Премиерът предлага сделка на майките: Повече пари за майчинство, но за по-малко време

Бойко Борисов не пропуска откриване на ново или ремонтирано детско заведение в София

© Дневник

Бойко Борисов не пропуска откриване на ново или ремонтирано детско заведение в СофияВдигане на размера на обезщетението за майчинство за сметка на съкращаване на срока, в който то се ползва, тази идея лансира премиерът Бойко Борисов, цитиран от dariknews.bg. Виждането си по въпроса министър-председателя развива в отговор на въпрос как ще посъветва майките да харчат онези 240 лева месечно, които им се полагат през втората година от отглеждането на детето.


"Аз съм склонен в следващия бюджет да се повишат парите за майчинство, но да се съкрати срокът, за да могат майките да се връщат по-бързо на работа. За това пък обаче трябва да има вече построените детски градини. И понеже ги строим много хубаво, майките, като отидат и видят децата в какви условия са в новите детски градини, и тези, които не са искали да ги записват, искат. Защото те са с плувни басейни, с физкултурни салони, със зали за отдих, хубави кухни. Просто в момента се грижим прекрасно за тях. И затова напливът е толкова голям", казва Борисов.


В интервюто премиерът прави заявка за втори самостоятелен мандат, като уточнява, че щял да смени някои от лицата, с които е работил досега, защото имало хора, които например в парламента, само търкали банките. Чистката щяла да стане ясно през май, когато започне реденето на листите за парламентарните избори.
"Това е най-доброто - да няма коалиция. Примерно в моето правителство 90% са експерти, не са и партийни членове. Какво по-експертно правителство ще направят?", пита риторично Борисов. Той е категоричен, че при едно коалиционно правителство отговорността се размива и никой не поема вината за евентуални грешни решения.


"Защо не излезе някой и да каже "Ние - примерно от ДПС - я направихме тази заменка" или "Ние от БСП" или "Ние от НДСВ"? Докато аз излизам и казвам да спрат [строителството на] дюните, да се спре Иракли. Защото ако не я спра, отговорността е моя", коментира премиерът.


Борисов е категоричен, че ако няма нужното мнозинство и за правителство на малцинството, ще остане в опозиция и няма да прави коалиция, "Коалиция се прави само ако има ясна платформа на две партии, че могат да управляват заедно. Или три. Нека първо хората се произнесат", казва премиерът.


В интервюто Борисов казва, че харчи парите си за храна и от време на време пури. За степента, на владеене на английския език, разказа, че знае толкова, че да може да си каже това, което иска и да чуе това, което му казват. С Ангела Меркел например, с която демонстрира близост, разговарял на руски.

Коментари (247)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Къти
    Къти
    Рейтинг: 617 Неутрално

    А защо Баце не предложи да се краде по-малко и по-рядко да лети с тигрите по мачлета?

    Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
  2. 2 Профил на vagabond66
    vagabond66
    Рейтинг: 1328 Весело
  3. 3 Профил на stdmv
    stdmv
    Рейтинг: 377 Неутрално

    А детски градини и ясли?

    (Или както може магистрали без ток, улици без тротоари, съдии без морал, министри без образование, така може и деца без градини и ясли?)

  4. 4 Профил на zloster
    zloster
    Рейтинг: 470 Весело

    Тоя Бойко бе, само мъдрости му ражда главата

  5. 5 Профил на flex
    flex
    Рейтинг: 413 Неутрално
  6. 6 Профил на danakoplatec
    danakoplatec
    Рейтинг: 470 Неутрално

    За следващия бюджет няма да си там! Аут си! Ти и твоите велможи! Цял мандат се е.......е с цял един народ! Доста чували трябва да пренесете, доста чорапи трябва да напълните, за да фалшифицирате изборите! Надявам се да няма балами, които да не са разбрали що за стока сте; да не са разбрали, че глупостта затрива цяла една държава и цял един народ!

  7. 7 Профил на Нефертити
    Нефертити
    Рейтинг: 1704 Весело

    А, откога не бях се смяла от сърце ... Браво на Бат'Бойко
    Сделките много ги разбира той

    Предразсъдъците са за ограничените.
  8. 8 Профил на chicago514
    chicago514
    Рейтинг: 2052 Весело

    ЯВЛЕНИЕТО говори,приемете светлината в душите си и елейните му слова.

  9. 9 Профил на jackdaniels
    jackdaniels
    Рейтинг: 616 Неутрално

    "Със съжаление обаче отчитаме, че има все повече коментари, подадени от уж различни потребители, чиято лексика, синтаксис и правопис са на практика идентични. Те почти никога не коментират конкретните проблеми от публикацията или не отговарят на фактите, а коментират общо или пускат мнения тип лозунги."

    от една много коментирана статия тука

  10. 10 Профил на adze
    adze
    Рейтинг: 423 Неутрално

    Децата се нуждаят от майчина любов , а не от майчини сълзи !

  11. 11 Профил на bzm
    bzm
    Рейтинг: 412 Неутрално

    Що не земе той да ги ражда,та да го видим,да го ...в кратуната
    И им казаха хората,застаряваща и изчезваща нация сме,но не и не.Шоп,кратуната му в една вода не увира.

    Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
  12. 12 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1291 Неутрално

    Това означава да го поеме някоя от бабите.За мое дете не бих позволила!За детска градина-Бойко да си води внучетата,мерси.

  13. 13 Профил на ju.li
    ju.li
    Рейтинг: 750 Неутрално

    Сделки с определени личности не правя, имам известни скрупули.

  14. 14 Профил на aircraft_carrier
    aircraft_carrier
    Рейтинг: 418 Неутрално

    Тоя живее в друг свят с друга реалност.Толкова си е повярвал и много тъпо ще гледа по време на пресконференцията в нощта след изборите.Още по тъпото е че се обградил все с тъпаци за да изглежда велик в техните очи.А те завалийките се надпреварват да приличат на него.Дадох пари направих това и онова.Тези пари ги нямат за нищо и ги вадят изпод ръкавите.

  15. 15 Профил на Трезвен
    Трезвен
    Рейтинг: 1314 Гневно

    Каква работа бе тикво, какви 5 лева? Едно дете какви пари гълта, с минимална заплата хората сами себе си едва хранят. Нацията се топи, а вашите сланини растат.

    Направете така, че по-добре осигурените хора в обществото да могат да имат поне по 3 деца, а не най-бедните да имат по 10 и може да дръпнем малко. Дотогава ходи яж филия с мас или копай.

    Благи глътки и приятни тръпки на www.trezven.wordpress.com
  16. 16 Профил на kihano
    kihano
    Рейтинг: 740 Неутрално

    Така така, а децата обещаха да растат по-евтино и по-бързо.

    Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
  17. 17 Профил на slonsco
    slonsco
    Рейтинг: 1102 Неутрално

    Единственото на което се надявам и ще направя всичко по силите си за пръв път от 1997г насам да се случи е този на бъде премиер и в следващия парламент ГЕРБ да няма мнозинство и да се измете от управлението със всичките си "експерти".Не че някой нормален човек разчита на пари от държавата,за да си гледа децата,но това изказване е върха на наглата просташтина.Срещу 240 майчинство какви осигуровки иска тоя,че и да вкарва в затвора за неплащане.И така и така се оправяме основно сами,поне правителството да не ни пречи в степен,в която това го прави.

  18. 18 Профил на nicoleta
    nicoleta
    Рейтинг: 1291 Любопитно

    По принцип е прав ,майчинството тук в Испания е 4 месеца,вярно майката получава пълния размер на заплатата,както и бащата който е в бащинство.

  19. 19
    ****

    Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

  20. 20 Профил на Jane
    Jane
    Рейтинг: 418 Неутрално

    Брао, Боко! А пък аз ти казвам, че не си тъп, ами си прост - кво ще кажеш за сделката да не ни правиш и нас на такива, а?

  21. 21 Профил на neznaiko_2011
    neznaiko_2011
    Рейтинг: 627 Неутрално

    Да,ама родните бизнесмени с килийно образование никак не харесват майки с малки деца,които боледуват често и се налага да ползуват бонични. А бабите вместо да помагат ще работят до 63 години/засега/.Дъщеря ми е счетоводител и е без работа по тази причина. Бойко дрънка глупости. Има ли изненадани?

  22. 22 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Рейтинг: 1260 Неутрално

    Да попитам плахо-Миро Ирландската мърша по партийно членство ли е назначен, или като експерт? Това относно цитата "...Примерно в моето правителство 90% са експерти, не са и партийни членове..."

    И ако е от "експертите", по какво е "експерт"? По разрешения на внос на 20 годишна ирландска мърша (за което беше "освободен" от поста шеф на вет'ринарната служба)?

    Или е експерт по нищоправене, но удвояване на бюджета (чети "хранилкатра" на софийската кучкарска фирма от под 1/2 млн на над 1 млн?

    Или по плащане на 50,000 лв на служителките си за създаване и поддържане на позитивни сайтове/профили в сурат'тефтера, да пеят дитирамби на министерството му? Онази осъдена калинка с фалшивата немска диплома не я споменавам, умишлено-щерка на премиерски приятел все пак...

    I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
  23. 23 Профил на morf
    morf
    Рейтинг: 767 Весело

    И ние имаме контра предложение - заплатата на Борисов да стане 8 000, но мандатът му да е 1 година.

  24. 24 Профил на el_komandante
    el_komandante
    Рейтинг: 411 Любопитно

    [quote#15:"Трезвен"]Каква работа бе тикво, какви 5 лева? Едно дете какви пари гълта, с минимална заплата хората сами себе си едва хранят. Нацията се топи, а вашите сланини растат.

    Направете така, че по-добре осигурените хора в обществото да могат да имат поне по 3 деца, а не най-бедните да имат по 10 и може да дръпнем малко. Дотогава ходи яж филия с мас или копай.[/quote]

    СЕМЕЙНО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ!

    След триглавата ламя на власт дойде празноглавата!
  25. 25 Профил на ь
    ь
    Рейтинг: 1291 Неутрално

    И къде да се върнат на работа ... във фирмите, които междувременно прекратяват дейността си ли, защото с дъщеря ми се получи точно това. Детски градини .. с басейни,кухни и бла бла екстри? Къде са или искаш още един мандат, та да ни обещаеш, че и ний Ще видим "на село" барем една такава? Зали, магистрали, опери, детски градини .... и безработица, дето кучета я яли

    Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
  26. 26 Профил на pavlov10
    pavlov10
    Рейтинг: 360 Неутрално

    Da morf, no oshte po silno e-samo 6 meseca!

  27. 27 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
    Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
    Рейтинг: 1113 Весело

    "Аз съм склонен в следващия бюджет да се повишат парите за майчинство, но да се съкрати срокът, за да могат майките да се връщат по-бързо на работа.

    В кой следващ бюджет бе , Тикваров.Отлиташ в началото на лятото завинаги/без правителственият самолет,обаче/.Дей и крадливи помияри.

    "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
  28. 28
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  29. 29 Профил на ahasver
    ahasver
    Рейтинг: 1605 Неутрално

    До коментар [#14] от "aircraft_carrier":Много отдавна народът е казал :" Краставите магарета през девет баира се надушват !"

  30. 30 Профил на ь
    ь
    Рейтинг: 1291 Весело

    [quote#5:"flex"]Елементарен.[/quote]
    Елементарен примитив! Да е по ясно казано

    Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
  31. 31
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  32. 32
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  33. 33
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  34. 34 Профил на slonsco
    slonsco
    Рейтинг: 1102 Неутрално

    До коментар [#19] от "Кентавър":За сметка на това Б.Б и Ц.Ц вдигнаха бюджета на милицията.И тоя за СРС.

  35. 35 Профил на neznaiko_2011
    neznaiko_2011
    Рейтинг: 627 Неутрално

    Тоя пак настъпи мотиката.

  36. 36
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  37. 37 Профил на dan1
    dan1
    Рейтинг: 367 Неутрално

    Е хубаво де - кажете: по-добре е повече пари за по-кратко време или по-дълго време по 240лв?
    Знам, че всички искаме по-дълго време и повече пари, но кажете какво искате: например майчинство по 5 години по 200% от осигурителния доход за последния месец... или какво

  38. 38 Профил на nikita81
    nikita81
    Рейтинг: 210 Неутрално

    подихрахте се с пенсионерите , сега и майките са на ред.

  39. 39 Профил на zloster
    zloster
    Рейтинг: 470 Весело

    "Това е най-доброто - да няма коалиция. Примерно в моето правителство 90% са експерти, не са и партийни членове. Какво по-експертно правителство ще направят?"

    Бойко , запри са малко бе човек. Ще Умрем от смЕх

  40. 40
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  41. 41 Профил на tsonevniki
    tsonevniki
    Рейтинг: 368 Неутрално

    До коментар [#9] от "jackdaniels":

    много тъп си, една заблудена овца

  42. 42 Профил на slonsco
    slonsco
    Рейтинг: 1102 Неутрално

    До коментар [#16] от "kihano":За да се възпита и образова някой до нивото на премиера наистина много време не трябва.За филии с мас и една книга много не трябва.Контрайчулейшън генеръл ще научи и от филмите.

  43. 43 Профил на ahasver
    ahasver
    Рейтинг: 1605 Неутрално

    Йоран Радичков има разказ за простотията :" Човек говори и простотията му говори с него ".
    Доживяхме простащината да се превърне в държавна политика. Дано да е за кратко. Щото народ от простаци няма бъдеще.
    Путин , срещу когото под команда плюят , наскоро каза на едно събрание на бизнеса ,че за първи път от много години раждаемостта е надвишила смъртността. Спрял е демографският срив. Куп мерки за облекчение на майките и поощряване на раждаемостта. А ние знаем само да плюем, (срещу вятъра.)

  44. 44 Профил на StanDim
    StanDim
    Рейтинг: 450 Неутрално

    Ужас - циганките ще почнат да раждат в съкратени срокове - 5-6 месеца. . .

  45. 45 Профил на grund
    grund
    Рейтинг: 367 Неутрално

    Продължава да се подхранва сбъркания социален модел, който поощрява циганите да раждат, а не да учат и работят.Не се прилагат и не се предлагат “диференцирани мерки” за стимулиране на раждаемостта.
    Майчински,обезщетения и помощи за отглеждане на малко дете за 2013 ще облагодетелстват само професионалните майки с голям брой деца.
    http://yphalachev.blogspot.com/2013/01/blog-post_3364.html

  46. 46 Профил на др. Иванов
    др. Иванов
    Рейтинг: 624 Неутрално

    Заради Борисов и Дянков не се родиха 40 хиляди деца. Не знам какво спестиха и колко пари донесе на бюджета войната срещу майките, но това е един средно голям град, унищожен от говедата.

    Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
  47. 47
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  48. 48 Профил на Дим Дим
    Дим Дим
    Рейтинг: 878 Неутрално

    Идеята е непопулярна, но в случая като никога Бойко е прав. Никъде в Европа няма две години майчинство, не е добре и за жените да отсъстват толкова време от работа (почти навсякъде майчинството е 4-6 месеца). Решението обаче да се намали майчинството за повече пари е половинчато. Трябва да бъде част от програмата която да осигури ясли за всички деца и то да не казват детето може да идва на ясла само ако ходи и се храни само, защото няма как шестмесечното бебе да не го гледа никой и майката да се върне на работа

    ще се оправим...сами
  49. 49 Профил на tramp
    tramp
    Рейтинг: 668 Весело

    [quote#25:"ь"]Детски градини .. с басейни,кухни и бла бла екстри? Къде са[/quote]
    Абе прав е, не лъже, има такива в СФ и пак те са ги строили... ама къде 80-те миналия век

  50. 50
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  51. 51 Профил на Дим Дим
    Дим Дим
    Рейтинг: 878 Неутрално

    До коментар [#45] от "grund":

    Напълно подкрепям. Не трябват 100 години майчинство, а плащане на високи суми в по-кратко майчинство. Да се връщат на работа по-рано, но и да имат достатъчно пари да посрещнат бебето. Сегашния модел стимулира само циганките

    ще се оправим...сами
  52. 52 Профил на ahasver
    ahasver
    Рейтинг: 1605 Неутрално

    До коментар [#42] от "slonsco":След изборите ще научи още една дума : " condolence " - съболезнования !

  53. 53
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  54. 54 Профил на 3аНиЗа
    3аНиЗа
    Рейтинг: 2580 Неутрално

    "Виждането си по въпроса министър-председателя развива..." - и така до Развито Социално(не социалистическо) Общество! Титанични усилия се правят в името на БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА - Гарантирано от...

    Коментиране на анализираното, вече...
  55. 55 Профил на _dan_
    _dan_
    Рейтинг: 572 Любопитно

    " ...Той е категоричен, че при едно коалиционно правителство отговорността се размива и никой не поема вината за евентуални грешни решения...." - а аз се чудя каква точно отговорност носи Тиквата? И каква отговорност носеха досега управляващите - за 20 години грабеж - нито един в затвора ?!? То при Бай Тошо се носеше повече отговорност, от колкото сега ?!?!
    Не че съм подстрекател, но докато не пострадат сериозно няколко висши политици - оправия няма да има.

  56. 56 Профил на ahasver
    ahasver
    Рейтинг: 1605 Неутрално

    До коментар [#48] от "Дим Дим":А да си чул някъде в Европа два милиона от населението , при това население в зряла възраст , да се изнесе от страната си поради мизерия ? Да си чул ,че родината е на първо място по сиромашия , смъртност , намаление на населението ?
    Сега вече сме и на първо място по простащина !

  57. 57
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  58. 58 Профил на gl
    gl
    Рейтинг: 418 Неутрално

    Майките предлагат на Премиера: Абе що се не @%#$# в ^&%$&#

  59. 59 Профил на grand funk railroad
    grand funk railroad
    Рейтинг: 1137 Неутрално

    До коментар [#18] от "nicoleta":

    Във Франция е 16 седмици. Разбира се сумите са различни.

    Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
  60. 60 Профил на papyre
    papyre
    Рейтинг: 2346 Неутрално

    По нашия край казват - Г. з пърди , вятър го вее. Извинявам се , ама като чуя тоя човек , все този израз ми идва наум.

  61. 61 Профил на ledenotomomiche
    ledenotomomiche
    Рейтинг: 411 Неутрално

    До коментар [#37] от "dan1":

    Аз ще ти кажа като майка на 3 годишно дете какво искат майките.
    Втора година на майчинство равняващо се на една МРЗ(беше така допреди година,но на Монката много му се видяха),предполагам и детски за всяко дете(и това беше така някога в миналото)
    Хубаво е да увеличаваме МРЗ и МОД(прибираме повече осигуровки и данъци),лошо е като трябва и да дадем
    В големите градове а и в малките повече ясли и градини и с по добри условия(не знам дали си наясно по колко деца има в една група и колко учителки ги "гледат" би било силна дума.
    Искам работодатели,вземащи майки на малки деца на работа,защото са дискриминирана група(може и да не се отнася за високите длъжности),но и продавачката в магазина иска да е майка,или не трябва.
    Щото основния въпрос на интервю е "Има ли кой да гледа детето като е болно?"
    Искам инкриминиране на секса с малолетни и непълнолетни.
    Щото според мен с две деца на 16 си е ненормално.
    И още много неща искам,за съжаление няма кой да ме чуе.

  62. 62 Профил на ahasver
    ahasver
    Рейтинг: 1605 Неутрално

    Да беше обяснил на майките нещо за световната криза. Например, защо храните по света са поевтинели с 7 % , а у Бойкова България са поскъпнали точно със 7 % ?

  63. 63
    ****

    Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

  64. 64 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
    Karla BAN Hanneman XIII
    Рейтинг: 624 Неутрално

    Уууу! Долу.

    Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
  65. 65 Профил на Zizu
    Zizu
    Рейтинг: 943 Весело

    Като чета отчаяните коментари на комунистическият слугинаж в Дневник, стигам до извода, че ГЕРБ ще има смажваща победа на предстоящите парламентарни избори!

    Червените вият на умряло! Голям кеф!

    Машини прости, народ неук.
  66. 66 Профил на Дим Дим
    Дим Дим
    Рейтинг: 878 Неутрално

    До коментар [#56] от "ahasver":

    Чувал съм, но темата няма общо. Сега се стимулират циганките през две години да карат майчинство и цял живот да живеят от майчински, социални подпомагания и др., а нормалните момичета да се чудят как да имат дете и кой да им го гледа. Нормален ли е този модел? За самите майки не е добре такова дълго майчинство с такива мизерни пари- ти ако си собственик на фирма ще предпочетеш ли да наемеш младо момиче с пълни осигуровки ако знаеш, че две години я няма? За две години колко ти е лесно да се адаптираш към пазара на труда после? Тази минимална заплата, която получаваш сега дълго време стига ли ти да посрещнеш нуждите на детето? Системата е порочна, разберете. Тук няма партии и политици, най-важното е да можем си гледаме децата

    ще се оправим...сами
  67. 67
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  68. 68
    ****

    Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

  69. 69 Профил на Ф.В.Езерский
    Ф.В.Езерский
    Рейтинг: 0 Неутрално

    [quote#21:"neznaiko_2011"]Дъщеря ми е счетоводител и е без работа по тази причина. Бойко дрънка глупости. Има ли изненадани?[/quote]

    Дъщеря ви не е без работа заради тази причина, за съжаление... Просто пазара на счетоводните услуги се сви почти наполовина за 3 години. И то не е, че 2/3 от тези половината са спрели да работят, а просто спряха да работят "на сиво".
    Та дет Трайчо ли беше, Делянчо ли, се хвалиха, че "сивата икономика" намалявала. Не намалява. Тя направо изчезна и мина на "черно".
    Пък може дъщеря ви да ви каже с културни приказки нещо от рода "самоосигуряващите се станаха "отчаяни безработни", които дори не търсят работа"...

  70. 70
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  71. 71 Профил на papyre
    papyre
    Рейтинг: 2346 Неутрално

    До коментар [#51] от "Дим Дим":

    Къде бе да се връщат на работа ? Дали имат работа , питал ли си ги ? Някои може ли да каже колко от майките са безработни ? И колко от тях ще плащат такси за детски градини , да им гледат децата , а те ще си стоят в къщи и ще се пощят на слънце . Ами осигурете им работа ,бе ,аджамии . И не излизайте с номера ,че държавата не осигурява работни места , осигурява условия за създаване на работни места . Ами значи толкова и условия е създава , щом безработицата непрекъснато се увеличава , въпреки износа на работна ръка в странство . Дебелащини от устата на божем държавник.

  72. 72
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  73. 73 Профил на stile libero
    stile libero
    Рейтинг: 572 Неутрално
  74. 74 Профил на papyre
    papyre
    Рейтинг: 2346 Неутрално

    До коментар [#65] от "Zizu":

    От какво голям кеф ? От голям чеп ли ? Да не си в Селската баня ?

  75. 75 Профил на svoboden
    svoboden
    Рейтинг: 1427 Неутрално

    На кой е казал този да се спре строителството в Несебър!? Заповед за спиране на строителството може да издаде ДНСК, ако шефът на ДНСК смята, че строителството трябва да се спре и го спира какво значение има какво му казва Борисов или Доган!? Ако обаче смята, че не трябва да се спира, но го спира защото накой му е казал възниква въпроса, защо този е шеф на ДНСК, а ако минстърът го търпи, защо е министър!?

  76. 76 Профил на ahasver
    ahasver
    Рейтинг: 1605 Неутрално

    До коментар [#66] от "Дим Дим":В една арабска държава , която се стреми да ограничи раждаемостта . Когато влизаш в едно село, първата табела ,която виждаш е " семейно планиране ". Всички противозачатъчни са напълно безплатни. Това трябва да се направи тук и ще е много по-евтино ,отколкото издръжката на хиляди нежелани деца. За българките това няма да има отражение , но трябва да спре размножаването на циганите. След като роди две-три жената се кани да мине на контрацептиви. При отказ и следваща бременност вече няма пари. Не може една циганска фамилия да се издържа от деца !

  77. 77 Профил на Кака Пена от голямото село
    Кака Пена от голямото село
    Рейтинг: 418 Неутрално

    [quote#65:"Zizu"]ГЕРБ ще има смажваща победа на предстоящите парламентарни избори! [/quote]
    Това може и да се случи, но не защото хората ще гласуват за ГЕРБ, а защото хората на ГЕРБ ще броят бюлетините.

    Истинският софиянец се отличава с това, че си затиска киселото зеле в мазето с жълто паве.
  78. 78 Профил на janeausten
    janeausten
    Рейтинг: 440 Неутрално

    До коментар [#62] от "ahasver":

    Е Мирослав нали все ги сваля цените
    Яйца снасяше лично човекът по Великден
    После ни осигуряваше най-евтината Коледа
    Паралелно и премиерът сваля цените -ту на газа -ту на бензина- и на парното- в интервала плюс-минус 20%

  79. 79 Профил на torsion
    torsion
    Рейтинг: 411 Неутрално

    До коментар [#66] от "Дим Дим":
    И какво предлагаш (поне за София) , драги?
    Ти как мислиш, кой ще гледа детето ти след 6-ия месец?
    Само не ми размятай Бойковите лакардии за детските градини/ясли - нещата стоят така: детски заведения се откриват най-вече в райони в които няма нужда от тях (защото там става бързо и лесно и може да се вдигне патардията); недостигът е огромен; имаш ли представа за каква корупция става дума - знаеш ли, че има заведения, в които до 80% от децата са били приети по другия начин.
    Не си гледал през последните години малко дете и затова нямаш право да коментираш неща които са далече от тебе.
    Колкото до проблема с индобългарите - там няма "завръщане на работа", нали?+
    Това правителство е квитесенция на умствената импотентност на чалгаризирания български избирател.

  80. 80 Профил на ivanko77
    ivanko77
    Рейтинг: 473 Неутрално

    А аз му предлагам една друга сделка, повече пари за майченство, но по-малко държавни служители. Може да почне от МВР, там може да се спестят към 500 мил. от заплати!

  81. 81 Профил на ahasver
    ahasver
    Рейтинг: 1605 Неутрално

    До коментар [#71] от "papyre":Що не направят една статистика колко семейства чакат на пенсията на старите понеже младите са без работа ? За срам на света и това го има у нас и то често. Е , какви деца ?

  82. 82 Профил на Мартин Akakka
    Мартин Akakka
    Рейтинг: 573 Неутрално

    Тиквуний аз ти предлагам друга сделка - след юли месец да си пишеш мемоарите някъде на тихалък и да не ми смущаваш и без това напрегнатото ежедневие !

  83. 83 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
    Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
    Рейтинг: 1113 Весело

    [quote#65:"Zizu"]че ГЕРБ ще има смажваща победа на предстоящите парламентарни избори![/quote]
    СмаЖваща, смаЖваща , колко да е смаЖваща.Да смаже дупетата на Туй и Онуй с вазелин , най много.

    "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
  84. 84 Профил на dnevnikngousa
    dnevnikngousa
    Рейтинг: 418 Разстроено

    Поредната идея от доктрината на Чикагската школа на Милтън Фридман. Същите експерименти които са правели в Латинска Америка сега ни ги прилагат и на нас. А, бойко, изобщо и не осъзнава за какво става въпрос. За това е лошо глупави хора да имат власт.

    Не стига, че имаме огромен отрицателен прираст, а и децата без майки като израснат - още по-добро бъдеще за България се очертава...

  85. 85 Профил на sapka6
    sapka6
    Рейтинг: 565 Разстроено

    Ни работни места за майките да се върнат на работа ,ни детски ясли да си оставят децата ! Има баба-ясла за сега !

  86. 86 Профил на Apolon ot Tiana
    Apolon ot Tiana
    Рейтинг: 778 Неутрално

    До коментар [#46] от "др. Иванов":И измряха 16 000 пенсионери. За 2011 г.

    apoloniy
  87. 87 Профил на Танас
    Танас
    Рейтинг: 1291 Весело

    "Това е най-доброто - да няма коалиция. Примерно в моето правителство 90% са експерти, не са и партийни членове. Какво по-експертно правителство ще направят?", пита риторично Борисов.
    ===============
    Малеееейййй немой дума така бре Човекоооо !!!
    Да не би да имате пожарникарската щерка мома Калина за експерт ?
    А аз се смея и пак се смея къде се смее сега ?
    А Румико Ейкова ?
    А оня СЛАДУРан от Напоителни Системи ?
    А на Цецо Кумецо и той е ГОЛЕМ ЕКСПЕРТ щом строй и детски гардини по Пайнерград освен дето го набеждават, че рие и песоко по Несебърските дюни с булдозер пък на всичкото отгоре бивака му бил на един адрес със собствениците на парцела от 29 дка..

    Цацарoff - Оставка ! >:-)
  88. 88 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1291 Неутрално

    Преди имаше големи фирми,спомням си и младите майки ги назначаваха в един отдел докато отгледат децата,понеже често ползват болнични. Счетоводителки бяха само стари моми и по-възрастните

  89. 89 Профил на Apolon ot Tiana
    Apolon ot Tiana
    Рейтинг: 778 Неутрално

    До коментар [#83] от "Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД":

    Голямо мажене ще падне с тази социално-изтребваща политика на ГРОБ под ръководството на героя на статията и с главен изпълнител цункащия Джиджи!

    apoloniy
  90. 90 Профил на др. Иванов
    др. Иванов
    Рейтинг: 624 Неутрално

    До коментар [#86] от "Apolon ot Tiana":

    Пенсионерите измират по биологични закони, докато за катастрофата в раждаемостта има само едни виновници - герб. Когато без война или масово изселване родените деца паднат от 80 хиляди през 2009 до 63 хиляди виновникът е ясен. Всъщност не знам дали и при война е имало такъв катастрофален спад. И причините са съвсем ясни, няколкото нарочни и целенасочени промени в законите с които се целеше точно това.

    Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
  91. 91 Профил на LEONBG
    LEONBG
    Рейтинг: 213 Неутрално

    Хубава работа, ама БОЙКОВА. Майките на другите избори пак за ГЕРБ, като стадо гласувайте.

    LEONBG
  92. 92 Профил на papyre
    papyre
    Рейтинг: 2346 Неутрално

    До коментар [#81] от "ahasver":

    Ами защото такава статистика не е от полза нито на управляващи , нито на опозиция ,която ще стане някога управляваща . Ще лъсне истината , че проблема е още по-значителен и ще се нареди в редичката на приоритетните . А тя е достатъчно дълга . Защото старите ще си отидат ,докато младите я намерят ,я не работа . И ще заемат местата на отишлите си от тоя свят , но няма да могат да помагат на идващите млади , защото няма да имат пенсии. И полека лека ,това време идва . Но никой не иска да го погледне в очите . Та затова бягат от много задълбочаване в статистиките, поне според мене .

  93. 93 Профил на Apolon ot Tiana
    Apolon ot Tiana
    Рейтинг: 778 Неутрално

    До коментар [#90] от "др. Иванов":И от стрес и несигурност, глад и студ, липса на здравна помощ, преживяване с по малко от 1 долар на ден, всичко това постигнато с усилията на ГЕРБ за европейското им бъдеще!

    apoloniy
  94. 94 Профил на Irina
    Irina
    Рейтинг: 1291 Неутрално

    Много критики и никакви предложения. Не ,че защитавам Бойко ,но нека някой да предложи решение -по-добро...в момент на криза.Много съм любопитна .Ако си мислите ,че в чужбина ще ви носят на ръце ,докато си гледате детето- НЕ ! не е така ,нещата се развиват по друг начин и общо взето повечето майки са щастливи ,когато се върнат на работа.Работодателите и менажерите се цупят ,когато майките отсъстват (при заболяване на детето) и на майката ѝ се отрязва от бонуса( при над 5 отсъствия). Някой май още са със социалистическа нагласа...

  95. 95 Профил на bta
    bta
    Рейтинг: 1291 Неутрално

    До коментар [#6] от "danakoplatec":

    това го слушаме много
    кой да го замести ,кажи да гласуваме белкем по малко се краде

  96. 96 Профил на p.i.p.
    p.i.p.
    Рейтинг: 367 Неутрално

    До коментар [#63] от "Be_google VS GERBерщината-милиони за Кумецо!":

    ама ти сериозно ли го мислиш това???

  97. 97 Профил на tree
    tree
    Рейтинг: 411 Неутрално

    Елементарен човек-елементарно предложение.

  98. 98 Профил на danakoplatec
    danakoplatec
    Рейтинг: 470 Неутрално

    До коментар [#95] от "bta":

    Абе стига с това за кой? Всеки има глава на раменете си и може сам да преценява! Важно е да се гласува! Аз лично за себе си съм направил своите изводи, така че.... Специално за последното управление мога да кажа, че направиха така, че нито новини гледам, нито слушам, защото всичко е заблуда и манипулация! Хората трябва да гласуват; хората трябва да изискват от управляващите; хората трябва да извоюват правото си на достоен живот в собствената си родина! Този достоен живот се постига с добра политика, а не с глупост, некадърност, създаване на интриги и разединяване на нацията, с настройването на хората едни срещу други...Това не е управление, а самоуправство, базирано на конфликтите в обществото и неговото манипулиране. Това е моето мнение!

  99. 99 Профил на ivanko77
    ivanko77
    Рейтинг: 473 Неутрално

    До коментар [#94] от "Irina":

    Всъщност има предложения - да се намалят плащанията към ромите, има много и различни начини. Аз предложих да се намалят държавните служители, където също има голям ресурс за съкращаване. Но лично според мен най-важното е да се подобри заплащането и заетостта, това е най-добрият начин, но за него трябва мноооооого време и за това са помощите сега.

  100. 100 Профил на tramp
    tramp
    Рейтинг: 668 Весело

    [quote#66:"Дим Дим"]Сега се стимулират циганките през две години да карат майчинство[/quote]

    Боце ша ги стимулира да го карат през една, а
    хихих, сиганора предлага сделка на премиера - по-кратко майчинство, повече пари, повече избиратели

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах