Изследване: Все по-лоша медийна среда. Все повече Борисов

Бойко Борисов е споменат общо 8031 пъти

© Георги Кожухаров

Бойко Борисов е споменат общо 8031 пътиСред проблемите в българските медии и през 2012 г. са неясните собственост и финансиране на много медии, тенденцията към олигополизиране на пазара, нелоялната конкуренция, неясните критерии при разпределяне на рекламата, осигурявана от държавата по линия на европейски проекти, силната политическа зависимост на много от средствата за информация, ограничения плурализъм в медийното съдържание, проблемите в ефективността на саморегулацията, липсата на достатъчно възможности за синдикална и правна защита на журналистите.


Това извежда като извод преподавателят по журналистика доц. Орлин Спасов в годишното изследване на фондация "Медийна демокрация", изготвено от екипа на Лабораторията за медиен мониторинг в партньорство с фондация "Конрад Аденауер", което е публикувано на www.fmd.bg.


Доц. Орлин Спасов

© Юлия Лазарова

Доц. Орлин Спасов

Медийни войни
Според него важният въпрос през 2012 г. бе предприемат ли се конкретни стъпки, за да излезе България от незавидното място в класациите и да подобри състоянието на публичната си сфера. "За съжаление подобни действия не бяха инициирани", смята той и добавя: "Нещо повече, картината се влоши."


По думите му засега сме свидетели на нежеланието да се действа за позитивни промени в медийната среда на политическо ниво. "На нивото на собствениците на медии също липсва ентусиазъм." Като извод той отделя медийните войни, които през 2012 г. са се разгърнали на допълнителни фронтове и в края на годината са въвлекли и някои водещи електронни медии. "Конфликтите "заразиха" и интернет пространството", добавя доц. Спасов.


Според него гражданското общество остава най-силният фактор за натиск за промяна. Доказателство за това са многобройните протести, които бяха организирани чрез социалната мрежа "Фейсбук". "За много от представителите на младото поколение "старите" медии все по-устойчиво започват да се възприемат като принадлежащи на истаблишмънта", посочва той.


"Медийните войни са хитът на 2012 г. или поне на началото й, когато се стигна до експресивни жестове като физическа разправа с вестник, демонстративно разкъсан пред камерата от един телевизионен водещ", анализира миналата година председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов. Според него понятието е обраснало с емоции и не е получило критически осмислено съдържание - "влезе в публичния дебат като журналистическа метафора".


ГЕРБ се представя в медиите по-скоро в негативна светлина

© Красимир Юскеселиев

ГЕРБ се представя в медиите по-скоро в негативна светлина


Бойко Борисов - вечният лидер


Годишното изследване включва и анализ на шест ежедневника - "Телеграф", "Преса", "Стандарт", "Труд", "24 часа" и "Сега", както и електронното издание "Дневник". Участват всички публикации в изданията, оценявани от експерти по скалата - положителни, негативни или неутрални. Изследването е на "Маркет линкс".


"С присъствието си в наблюдаваните медии премиерът Бойко Борисов остава безспорен лидер", посочва доц. Спасов. Министър-председателят има предимство пред всички останали политически лица, което в изследването е повече от убедително - споменат е общо 8031 пъти. "Важно развитие е свързано с факта, че ако през 2011 г. присъствието на премиера бележи спад с около 20% спрямо предходната 2010 г., през 2012 г. съвкупният израз на представеността му в наблюдаваните медии възстановява обема си и дори достига пикови стойности: най-високи от идването му на власт през 2009 г.", коментира той.


С изключение на вестник "Сега", който пише в негативна светлина за Бойко Борисов, всички наблюдавани издания се движат между неутрално и позитивно отношение към премиера, сочат данните. "Най-отявлен привърженик на Борисов е вестник "Телеграф"; "24 часа" и "Труд" леко са охладили отношението си към министър-председателя спрямо 2011 г., но все още са на границата между позитивното и неутралното съобщаване за него", показва изследването.


Според изследването "Преса" е в същата зона, смесваща положително и безпристрастно отношение. "Дневник" гравитира около неутралното отношение, като позицията на изданието е останала непроменена спрямо 2011 г.", показват данните. "Стандарт" още повече е затоплил начина, по който пише за министър-председателя. Той е и най-близо до свръхпозитивната нагласа на "Телеграф".


Сергей Станишев

© Цветелина Белутова, Капитал

Сергей Станишев


Следват Цветанов и Станишев


На второ място е вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов със 3313 споменавания. Така той запазва позицията си спрямо 2010 г. "Цветанов, който, изглежда, е в информационна симбиоза с премиера и това гарантира честота и устойчивост на медийното му присъствие", смята Спасов.


Трети обаче вече е лидерът на БСП Сергей Станишев, който преди беше шести в класацията. Споменат е 2566 пъти - двоен ръст спрямо 2010 г.


"При Станишев е налице видимо затопляне в отношението на медиите: сега вече издания като "Труд", "24 часа" и "Стандарт" съобщават за него почти в неутрален ключ, докато през 2011 г. са имали подчертано негативно отношение", посочва експертът. Данните показват, че през 2012 г. най-негативни към Станишев са "Сега" и "Телеграф".


"Дневник" също продължава да има отрицателно отношение, но през 2012 г. е смекчил до известна степен критиките си към бившия премиер. Като цяло Станишев все още не успява да получи позитивно отношение в нито една от наблюдаваните медии", добавя той.


Росен Плевнелиев

© Юлия Лазарова

Росен Плевнелиев


(Почти) всички обичат Росен Плевнелиев


Данните показват, че президентът Росен Плевнелиев е всеобщият медиен любимец през 2012 г. "Той е най-позитивно оценяваната фигура в медиите сред всички основни политически лица. При това той постига тази оценка с далеч по-скромно присъствие от Борисов, Цветанов и Станишев", разчита данните преподавателят.


Според него Плевнелиев е единственият български политик, харесван от медиите повече от Борисов. От наблюдаваните издания само вестник "Сега" има неутрално отношение към президента. Отношението на останалите издания остава непроменено спрямо 2011 г. и е изцяло позитивно.


"Президентът Георги Първанов (2002-2012 г.) не само до голяма степен драстично загубва интереса на медиите, но получава и влошено отношение", смята Спасов. Според него това влошаване е видимо особено при "Труд" и "24 часа", но може да се проследи и при други издания като "Дневник" и "Сега".


"През 2012 г. Волен Сидеров "инкасира" видимо засилване на отрицателното отношение и днес той е политикът, за когото наблюдаваните издания пишат най-негативно. Единствен "Телеграф" поддържа неутрално отношение към Сидеров."


"При лидера на новата партия "България на гражданите" Меглена Кунева е налице интересен обрат в отношението на "Труд" и "24 часа", които от негативно през 2011 г., рязко преминават към неутрално-позитивно отношение към нея през 2012 г.", показват данните. Всички останали издания обаче продължавали да поддържат отрицателно отношение към нея.


Медийните войни са се задълбочили през 2012 г.

© Цветелина Белутова, Капитал

Медийните войни са се задълбочили през 2012 г.


Негативно за кабинета

През 2012 г. кабинетът присъства в 14 205 информационни единици, но запазва негативен образ. Най-видимо е негативното отношение във вестник "Сега". "Труд" и "24 часа" са затоплили начина, по-който пишат за кабинета, и отношението им е на границата между негативно и неутрално", показват данните. Същото се отнася и за "Дневник".


"Стандарт" на свой ред е променил отношението си в позитивна посока и през годината съобщава за правителството вече в неутрален тон. Единственото издание с подчертано положително отношение към работата на кабинета, е "Телеграф".


Сред партиите по брой споменавания в медиите на първо място през 2012 г. е ГEРБ с присъствие в 5653 информационни единици (4772 през 2011 г.), следван от БСП с 5555 единици (3631 през 2011 г.). Така двете партии увеличават видимостта си и са с практически изравнено количествено присъствие в средствата за информация. ДПС (1651 единици) реализира значително по-добро присъствие от СДС (1244), ДСБ (1037) и Атака (980), която е в дъното на класирането.


С увеличено представяне в медиите Народното събрание и МВР са подобрили позициите си спрямо 2011 г. АЕЦ "Белене" се появява след най-споменаваните институции (1443 информационни единици) във връзка с провеждане на предстоящия референдум за развитие на ядрената енергетика.

Ключови думи към статията:

Коментари (148)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3048 Неутрално

  Нормално - комунистите завземат медиите - винаги това им е бил основния приоритет.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 3. 3 Профил на georgi_colov74
  georgi_colov74
  Рейтинг: 334 Неутрално

  ""При лидера на новата партия "България на гражданите" Меглена Кунева е налице интересен обрат в отношението на "Труд" и "24 часа", които от негативно през 2011 г., рязко преминават към неутрално-позитивно отношение към нея през 2012 г." - мен ако питате, направо си и правят положителен ПР медиите на Павлов! Толкова се набиват на очи хвалебствените статии за другарката.

 4. 4 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Все по-малко народ!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 5. 5 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 649 Весело

  Как льошо? Борисов хубуву

  #римейкнатъпареклама

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 6. 6 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Наскоро Иван Кръстев беше изнесъл цифри - как правителството (чрез разни европрограми) е по-голям рекламодател дори от Мтел.
  После как няма да ни заливат с мазни пр-и на Бойко?

 7. 7 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 555 Любопитно

  Няма как г-н Борисов да не е най-често споменаван.
  След толкова лупинги, завои, обрати, и неизпълнени обещания.
  Въпроса е, дали е споменаван с добро или не.

 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4207 Неутрално

  Бойко Борисов е изцяло медиен продукт. Опаковането му започна преди малко повече от единайсет години, когато от обикновен охранител (т.е. мутра) бе назначен за главсек на МВР - доколкото знам, с личната протекция на червения "разузнавач" и професионален превратаджия Бригадир Аспарухов.

  От тогава, та досега медиите не спряха да го героизират, да го снимат с черна шапка а ла Юл Бринър във "Великолепната седморка" и развяти пешове на балтона как отива да "закопчее" поредния злодей, който още на другата сутрин ще бъде пуснат я от прокуратурата, я от съда; или да произнася смръщено зловещите поменици от престъпления на всеки току-що застрелян подземен бос - сякаш едва след смъртта му милицията е научила какъв грешник е.

  Като кмет ходеше да "открива" всяка закърпена дупка, всяко шадраванче, всеки пясъчник по детските площадки, и така ... полека-лека стана премиер. Тук вече работи на едро. Докога ли?

  Докато медиите - т.е. собствениците им - не му обявят война. Затова той толкова внимателно обяснява, че не им се меси - има предвид не медиите, а собствениците.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 660 Разстроено

  Бойко иска да контролира всички медии! Той не желае никой да пише или да казва нещо против постоянните му гафове. Това си е тоталитарно управление. Силово се действа, не само срещу конкурентни бизнеси на приятели на премиера, а дори и на медийния небосклон. Нека припомним и забележката на Еврокомисарят по цифровите технологии Нели Крус, която заяви, че в България нещата не са добре поставени и че има цензура, често налагана силово от управляващите! По-отвратителна оценка не може да се даде за "демократична" дрържава, член на ЕС. Много хора вече са разочаровани и обезверени, че нещо може да се промени. Бойко Борисов е проблем за цялата страна!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 10. 10 Профил на Obongo
  Obongo
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Рапърът Мишо Шамара стовари гнева си върху управляващите от ГЕРБ, преди да бъде разпитан в Националното следствие за скандалната песен „Бяло, зелено, червено".

  Той се яви на „Г.М. Димитров" заедно с колегите си Сарафа и Конса, където бяха разпитани.

  Според Биг Ша няма по-голям лъжец и наглец от министър-председателя. По думите му, ако случайно не си човек, който боготвори премиера и го целува по гъза, влизаш в затвора.

  „А ако му лижеш гъза, ти дават милиони евро да си харчиш", възмути се още рап изпълнителят. Той предупреди управляващите, че „след 6 месеца ще си останете по гащи бе, цървули такива".

  Шамара изтъкна, че всяко едно действие има противодействие: „Колкото повече натискаш един народ, толкова повече ще те изкърти бе, свиньо".

  Разпитът на Шамара пред прокурор Милко Момчев продължи малко повече от час. Оказа се, че прокуратурата не е прекратила производството срещу изпълнителите, каквато беше препоръката на бившия главен прокурор Борис Велчев.

  И Шамара, и Сарафа не скриха учудването си защо „тази лудост не е спряна още." Още повече, че не са ги питали нищо ново и не са им задавали по-различни въпроси.

  Искат да ни направят политици, даже премиер, а пък аз не искам. Ама най-накрая ще се съглася, защото трябва вече някой свестен да се качи да оправи тази система, коментира Мишо Шамара.

  Според рапърите целта е в крайна сметка да им се наложат някакви наказания.

  Аз искам да вляза в затвора, защото много съм скапан и искам да си почина малко, да поспя. Никой не е умрял от затвора, пошегува се още Биг Ша и добави: Очевадно е, че се опитват да ни сведат главите, защото ние в прав текст сме им заявили, че не ни кефи управлението в момента, има проблем в цялата държава, има луд човек, който управлява тази държава. То е очевадно - не харесваш Бойко - ядеш сопата. Биеш го на тенис - смазват ти бизнеса, не си от ГЕРБ, нямаш право на нищо.

  Управлението на ГЕРБ е цици и асфалт. Аз нито цици ям, нито асфалт, подчерта още рап изпълнителят.

  Той обаче обеща, че „на следващите избори ще измисли схема и ще се впусне в политиката: „Аз съм на 40 години и съм готов, защото такива глупаци има в парламента, които са мега по-тъпи от мен... аз колкото и да съм прост съм класа над тях. Тия льохмани смърдят на корупция, цялата система е скапана."

  Шамара все още няма представа как точно ще се включи в изборите, но бе категоричен, че ще реализира тази своя идея: „Няма време за партия, нямам представа как ще го направя, но ще го направя. Дразни ме тоя чобанин и докато не го видя в затвора, аз няма да спра."

  Скандалите около него и колегите му сериозно притесняват семейството му.

  „Като дават по телевизията Бойко и викам - тате, ето го злодея, дето иска да вкара баща ти в затвора. Кой мразим най-много - Бойко Борисов", заяви още Мишо Шамара.

  Сарафа:
  Рапът в България е пред прокуратурата, а в чалгата се инвестират милиони евро.
  Той обаче призна, че има друг човек от кабинета „Борисов", който го дразни повече от министър-председателя и това е финансовият министър: „Той е мега неприятният човек, няма такава наглост, няма такова нагло и долно същество, дето лъже ехидно. Направо се чудя как някой ден обезумели гладни хора в някое село няма да го фраснат в тиквата с някоя лопата."

  Сарафа използва случая да коментира и случая „Пайнер" : Рапът в България е пред прокуратурата, а в чалгата се инвестират милиони евро. Това, което става в Пайнер не е случайно. Това нещо аз го наричам военен метод за управление на обществото - дръж го тъпо и му пускай чалга. В момента политиката в България е чалга."

  Еми като ретро мутра те управлява какво да е, един фен на Лепа Брена е това... много ясно, че ще е така. Може ли един идиот, който ми тежкарее с наклонената глава да е министър-председател, намеси се и Шамара.

  Припомняме, предишното посещение на Мишо Шамара и неговия колега Сарафа в Националното следствие беше през септември миналата година. Делото беше заведено след сигнал от председателя на Съвета за електронни медии Георги Лозанов. Обект на разследването на столичната прокуратура стана текстът на парчето „Бяло, зелено, червено".

  Тогава Биг Ша и Сарафа заподозряха държавен натиск срещу себе си преди изборите, защото трябвало да дават и обяснения за репликата, че повече уважават герба от ГЕРБ.

  Премиерът Бойко Борисов коментира, че управляващата партия и самият той нямат нищо общо с делото.

  На 18 октомври прокуратурата приключи служебната проверка срещу рап изпълнителите и препоръчва прекратяване на производството. Мотивът за това решение е - обвинението, че рапърът поругава националния флаг в своя песен не е подкрепено с достатъчно доказателства

 11. 11 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2063 Любопитно

  "старите" медии все по-устойчиво започват да се възприемат като принадлежащи на истаблишмънта" - и без изследвания е от ясно, та по-ясно, но КАКВО от това, освен още някое умотворение от нова фондация, нов "институт"...

  Коментиране на анализираното, вече...
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Ами малко му остана, нека се покефи на медийно внимание.

 14. 14 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Този доцент може да си хвърли дипломата щом твърди, че Дневник били неутрално позитивни спрямо Борисов.

 15. 15 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4362 Неутрално

  Благодарение на това напомпано отношение на медиите към Борисов и ГЕРБ, те са се превърнали в надути балони. Същото се отнася и за БСП, както и за измислените противоречия между тези две псевдо-партии....
  По този начин медиите са се превърнали в основни манипулатори на обществено-политическата ситуация в страната ни. За тях няма други партии и други мнения за бъдещето на България.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 16. 16 Профил на zloster
  zloster
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#2] от "Тони!":

  Защо да ги завземат тепърва ? Като вземеш предвид Борисов и Цветанов те си ги държат от доста време

 17. 17 Профил на keipax
  keipax
  Рейтинг: 581 Неутрално

  В България няма нужда от опозиция...

  Просто "голтаците" които не са на масата на управляващите, вместо да бъдат коректив, чакат управляващи да се укензат до ушите и да дойдат следващите изборите. В този ред на мисли няма какво да се чудим, че има все повече Борисов. Просто другите ги няма...

  И когато отвсякъде се говори за лук, пръстени и филии с мас, нормално е и медиите, които отразяват това да свалят нивото.

 18. 18 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2758 Неутрално

  "Все по-лоша медийна среда. Все повече Борисов"

  В България медийната среда достигна дъното още преди доста години, така че няма как да става "все по-лоша". Да се търси причината в Борисов също няма лошо- всеки има право на мнение-в България е демокроция и плурализъм. Лошото е, че когато медийната среда си избърше ръцете с Борисов, тя няма да стане по-добра, а още по-лошо е, че никой не се надява на това, дори самите представители на медийната среда. Тя е безнадеждно болна, също като съдебната система, но за разлика от последната, няма никакви шансове да се излекува, докато обществото не реши други, по-приоритетни проблеми. Медийната среда е докарала нещата дотам, че никой не я възприема сериозно, самата тя демонстрира само безочие и нихилистично безсилие, а поради националните ни особености няма и никакви шансове да заприлича на четвърта власт, както я величаят в нормалните страни. Затова за нея най-добрата стратегия е да вегетира до момента, в който обществото ще намери време и сили да се обърне с лице към нея и да й помогне да реши проблемите си.

 19. 19 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  Това непрекъснато медийно присъствие е нож с 2 остриета.Пресолиха манджата!Ще се види на изборите...

 20. 20 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4362 Неутрално

  [quote#10:"johnyossarian"]Според Биг Ша няма по-голям лъжец и наглец от министър-председателя.[/quote]
  Има. Това са БСП/ДПС....по-точно няма разлика между едните (ГЕРБ) и другите (БСП/ДПС).

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 21. 21 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Управляващите толкова са се компрометирали за четирите си
  години на управление,че няма на света медии, дето ще ги спасят
  на изборите

 22. 22 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#2] от "Тони!":

  Пич, такова завземане през последните 20 години не е имало.
  Слънцето е навсякъде.
  Купил съм си една консерва...Така ме е страх да я отворя...

  "We're not gonna take it! Anymore."
 23. 23 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Луда надпревара между червените другари.Важното е Царят на българите да бъде забравен.
  Кеворк Кеворкян само,но той по линия на оперативните мероприятия,които ДС му възлага веднъж го спомена в негативен план.

 24. 24 Профил на XXXXXXL Demokrat
  XXXXXXL Demokrat
  Рейтинг: 169 Неутрално

  ......Нали беше много горд с Бойко?… Да, ама сега Бойко бачка за мен и Маргина.

  — Аз си мислех, че все още слугува на Младен? — реших да го разприказвам докрай.

  — Глупости, Жоро… Не ще и да чуе за него. Младен му нарежда, а този не иска шефове над главата си. Ние с Маргина сменихме тактиката си. Извинихме му се за едно време. Знаеш, че бяхме го понабили. После му подадохме нещичко и от нашия бизнес. Макар че може и да си чул, че като стана главен секретар, дойде да нахалства за повече проценти. Аз бях първият, който го изхвърли… Така е в този живот, приятелю! — стисна ме внезапно за ръката. — Времената се менят… Бойко Тиквата вече е фактор, а аз го познавам отдавна и знам от какво най-много се блазни. Не от пари, а от внимание… Е, дадохме му го това внимание. Двамата с Маргина го убедихме, че е най-великият играч в момента.

  — Защо тогава прати да ви взимат натривки от ръцете, когато взривихте Стоил в сградата на „БулИнс“?

  — На него и през ум нямаше да му мине да го направи, но ние му го подсказахме. Нали трябваше да излезем невинни пред обществото. А и трябваше този кретен най-накрая да симулира, че върши нещо..................................
  От книгата на Г.Стоев,*Маргина,Бойко и другите*,написана доста време преди Бат Бойко да стане премиер....

  Yes,we Scan!-Barak Obama
 25. 25 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1184 Весело

  Как няма батковия всекидневник да е с най-положително отношение към Бойко като той намери 2(два)спонсора на "Левски" през последната година!!!

 26. 26 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#14] от "Harvey Specter":

  Авторът коментира статиите, а не форумът.
  А ти ако не харесваш коментарите във форумът, спокойно можеш да се регистрираш в Телеграф. Предполагам, че и те имат форум

  "We're not gonna take it! Anymore."
 27. 27 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#26] от "widowmaker":

  А ти трябва да отворих учебникА по БЕ и да си преговориш употребата на пълен и кратък член

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 28. 28 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#26:"widowmaker"]Авторът коментира статиите, а не форумът. [/quote]

  И аз имах предвид статиите. Ако не си го забелязал си е твой проблем.

 29. 29 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "Според него гражданското общество остава най-силният фактор за натиск за промяна. Доказателство за това са многобройните протести, които бяха организирани"

  И още по-активно гражданско общество ни трябва. Но и достатъчно умни политици, които да чуват срещу какво протестираме. И най-вече да работят в посока, така че да не протестираме.

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 30. 30 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Репортерки на ТВ7: Бареков не клевети, подчинява се на чужд сценарий

  Репортерките на ТВ 7 Диана Радева и Инна Пелева се явиха принудително в съда в Хасково. Те дадоха показания по делото на водещия Николай Бареков, с което той оспорва присъдата си за клевета срещу кмета на града Георги Иванов.

  Крайната мярка беше наложена заради многократните неявявания на репортерките на делото.

  Бареков и хората от екипа му, осъществили живото предаване от Хасково, като "следвали стриктно инструкциите на продуцентката Виргиния Върбанова". Това стана ясно от обясненията на Радева и Пелева.

  По време на предаването Бареков оприличи в ефир кмета Иванов "на мислещ се за божество човек с цял поменик от престъпления, грабител на църковни имоти и ползващ политически протекции от Алексей Петров". Заради това бе осъден за клевета и трябва да плати обезщетение от 1 лев на Иванов.

  "Нито репортерите, нито Бареков са си позволявали лични мисли и коментари по време на предаването, а следвали сценария", твърдят Радева и Пелева пред съда. Продуцентката не поискала да се проверят твърденията за Иванов. Съдът реши да призове Върбанова.

 31. 31 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3048 Неутрално

  До коментар [#16] от "zloster":

  Прав си, но в последните две години станаха значителни преобразувания на собственоста...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 32. 32 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  "Министър-председателят има предимство пред всички останали политически лица, което в изследването е повече от убедително - споменат е общо 8031 пъти"

  Да речем че вестниците решат да разделят "споменаванията" между Бойко, Станишката и Костов. На всеки ще се падне по 2677 пъти. Е кажете ми за какво да споменават Станишев или Костов по 2677 пъти! Ако включим Доган и Волен ще станат по 1606 пъти. Пак не е ясно за какво да ги споменават 1606 пъти.

  Бойко го споменават 8931 пъти защото работи и сутрин казва "Добър ден". Да бяха работили и те когато имаха възможност, а той Станишката само се пудреше и нищо не знаеше какво става. Зад гърба му изнесоха държавата, а той само мигаше.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 33. 33 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Да припомни, че от БТВ две предавания бяха махната защото водещите критикуваха Борисов - на Мира Баджева и Светла Петрова.

  А МИлен Цветков като покани бащата на Сесил Каратанчева лятото, и той подвърди пред камера, че Борисов е правел намецин на 15 годишната Сесил , какво стана?
  Бай Милен му отиде предаването в 3 следобят, когато сигурно е най-негледаново време. Преди беше май към 5 часа, все пак някога го хващах като се върна от работа по рано.

 34. 34 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 937 Любопитно

  До коментар [#27] от "martosto":
  След такъв коментар, ще трябва да ти
  подарим препинателни знаци.
  Използвай ги.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 35. 35 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Не съм чул досега някой да коментира една много пиперлива тема - как Цветелина Бориславова стана най-богатата жена в БГ след 2001 г.
  И има ли пръст в това Борисов.
  Аз подозирам , че врътката им с СИБанк след изборите 2001 когато НДСВ спечели и Борисов беше издърпан от СИК в МВР е обща, и част от 400 милиона на Бориславова са всъщност на Борисов.

 36. 36 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3048 Неутрално

  До коментар [#12] от "daniel defoe":

  Мда - сигурно ти е яко да гледаш реклама за подпомагане на земеделските райони, реклама на НЕК??, реклама на БДС!!, реклама на ОП Транспорт, реклама на цифровизацията и още десетки други правителствени реклами, с които се финансират телевизиите, като всичко уж е напълно законно. Това се случваше единствено при БСП, при които имаше реклама на АЕЦ Козлодуй...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 37. 37 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3265 Весело

  Май беше по-хубавко, когато вестникът беше един - "Работническо дело", плюс задължителен абонамент за "Правда" (която поне беше от качествена хартия и много ставаше за увиване на колети)? И някой и друг регионален вестник, за който целият град знаеше кой от редакцията е редови репортер и кой - ченге? Мдааа, в сравнение с онези славни времена, сега над свободата на словото е надвиснал темен облак.

  Доброто е заразно
 38. 38 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Никой досега не е питал в прав текст премиера на държава от ЕС що ще той в компанията на едни от най-големите престъпници в БГ - СИК .

  Защо има общи фирми с хора от СИК, с Трактора, ТИМ и т.н

  Това е тема табу в медиите, камо ли пък телевизиите.

 39. 39 Профил на 5ar
  5ar
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Според мене в интернета най много се споменват майките на нашите политици

 40. 40 Профил на b_d_s
  b_d_s
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Налива пари в медиите и те са сити и доволни. Забравят едно елементарно несъответствие - че няма как начело на държавата да е посредствен пожарникар с минало, свързано със силовите групировки. Няма как да ни управлява човек, който си няма елементарна представа от икономика и който докато се вълнувахме как ще свалим комунизма е напускал МВР за да стане съдружник с рекетьори и да охранява компрометирани личности като Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски.

 41. 41 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3265 Весело

  [quote#40:"b_d_s"]че няма как начело на държавата да е посредствен пожарникар с минало, свързано със силовите групировки. Няма как да ни управлява човек, който си няма елементарна представа от икономика и който докато се вълнувахме как ще свалим комунизма е напускал МВР за да стане съдружник с рекетьори и да охранява компрометирани личности като Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски.[/quote] Няма как??? Ти къде си живял последните две-три-четири десетилетия

  Доброто е заразно
 42. 42 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Уникален и брутален коментар от Дойче Веле

  АКО ЗНАЕХТЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА ПРЕД ОЧИТЕ ВИ

  DW: ""С подобна цел, но с други средства преди два дни започна второ действие от същата пиеса: маскираният като търговски спор държавен рекет над “Булсатком”, наречен “рутинни действия на прокуратурата и СДВР”, който се случва в разгара на скандала между доставчика и две телевизии - телевизията, командвана от близкия до властта Гергов, и телевизията, командвана от храненика на властта Бареков.""

  http://www.dw.de/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D1%85%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%B8/a-16512950

 43. 43 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 821 Неутрално

  [quote#3:"georgi_colov74"]Труд" и "24 часа", които от негативно през 2011 г., рязко преминават към неутрално-позитивно отношение към нея през 2012 г." - мен ако питате, направо си и правят положителен ПР медиите на Павлов! [/quote]

  И за да няма такива проблеми Павлов го подхвана Дудука и прокуратурата синхронно
  И човека се оказа разбран в крайна сметка - доброзорно продаде 24 и труд на Петя Славова, та да може Боко да ги държи под око каквио пишат.

  И ето - прокуратурата вече не се интересува от Павлов, вече не го мисли за перач на пари
  А и Барека затихна и "Престъпната Империя" (Павлов/Донев) вече не съществува в ТВ7, Уикедн и телеграф...

 44. 44 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5281 Неутрално

  Нашата медийна среда не е нищо друго освен несръчно и карикатурно копие на постСЪВЕТСКАТА РУСКА МЕДИЙНА СРЕДА.
  Омекотен вариант на СЪВЕТСКАТА,и сродната й СЕВЕРОКОРЕЙСКА МЕДИЙНА СРЕДА.

 45. 45 Профил на zloster
  zloster
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#31] от "Тони!":

  Именно . Като се замислиш, във всички схеми участват фирми, близки до сегашната власт.

 46. 46 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 768 Неутрално

  ...Изследване: Все по-лоша медийна среда. Все повече Борисов...
  Е, и ???
  Очевидно е от статийката, че медиите се занимават с Борисов, без той да се занимава с тях! До момента няма НИТО ЕДНО доказателство на намеса на правителството в медиите, колкото и някои гласовити журналисти да търсят такова!
  Все пак, ако не се пише за министър-председателя, за кога ще се пише? Е, може и за Мара Отварачката, но с всичките последствия от това!
  Очевидно е, че има проблем със собствеността на медиите, но до сега НИТО ЕДИН журналистически екип не е напуснал редакцията, в знак на несъгласие със собственика!
  И е крайно време, да престанат журналистите да се оправдават за всичко с Борисов, най-паче за собствената си журналистическа импотентност!
  ПП: Какво стана с Борето Гъзо от ФЖМК? Някой знае ли?

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 47. 47 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Боко силата му още като шеф на МВР 2001 беше медиите и журналистите. Той от полиция нищо не разбираше, дойде от частния бизнес, и то от мутренския - СИК, ТИМ, трактора.

  И сега това му е силата - медии, ПР и реклама.
  И малко изнудване, като не става со кротце и благо.

  От управление нищо не рабира, а и не го интересува толкова.
  Най-важното за него е как го отразяват по вестници, ТВ и интернтет, което е и най-важното за един политик май, има резон.

 48. 48 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5281 Неутрално

  Дори при сравнението със СЕВЕРОКОРЕЙСКАТА МЕДИЙНА СРЕДА се набива в очи,че дори Ким Ир Сен,след него сина му,а сега и внук му НЕ СА СЕ ИЗКУШАВАЛИ да стават ФУТБОЛИСТИ НА ГОДИНАТА,ха-хаааа....както стана в уж "европейска" България миналата година.

 49. 49 Профил на dimitarfilipov
  dimitarfilipov
  Рейтинг: 388 Неутрално

  грей слънчице грей ,
  мама да ти пей,
  с филийка мас и мед ще те цаниме за кмет,
  мама ще те прати за милиционер с бъдеще на премиер,
  грей слънчице грей над поляни и бълкани в мечи дупки и дъбрави се разлей

 50. 50 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  В България се случва нещо подло, нещо страшно. А хората, позволили да бъдат постоянно облъчвани от плазмата, хората, допуснали да дишат, да се хранят и да заспиват на този фон, дори не го осъзнават. А и кой да им каже?

  http://www.dw.de/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D1%85%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%B8/a-16512950

 51. 51 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  "При Станишев е налице видимо затопляне в отношението на медиите:
  ===============

  Плъховете напускат потъващия кораб и се качват на правилния!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 52. 52 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4318 Неутрално

  На всеки трезвомислещ човек му е ясно,че нещата в медиите са силно зависими от ГЕРБ и Б.Б.!Така ,че изводите от това изследване не би трябвало да са ни изненадали!

 53. 53 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3265 Неутрално

  До коментар [#46] от "The Core":
  +++++++++ Ето следното: ако си пчелар, намираш форум за пчелари, където хората споделят кой какво е научил, помагат си и пр. Същото - ако си строителен инженер, да речем, или счетоводител. Опитайте се да си представите професионален форум на български журналисти. Няма такъв. Защото няма такива. Истинските работяги в българската журналистика са техничарите - оператори, тонрежисьори, коректори, "макетьори" и подобни. Иначе "маститата" българска журналистика седи зад клавиатурката и получава мейли от пресцентровете и всички бюлетини на БТА и Ройтерс и пр. После украсява информацията, като й вдъхва, каквото чорбаджията на медията е казал да се вдъхва. А читателят не е прост и усеща това. Аз например напоследък чета предимно регионални и "периферни" медии. Защото знам, че някой поне си е мръднал д-то лично да поработи за парите си. Това е тъжната истина, ефендилер. Свобода-несвобода, всичко става с бачкане.

  Доброто е заразно
 54. 54 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Да! Да! Да!
  Ако не друго,
  Б. Б. е медийна звезда!

  www.berbenkov.hit.bg
 55. 55 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Преди 23 гдини от ТВ -то постоянно ни се хилеше и поучаваше една кратуна - бай Тошо. Сега друга подна нему се опитва да ни обсеби, но мисля, че няма как да надскочи патрона си!
  Рано или късно (по-добре рано) ще го изметем.

  ура и да живей!!!
 56. 56 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#34] от "arnautsky":

  Аууу! Една точка съм изтървал. Мисля, че всички сега дръжно трябва да започнете да роните крокодилски сълзи по този повод. Да объркал съм и 'ш' с 'х'. Но няма редакция на постовете.
  Не проблемът е в точката, а в това, че има толкова неграмотници вече, които се изявяват навсякъде и се смятат за нмого ЕнтелЕгентни. Иначе за забелжката не знам какво толкова се взря в един пост. Нещо за останалите да имаш да ми кажеш?

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#45] от "zloster":

  Ами 240 души парламет, не знам бройката на кметове и други високо поставени лица по министерствата. И към тях сложете поне още двама и си представете какво делене на баницата става..... После се чудим, защо за нас нищо не остава.

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 59. 59 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 497 Неутрално

  А аз от както няма Бтв Борисов не съм го виждал те по Нова не го дават толкова много.

 60. 60 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 937 Любопитно

  До коментар [#56] от "martosto":

  Че неграмотните са много-така е.

  Когато правиш забележка с правописна,
  и синтактична грешка едновременно,
  не получаваш предимство,само се излагаш.
  Редактирай си сам постовете.
  Това е.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 61. 61 Профил на pavlov10
  pavlov10
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Борисоf, от в4ера с фотоволтажните панели
  отново изби рибата.

 62. 62 Профил на zloster
  zloster
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#57] от "too_many":

  С такива съчинения можеш да участваш примерно в конкурс от типа " Възхвала на нашия възлюбен Вожд" .
  Препрати ли го в централата , да ти пишат точки за участие и за прецизност ?

 63. 63 Профил на martosto
  martosto
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#60] от "arnautsky":

  Искам пълен анализ и разбор на правописната и синтактичната грешки!

  Не вярвай сляпо в идеали, защото лесно се трошат!
 64. 64 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Медиите, когато допущат подвеждат и са търсачи на риби.
  И те са много свободни, когато не ти казват нищо.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 65. 65 Профил на sigma_l
  sigma_l
  Рейтинг: 225 Разстроено

  Коментарите каквито и да са ето я истината:
  http://news.bgnes.com/view/1058650

 66. 66 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Аз още не съм забравил времето когато хубавото Наде на предизборен инструктаж на активисти на СДС в Ловеч им каза в прав текст:" Нахранете журналистите !".А преди няколко днив една от централните ни телевизии разпалено говореше за демокрация.Нищо ново под нашето,българското небе.

 67. 67 Профил на brancusi
  brancusi
  Рейтинг: 484 Неутрално

  А "Дневник" били неутрални......

 68. 68 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Е че нали ББ е премиер и слънце, а то огрява цялата планета, та за това и той води класацията! Но как я огрява е друг въпрос? Важно е участието (както междувпрочем и на нашите олимпийци на игрите в Лондон)! Важното е да се ръсят бисери!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 69. 69 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1366 Весело

  Бойко Борисов е споменат общо 8031 пъти
  Фотограф: Георги Кожухаров
  -------------------------------
  Кожухаров,премиер не се снима в гръб,ама никога...сн.1

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 70. 70 Профил на smolian
  smolian
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Все по-лоша и по-лоша медийна среда!?!Явно,собствениците на „Дневник“ и „Капитал“съжаляват,че не са единствения източник на „истина от последна инстанция“и явно подценяват четящите в България.И на слепите е ясно кои притежава медийте в България с това повсеместно плюене по Борисов.Искрено се забавлявам,когато се появи такава,отявлено поръчкова статия,четейки и слушайки воят в коментарите на „дежурните“ оплаквачки на България.Пладнешките грабежи,лапането и коалицийките нещо го позакъсаха и преди изборите-Бой последен,настанал е...

 71. 71 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1540 Гневно

  Все повече Борисов
  ********************

  И от кога това е нещо лошо, а? А?
  Ние искаме Борисов, все повече Борисов, ако може само Борисов!

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Айде, стига сте мрънкали бе.. Сякапш по времето на царя и Гея беше по-различно.. Тогава не само ,че даваха много пари.. ами и крадяха 100 пъти повече...

 74. 74 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "Борисов тук, Борисов там, Борисов навсякъде. " Това е арията, която изпълняват повечето медии.
  Прави впечатление затопленото отношение към Станишев. Явно журналистите очакват връщането му във властта и отсега се подготвят/подмазват.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на Obongo
  Obongo
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Трудно е да се посочи друг български министър на земеделието, който подобно на Мирослав Найденов да е имал толкова солидно присъствие в средствата за масова информация. Тази медийна известност е полезна за българското земеделие, ако е на базата на положителни резултати и постигнати ползи за земеделските стопани, които медиите да отразят, а не на откровени лъжи и заблуди, с които се манипулира общественото мнение, чрез средствата за масово осведомяване и социалните мрежи, се заявява в позиция на Съвета по селско и горско стопанство и развитие на селските райони към Националния съвет на БСП и на Съвета по земеделие, гори и развитие на селските райони към Младежкото обединение в БСП.

  Тъжните констатации за този мандат са следните: Мирослав Найденов излъга, като обеща алтернативна заетост в сектора на земеделието – по данни на самото министерство земеделските стопанства в България намаляха с една трета. Лъжа се оказаха обещанията за нотификация за намален акциз на горивото за стопански нужди. Лъжа се оказа приетата финансова рамка за сектора за 2012 година в размер на 570 млн. лв., въпреки подписа на министър Мирослав Найденов. Лъжа е обещаната подкрепа на доходите на заетите в земеделието – днес имаме безпрецедентен отказ от национални доплащания за стопанска година. Лъжа е обещанието да се създаде Гаранционен фонд с миноритарно участие на европейска или международна финансова институция. Лъжа е, че европейските средства се усвояват, след като за втора поредна година връщаме средства по ПРСР, а средствата по САПАРД бяха безвъзвратно загубени, заради бездействието на ГЕРБ.

  Лъжа е обещанието за европейска визия на администрацията в сектор "земеделие", защото "калинка" стана нарицателно за политическите назначения в мандата на ГЕРБ. Лъжа е, че Мярка 125 "Подобряване и развитие на инфраструктурата, свързана с развитието и адаптирането на земеделието" ще стартира през 2012 година, докато в същото време "Напоителни системи" е подложено на тотално разграбване и се управлява към фалит. Лъжа е обещанието за спиране с разпоредителни сделки със земеделски и горски територии, след като медиите изнасят информация за множество реализирани сделки в периода 2009 година – 2012 година. В същото време ГЕРБ прие изцяло нов Закон за горите, който с текста на чл. 79 е "врата в полето" за разпродажба на държавни гори, вкл. в Натура 2000. Лъжа е, че е осигурено съвременно професионално образование и обучение в аграрния сектор и модернизация на научната инфраструктура на Селскостопанската академия /ССА/, след като МЗХ под ръководството на министър Мирослав Найденов провежда политика на закриване на професионалните гимназии, а структурите на ССА са във финансов колапс. Приносът в модернизацията на научната инфраструктура се изрази в назначаването на изявени лесовъди и географи за председатели на ССА.

  Това са част от лъжите на известния в медиите министър, който раздаде над 10 млн. лв. за медийни и пиар инициативи по мярката Техническа помощ от ПРСР. Въпреки този огромен финансов ресурс, наричан "парцал с мед", който поражда съмнения за купено медийно влияние, с което да се "покриват" лъжите на ПП ГЕРБ и лично Мирослав Найденов, нищо не може да скрие факта, че за съжаление, българите и обществото ни бяха подведени, както лично от Мирослав Найденов, така и от "Антикризисна програма" на ПП ГЕРБ и от Програмата на правителството за европейско развитие на България в частта им, която касае българското земеделие", се заявява в позицията.

 77. 77 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Медийната среда не е по-зле, защото Борисов е навсякъде, а защото българските журналисти са боклуци. Борисов няма нищо общо с елементарното им мислене, чалгарския им манталитет и незнаенето на българския език. Ректорите ви ченгета, владиките ви доносници, Борисов ви е виновен.

 78. 78 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Веднага след изборите през 2009г се опитах да критикувам ГЕРБ.В смисъл,че нямат кадри за длъжностите председател на парламента и министри.Дневник ми блокираха профила.Известно време не четох Дневник.Когато след година погледнах сайта Дневник се опитваха да го играят независими.Защо обърнахте палачинката?За мен винаги ще си останете ГЕРБ/ГРОБаджии.

 79. 79 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Направо да ги почват от задължителната детска градина:

  бате Бойко, бате Бойко, бате Бойко, бате Бойко....

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
 80. 80 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#74] от "Lady Zeppelin":

  Те хората като наближат изборите няма да гледат медиите, ами
  ще поглеждат в хладилника и наличните в джоба.Аз като гледам
  телевизия дистанционното не го изпускам от ръка

 81. 81 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1128 Весело

  До коментар [#56] от "martosto": Не се вързвай на неуспели даскалици, напишат нещо проверяват си го сто пъти и пак се изложат Сигурно пък ако пишат неща ръкописно и го видиш ще паднеш от смях колко е неграмотно и грозно неразбрано

 82. 82 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Бате Бойко е велик
  и с юмруци от чилик,
  с черен пояс се сдобил
  като си го присвоил.

  Та затуй във тази ода
  възхвалява го народа!
  Просто само той е „честен“
  и единствен днес е „свестен“!

  Лумпените го разбраха
  и задружно го избраха,
  всички ни да управлява
  като слънце да огрява.

  Бойко туй не ще забрави
  и поклони все им прави -
  всеки ден щом нещо каже -
  все простак ще се покаже.

  И захвана се момчето
  да се бори с Бе-Се-Пето.
  Топлата вода откри -
  даже сам се възхити.

  Сграби той властта юнашки
  и се перчи по апашки.
  Герберите развълнува
  щом започна да кадрува.

  Кадри струпа цяла чета,
  като Румето напета,
  дето в Брюксел се представи,
  всинца ни за смях направи.

  Кинтите пък за капак
  даде на един юнак
  чак дошъл от Ю-Ес-А
  с най-голямата уста.

  Дянков пицата съсипа
  и за всяко нещо рипа,
  от финанси не разбира,
  но пък знае да обира.

  Със голямата тояга
  назначи пък Баба Яга -
  здравето ни тя ще пази
  от настинки и зарази.

  Този бляскав темерут
  той намерил на маршрут
  някъде из вилна зона,
  както бранела озона.

  За държавния пазач
  тури Цецко-Подмазвач,
  щото в него имал вяра
  да ни пази с бой без мяра.

  В парламента вкара Цецка -
  да мърмори и да мецка,
  много да не се разбира,
  но закони да провира.
  Боко сложи протежета
  в службици и по кьошета,
  та държавната софра
  всички Гербери събра.

  И започна се банкет
  със държания бюджет.
  Битката им за баланс
  се превърна във миманс.

  Боко мъдро пръв се метна,
  милиардите пресметна,
  бившите пресира яко
  и разля реки от мляко.
  Пенсиите „вдигна“ здраво,
  та ни влезе май кораво!
  „Наглите“ в затвора „вкара“,
  до просия ги докара.

  Бизнеса „замогна“ силно
  с бреме данъчно, обилно,
  с ДДС-то го изнуди,
  да се свива го принуди!
  Даже гърците „глоби“
  та от глоби ги „разби“.
  Бате Бойко туря ред
  кой ще кльопа днеска мед!

  Той „изгражда“ магистрали –
  няма с него али-бали.
  И горите „залеси“,
  само за едно мерси.

  Атома напук отказа
  и на всички ни доказа,
  че коварната Русия
  само дебнел на пусия.

  Със Европа се пребори
  и английски проговори.
  Бръкнал смело в двата джоба
  смая я със жест на роба.

  Сбъркал пак добрия тон,
  Бойко стори им поклон
  и с десница на сърцето
  пооблиза им дупето.

  Тъй водачът ни голям,
  па макар таман насран,
  го играе дипломат-
  даже на Саркози брат.

  Само пустата му криза
  дето мъжкото му слиса
  и започна се една
  чисто циганска игра.

  Днеска вдига, утре сваля,
  реже, кълца и намаля,
  сякаш че играе джига,
  гледа те но пък намига.

  Пата-кюта! Удряй с чука!
  Тука нема! Има тука!
  Сам дори се удивлява,
  колко лесно управлява!

  Всяка вечер тоз толум
  тегли дългия локум
  и от синия екран
  ни се прави на обран.

  Сякаш криво огледало
  този свят е завъртяло,
  и крадец на цяла банка
  поучава ни на мамка.

  И на нарциса „красив“
  някой му е вечно крив.
  Все ни плаши, заблуждава,
  от лъжи не се смущава.

  С хората игра играе,
  за съдбите им нехае,
  само своя ореол
  гледа с поглед на сокол.

  Но живота няма грешка,
  казва думата си тежка
  и народът е прозрял
  колко той е недозрял.

  И наместо да ни води
  сред житейските несгоди
  таз родена в Банкя Тиква
  в кално блато ни натиква.

  Логиката тук е ясна
  и поуката е прясна,
  че духовен инвалид
  води само до фалит!

  2012 г. Народен епос


 83. 83 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Оказва се че "Сега" е най-обективен.

 84. 84 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1366 Весело

  "Все повече Борисов"

  Само защото е понапълнял, не за друго...

  Свобода за Надежда Савченко!
 85. 85 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Ние абонатите на Булсатком се отървахме от медийното присъствие на Бойко Борисов с отсъствието на двете придворни телевизии. Благодаря Булсатком.

  Too much цензура Баце.
 86. 86 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 551 Неутрално

  И за кого да пишат и показват медиите? За баба Гюрга от с. Вързулица ли?....Медиите сами се натискат. Иначе остават без зрители. Че кой иска да слуша раздрънканите латерни Мая, Курнелия, Миков, Найденов, Михайлевски,Стойнев, дето от три години приказват едно и също...И не казват кои ще са в "следващото" правителство на БСП. Да видим кадърността на "гениите" дето ще ръководят и обновят "умрялата " ни страна...

 87. 87 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 1106 Весело

  До коментар [#82] от "ppopov_67":

  Брях!!! Още имало поети в българия!

  "Защо не съм поет,
  поет като Пишурката!
  Написал бих сонет
  на баба си за хурката!"

  Иван Вазов

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 88. 88 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#80] от "pentuer":
  Нали журналистите трябва да си оправдаят заплатата.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 89. 89 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Цитат от статията:

  "... годишното изследване на фондация "Медийна демокрация", изготвено от екипа на Лабораторията за медиен мониторинг в партньорство с фондация "Конрад Аденауер"

  Фондация "Медийна демокрация"?! Що е то и някой чувал ли е за нея до днес?

  Фондация "Конрад Аденауер" = ДСБ и Иван Костов.

  Всеки да си прави изводите.

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 90. 90 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 811 Неутрално

  [quote#9:"Wizard"]Бойко Борисов е проблем за цялата страна! [/quote]
  И не само!

  apoloniy
 91. 91 Профил на Георги Марчев
  Георги Марчев
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#86] от "hinin37":

  Позволете ми да споря с Вас. Работа на пиар-ът е да се опитва да показва в добра светлина своя работодател, та бил той и премиерът, БСП или... Да, баба Х от село У би трябвало да е по-важната за медиите - "кучето-пазач" на (гражданското) общество. Следят се проблемите на хората и дали решенията на властта ги решава. Поне на теория е така. На практика - друг ще е спорът. Дълъг. И не само за България.

 92. 92 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 1106 Гневно

  "Дневник"!
  Поставете бутон за редактиране на коментари!

  България. С главно "Б"!

  към коментар № 87

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 93. 93 Профил на sigma_l
  sigma_l
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#82] от "ppopov_67":
  +++++++++++
  Аз пък ще цитирам друг поет:

  Ясен Ведрин описа България без глаголи

  Поетът Ясен Ведрин описа в стихотворението "България в думи" ситуацията в страната без глаголи:
  Вожд. Харизма. Път. Прогрес.
  Банско. Писти. Интерес.
  Дюни. Бонуси. Кумец.
  Референдум. Ток. АЕЦ.
  Колорадо. Аспен. Гаф.
  Изявление. Масраф.
  Ролекс. Линкълн. Кръст. Синод.
  Литургия. Храм. Възход.
  Дянков. Доходи. Числа.
  Приходи. Бюджет. Тесла.
  Босфор. TB. Листопад.
  Рейтинг. Медии. Диктат.
  Мечки. Рожен. Стадион.
  Мач. Победа. Шампион.
  Тигри. Футбол. Еърбъс.
  Перник. Мъка. Земетръс.
  Криза. Майчински. Позор.
  Цаца. Избор. Прокурор.
  Гаф. Принуда. Прецедент.
  Клетва. Хумор. Президент.
  Инфраструктура. Тръба.
  Газ. Печалба. Веселба.
  Път. Обама. Интервю.
  Слава. Блясък. Дежа вю.
  Урни. Битка. Мат`риал.
  Яне. Марешки. Парцал.
  Лято. Избори. Сефте.
  Бюлетина. Ром. Кюфте.
  (Бакърена паничка).


 94. 94 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  Прекрасен анализ . Само автора е пропуснал да отбележи , че пресата роботи навсякъде по стар тертип--- във всяка редакция по един Гочоолу , Дочоолу и Данко Харсъзина . С главен - г-н Балкански .

 95. 95 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  Нищо странно. От една страна, имаме премиер с хипертрофирало его, който не може да не се оглежда постоянно в медиите. От друга страна - медии, стресирани от конкуренцията на социалните мрежи. По средата - читателят, на когото и двете съставки са втръснали доста, ама по навик си ги консумира.

 96. 96 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Въпросът не е в това, кой и защо е № 1, даже не е в името или личността на другаря Пожарникар Борисов, а във факта, че сме свидетели на пълна липса на каквото и да е общество, освен обществото на гладните и Новите робовладелци. Медиите са отражение на вечната прилепчивост на собствениците им като обслужващ персонал към този, който ги храни още от времето на Надето - френската... В момента в т.н. българско общество се разиграва филма "Прелъстени и изоставени" спрямо обикновените мучовци - гласоподаватели и преразпределяне на награбеното от т.н. СДС, БСП и НДСВ партийни олигарси, доколкото изброените не са едни и същи. Борисов има само един шанс преди изборите - да накаже и свои и чужди с масова национализация на краденото от обществото, само така хора като червената херцогиня Кунева и останалата селска паплач ще бъдат натирени в историята, а не да реставрират престъпните си стремежи под нови имена, разчитайки на поколението на 20-30 годишни наивници без памет и без житейски опит, голямата борба е и за кеша, който ще могат да консолидират преди изборите за купуване на гласове, секции и рикове...

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 97. 97 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1450 Любопитно

  До коментар [#91] от "Георги Марчев":

  Марчев, след като прочетох материала Ви, се питам защо сте избрали това заглавие, а не друго, напр. фокусиращо президента. Това съзнателно или несъзнателно преекспониране на премиера в крайна сметка се обръща срещу вас, журналистите. Не е лицето Бойко Борисов този, на когото се полага да изчисти медийната атмосфера в България.

 98. 98 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 1106 Весело

  [quote#9:"Wizard"]Бойко Борисов е проблем за цялата страна! [/quote]

  "Престъпността в България е организирана, защото никой не може да се бори сам с Бойко Борисов!"

  из "Всички вицове
  за Бойко Борисов"

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 99. 99 Профил на Obi-Wan Kenobi
  Obi-Wan Kenobi
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Борисов, Обама и Путин пътували в самолет. Обаче станала авария, самолета започнал да пада, а имало само един парашут. Обама предложил: Нека да гласуваме за парашута. Ок, казали другите. Спечелил Бойко и скочил с парашута. Путин тогава казал - абе нали уж бяхме трима души в самолета, а Бойко ни би с 11 гласа.

  Дневник, престанете да ми триете коментарите
 100. 100 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#8] от "dodge_ram":

  Добре , всичко е вярно като анализ но се свежда само до констатация на факти. А връзката между тях е Т.Живков и протекцията от Москва. НЯКОЙ там много лесно убеждаваше и Хрушчов и Брежнев, че Т.Ж. е човекът, който им трябва. Тошо се изяви като сталинист унищожавайки Трайчо Костов и след това Хрушчовист реабилитирайки го. Това между другото..

  А Б.Б. направи кариера след като беше охрана на Т.Ж....

  Но нишката на събитията води по-назад в историята: Фердинад.
  Ако си спомняте, Живков при всеки подходящ случай използваше думата "конспирация" поставяйки себе си в графата отличник.

  " Непосредствено след 9 септември Тодор Живков и няколко негови сподвижници започват да търсят полицейските архиви и да правят собствени разследвания в Дирекция на полицията на Лъвов мост. Разбират обаче, че най-важните архиви не са там. Те са се намирали в полицейска вила в района на Павлово. Когато стигат до там, разбират, че са изпреварени от група партийни другари, близки на Трайчо Костов. Ръководител на тази група бил Стефан Богданов. По същото време хората на Живков завземат хотел “Славянска беседа”. Бай Тошо показва наляво и надясно документ, че е инспектор от Народната милиция и разпитва задържаните. Междувременно един месец по-късно му се издава такъв документ. По същото време в “Славянска беседа” на един от етажите се настанява част от съветското окупационно командване, включително и един генерал от КГБ. Дейността на групата на Живков достига до ушите на Руси Христозов, първи началник на Народната милиция и министър на вътрешните работи. Тогава Христозов извиква Тошо и го пита: “Какви ги вършиш?”. Живков му показва документа и се оправдава, че бързо трябва да се извършат революционни действия и да се приключи с миналото. Тогава Христозов се ядосва и му казва:

  Този документ е фалшив,

  нали аз трябва да ти издам разрешителното?!? Между другото, Руси Христозов, освен че е български генерал, е и полковник от съветското военно разузнаване. Той споделя с Антон Югов, който отговаря за сигурността в партията, за случката с Тодор Живков и, както е била практиката, двамата изпращат докладна до ген. Бирюзов - командващ съветските войски в България, как да постъпят с нерегламентираните действия на самопровъзгласилия се шеф на милицията. Идва отговор: „Товарища Тодора Живкова не трогайте! Мы позаботимся о нем!”. И наистина, на следващия месец - ноември 1944 г., идва официалното назначение на Тодор Живков, подписано от регента Тодор Павлов от името на малолетния български цар Симеон за назначението му за главен инспектор на Народната милиция. "  Аз знам много малко.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK