В българските медии има много купени публикации, обяви посланикът на Германия

В българските медии има много купени публикации, обяви посланикът на Германия

© Георги КожухаровВ медиите в България на преден план стои въпросът за прозрачността и концентрацията на структурите на собственост на медиите в страната, както и индикациите за автоцензура на журналисти и много купени публикации. Това коментира в интервю за БГНЕС посланикът на Германия в София Матиас Хьопфнер.


"В структурно отношение наистина се забелязват сериозни дефицити в българския медиен ландшафт. Това бе установено от различни изследвания, особено открояващо се от тях е изследването на Репортери без граници, които в годишната си ранглиста за свобода на медиите за пореден път понижиха мястото на България", посочва той.


Хьопфнер смята случаят с неговото интервю във вестник "Монитор" през миналата година за приключен. Тогава той протестира срещу редакционната политика на изданието заради факта, че изданието е съкратило негово интервю, публикувано на 23 октомври, в частта, в която той коментира медийния пазар в България.
"За моите 3.5 години като посланик в София това е единичен случай, на който не бих искал да отдавам прекалено голямо значение."


Посланикът цитира пропадането на България през последните години в класацията на Репортери без граници, писмото на ЕК чрез еврокомисар Нели Крус до българското правителство за собствеността на медиите в България и др. "Така че със сигурност не съществува една-единствена мярка, която би могла да реши всичко това", обобщава Хьопфнер.


В отговор на въпрос за ситуацията преди и след оттеглянето на ВАЦ от българския медиен пазар, Хьопфнер посочва: "Докато медийната група ВАЦ беше тук, не всичко беше идеално. Но след оттеглянето й при независимото сравнение на страните във вече споменатия индекс за свобода на печата на Репортери без граници България още малко е слязла надолу в класацията – от 70-то на 80-то място. Аз мисля, че ВАЦ допринесе за многообразието на българския медиен пейзаж и икономическите интереси на германския инвеститор се ограничаваха единствено и само върху медийния бизнес."


На въпрос дали вижда опасност от завръщане на авторитаризма в България, каквото предупреждение наскоро отправи германският социолог Клаус Офе, посланикът посочва, че "демокрацията в нито една страна не е автоматизъм, тя трябва непрекъснато да се развива и поддържа в демократичното ежедневие" и още, че никоя страна не е защитена от появата на авторитарни сили, които биха застрашили демокрацията.


Посланикът сочи като положителен пример това, че развитието на гражданското общество в България е все по-динамично и не се страхува да надигне глас в много оспорвани дебати.


Хьопфнер съобщава, че според скорошно проучване германски предприятия наблюдават дори влошаване на борбата с корупцията в България, а една трета от запитаните германски инвеститори по-скоро не биха инвестирали повторно в България, ако днес трябва да вземат това решение. "Докато в предишно подобно запитване само една пета от анкетираните са били на такова мнение. Това е повод за загриженост."

Коментари (95)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  вярно е !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  "Дневник " свободен ли е ? Няма ли и тук платени публикации?

 3. 3 Профил на iukwim
  iukwim
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Нека се чуват по-често тези позиции и нека не спират спонтанно организираните мирни протести, това е ефектът на 100-те маймуни.

 4. 4 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1298 Весело

  Тоя па!? Те цели вестници са купени, той говори само за публикации...

 5. 5 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Няма такова нещо!

  Поздрави,
  Н.Бареков


  Не на ислямската инвазия в Европа!
 6. 6 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#2] от "SSmart":
  в дневник много новини са купени колко пари взимат да пускат пропаганда ми е интересно.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 7. 7 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  Тези констатации важат и за "Дневник" - срещат се понякога материали, представени като новини, а са си чисто PR материали. За автоцензурата пък да не говорим - тя е повсеместна във водещите медии. Волност си позволяват по-скоро алтернативните такива - и добре, че го правят.

  За корупцията - безспорен и очеизваден факт. Ама няма реална воля за борба с нея, на нито едно ниво от трите власти в държавата. Има някакви формални нормативни актове и службици, ама реални ефекти - почти никакви. Това е и причината в немалка степен икономиката ни да е на това дередже.

 8. 8 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":
  вярно е !!!
  ...
  Не е вярно!

  "В българските медии има много купени публикации"
  ...
  Хер Хьопфнер, ...нема такова нещо. Тоест имаше, ама излизаше скъпо. Сега си купуват медиите и публикациите са безплатни.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 9. 9 Профил на sss700431
  sss700431
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Е точно го е казал човека, Освен за купени публикации, бих добавил и купени журналисти.

 10. 10 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  До коментар [#7] от "Читател":

  Да обобщя казаното от теб - керванът си върви, кучетата си лаят.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 11. 11 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  100% много ли е?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 12. 12 Профил на d10001
  d10001
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#11] от "Къти":

  именно.... има малко (към нулата) некупени

 13. 13 Профил на pilis
  pilis
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Тия немци съвсем я карат вече през просото ,да обвинят свободния печат в България в подобна низост,на всичкото отгоре си искали златото от САЩ!Дали не е време вече свободният свят да спаси демокрацията в Германия с някоя и друга бомба с обеднен уран-така де,вече им свикнахме от Сърбия!

 14. 14 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Разстроено

  Не купени, а платени!!! Явно германският посланик има проблем с българския. Едно е да купиш качествена статия , съвсем друго , да платиш за нея!!! Да плати медийният собственик за пасквил , обработваш обществените нагласи и оплюващ опонента , пък сетне , оня да върви да доказва, че няма сестра!!! За съжаление , почти 100% от статиите са платени , а не купени. Не случайно , дори водещи журналисти , често отиват да правят компания на безработните!!! ...Докато се прекършат!!! Все пак и те искат да нахранят семействата си...

 15. 15 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Свободна медия в България не е имало ,то цели вестници са слуги на някого ,да не говорим за публикациите.

 16. 16 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  Нещо се е объркал геносето. Защо им трябва да купуват публикации като купуват целите издания ? Когато Любчо Пъпката и Огнян Донев удариха един лакът на ВАЦ и заграбиха вестниците на ВАЦ, писах тъдява ,че мафията надви ченгетата. Обаче мафия от самодейци ! Която нямаше власт. Сега същите вестници бяха задигнати от мафията на власт.
  Въбще западняците много бавно загряват. Както казва Остап Бендер на един :" Не , вие не сте произлезли от маймуна . Вие сте произлезли от крава - много бавно съобразявате ! "

 17. 17 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Хьопфнер съобщава, че според скорошно проучване германски предприятия наблюдават дори влошаване на борбата с корупцията в България, а една трета от запитаните германски инвеститори по-скоро не биха инвестирали повторно в България, ако днес трябва да вземат това решение. "Докато в предишно подобно запитване само една пета от анкетираните са били на такова мнение. Това е повод за загриженост."

  Това е резултат от мутро-миционерщината. Съсипване на всички, освен на своите. Дано по-бързо да дойдат изборите.
  От друга страна Матиас Хьопфнер да внимава, че бат Бойко ще цунка пак кака Меркел (няма значение къде), ще поговорят на литературен руски и като нищо ще го отзоват.

  Миша
 18. 18 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Разстроено

  До # 2-SSmart-Не само е пълно с платени статии , но има и платени форумни тролове , които да обработват мнението във форума. За да им вдигнат авторитета , дори изкуствено им завишават рейтинга...

 19. 19 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  ...влошаване на борбата с корупцията в България......
  Господин посланик в България корупцията е национална черта,а и борба срещу нея никога не е имало няма и да има.

 20. 20 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Като например ... ?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 21. 21 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  Последният абзац може да замести цял доклад на Еврокомисията за България.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 22. 22 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Публикации, само публикации? Ми то всичкото медия е разпределена на партии. Изключение правят онези, които скочиха срещу АБРО днес. Те поне си имат собствено мнение.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 23. 23 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Те целокупните журналя барабар с все медиите са купени, тоя ми говори за публикации.
  Тук таме за цвят някакво злободневно материалче, някоя дюничка, горичка и т.н., а през останалато време хайдуците си грабят безнаказано, та даже им и ръкопляскаме!

  ура и да живей!!!
 24. 24 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 740 Неутрално

  А Вие колко платихте гус'н посланик?

 25. 25 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  До коментар [#19] от "nicoleta":
  Господин посланик в България корупцията е национална черта,а и борба срещу нея никога не е имало няма и да има.
  ............
  Не е национална черта. Корупция в ограничени размери има навсякъде, но у нас се развихри след 1944 г., когато на власт дойдоха корумпирани до мозъка си хора, както и класически шуробаджанаци.
  В Германия се наблюдава все по-увеличаваща се корупция, но най-вече по горните етажи на власта, което често минава и в графа "лобизъм". Средният чиновнически ешалон е железен, а върху енго се крепят устоите на държавата.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 26. 26 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#21] от "Мария":

  Е той е най важното от цялата статия.Смятай щом германците така мислят какво да говорим за останалата част от ЕС.После се чудим що паднали инвестициите в България.

 27. 27 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Весело

  Дневник,ако бяхте прочели интервюто поне два пъти-не мисля,че щяхте да го публикуватеНяма ли професионални редактори тук?

 28. 28 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#25:"СДС"]Не е национална черта. Корупция в ограничени размери има навсякъде, но у нас се развихри след 1944 г., когато на власт дойдоха корумпирани до мозъка си хора, [/quote]
  Напълно съм съгласна с теб,след 44 г промиха мантелитетът на българина,и сега той си знае като дадеш ,получаваш.

 29. 29 Профил на valerivutev
  valerivutev
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Европейците отдавна са престанали да вярват на нашите медии и се ориентират предимно от коментарите по форумите които им дават доста точна картина какво се случва в държавата.

 30. 30 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1186 Весело

  [quote#27:"ret"]Няма ли професионални редактори тук? [/quote]
  Нещо като професионални гербери, кат тебе ли, ве, налъм?

 31. 31 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  До коментар [#28] от "nicoleta":
  сега той си знае като дадеш ,получаваш.
  .........
  Да, права си. Това е придобите черта. Научиха българина на лоши навици, отказването от тях е много трудно, ако не и невъзможно. Само тояга или яка дисциплина може да помогне.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 32. 32 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1071 Весело

  До коментар [#29] от "valerivutev":

  Не вярват, но ги изкупуват)))))

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 33. 33 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  До коментар [#25] от "СДС":


  На колко години си бил през 1944?

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 34. 34 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Весело

  [quote#29:"valerivutev"]и се ориентират предимно от коментарите по форумите които им дават доста точна картина какво се случва в държавата. [/quote]
  Хехе,смешко.
  Какво се случва по форумите?50-ина ултраси с по 20-ина ника сеят огън и жупел,калабалък да става
  Само едно "читаво" заглавие от Дневник им трябва,за да запалят моторетките и да щракат 10ч под една изкривена статия.

 35. 35 Профил на valerivutev
  valerivutev
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До 32 Ѡлегъ

  Нищо не изкупуват, на всичките медии собствениците са както се разбра са българи.

 36. 36 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  До коментар [#33] от "Ѡлегъ":
  На колко години си бил през 1944?
  ........
  На 0, имам роднини, родова памет, както и изследвания от професори по социологияи народопсихология, писани по онова време 1930-44 г.
  Включително и немски професори, които през 30-те години са изследвали народопсихологията на българина и са ги публикували в специлани годишни алманаси посветени ан България.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 37. 37 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#31:"СДС"]Само тояга или яка дисциплина може да помогне. [/quote]
  Поколенията трябва да се сменят много поколения

 38. 38 Профил на valerivutev
  valerivutev
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До 34 ret

  Смешко си ти, форумите са много повече отколкото можеш да си преставиш, не са само няколкото в които ти коментираш.

 39. 39 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 515 Неутрално

  за прозрачността и концентрацията на структурите на собственост на медиите в страната ПОМНЯ ЧЕ КАТО ДОДЕХА НА ВЛАСТ ТИКВИТЕ,ОЩЕ ТОГАВА ЩЕХА ДА ГО ДОИЗЧИСТЯТ ТОЯ ВЪПРОС,ТА ДОСЕГА!!!ОЩЕ ГИ ПОМНЯ ИСКАЗВАНИЯТА НА ТИКВАТА ЗА ОНАЯ ТЛЪСТАТА МЕДИЯТОРКА,КОЯТО АПРОПО МУ Е И КРЪСТНИЦА,ЗАЩОТО ТА ПЪРВА ГО НАРЕЧЕ,БОКО ТИКВАТА

 40. 40 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Медиите в България са собственост на ДС , която е собственост на руската мафия.

 41. 41 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  До коментар [#35] от "valerivutev":

  ВАЦ са българи?
  140 български медиини компании от интернет-издания до ПР компании са в чужди ръце - немски, холандкси, американски британски и френски.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 42. 42 Профил на valerivutev
  valerivutev
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До 41 Ѡлегъ

  Или или чуждите компании само се използват за прикритие както се оказа случаят с БТВ.

 43. 43 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1071 Весело

  До коментар [#36] от "СДС":

  Немците точно през 1944 са се занимавали с корупцията в Б-я?
  Усещаш ли се, какви врели некипели си написал?

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 44. 44 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Весело

  [quote#38:"valerivutev"]Смешко си ти, форумите са много повече отколкото можеш да си преставиш, не са само няколкото в които ти коментираш. [/quote]
  Добре,не си смешко
  Такива като мен рядко пишат по форуми,повечето са съкратена администрация или някакъв друг вид безработни,също така "писатели" с непосилни банкови кредити,пак така откровени социалисти,костовисти,куневисти и атакисти,има още служители на фирми,шефовете на които са недоволни от това или онова,или пък като цяло от сегашната власт,има и платени от разни агенцийки,но те са малко,има и такива,на които живота им е "черен" откакто са се родили.
  А ти каниш посланици да си сверяват часовниците от форумите
  Не си смешко.

 45. 45 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  До коментар [#42] от "valerivutev":

  Версия с Русия не е вярна, тъй като в Pусия медиите също са под контрол на световната преса засега. Скоро и това ще е минало, но засега за голямо мое съжаление, англосаксите и там не пускат юздите.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 46. 46 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1186 Весело

  [quote#44:"ret"]Такива като мен рядко пишат по форуми[/quote]
  Хехехе, отявлен герберастки лъжец

 47. 47 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  До коментар [#9] от "sss700431":

  "Освен за купени публикации, бих добавил и купени журналисти."

  Ако между купен и продаващ се журналист има разлика (в морален смисъл), би трябвало да се добави и тази категория.

 48. 48 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#46] от "qwertasdf":

  Ей го един такъв,Вутев.

 49. 49 Профил на yanev_1961
  yanev_1961
  Рейтинг: 515 Весело

  Тук посланника греши. Българските медии сами се предлагат като проститутки.
  Казвам "като" заради благозвучието.

 50. 50 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1186 Весело

  До коментар [#48] от "ret":
  В структурно отношение наистина се забелязват сериозни дефицити в българския медиен ландшафт.
  Що, не си ли един лъжлиф гербер?

 51. 51 Профил на valerivutev
  valerivutev
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До 44 ret

  Пробвай да прочетеш още веднъж коментара ми, не каня никакви посланници а казвам как се ориентират. Има форуми в които изброените от теб не им е интересно да коментират. В голяма заблуда си ако мислиш, че коментират само неуспели хора а ти си някакво изключение.

 52. 52 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1826 Весело

  Ааа, не е вярно хер посланик. Няма купени статии. Тук така не се прави. Тук статиите се поръчват. Което означава, че има Купени Журналисти. Поръчаните статии се четат, не се купуват.
  Същата работа хер посланик като поръчаните партии. Точно вие германците преди някоя и друга година нали направихте такава инвестиция. Онези от ХСС добре мишкуваха. Онези от Ханс Зайдел добре инвестираха. Закупиха се едни лица. Те пък създадоха едно движение за някакви европейски граждани. После бяха купени едни допълнителни лица. Повъртяха се разни субекти от Баварските служители на реда и се създаде цяла партия за европейските граждани на България.
  Да се продължи славната българо-баварска дружба още от времената на геносе Тодор Живков. Та да преПасне в българо-немска дружба и свободно преминаване на капитали, хер посланик. Е, от там нататък е купуването на статии . Даже можем и да поскандираме: БНД, БНД, БНД...
  Нищо купено хер, посланик!

  !

 53. 53 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Весело

  [quote#51:"valerivutev"]не каня никакви посланници а казвам как се ориентират.[/quote]
  Ма кой си ти да казваш дипломатите как се ориентират бе,см....?
  Може ли посланиците да са чели статистиката от Евростат,че сме най-мрънкащата нация,как мислиш,дали е възможно да са я мернали някъде?
  Айде,освободи ме от вниманието си вече.

 54. 54 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1183 Весело

  Не сте прав г-н посланик, питайте премиер да Ви обясни, дали някога е имало по-голяма свобода на словото.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 55. 55 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 740 Весело

  "...има много купени..."

  А останалите , които не са купени, са продадени...

 56. 56 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#21:"Мария"]Последнит абзац може да замести цял доклад на Еврокомисията за България.[/quote]

  И платени чугуни още повече само ти гледам рейтинга:
  -3 +5
  Всичко горе мега '+', тук като стана дума за бизнес и Гърбавите решиха да спасяват поне тоя показател.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 57. 57 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1186 Любопитно

  На въпрос дали виждш опасност от завръщане на авторитаризма в България, какво би родила нещастната ти глава, гербер? Гангстеропоклонници ли сте вие, герберите, а? Много любопитно

 58. 58 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1071 Весело

  До коментар [#52] от "AzDebil":

  Хахахаха)))))))))))
  Немците обичат да виждат сламката в твоето око и да не им пречи пръта в тяхното око.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 59. 59 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Направо не ми се мисли за следващия парламент. Май е най-добре да бием дуспата окончателно на Гоце и Боце, а Сержо да доказва що за пасмина са социалистите. Иначе още по-тежки психологически последици за обществото се очертават. Ептен ще ни вземат акъла кво е политика и кво не е.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 60. 60 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Ало, г-н Посланник, ма той Борисов харесва Меркел, за пример уж все я зема. Пък вие едни такива тактични бяхте 2009 повреме на изборната кампания. Сега що така негативно - и вие си го избрахте.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 61. 61 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Социалистите бе, не се обиждайте. На природата кво да им се обиждате, такива сте се родили, такива ги вършите! Или трябваше усилие да се полага. Ама не може другите да го полагат пък вие да поумнявате - с фуния не става.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 62. 62 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Е как се обидиха - 1 негативен коментар за Борисов и веднага -1 +1 стана на -0 +2. Червеногърбави ви наричам, понеже сте от едно тесто.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 63. 63 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Весело

  [quote#56:"ГЕРБ-Несебър, БСП-Царево, Заедно БеляНЕ"]И платени чугуни още повече само ти гледам рейтинга:
  -3 +5
  Всичко горе мега '+', тук като стана дума за бизнес и Гърбавите решиха да спасяват поне тоя показател. [/quote]
  Сименс,ЕОН,соларни паркове на хиляди декари?За тия немски инвеститори ли става въпрос в изказването на посланика или бъркам нещо?За кои по-точно говори според вашите аналитични мозъци?

 64. 64 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1826 Весело

  До коментар [#58] от "Ѡлегъ":

  ХАхахахахахаха........
  Този принцип и аз го ползвам.

 65. 65 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Айде ГЕРБ не им харесва да ги разобличават като комунисти, ма вие комунистите що вие срам да развеете гордо червеното знаме?

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 66. 66 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#34] от "ret":

  Не вервах, че ше си кажеш.

  Иначе посланика е прав, но какво от това - нито е новост, нито нищо - Боце пое успешно медийната щафета от бат Серго и я доразви в полза на Доганчо. Пореден шамар, но така или иначе страната ни се отдалечи сериозно от Европа.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 67. 67 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  [quote#62:"ГЕРБ-Несебър, БСП-Царево, Заедно БеляНЕ"]Е как се обидиха - 1 негативен коментар за Борисов и веднага[/quote]
  Моля за внимание, защотооо...Противно на общественото мнение, Тодор Живков не е умрял от естествена смърт. Един ден той просто спрял да си плаща охраната. Така, че умната с Бойко

 68. 68 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1183 Весело

  До коментар [#21] от "Мария":
  [quote#21:"Мария"]Последнит абзац може да замести цял доклад на Еврокомисията за България.[/quote]
  Последния абзац гроб могат да си го напечатат на предизборен плакат, за да се хвалят колко много е постигнато при тяхното управление. Трайна тенденция на покачване броя на отвратените.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 69. 69 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#63:"ret"]Сименс,ЕОН,соларни паркове на хиляди декари?За тия немски инвеститори ли става въпрос в изказването на посланика или бъркам нещо?[/quote]

  Мне, посланника говори, че едни отскоро чуждестранни и други, отдавна червени инвеститори - Цветелина Бориславова, Богомил Манчев и Цветан Василев задушават всичко живо.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 70. 70 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#67] от "qwertasdf":

  Пръмотърите да пазят тишина като лидерката си.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 71. 71 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#67] от "qwertasdf":

  Абе, аланкоолу, Пръмова що не гъкна докато Боце беше секретар на МВР и се разплати с половината си бивши бизнес партньори посредством олово?

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 72. 72 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Весело

  [quote#66:"Тони!"]Не вервах, че ше си кажеш. [/quote]
  Е,аз не вярвах,че точно ти ще вземеш отношение по въпроса
  Ако ти кажа сега "наглец" ще вземеш пък да се помислиш за нещо си
  В края на миналата година Дневник обещаха реформи,като те гледам нищо не са реформирали все още.

 73. 73 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1186 Любопитно

  [quote#71:"ГЕРБ-Несебър, БСП-Царево, Заедно БеляНЕ"]докато Боце беше секретар на МВР и се разплати с половината си бивши бизнес партньори посредством олово? [/quote]
  В медиите в България на преден план стои въпросът за прозрачността и концентрацията на структурите на собственост на медиите в страната, както и индикациите за автоцензура на журналисти и много купени публикации...Нали Кунева и Бойко са съпартийци? Или се бъркам?

 74. 74 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#73] от "qwertasdf":

  Ми съпартийци са де - не се бъркаш. Баш със Сергей също. Или аз бъркам? Или пък ти не си пръмотър? Айде с един коментар няма се отпръмиш. НДСВ голямо. А сега единия залязва, пък другата има проблеми с изгрева, че модела почна да се набива на очи.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 75. 75 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#72] от "ret":

  ret-ro VIRUSA и той много да не се обажда с герберска зараза.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 76. 76 Профил на valerivutev
  valerivutev
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До 53 ret

  Ще ти го напиша бавно но не съм сигурен, че ще разбереш. Тези хора са се родили и са живяли в демокрация, не са завършили милиционерски училища. А за състоянието на една демокрация най лесно можеш да се ориентираш по мненията на народа а не по това какво ти говорят политиците. Защото за този строй най важното е да е доволен народа а не няколко дебелака добрали се до властта. Едва ли ще ти стане ясно но понякога стават и чудеса, може и да разбереш.

 77. 77 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1852 Весело

  До коментар [#18] от "kimba3":

  "...има и платени форумни тролове , които да обработват мнението във форума. За да им вдигнат авторитета , дори изкуствено им завишават рейтинга..."

  Напълно вярно, само че защо си разстроен? Това е известно, знаем кои са, знаем и за кого са, знаем нивото и капацитета им. По всяка тема 80 % от коментарите се пишат от от 7-8 ника (не казвам души, защото пишещите са многоникови). Когато видим поредния им ник, се подсмиваме и подминаваме, значи ситуацията се променя към "весело". Ако си разстроен, защото някой се лови на техните уловки, това е напразно- такива балъци вече няма! Цялата им пукотевица е с халосни патрони-щом един човек се е добрал до Интернет, той вече различава житото от плявата и хората са направили своя избор. Така, че засега "весело", но големият смях ще падне след изборите...


 78. 78 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#36:"СДС"]На 0, имам роднини, родова памет, както и изследвания от професори по социологияи народопсихология, писани по онова време 1930-44 г.[/quote]

  Това добре, само незнам как падна до нивото да се родееш с Каба-незнакоиси Тиквичкови подлоги ....

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 79. 79 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Г-н Хьопфнер по горе съм ви направил детаилна разбивка на платената форумна любов. Тва като притурка към платените медии. Аз естествено се декларирам с 0лв. приходи и безплатен подръжник на сал-един е Костов останал.
  Очаквам коментари, че към сал един файтон му клониме подръжнициете, ама айде нема нужда да се притесняват горните за чуждита успеваемост.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 80. 80 Профил на sandoy
  sandoy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Добре поне че интернет няма как да се цензурира...засега

  Гласувайте!
 81. 81 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Дон Кихот Рейтинг: 2685 До коментар [#18] от "kimba3":

  Добре дошъл и ти в моя форумен снапшот. Разпространявам го под GPL v2, не под CC лицензи, ма тва е една друга тема.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 82. 82 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Пропуснах да отебележа "Дон Кихот Борисов"(по подходящо би било Санчо Панса) и kimba3 Станишев.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 83. 83 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Руслане, време е да се обадиш.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 84. 84 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Прав е човекът! Клакьори, подлоги, поръчкови писачи колкото искаш, дори и повече!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 85. 85 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 909 Любопитно

  Вече са ежедневие интервютата на посланици от ЕС. Явно решението е взето.

  и най-умният си е малко прост....
 86. 86 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  До коментар [#43] от "Ѡлегъ":
  Немците точно през 1944 са се занимавали с корупцията в Б-я?
  ............
  Не съм казал такова нещо.
  Вскяа година се публикува ламанах с изследвания за България.
  От края на 20-те години до 1944 г.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 87. 87 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 431 Неутрално

  не съм съгласна с мнението на посланника за ролята на ВАЦ, доста може да се съди доколко те не продаваха интереси, но онова, което ме притеснява силно е становището ми, че корупцията се е увеличила, това ако е вярно е наистина притеснителна констатация. Бих искала някой от управляващите да ни обясни специално защо при наличие на все повече електронни услуги, наличието на тази апатична структура БОРКОР, гълтаща маса пари се стига до увеличаване на корупцията. Истина е, че половината проблем идва от липсата на правосъдие, но другата част на проблема се генерира в управлението на страната. Увеличаването на корупцията мога да определя като реален проблем, че дори провал на това управление, това е огромен бич, как ще печелим нови работни места, като имаме разтяща корупция. Аз подкрепям много от добрите неща, които бяха направени досега, но не се ли справим с корупцията, значи нищо не е направено.

 88. 88 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  До коментар [#86] от "СДС":

  Корупция има само там, където доходите не покриват разходите. Точно затова за последните 24 години в Б-я корупцията грассира.
  И в Русия има корупция, въпреки че е нужно да се дели на истинска корупция и на благодарствен жест. Самият аз съм се опитвал неведнъж от благодарност да правя малки подаръци и съм молил настойчиво да ми приемат подарака. За 7 години работа в руска комапния с интензивни, а понякога и дълги командираовки в РФ, не съм чул руснак да ми се оплаче че е платил операциятра си и е плащал за лекарства, докато е бил в болница. Затова не вярвам, че през комунистическия период е имало корупция. Тъй като доходите са стигали на всеки.

  Проблемът на Б-я и болгарите е, че искат на всяка цена да се изкарат по-големи от големите. И затова създават така наречените "приятелски връзки". Има го и сега. Имало го е винаги. Ориенталски манталитет. Но това не означава автоматичски - корупция.
  А Германците живеят асоциално и разчитат, че държавата бди над тяхното желание за изолация и се грижи максимално добре да живеят изолирано един от друг. На който от Б-я му харесва да живее като скот сам - да идва тук и да се осамотява)))))))))

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 89. 89 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  До коментар [#88] от "Ѡлегъ":
  Корупция има навсякъде и по всяко време, това мисля го казах по-долу изрично.
  Корумпирането на българският народ бе извършено след 09.09.44 г. Каквито дойдоха на власт, такава система си напавиха, корумпирана.
  Иначе черни овце има винаги, навсякъде.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 90. 90 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  До коментар [#89] от "СДС":

  А преди 9 септември корупцията е правила завой при Б-я. Май е нужно да препрочетеш Алеко Константинов срочно)))))))))

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 91. 91 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  До коментар [#90] от "Ѡлегъ":
  срочно
  е нужно да се пообазоваш малко.
  Сериозно ти го казвам. Просто се излагаш, а с бъгарофобията си направо се оливаш.
  Разбирам, че робуваш на руски аги, ясно ми е че си налапал въдицата им до дръжка, твой избор е на кого служиш.
  Все пак вземи и почети малко българска история, не само руска

  nemo malus felix, minime corruptor.
 92. 92 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#90] от "Ѡлегъ":

  абе, че имаме балкански манталитет имаме, ама, че за корупцията има лекарство това е факт, и то е много просто, силно правосъдие, реално правосъдие, промяна в НК, където даването на подкуп, не само вземането да се криминализира. Елетронно управление, нов закон за обществените поръчки. Иначе не смятам, че нашите чиновници взимат малко пари или са бедни та затова са корумпирани, те са просто много лакоми и синодални, както и ненаказуеми. Трябва случаите на корупция да се разследват с бързо производсво и наказанията да са сериозни. Също и да се даде право на изнудвания да прави записи на изнудвача, което да се приема като доказателство пред съда. Криминализирането на даващият подкуп също е много важно. Тези мерки трябва да се структурират и се рекламират, но затова ни е нужно много силно и адекватно правосъдие, както и компетентни и полицаи, следователи и прокурори и ето тук удряме на камък и то сериозно. Балкансият манталитет, защо го няма в Турция, защото наказанията съм им от по триста години затвор, а полицията им си върши работата, да си съдя в Турция е гордост и чест, а не значи крадлива отрепка като при нас, та дотук с балкансването, проблемът се корени до голяма степен в и комунизма, там за да станеше нещо трябваше да подкупиш държавата и чиновника, така и не се научихме, че не ние държавата, а тя нас ни унищожава, защото като липсва държавност на високо ниво, означава, безработица, глад, нищета, липса на бъдеще.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Ѡлегъ
  Ѡлегъ
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  До коментар [#92] от "rantantan":
  Силно правосъдие е невъзможно, когато по конституция на Б-я, международните правни уредби имат по-голяма тежест от българските. Сами сме си вкарали автогол, да играем по чужди правила.
  Когато хората в страната намират нещо за нередно, то се оказва че по еди какъв си закон, е напълно редовно. А този закон не е приеман от депутати. Той ни е предписан и е вписан в нашето законодателство.
  Така държавата се отчуждава от гражданите...
  Гражданите търсят помощ в емиграция И остяват ромско и турско население, които като малцинствени групи се наслаждават на особен вид обгрижване от различни фондации(((( Омагъосан кръг на обедняване и раздържавяване по евроатлантичски модел((
  Електронното правителство ще пресече корупция на дребно в някои области. Но при лекарите ще продължаваме да си плащаме рекета.

  "Бригада: Наследник" (2012) http://my-hit.ru/film/21273
 95. 95 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#94] от "Ѡлегъ":

  ама някой доста ви е заблуждавал, разбира се, че е възможно качествено правосъдие, просто трябва гражданското общество да е все по голяма коректура на процесите, които текат там и да не си заравя главата в пясъка, заедно с натиска от евроинституциите може да се постигне доста, на мен ми се искаше това да става по бързо, но явно частните интереси в правосъдието са доста, а гражданското общество все още не намира за нужно да бъде по чувствително към този сериозен проблем. Много по сериозен от екологичнинят напр. Това как е изградено законодателсвото в България явно не ви е много ясно, много лековато го обяснявате някак. Правните системи в света са само няколко, повечето обаче са развити на базата на римското право, като изключим онези, които са обвързани силно с религията. България в частност от времето след освобожнението възприема немската и френските правни системи като етолон, което частично се запазва и през комунизма като силно влиянието и насилсвено писане на закони се извършва под натиска на СССР, мога да дам за пример конкретни закони преписани от руските, след освобождението от комунистическото робство, Бъглария се връща към немският, френският и общоевропейският модел на законотворчество. Наистина с приемането ни в ЕС, се задължаваме да синхронизираме законодателството си с европейското, но за разлика от комунизма полето на синхронизация е доста широко, европейските норми не са продукт на една държава насилник, а на консенсус на цялата група държави, включително и България, така, че никой нищо не ни налага на сила, ние сме се съгласили с тези неща, и не е редно като ползваш привилегиите на една система, да държиш на страна от отговорностите си спрямо нея. Държавата е служител на гражданите и ако тя се отчуждава от тях, значи трябва да и покажем кой плаща хорото, така е в демократичният свят, тука смея да кажа, че ми говорите наизуст и ми рисувате картини от миналото. В комунизма наистина държавата си беше самостоятелна, а гражданите нямаха никакви права. Сега не е така и това, че българина не се възползва от свободите си е негов проблем. Струва ми се, че бъркате икономическата с политическата емиграция, в момента по голямата част от емигрантите е водена от икономически съобръжения. Раздържавяването е жизнено необходим процес, защото държавата е лош стопанин и моделът не е евроантлантически. Електронното правителство не е само лекарство срещу дребна корупция, в Сингапур, всички се ползват от ослугите он лайн за всичко, не знам защо мислите, че то се отнася само за гражданите, то ще се ползва и до голяма степен от фирмите, ако функционира правилно, а това му е и целта. На лекарите може да си плащате както искате, аз досега на лекар съм плащала само срещу фактура и то в частни практика. Вие сам казвате ще си плащаме, ами като искайте плащайте, те ще си взимат, и то не защото са бедни, а защото има кой да им дава.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK