Автобус 413 вече ще свързва Централната гара със Студентския град в София

"Център за градска мобилност" прави и други промени в автобусни маршрути

© Мария Съботинова, СГ/ИИ

"Център за градска мобилност" прави и други промени в автобусни маршрутиОт 25 януари с промяна на маршрута автобус 413 вече ще свързва Студентския град с Централната жп гара и Централната автогара. Това съобщиха от столичното общинско дружество "Център за градска мобилност".


Автобусът ще се движи от бул. "Св. Климент Охридски" наляво по ул. "8-ми декември" и след това по ул. "акад. Стефан Младенов", бул. "д-р Г. М. Димитров" и наляво по бул. "Драган Цанков" по маршрута до Централната гара двупосочно. "Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута, включително новооткритата спирка "Метростанция д-р Г. М. Димитров" за автобусна линия № 67", добавят от дружеството.


Ще настъпят и други промени. От 23 януари се променя маршрутът на автобус 111, но само в посока жк "Младост" 1. "Промяната е от пътна връзка 2 по пътното платно между връзка 2 и локал 5 (юг), локал 5 (юг), връзка 4, на кръстовището с ул. "Самара" наляво и по маршрута до ж.к. "Младост "1", съобщават от Центъра за градска мобилност. В обратната посока няма да има промяна.
В изменения участък автобусите ще спират и на следните спирки - "Местност Камбаните" за автобус 314, "Бизнес парк София" за автобуси 314 и 413. Същевременно "Резиденшъл парк София" ще бъде изместена със 150 метра напред на локал 5 (юг) на 30 метра след ул. "Рачо Петков Казанджията" и по този начин ще се подобри транспортното обслужване на административните и жилищни сгради южно от околовръстния път.


Предвижда се и нова еднопосочна спирка за линията на бул. "Панчо Владигеров" на 40 метра преди бул. "Царица Йоана" в посока жк "Младост" 1, която ще бъде разкрита от 21 януари с цел да се улесни достъпът до метростанция "Люлин".


От 24 януари ще има нова спирка в посока семинарията за автобус 67 на бул. "д-р Г. М. Димитров" на 70 метра преди бул. "Драган Цанков". Спирката се разкрива за подобряване на достъпа до метростанция "д-р Г. М. Димитров".


От 25 януари се променя маршрутът на автобус 294. Автобусът ще се движи от ул. "Йордан Йосифов" надясно по ул. "акад. Стефан Младенов", по ул. "8-ми декември", бул. "св. Климент Охридски", метростанция "д.р Г. М. Димитров" и по бул. "д-р Г. М. Димитров" до Площада на авиацията двупосочно.


С тази промяна се улеснява достъпът до и от метрото по маршрута на автобусна линия 280, която е твърде натоварена в момента. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута.


От 30 януари се променя маршрутът на автобус 114. Той ще се движи еднопосочно от начална спирка метростанция "Цариградско шосе" в посока изхода от София, по бул. "Цариградско шосе", наляво по ул. "Димитър Пешев", оттам по ул. "Обиколна", бул. "Копенхаген", бул. "проф. Цветан Лазаров", ул. "Илия Бешков", по ул. "кап. Димитър Списаревски", бул. "Христофор Колумб" и по бул. "Цариградско шосе".


След спирка "Държавна печатница" автобусите ще се движат в локалното платно на булеварда до метростанцията. Промяната се прави, за да се намалят интервалите на движение по линията.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK