ЦИК: ГЕРБ са участници по право в агитацията за референдума и не могат да бъдат отстранени

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (148)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Мале ЦИК като я гледам с кви решения излиза направо ми е бледа фантазията кво ще е на изборите

 2. 2 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 815 Весело

  Депутатите от ГЕРБ били инициатори на референдума!!! О, Боже!

 3. 3 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 672 Весело

  До коментар [#1] от "stokn":

  Е, ясни са гласовете отсега.. Той Боко добре си каза че няма смисъл от референдума..сега го чакам да обяви и че от изборите няма смисъл..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 4. 4 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3302 Весело

  "Като инициатори за провеждане на ядрения референдум..." - ?!? Инициативата не е като ИНЕРЦИЯТА, която са набрали, но която ще ги блъсне челно в края на мандата им. Много сервилност, много нещо, но пък Узаконено от ГЕРБ.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 5. 5 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Пари на данъкоплатците хвърлени на вятъра.

 6. 6 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 685 Любопитно

  Тези двамата на снимката, само моя
  за-ник не са облизали.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 7. 7 Профил на др. Иванов
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  Поздрави на всички привърженици на
  Синята коалиция!
  Нова ядрена централа не трябва да се
  строи! Никога. Една ни е достатъчна!
  Никой народ, който слуша комунисти
  не е прокопсал!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 9. 9 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално


  ГЕРБ-ерски ЧЕП тъпче Конституцията и законите.

  ЧЕП означава Член на Европейския Парламент. А вие какво си помислихте?

  И сигурно веднага се досетихте, че пак ще става дума за ЧЕП Владимир Уручев, от ПП ГЕРБ, бивш главен инженер на блокове от 1 до 4 в АЕЦ „Козлодуй” ЕАД, а понастоящем, освен „политическите си ангажименти”, се подвизава и като член на Съвета на директорите в родната АЕЦ, а също така и член на Управителния съвет на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДПРАО). Няма да се учудя ако скоро разберрем, че е поканен и в ръководството на американската програма за космически изследвания НАСА. Не може да му се отрече таланата на този ЧЕП. Но сигурно ще се запитате, как е възможно това? Как е по силите и възможностите на един единствен човек да изпълнява толкова много и толкова отговорни задачи едновременно? Но да допуснем че може, тогава как това е уредено от закона? Нека видим.

  Владимир Уручев е избран за ЧЕП по „Закон за избор на ЧЕП от Република България”. Член 2 на този закон постановява: „Статусът на ЧЕП е несъвместим с:”. Следват цели единадесет точки в които се изброяват конкретни длъжности, но те явно не са допаднали на Уручев, поради което той се е ориентирал към точка 12, на същия член 2, която гласи: „изпълняването на друга служба или извършването на дейност, която според закон е несъвместима с положението на народен представител.” Остава сега да проверим цялото законодателство, за да видим дали случайно Уручев е нарушил статусът на ЧЕП.
  Не е ли най-добре първо да погледнем в основни закон на страната – Конституцията на РБ? Ето какво казва тя:

  Съгласно чл. 68: народните представители не могат да изпълняват друга държавна служба или да извършват дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител.
  Според чл. 72: последствията от установяване на такава несъвмесимост е прекатяване на пълномощията му с решение на Конституционния съд.

  До тук добре. Но къде да видим, кои длъжности са несъвместими с положението на народен представител? И понеже „Правилник за организацията и дейнсостта на Народното събрание” е със статут на закон, може би там ще намерим отговора.

  Чл. 118. (1) Народният представител не може да изпълнява друга държавна служба или да извършва дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител.
  (2) Народният представител няма право да участва в управителни или надзорни органи на търговски дружества и кооперации.

  В своята практика Конституционния съд на РБ се е произнасял по близък казус, като е установил, че изпълняването на длъжността народен представител е несъвместима с длъжността изпълнителен директор в държавно предприятие със 100% държавен дял. В този случай пълномощията на народния представител са били предсрочно прекратени.

  Какво излиза на практика? ЧЕП Уручев е погазил Конституцията на РБ и Правилника на НС не веднъж, а цели два пъти! Веднъж, когато е приел да бъде назначен за член на СД на АЕЦ ‘Козлодуй” и втори път – в УС на ДПРАО.
  Но така си мислите вие. Далеч не така мисли самият ЧЕП Уручев. За да легитимира погазването на Конституцията на РБ и други закони той подава пред ЕП следната Декларация за финансовите интереси на ЧЕП Уручев. Видно от нея, срещу упражняваните от него дейности, извън „политическите си ангажименти”, той е посочил че прави това за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ”. Така, според него, той не нарушава законите. Но в същото време в нито един от погазените от него закони не се прави изключение за случаите, когато това се прави за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ”.
  И кой нормален човек би повярвал че именно този „национално отговорен политик” би вършил токлова много неща за „БЕЗ ВЪЗНАГАЖДЕНИЕ”? Още веднъж ще напомня, че Уручев е поставен на тези позиции, за да обслужва три огромни корупционни схеми, за източване на стотици милиони лева. 1. Ненужното „удължаване живота на блокове 5 и 6” в АЕЦ „Козлодуй” – над 500 милиона лева. 2. Строителството на 7-ми блок в Козлодуй, на двойна цена, т.е. още 8 милиарда лева минус. 3. Извеждане от експлоатация на блокове 3 и 4 със средства от фонд, с набрани средства от над 3 милиарда лева. При управлението на такива огромни суми защо му е на Уручев да „работи ЗА ВЪЗНАГРАЖЕНЕНИЕ”? Та нали всеки който получи макар и малка част от кухите поръчки по горните три схеми ще намери начин да му се „отблагодари. Не ли?
  Заедно с това възникват и още два интересни въпроса, от усилията да се труди за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ”. Кой му плаща самолетните билети от Брюксел до София и обратно, а също така и транспорта от София до Козлодуй и обратно, за да може той ежеседмично да участва в заседанията на СД на АЕЦ-а? Същото се отнася и за участията му в заседанията на УС на ДПРАО. Не на последно място стои и въпроса за отговорността. Ако той работи за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ” то каква отговорност носи в случай на провал на ууправленските си усилия?
  Това че Уручев работи за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ” е толкова вярно, колкото е вярно и това, че ядрената енергия е най-евтина. „Най-евтината енергия” ще бъде доизизплащана от десетки хиляди поколение в бъдеще, под формата на отчисления за съхраняване на ядрените боклуци, произвеждащи се сега. „Безплатния труд” на Уручев го плащаме всички ние сега, плюс, бъдещите поколения, които още не знаят за това, защото удължаването на живота на блокове 5 и 6 и строителството на 7-ми блок ще произведат още повече ядрен боклук. „Безплатния труд” на Уручев е като безплатния обяд. Който вярва че той съществува нека вЕрва и на ядрената мафия.

  Това не е единствената Декларация, която ЧЕП Уручев е подал по хода на усилията си да получи желаните назначения, за да „работи за нашето благо и просперитет”. Има поне още цели три декларации, подавани пред една или друга национална институция, за да „покаже”, че при тези назначения липсва конфликт на интереси. И всички те са коя от коя по-абсурдни. В една от тях, за да получи назначението в ДПРАО, даже се стига до абсурда да признае, че е служител на АЕЦ „Козлодуй”, НО понеже през последните 12 месеца не е бил нечий друг служител от това следва, че няма конфликт на интереси. Макар от същата декларация да става ясно, че той от броени дни е на позиция в централата. Пълен абсурд.
  Запазвам си правото да информирам съответните национални и европейски институциии за този прецедент.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 10. 10 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Общото между ЦИК-аджиите и СИК-аджиите ,че и едните и другите се занимават с ИЗНУДВАНЕ!(Припомням регистрацията на СДС ).Разликата е в НИВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕ!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 11. 11 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 876 Гневно

  76 депутати от ГЕРБ са способни да си променят мнението от "за" на "против" само защото пожарникаря с една прочетена книга в живота е мръднал малкия си пръст! Какви хора ни управляват!

 12. 12 Профил на the place
  the place
  Рейтинг: 561 Неутрално

  И тази институция е изключително податлива на външни намеси , а не трябва да е така....

 13. 13 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Продължават да ни занимават с глупости.Референдумът е абсолютно безмислен,с тези процедурни простотии се опитват да му придадат някакъв смисъл.Самата идея да агитираш хората как да гласуват е просташка и опорочава референдума.Референдум значи допитване.Все едно да кажеш"Искам да те питам нещо,но държа да ми отговориш точно така."

 14. 14 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 672 Весело

  До коментар [#2] от "SSmart":


  До коментар [#7] от "др. Иванов":

  Ама и вие какви ги говорите... Герб е за атомна централа и против! Герб е и инициатор на референдума и не е! Герб е и за провеждане на реферндуми и против! Герб променя истинският въпрос на референдума и в същото време не го прави! Герб ще е "победител" в референдума ако надделее отговорът Да, "победител" ако надделее Не и победител ако няма достатъчно гласове... Ама разберете го най-сетне, де...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 15. 15 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1391 Весело

  На референдума трябва да се отговори наказателно - с бойкот. Всичко друго само дава коз на управляващите да правят золуми от наше име. Нито "за", нито "против" дават някаква гаранция на гласувалите, че гласът им ще им донесе това, което очакват.

  https://jubalharshaw.wordpress.com/2013/01/12/референдумът-за-ядрената-енегетика-ii/

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 16. 16 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1340 Весело

  То е ясно, че ГЕРБ ще участват в агитацията за Референдума и без тъпото решение на ЦИК. Само да попитам някой знае ли какво ще агитират през ДРУГАТА седмица.
  Защото в началото бяха ЗА и така се регистрираха, тази седмица са НЕ защото вожда каза, но ми е любопитно как ще са ДРУГАТА седмица, след социологическите проучвания в които повечето са за ЗА.
  Няма ли някой гербер във форума да каже последната директива, това ще е новината, другото си е ясно.

 17. 17 Профил на kalingrozni
  kalingrozni
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#1] от "stokn": Помисли си за моралните ценности ,с които са дарени свише в ЦИК. Бойко е ярък пример за липсата на каквито и да е ценности с изключение на материалните,а ЦИК не посмяха да му кажат СТИГА !

 18. 18 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 984 Неутрално

  [quote#15:"jubal harshaw"]На референдума трябва да се отговори наказателно - с бойкот.[/quote]

  +++Единствено правилното решение.

 19. 19 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#16:"stoiank"]Само да попитам някой знае ли какво ще агитират през ДРУГАТА седмица. [/quote]

  Взимай боб и хвърляй!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 20. 20 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#19] от "др. Иванов":
  Пробвах и мисля, че ще са ЗА - но да видим.
  Другата седмица ще е по-тихо, а после шумно.

 21. 21 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 876 Весело

  [quote#16:"stoiank"]Само да попитам някой знае ли какво ще агитират през ДРУГАТА седмица. [/quote]
  Само Борисов може да каже какво ще агитират през другата седмица. Проблемът е, че той не знае какво точно ще е мнението му след час, а седмица напред е много време. Така че "рано е да се каже".

 22. 22 Профил на radioice
  radioice
  Рейтинг: 229 Разстроено

  Чудя се, тези депутати от ГЕРБ, нямат ли малко себеуважение... Как може да се водят по акъла на този неориентиран във времето и пространството човек и да бъдат разигравани като панаирджийски мечки - един ден сме ЗА, друг ден сме ПРОТИВ...

 23. 23 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ЦИрК!
  Ще се "потрошат" няколко милиона за този дето клати гората.
  И са казуси и са прецеденти и са принципи...

  Тия идиоти и от двете партии опорочиха първия акт на пряка демокрация!
  Знам ли...Може би точно тава е била целта!

  Никакъв смисъл от тоя референдум няма!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 24. 24 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#21] от "teridan":

  Не че ТОЙ не знае какво ще му е мнението - ТОЙ не знае какво ще НАРЕДЯТ от едно посолство в Южния Парк да му е мнението!

 25. 25 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#5:"yokicha"]Пари на данъкоплатците хвърлени на вятъра. [/quote]
  Ето затова сме на това дередже... Все чакаме някой друг да свърши работата вместо нас. Не сме се отървали от този стаден инстинкт още от времето на Апостола...

 26. 26 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 732 Неутрално

  ГЕРБ е за нова ядрена МОЩНОСТ (7-ми блок), но не и за нова ядрена ЦЕНТРАЛА (Белене).

 27. 27 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 727 Разстроено

  [quote#23:"drakar65"]Никакъв смисъл от тоя референдум няма![/quote]
  Така мисли твоя ментор. Време е и ти да се замислиш...

 28. 28 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Изявления от 7-ми километър:
  1.В края на нашия мандат централата беше завършена на 90%!
  2.АЕЦ-Белене ще донесе на страната печалба 200 млрд!
  3.Годишно от централата ще се печелят 3 млрд!
  4.Цената на електрическия ток от централата ще бъде почти колкото на АЕЦ-Козлодуй!
  5.Кой от нас не желае евтин електрически ток?
  6.АЕЦ-Белене ще тласне икономиката...
  7.Без атомната централа пенсионерите ще останат със същите пенсии, няма да получават коледни добавки, работните заплати ще се намалят!
  8.Без атомната централа ще е увеличи безработицата, много хора ще отидат на работа в чужбина.
  9.Раждаемостта спада, миналата година са се родили 20,000 бебета по-малко! Разбирате ли??!
  10.Централата ще ни осигури енергийна независимост!
  11.Без централата ще бъдем принудени да внасяме ток от Турция!
  12.......
  ....
  По времето на социализма, преди аварията в Чернобил, висеше лозунга:
  "Мирният атом - във всеки дом!"
  Имаше и друг:
  "Във всеки дом - говедо!"

 29. 29 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#26:"Минувач"]ГЕРБ е за нова ядрена МОЩНОСТ (7-ми блок), но не и за нова ядрена ЦЕНТРАЛА (Белене).
  [/quote]
  Я се замисли какъв е въпроса на референдума. И той бе преформулиран така от грберастите. Дали е за мощост или за централа...

 30. 30 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  между другото дали тия в Козлодуй се сещат че ако се строи Белене автоматично се затваря Козлодуй

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 31. 31 Профил на Цанко Цанов
  Цанко Цанов
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#9] от "Къти":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 32. 32 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#28] от "Минувач":

  "Мирният атом" не е комунистически рефрен: https://en.wikipedia.org/wiki/Atoms_for_Peace

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 33. 33 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 672 Любопитно

  До коментар [#5] от "yokicha":


  До коментар [#25] от "rusamanova":

  Е, ако ги не изхарчат за референдум тези "наши данъкоплатски" пари да не мислите че няма да ги вкарат в нови мерцедеси ЗА ТЯХ, по-високи заплати ЗА ТЯХ, по-големи хонорари в бордове на държавни предприятия ЗА ТЯХ/и родствениците/...Така че недейте и за миг да си помисляте, че тези "наши данъкоплатски пари" ще се върнат при нас...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 34. 34 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#28:"Минувач"]АЕЦ-Белене ще донесе на страната печалба 200 млрд!
  3.Годишно от централата ще се печелят 3 млрд!
  4.Цената на електрическия ток от централата ще бъде почти колкото на АЕЦ-Козлодуй! [/quote]


  Кое от това не ти се вижда 100% гарантирано?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 35. 35 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#28] от "Минувач":

  Разбирам всичко което си преписал само немога да разбера как ще гласуваш на този референдум. Искам позиция..

 36. 36 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#30:"stg"]между другото дали тия в Козлодуй се сещат че ако се строи Белене автоматично се затваря Козлодуй [/quote]
  Така ли казва Боце... да плашите хората с измислици. До колкото разбрах от изказванията на Станишев след като народа си каже ясно мнението на референдума ще се строи Белене и 7ми реактор в Козлодуй. Само дето ще станат в различно време. Първо ще стане готов Белене, 5-10 години след него и Козлодуй... така ще има приемственост .

 37. 37 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Весело

  Ще дойде най-щастливия ден, когато ГЕРБ ще е далече от мен...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 38. 38 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Централната илюзионна комисия (ЦИК)...
  Илюзионно изкуство - Илюзионното изкуство е вид изкуство, което се характеризира с ловкост на ръцете, използване на трикове за създаване на илюзии...

 39. 39 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#27] от "rusamanova":

  Нямам ментор...
  Аз вече съм го измислил.
  Няма да ходя да гласувам.
  Макар, че НЕ! НОВИНИТЕ доста, доста оригинално...
  http://nenovinite.com/news.php?action=view&ID=2332

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 40. 40 Профил на kalingrozni
  kalingrozni
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#26] от "Минувач":
  Повлиян си от увредената герберска позиция по темата. „Имам си мнение, но не съм съгласен с него", коментира Трайков промяната в първоначалната позиция на ГЕРБ за референдума. А за Бойко не ми се коментира,защото не знам тази нощ какво мнение може да е изказал

 41. 41 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Четете и като разберете за каква демокрация става въпрос , ще ревете с глас за ДС. Която осигуряваше СИГУРНОСТ . За държавата . не само за тиквите .

 42. 42 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#37] от "ПАВЛА":
  Един ден ГЕРБ ще отшуми, както НДСВ.
  Въпросът е колко още зулуми ще направят дотогава. И втори въпрос: Кой ще ги смени?

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 43. 43 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Бойко пусна костовистите да се ежат сами на БСП-то, види се гола вода са. Косово на малко да му разбият мундзата оня ден. Инджев се изложи в Панорама. Трагедия.

  Wornoxmaniak
 44. 44 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#34] от "др. Иванов":

  Като гледам как се строи откак е почната до сега, ни едно не ми се вижда гарантирано.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 45. 45 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 876 Неутрално

  [quote#30:"stg"]между другото дали тия в Козлодуй се сещат че ако се строи Белене автоматично се затваря Козлодуй[/quote]
  А ако не се строи Белене, не означава ли същото. Дълбоко се съмнявам, че ГЕРБ има намерения да прави нещо в Козлодуй.

 46. 46 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Защо пък отстранени?
  Направо...сменени!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 47. 47 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#45:"teridan"]А ако не се строи Белене, не означава ли същото.[/quote]

  Що да означава? Реакторите по света вече ги пресертифицират за по 60 години.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 48. 48 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Старанието на мнозина като цикаджиите е, така да бъдат замотани тълкуванията и процедурите по този Референдум, че хората да забравят какво са поискали. Въпросът е, Рестарт на общият ни живот към устойчиво Развитие на обществото и държавата или доднешния им Въртеж в кръг и на пусто...

 49. 49 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#28] от "Минувач":

  Сега има друг лозунг ,актуален. Всеки внесен от Йордания домат , е пирон в ковчега на БЪЛГАРСКОТО земеделие . Па време на соца - вярно ,във всеки дом , нямаше говедо , но имаш някакво животно . И имаше и мляко и месо . Сега има Данон и 20 -годишно замразено месо от Ирландия . Внесено от Миро мършата . И е така , защото от соца останаха само говедата .Който ги набутахте в управлението. . Да ти са живи и здрави .

 51. 51 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 876 Неутрално

  [quote#47:"jubal harshaw"]Що да означава? Реакторите по света вече ги пресертифицират за по 60 години.[/quote]
  Говорехме за строителство - че строителството в Белене щяло да изключи такова в Козлодуй, а се съмнявам да имат намерения да правят нов реактор там. Това беше просто една от борисовите изцепки без покритие. Пресертифицирането е отделен въпрос.

 52. 52 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 794 Разстроено

  [quote#42:"Lady Zeppelin"]Един ден ГЕРБ ще отшуми, както НДСВ.
  Въпросът е колко още зулуми ще направят дотогава.[/quote]

  -По Вазов:
  И ГЕРБ по своя ред ще си замине,
  трева ще расне нему над праха.
  Едни ще жалят-други ще проклинат,
  но поразиите им ще си стоят!

 53. 53 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#48] от "dimko":

  И какво са поискали хората? Лично съм свидетел как питаха бабичките дали ще се подпишат за евтин ток.

  Wornoxmaniak
 54. 54 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 876 Неутрално

  [quote#52:"benkovski11"]И ГЕРБ по своя ред ще си замине[/quote]
  ГЕРБ вече си е заминал. Самите те още не го знаят, но е така.

 55. 55 Профил на kalingrozni
  kalingrozni
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#45] от "teridan":
  Козлодуй и Белене са два отделни проекта , не мислете че подръжниците на Белене са против Козлодуй-напротив! Националният интерес е да се развива ядрената енергетика и ще бъде прекрасно ако и двата аеца работят!!
  Каракачанов: Ядрената енергетика дава независимост на страната ни

 56. 56 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 876 Неутрално

  До коментар [#55] от "kalingrozni":

  100 % съм съгласен.

 57. 57 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Сичките циганье ще гласуват на този референдум "ЗА" понеже не разбират какво ги питат и мислат, че нещо ще н'ги дават.Това е проверено и доказано.

  Wornoxmaniak
 58. 58 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 876 Неутрално

  [quote#57:"Wrornoxmaniak"]Сичките циганье ще гласуват на този референдум "ЗА"[/quote]
  Не бързай толкова да се пениш, че не се знае какви указания ще получиш утре.

 59. 59 Профил на lubenmark
  lubenmark
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Каквото и да пишете Белене ще има. Добре дошли в Нова България.

 60. 60 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#48:"dimko"]Старанието на мнозина като цикаджиите е, така да бъдат замотани тълкуванията и процедурите по този Референдум[/quote]
  Те това е целта на оперативното мероприятие! Да отвратят хората, и да се говори, е видяхте ли че и референдум ви напраихме, ама не става!
  Та после на изборите с ниска избирателна активност с купуване на гласове, корпоративен вот, чували, пак същите политици на власт.
  Това е целта на тренировката.

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 61. 61 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  [quote#42:"Lady Zeppelin"]Един ден ГЕРБ ще отшуми, както НДСВ.
  ... Кой ще ги смени? [/quote]Да си "бивш" не значи нищо ...
  просто стар забравен сън!
  За някого ти бил си нещо ,
  но сега си сам ... и вън !

  А след тях ще дойдат други
  в свойто време, в своя час !
  И пак ще правят поразии
  на гърба на всички нас.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 62. 62 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#57] от "Wrornoxmaniak":
  Абе Порни ти не бе ли у АЕЦ-а Козлодуй?
  Що си против ядрената енергетика?
  Щото там е атомна?
  Конкуренция?
  Питам.

  П.С. Еййй...не можете да разделите тоя атом....

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 64. 64 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 926 Весело

  Скок-подскок, кой не скача....долу комуниститеее! УУУУУУУУ! Да живее демокрацията, урааа!...

 65. 65 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на mary33
  mary33
  Рейтинг: 450 Гневно

  До коментар [#18] от "vjacho":

  Щом си против върни ми моите пари дадени от ББ за три години за построяване на реактора заедно с присвоените пари от банката изготвила доклада който е скрит от харода ..

 67. 67 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#51:"teridan"] че строителството в Белене щяло да изключи такова в Козлодуй, [/quote]

  Ми нищо чудно -- много зависи дали ще има кинти. Аз не съм у браншо и не съм виждал материал, който да доказва или да оборва тезата, че произволна комбинация от Белене/Козлодуй ще може или нема да може да си изкара парите.

  Цялата процедура по взимане на решение е порочна и там е проблемът -- единственото, за което работят нашите представители са комисионите.

  Затова требе да се начукат малко кофички, иначе БСП и тия след Герб само ще се джафкат още неколко мандата.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 68. 68 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 876 Неутрално

  [quote#67:"jubal harshaw"]Цялата процедура по взимане на решение е порочна и там е проблемът -- единственото, за което работят нашите представители са комисионите. [/quote]
  Не става дума за комисионни, а за това, че решенията на Борисов се диктуват от един чужд посланик. Той няма да строи нито Белене, нито Козлодуй, защото в противен случай може да го подгони миналото му.

 69. 69 Профил на KL
  KL
  Рейтинг: 739 Неутрално

  След като на повечето е ясно, че на този референдум няма да се преодолее необходимия по действащия закон праг от общ брой участници в него, за да произведе той необходимия правен ефект, едва ли има голямо значение кой ще участва в предвидената информационно-разяснителн кампания.

 70. 70 Профил на drakar65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#33] от "ostin22":

  Не само, че е загуба на пари, но се създава и опасен прецедент!!!
  Още този референдум не е минал и СДС ще иска референдум за тютюнопушенето.Нова загуба на пари!!!И като знам политическият манталитет у нас, няма да му се види края!!!!
  А целият този референдум е организиран по тема от която 99,9% от населението - а може би и малко повече - имат съвсем бегла представа, а атомната енергетика е невероятно сложно нещо.

 72. 72 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Чета си постовете на колегите и си слушам новините по телевизията . И една приятна новина , като удар с чук- по предложение на Пицата с очилцата Заплатата на Пикасото и на вицепремиер става 8000 , но лева , не евро . След половин година . Честито . И още - френска "пролет " в Мали . Било пълно с терористи , та трябва да помагат на правителството . Това всичко за разведряване на обстановката .

 73. 73 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#57] от "Wrornoxmaniak":

  Ами другите " цигани" вече сте си зели пая за НЕ - то бе Манияче .Нека и други понамажат .Лакомията е грях според Божийте заповеди .

 74. 74 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  "ГЕРБ са участници по право в агитацията за референдума и не могат да бъдат отстранени"

  Ако сега БСП не се обърне към съда (което ще означава, че приемат становището на ЦИК като вярно), това е още един як ритник по некадърните Станишев и компания. Къде са неговите суперспециалисти, които не са разчели и разпознали този елементарен факт? Излиза, че "профаните" от ГЕРБ си правят гаргара с тях, за смях на кокошките. Всъщност, това си го знаехме, но друго си е , когато има пряко доказателство.

 75. 75 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 876 Неутрално

  До коментар [#74] от "Дон Кихот":

  Мненията на ЦИК са особено ценни - същата тази ЦИК дето допусна на миналите избори да се разнасят чували с бюлетини от герберски депутати и какви ли не други нарушения.

 76. 76 Профил на kalingrozni
  kalingrozni
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#63] от "drakar65": За каква конкуренция говорим? Белене да не се строи в Румъния,яе да е конкурентен на Козлодуй? Безумни предположения,моля ви!

  http://www.youtube.com/watch?v=lP-WIbFdOWs

  http://www.youtube.com/watch?v=vMEfPlLUYgs

  http://www.youtube.com/watch?v=GpLhgJ-aGEQ

  http://www.youtube.com/watch?v=i5o0c-H_kwI

  http://www.youtube.com/watch?v=Vw4vLCaqu_U

 77. 77 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#53] от "Wrornoxmaniak":
  Тъй като чета твоите постинги, точно ще ти кажа: "Баби" не ме интересуват. Интересува ме "виража" на днешната ни орда, към коловоза на устойчивото й развитие в модерно Общество. Иначе казано, На баба ти хурката, не ме вълнува...

 78. 78 Профил на Вени Г.
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 79. 79 Профил на Inna
  Inna
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Аз пък до този момент не съм видяла една реклама, един ТВ клип или друга ПР инициатива в подкрепа на това, българите да задраскат "НЕ" в бюлетината за гласуване. Навсякъде, където и да попаднеш, от която и да е телевизия, те "облъчват" хората на Станишев. Наситени клипчета, подкрепени с изказвания, обяснения, интервюта - моля, кажете, кой финансира кампанията на Станишев и БСП? Нали всички участници трябва да бъдат равнопоставени и то по споразумение само по БНТ и БНР? Какво става?

  Inna
 80. 80 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#68:"teridan"]Не става дума за комисионни,[/quote]

  За нищо друго не става дума. Рашката в момента не е политическа сила, а консорциум от частни компании.

  Колкото до Боко, той слуша най-вече посланиците от другата страна, докато обсъжда комисионите.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 81. 81 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1107 Весело

  Извинявам се, трябваше да дам не само кода, а и наименованието:
  F71.1 moderate mental retardation significant impairment of behaviour requiring attention or treatment  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 82. 82 Профил на zloster
  zloster
  Рейтинг: 506 Весело

  "ЦИК: ГЕРБ са участници по право в агитацията за референдума и не могат да бъдат отстранени"

  Ама как да бъдат отстранени ? Нали утре Б.Б. ще се разсърди, че не е разбран правилно, и членовете на ЦИК ще трябва да си търсят ново поприще. А в тая криза я по добре да си топлят местенцата, че не се знае знае ли се

 83. 83 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  До коментар [#75] от "teridan":

  "Мненията на ЦИК са особено ценни..."

  Някои само за цени мислят, това им е в манталитета...
  А по въпроса- става дума дали становището на ЦИК е вярно, защото ако не е, може да се атакува в съда. Колко е ценно, да смятат тези, които ще спечелят и ще загубят от него. Съответните субекти вече могат да бъдат назовани, но да не избързваме, чакат ни още интересни изпълнения от изпадналите в безтегловност мераклии да натрупат предизборни дивиденти от този безсмислен референдум с предизвестен резултат.

 84. 84 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#76] от "kalingrozni":

  Не бе! Това бе заяждане с Порни!
  Идеята ми бе, че въпроса на референдума е за ядрена, а той твърди, че работи в атомна централа а агитира с "ДА" за ядрена.
  Получава се конфликт на интереси!
  Атом, ядро...Протони, неутрони...къде ги забравихме?

  Безсмислен референдум!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 85. 85 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Рейтинг: 635 Весело

  До коментар [#78] от "Вени Г.":

  То, за да започнеш некого и нещо трябва да имаш капацитет. Да си бил поне веднъж в живота си в обект в който се произвежда електричество. Да знаеш от къде се взима силата за да се завърти турбината. Не е като да си конски доктор. Или пък да си сакат и да лаеш по форумите безсмислено. Дадох ти златен необработен материал в ръцете. Направо платина. Диаманти. Препили ли го. Оджвака го. И накраят го осра.

  Wornoxmaniak
 86. 86 Профил на kalingrozni
  kalingrozni
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#84] от "drakar65":
  Гласът на народа не е безсмислен,къде отиде демокрацията? ако по времето на Герб бе направен опит тя да бъде заличена,то сега имаме шанс да я възродим-ГЛАСУВАЙТЕ "ЗА" АЕЦ Белене!!!

 87. 87 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Рейтинг: 635 Весело

  До коментар [#84] от "drakar65":

  Само едно нещо ще ти кажа. Ако съм на Овчаров на местото ще ме е срам да си търся противници в областта на правото. Бих се концентрирал в енергетиката. Но, защо да го прави? Там всички експерти разбират, че е малка мишка.

  Wornoxmaniak
 88. 88 Профил на kalingrozni
  kalingrozni
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#87] от "Wrornoxmaniak": хаха е тогава да ти имам експертите!!!

  инж. Станислав Георгиев -Ядрен експерт и Изпълнителен секретар на „БУЛАТОМ” -Проектът АЕЦ  „Белене” е най-добрият проект за атомна електроцентрала в Света

 89. 89 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  [quote#85:"Wrornoxmaniak"]Да си бил поне веднъж в живота си в обект в който се произвежда електричество. Да знаеш от къде се взима силата за да се завърти турбината.[/quote]
  По случайност имам семестриално завършена електроенергетика във ВМЕИ "Ленин" (така се наричаше тогава Техническият университет). В рамките на следването имахме стажове и в ТЕЦ, и във ВЕЦ, и в ПАВЕЦ "Белмекен".
  Та защо питаше?

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 90. 90 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#79] от "Inna":
  И така трябва да бъде. Не се туряй в партийните прегръдки на ББ или Станишев, а просто, сама помисли ...

 91. 91 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#78:"Вени Г."]Да го почна аз? Мисля с F71.1 [/quote]
  Мисля че F 32 стига...

 92. 92 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 672 Неутрално

  ЦИ(р)К с поредният цирк!
  ГРОБ били агитатори. Агитатори за какво - за тинтири- минтири, тра ла ла!
  Аман от простотии.
  Ташит политици дори и за такива важнш неща като развиването на атомната енергетика не могат да вземат едно сериозно решение!
  Направо ми се драйфа от техните селски, пожарникарски, мутро-милиционерски номера!

  ура и да живей!!!
 93. 93 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#89] от "Вени Г.":

  Питах, понеже е видно досега от коментарите, че на тези разходки момчетата са те щипале по гъза и вниманието е било да отблъскваш атаките. Защото ако те попитам за законът на Ом ще трябва да се ровиш в нета. Стига политиканстване и отръкване около ореолът на Бойко Борисов. Напиши позиция. Кажи открито какво мислиш.

  Wornoxmaniak
 94. 94 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Рейтинг: 635 Весело

  До коментар [#89] от "Вени Г.":

  ПП. Верно е по-случайност.

  Wornoxmaniak
 95. 95 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1162 Весело

  Гербаджиите и без това са пето колело в каруцата. Няма нужда вече от тях, видяхме ги как се нас..ха само за 4 години! Вредни са за България. Да си стоят у дома. Акъл от празни тикви ни щем

 96. 96 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1162 Весело

  [quote#93:"Wrornoxmaniak"]Стига политиканстване и отръкване около ореолът на Бойко Борисов. Напиши позиция. [/quote]
  ..И такова - дан забраити с какво настроенье да е таковата, нали

 97. 97 Профил на Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Wornoxmaniak срещу Посмешището от Харвардистан
  Рейтинг: 635 Весело

  До коментар [#96] от "qwertasdf":

  Арончо, сладуране, ти като единственият представител на Кунева тук те е срам да кажеш нещо по темата да не би да отлечеш некоя у мундзата заради затворените реакторчета. Крий се в анонимността и тренирай за след изборите, че как сте я подкарали влизането не е никак сигурно. Въпреки напъваньето.

  Wornoxmaniak
 98. 98 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1162 Весело

  [quote#93:"Wrornoxmaniak"]Кажи открито какво мислиш. [/quote]
  Не знам какво ще каже гербер отлрито сал след три деня, гат бат Бойко удари три ракии и му скимне да се изцепи: "Твърдо три пъти ДААА!" Лелееей, майко - гербер ши са наака - требе бързо да земи решение къде да го пльосне - у гащити ил да клекни, срам, не срам пред хората Неска твърдо "Нье"..утре софтли "йес" - Бойкови работи, поне се смеем до насита)

 99. 99 Профил на tuk
  tuk
  Рейтинг: 561 Весело

  Защо трябва да се строи Белене?
  Отговор от Б.Б.: http://www.youtube.com/watch?v=QSE2grkfYOk
  Надявам се да е достатъчно ясно.

  I'm not crazy. My reality is just different than yours.
 100. 100 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 739 Весело

  Правилно решение - член ПЪРВИ трябва да се изпълнява!!!???

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK