртно"!
  УМИШЛЕНО ЗАТВОРИЛИ ОЧИ ДАЖЕ И НА БОГА ПРЕД ФАКТА ЧЕ;
  ПРЕВЪРНАХМE ШКОЛАТА ВЪВ СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГОВСКИ ФИРМИ, А ДЕЦАТА КАТО ИНСТРУМЕНТИ ЗА ПЕЧАЛБА В ТЯХ, диференцирани с ДУХ-расисткото ПРОЗВИЩЕ "индиго".

  ДО КОГА , пита вече истинският Българин?
  http://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs&feature=related
  http://bgsviat.narod.ru
  http://www.bulgarlar.com/Pravda/Vostok/Gruz_Bulgar.html

  ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДA В НЕЯ.
  Какъвто е народa такава ще е и Държавата.
  А правителството е само един временен "резултат" от РАБОТАТА на Народа.
  От това следва изводa че, щом една "работа" не е свършена както се полага, то и "резултата" от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!

  До кога ЧУЖДОПОКЛОННO ще се влачим под опашката на тази “Дем(ек)-ократска Йевро-АНАРХИЯ”, ПИТА ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една централна улица в родният му град-ПЛОВДИВ, не случайно носи??

  БИ-СМИЛ-AЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!
  СМЪРТ НА П€ТРОЛ-Г€НОЦИДНИTE ПИС-КИЛЪРИ!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK